• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Ova Dybuk ni za eutanaziju suzu ne bi pustila!

naravno,  ima tu mana kolkooš,  ali generalno mi nije smetalo,  biće mi u top10 horora,  ako ne bude iznenađenja
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Hahahaha

U top 10??? Mashalah  xfrog

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

SUFFERING 2016

Kakav film jbt

Trebalo bi ga gledati s isključenim dijalozima,  samo muzika i slika,  i možda bi čak ispao vrlo dobar, inače su razgovori totalno retardirani da su Kostić i Kičić zlato.

Ima stvarno dobrih scena dok se tek razrađuje priča,  ali u drugoj polovini scenario se bukvalno raspada a ionako prosječna gluma sasvim srozava.

Najmanje 20 min je čist višak,  kao da su ubacili ortaka, dali mu epizodu da se zabavi, ali realno je sasvim nepotrebno.

Vrijedi pogledati zbog par scena, koje su vrlo efektno urađene,  ali oko sveukupne ocjene vrlo sam ambivalentan. Razum kaže da je zadnjih pola sata šund, srce je u gilti pleža modu.

Dybuk

Kad si vec u tom modu (trashy filmovi) evo predloga: Cat Sick Blues kazu da je malo extreme, uvrnuti australijski splater.

Neki hvale ovaj novi ff Hell House LLC, pa cu ga overiti (against better judgement) a i ne smetaju mi faund futidzi.

Krsta Klatić Klaja

đe bre, tu je i trejler boles, ja gledam maltene hrišćanske filmove!

al bez zezanja, scene horora su po meni vrlo dobro urađene u prvoj polovini filma, problem filma nije horor koliko retardirana priča koja se raspada u drugoj polovini. A moglo je mnogo bolje da bude.

Krsta Klatić Klaja

Eo jednog osvrta na Blackcoat's daughter, ocjena 5/10, mada tekst je nešto bolji

http://www.hororsf.iz.rs/2016/11/february-blackcoats-daughter-2015.html?m=1

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Petronije

Nije mi baš jasno po kom kriterijumu je It Follows vizuelno superioran u odnosu na February, osim po šarenilu.

Ako je bloger član sagite, ili ako ga neko poznaje, neka razmisli o ukidanju pluseva i minusa na kraju, potpuno su nepotrebni. Ne opisuje se potrošačka roba pa da čitaoci vagaju prednosti i mane predstavljenih proizvoda dok razmišljaju o kupovini. Ovako je ok, ima zanimljivih opisa.

Krsta Klatić Klaja

Ne znam ko je, nabasao prije neki dan na blog

Previše mu plastično to s plusevima i minusima, ali bar smo se generalno složili oko Haute Tension i Suffering

nije loš prikaz, mada ne znam kako je izvukao samo peticu.

U svakom slučaju redovno piše rivjue pa je koristan donekle

Krsta Klatić Klaja

Malo horor veče, koje i nije bilo toliko loše, mada je totalno za gledanje s pola mozga

DON'T BREATHE

Priča je smijurija, ali ovo je većim dijelom čista akcija, i interesantno izgleda to što klinci upadaju slijepom veteranu u kuću da ga opljačkaju, a matori ispadne vrlo zaeban slijepac.

No, takav film ne zaslužuje 80-90 minuta, pa su ubacivali glupe pozadine za likove, koje su potpuno nebitne, a u slučaju samog slijepca i čisti treš.

Misim, ša reći kad vidite njegov podrum. Dakle, ako vam je do intenzivnog sukoba unutar kuće, i želite da vidite kako slijepac traži lopove, onda spremajte kokice. Ali sem akcije ovo je zaboravljivo.

FENDER BENDER

Ovo je omaž starim slešerima, i ima šmeka, ali sem stila ne mogu ništa posebno da pohvalim. Ubica je zanimljiv i ljigav od početka, pošto svoju žrtvu kucne malo autom pa tako dobije adresu, ime i ostalo zbog odštete preko osiguranja. Te scene su dobre, kad budućoj žrtvi njegovo ponašanje djeluje nastrano, ali još nije sigurna da li umišlja ili je stvarno ludak. No, sama ubistva su dežavi i ništa specijalno.

Gotovo je komično koliko su žrtve glupe, ako ste mislili da su u Petku 13. bile tupadžije onda će vas ovaj film iznenaditi. Ima bar nekoliko trenutaka kada ćete pomisliti da možda ovo jeste film, ali daj bre. Ali, bar da je idiota više, a ne 3-4 svega.

No, preveliku ustajalost, u stvari ugušenost pastišom i dodvoravanjem osamdesetim, pokušaće Pavia da riješi kršenjem pravila na kraju filma, i već vidim guljavog kako hvali najveću dekonstrukciju kanona još od Haute Tension!

Ali kanon je definitivno mogao biti bolje prekršen, štaviše, nisam siguran postoji li nemaštovitija dekonstrukcija od one koja se desila. Ima li veće izdrkotine od tih kvazifilozofiranja oko finalne đevojke, jel to stvarno toliko bitno ljubiteljima horora? Ako jeste, navalite, a i guljavi će sigurno da doživi orgazam narednih dana.

Krsta Klatić Klaja

Jack goes home

Sin ne da je u pravu oko raspada filma u drugoj polovini, nego je Suffering završetak remek u odnosu na ovo. Brutalno loš rasplet, ne pamtim gori.

Agota

meni se dopao DON'T BREATHE, uzbudljiv je i na momente bas strasan , nije neko dubokoumno cudo ali  ok. meni je malo kraj zasmetao, ne znam nekako to sto ona zadrzava lovu a dva momka stradaju, malo je tu moral doveden u pitanje. nemam pojma. jeste to  glupi horor film, ali ipak...
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truba

ok je ne diši za jedno gledanje
lagan i što je bitnije zapamtljiv... dakle ističe se iz mase filmova koje nakon nekoliko dana miješaš s nekim drugim naslovima ili jednostavno zaboraviš

horo je možda 12%
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

Komijevi kriterijumi strožiji od Dybuk.

Truba

al mi je dobar Under the shadow
neponovljiva atmosfera

još kad skontam da smo obiteljski bili u IRAKU za to vrijeme :D

Krsta Klatić Klaja

Nije ti valjala atmosfera u February, kakav li je onda taj Under the Shadow.

Truba

u veljači je prica prije svega podvala i zakukuljena

Krsta Klatić Klaja

I AM NOT A SERIAL KILLER

Ovo uopšte nije loše, mada mi je žao što su nekako često birali rješenja koja su lošija. Npr, glavnom liku govore, a i on sam govori da je sociopata, ali mi to treba da vidimo a ne da čujemo iz usta psihijatra. Ili ubica, koji je bespotrebno otišo u SF. No, to su bar greške koje mnogo ne remete cjelinu, što mi je bilo bitnije. Interesantan film, koji je, ako sam dobro shvatio, ekranizacija jedne od pet knjiga, i ovo je potencijalni serijal koji bih gledao.

Petronije

Gledo sinoć "We are what we are", ili tako nešto. Možda sam paranoičan, ali ja sam ovo shvatio kao anti-mesnu propagandu najgore vrste. Svakako je film bedan i ako se zaobiđe agresivna poruka, osim šok scene na kraju.

Krsta Klatić Klaja

I AM A HERO

ovo kao još jedan TRAIN TO BUSAN, samo nešto lošiji. Mnogo hoće i onda su neki dijelovi zbrzani, ali dosta je dinamično i ludo, jedan zombi je urnebesan!

Sve u svemu, ovo je više vježba svih stručnjaka za maske, disaster scenografe, specijalne efekte. Realno, bar sto zombi glava eksplodira u filmu.

NGboo

The Eyes of My Mother - nešto (uznemirujuće) između studije lika psihopate (tj. psihopatkinje), arthaus drame i horora, sa dozlaboga lepom fotografijom.

Ugly MF

Quote from: Pizzobatto on 04-12-2016, 12:30:22
I AM A HERO

ovo kao još jedan TRAIN TO BUSAN, samo nešto lošiji. Mnogo hoće i onda su neki dijelovi zbrzani, ali dosta je dinamično i ludo, jedan zombi je urnebesan!

Sve u svemu, ovo je više vježba svih stručnjaka za maske, disaster scenografe, specijalne efekte. Realno, bar sto zombi glava eksplodira u filmu.
Hah, baš sam taj danas skinuo! Hero, Busana sam odavno gledo!

Krsta Klatić Klaja

Ugly, kaki su zombiji?!?

Quote from: Petronije on 04-12-2016, 11:10:48
Gledo sinoć "We are what we are", ili tako nešto. Možda sam paranoičan, ali ja sam ovo shvatio kao anti-mesnu propagandu najgore vrste. Svakako je film bedan i ako se zaobiđe agresivna poruka, osim šok scene na kraju.

Ima dva filma s istim naslovom, jedan meksički, drugi američki.

Ugly MF

Skroz opaljena, klasična manga!
Izvrsno!Debilna patetika i neobjašnjivo nelogične situacije, spodobe i postupci!
Džapanizi 1000%, ali gledljivo, jer je samo jedna scena ženske histerije! Wow!
Interesantni zombiji koji pričaju skaču,itd. Klasično japanski debilno.
Lepa scena na ulici na početku pre ulaska u taksi.

Ne mog nadjem dobar manga zombi film koji bi gledo dvaput, šteta....

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 05-12-2016, 15:26:08
Ugly, kaki su zombiji?!?

Quote from: Petronije on 04-12-2016, 11:10:48

Ima dva filma s istim naslovom, jedan meksički, drugi američki.
Ma amerikanski, na kablovskoj.

Petronije

I odmah posle mesoždera natrčim na još veću glupost, apollo 18, generički fff u svemiru, gde kamenje sa meseca zarazi astronaute. Mrzelo me je da palim računar i gledam filmove  koji mi čame mesecima na hdd, mrzelo me je da igram Dark Souls 3, a nije me mrzelo da prebacujem kanale i gledam loše horore na kablovskoj, kao neki Homer Simpson. Inače filmove sa hdd isto gledam iz kreveta, na tv u dnevnoj sobi, u boljem kvalitetu, sa boljim zvukom, ali me je mrzelo "da se cimam".

Krsta Klatić Klaja

Kako se uopšte gledaju filmovi no iz kreveta? Realno, treba i u bioskope staviti krevete.

Petronije

Znam gomilu  ljudi koji se grbave ispred monitora [emoji85]

Agota

Quote from: Pizzobatto on 05-12-2016, 21:26:49
Kako se uopšte gledaju filmovi no iz kreveta? Realno, treba i u bioskope staviti krevete.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truba

Agota

pa dobro, i ja na tabletu gledam netfliksove serije.

Petronije

Sve danas može na tv-u, android media boxevi su džab džabe. Kakav bre tablet, oči će da vam poispadaju od toga.

Agota

pa jeste, još je moj od 8 inča

Agota

Krsta Klatić Klaja

Na čemu god da gledate, najbolje na krevetu, trosjedu, ležaljci!

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 05-12-2016, 23:30:06
Na čemu god da gledate, najbolje na krevetu, trosjedu, ležaljci!
Da, a slika da bude na plafonu, da se ne zamaramo dizanjem glave!
Dok ima smrti, ima i nade.

Agota

može! i to da gledamo kurosavine snove :?:

Krsta Klatić Klaja

Aaaaa može li ovo, neće da padne, uf

Agota

projektor je najsigurniji za gledanje na plafonu...znam iz iskustva. e, da, i mnogo su lepse boje ukoliko je zid narandzast.

Agota

Krsta Klatić Klaja

I još im probuše čamce pri kraju filma!

Krsta Klatić Klaja

Sinoć pogledah MORGAN, i sinoć mi se nije svidio, ali sam jutros shvatio da mi je Skot u stvari samo srušio holivudske snove, a ja nisam bio spreman na to.

Tako da film naizgled besmisleno skrene na polovini svoga trajanja, ali u stvari kad se bolje razmisli, i pogotovo kad se vidi tvist na kraju, koji je donekle predvidljiv, ali ništa strašno, ovo dobija solidne ideološke konture.

Dosta je ovdje i neiskorišćenih stvari, jer od prve polovine je mogao da se razradi sasvim drugačiji film, ali generalno je i ovako dobro.

Mada, jopet, sinoć sam mislio da je gore čak i od Ex Machina, tako da ne treba na prvu loptu odbacivati stvar.

Truba

Quote from: Agota on 05-12-2016, 23:00:18
pa dobro, i ja na tabletu gledam netfliksove serije.

sve gledam na tabletu
sve skidam što gledam na desktop komp i prebacim na tablet
serije i filmove...dakle

Dybuk

Ne znam koliki su vam tableti, ali nema sanse da bih ja tako mogla. Sve gledam na laptopu, par puta sam povezivala sa tv-om, al i to me mrzi, nego lepo ekran ispred sebe, i teraj.

Krsta Klatić Klaja

Nije neka razlika između lapa i tableta, s drugim možeš da gledaš na više načina, jer ekran može biti i naopačke i bliže i položen i naslonjen itd

Truba

8 inča i nema laptop zvuka
ležim i uživam
ili gledam nižerazredne naslove na putu kad sam
ili nekad na poslu/pauzi
kad nekog čekam u autu...

i tako
svak ima svoju drogu

Agota

@ Dybuk
moj je  Apple iPad mini wifi cellular 16gb , 7.9 inča

@Black swan
daaaaaaaaa za put je keva tablet!!!!!!!!!!!! + obavezno ono govance uzeti, držač, jeste da je 50 jura ali vredi svaki cent.

svakodnevno koristim  wechat na njemu, jedino mi on perfektno šljaka sa Šangajem, za skype takođe, ne opterećuje mi telefon

na poslu/ pauzi, gledam uglavom graham nortona, ellen degeneres...

drugarica je uplatila onaj netfliksov paket pa ga koristimo nas četvoro. to je super.

filmove ne. skinem, prebacim na usb pa na tv-u 32 inča nije bogznašta ali je prihvatlivo.

desktop računar nisam upalila mesecima ne znam šta ću s njim ... skroz sam prešla na lap top.

projektor  maltene više ni ne koristim mrzi me... a i vazda je kod kuma, on stalno ima neki sport da gleda

baš kad je neki blokbaster koji sam propustila u bioskopu, eto tada...

Krsta Klatić Klaja

Havenhurst je mogo biti i bolji. Zanimljiv koncept, ali previše je klišea, a i ono što valja je bolje urađeno u drugim filmovima. Završni tvist je fenderbenderovski, ali nije prethodno dovoljno pripremljeno da bi ostavio utisak. Svi likovi su slabunjavi.

Truba

kakav ba drzac za tablet???
moze slika