• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Savajat Erp

ех, а да си видео оргиналну немачку верзију...мислим, не знам шта би било, нисам гледао овај амер`чки.  ;)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Džek

Nisam znao da je ovo nekakav rimejk. Švapski, kažeš? Znaš li možda naziv?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Savajat Erp

Das Eksperiment...или тако нешто, ко ће још упамтити та швапска слова...једино сам сигуран у Das.

Džek

Danke schoen.
Potražit ću na torentima. Baš da vidim kako su ga fricovi skonali.

Džek

Nađoh ga na IMDB. Zove se Das Experiment, snimljen 2001.
Zaniljivost je da je rađen na osnovama stvarnog eksperimenta, rađen leti, na Stanford koledžu, 1971

Evo link:
http://www.prisonexp.org/

Savajat Erp

да, знам да је по истинитом догађају..не знам за амерички, али је овај тудески мени био језовит. мада не знам како ће ти изгледати пошто си већ одгледао римејк, увек ту постоји ефекат првог погледаног филма.

Džek

Mene privlači što je njemački, jerbo, njemački mi je prvi jezik, maternji... a i vidim da je na imdb-u dobio solidnu ocenu.
Samo da nađem dobar torent, pa ćim odgledam, javljam impresije.

Plottz

BUBBA HO-TEP TRAILER

Ovo je pod obavezno ko nije stigao do sad da pogleda.
Crnac je inače JFK,koga su tako dobro obradili(osim lobotomije-promenili su mu i boju kože....)
subota 14

Savajat Erp

Quote from: Sal on 15-09-2010, 21:11:58
Mene privlači što je njemački, jerbo, njemački mi je prvi jezik, maternji...

Немачки? Who are you? Who are you, Sal?!! :)

Džek

Mein name is Herr Sal.

Odrasto tamo, iš'o u školu njihovu...  :)

Pa se malo zaželeo fricovanja, a dati film mi ko poručen.

Elem, pristaFljen na torent, kaže za dva sata i desetak min operation complete

asja

Ugly MF

Ja malopre odgledo u pauzma crtanja Timurovu "Cernaju Munjaju" iliti "Black Lightning" po sinhronizaciji i amerikanizaciji.
Ma zabava....dojmilo mi se...superherojstina bez hulahopki i gej outfita!
Jeeee!
Ali najbolji su Rusi koji ostavljju votku i idu da se bave sportom, hahahahahahaaaaaaaaa.....crnjak..

Mark

Gledao sam Machete (kruzni neki sasvim solidan TS) i mislim da se radi o o sjajnom ostvarenju koje se perfektno nastavlja na Grindhouse projekat. Iskreno se nadam da ce  ovaj svojevrsni retro podzanr u godinama koje dolaze ozbiljnije zaziveti i podariti nam jos dosta ovako dobrih filmova.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

ginger toxiqo 2 gafotas

...prekjuče sam (U 3D bioskopskom modu) pogledao izvanredni DESPICABLE MAN... mada me decenije dele od godišta ciljne grupe, film me je poneo i dirnuo, a Fox i Francuzi su pružili svežu, osobenu i zbilja neodoljivu alternativu sada već potpuno etabliranoj Pixar ponudi... zbilja dražestan film i odlično 3D pakovanje...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Agota

Sinoc pogledala cherrybomb i stvarno vredi  film po mom ukusu al zato wild target me razocarao ako ne morate -nemojte.
Ocekivala sam pravi onaj Britanic breeze komediju situacije -sto zapravo jeste al  nazalost nije .
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Savajat Erp

погледао Walk the line...добар филм, само ми Хоаким (Јоаким?) Финикс некако нимало не личи, па ни подсећа на Џонија Кеша, а понекад кад говори звучи полуретардирано...сад, не знам како је Кеш звучао на почетку каријере у обичном разговору, али надам се да није овако.

Franz Xaver von Baader

već danima nisam pogledao film!!! ovo je mini-čudo za osam svjetskih mini-čuda
umjesto filmova, čitam Dylana Doga (drugo mini-čudo)
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Mark

Pogledao sam juce Inarituov "21 Gram" na domacem (99 din.) DVD-ju koji mi je vise of godinu dana stajao na polici. Radi se o sjajnom predstavniku takozvane hiperlink kinematografije. Radi se o filmu dosta nalik Pasjem zivotu, dakle ovo je prilicno ozbiljna, pa i depresivna, drama o obicnim ljudima koje spaja saobracajna nesreca. Plus, Naomi Vots je zaista predivna zena!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

ginger toxiqo 2 gafotas

...veoma mi se dopala LJUBAV NA DALJINU (GOING THE DISTANCE) sa Drew Barrymore i Justinom Longom... kako se ne bi ponavljao, evo linka ka mom Popboks prikazu...

http://popboks.com/tekst.php?ID=8246

Tex Murphy

Quote from: Mark on 06-10-2010, 15:01:45
Pogledao sam juce Inarituov "21 Gram" na domacem (99 din.) DVD-ju koji mi je vise of godinu dana stajao na polici. Radi se o sjajnom predstavniku takozvane hiperlink kinematografije. Radi se o filmu dosta nalik Pasjem zivotu, dakle ovo je prilicno ozbiljna, pa i depresivna, drama o obicnim ljudima koje spaja saobracajna nesreca. Plus, Naomi Vots je zaista predivna zena!

Gola Naomi Vots => odličan film!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Taj Going the Distance na osnovu trejlera izgleda kao totalno smeće, ali stiže evo već druga preporuka iz ozbiljnijih forumaških krugova. What's the deal?
Genetski četnik

Tex Murphy

Inače, ja sam neki dan pogledao GONE BABY GONE i film mi je odličan!
Genetski četnik

ginger toxiqo 2 gafotas

... saglasan sam - trailer jeste delovao nepripramljivo, pobezveze i traljavo, ali film jeste istinski dobar...pravi biser, uostalom, rediteljka u svom rezimeu ima dva veoma uspela dokumentarca (The Kid Stays in the Picture i American Teen)... sto je najvaznije, Going the dIstance jeste zbilja duhovit (i to u R modu) a i romanticni aspekt je sasvim uspeo)... veruj(te) mi na rec... vise u samom PB tekstu...

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: Harvester on 12-10-2010, 19:47:05

...malo je reci, jedva cekam prvi vikend Cinemanije i Affleckov THE TOWN...

Kunac

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 12-10-2010, 19:53:27

...malo je reci, jedva cekam prvi vikend Cinemanije i Affleckov THE TOWN...
I ja! I ja! Baš mi je prijao GBG. A i malo je hororičan. Jeste li primetili? Ostade ono jadno dete bez glave.
"zombi je mali žuti cvet"

Alex

Jes.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Albedo 0

Quote from: Sal on 15-09-2010, 21:01:30
Nađoh ga na IMDB. Zove se Das Experiment, snimljen 2001.
Zaniljivost je da je rađen na osnovama stvarnog eksperimenta, rađen leti, na Stanford koledžu, 1971

Evo link:
http://www.prisonexp.org/

američka verzija je dosljednija, više u skladu sa istinitim događajem, to jest eksperiment traje 6 dana. U njemačkoj verziji na kraju sve završava još luđe nego u originalnom eksperimentu.

Inače, mislim da je bolja američka verzija

Džek

Ne slažem se.

Amerikanizacija u njihovoj verziji je previše navalentna.
Obrati pažnju na glavnog lika, i njegovo ponašanje u obe verzije.

Švabo ga je karakterisao dokle je mogao, tj, do jaja turska, a amer ko amer... "stand up for the right of the demokratija i ameriken show "kako je boriti se za all american pravo zatvorenika, makar u experimentalnoj prdekani"

Amer verzija jeste dopadljivija, onako producentski, sve sa svojim crncima koje guraju gde god treba kada se rešavaju fundamentalna međuljudska pitanja.

Švabo, nasuprot, potencirao turčina, od kojeg se sve majke kćeri švapske razbole naprasito od nac-soc homofobije, sve sa temperaturom velićine obrezanog krzna dotićnog.

Treća generacija (ili četvrta) turaka u švabiji je mlada manjina, mnogo mlađa negoli afrikaneri u americi.
I tu dolazi delo o punog izražaja.

Nijednom scenom nije iskazana ta švapska mržnja ka turcima, ali je itekako prisutna.
Divljanje njemaca kao čuvara ka otporu politički ispravnog turkmena je toliko prozirno prikazana, da mi se svirao rigoleto. Režiser, pisac, producent, ili svi zajedno su sa svrhom poturili lepuškastog turkuljaša za "borca pravde i ljudskih prava"

To u amer verziji nema.

Albedo 0

pa to nema ni u originalnom eksperimentu na Stenfordu, to su njemački problemi. Šta mene, kao srpskog gledaoca, zanimaju njemačko-turski odnosi u Berlinu?

Američki film pokreće univerzalnija pitanja, a hipi pretjerivanje kod Brodija jeste da zamara, ail je itekako potrebno, čisto da se ti lepršavi kontrakulturaši malo spuste na zemlju i ne foliraju više.

Savajat Erp

погледао Trees Lounge Стива Бушемија и одушевио се...баш добар филм, жао ми је што нисам налетео на њега раније, али шта да се ради, неправда је исправљена.

Mark

Gone Baby Gone, sjajan film, pojma nemam kako mi je izmicao tri godine...
E NES NI TI U BECEJ!

Tex Murphy

Ja sam se emotivno identifikovao sa Kejsijem Aflekom. To mi je jedan od najmilijih likova u bilo kom filmu EVER.
Doduše, kraj jeste maaaaaaaaaaaaaaaalčice sumnjiv, ali ne toliko da pokvari utisak o ovom odličnom filmu.
Genetski četnik

Savajat Erp

Withnail&I - добра енгленштина о два глумца алкоса и полуџанкера, сконтао сам то као неку претходницу Параноје у Лас Вегасу на GB начин...

Mark

Quote from: Savajat Erp on 23-10-2010, 20:46:23
Withnail&I - добра енгленштина о два глумца алкоса и полуџанкера, сконтао сам то као неку претходницу Параноје у Лас Вегасу на GB начин...

Au, Withnail & I je samo jedan od najboljih filmova ikada snimljenih!
E NES NI TI U BECEJ!

Mark

Quote from: Harvester on 23-10-2010, 12:09:09
Ja sam se emotivno identifikovao sa Kejsijem Aflekom. To mi je jedan od najmilijih likova u bilo kom filmu EVER.
Doduše, kraj jeste maaaaaaaaaaaaaaaalčice sumnjiv, ali ne toliko da pokvari utisak o ovom odličnom filmu.

Ja inace sumnjam da je Ben Aflek uleteo na mesto Troja Dafija nakon sto je ovome Harvi Vajnstajn (inace Aflekov drugar) sjeb'o karijeru...
E NES NI TI U BECEJ!

Petronije

Odgledah GBG bo vasoj preporuci, stvarno dobar film. Jel moguce da je onaj pajser Ben Aflek rezirao film?

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Albedo 0

Nisam gledao GBG, pogledao The Town i nisam nešto impresioniran. Vidi se da Aflek može da napravi film, ali ovaj je upao u toliko klišea da to ne može biti ''Istvudov'' film. Ali je dovoljno dobar da sam odlučio da pogledam GBG.

Savajat Erp

напокон одгледао The Proposition од почетка до краја (прошли покушај гледања је био сурово прекинут 15-ак минута до краја изненадним сјебавањем канала на олд скул ТВ-у у селу), добар филм, одлична сурова слика невеселих крајолика, дотакао се свих тема вестерна, али на аустралијски начин...мада сам очекивао да буде бољи, највише ми је сметала она њањава жентурача, супруга капетана, који је и дао the proposition...

Tex Murphy

Genetski četnik

Tex Murphy

Ali s druge strane - Rej Vinston, Deni Hjuston, pa još i Gaj Pirs!
Genetski četnik

Savajat Erp

Quote from: Harvester on 02-11-2010, 19:57:14
Emili Votson?!

па, ваљда, једина жена у филму са више од 3 реченице...УЖАСАН ЛИК! у филму, тј....а вероватно и овако, једино ако нема невероватну моћ трансформације. :)

Mark

Mda, pogledao sam THE SOCIAL NETWORK i radi se o odlicnom filmu. Mozda bi malo vise prilicio Oliveru Stounu nego Dejvidu Finceru, ali je prica zaista toliko fascinantna da nije moglo biti greske (ja sam na Fejsbuku vec skoro tri godine i nisam znao ama bas nista o nastanku i organizaciji te drustvene mreze). Kada sam cuo da se radi na filmu o Fejsbuku uopste mi nije bilo jasno sta ce i kako ce da od toga naprave gledanja vredno ostvarenje, pa je uspesan film bas prijatno iznenadjenje. Drago mi je sto mogu da ga preporucim!   PS Jedno od iznenadjenja je i cinjenica da je Timberlejk doista dobar glumac.
E NES NI TI U BECEJ!

Agota

:) jedva čekam da pogledam film kupila sam karte za četvrtak- palim pravo s posla u sc
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Justin sexy back  :) je opravdao zasto Them other boys don't know how to act. ;)
Osim estetike, za pohvalu je i brzina kojom teče radnja, količina informacija koja se nudi gledaocu, čime je savršeno uhvaćena bit same mreže. To je suština.

Mark

Pogledao sam ovo Altmanovo cudo nabijeno holivudskim insajderskim zajebancijama, brojnim kameo pojavama i mracnim humorom. Mozda su dva sata previse da se prenese poruka filma, ali sam ipak uzivao gledajuci Igraca!
E NES NI TI U BECEJ!

Usul

Quote from: agota on 22-08-2010, 21:10:15
nije mi jedino jasno ko je narucio ubistvo njegovog prijatelja znala sam da ce biti  ubijen umesto njega onog trenutka kad je otisao po njegovu zenu ali KO?
To mi je ostalo nejasno.

Tek sam sada video ovu poruku. Film govori o vremenu neposredno pred drzavni udar u Argentini, kada se pojacava prisustvo desno orijentisanih grupacija u drustvu, sve pod kapom borbe protiv komunizma. Lik koga su oni jurili za ubistvo je pusten na slobodu i angazovan od strane tajne policije koja vec tada zapocinje cistke medju levicarima. Posle one scene u liftu gde se ubica igra sa pistoljem postaje jasno da je resio da smakne glavnog junaka. U trenutku kada policajci zovu u njegov stan da provere da li on zivi tu, igrom slucaja se nalazi njegov kolega. Kolega koji je stariji, iskusniji i vec pomalo umoran od zivota. Shvata sta znaci taj poziv i odlucuje da spase mladjeg od sebe.

Film ustvari govori o patnjama ljudi pred pocetak i tokom diktature gde je ubijeno 30000 ljudi i oteto i ilegalno usvojeno vise stotina beba. Patnje koje su kao zaboravili ali u stvari nisu, jer gore sa istom snagom u njihovim srcima. Otuda i potreba mladica ubijene devojke da zatoci sve te godine ubicu. Neka pravda mora da postoji...

God created Arrakis to train the faithful.

Agota

Savajat Erp

погледао сам Dog Pound, филм о малолетничком затвору у Амер`ци...мада и није толико бруталан колико би се дало очекивати, мрачан је и без хепиенда, дакле-добар.