• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

sem

I meni se dopao "Tajna njihovih očiju".Prije par dana pogledah "Antimatter",preveden je kao "Antitijela",odličan njemački film i španski "El habitante incierto".Tople preporuke za oba filma.   

Karl Rosman

Sinoc sam pogledao Visioneers (2008), i odma' ga reprizirao jutros! Sjajan film, nema sta...  :|
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

Odgledo Skajlajn....
Lepi CGI, to izgleda jedino sto braca znaju, ali s obzirom na samo 10 milki budzeta, ovo mooozda i prodje kao zabava...
kad pokusas da ukrstis Rat Svetova sa....ne znam....Umri Muski, ili Soba Panike, da se ne bi mlatio po bezbroj lokacija...a pritom kraj filma ti je ustvari pocetak neceg novog onda.....
dobijes Skajlajn...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

cutter

Quote from: SVAROG on 04-12-2010, 16:14:27
Odgledo Skajlajn....
Lepi CGI, to izgleda jedino sto braca znaju, ali s obzirom na samo 10 milki budzeta, ovo mooozda i prodje kao zabava...
kad pokusas da ukrstis Rat Svetova sa....ne znam....Umri Muski, ili Soba Panike, da se ne bi mlatio po bezbroj lokacija...a pritom kraj filma ti je ustvari pocetak neceg novog onda.....
dobijes Skajlajn...

kraj filma je totalni treš rebus, matrix tentacle rape + ničim izazvan entuzijazam glede nastavka. najjača scena je kad pokušavaju da nadgornjaju kloverfild pa B-2 nasrće na vanzemaljski brod potpomognut jatom predatora, pritom izvodeći neke besne gliste kao da je lovac i da mu je domet cirka 200 metara.  :!:

Mark

Odgledao sam CYRUS, novi film Dzona C. Rajlija i onog debelog iz Superbad-a (Jonah Hill). Ocekivao sam neku otkacenu komediju - kad ono drama! Nije los film, sniman nekim cudnim stilom, a glumci su navodno sve improvizovali (mumblecore). Marisa Tomei. Preporucujem!

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyrus_(film)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ugly MF

Quote from: cutter on 06-12-2010, 14:38:49
Quote from: SVAROG on 04-12-2010, 16:14:27
Odgledo Skajlajn....
dobijes Skajlajn...

kraj filma je totalni treš rebus, matrix tentacle rape + ničim izazvan entuzijazam glede nastavka. najjača scena je kad pokušavaju da nadgornjaju kloverfild pa B-2 nasrće na vanzemaljski brod potpomognut jatom predatora, pritom izvodeći neke besne gliste kao da je lovac i da mu je domet cirka 200 metara.  :!:

Da da da da , nemam opciju da editujem svoja tipkarenja ovde, totalno sam se setio da su ukrali i od Cloverfilda i matrixa....
Gle, bez obzira na budzet,Strauss braca su stvarno seronje koji osim darade efekte nista drugo pojma nemaju...
AAAAli stvarno pojma nemaju...
Ne mogu da kazem za njih da rade hommages
, to radi neko k osve ubaci svoje a omazira detalj , itd, a ovi slepci aaali sve kradu od drugih...misle da ce ako iskopiraju malo od ovog malo od onog da ta salata skrpena kako im se sta svidja u datom momentu , da bude nekome ukusna?
Nece bato, i za salatu ima recept, rezija nije zanat koji se krade.
Ja im nikad necu oprostit AvP:R koji su na isti nacin i iz istih razloga zasrali film, jedino sto je dobro u filmu je sto je glumac imo iskustva iz prethodnog filma ,pa Predator kao pojava nije totalno zasran...

Ovaj film mi dojmi koncept vanzemljaka, ( nisam siguran, ali sekladim da jei to uradio neki mladunac zeljan posla i gladan dokazivanja, pa jedao sve od sebe... ponegde i previse, al opet za koncept,petica...)

Savajat Erp

гледао Sorcerer`s Apprentice, тотална непрепорука, осим ако нисте дете...ако сам се ја зајеб`о не морате и ви! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plottz

...za zajebati decu? :!: Šta su oni krivi,krš je krš ;)
subota 14

Mark

Odgledao sam DUE DATE i mogu da kazem da se radi o odlicnoj komediji. Mislim, gde ces lepsu preporuku od cinjenice da ga porede sa Plains, trains, and automobiles. U principu rekao bih da ako bi Hangover bio hit-singl, Due date bi bila kultna i potcenjena B-strana. Ovo je road movie komedija, sa dosta stoner i gross out elemenata. Perfektan film za ove predbozicne dane! 

Ima neki CAM, ali ja uopste nisam imao ozbiljne zamerke na snimak (recimo A6/V7) ...

Check it out!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Agota

RUBBER OFFICIAL TRAILER

ovo bi izdvojila sa FAF kretenski film ,bio bi savrsen da je  umesto 85 trajao 45 min al jebi ga autorski.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Le Samourai

Rubber je jedan od najboljih filmova godine.

Agota

Kunac

Super je GUMA: jedno 30 minuta predugačka, ali super.
"zombi je mali žuti cvet"

tarana

gledo town juče.
neodoljivo me podseća na heat.
pogotovo "sani afternun" kraj.
sve u svemu - solidno.
city island s endi garsijom mi više svideo.

Mark

Gledao sam danas КРАИ (The Egde, by Aleksei Uchitel) sto mi je bas pasovalo po ovom snegu i ovoj zimi, jer kada vidis kako ljudi zive i rade u Sibiru, odmah ti se nasih -4 cini sasvim prihvatljivijim. Ovo je neka vrsta idealistickog portreta olovnih vremena staljinove Rusije. U ovom akcionom filmu koji se odvija odmah nakon II svetskog rata glavni junak je svezi povratnik sa ratista koji postaje novi masinovodja medju ljudima koji su u svojevrsnom radnom logoru za "narodne neprijatelje" (sto su Rusima tada bili Nemci, Litvanci, ...). Sjajne su sve scene sa vozovima, prelepe su scene koje prikazuju predivnu nedirnutu prirodu, ali najbolja je ona kada dvoje ljudi golim rukama prave zeljeznicki most preko ledene reke. Eh da su svi ruski filmovi ovako dobri ...

http://www.imdb.com/title/tt1706414/
E NES NI TI U BECEJ!

namsey

Quote from: Kunac on 10-12-2010, 14:56:53
Super je GUMA: jedno 30 minuta predugačka, ali super.

Sjajno ostvarenje, taman koliko treba.
Najprijatnije iznenadjenje na FAF-u pored A screaming man

Savajat Erp

погледао Trash Humpers....ужасно, бесмислено, мучно, иритантно, са повременим полуинтересантним монолозима некаквих случајних локалних чудака, сниматељ који се толико кревељи да просто пожелите да му пуцате у стомак, чисто да се што више мучи док испушта своју бедну душу...рећи ћу оно што у оваквим приликама каже сваки лаик који иоле држи до себе - ја би ово срање снимио за цирка три дана!! :)

Alex

Quote from: Savajat Erp on 25-12-2010, 14:03:06
погледао Trash Humpers....ужасно, бесмислено, мучно, иритантно, 

Uvek sam se pitao ko gleda nepoznate filmove nepoznatih reditelja sa nepoznatim glumcima, koji ni po čemu ne deluju obećavajuće i koji još imaju listom loše kritike (33/100 - Metacritic) i zašto?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Savajat Erp

Quote from: Alex on 25-12-2010, 16:00:17
Quote from: Savajat Erp on 25-12-2010, 14:03:06
погледао Trash Humpers....ужасно, бесмислено, мучно, иритантно, 
Uvek sam se pitao

Не брините, Савајат Ерп има одговоре на сва питања! У следећем броју одговара на питања - шта је смисао живота и ко је убио Бамбијеву мајку! Stay tuned. :)

Не би се баш могло рећи да је редитељ непознат, како сам видео одмах по гледању филма...радио је Gummo, Kids и Ken Park, од познатијих филмова, додуше задња два као сценариста...ово је доказ како топик NOVI NE-HORORI NA DIVX-u може да буде замка за наивне и брзоплете. :)

Karl Rosman

Mala ispravka: Gummo i Trash Humpers je rezirao Harmony Korine, dok je za Kids i Ken Park zasluzan Larry Clark (u saradnji sa Edwardom Lachmanom na drugopomenutom filmu...). Doduse, H.K. jeste radio na scenariju za Kids...interesantno.

BTW, Gummo rulez!!!
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Savajat Erp

чему исправка, нисам ли ја тако и рекао? и Кен Парк је рађен по његовом сценарију...и да Gummo rulez, само га не бих препоручивао љубитељима мачака.  ;)

Karl Rosman

A, ma to sam se ja zaneo. Mada, mislim da se Harmony ne spominje u Ken Parku?
Inace, do pre par godina sam mislio da je Harmony Korine zensko(!), i to zahvaljujuci nekom "poznavaocu" filma sa RTS-a. Sve mi se cini da je Sandra Perovic u pitanju, ali da ne gresim dusu.

Quote from: Savajat Erp on 26-12-2010, 04:45:02
...и да Gummo rulez, само га не бих препоручивао љубитељима мачака.  ;)

Ali zato ljubitelje jedenja spageta u kadi punoj prljave vode ocekuje prava poslastica!  :)

edit: imas pravo za Ken Park. ;)

Mark

Konacno sam i ja pogledao THE TOWN. I sada mi dodje da do kraja godine vise nista ne gledam pa da mi Aflekovo ostvarenje bude bas the best for the last. Odlican film!
E NES NI TI U BECEJ!

Savajat Erp

а ја сам коначно погледао MACHETE...свиђа ми се што је у фазону старих осветничких филмова, али мало ми је потанак у принципу, али забаван у сваком случају.

Savajat Erp

погледао и THE ALAMO из 2004-те, са све Били Боб Тортоном у улози Дејвија Крокета, што је по мени лош избор, јер Билибој делује помало гадњикаво са оном косом и неком чудном фацијалном кезавошћу...колико је мени позната ситуација око Алама (Аламоа? :) ), рекао бих да је ово мање-више реалан филм, без неког претераног пржења, понекад типичног за овакве америчке испаде.

ginger toxiqo 2 gafotas

...THE KIDS ARE ALL RIGHT – svakako jedan od najboljih filmova predstavljenih prethodne godine, konačno je u vidu izuzetne i višeznačne studije dopadljivih i višeslojnih karaktera ponuđen validan i uverljiv izlaz iz dva ćorokaka u koje je i ovo ostvarenje moglo da upadne – zanemoćalog indie filma i samodovoljnog i xxx autogetoizirajućeg queer filma...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

....ANIMAL KINGDOM , vrlo, vrlo, vrlo dobra australijska krimi-drama; reč je o ozbiljnom pristupu, krupnim ambicijama i zanimljivoj i veštoj egzekuciji, te me ne čudi da se ovaj film našao na na listama najboljih filmova 2010. Mnogih značajnjih/uticajnih (npr. hvale ga i Edgar Wright i Q. Tarantino). AK  bez upinjanja prevazilazi lokalni aussi okvir, preskače nametnute okvire tipskih ostcvarenja i iz tog dela sveta i u tom podžanru na svetskom nivou, jer nudi upečatljivu mešavinu veristički postavljene kriminalističke drame i egoyanske kontemplativnosti i lumetovskog moralizma, a kao ekvivalent, osim Affleckovog THE TOWN, nameće se i dosta srodni rad Jamesa Foleyja AT CLOSE RANGE (1985) sa Walkenom i Pennovima...

ginger toxiqo 2 gafotas

... nešto sramežljivija pohvala i za NEVER LET ME GO kojim se Mark Romanek napokon dokazao kao reditelj; NLMG dobro funkcioniše kao adaptacija (inače vrlo dobrog)  romana Kazeuoa Išegura, ali dobro bi se držao i kao samosvojna distopijska filmska povest. Sumnjičim da je razlog mali broj snimajućih dana Keire Knightley u pitanju razlog tome, ali došlo je do previše drastičnih, smelih, pa i pogubnih štrihovanja u prvom (,,dečijem") delu priče koja su potom za posledicu imala dramaturške neravnine i nedovoljno naglašene poente u drugom delu priče (izvinjavam se, ali ne bih mogao da ovo pobliže pojasnim a da istom prilikom i ne spoilujem i roman i film). Ipak, film koji svako vredi pogledati i koji je na mene ostavio dovoljno jak utisak...

Agota

Hvala na preporuci.
Fin je trejler-pogledacu ovo.Prvenstveno zbog Kazeuoa Išegura njegov roman Bez utehe me raspametio.

Kunac

Da se pripremite za gledanje filma:::

http://www.youtube.com/watch?v=tMgyKNr-Vbk

QuoteThe novel's title comes from a song on an American cassette tape called Songs After Dark by fictional singer Judy Bridgewater.
"zombi je mali žuti cvet"

Agota

Pogledala 127 hours  I to je to.Film koji obavezno treba pogledati jednom jer dva put ne bih prolazila kroz sve ovo.Deni Bojl je napravio sjajan film pre svega zahvaljujuci sjajnom Dzejms Franku. Jako je tesko da jedan glumac iznese film  nije to  samo prica o decku joji se zaglavio- iskopao je on mnogo vise.
Nije raspremio sebi ''krevet'' i lego.
Bojl je majstorski priveo kraj filma svidja mi se sto je podigao adrenalin a ne ono ''zavrsi se umrecu''.
Za fanatike dokumentarac
Desperate Days in Blue John Canyon
Aron Ralston (Part 1 of 6) Desperate Days in Blue John Canyon

Agota

izmedju MACHETE  i THE TOWN ipak cu pogledati cedo ben afleka .
na zalost NEVER LET ME GO nije zadovoljio moja ocekivanja i pored sasvim solidne glumacke ekipe - tomi je divan gde su ga samo nasli. 
muzika mi je uzasno isla na nerve onaj instrumental,svirepa prica ali   ipak nesto  tako fali .....

Savajat Erp

Quote from: agota on 16-01-2011, 00:22:25

а зашто не погледати оба и можда удвостручити задовољство?

Agota

Savajat Erp

:lol: искрено сам праснуо у смех од секунду и по!

namsey

Quote from: agota on 16-01-2011, 00:22:25
na zalost NEVER LET ME GO nije zadovoljio moja ocekivanja i pored sasvim solidne glumacke ekipe - tomi je divan gde su ga samo nasli. 
muzika mi je uzasno isla na nerve onaj instrumental,svirepa prica ali   ipak nesto  tako fali .....

pa mislim stvarno.
Gardnerinog muza stavljati ispred zive meksicke legende Treha.
To je svetogrdje.

mord

Primjecujem da sve cesce ljudi hvale filmove koji su mi bezveze. Moze li mi netko objasniti sto je tako dobro u filmu "The Town". Ja bi ga uvrstio medju najgore filmove godine. Ono, poprilicno plitka prica i red akcije uz ponesto pretjerivanja. Tipicni Hoolywoodski, slozim te po spranci nabrzinu, film. Pitanje je ozbiljno, mozda stvarno postoji neka dimenzija filma koja meni promice, a sto ga stavlja medju filmove godine. Isto pitanje vrijedi i za film "Red".

Tex Murphy

Pogledo sam Turistu, vrlo sam zadovoljan, mada sam taj film već gledo u francuskoj verziji.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

M.M

Quote from: Harvester on 18-01-2011, 00:51:47
Pogledo sam Turistu, vrlo sam zadovoljan, mada sam taj film već gledo u francuskoj verziji.

Bioskopski snimak?
Nijedan poraz nije konačan.

Tex Murphy

:-) Originalni film, Anthony Zimmer sa Sophie Marceau.
Genetski četnik

Albedo 0

M.M

Quote from: Harvester on 18-01-2011, 00:56:21
:-) Originalni film, Anthony Zimmer sa Sophie Marceau.

Nisam znao da je "Tourist" američa verzija "Anthony Zimmer"-a. Nadam se da ga nisu upropastili kao što imaju običaj.

Tex Murphy

Pa nisu. Isti film, druge lokacije i glumci.
Genetski četnik

M.M

Sophie Marceau je definitivno bolji izbor za glavnu glumicu nego Angelina. Harvi, šta ti kažeš? :)

Tex Murphy

Potpisujem. Nemam ništa protiv Anđeline, ali Sofi mi je draža.
Genetski četnik