• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

Son of Man

STILL ALICE je dojaja film, a BLUE RUIN još bolji.  :)

scallop

Quote from: ridiculus on 01-10-2014, 14:50:16

Source Code (2011)

SF. Jake Gyllenhaal u glavnoj ulozi, dobar kao i obično, ali nisam siguran da je uloga bila za njega, pošto još uvek zamišljam Denzela Washington-a u njoj.  :lol: Postavka... mi nije jasna. Ne zato što ne razumem kvantnu mehaniku, već zato što se ne zna gde su njene granice u ovom filmu. Dobar ritam, i mnogi odlični trenuci - čak i završetak, mada je mogao da se predvidi - ali kada se čitav film bazira na ovako sumnjivoj postavci, ukupni utisak će takođe biti sumnjive prirode...

Jako dobro odrađen vremenski paradoks u kombinaciji sa avatarom i osmominutnim mrmotskim ponavljanjem.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

NAJTKROLAAAAAAAAH!!!

koliko ovo rastura sunce ti krvavo

džaba Skorsezeu i Stounu razni Volstriti, džaba Kameronu Avatari i Titanici, ovo je fenomenalna kritika kapitalizma

a pritom je fantastičan oldskul film do koske

Džejk, ljubim te u dupe! 8)

Ugly MF

Ja pregledo, ali bez prevoda i to dok sam radio, pa usput...jel kresno on 'babu' il nije?
Nesto pominjao to u pregovorima, al meni tek sad nakon tvog posta postalo jasno da to nisam ukapiro...?

Coffin Annal

Quote from: Pizzobatto on 09-12-2014, 03:25:13
NAJTKROLAAAAAAAAH!!!

koliko ovo rastura sunce ti krvavo

džaba Skorsezeu i Stounu razni Volstriti, džaba Kameronu Avatari i Titanici, ovo je fenomenalna kritika kapitalizma

a pritom je fantastičan oldskul film do koske

Džejk, ljubim te u dupe! 8)

Word!
Wake up and smell the coffin.

Albedo 0

Word i Excell, amin!
Još ovom tipu prvi film koji režira, Dan Gilroy, da se upamti ime!

ma kresno je sve, čoek kresa na sve strane!

Nema prevoda, ko zna kad će ga biti, ali nije neki težak engleski, niti, sem toga s milficom, postoji nešto značajno što on kaže a bez čega se ne može

film prosto vozi fenomenalno i ne smije da se propusti!

Albedo 0

NAJAVA: ''u petak izlazi hrvatski titl za nightcrawler na titlovi.com''

samo da ne bude kao titl za Godara, koji nije ni izašao sa dvd-jem

Petronije

Šta si gledao, DVDSCR?  Našao sam neki bez watermarka, ali sačekaću petak za titlove...

Albedo 0

gledo sa žigom i bez titlova, nije uopšte smetalo ili bilo nerazumljivo

ako će ovi stvarno u petak da isporuče sačekajte

mada, ovo je oldskul i po tome što ne zaseravaju zvuk kao Nolan u Intersetllaru, koji, koliko čujem, i namjerno ubacuje razna šuštanja, što je besmisleno

elektronski mediji sto godina pokušavali da ostvare čist prenos zvuka, i onda kada to stvarno mogu da učine oni prave šumove svuda, ometaju gledaoca u prijemu zvuka i slike, jebu oca s montažom itd... Nemaju šta da kažu, pa hajde da se izmotavamo sa estetikom i prevarimo nekoga da pomisli da je gledao neznamšta

nije to samo dlaka na rđavom kurcu, jednostavno je besmisleno koliko masovno uništavaju filmove s tim akrobacijama, nisam primijetio nikakav cgi ovdje, možda ga je i bilo ali ga nisam vidio, glumci imaju zadovoljavajući izgovor, a budući da je i glavni lik ''kamerman'' nema kinematografskog proseravanja

prosto nema audiovizuelnih prepreka, to bih rekao kao laik u ovom tehničkom pogledu, al prosto kad je film ovako urađen dobija ocjenu više u startu, jer te ne smara, ne živcira, ne ometa

iako nisam gledao Finčera, ovo mi je ubjedljivo najbolji američki film ove godine

tomat

ja sam Gone Girl gledo u bioskopu, nije mi baš nešto. preterano mi to malo, nisam mogao da poverujem u to šta se dešava. možda mi nije bio dan.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

Karl Rosman

Quote from: Pizzobatto on 09-12-2014, 21:58:07
gledo sa žigom i bez titlova, nije uopšte smetalo ili bilo nerazumljivo

ako će ovi stvarno u petak da isporuče sačekajte

Nightcrawler.2014.DVDScr.x264.AAC-RARBG.mp4  ima titl.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

ne časite više časa no gledajte NOĆNU GUJU!!! 8-)

elem, pogledao sam

KRYSTALLINES NYHTES aka CRYSTAL NIGHTS (1992)
3+

http://www.imdb.com/title/tt0104641/

Grčki film koji ima koliko smarajućih toliko i genijalnih momenata, što može pasti teško na dva i četvrt sata trajanja. Uz jednu ogradu da je vrlo moguće da neke scene umnogome zavise od događaja u grčkoj istoriji, i da se tu gubi dosta u prevodu, mada su ključni događaji univerzalni, od rata protiv Franka u Španiji preko Berlinskog zida itd. U stvari, uz dvije ograde, jer žena reditelj jednostavno mora malo da patetiše, romeojulijevski zaplet zahvata gotovo prvu trećinu filma, da mi je čak i seksi scena predugo trajala.

Ali gledano s vedrije strane ovo je gotovo proročanski film, koji se bazira na okultnoj međuigri grčkog Jevrejina i Njemice koja s porodicom živi u Atini tridesetih godina prošlog vijeka, dakle, svastika i ostatak arsenala je prisutan, ali sama istorija se svodi na odnos njih dvoje, i to na prilično svjež način, s minimumom smaranja s nacistima.

Film pokriva narednih 50 godina, ali sasvim je jasno da to ne može produkciono, niti na svaki drugi način da istrpi, pa ima dosta praznog hoda, ali se isplati izdržati do kraja, prosto jer ovaj Romeo i ova Julija imaju dosta složeniji odnos. A nevjerovatno je kada se film iz 1992. gleda sada, u svjetlu savremenih zbivanja između Grčke i Njemačke, kako je totalno pogođeno šta se u stvari dešava.

I bez socioloških segmenata ovo može biti interesantno za ljubitelje okultnog, ona koja ga proganja u više reinkarnacija, a ni on sam nije baš sasvim ''prirodan'', ''luciferijanska'' soba u kojoj vode ljubav, par rituala, mada sve je to svedeno na neku pitku mjeru, bez specijalnih efekata i kroz dosta sugestija.

Šteta što rediteljka nije bila tako suptilna na ljubavnom planu, jer neka rješenja su prilično loša.

Truman

Odgledao Bitch Slap...ovo je baš prijalo mojoj napaćenoj duši.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Albedo 0

što, dosta ti je Pinhedove slatke patnje? 8-)

----------------

ARCANA (1972)
http://www.imdb.com/title/tt0221803/

jurotreš ftw

Truman

Ma polako, samo pravim kratku pauzu od horora.
A ovo je italijanski treš, to je klasa iznad!

Truman

Odgledao Kovakovu kutiju. Ko voli teorije zavere može mu se svideti. Čini mi se da radnja ima određene rupe ( ili ja nisam skapirao neke stvari ), a cela priča je pomalo nategnuta. Na kraju 7/10.

Albedo 0

L'ENLEVEMENT DE MICHEL HOUELLEBECQ
4-

http://www.imdb.com/title/tt3504542/

Kakva je ovo budaletina od čoeka, totalna samoparodija. Uelbek je, iz samo njemu znanih razloga, izvadio protezu i bio bez prednjih zuba u čitavom filmu, čisto radi zaebancije. Ali nije sve tako banalno kao furanje klošarolikog autfita, ima nekih totalno autosprdačkih momenata, tipa kada govori kakvi su pisci sa francuske književne scene i šta radi poslije, to je bio vrhunac.

Ono oko Lavkrafta nije bilo baš o tumačenju njegovih djela, već je sasvim slučajno spomenut, mogao je biti bilo ko, jer poenta scene nije u tome. Sve u svemu, ovo nije ono što se obično naziva ''komedijom'', iako mi je izmamilo nekoliko iskrenih osmjeha, ali generalno sam prezadovoljan pogledanim.

Tex Murphy

Quote from: Truman on 12-12-2014, 01:44:23
Odgledao Kovakovu kutiju. Ko voli teorije zavere može mu se svideti. Čini mi se da radnja ima određene rupe ( ili ja nisam skapirao neke stvari ), a cela priča je pomalo nategnuta. Na kraju 7/10.

Није тај лош, само се мени крај није претјерано свидио.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Кристофер Нолан on 12-12-2014, 16:32:05

tipična španska rutina, plitke dosetke za jednokratno ubijanje vremena, ništa više.
2+
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 12-12-2014, 22:57:49
Quote from: Кристофер Нолан on 12-12-2014, 16:32:05

tipična španska rutina, plitke dosetke za jednokratno ubijanje vremena, ništa više.
2+

Па то сам и реко.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Odgledao John Wick. Ljubitelj sam filmova tipa ''profi ubica protiv'', a ovaj me u suštini nije zadovoljio. Film je lepo stilizovan, ali su priča i glavni lik na vrlo klimavim nogama. Ako ga posmatrate samo kao zabavu prepunu akcionih scena onda nećete biti razočarani. Što se tiče glume Kijanu Rivsa ja ga nikada nisam smatrao za lošeg glumca, iako je stalno na meti kritika. Ovde mi je prihvatljiv, ali ništa više od toga.

Albedo 0

Truman

Stavio na watchlistu. Ako mi se ne dopadne jednog dana kad ga pogledam stavljam te na ignore...

Albedo 0

Quote from: Truman on 14-12-2014, 18:51:15
Stavio na watchlistu. Ako mi se ne dopadne jednog dana kad ga pogledam stavljam te na ignore...

šta jednog dana, pa moraš da ga staviš na ovogodišnju top 10 listu!

Truman

Albedo 0

ne slušajte Trumana!

jedini NEPRIJATELJ koji mož' se pogleda je onaj s Batom Živojinovićem! 8-)

Josef K.

Quote from: Pizzobatto on 17-12-2014, 20:03:50
ne slušajte Trumana!

jedini NEPRIJATELJ koji mož' se pogleda je onaj s Batom Živojinovićem! 8-)

I Zečevićev!
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Truman

Quote from: Ghoul on 17-12-2014, 20:16:49
Quote from: Truman on 17-12-2014, 16:49:17
obavezno pogledajte film Enemy

http://ljudska_splacina.com/2011/03/neprijatelj-2011.html

Ne znam da l se zajebavaš il si ozbiljan, u slučaju da je ovo drugo - govorio sam o filmu s Džejkom Gilenhalom. Ako ga nisi gledao to ti je obavezna lektira.

Albedo 0

Truman

Nadjublje se ne slažem!

Da spomenem i da sam odgledao u Kinoteci solidnu dramu Band of Angels ( http://www.imdb.com/title/tt0050166/?ref_=nv_sr_1 ). Ko voli filmove na temu američkog građanskog rata i rasnih podela ima moj blagoslov.

Albedo 0

esi gledo DOUBLE i LOST HIGHWAY?

Truman

Lost highway jesam i odličan je, baš sam pomislio na taj film dok sam gledao Neprijatelja. Što se tiče Dubla hvala na ukazu, pogledaću kad-tad.

Albedo 0

pa stani, Lost highway ti je ''odličan'', a Enemy ti je ''genijalan''

meni nešto tu nije u redu 8-)

Truman

Albedo 0

e sad još pogledaš DOUBLE, pa zaključiš da je Lost Highway genijalan, Double odličan a Enemy tek OK 8-)

Albedo 0

a genijalnu NOĆNU GUJU niko ne spominje!

Truman

Ono što me je kod Enemija posebno oduševilo je upotreba simbolike pauka...

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 18-12-2014, 01:36:39
Pa obecao si titlove u petak a nema ih jos :mrgreen:

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Josef K.

Quote from: Petronije on 18-12-2014, 12:14:25
Quote from: Pizzobatto on 18-12-2014, 01:36:39
Pa obecao si titlove u petak a nema ih jos :mrgreen:

TAKOE!!!
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Albedo 0

obećao sam u petak, od tog obećanja prošlo je godinu dana 8-)

ne obmanjujte javnost, eno odavno stoje na titlovi.com! 8-)

pokojni Steva

Quote from: Karl Rosman on 29-10-2014, 20:36:00
Pogledah The Homesman http://www.imdb.com/title/tt2398231/ iz drugog puta.

... Film je poprilicno dobar/vrlodobar, ali stekao sam utisak da roman po kojem je radjen mora biti mnooogo bolji.

Sve u svemu, vredi gledanja.

Itekakao!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Truman

Odgledao Julia's Eyes. S jedne strane film je lepo režiran i ideja o Čoveku Senki je zanimljiva, ali je s druge strane prilično predvidljiv uz neizbežnu patetiku...Na kraju sedmica.

Truman

Odgledao simpatičan psihološki triler Mindscape. Ko voli filmove o pametnjakovićima, nadmudrivanju i stvarima vezanim za um samo napred.

NGboo

Bo Ba Bu - jako dobra satirična drama bez dijaloga, sa eteričnom Arijel Dombal (Arielle Dombasle) u glavnoj ulozi.

Hardkor Disko - ne baš skroz "okoreo", ali solidan debitantski film.