• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

perobojanic and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Batman vs. Superman: Dawn of Justice

Baš neizbalansiran film, u kojem se dešava preveliko brdo stvari, kao da se išlo na siguricu da će vam bar neko ili nešto zadržati pažnju, no generalan utisak mi je da niko nije imao snagu ni harizmu da iznese film, niti mu je ovako raštrkana priča to dozvolila. Tu ima upečatljivih dijelova, ali treba preživjeti kompletno trajanje naređanih scena, a gotovo sve sa Lutorom mi je bilo mlako i nebitno.

Meni je ovo mnogo haotično i djeluje da nije ni namijenjeno običnoj publici, samo se onda postavlja pitanje kakav je ovo film, ako je propratni audiovizuelni materijal za neku kolekciju stripova, ili još gore, most između prošlih i budućih filmova i samim tim karika u profitabilnom serijalu, a ne priča za sebe.

Šta time dobija neko ko ima osnovno poznavanje dva superheroja, kako ovo komunicira s nama? Čak mi nije jasno dal je ovim sukob Betmena i Supermena završen, kad u stvari ništa nije riješeno, tek zagrebano? Jel bar u stripu nastavljen/produbljen konflikt?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

usputni_boem

Meni je taj film bio okej samo zato sto sam fan Zaka Snajdera i njegovog paljevinsko-namunjenog stila.

Aco Popara Zver

ima tu gilti pležra, ja sam nekako istakao samo mane

Harley Quinn

Self/less (2015)

Odgledala ovaj punokrvni SF. Spada u rang jakog proseka, malo je potcenjen na IMDb-u, ja bih mu dala 7,5. Preporučila bih ga, ipak, jer zaplet nije loš, SF elementi su odlično iskorišćeni u zapletu, ima malo ljudske drame, malo humora, mnogo akcije i Rajana Rejnoldsa, the frajera (iako su mu mnoge uloge slične izvedbe, frajerima se mnogo toga oprašta). Tu je i legenda Ben Kingsli (u prvih 15 minuta filma), no kako se njegov senzibilitet bitno razlikuje od Rajanovog (a videćete zašto je bitno da im senzibiliteti budu bar malo slični), dobili smo i malu neuverljivost u postavci/glumi, ali to je usled Rajanove nemogućnosti da izađe iz jedne te iste uloge koju ponavlja u svakom filmu (a koju je u Dedpulu doveo do vrhunskog izražaja).

Ovaj zaplet je ladno mogao da napiše i Dik (ali sa mnogo više psihodelije, a mnogo manje akcije), ali je i ovako zabavno i za preporuku.

NGboo

Noche - atmosferična argentinska drama, na tragu Bartasa, Rejgadasa i Sokurova.

Juan - postmodernizacija Mocartove opere Don Đovani - danski reditelj, Budimpešta kao seting, "vulgarizovani" libreto, internacionalna postava glumaca-pevača.

Splav meduze - sjajan film sa predivnom Vladislavom Milosavljević.

+ 2 azijska - Collective Invention, oživljavanje istoimene slike Renea Magrita, i Love & Peace, (prvi?) porodični film uvrnutog Siona Sona.

Aco Popara Zver

Quote from: Dybuk on 29-06-2016, 23:29:23
Alexandra's Project

hmm, pocetak koji bas obecava i gradi tenziju da bi se svelo na setkanje po stanu, monolog i malo akcije sa video trake :lol:

ovo nije losa drama, medjutim, ako ocekujete neku bolestinu kakvu isporucuje Haneke, dis iz not it, film drzi paznju ali na kraju nemas za koga od dvoje likova da navijas, meni kao zeni je ovo tesko da priznam uz svo razumevanje situacije i licnog osecaja, ali Alexandra je malo preterala sa svojim projektom. u sustini, ni jedno ni drugo nisu simpaticni, a i nije ovo neka boles' kako bi se mozda ocekivalo. korektno, ali nikakvo remek delo.

ova mu se baš ukenjala u život... savremena Medeja, i to je to

mnogo slabije od Babija u svakom smislu

Harvester nas zaebo s preporukom!

Dybuk

The Keeping Room americki gradjanski rat, 3 zene na jugu i 2 podivljala vojnika, pripadnici severa.

premisa obecava, kao "zenski vestern". neko ce pozuriti i reci feministicki vestern, a ja bih rekla, prikaz rata sa strane onih koje ostaju kod kuce. svako ima svoj rat.
interesantan podatak, devojcica iz True Grit-a igra ulogu mlade Luis, mladje sestre protagonistkinje filma, Ogaste. mada je starija sestra u centru paznje, crnkinja - sluskinja/prijateljica/saborac (Med), svakako je ozbiljno pojacanje ovom zenskom triju, plus obogacuje svaku scenu svojim prisustvom i glumom.

e, sad, kako su juznjaci gubitnici ovog rata, a severnjaci pobednici, kako je robovlasnistvo bilo ukorenjeno na jugu (laicka, pojednostavljena opservacija) interesantno je da ove zene (juznjakinje, ciji se muskarci bore na strani juga) vokalno zagovaraju i uglavnom zive(!) rasnu ravnopravnost, a nasilni vojnici Unije i dalje pominju nigere, naravno, pezorativno.
znaci, ideologija nije toliko bitna, bitno je piti, zulumariti, ubijati i silovati zene. i to se bas neprikosnoveno potencira u ovom filmu.

sta je problem? ne zna se tacno gde se krenulo i za cije babe zdravlje. druga polovina filma, bez obzira na potencijal koji nudi konfrontacija sa agresivnim vojnicima, mimo par scena gubi na snazi i jednostavno zaboravlja sta zeli da poruci, globalno (osim rasne diskriminacije i zlostavljanja, kao neizostavnih epizoda, naravno). ovo jeste mogao da bude napeti home invasion, ali se preko toga relativno brzo (kako za koji lik, doduse!) preslo.

ja se, takodje; pitam koliki je smor bio gradjanski rat gde se koristi barut, koliko tih manuelnih punjenja oruzja barutom tokom borbe treba, itd...nije ni cudo da im se sad osladilo ratovanje...brzo, ubojito, jednostavno...na tudjim teritorijama.  :twisted:

bek tu dis, film svakako dobar, utoliko sto prikazuje manje vidjenu stranu price, jacanje i preuzimanje kontrole od stane onih koji su po difoltu slabiji, nezasticeni i prepusteni sebi. verujem da to nije svojstveno samo zenama tokom americkog gradjanskog rata. a imamo i jednu neostvarenu ljubavnu pricu. ali, meni je za jaci uzisak falilo supstance, nesto autenticno.
svakako, moze da se pogleda i uziva u prici i lokacijama (Rumunija!!!), solidno snimljeno i odglumljeno, te sa te strane nemam primjedaba.

NGboo

The Neon Demon - mračno-enigmatično-ekstravagantna drama sa primesama horora, odnosno predivan vogue-košmar koji ima veliki potencijal da doživi kultni status. Čini mi se da sam sinoć bio jedini ili jedan od retkih koji su iz bioskopa izašli zadovoljni.

Dybuk

Nije horor?  :(

e, sad bi bilo vreme da priznam da mi ovaj film nije bas visoko na listi prioriteta, te cu se zadovoljiti nekim boljim ripom...kad to vec bude.

NGboo

Quote from: Dybuk on 09-08-2016, 18:59:24
... te cu se zadovoljiti nekim boljim ripom...kad to vec bude.

Blasphemy! :D
(Osim ako nije u pitanju neki blu-ray rip sa visokom rezolucijom, gledan na plazmi sa zavidnim brojem inča u dijagonali i besprekornim ozvučenjem.)

Aco Popara Zver

Рефн не може да промаши, он је као вино, с годинама све бољи!

Dybuk

NGboo

:lol: :lol: i da imam, odakle mi!?

mozda se do tad, doduse, pogase svi torenti... :cry:

Aco Popara Zver

Стан'те бре, како канибализам и некрофилија могу бити примјесе хорора?

Можда није неки џамп скер, ал како није хорор, оно као....

NGboo

Quote from: Pizzobatto on 09-08-2016, 20:01:33
Стан'те бре, како канибализам и некрофилија могу бити примјесе хорора?

Можда није неки џамп скер, ал како није хорор, оно као....
Film je toliko lepo uslikan, da to malo nekrofilije i kanibalizma u samoj završnici nije mnogo gadno, više je... glamurozno morbidno. :D

klem

Pogledao sam Carlito's Way odličan film jedan od najboljih krimića.

Petronije

Meni je u tom filmu Šon Pen najupečatljiviji [emoji38]
Arm the Homeless

tomat

Quote from: Petronije on 13-08-2016, 22:51:11
Meni je u tom filmu Šon Pen najupečatljiviji [emoji38]

Pogledaj Strutter, lik je u velikoj meri (i fizički i po ponašanju) zasnovan na Šon Penovom liku iz Karlitovog puta.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Arm the Homeless

usputni_boem

The Neon Demon nije los, ali je najgori Refnov film koji sam gledao. Sve to izgleda lepo, ima zanimljivih vizuelnih tripova i svidela mi se atmosfera, ali taj stil pre supstance fazon mi mnogo vise odgovara u Valhalla Rising, npr, dok me ovaj svet mode i likovi oko njega smaraju (mozda je bolje da Refn nastavi da se bavi namunjenim muskarcima :mrgreen:). Prica, standardno za Refna, je tanka, i to je u ovom filmu posebno problematicno, postupci likova u poslednjih pola sata su neuverljivi i film u meni nije izazvao nikakve emocije ni empatiju prema likovima.

Aco Popara Zver

Не, ти бунцаш, сви сте луди, нееееее!

Рефн и Пицолато су наше једине наде!

Dybuk

E, kad boem kao Refnov fan ovo kaze.... :lol:

usputni_boem

Quote from: Pizzobatto on 17-08-2016, 11:32:41
Не, ти бунцаш, сви сте луди, нееееее!

Рефн и Пицолато су наше једине наде!

Ja se nadalje uzdam u rezisera The Witch  ;)

Aco Popara Zver

NGboo

A Spring for the Thirsty - hipnotišuća arthaus drama Jurija Iljenka, koji me je oduševio i "paganskom fantazijom" Mavka.

Collective: Unconscious - zanimljiv omnibus snova petoro nezavisnih reditelja (tačnije jednog reditelja i četiri rediteljke), dostupan za besplatno preuzimanje sa zvaničnog sajta.

NGboo

Odgledah The Handmaiden i The Childhood of a Leader, oba istorijska po setingu - prvi je raskošna (i dvoipočasovna) lezbijska triler-drama "starog momka" Čan-vuk Parka, a drugi mračan i ambiciozan rediteljski debi glumca Brejdija Korbeta o korenima fiktivnog fašiste.

Aco Popara Zver

Блад фадр не доноси ништа суштински ново, али ко воли Мел Гибсона биће му то добрих 90 минута акције

У једном тренутку се у филму појави свастика, и ту се можда на неки посредан начин Гибсон одређује према неким дешавањима из прошлости

А и читав филм је нека врста отплаћивања својих гријеха и борбе за ћерку, која је смартфон смарач, и та различитост између старе и нове генерације је посебно истакнута у једном говору у филму, који вриједи послушати

Штета што је сувише кратко, јер иако је фокус на оцу и ћерци на крају као да није било неке памтљиве сцене које би се обоје сјећали, иако то не смета нарочито, али мени је увијек боље да се то креативно прикаже него да очекују да учитавам сопствено искуство зарад емоционалне сатисфакције, иако је резултат вјероватно исти, кад се све сабере

Petronije

Ima li to na blureju ili je tek u bioskopu?
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Ја гледо рип што је џинџер поставио на не-хорор

Petronije

Vidim da je neki hd rip, nije blurej ali je verovatno negde nešto procurelo. Pretpostavljam da nije neki "bioskopski hd", već je ok kvalitet? Baš bih ga pogledao večeras, mada mi i chaser bleji na hdd, nikako da dođe na red.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Класичан рип, није снимак неки из дворане, али није ни нека висока резолуција, испод 1080 свакако, мени је фино изгледао на екрану

klem

Pogledao sam Emelie, film o zloj bebisiterki koja muči decu koja su joj dodeljena na čuvanje. Izvrsna gluma glavne glumice i slatka dečica čine ovaj film vrlo primamljivim.

usputni_boem

The Nice Guys. Nadao sam se novom The Last Boy Scoutu, a dobio sam dobru, mada previse razvucenu krimi-komediju. Rasel Krou je okej, a Rajan Gosling je zvezda filma, izvor vecine smesnih trenutaka.

eddie coyle

Pogledao novog Borna, karambol u Las Vegasu malo izvlaci stvari a tu je i Vikanderova da oplemeni kadar svojim prisustvom ali ovo je dosta mlako, cak bih rekao i gore od onog sa Renerom.

Pogledao i novog Kapetana Ameriku, izgleda da se nikad necemo zavoleti superherojski film i ja...

Aco Popara Zver

Мени те форе с Дејмоном екшн херојем никако не штимају, тип је рођен за улоге талентованих сајко риплија, де бре он да бидне џејсон борн или да живи на марсу

Начи рођен за римејк Кад јагањци утихну

Dybuk

Ne dirati jaganjce!!!

bio odlican kao Ripli ali za Hanibala svakako nije, suvise je bland.

repriziram Virgin Suicides, prija! :)

Aco Popara Zver

Чекај, за десетак година пљунути Лектор

Dybuk

Receno - ucinjeno, dva skinhed filma, francuski i americki, sasvim razliciti...

Imperium Danijela Redklifa aka Hari Potera prosto moraju prestati da biraju za ovakve uloge, predlazem romkom, najbolji nrdi drug glavnog baje or samting...jasno, objasnjeno nam je da covek ne ume da se odbrani i da je polis brejnijak, ali zasto, o zasto kreirati lazni identitet marinca i irackog veterana za potrebe tajne misije infiltracije u white supremacist organizaciju??? film nije los, ima par rupa tipa krimosi, manijaci i potencijalni teroristi padaju na Danijelov (Nejtov) sarm I telegenciju, ipak; tesko je poverovati da ovaj fini narod tek tako veruje nekom pridoslici. ali okej, poruka je interesantna, I ovde uglavnom imamo sledecu podelu

skinsi - pozeri

ozbiljni igraci - porodicni ljudi iz predgradja, vegani na koje niko ne sumnja.

ko je gori, opasniji, itd??? :)

Un Francais (French Blood)

zivot i prikljucenija mladog - pa zrelog Marka, pokriveno nekih 30 god, od francskog skinsa koji bije Arape i crnce do povucenog coveka bez ideologije koji samo na leb i prezivljavanje misli. za razliku od americkih skinsa, Francuzi evoluiraju u politicare, a ne teroriste, radio propovednike i siledzije. figjrs! ovo je bolji film jer je bar lisen polusvarene teorije zavere, I fbi special forces upada, prosto zivotni put jednog lika. neki i odrastu. fino.

NGboo

Zoom - luckasto-simpatična 3-u-1 metafantazija/drama/komedija sa hiperstilizovanim rotoskopskim sekvencama. :)

Dybuk

Blood Father dosta slab, nije do Mela, nego nekako bas neinspirisan, nema hemije medju protagonistima...tako. prosecan, mlak film.

Aco Popara Zver

Тек сад видим ову дибомбу о блад фадеру! Тог дана мора да си кусала неке жабље батаке, с луси ин д скај вит дајмондс!

Елем, пробо да гледам Космос Жулавског и ништа ми није јасно. Има ли ко да преведе шта се у ствари дешава у филму... цијело вријеме ми изгледа као нека спрдња с Годаром

Truman

Odgledao juče slučajno ( hvala Pink 2! ) jedan film s mojim all time omiljenim glumcem Džekom Nikolsonom koji mi je nekako izmakao, a naziv mu je The Border. Ovo je nenametljiva krimi drama o graničnom policajcu koji nasuprot svojim korumpiranim kolegama bira moral i humanost i pored cene koju za to mora da plati.. Živio Džek Nikolson!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Dybuk

Sonyeo (Steel Cold Winter) faza korejskog filma traje, no silni su gigabajti a sidera malo!  :lol:

Imdb kaze da je ovo horor, ja se ne bih slozila. u centru zbivanja je emo romansa izmedju dvoje depresivnih tinejdzera a oko njih mala tracerska sredina. ova mracna drama se ispod emo povrsine dotice nemoralnog drustva i korumpiranih sluzbenika, zlostavljanja koje prolazi neopazeno jer je vaznije tracariti i osudjivati.

teska drama Silenced je temu zlostavljanja maloletnika temeljnije obradila, medjutim Sonyeo je ipak ljubavna prica usred mracnih okolnosti pa je tretman problematike drugaciji. film na mene nije ostavio prejak utisak ali svakako solidno uradjen sto se od juznokorejskog filma ocekuje i vec podrazumeva.

NGboo

La distancia - iščašen k'o kofa koja recituje haiku (jedan od likova, btw). :D

Aco Popara Zver

La distancia је шунтавило! Било ми на топ10 једне године.

Испаде да сам на сф форуму до данас једино ја гледао, ето ти Сагите...

Aco Popara Zver

Почео поново Космос. Из неког разлога ми је ужасно тешко да гледам, али сам бар почео да капирам. Пола сата погледао, настављам вечерас.

Реко бих да је разлог улијењеност због холивудске бозе, мало намјерног малтретирања наратива од стране Жулавског, и општег проблема сваког страног филма с овим фановским титловима. Док покушавам да прочитам врло брзе дијалоге, који су ионако далеко од једностабних, промакне ми неки визуелни детаљ, а филм их је пун.

Треба се посветити Космосу, не може баш опуштено да се гледа као нека серија, а и очигледно је душу дао за биоскоп.

NGboo

^ Kada sam prvi put gledao Kosmos, nisam znao šta me je snašlo, ali sam ga ubrzo reprizirao i delovao je, recimo, manje opterećujuće (mada ni dan-danas nisam siguran da sam ga razumeo, što je sasvim OK). :)

NGboo

Der Bunker - neobičan (ili bolje reći, iščašen) retro-šik debi polu-Grka, polu-Nemca Nikiasa Krisosa.

Aco Popara Zver

А ја завршио Космос, погубљеност је била циљ, то јест, Жулавски нам оставља свој задњи филм као поруку да и даље можемо свуда наћи нешто необично, управо кад почињемо да се навикавамо да нема никакве мистерије. Свака сцена биће изврнута.