• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ok, koji vas je koncert poslednji odusevio?

Started by ..., 23-04-2005, 23:10:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Alex

O nekim koncertima je jako teško naći izveštaj na netu i u ostalim medijima. Evo jednog od retkih za nastup Paula Younga:

"Pol Jang prvi put u Srbiji

Jedna od najvećih britanskih zvezda osamdesetih godina prošlog veka, Pol Jang, održao je sinoć svoj prvi koncert pred publikom u Srbiji. Tokom jednoipočasovnog nastupa u Centra "Sava" proveo je publiku kroz svoju, skoro tri decenije dugu karijeru.

Britanski soul pevač Pol Jang prvi put u svojoj, gotovo tri decenije dugoj, karijeri nastupio je sinoć pred srpskom publikom, podsetivši je na hitove poput "Come Back and Stay", "Love of the Common People", "Senza Una Donna".

Jedna od najvećih britanskih zvezda osamdesetih godina prošlog veka, tokom jednoipočasovnog svojevrsnog koncertnog šoua u velikoj dvorani Centra "Sava" proveo je publiku, uglavnom pripadnike starije generacije, kroz različite albume, stare i nove aranžmane popularnih kompozicija.

Uprkos neverovatno dinamičnom nastupu, zavodljivom igranju, trčanju i skakanju na sceni, Jang, ipak, nije uspeo u većoj meri da animira publiku, osim pojedinaca koji su uzvicima pozdravljali britanskog pevača.

Uz pratnju petočlanog benda i tri vokala, Jang je sve vreme pokušavao da ostvari kontakt sa publikom, mešajući engleski jezik sa lošim srpskim, ali čak ni njegovo proklizavanje binom iz trčećeg u ležeći položaj nije izazvalo primetnu reakciju okupljenih.

Romantična melodija "Everytime You Go Away" nekoliko dama je naterala da zaigraju, a Jang je odabrao jednu od njih i zaplesao.

Tek su bis i numera "Kiss" podigli sve u dvorani na noge, a Jang je zajedno sa bendom pozdravljen velikim aplauzom.

Jangovom nastupu prethodio je četrdestominutni muzički performans klavijaturste grupe "Bajaga i Instruktori" Aleksandra Saše Loknera.

Loknerova muzika, zasnovana na elektronskom zvuku i matricama, nije naišla na naročito dobar prijem, s obzirom na to da je strana generacijama koje su činile najveći deo publike sinoć u Centru "Sava". "
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

zakk

MONO je sinoć, uprkos kiši, bio jako dobro posećen, sa neočekivanom količinom Sagitaša. A i koncert je bio vrlo dobar. Jedino što bih da i ja sedim, kad već bend sedi. A japanci su, pa se nisu videli ni dok stoje :/
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Videla se Japanka, a to je valjda najvažnije. Ja čekam da moj rivju na Popboksu bude postavljen pa ću se pridružiti Zakovim lepim utiscima. Za sada ću reći da Mono to što rade rade vrlo dobro ali je šteta što nemaju smelosti da se odvoje od te jedne jedine stvari koju rade.

Milosh

Evo i ja da se oglasim. Bilo mi je super, a ja Mono i nisam ranije nešto slušao tj. poslušao sam ovaj poslednji album i po nešto sa ranijih albuma, ali sad ću da utvrdim gradivo...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

Pa to je manje-više to. Meni nisu dozlogrdili, al to je što ih puštam tri puta godišnje + malo više kad izađe album...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

2 sata sa bisom, kaže moj izveštač sa Spandau Ballet koncerta.

A ja kući sa upalom grla. :(
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

B92

Spandau Ballet: elegantni, uvežbani

Spandau Ballet su koncertom u Beogradskoj Areni pred 6000 gledalaca započeli "povratničku" turneju.

Britanski pop bend Spandau Ballet, glavni konkurent grupi "Duran Duran" tokom 1980-ih, nastupio je u petak uveče svirački raspoloženo i dostojanstveno u Beogradskoj areni, pred publikom koju su činili ljudi uglavnom srednjih godina.

Spandau Ballet su bili pioniri "novog romantizma", inspirisavši se zvukom grupe Roxy Music, ali i modom tog vremena. Popeli su se 1980. godine visoko na britanske top liste sa energičnom kompozicijom "To Cut A Long Story Short", s kojom su i počeli koncert u Beogradu - obučeni elegantno kao da osamdesete nisu prošle.

Grupa je bila poznata po odličnim koncertima, i u Beogradskoj areni nije pružila ništa manje od toga.

Za sat i 40 minuta, Tony Hadley, braća Gary i Martin Camp, Steve Norman i John Keble odsvirali su sve svoje hitove, medju njima klasike "True", "Gold", "Chant No1 (I Don't Need This Pressure On) i "Through The Barricades", a publiku su od samog početka držali na nogama.

Petorka iz Londona je u Beogradu poslednji put svirala pre više od dve decenije (1986), kada je bila na vrhuncu slave, a pevač Tony Hadley je odsustvo prokomentarisao rečima: "Izvinite što nas nije bilo 23 godine. Baš smo imali dugačak odmor".

Spandau Balet su se razišli 1990. godine u ne baš dobrim odnosima; u medjuvremenu su se sudili oko udela u autorskim pravima na pesme, a
2008. godine su odlučili da se pomire. Prošle godine su snimili album obrada sopstvenih pesama i ponovo počeli da rade ono što je Hedli juče pred beogradskim novinarima nazvao "najboljim poslom u njihovim životima" - da sviraju koncerte.

Svirka u Beogradu je za Spandau Balett prva ovogodišnja na evropskom delu turneje, simbolično nazvane "Reformation Tour". Koncert je protekao u znaku izuzetne uvežbanosti i raspoloženja grupe, a Toni Hedli je bio u odličnoj pevačkoj formi, potpomognut pratećom pevačicom u nekoliko pesama.

Spandau Balett su verno rekonstruisali zvuk sa studijskih snimaka, ali su se upuštali i u improvizacije, kao što je bio "duel" gitariste Garyja Campa i saksofoniste Stevea Normana u atmosferičnoj soul baladi "I'll Fly For You" (1984).

Grupa se nije samo ograniccila na hit singlove, pa je publika mogla da čuje i albumske kompozicije kao ssto su "Virgin", "Always In The Back
Of My Mind" i "With The Pride", a tokom ove poslednje na bini su bili samo Gary Camp sa akustičnom gitarom i Tony Hadley.

"Spandau balett" je sa priličnim uspehom izveo i kompoziciju "Once More", jednu od dve nove pesme koje su priključene istoimenom albumu obrada, ali je istinski žar publike očekivano pobudio pesmama "Through The Barricades", "Instinction", "Communication", "Lifeline", "Chant No1", i "Paint Me Down" koje za zaređale u poslednjoj trećini koncerta.

Njegov zvanični deo završen je izvodjenjem transatlantskog hita "True" (1983), koja je verovatno bila vrhunac nastupa, a usledio je bis sa energičnimm stadionskim hitom "Fight For Ourselves" (1986) i još jednim istinskim "evergrinom" - pesmom "Gold" (1983).

Alex

RTS

,,Spandau bale" oduševio beogradsku publiku

Kvalitetnim izvođenjem britanska grupa ,,Spandau bale" oduševila posetioce u Beogradskoj areni. Nastupom u srpskoj prestonici bend započeo evropsku turneju pod simboličnim nazivom "The Reformation Tour".

Beogradska publika pokazala je da ,,Spandau bale", britanski bend koji se posle 20 godina pojavio na sceni, nije zaboravljen, jer ih je burno pozdravljila tokom nekih od njihovih najvećih hitova poput "Gold", "True", "Through The Barricades", "To Cut A Long Story Short"...
"Spandau bale" u Beogradu

Na nastupu u glavnom gradu Srbije povratnici su izveli i dve pesme sa novog albuma koji se može očekivati za dve godine.

Pevač grupe Toni Hedli demonstrirao je izvrsne glasovne mogućnosti, pa su se nakon koncerta mogli čuti komentari da je ovo jedno od njegovih najboljih izvođenja.

Veseli, raspoloženi članovi benda ovim koncertom su pokazali da su kao grupa i dalje izvrsni, muzika im je puna pozitivne energije, kao i oni sami i da i dalje zvuče odlično na nastupima.

Saksofonista Stiv Norman obratio se publici izrazivši zadovoljstvo zbog dobre reakcije posetilaca, zato što im je to prvi u nizu koncerata koje su planirali.

Jedan od najpoznatijih bendova iz osamdesetih od klupskih svirki ubrzo po pojavljivanju počeo je da puni stadione po svetu.

Dve decenije pauze

U jeku najveće popularnosti, 1986. godine održali su koncert u Beogradu. Krajem osamdesetih prestaju da sviraju zajedno i od tada nisu održali nijedan koncert.

Njihova muzika slušala se u klubovima Sohoa i Ibice ali i na stadionskim koncertima po Evropi i Australiji. Zajedno sa drugim rodonačelnicima novog talasa ,,Spandau bale" obeležio je jednu od najvažnijih muzičkih decenija.

Članovi grupe u istom sastavu počeli su muzičku karijeru još 1976. pod imenom "The Cut" u početku negujući mnogo ,,tvrđi", rokerski zvuk.

Od 1979. godine su na talasu ,,novog romantizma" krenuli stazama uspeha kao ,,Spandau bale" i veliki uspeh doživeli albumom "True" izdatim 1983. godine.

Uspeh su doneli i naredni albumi "Parade" (1984) i "Through The Barricades" (1986). Izdali su šest studijskih albuma s kojih su se posebno izdvojile pesme "True", "Gold", "To Cut a Long Story Short", "Only When You Leave", "Crashed Into Love"...

Razišli su se 1989. godine čemu je doprineo i komercijalni pad koji je došao sa albumom "Heart Like A Sky".

Alex

Spandau Ballet "pozlatio" Beograd

26. februar 2010. 23:41 > 03:58

"Zlatni" momci scene osamdesetih oduševili su oko 5.000 ljudi u Areni, 23 godine nakon prethodnog druženja sa Beogradom.

"Dobro veče i hvala vam! Bili smo na dugom odmoru, ali vratili smo se", rekao je nasmejani Toni Hedli, uvek u odelu, sa samo nekoliko kila viška...

"Ovo veče posvećeno je zabavi", najavio je odličan provod pevač, kao i nekoliko dana ranije u intervjuu za MONDO, i koncert počeo prvom pesmom sa prvog albuma, "To cut a long story short".

Nastup Spandau Ballet je neopisivo uživanje za fanove muzike osamdesetih, tu je drečavi sjaj roze i ljubičastog lajt-šoua, kič-romantični saksofon u odabranim trenucima, ritam koji pokreće, ali i balade.

Hedlijev glas je moćan kao i na vrhuncu karijere, i dalje izvlači i visinu i dužinu tonova, i naravno prepoznatljivo "uoooooou", jedan od glavnih pokliča pop-roka osamdesetih. Osim što nam je prikazao glas u punoj snazi, sve vreme je đuskao, flertovao sa prvim redovima, uhvatio bačeni šal iz publike i ogrnuo se...

Setlista sadržala je sve najveće hitove benda "Highly strung", "Instinction", "I'll fly for you", "Virgin", "Through the barricades", "True", ali i najave novog albuma koji Spandau Ballet sprema.

Posle sat i po svirke, na bis su se vratili "borilačkom" pesmom "Fight for ourselves", a onda je Beograd dočekao ono što je čekao više od 20 godina!

"Gold, always believe in your soul, you've got the power to know, you're indestructible", odjekivalo je u Areni uz horsko pevanje, pod zlatnožutim reflektorima.

"Hvala vam! Ovo je najbolja publika pred kojom smo svirali! Bar je sada otvoren", našalio se Hedli za kraj.

Spandau Ballet ovim koncertom je otvorio evropski deo svetske "Reformation" turneje, nastale nakon što su članovi benda odlučili da zakopaju ratne sekire, ponovo se okupe i pokažu i novim generacijama šta je bilo "zlato" muzike osamdesetih. Svaka čast!

(MONDO: Tekst - Bojana Zimonjić, foto - Petar Stojanović)

Shozo Hirono

Vampirella

Satan my master.

DušMan

Mene je u petak (opet) oduševio Let 3 u zagrebačkoj Močvari.
Povodom reizdanja prva dva albuma, upriličena je svirka na kojoj je setlista bila sačinjena samo od tih pesama.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Milosh

Veliki Prezir večeras u Domu omladine. Oduševio i oduvao. Skoro dva sata svirke (plus sat vremena predgrupa) uključujući i dva bisa. Fenomenalan koncert.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

lou benny

put duha sa sekirom je zaobilazni put

zakk

Mapeti u SKCu su me na momente oduševljavali, a na momente me bilo sramota što sam tu. Ako je broj O.o i WTFova merilo valjanosti (a meni često jeste) ovo je najbolji koncert svih vremena za 350 din. Al inače nije.

Veliki prezir je izuo, samo što se meni to ništa ne dopada. Sem Svi se spustite na pod i Nikad je kraj sve mi je to besciljno batrganje. Desilo se i nekoliko ničim izazvanih izleta u psihodeliju ili tvrđi zvuk, ali to je na nivou incidenta u toku pesme, pa im ne pišem u plus...

Agota

Vise nego sjajan koncert Damira Imamovica na Kolarcu,skoro dva i po sata zen sevdaha .
Inace je Damir unuk poznatog pevaca sevdalinki  Zaima Imamovica .
Nisam sigurna al, mislim da treba da se pojavi  dokumentarni film ,,Sevdah'' za dve –tri nedelje za koji je radio  muziku,tako da ako neko nije cuo kako ovaj decko zvuci –poslusajte:

dva se draga

A inace poslednja pesma koju je otpevao na koncertu ,,Devojka sokolu zulum ucinila ''bez gitare- na suvo je nesto najsavrsenije sto sam ikad cula. :)

Rado, kceri Rado - Damir Imamovic Trio

ovo isto strava al nije bilo na koncertu :(
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

zakk

QuoteBEOGRAD - Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod dirigentskom upravom maestra Vojkana Borisavljevića održaće 24. maja u velikoj dvorani Doma sindikata koncert pod nazivom "Proleće u Beogradu". Na koncertu će učestvovati eminentni pevači sa prostora bivše Jugoslavije, učesnici nekada popularnih festivala "Beogradsko proleće" i "Opatija".

Kako je Tanjugu objasnio načelnik i dirigent Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" Igor Mitrović, orkestar je prošle godine održao prvi takav koncert sa željom da u narednom periodu ponovo zaživi ono pravo "Beogradsko proleće", koje je šezdesetih, sedamdesetih godina okupljalo najznačajnije pevače sa prostora Jugoslavije. "Ove godine animirali smo veliki broj izvođača, među kojima su i pobednici 'Beogradskog proleća' i oni će izvesti svoje najpoznatije pesme, koje su i danas slušane", kazao je Mitrović. U Domu sindikata će nastupiti Lola Novaković, Radmila Karaklajić, Dubravka Nešović, Beti Đorđević, Nada Pavlović, Mirjana Beširević, Zafir Hadžimanov, Boba Stefanović, Žarko Dančuo, Zoran Leković, Predrag Cune Gojković, Ljiljana Petrović, Lado Leskovar, Dragan Mijalkovski, Đorđe Marjanović, Minja Subota, Zoran Georgijev, Miki Jevremović i grupa "Lutajuća srca". Koncert će početi orkestar "Stanislav Binički" kompozicijom "Beograde", koju će na kraju svi izvođači zajedno otpevati u znak sećanja na nedavno preminulog Dušana Jakšića, učesnika prošlogodišnjeg "Proleća u Beogradu". Program će voditi čuveni voditeljski par "Beogradskog proleća" Mića Orlović i Dunja Figenvald, a publika će imati priliku da se podseti evergrin hitova "Moj dragi Beograde", "Ne idi zlato moje", "Počnimo ljubav ispočetka", "Potraži me u predgrađu", "Zvižduk u osam", "Sve moje jeseni su tužne", "Ruže su uvele" i drugih. Prema rečima Mitrovića interesovanje publike za koncert je veliko, a ulaznice se prodaju na blagajni Doma sindikata po ceni od 800, 1.000 i 1.200 dinara. "Zzelja nam je da sledeće godine započnemo pravo 'Beogradsko proleće' koje će trajati nekoliko dana i imati takmičarski deo i gde će šansa biti data mladim i neafirmisanim pevačima", rekao je Mitrović, dodavši da im je za to ipak neophodna i pomoć nadležnih ustanova - Ministarstva kulture i gradskog Sekretarijata za kulturu. On je napomenuo da će festival biti isti kao i ranije samo sa drugim mladim pevačima, kao i da je plan da se održava u vreme manifestacije "Dani Beograda". "Cilj nam je da animiramo pravu publiku i kvalitetnoj muzici vratimo zasluženo mesto", naglasio je Mitrović uz napomenu da ovakav festival ne postoji nigde u Srbiji. (Tanjug)

Bili i razbili, odličan koncert!!!

Evo malo klipova sa prošlogodišnjeg (to je manje-više to)

Ljiljana Petrović - Neka to ne bude u proleće (1966; 2009, uživo)

zakk

džin tonik

bas simpatican taj hadzimanov i pjesma; pogledam na yubitu, nema ni 2 tisuce pregleda, a vec dugo gore. koja vremena...

zakk

Naravno. Nisam bio najmlađi na koncertu samo zato što izvođači imaju (pra)unučiće.

Cornelius

Vratismo se sa koncerta Kleptona & Vinvuda. Lep spektakl na kome dva stara majstora pokazaše da mogu i više nego što su uradili. Najlepši trenuci su bili Voodoo Chile bluz i još četiri bluza (3 british i 1 roots). Suza sama krene iz oka, a ruka se maši konzerve piva... :cry: xdrinka
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Tex Murphy

Kul! Ja idem devetog juna!
Jel izvodio Vinvud nešto od Traffica?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Cornelius

Ja sam prepoznao samo Pearly Queen... Od Blind Faiith su svirali Presence of the Lord i Can't Find My Way Home. Bilo je tu i nekih drugih Vinvudovih kompozicija, ali sviralo se najvise Kleptonovih. Deo koncerta je "unplugged" i tu su dobri kada sviraju bluz, ali im je Layla ispala kao neka uspavanka. Bio je dobar i After Midnight, a Voodoo Chile je usporen i odradjen kao prilično klasičan bluz. Meni se dopalo.

Koncert nije za padanje na glavu, seču vena, vrištanje i skakanje. Ipak, stari su to i iskusni ljudi, pa paze da zadovolje sve svoje fanove, posebno onih 12 hiljada koji su platili skupe karte da ih čuju.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Bobby Peru

Taman sam pomislio da sam jedina budala koja će ići na penzosku svirku (na svoj rođendan :D)...Ništa, Harvi...'dimo se gore!~

Meho Krljic

Beše simpatično sinoć na Deicideu, hedbenging, dranje, pivo i tako to. Opširniji izveštaj na Popboksu čim se Nebojša nadigne iz kreveta.

Meho Krljic

Evo ga prikaz na popboksu. Prava je šteta što nije bilo fotografa (kapiram da se Frubi po običaju šteka za akreditacije) pa nema slika Bentonovog kožnog prsluka...

Meho Krljic

Mayhem je sinoć bio toliko dobar u SKC-u da je preobraćao hrišćane u sataniste čistom snagom muzike. Avaj, nekome se to nije dopalo pa je sve završeno pre vremena. Čim okače moj Popboks prikaz, linkovat ću.

Vampirella

Meho, ne mogu ti opisati koliko sam sretna sto si ih ovako nahvalio, bolje receno, sto su ONI bili toliko dobri. Nakon ovoga cak mi je i malo, ali samo malo manje zao sto su nas, Hrvate, preskocili. :D
Satan my master.

Meho Krljic

Pa, ja sam očekivao mnogo ali sam dobio još više. Pesme sa Ordo Ad Chao uživo konačno dobijaju pravu formu, bend je virtuozan ali se ta virtuoznost utapa u smislenosti muzike, a Attila je ovim nastupom meni potpuno razrešio dileme o tome ko je najbolji BM pevač svih vremena. Prosto je neverovatno kakve zvuke taj čovek čitav koncert ispušta iz grla samo da bi na poslednjoj pesmi (De Mysteriis Dom Sathanas) zapevao poput slavuja. Plus pojava i stajling... Predgrupe su bile solidne ali Mayhem je istorija. Šteta što nisu došli do vas, pogotovo jer vidim da klinci vele da je posle svega druženje sa Norvežanima potrajalo do duboko u noć i da je Hellhammer izuzetno prijatan sagovornik.

zakk

Damn, u smorenog se đeda pretvaram, čim mi je zaboravnost, posao i ustajanje u 7 bilo izgovor da ne dođem :/

sandjama

da ga jebem... mene prva polovina maja finansijski unistila, tako da nisam mogao da odem nikako... jeo sam se k'o dupe ceo dan juce...
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

Reko mi Romac za tebe. A ja ga pitam što mi se nisi javio, pa finansirao bih ti ja odlazak na Mejhem, majku mu, ipak je to obred.

sandjama

znam znam mehire, preneo mi je pozdrav, fala puno :).
a jbga generalno nisam razmisljao na vreme...
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ukratko mehire, nema 'leba od mene - prvo sam izdao  hriscanstvo (svetlana spajic), a onda i satanizam...
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

Drž' se samo islama, to je poslednja slamka spasa.

Alexdelarge

bejah sinocke na dylanovom koncertu. jedva sam otisao, jer danima imam povisenu temperaturu.

setlista:

1.  Rainy Day Women # 12 & 35
   2.  It Ain't Me, Babe
   3.  I'll Be Your Baby Tonight
   4.  Masters Of War
   5.  Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again
   6.  Beyond Here Lies Nothin'
   7.  Honest With Me
   8.  Workingman's Blues #2
   9.  Cold Irons Bound
  10.  Forgetful Heart
  11.  Highway 61 Revisited
  12.  Not Dark Yet
  13.  Thunder On The Mountain
  14.  Ballad Of A Thin Man
  15.  Like A Rolling Stone
  16.  Jolene
  17.  Blowin' In The Wind

ajd uzdravlje xyxy
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

smrklja

Klepton, za sada najbolji koncert ove godine  :|

Kler_Vojant

zakk

ARKONA u Akademiji

U Akademiji mesto u LivingRoomu jer se ovaj zatvorio u međuvremenu. Najavili su da će da kasni "zbog utakmice", ustvari je kasnilo jer su Rusi već u polasku kasnili. Stotinjak ljudi koji su svejedno morali da propuste tu fudbalsku feštu jer nisu iz Beograda su visili ispred. Neki momci što nikad nisu videli više od dva metalca su mislili da se snima skrivena kamera.

Na ulazu u Akademiju su plakati za književnu radionicu "Lazara Komarčića". Navodim to kao kuriozitet jer ih niko od nas koji se time *bave* nije pravio i ne zna za njih. Pri tom su haotični, neprecizni u navođenju kontakt mejlova i kažu da ručkamo slučajne prolaznike na tribinama, pored još nekih bizarnih izjava. Ako neko prolazi a ima fotoaparat, nek ovekoveči i dobaci mi...

E sad, pošto sam mazohista na takve stvari, sišao sam u tu poganu rupu ne bih li poslušao i predgrupu, Wolfs Hunger. Dole me sačekala polusatna količina praznog prostora i gomila klinaca koji su već opseli "binu" i akapela izvodili svoj omiljeni hit novosadkih metalaca. Na momente su iznenađujuće dobri, u proseku su korektni za onoga ko voli. Ja se nisam našao nešto dotaknut.

U međuvremenu stiže i izmoždena ekipa Arkone i pokušavaju da dođu sebi. Manje više im i uspeva, sem pevačici Maši, koja petnaestak čuči ogrnuta onim svojim krznima buljeći u jednu tačku. Sreća pa nisu mogli da se nameste, pa je imala vremena da odzombira. Bi mi žao da vidim simpatično biće a u takvom stanju.

U međuvremenu se pred "binom" povećala količina rusofila, "vitezova", slavjanskih nacista i inih čudaka, ali i poštenih metalaca bez takve agende: uobičajena postava mladih treshera i gotičarki i slično. Pojavom Maše na bini i jednim njenim "Pozdrav, braćo Slavjani!" sve to u sekundi eksplodira u   šumu dignutih ruku i urlike podrške.

Kako je kasno počelo, relativno je kratko trajalo. Malo sam se plašio za nastup jer su svi bili ko mrtvi, al izgleda da su dosegli nirvanu jer su tih sat i kusur tako otprašili da je malter otpadao. Maša se iz zombija pretvorila u pomahnitalo skakućuće stvorenje sposobno da iz režanja pređe u čisto pevanje, sve mlateću usput kosom i lupajući u daire, potvrđujući šta Invisible Oranges napisa o njoj pre dva-tri dana: radost je sušati. Da me ne shvatite neprecizno: zvuk je bio sranje, ozvučenje je bolo sranje, sva tehnika je bila sranje, čak i ona za točenje piva a naročito ona za sanitarno ispraćanje piva. Ali energija koju bend i publika isijavaju, to je trebalo doživeti. Samo seva.

Na moju žalost, materijal je (zbog kratkog seta) uglavnom bio sa poseldnja dva albuma, Goi Rode Goi! i Od serdtsa k nebu, koji su meni sve više nizbrdo od meni omiljenog Vo slavu velikim! (koji je imao mekši zvuk, ali i više duše). Kako god, posle svirke zapališe bez snage za bis.

Ozbiljan prekor: nije bilo nikakviz pratećih zevzevata, nije bilo majci, dukseva, ama ni CDova da se kupe. Pa valjda se od tog živi na turneji, sunac mu poljubim, a ja bio raspoložen da im ostavim neke pare. Ostalo su radosti undergrounda, valjda, mada me to sve više smara.

No dobro, gledam ih i sledeći put...

Milosh

Upravo se vratio sa koncerta Ike u Blow-Up baru, divan, divan koncert. :D

Tex Murphy

:shock: Pa zar nije Ajk Tarner umro prije nekoliko mjeseci?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

:lol:

Ne, Ika je pevačica Intrudera a ima solo projekat Ika, koji je neka... Amerikana. Evo: http://www.myspace.com/ikabgd moglo bi da ti se actually svidi.

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

:? :? :? :? Meni je po političkoj liniji zabranjeno da se složim sa ovom tvojom izjavom tako da ću... šutati.

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."