• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ok, koji vas je koncert poslednji odusevio?

Started by ..., 23-04-2005, 23:10:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Meho Krljic

Glede ovoga

QuoteKad smo već kod reakcija posetilaca, treba reći da je ona poslovična ,,energija beogradske publike" sinoć uglavnom zakazala. Sve činjenice – od nedovoljnog broja ljudi do uštogljenosti značajnog dela ekipe koja je pohodila Sava centar – čine da se, na primer, zapitamo da li su zaista u ovom gradu Elipse pravile sjajne igranke u Lazarcu krajem 60-ih pa čak i da li istorijske, klasne, kulturne, etničke razlike između tadašnje i današnje publike mogu tako žestoko da odrede sirovu reakciju ljudi na muziku?

verovatno treba istaci da Sava Centar nije najprikladnije mesto za oznojeni parti...

zakk

Baš. Majku mu, ja sam tamo zaspao na Satrijaniju. Mada, nisam zaspao na Tajger Lilijima — bili smo u stolicama a ne u foteljama...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lou benny

ma dobro kapiram da je djape to sc/lazarac ubacio da bi izreklamirao svoj intervju :D
put duha sa sekirom je zaobilazni put

Agota

jer ima neko informaciju dal moze da se skida narukvica za exit da je koristi vise ljudi ?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

SIMERIJANAC

E jebi ga,tek sad sam video ovaj post.Ja sam u subotu uveče svoju narukvicu skinuo preko šake vezanu bez problema tako da sam baš pomislio da bi neko sa dovoljno mršavim rukama mogao da je iskoristi za nedelju al sam spavao ceo dan pa nisam stigao da oglašavam po forumima.
Ne znam dal je neko pokušavao da uđe sa tuđom narukvicom koja je prethodno bila otkopčana ali verovatno je priča da se na taj način oštećuje pločica sa kodom samo laž lopina od organizatora.

Agota

ja moju nisam mogla da skinem,al je sestra mogla posto je zamolila decka koji menja vaucere da malo olabavi ,tako da je isla samo na miku,pa je sutradan skinula i dala mojoj drugarici za placebo  a ova dala drugu u subotu za getu.
a licno sam videla da decka nisu hteli da puste u nedelju na chemical brothers jer je mogo oko vrata da je stavi, mada nista nije propustio jer su izvizdani koliko je bilo dobro.
po meni najbolji nastup je imao mika ,plasibo je mogo i bolje a sto se tice gete prvi put sam bila i mislim da je imao najvecu posecenost da su sve bine bile prazne u to vreme.
i ona zajebancija sa tokenima je uzas mi na primer da smo cekali u cetvrtak na red za tokene propustili bi miku.
Bilo je dobar i obojeni program nisam ih jako dugo slusala.
sve u svemu sjajan exit i patike koje su se raspale za 4 dana :lol:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

SIMERIJANAC

Quote from: agota on 17-07-2010, 10:09:52

a licno sam videla da decka nisu hteli da puste u nedelju na chemical brothers jer je mogo oko vrata da je stavi, :

:)

Alex

E, šteta što nisam sutra u Opatiji...

OPATIJA – Matt Bianco, britanski bend koji je »utemeljio« glazbeni stil jazzy-popa sredinom osamdesetih godina, od kada traje njihova uspješna glazbena karijera, nastupit će ove subote, 31. srpnja na Ljetnoj pozornici.

– Nakon njih stiže nam i Al Jarreau. To možemo sada i potvrditi, jer iako je Jarreau nakratko prekinuo turneju zbog zdravstvenih razloga, ona je nastavljena prema planu, i mi ga 6. kolovoza očekujemo na Ljetnoj, kazao je ravnatelj Festivala Opatija Elvis Stanić.

Matt Bianco, koji spadaju u deset glazbenika koje se najčešće može čuti u svjetskom radio-eteru, u Opatiji promoviraju svoj novi album »Hifi Bossanova«, a nastupit će na maloj Ljetnoj, s početkom u 21 i 30 sati, uz cijenu ulaznice od 120 kuna. Na pozornici će se naći 11 glazbenika – kompletna brass sekcija te plejada kvalitetnih jazz glazbenika, pa sve posjetitelje Ljetne ove subote očekuje zavodljiva plesna glazbena večer.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

zakk

NEGURA BUNGET + Tamerlan sinoć (12.09.2010) u Akademiji.

Negura Bunget : Pamint (Virstele Pamintului)

Negura otišla duboko u akustični folk, sa uzletima u nešto što liči na blek metal (mada nislim da nije), skroz su me oduševili.

Tamerlan — slično, ali sa manje para, ako neko zna gde se može naći album nek me uputi.

pozdrav za prisutnog kolegu Sandjamu ;)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

sandjama

pozdravi i tebi zache. dobro je bilo, al' jebote ne znam da l' su sastavili da sviraju 50 minuta... ono taman kad se svirka zahuktala... samo odose. opet, respekt za sve one rukotvorine sto su dovukli. btw izgleda da im je falio jedan gitarista, mozda to ima veze sa kratkocom nastupa.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

zakk

Meni uopšte nije smetalo... umoran sam bio ko pas, nalio sam se guaranom kolko da ne zaspim u nekom ćošku, tako da mi je ono bila prava mera.

Mica Milovanovic

Mica

DušMan

U subotu prisustvo koncertu Caruselle i bilo je surovo.
Publiku je zagrevao Njarla sa svojim "Temple of the smoke" o kom se danas piše i u novinama: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/207806/Psihodelicni-rok-i-dab-ritam

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

peraustrinia

Quote from: zakk on 13-09-2010, 18:02:07
Tamerlan — slično, ali sa manje para, ako neko zna gde se može naći album nek me uputi.

Misliš li na novi ili bilo koji album? Ovde možeš da skineš stari. No, ovo si sigurno i sam našao :).

Alex

Matt Bianco

Beograd, Sava Centar, 14. oktobar

Duet Matt Bianco (Mark Reilly, Mark Fisher) proširen sa još 8 muzičara, održao je koncert u Sava Centru 14.10.2010. Obzirom da je najbolji jazz-pop (latino, dance, R'n'B....) sastav bio nedovoljno poznat u Srbiji i u vreme najveće popularnosti 80-ih, a naročito danas, kad na pomen njihovog imena ljudi reaguju sa "ko?", kad sam čuo da će imati solo koncert u SC, bojao sam se nedovoljne posete, jer je bilo logičnije da se Matt Bianco pozovu na neki od jazz festivala (beogradski, niški...) gde bi u sklopu programa održali nastup za probranu publiku. Srećom srpska (ne samo beogradska) publika je pristojno napunila Sava Centar (ne kako Danas izveštava, koji je jedini napisao 3 rečenice o održavanju koncerta, sa isto toliko grešaka, sa 500 ljudi, već je bilo između 1000 i 1500 - pouzdano!), a reakcija je bila izuzetna (o tome više, dalje).

Posle nastupa u Hrvatskoj pre par meseci (Opatija, u sklopu festivala) u malobrojnim reakcijama bilo je primedaba da novi aranžmani poznatih hitova nisu u rangu studijskih, da je ozvučenje loše jer se klavijature ne čuju i da je pevač utanjio sa glasom. Najvažnija tamošnja primedba vezana za klavijature i zvuk, kod nas nije bila aktuelna, jer je zvuk bio postavljen kako treba, klavijature i svi instrumenti su došli do izražaja. Mark Reilly nikad nije bio neki pevač, a i godine čine svoje, ali Matt Bianco nikad nisu bili Simply Red, a akcenat je kod njih uvek bio na muzici. Što se aranžmana tiče, oni su sasvim dobri, prilagođeni 10-o članom sastavu; teško je porediti se sa napucanom studijskom produkcijom, posebno prvih albuma, ali samo u jednom slučaju je izvođenje bilo bledunjavo u odnosu na original (Wap Bam Boogie) - mada smo imali dobar šou, dok je Half A Minute u novom aranžmanu, zasnovanom na remiksu sa poslednje kompilacije, zvučala izvanredno (jedan od nekoliko vrhunaca koncerta).

Ceo bend je bio besprekoran, tempo koncerta izuzetan, publika je na trećoj pesmi počela da ustaje, da bi od polovine koncerta baš svi bili na nogama i igrali, sve do kraja. Repertoar se sastojao od pesama sa zadnjeg studijskog albuma HiFi Bossanova (HiFi Bossanova, Lost In You, Don't Look Back - i još jedna, čini mi se?) pesme Sunshine Day (obrada velikog hita afričkog benda Osibisa, nalazi se na novoj MB kompilaciji - Sunshine Days - The Official Greatest Hits) i (nekih od) najvećih hitova benda - Don't Blame It On That Girl, Yeh Yeh, Half A Minute, Dancing In The Street, Wap Bam Boogie, Good Times, More Than I Can Bear, Get Out Of Your Lazy Bed, Whose Side Are You On.

Kratko - jedva sat i po sa bisom (standardno, rekli bi), ali slatko - ovaj koncert je bio pun pogodak. Odlične pesme, plus odlično izvođenje raspoloženih prekaljenih muzičara, jednako je - odličan koncert. Posle koncerta, u foajeu, Reilly & Fisher su potpisivali CD-ove i davali autograme.

PS: Neki posetioci su posle zapitkivali o ostalim članovima benda - Basia & Danny White, ne znajući da su oni bili članovi postave samo na prvom i pretposlednjem albumu i da imaju solo karijere.

Alex

Vampirella

Satan my master.

M.M

Proslogodisnji koncert Dejvida Brna...
Nijedan poraz nije konačan.

Muse

Koncert Kisina na Kolarcu. Prepuna sala. To se retko vidja.

Alexdelarge

Šakira i Sting u Areni

Kolumbijska zvezda i slavni gitarista nastupiće sa samo mesec dana razmaka u Beogradskoj areni.

Šakira će nastupiti 9. maja, a Sting 8. juna, saopšteno je iz Arene.

Atraktivnoj kolumbijskoj zvezdi ovo će biti prvi nastup u Srbiji, dok je Sting "stari" poznanik domaće publike.

Šakira u Srbiju dolazi u okviru turneje na kojoj promoviše svoj deveti album "The sun comes out", sa planetarnim hitom "Waka waka" koji je otvorio Mundijal prošle godine.

Sting je, zbog velikog interesovanja, ponovo na "Symphonicity" turneji na kojoj izvodi svoje najveće hitove sa simfonijskim orkestrom i bendom.

Pretprodaja karata za oba koncerta za članove Fan kluba Šakire i Stinga počinje 23. februara, a u slobodnoj prodaji karte će se naći od 25. februara. Više informacija potražite na www.mondo.rs.

Cene karata za Stinga su 3.000, 3.300, 3.500, 4.500, 5.500 i 6.000 dinara, a za Šakiru 3.500, 4.300, 4.900, 5.500, 5.900 i 6.500 dinara.
Za oba koncerta postoji i mogućnost kupovine ekskluzivne VIP ulaznice koja podrazumeva mesto najbliže bini, u prvim redovima partera sa posebnim ulazom, ekskluzivni poklon, propusnicu sa ovogodišnje turneje za uspomenu i prateću brendiranu robu. Za Stinga VIP karta košta 17.500, a za Šakiru 19.500 dinara.

Karte se od petka mogu naći na blagajni i sajtu Arene, u Kulturnom centru Beograda, preko Eventima, u "Ušću", knjižari Delfi i preko sajta Gigstix.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

divča

Pazi ga ovaj Prvi kolporter Sagite, koncerti koji su ga poslednji oduševili održaće se za tri meseca  :)
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

zakk

Father Jape

What zakk said.

Samo fali obrada Balaseviceve Devojke sa cardas nogama koju jos nisu snimili, tako da se samo live moze cuti.
A da, izvode i Now You're a Man iz Orgazma. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

zakk

Čekbre, si i ti bio?  :?

sve su svirali, al nema na YT

delili su cd sa pesmama u flacu (nerdovi) i mp3 (fala bogu):
* Heavy mJetal je to!
* Nije htela
* Ponovni dolazak (Isusa Hrista)
* Seljačka buna kru junajted
* Svinjokolj

Devojka sa nogama je hit... "Čije li si prase tanano, kad nisi meni suđena..."

QuoteNosila je korset golemi
kao u spotu Najtviša

I pentagram, znak na lančicu
d' Edvarda čeka navodno
o, to su bili blekeri
sve šminkani i smrdljivi
a mi smo gore svirali neg' što smo bili pijani

al' jebiga

Nosio sam Ramštajn majicu i prsluk s prišivačima

baš od takvih su je čuvale ljubomorne drugarice
ko tele me je gledala tim Kombikrajstom sluđena

čije si prase tanano što nisi meni suđena

Hej pusti kliše mračnog hejtera
sad, baš u inat bledih kopija
opla, digni suknju iznad cokula
znam da kriješ svašta međ tim gothic nogama

Rekoh joj - Smaraš, skloni se
i traži bleđeg od mene...

Premala je ova čutura
da me za tebe napije
rekoh joj ja sam samo tu
do noćnog u pola 3
ja nosim starke zelene, mene je teško voleti     

barabaaaaa

Hej pusti kliše mračnog hejtera
baš u inat bledih kopija
opla, digni suknju iznad cokula
znam da kriješ svašta međ tim gothic nogama

Hej, doleti mala veštice
tu, na moje crne cvikere
Ja sam pijan i zaboravljam tekst
uđi u šutku, zađipaj ludo, jebote!

Father Jape

Quote from: zakk on 22-02-2011, 16:23:09
Čekbre, si i ti bio?  :?
Da, ja sam bio onaj Srdjanov ortak u zelenoj kosulji. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

zakk

A više nisi?  :?

Ali skontao sam koji Srđan, i to je nešto.  xrotaeye

Vampirella

Slayer - Seasons In The Abyss 6.4.2011. Arena Zagreb

Vjerovatno bih se odusevila da sam bila. Ali, jebiga, EHG ima svoju cijenu... Dobro je, bilo je ljudi, nismo se obrukali!  :|
Satan my master.

BladeRunner

Roger Waters, The Wall, Arena Zagreb, 10-/10. Dakle, prvo gledamo Watersa i njegovu rok-operu, dok svo vrijeme radnici grade zid na bini i odvajaju bend od publike. Na tom zidu (kao i na kruznom 'Pulse' video bimu u pozadini) gledamo projekcije aviona koji bombarduju Irak, pri cemu bombe imaju oblik krsta, Shell logoa, polumjeseca, Davidove zvijezde, znaka Mercedesa itd. Kada je zid nakon sat vremena potpuno sagradjen nastupa tisina, gledamo projekcije mrtvih i stradalih u bombardovanju i pauza... nakon toga, zid se u jednom trenutku otvara pri samom vrhu i lici na izdignutu Watersovu sobu, on tupo gleda TV, pjeva i zid se opet zatvara dok soba nestaje u pozadini... malo kasnije, spektakularno rusenje, zastave i naduvana svinja koja leti, hor djece... previse toga da bi se nabrojalo. Jedino sto je nedostajalo ovom savrsenom koncertu je Gilmour - Comfortably numb je odsvirana perfektno (druga osoba je mijenjala vokal), ali ostao je utisak da je to jedini (bukvalno jedini) trenutak na koncertu kada je moglo da bude za nijansu bolje. U trenutku kada se na zidu projektovala poruka "Nema jebene sanse" (na legendarno pitanje iz pjesme "Mother" - Should I trust the governement?), masa je pocela da aplaudira i talasa sto je bio onaj emotivni punchline koji ovaj koncert moze da ima u Hrvatskoj, Srbiji i generalno na Balkanu, dok bi u srecnijim zemljama to bio samo jos jedan slajd na zidu. Sve u svemu, savrsen koncert i tehnicki gledano - sigurno najbolji na kom sam do sada bio.

Prijatno su me iznenadili plakati za Goribor nalijepljeni po centru, imaju koncert u subotu (nazalost, ne ostajem toliko dugo). Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Agota

zakk

Bjesovi - VREME JE (spot)

Bjesovi u Sremskoj Mitrovici 23.04. u okviru Jelen Top 10. Sem njih, svirali i Nježni Dalibor (i dalje mi se ne dopada ali nikako). Posle Bjesova smo hitno zbrisali za Šabac, tako da smo eskivirali (nažalost) KKN, Obojeni program i Darkwood Dub.

Bjesovi su i dalje teški ko crna zemlja, možda i više nego pre... i dalje mi nedobro kad uživo čujem "Vreme je" i "Ne budi me".

tomat

Nicola Conte u botaničkoj bašti na supernatural festivalu. odlična svirka, šteta što nije trajalo duže.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Agota

ja kupila  fan pit  karte za HURTS,jedva cekam   :D

Son of Man

A ja kupio 1. red za Jadranku  :!:

Jadranka Stojaković - intervju iz Slobodne Bosne 28.04.2011

Kao što svi već znamo, a ko ne zna upravo saznaje, u nedelju, 1. maja, održava se nastup naše drage Jadranke Stojaković sa njenim prijateljima iz Japana, i to koncertom u beogradskom Domu Sindikata, kojim će biti otvoren festival Dani Sarajeva. Koncert počinje u 20h te vas zamoljevam ako ko ima opremu za audio snimanje (bilo kakvu) neka je ponese da snimimo ovaj butleg jer će biti daleko bolji zvuk nego prošli put u SKC-u, a i falaabraxasu ovde postoje sedišta tako da će ugođaj biti potpun. Dakle, jedva čekam, a dotle čitamo intervju sa Jadrankom koji je izašao pre 2 dana u Slobodnoj Bosni. Znači, možete da klikćete direktno na slike radi veće rezolucije a možete da skinete i PDF format, no kako vam volja, ili do what thou wilt, što bi reko Aleksa brat Šantić. Hail Jadranka !

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2011/04/jadranka-stojakovic-intervju-iz.html

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Son of Man

Agota

jbg nisam znala da ima  koncert ,tako sam kasno saznala i za biseru kad je vec bio rasprodat koncert  na kolarcu ,a i nisam bila u beogradu par dana pa se cudom cudim sta se sve  izdesavalo  za dva dana bez tv, interneta,... 
posto prosli put nije bilo na koncertu moja omiljena stvar ,nadam se da je sad ispravila i da si uzivao.
Jadranka Stojakovic -Na Licu Tvom

Son of Man

Jao, ladno sam imao neki osecaj da neces doci, ne znam zasto, ali s obzirom ko je sve bio, veruj mi i bolje sto nisi dosla, a i po opisu koncerta sve ti je jasno...

Inace, do kraja meseca Jadranka tamo u onoj banji dobiva moju recenziju na uvid  :!:

Son of Man

Peca Popović objasnio  :|

Da se mašta, da se sanja
Petar Popović | 03. 05. 2011. - 00:02h |

Neke pesme mom tekstu ne daju mira. Jedna ploča Jadranke Stojaković, zapravo njena prva, objavljena 1973. u Beogradu, počinje pesmom ,,Putovanja" i refrenom: ,,Putovanja, putovanja, da se mašta da se sanja, da se prima i poklanja".

To je jedna od pesama merena zlatnim satom koji nemam, ali koji kuca ritmom moga srca. Od nje i sličnih davna vremena počinjem da prepravljam u priče za unuke. I kad sam je neki dan, posle četvrt veka, video kako otvara Dane Sarajeva, navalile su proklete uspomene i ponovo me zavodile poslednje sarajevske adrese moje mladosti koje više ne važe.

Nema Davora u Mis Irbinoj, nema Gorana u Miloša Obilića ni u Nemanjinoj, nema Toskićeve diskoteke, nema Dragana u Sremskoj, ni Bode kod Veselina Masleše, ni Zdravka na Grbavici, nema oba Predraga s dve strane Titove, nema Duška u ,,Parkuši" ni Slobe na televiziji, nema Hide u Vrazovoj, ni onakve Nailove picerije, ni Jadrankinih adresa u Živka Jošila 53 ili Porodice Ribara.

Sve je prošlo ili će proći kao u pesmi. Samo pevaljka koja skita banuće neke kišne noći da se čudi i zapita: koliko je ljudi prošlo ovim krajem, koliko je sunca bilo, a kiše lilo nad Sarajevom?

Taj glas od svile koji peva o zlatnim suzama i lengeru što lađu vuče na dno, ta japanska Ranka San (jer teško je ipak živeti na tuđem jeziku 23 godine) više ništa i nigde nema osim ličnog skladišta dobrote i glasa urođene toplote. Nedovoljno Hrvatica, premalo Srpkinja, a porodično izmešana s Muslimanima, ona je svojevrsni simbol izmeštenog, izguranog i išamaranog, ali ne i zgromljenog Sarajeva, onog bez kojeg naša prošlost nema iskreni osmeh i tačan zvuk.

Onog kojeg smo naivno, a srčano pokušali da branimo aprila '92. na Trgu republike pod okupom ,,Ne računajte na nas", a koje već pet godina obnavljaju mladi ljudi neopterećeni teškim bisagama bliske istorije.

U prokletim avlijama ovih prostora, gde ništa ne ume da smrdi kao bivši mirisi, jedino tuga pesme ima snagu da budi plemenitost. U tom Jacinom sevdahu stih ume ponekad da bude biblijsko mesto koje veruje da pomahnitali svet ponovo može nići iz ničega. Od parčeta bosanske grude jedna neopterećena pevačica, znajući koliko ,,sve smo mogli mi", pravi setnimentalno čudo, svesna da je, varalica, život i dalje sposoban da ispiše romane neverovatnog ishoda.

Jadranka je, uprkos dugoj karijeri i zdravstvenim lomovima, još ,,pevaljka" s nedostatkom mere u emocijama, nereda u impresijama, sentimentalnosti na ivici lomnosti, verbalizma koji peče, bazirajući program na pesmama sačinjenih od ženske čežnje. Sve njene radosti bile su i jesu manje od onih koje je zaslužila.

Što drugi tuguju ona ispoveda. Ima nešto što tu razoružava: ona ne žali za životom koji udara i prolazi, nego se čudi što nikad nije umeo da zakuca i na vrata časnih osoba. Seta zbog sreće koja je bila cicija i nesreće koja je prema njoj bila galantna kukavica. Put od istine srca ka istini razuma ume da ima puno nedostataka, ali nema pogrešaka jer je Jadranka sazdana od čežnje višeg reda. Silne i složene, večne i bolne, ali... čežnje na koju je teško biti imun.

Znajući da, kada umetnik izgubi dozu naivnosti i tu svoju detinjost, on više nije umetnik, dozvoljava srcu da ostane skitalica. Baš kao i njena pevana misao, dobro podržana u društvu novootkrivenih saradnika koji nose dah pitomog istarskog lahora. Pripadajući onima koji su imali snage da u kaljuzi devedesetih provedu život, a ne ukaljaju ličnu prošlost, bio sam pogođen do suza susretom s Jadranknim resitalom na mestu odakle smo davno jurnuli u život. Pesme su nas gorele, a pepeo prve majske noći potvrdio koliki smo zbog tog juriša danas gubitnici.

Son of Man

Jadranka Stojaković - prvi deo butlega koncerta iz Doma Sindikata

Dakle, prvi deo veličanstvenog koncerta u beogradskom Domu Sindikata 1. maja o kome sam pisao ovde. Odličan zvuk, mada je i produkcija bila vrhunska tako da to nije moglo da omane. Hvala mojoj dragoj prijateljici Eldini Redžepagić na ustupljenom materijalu. Uživajte, a nadam se da će uskoro stići i drugi deo.

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2011/05/jadranka-stojakovic-prvi-deo-butlega.html

Agota

Agota

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=8380

(pevačica nam je tako u jednoj od pesama istrajno nabrajala dane u nedelji, dok je za refren druge izabrana domišljatost tipa ,,odneće nas kanalizacija, to znaš, prepoznaće nas vozač iz taksija...).

Ne preteruj, to je bio najbolji deo nastupa ,mi smo se prvo smarali,al posle smo okrenuli na zajebanciju I poceli da urlamo ,januar februar ,mart,april,maj....
Pa posto je naravno dan mladosti treba ispostovati I franjevce pa smo nastavili siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj,...ko nenormalni...
A M. se smorio sto nije poneo svoju stolicu koju moze da spakuje u dzep I koju je koristio dok je ziveo jedno vreme u  Sangaju.
Bolje bi bilo da su  izasli kolibriili  il da su pustali na repite bitter sweet symphony...

Da, koncert je stvarno  cista petica.Teo uzivo kida confide in me –to je teska pesma.Briljantan je .

Meho Krljic

Ne radi se o oduševljenju, a nisam ni bio sinoć na Amy W(h)inehouse i Mobyju jer ih ne podnosim, ali vele da se Ejmi... upropastila. Ovo je bio valjda prvi koncert na turneji i očevici kažu da su prisustvovali raspadu ličnosti na bini.

Amy Winehouse - Back to black (Belgrade, live)

Čak je i Moby tweetovao:

QuotePlaying a festival in serbia with amy winehouse and she's on stage mumbling...ah boy, can't someone do an intervention? Its heartbreaking.

Pa zatim:

QuoteI don't know amy winehouse, but I sincerely hope that someone close to her can intervene and get her some help. Its truly heartbreaking.

Meho Krljic

Third Eye

Paradise Lost/Samael u SKC, Leonard Cohen u Areni.
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Agota

Ludaja.Posmatrati Ejmi na bini sinoc pa to je takva predstava,s tim sto ljudi nisu dosli na cirkus,pa traze krv  the show must go on.
Posto je sve vreme nesto mumlala i svaku trecu rec pesme pogodila evo sta je u medjuvremenu desavalo na bini
Odma na pocetku se zateturala i pala ,te mi je bilo jasno da od koncerta nema nista ,onda se mucena izlula pa sela ,pa gadjala pratece cipelom,
Ok neki su se ponadali da ce malo da posedi ,da se sredi,sastavi i pocne al nista od toga,najludje od svega je  sto nije dozvolila ni pratecim vokalima da joj pomognu da izvuku koliko –tolko koncert ,pa se sve vreme svadjala sa njima,durila i gurala sa bine.
Najurnebesnije je to sto je bend predstavljala pola koncerta sa osvrtom da je jednom clanu umro otac,jednom je majka jevrejka  I tako neke budalastine
A da izmedju svake 2-3 numere koje je pokusala da skrpi bend je izvodio neke sumanute stvari kao gospel muzika ,da kao digne masu dok je Ejmi sedela I kao bik ferdinand i mirisala cvece.
Srecom nije to nesto dugo potrajalo pa smo se kasnije super zabavili I izdjuskali uz Mobija ,cudno je skroz bilo posmatrati ljude kao da nije ista publika .