• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zona Mrtvih (2009) aka Zone of the Dead - Pančevacki zombie horor

Started by crippled_avenger, 09-11-2005, 01:36:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul2

Quote from: "Ghoul2"-kad ken priča xtini o pogibiji kenove žene – o tome kako se jednog dana - okliznula... i pala na šine...

tj. kad MIKI priča o kenovoj našinjenoj ženi...

ne, ovi dummies su upali, ne kao pohvala.

Shozo Hirono

Quote from: "John Reynolds"

Kad društvance utrči u policijsku stanicu, u poslednjem totalu pred enterijer vidi se pandurski "kec" kako stoji na trotoaru. Iz njega se izvuče zombi-saobraćajac u onom fluorescentnom prsluku i odšepesa, onako sam za sebe, za našim "junacima". To mi je baš bilo simpa.
Ju misadrstud. To je ustvari bio zombi-lesinar iz parking servisa koji je bezuspesno pokusao da naplati kaznu kolegama iz mupa. :evil:

Goran Skrobonja

Quote from: "Ghoul2"-kad ken priča xtini o pogibiji kenove žene – o tome kako se jednog dana - okliznula... i pala na šine...

Da, to je jedan od potpunih dud-ova. Zašto nije umrla od raka dojke (eto prilike za kampanju u korist besplatne mamografije, onda bi film verovatno dobio koju kintu i od Verana Matića) ili... bilo šta drugo? Ovako, ispade neka neostvarena Karenjina.

Nego, sad mi ništa nije jasno koji si ti i čiji si, mali? Zna li ti leva ruka šta radi desna? Je li ovo tvoje drugo ja ili je ono tvoje drugo ti?

So confused...  :roll:
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Ghoul

Quote from: "Goran Skrobonja"

Da, to je jedan od potpunih dud-ova. Zašto nije umrla od raka dojke (eto prilike za kampanju u korist besplatne mamografije, onda bi film verovatno dobio koju kintu i od Verana Matića) ili... bilo šta drugo? Ovako, ispade neka neostvarena Karenjina.

znaš šta, tu je već naglašeni EKOLOŠKI angažman (ready-made pančevo, pali na prvu loptu – iako ovako smešno inscenirano i objašnjeno zagađenje nema veze s pančevom per se, i taj vagon je mogao da isto ovako bude jednim metkom izbušen i na žel. stanici u niškoj banji!),
pa angažman za NATO & PARTNERSTVO ZA MIR (da nam nije tih ex-CIA agenata nikada ne bismo sami mogli da počistimo sranja iz sopstvene prošlosti!),
angažman za RAZUMEVANJE IZMEĐU RAZLIČITIH RASA,
angažman za AMERIČKO-SRPSKO PRIJATELJSTVO,
angažman VERUJ SVOM PRECEDNIKU (zlikovci su uvek mangupi u njegovim potčinjenim redovima, ali bez njegovog znanja: u najsvetlijoj tradiciji američkih filmova – mada ne i karpenterovih, na koje se ovi milani nominalno, ali ništa u njima ne razumevši, naslanjaju),
angažman MAČO-FEMINIZMA (uzmi ženi-početnici laptop, daj joj pištolje, puške i bazuke, i samo gledaj kako puca ko da joj je sigurni viver mama a džejmi li kertis tata!)
angažman USERIMO NAŠE (prokleti JUGO!),
angažman za promociju VERONAUKE I IZUČAVANJA BIBLIJE,
angažman OJAČAJTE SVOJ KUĆNI ARSENAL ORUŽJA – TREBAĆE VAM!
i brojni drugi angažmani.

zato, nemojmo preterivati!
samo još MAMOGRAFIJA fali!

butt seriously guys:
ako me nešto nervira to je kad 'autor' nema nikakav etitjud, ali hini da ga ima, i priča priču koja ga NAMEĆE a on ga ili izbegava ili promašuje; pazi, jedno je kad imaš 5 omladinaca u šumi koje juri manijak: to je sasvim izopšteno iz bilo čega (ne mora da bude, ali ako jeste – ima smisla);
ali kad skockaš 'zaplet' (ajde da ovo što se u filmu izdešava nazovemo tako – posle nek neko kaže da nisam blag!) u kome su ti sastavni delovi: NATO vežbe sa srbijom; mračne tajne i klike unutar (naših) vladajućih krugova; predsednik zemlje lično ti je jedan od ključnih 'likova' (užasno odglumljen, al ajde... ne mož svako da bude maneken; ovaj je očigledno neki državnik!); ekološko zagađenje; kolateralna šteta; izvoz našeg oružja na tuđa ratna područja; itd. itsl. – i KAD O SVEMU TOME NEMAŠ NIKAKAV DOSLEDAN, SMISLEN, ISPOLJEN STAV nego ih tretiraš kao neki retardirani Timm-ey kockice neke slagalice, nabacane pre nego spojene – šta više, kad umesto tog vajkadašnjeg kritičkog, subverzivnog, satiričkog, oštrog, anti-establišment stava koji je krasio najbolje filmove autora na koje se pozivaš (karpenter i romero) ti proizvedeš jedan detinjasto MLAKONJAV, NEZREO, MLITAV, nedokuvan, nepromišljen, banalan filmić – to pokazuje da ništa nisi naučio ni o žanru kojim bi hteo da se baviš, ni od uzora koje deklarativno prizivaš a koji ni u svojim najbunovnijim momentima ne bi potpisali jedno ovako površno i šuplje delce.

ne, ne kažem da je ovo trebalo da izgleda kao film larsa fon trira: dopustite da NACRTAM: karpenter i romero su veliki, pored ostalog, zato što su UMELI da kroz akciju, kroz splatter, kroz spektakl, kroz ZABAVU provuku i neku ponetu, neki ETITJUD (you gotta have a fucking attitude!).
ZONA MRTVIH je delo ljudi nesvesnih šta rade, zašto to rade, i kako to uopšte treba da se radi.
oni ne znaju azbuku.
njima je žanr samo mindless fun – što bi takođe bilo legitimno, da su samo uspeli da nekako proizvedu taj osećaj ZABAVE, DUHA KOJI VRCA, ZEZANJA, ZAJEBANCIJE, TAJ DUH – NOTHING REALLY MATTERS LET'S GO FOR THE HELL OF IT!
ovo potonje je daleko uspešnije ostvareno u amaterskoj kućnoj produkciji IKONE SV. TODORA – duhovitog, zabavnog, neambicioznog, ali u svojim okvirima savršeno ljupkog i zabavnog filmića (gde takođe nema ozbiljnijih tragova satire i ostalih 'poanti' – mada je deo sa knjigom mire marković u biblioteci duhovitiji od bilo kog fazona u ZONI) uspeva da na publiku PRENESE tu zabavu koju su tvorci osećali dok su ga pravili.
i to je super.
sad kad je taj baja upisao FDU, možemo da očekujemo da će praviti još bolje stvari (mada postoji i škola mišljenja po kojoj FDU postoji za zaglupljivanje, a ne obrazovanje)!

s druge pak strane, ako su se milani i ekipa i zabavljali dok su snimuckali ovo, to se uglavnom nije prenelo na gledaoce koji u snimanje nisu bili uključeni.

ZONA je, naprosto, lišena DUHA.
D.O.A.
https://ljudska_splacina.com/

Goran Skrobonja

ETITJUD - ŠMETITJUD. Dovoljno bi mi bilo da vidim neki momenat ekvivalentan izrazu lica Donalda Plezensa kada pusti Plisskenovu traku sa koje se oglasi šlager umesto velike istine o međunarodnim nuklearnim pregovorima, ili šta god. Bar tako nešto ne može mnogo da košta. Ukoliko imaš Plezensa.

S druge strane, ne smeta mi ženski mačizam i baratanje oružjem, dapače, ludo sam se zabavljao uz PLANET OF TERROR i uz malo više pažnje, nešto od tog grajndhausa je moglo da se zapati i ovde. (Napoleon wannabe je mogao u nekom trenutku da joj sa divljenjem kaže kako neobično dobro rukuje oružjem, pošto je ubila i svog stohiljaditog zombija, a da mu ona odgovori nešto u stilu: "Ma mani me se, u PMS-u sam!"
Tako je trebalo, momci: PMS,ne GPS!

Forijeva žena mi ne da mira. Mislim, da tako glupo strada. Upropasti jedan mladi, lepi život, liši svet potomaka jednog sposobnog policajca, napravi od čoveka adikta... Možda bi bilo kosmički opravdanije da je zbog njuškanja po eekološkim nepočinstvima bivših rukovodstava stradala od ruke tajanstvenog "šefa biroa" koji je mogao da se pojavi na obali Tamiša sa svojim henčmenima da lično nadzire suzbijanje epidemije zombizma, pa da ga Fori lepo sredi - prvo da ga baci neupokojenima na mljac-mljac, a onda da reanimiranu glavu smrska železničkim čekićem... Onako, slobodno brejnstormujem. Ali, to bi već bio neki drugi film.

Neko je u Lazi pitao (neću da kažem ko), ima li u filmu grudi - misleć na dame u relativno značajnijim ulogama. Avaj, nema. Ono Lakobrijino mrtvosano čeljade kod bazena se ne računa.

Joca mi reče da je Miki trebalo da bude Armagadda, a ne inspektor. E, to bi već imalo itekako smisla! Njega već mogu da zamislim kako ubedljivo izgovara slavno: JESUS SAVES!

Kad se sve sabere i oduzme... Hoće li skoro taj DVD???

crippled_avenger

Ja sam politički stav pročitao iz jedne radikalske pozicije.

1. Državna administracija je očigledno kvislinška čim u svojoj privatnoj komunikaciji koriste engleski jezik. Isto važi i za drogiranu omladinu. Jedini koji koriste srpski su vojnici o čemu svedoči njihovo podučavanje američkog kolege.

2. U Srbiji utočište nalaze otpadnici od američkog sistema, pre svega potlačene manjine, poput recimo crnaca.

3. Korumpirani srpski zvaničnici-kvislinzi su izazvali uništenje SSSR proizvevši ekološku katastrofu u Černobilju koja je uz ekonomsku krizu i rat u Avganistanu dovela do sloma "Carstva Zla". Oni su to učinili kako bi sa nestankom SSSRa mogli da razore SFRJ, i rasparčaju srpski narod u nekoliko novonastalih država, umanjuući njgov značaj u Evropi i svodeći ga na nivo regionalnog faktora. Ipak, sa njihovom eliminacijom ostaje mogućnost da se predsednik dozove pameti.

4. Vojvodina prikazana kroz Pančevo je primer srpske tolerancije. Pored autohtonih manjina u njoj, i društvo i provod bez ikakvih predrasuda može naći i pripadnica španske nacionalne manjine (igra je Ariadna Cabrol) koja ne pripada autohtonim manjinama inače priznatim u Vojvodini. Ako može Španjolka, kažu nam autori, zašto ne bi mogla i neka lojalna pripadnica nesrpskog stanovništva sa Kosmeta, recimo Arnautkinja, Aškalijka ili Egipćanka.

5. Najveći skot je Čeh Jan čije su moralno tkivo očigledno nagrizle evroatlantske integracije, u skladu sa poslovicom "poturica gori od Turčina" dočim se sa Amerikancima kao silom ravnom Srbiji i srpskoj širokogrudosti u budućnosti može naći kompromis ukoliko imamo zajedničkog neprijatelja, što je doduše više na SNS liniji. Setimo s mp3 snimka u kome Radovan Karadžić i Dobrica Ćosić govore o Česima (http://www.harizma.com/radio/desnica/RADOVAN+DOBRICA.mp3) - čini mi se da je ovaj dijalog formirao Janov lik.

6. "Jugo" koji staje, i propala železnička stanica, su pokazatelj stanja u društvu, u kome mladi nemaju perspektivu, voze stara kola, a sve zbog kvislinške vlasti koja govori engleski a čak je i njima pored droge i seksa nametnula i tuđinski jezik. Crkavanje "juga" je primer truljenja društvenog organizma koje svoj vrhunac doživljava u zombi epidemiji koja će na kraju dovesti do pročišćenja. Šteta što nema scena u kojoj "jugo" oživi posle ugriza ili barem od gasa.

7. Činjenica da sem Vukote (mada ne znamo koje je nacionalnosti Armagedon, zvuči kao ime rasprostranjeno u Baranji i Zapadnom Sremu), ne preživi nijedan Srbin pokazuje jednu ćosićevsku, depresivnu crtu kako Srbi u svakom ratu, čak i u ovom protiv zombija, daju najveće žrtve na strani dobra. S tim što ovog puta, predsednik koji se dozvao, neće dozvoliti da Srbi u miru izgube ono što su stekli u ratu.

Još od Crnog talasa nije bilo filma koji je sa ovoliko beznađa prikazivao stanje u Srbiji. Ali, za razliku od Crnog Talasa pokazuje i nadu. Nadu u pročišćenje kroz obračun sa mrtvima, gde mrtvi simbolizuju prošlost koju treba ostaviti iza sebe i ujedinjeno (u duhu nacionalnog pomirenja) krenuti u budućnost.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Goran Skrobonja

:!: Ovaj genijalni komentar zaslužuje pokoju fusnotu!

Quote from: "crippled_avenger".Vojvodina prikazana kroz Pančevo je primer srpske tolerancije. Pored autohtonih manjina u njoj, i društvo i provod bez ikakvih predrasuda može naći i pripadnica španske nacionalne manjine (igra je Ariadna Cabrol) koja ne pripada autohtonim manjinama inače priznatim u Vojvodini. Ako može Španjolka, kažu nam autori, zašto ne bi mogla i neka lojalna pripadnica nesrpskog stanovništva sa Kosmeta, recimo Arnautkinja, Aškalijka ili Egipćanka.

Zaboravljaš (a možda i ne znaš, kao što ja nisam znao donedavno, dok mi Ilija nije to ispričao) kako su za vakta Marije Terezije u Vršcu naseljene silne neke španske porodice zarad gajenja vinove loze i proizvodnje božanskog nektara. Posle su se mnoge vratile u zavičaj, ali neke bogami i nisu, već su pustile korenje u blagorodnoj baanatskoj crnici, pa je Kabrolova tu, što bi se reklo, svoja na svome.

Quote from: "crippled_avenger"Najveći skot je Čeh Jan čije su moralno tkivo očigledno nagrizle evroatlantske integracije, u skladu sa poslovicom "poturica gori od Turčina" dočim se sa Amerikancima kao silom ravnom Srbiji i srpskoj širokogrudosti u budućnosti može naći kompromis ukoliko imamo zajedničkog neprijatelja, što je doduše više na SNS liniji.

Imao sam mnogo prilika da sarađujem sa Česima i mogu da kažem kako je to jedan krajnje pitom narod koji (za razliku od nas) već jako dugo gleda svoja posla i zahvaljujući tome neprestano prosperira. Osim toga, za Čehe kažu da su "slovenski Jevreji", a zna se koliko su Amerikanci veliki saveznici s istima.

Quote from: "crippled_avenger"Šteta što nema scena u kojoj "jugo" oživi posle ugriza ili barem od gasa.

Pa dobro gde si bio kad su radili scenario? Da su ovu ideju realizovali, TO bi bio pravi omaž Karpenteru (tj. Kristini)!

Quote from: "crippled_avenger"Činjenica da sem Vukote (mada ne znamo koje je nacionalnosti Armagedon, zvuči kao ime rasprostranjeno u Baranji i Zapadnom Sremu), ne preživi nijedan Srbin pokazuje jednu ćosićevsku, depresivnu crtu kako Srbi u svakom ratu, čak i u ovom protiv zombija, daju najveće žrtve na strani dobra. S tim što ovog puta, predsednik koji se dozvao, neće dozvoliti da Srbi u miru izgube ono što su stekli u ratu.

Ova teza je dubiozna imajući u vidu informacije koje je Joca leak-ovao iz prvobitnog scenarija po kojem je A. zapravo Rus. Ali, ako uzmemo da su se Milani poveli za tvojim tumačenjem i prekrstili ga u Srbina, ova poruka bi na kraju bila sasvim jasna da su usnimili jednu usamljenu šljivu i poslali Vukotu da prilegne i odmori se u njenoj debeloj 'ladovini.

Quote from: "crippled_avenger"Još od Crnog talasa nije bilo filma koji je sa ovoliko beznađa prikazivao stanje u Srbiji. Ali, za razliku od Crnog Talasa pokazuje i nadu. Nadu u pročišćenje kroz obračun sa mrtvima, gde mrtvi simbolizuju prošlost koju treba ostaviti iza sebe i ujedinjeno (u duhu nacionalnog pomirenja) krenuti u budućnost.

Da, ZM bi mogla da bude začetnik Talasa Boje Trulog Mesa (koja ionako vuče na zelenu, omiljenu boju ekologa - eto ti multifunkcionalnosti na značenjskom nivou; a ima tu i ružičaste, koju prisvajaju neki drugi aktivisti... sve u svemu, široko polje delovanja). Mladi sprski fimski radnici: u (pro)akciju, pod hitno!

Kunac

Vas dvojica ste potpuno otkačili. In a good way. :)
Inače, ZONA MRTVIH na IMDb-u trenutno ima 6.2 od 20 glasova. Pozivam sve koji su pogledali film da daju svoj glas::: i to je način da se izrazi stav.
"zombi je mali žuti cvet"

raindelay

Quote from: "crippled_avenger"
3. Korumpirani srpski zvaničnici-kvislinzi su izazvali uništenje SSSR proizvevši ekološku katastrofu u Černobilju koja je uz ekonomsku krizu i rat u Avganistanu dovela do sloma "Carstva Zla". Oni su to učinili kako bi sa nestankom SSSRa mogli da razore SFRJ, i rasparčaju srpski narod u nekoliko novonastalih država, umanjuući njgov značaj u Evropi i svodeći ga na nivo regionalnog faktora. Ipak, sa njihovom eliminacijom ostaje mogućnost da se predsednik dozove pameti.

Boldovano zameni sa hrvatima i odgledaj dokumentac o sudbinama prve ekipe (svi mrtvi od radijacije do izlaska filma) koja je usla u Cernobilj i sve to snimala video kamerom. Kao glavni razlog katastofe u tom filmu akteri navode  je slab kvalitet i pucanje cevi koje je pravila neka zagrebacka firma. Inace film jr nastao pre raspada SFRJ da ne bismo ulazili u raspavu.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

crippled_avenger

Ko im je kriv kad su poslovali sa Hrvatima.  :D Da su bile srpske cevi, elektrana ne bi bila ni puštena u pogon.

Goran Skrobonja

Quote from: "crippled_avenger"Ko im je kriv kad su poslovali sa Hrvatima.  :D Da su bile srpske cevi, elektrana ne bi bila ni puštena u pogon.

E, tu na scenu stupaju češke cevi, koje su ubedljivo najbolje (što se tiče odnosa kvalitet/cena); doduše, nisu ni slovačke loše. I stvarno ne znam zašto su Rusi ugovarali to sa SFRJ kad su imali još živ i zdrav Varšavski pakt...

raindelay

Quote from: "Goran Skrobonja"
Quote from: "crippled_avenger"Ko im je kriv kad su poslovali sa Hrvatima.  :D Da su bile srpske cevi, elektrana ne bi bila ni puštena u pogon.

E, tu na scenu stupaju češke cevi, koje su ubedljivo najbolje (što se tiče odnosa kvalitet/cena); doduše, nisu ni slovačke loše. I stvarno ne znam zašto su Rusi ugovarali to sa SFRJ kad su imali još živ i zdrav Varšavski pakt...

Evo odgovora zasto:

http://www.vidi.hr/forum/index.php?f=1&t=28058

Nisu samo Hrvati nego i Bosanci. Zavera je veca nego sto je Kripl mogao i da zamisli.
:!:  :!:
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Ja sam politički stav pročitao iz jedne radikalske pozicije.

ovo je značajno smislenije od svega što si do sada napisao o ZONI.

NA ŽALOST, i to je podjednako daleko od filma kao i ono ranije, al je bar zabavnije.

Goran Skrobonja

Quote from: "raindelay"

Evo odgovora zasto:

http://www.vidi.hr/forum/index.php?f=1&t=28058

Nisu samo Hrvati nego i Bosanci. Zavera je veca nego sto je Kripl mogao i da zamisli.
:!:  :!:

Još jedan dokaz za ono: koliko para. toliko i muzike.

crippled_avenger

Ghoule, šalu na stranu, kako komentarišeš presude starešinama koje su ti komandovale dok si branio Kosovo 1999.? Mislio sa da pratiš izricanje presude a ne da se zevzečiš po Sagiti...

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Ghoule, šalu na stranu, kako komentarišeš presude starešinama koje su ti komandovale dok si branio Kosovo 1999.? Mislio sa da pratiš izricanje presude a ne da se zevzečiš po Sagiti...

e, moj dimbo: TI si taj koji se zevzeči nepatriotskim, čak izdajničkim produktima koji se zalažu za podanički odnos prema stranim službama, i u kojima se bivši CIA agenti promovišu u junake (!) a proto-srpski alfa-mužjaci poput mikija krstovića ponižavaju smrću od bednog –ne ni ugriza nego smešnog grickanja i tragikomičnim scenama smrti ispod nivoa na koji je čak i siroti bela lugoši, onih dana, bio primoravan.

za to vreme, ja sam već ispratio događaj: http://znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=5612&start=700

ako ti treba i dodatni komentar, reći ću: presude su sramotne, kukavičke, pokvarene i bez ikakve veze sa pravdom i istinom.
te optužbe su fejk fejk FEJK!
dobro, možda su šainu mogli da odrežu par godinica, onako reda radi, ali laza i pavković su junaci, tu nema sumnje. jedino žalim što im je ruka zadrhtala pri sprovođenju Finalnog Rešenja – koje je, kao i sve što srbi rade, ispalo half-assed.
zato sad šljam u odelima izigrava državnike i mirotvorce, a heroji dobijaju ćorku.

eto šta su uradili vaši CIA agenti savini, botin i henriksen! eno ih, pijuckaju viski sa tačijem i buljumentom.
:cry:

crippled_avenger

Slažem se za Šaina da ga je trebalo malo protvoriti, a žao mi je što ni Milanče nije dobio koju godinu, a naročito mi je krivo za Lazarevića za kog mislim da je heroj. Ipak, kada se zaista bude desila zombi epidemija, i Lazarević i Pavković će naći posao, radeći kao slobodnjaci upravo za te iste Amerikance, jer niko sem Mladića nema većeg iskustva od njih u hendlovanju velikih masa nevaljalih ljudi.

Ghoul

btw: niko nije primetio koliko je muzika nikakva – tj. neprimetna,

posle sve žvake o karpenteru kao uzoru, posle svih nagađanja o italo-goblinesque radovima... dobismo – zbrnjgljnj.
zaboravljiv skor - sasvim adekvatan filmu.

taurus-jor

Muzika je toliko pogrešna da bih ceo soundtrack izmenio.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Джон Рейнольдс

A? Muzika u "Zoni"?

Dobro, ne budimo zlobni.

Nego, jesam li ja ikome od vas pričao da sam marta '99 pokušao da se dobrovoljno javim u JA iako sam služenja roka oslobođen? Pa sam, pošto su me opet najurili, sarađivao sa čovekom koga će zbog navodnih ratnih zločina izručiti Hrvatskoj? Imam čak i potvrdu o tome, sa potpisom Miška-Em-Eksport-Importa, sa zlatotiskom Skupštine grada (Miško je tad bio jaka faca u SG), ali ne volim da je pokazujem jer ima generičku definiciju "rad na antiratnim manifestacijama" što asocira na one bezvezne svirke po mostovima.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Goran Skrobonja

Quote from: "John Reynolds"Imam čak i potvrdu o tome, sa potpisom Miška-Em-Eksport-Importa, sa zlatotiskom Skupštine grada (Miško je tad bio jaka faca u SG).

Ah, Miško... Kad se samo setim vremena kada su postojala samo dva šerifa u gradu, Miško i Zvonko... Da nije Miška bilo, nikada ne bih prevodio slavni film C.H.U.D. (koji su, BTW, Milani mogli malo da ždraknu pre pripreme za ZM); sećam se da su mi oni monstrumi iz kanalizacije bili jako zabavni, a poslednji put sam za njih čuo u nekoj epizodi Simpsona, kada je Homer kukao kako će ga se C.H.U.D.-ovi dočepati...

Inače, C.H.U.D. je skraćenica za Cannibalistic Humanoid Underground Dweller, ali se u filmu objašnjava kao Contamination Hazard Urban Disposal. Jbt, pa to je bilo pre ČETVRT VEKA!!!! :P  :?

Shozo Hirono

Neverovatno, ali meni je preksinoc, kada su junaci krenuli da ulaze cini mi se u instituciju na kojoj je pisalo BAZEN, pala na pamet scena iz drugog nastavka (C.H.U.D. the Bud), kada likovi sjebu zombije strujom navodeci ih prethodno u vodu. :evil:

Goran Skrobonja

C.H.U.D. je legenda.

Kunac

Quote from: "Goran Skrobonja"Jbt, pa to je bilo pre ČETVRT VEKA!!!! :P  :?
za ostakom sveta mi toliko - a i više - kaskamo kada je žanrovski film u pitanju... hvala jupiteru da sa smo počeli da hvatamo priključak.

crippled_avenger

Zvonko i Miško.  :D Legende.

Nažalost, Miško se povukao iz javnosti. Mada njegova firma i dalje,čak i na DVD tržištu ima jasan identitet.

Ipak njegov legacy, kao i legacy Đorđa First Production Plavšića živeće zauvek zbog vrlo osobenih poetika njihovih izdavačkih kuća koje su bile povezane sa najautentičnijim producentima svoga doba - Mario Kassarom i Menahemom Golanom. :D

Da ne govorimo o legcyju legendarnih prevodilaca Ljubomira D. Zlatanovića (koji je za "nigger" izmislio pevod "uglješa") ili Zvonimira Ivanova.

Inače, jednom sam imao bizarno iskustvo. U jednom scenariju koji sam pisao, junak parafrazira repliku iz ANGEL HEART, naravno parafrazira prevod jer je scenario na srpskom. I gle čuda, scenario na engleski dobija da prevede Zvonja koji je preveo ANGEL HEART, naravno, odmah je prepoznao referencu.

ZONA MRTVIH je film koji bi na početku video tržišta u Srbiji izdao Team United Video u kome su bili inkorporirani svi ovi izdavači zajedno. :D

Ghoul2

Ghoul

Quote from: "Ghoul2"zuti tilovi nimalo nisu impresionirani ZONOM:
http://www.zuti-titl.com/zone-of-the-dead-zona-mrtvih-2009-2.html

zanimljivo da niko nema komentar na ovo.

ja sam iznenadjen odsustvom ocekivanih hvalospeva ZONI od TITLOVA buduci da su pokazivali poprilicnu pozitivnu predrasudu prema njemu pre nego sto se pojavio.

ocito je KRSH preterano veliki kad ni oni nisu mogli da hine odusevljenje necim ovoliko promasenim.

angel011

Za one koji još nisu shvatili, Ghoul misli da je ovaj film loš. :twisted:
We're all mad here.

Ghoul2

sta li bi ljudi na ovom forumu radili da angel nije uvek tu na necijem ramenu da pojasni, objasni, dobaci, upita, razjasni ili pojasnjenje zatrazi...

steta sto ne iznosi i neki svoj stav koji ne parazitira na necemu sto je neko drugi rekao.

Goran Skrobonja

Quote from: Ghoulja sam iznenadjen odsustvom ocekivanih hvalospeva ZONI od TITLOVA buduci da su pokazivali poprilicnu pozitivnu predrasudu prema njemu pre nego sto se pojavio./quote]

Da se razumemo: SVI smo pokazivali popriličnu pozitivnu predrasudu, a kad kažem "svi", onda mislim uglavnom na one koji su bili u blizini događanja dok se snimalo i prisustvovali Lakobrijinim trijumfima, te drugi (poput mene) koji nisu bili pozvani na žurku, ali su zaista jedva čekali pojavu domaćih Romera.

Ma dobro, biće bolje.

angel011

@Ghoul2: iznosim povremeno i svoje stavove. O Zoni mrtvih ne mogu ništa da kažem jer film još uvek nisam videla, a nisam Trgovčević pa da mi se javlja kakvi će mi biti utisci jednom kad ga vidim (film, ne Trgovčevića xfrog ).
We're all mad here.

Kunac

ZONA MRTVIH je u YELLOW CAB-u film meseca, Miloš Cvetković je film ocenio sa 3/5.

crippled_avenger

Duda Lakić se izbljuvala po ZONI MRTVIH, rekla je da misli da "Skupština grada nije trebalo da finansira ZONU, da je to okej film u zombi podžanru ali nije to ono što narod treba da finansira."

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Duda Lakić se izbljuvala po ZONI MRTVIH, rekla je da misli da "Skupština grada nije trebalo da finansira ZONU, da je to okej film u zombi podžanru ali nije to ono što narod treba da finansira."

gde to pise? ima li onlajn?

Shozo Hirono

Quote from: "crippled_avenger"... ali nije to ono što narod treba da finansira, vec naravno serijski program RTSa."
:evil:

crippled_avenger

Ne, govorila je na tivi. Sinoć u Hronici FESTa na Studiju B.

Tex Murphy

Priznajem samo Ratiborku Dudu Ćeramilac.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

Stigla mi je i zvanična lista i ZONA (ne računajući FEST, projekcije u SC, Nišu) ima 4 444 gledaoca, a sa ovim nezaračunatim, može da bude na 8 000 give or take, po mojoj proceni.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"ima 4 444 gledaoca

to su neke zajebane kabalističke frekvencije!

Kunac

Quote from: "crippled_avenger"Stigla mi je i zvanična lista i ZONA (ne računajući FEST, projekcije u SC, Nišu) ima 4 444 gledaoca, a sa ovim nezaračunatim, može da bude na 8 000 give or take, po mojoj proceni.
Ovoj brojci može da se doda 15 gledalaca koji su danas u Tucku gledali film od 16h. Ja sam bio jedan od njih. S tehničke strane iskustvo je bilo mnogo bolje od onog sa premijere, u Tucku film mnogo bolje izgleda i zvuči. S druge strane, cimanje kamere mi je ovog puta više smetalo. Sedeo sam previše blizu i malo mi se zavrtelo u glavi.

taurus-jor

Potrudiću se za vikend da ponovo overim Zonu. Jeste da film ima dosta propusta, ali šteta bi bilo da ga pamtim po onako zamračenoj slici.   :(

Kako je publika u Tucku reagovala na film?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Kunac

Quote from: "taurus-jor"Potrudiću se za vikend da ponovo overim Zonu. Jeste da film ima dosta propusta, ali šteta bi bilo da ga pamtim po onako zamračenoj slici.   :(

Kako je publika u Tucku reagovala na film?
Bilo je zaista malo ljudi, nije bilo onako glasnih reakcija kao u SC. Jedino horsko coktanje koje sam čuo je bilo kada je Belić ispričao ono o "padu žene na šine". Čuo sam iz priče, sa drugih projekcija, da klinci sjano reaguju na film.

crippled_avenger

crippled_avenger

Редитељи дебитанти Милан Тодоровић и Милан Коњевић (и сценариста) у филму "Зона мртвих" бавили су се једном другом темом, такође нетипичном за нову српску кинематографију. Популарно назван првим српским "зомби" филмом, "Зона мртвих" је подручје Панчева где у ваздух доспева опасан биохемијски отров који трује мештане и претвара их у хорде зомбија. Агенти Интерпола који овим путем случајно превозе тајанственог затвореника (Емилио Росо), мораће са њим да се удруже како би победили зомбије. Без обзира на неке озбиљне драматуршке недостатке, веома запажену улогу у овом амбициозном пројекту, у целини снимљеном на енглеском језику (вероватно из комерцијалних разлога), остварио је Мики Крстовић, док су за сваку похвалу и маске Мирослава Лакобрије и Ненада Гајића.

http://www.nin.co.rs/pages/article.php?id=43057

Ghoul

koji je bre retard ono piso?

poglej šta je reko za PORNO BANDU?
:x  :x  :x

e, serem ti se u NIN-a! :cry:

crippled_avenger

NIN je nekada ima kritičare poput Tirketa ili Pajkule a danas Zlatka Pakovića nasleđuje Saša Janković. Sramotno.

ginger toxiqo 2 gafotas

...glede tog iz NINa, mene je sablaznio već prikazom Turneje, ali da ne bi bilo zabune - nismo rod, a nije ni u pitanju samo imenjak mu, moj ex-komšija, a sadašnji ombudsman...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Quote from: "Ghoul2"zuti tilovi nimalo nisu impresionirani ZONOM:
http://www.zuti-titl.com/zone-of-the-dead-zona-mrtvih-2009-2.html
Pojavio su update...
QuoteS obzirom da smo po forumima i newsgrupama prozivani kao najveći pljuvači filma u čijoj smo promociji tokom njegova nastanka kao fanovi žanra, ideje i koncepta gorljivo sudjelovali, u ovom dodatku teksta pojasnit ćemo naše mišljenje onima koji su gore napisano protumačili kao pljuvanje i totalno gaženje filma. "Zona mrtvih" nije negledljivo smeće kako su pojedinci pogrešno shvatili iz naših impresija. Nije čak ni obično smeće. Daleko od toga!
Čitav tekst na gornjem linku...

crippled_avenger

crippled_avenger

Trenutno je na 6 138 gledalaca.