• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beware! Attack of the crappy horror flicks!

Started by Kunac, 29-11-2005, 10:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bilja

Quote from: Harvester on 14-10-2010, 03:11:48
Neki od vrlo loših horora koje sam gledo u posljednje vrijeme:
FEAR ISLAND
Neka cura je uhapšena i osumnjičena za brutalni masakr nad svojim drugovima na nekom ostrvu gdje su otišli da derneče. Sure enough, ona pati od amnezije, te je čitav film u flešbekovima koji joj se postepeno javljaju. Na kraju nas čeka "nepredvidljivi" plot tvist. Poprilično dosadno, mada ima svojih momenata.

Fear Island je los triler, sa vrlo neubedljivim dijalozima i potpuno neubedljivim scenarijem i jos gorom glumom. Onako vizuelno ne izgleda lose, ali prica je neoriginalna i vrlo predvidiva, a kao triler, potpuno besmislena i neubedljiva. Onako za ubiti popodne ajd ajd, ali da spada u "crappy" spada.
Bilja
----------------------------------------@

Mark

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 13-10-2010, 16:23:08
...NIGHT OF THE DEMONS 2009 - đubre neopevano, nimalo zanimljivo i promašeno u svim mogućim aspektima...

Nemojte da gresite dusu!
Novi NOTD je najbolji film sa Edvardom Furlongom posle Animal Factory!  :)

PS

Da, Senon Elizabet je ili bolesno ostarila ili je make up bio zaista ocajan!   :(
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Savajat Erp

Quote from: Mark on 14-10-2010, 22:00:43

Da, Senon Elizabet je ili bolesno ostarila ili je make up bio zaista ocajan!   :(

или паклена комбинација те две могућности... :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Kako se sad iščuđavate za Furlonga? Niste gledali Stoic, jedan od najboljih filmova prošle godine? Već sam rekao, u tom filmu izgleda ko Josif Tatić. Super je Furlong, jedva čekam da odgledam Darfur, čeka me već danima.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Savajat Erp

Truba

sigurno ne ono što vi pogledate i kažete da je sranje :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Savajat Erp

ваљда човек има право да се изјебе кад скине филм са нета? а ја сам иначе мазохиста у тим стварима, шта почнем да гледам морам да завршим, па куд пукло да пукло!  :lol:

Kunac

tako sam i ja nekada radio... sednem i odgledam do kraja pa makar bilo shi nad shitovima. sada ponekad prekinem film koji mi se baš ne dopada... godine...
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

valjda godine a i principi prestaju imati važnost

zato imam vas da gledate smeće
a ja samo najbolje
ha :P

Savajat Erp

Mark

Mirrors II bas i ne pripada ovde, ali glavna glumica (sa onako povecim sisama) je svaku scenu odigrala kao da ce prasnuti u smeh. I sad ja treba da film shvatim ozbiljno dok glumica pici kroz dijaloge sa mislju "he he he, ne mogu da verujem koje djubre od scenarija ... "?!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Kunac

Quote from: Mark on 16-10-2010, 00:25:42
Mirrors II bas i ne pripada ovde, ali glavna glumica (sa onako povecim sisama) je svaku scenu odigrala kao da ce prasnuti u smeh. I sad ja treba da film shvatim ozbiljno dok glumica pici kroz dijaloge sa mislju "he he he, ne mogu da verujem koje djubre od scenarija ... "?!
Da li si joj video obrve? Scary stuff.

Karl Rosman

Visak slobodnog vremena moze nekome da bude majka, a nekome maceha. U mom slucaju do izrazaja dolazi ovo drugo.

Hydra (2009)

Manhunt na pustom ostrvu u cilju zabave za bogate i dokone, i dalje ne prestaje da biva izvor inspiracije za mnoge autore. Medjutim, ovaj put uz zilavog, univerzalnog vojnika, glavni problem lovcima, kao i lovini, predstavlja ni manje ni vise nego - Hidra(!). Mitolosko bice kojemu kad odsecete jednu izrastu dve nove glave, izlazi iz pecine i... prozdire.

Srecom, sve u ovom TV filmu C produkcije deluje toliko nepretenciozno da sam ga nekako pogledao do kraja.

CGI je siromasan, da ne moze biti gori. Najbolji primer je novootkrivena sposobnost Hidre da svoju velicinu prilagodjava prostoru u kojem se nalazi. Cas je ogromna kao trospratnica, a u sledecem trenutku luduje po hodnicima pecine u kojoj se ljudi saginju kako ne bi potkacili tavanicu.
Sve u svemu, da su se setili da odrade film u crno-beloj tehnici verovatno bih ga stavio u "sta sam lepo gledao...", ovako crappy, ali sarmantno crappy.

13 hours (2010)

Trci tamo - trci 'vamo, sakrijmo se na tavanu, nista se ne vidi... Dosadno do zla boga. Kraj je malo pozajmljen iz meni zanavjek dragog sveCkog ostvarenja Frostbitten. Digitalna kamera, i zene sa manjim grudima je ono sto ga odvaja od gorenavedene Hydre.  

Devils playground (2010)

Eksperiment, epidemija, zombiji, prezivljavanje. Covecanstvo jedinu sansu za opstanak ima u antitelima jedne kenjkave plavuse. Interesantna stvar je da sama infekcija (osim sto ljude pretvara u nemrtve leseve) za kratko vreme izlozenog subjekta definise kao osrednjeg takmicara novoformirane atletske vestine u svetu poznate kao parkur. Mislim, zasto bi raspali les koristio stepenice prilikom jurnjave za svezim mesom, kad lepo moze da potrci po zidu pored njih i dobije ocenu 7-8 za umjetnicki dojam...? Ili jos bolje da: zaobidje/preskoci automobil, a prozori su sa obe strane otvoreni i prosto pozivaju da se u jednom macijem skoku provucete kroz iste.

XII (2008)

Uvodna scena sa mladencima je toliko dobra da sam skoro poskocio u fotelji od srece! Stvarno vredi pogledati prvih desetak minuta. Ali kasnije se ispostavilo da je to sve sto valja u ovom filmu. Dijalozi u filmu teraju coveka da preispita gnusanje koje oseca prema scenaristima svih low budget sapunica na ovemu svetu. Nikako ne mogu da se otmem utisku da je ovaj fim mogao mnogo vise da pruzi, ali neka izrazena sizofrenija koja je ocigledno zaposela autore jednostavno to nije dozvolila. Crappy, ali gledljiv zbog dve stvari: agentove sudbine, i nekoliko solidnih mutilation scena.

XII MOVIE TRAILER

The Maze (2010)

Zaobici u sirokom luku! Ukljestenje u donjem delu ledja ispostavilo se kao jedini nacin da dovrsim ovo mucenje...  

Eto, nadam se da sam nekome ustedeo 7-9 sati zivota. znaika
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mark

Quote from: Karl Rosman on 19-11-2010, 13:54:05

E, vidis to ti je problem sa nama horor-fanovima. Mi smo ti tolike budale da nam negativni prikazi ne znace nista. Na primer ja sam recimo onomad pogledao Zombie Lake iako sam o filmu cuo sve najgore i iako nisam nasao ni jednu jedinu pozitivnu recenziju. Mozda necu pogledati neke od svih ovih crappy naslova, ali ima nesto u meni sto me tera da ih makar samo skinem... :-(
E NES NI TI U BECEJ!

Karl Rosman

Hehe, potpuno te razumem. Lako je "vama" horor-fanovima, ali otisao bih korak dalje i sebe uvrstio u fanove crappy horror filmova, otud i pomalo blagonaklon odnos prema prva tri naslova. Dok npr. The Maze stvarno ne treba gledati ni u ludilu...
Medjutim, poznajem ljude koji dolaze na ovaj forum zbog brze selekcije filmova-za-vikend tako da je prosli post bio vise upucen njima i slicnim individuama nego die hard fanovima kakav sam i sam, kao i dobar deo prisutnih, da ne kazem "registrovanih", bozmeoprosti.  xcheers
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Quote from: Mark on 22-11-2010, 02:28:02

E, vidis to ti je problem sa nama horor-fanovima. Mi smo ti tolike budale da nam negativni prikazi ne znace nista. Na primer ja sam recimo onomad pogledao Zombie Lake iako sam o filmu cuo sve najgore i iako nisam nasao ni jednu jedinu pozitivnu recenziju. Mozda necu pogledati neke od svih ovih crappy naslova, ali ima nesto u meni sto me tera da ih makar samo skinem... :-(

Zombie Lake je maestralan film. Potrebne su godine planiranja i hirurški precizna realizacija da bi se napravilo nešto onoliko glupo.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Agota

Four lions  u yellowcabu proglasen za film meseca- kakva prevara .
I na zalost novi Hari Poter najgori do sada ,najgori reditelj do sada,spor ,dosadan ne precizan ,u prvih 100 strana knjige nije ti dobro ovde te ni jedna scena ne radi.Sve strasne scene su u slow motionu.
Na zalost  reditelj je napravio decji  film.Katastrofa.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Savajat Erp

Quote from: Bilja on 14-10-2010, 10:53:21
Quote from: Harvester on 14-10-2010, 03:11:48
Neki od vrlo loših horora koje sam gledo u posljednje vrijeme:
FEAR ISLAND
Neka cura je uhapšena i osumnjičena za brutalni masakr nad svojim drugovima na nekom ostrvu gdje su otišli da derneče. Sure enough, ona pati od amnezije, te je čitav film u flešbekovima koji joj se postepeno javljaju. Na kraju nas čeka "nepredvidljivi" plot tvist. Poprilično dosadno, mada ima svojih momenata.

Fear Island je los triler, sa vrlo neubedljivim dijalozima i potpuno neubedljivim scenarijem i jos gorom glumom. Onako vizuelno ne izgleda lose, ali prica je neoriginalna i vrlo predvidiva, a kao triler, potpuno besmislena i neubedljiva. Onako za ubiti popodne ajd ajd, ali da spada u "crappy" spada.

тачно у потпуности...Александра Перовић look-a-like (најиритантнији лик у филму иритантних ликова) и Мила Кунис look-a-like и још пар дебила на острву...Harper`s Island all over again! :) преокрет ала Дежурни кривци, али сто пута гори и милион пута предвидљивији.

ginger toxiqo 2 gafotas

... AND SOON THE DARKNESS – Fuestov izvornik je bio nesumnjivo remek-delce ontološkog horora, preradak je, nažalost, fino usnimljeno delo sa lepim glumcima, ali prvenstveno delo lišeno svakog smisla, povoda postojanja i bilo kakve značajnije veze sa ostvarenjem od koga pozajmljuje naslov...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Inače i SAW VII je loš. Nije toliko tragičan kao peti deo, ali definitivno jedan od najlošijih u seriji. Uvodno ubistvo je bilo relativno cool, ostalo smo videli već 6 puta ranije.

Karl Rosman

Tex Murphy

Quote from: Kunac on 09-01-2011, 16:53:47
Inače i SAW VII je loš. Nije toliko tragičan kao peti deo, ali definitivno jedan od najlošijih u seriji. Uvodno ubistvo je bilo relativno cool, ostalo smo videli već 6 puta ranije.

Meni je i sedmica bila super :-) Šta da radim, nije me teško zadovoljiti...
Genetski četnik

Savajat Erp

13 hours (2010)

Trci tamo - trci 'vamo, sakrijmo se na tavanu, nista se ne vidi... Dosadno do zla boga. Kraj je malo pozajmljen iz meni zanavjek dragog sveCkog ostvarenja Frostbitten. Digitalna kamera, i zene sa manjim grudima je ono sto ga odvaja od gorenavedene Hydre. 

овај је стварно тупав...а уз то је и британски изгледа (but not in a good way), све клише до клишеа, нашминкан је симпатично, па је помало леп на око, а ужасан за ум. човек помисли да су мазнули бићца из Descent-а, а оно се касније испостави као неки зиљави као-можда-јебемлига вукодлак (без длака). већ се и пре половине филма да извалити шта, ко и како.

Kunac

Uh, ne kažem da je HATCHET bio neko remek-delo, ali nastavak je zaista ispod svakog nivoa. Znači, izbegnite HATCHET 2. Istina, možda se poboljšava u drugoj polovini.  ;) Pogledao sam samo prvih 45 minuta.

Savajat Erp

И Orphan Killer је ужас...још једно рабљење убице са маском, само што овај понекад брбља као навијен неким дартвејдеровским гласом, а понекад мумла као пијани медвед...клање почиње малтене одмах, крви има у потоцима, мучење девојке и свештеника, спорадична голотиња...кад боље размислим због оваквог описа неки ће уместо да прескоче овај филм, почети да га скидају колико вечерас. :)

ginger toxiqo 2 gafotas

...pogledao sam PRIEST kome je ovde svakako mesto... istina je da je za par nijansi kvalitetniji od LEGION (rad istog reditelja), ali je zbilja nazanimljiva, isprazna, nefilmična zbrka pozajmica i uticaja (od Resident Evil do Blade Runner-a), a, što je najgore, film je upadljivo dosadan i tanak na sadržaju, iako je reč o tek 80-tak minuta filmskog trajanja... čisto sumnjam da mu 3D ruho išta doprinosi (uostalom, i ovde lete satare i mačete pod čudnim uglovima i u slow motion-u, a to smo davnijeh dana apsolvirali)...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Milosh

Birdemic: Shock and Terror (2008) official trailer HD HQ

Da li je neko pogledao ovo nesumnjivo remek-delo? Upravo sam pogledao trejler i ne mogu da prestanem da se smejem! xrofl
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

Ja prvo čekam tvoj sil of apruvl, pa tek onda.  :)

Milosh

Ja čekam Harvesterov! Upravo čitam na netu i ne mogu ljudi da se slože da li je film namerno ili nenamerno loš (ovako loša gluma plus efekti ptica navode na ovo prvo), ali navodno je reditelj (kome je ovo treći film i svaki je izgleda u izvesnoj meri omaž Hičkoku) ozbiljan barem koliko je to bio i Ed Wood, dok je distributer prepoznao skriveni potencijal i film reklamira kao toliko loše da je dobro. Trenutno se snima Birdemic 2: The Resurrection 3D!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Kunac

Da, da... Harvijeva ekspertiza će nam biti od velikog značaja. Rekao bih po trejleru da je film namerno urađen u parodičnom ključu. Pogledaj samo kako glume ovo dvoje u prvih minut. Njihovi osmesi... Takva naiva dans više ne postoji. Mora biti iscenirano.

Mark

"James Nguyen spent four years making this movie."

Nije valjda da sumnjate da je covek dao sve od sebe?!
E NES NI TI U BECEJ!

Agota

Week 54 - CriticNic reviews Birdemic: Shock and Terror
Miloshe,ni ja ne mogu da prestanem da se smejem ,vec me cudno gledaju u kancelariji
:D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Meho Krljic

Dobro, ko može ovo da pogleda i da pomisli "on je ovo stvarno iz srca pravio"? Ja ne mogu.

ridiculus

Dok sam gledao trejler i napad ptica, sve vreme sam očekivao da se pojavi minijaturni top koji će se kretati uz donju ivicu ekrana.  :lol:
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Pa, da, CGI je otprilike kao u Space Invaders  :lol:

Bilja

Mislim da je vrh vrhova Drive In horror show. Ništa ne može da nadmaši amaterizam priča i glume u ovom omnibusu. Toliko je loše da vredi gledati kao komediju i predložak kako horor film nipošto NE treba da izgleda.
U stvari, tamo negde 80-tih možda bi ovo i prošlo. KOd mlađih od 12.
Jedina priča koja je tek ponešto vredna pažnje je Fall Apart ali i to samo u poređenju sa ostalima. The Watcher je apsolutno remek delo najlošije odglumljene i osmišljene horor priče sa najlošijim efektima koje sam ikad videla.
Zaista zabavno je koliko je loše.
Bilja

Bilja

Odmah nakon Drive in po nivou "lošoće" po meni se nalazi Slices of life. Gde su našli glumačku ekipu nije mi jasno, ali izvesno nisu imali para za prave glumce. Prva priča je grozomorno loša, druga nešto bolja ali nekako predvidiva i neoriginalna, a deca/zombiji/duhovi nisu baš ubedljivi, treća priča je malo kao bolja od te dve, ima čak i neki kao twist na kraju, ali generalno pravilo je da je film toliko loš da je zabavan za gledanje što ipak nije za potcenjivanje ako imate koji sat slobodnog vremena, napolju pljušti kiša i nema baš ničeg na tv.
Bilja

Kunac

Pogledao sam STAKE LAND, zapravo prvu trećinu filma. To mi je bilo više nego dovoljno. Film je režirao Jim Mickle koji je pre par godine ispovrteo relativno pristojni Mulberry Street, pa sam odlučio da pružim šansu njegovom novom rediteljskom pokušaju. Bolje da nisam. Drugi film mu je jednostavno bezveze.

Road movie sa vampirima zvuči kao dobra koncept, ali to je samo u teoriji. U praksi imamo sirotinjsku krađu romana/filma Put. Od kurioziteta treba istaći da osedela Kelly McGillis glumi časnu sestru koju hoće da siluju i pojedu, a pojavljivanje Danielle Harris nisam dočekao u regularnom delu projekcije... Ostatak filma sam pogledao na premotavanje koje je trajalo 5 minuta - toliko je ponuđeno držalo pažnju...

zag

Werewolves on Wheels (1971)

taking the easy rider on hardest way

WEREWOLVES ON WHEELS - Official Trailer 2

Kunac

Scream of the Banshee sam gledao samo pet minuta, tako da možda nije pošteno da iznosim zaključke: ali ono što sam video bilo je zaista bedno. Prva scena se odigrava (kao) u prošlosti. Neki vitezovi na konjima, demonica pod kukuljicom... Jad i beda. Loša režija, amaterska gluma, katastrogalni efekti... Kao da su tvorci filma požurili da već na samom početku pokažu sve ono što u filmu ne valja. Jeftino u svakom pogledu. Abortirao sam dalje gledanje. Nisam imao snage.

Milosh

Quote from: Kunac on 14-08-2011, 14:29:55
Scream of the Banshee sam gledao samo pet minuta, tako da možda nije pošteno da iznosim zaključe: ali ono što sam video bilo je bedno. Prva scena se odigrava i prošlosti. Loša režija, amaterska gluma, katastrogalni efekti... Kao da su tvorci filma požurili da već na samom početku pokažu sve ono što u filmu ne valja. Jeftino u svakom pogledu. Abortirao sam dalje gledanje. Nisam imao snage.

Ja sam pogledao još koji minut više, čisto da vidim kolika je uloga Lansa Henriksena i kako se film završava, ali saglasan sam, potpuno smeće, što i ne čudi pošto je ovo režirao potpisnik one havarije Automaton Transfusion od pre par godina, danas stvarno svako može da režira...

Kunac

Još se sećam kako su taj Automaton Transfusion hajpovali onomad... Kao da je nešto posebno. Horore danas svako snima, sve je to postalo apsurdno. Ranije su čak i C produkcije obično imale neki dignitet, filmovi su bili loši ali su se mogli gledati.

Tex Murphy

Znači taj Scream of the Banshee nema veze sa filmom Cry of the Banshee sa Vinsentom Prajsom?
Genetski četnik

Kunac