• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beware! Attack of the crappy horror flicks!

Started by Kunac, 29-11-2005, 10:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

trt-mrt

i meni deluje da nije, al kad si vec navela u razloge :)

Dybuk

Umetnicka sloboda. Pa vidis da sam mozda bila i zadremala :)

trt-mrt

https://www.youtube.com/watch?v=K_mYDHAYu90

tuce, po meni, i wicker man-a, lincovska potmula zloslutnost (ili virovsko kasnije u lincu, jer picnic prethodi lincu) i paradzanovsko njihanje, malo li je za fasciniranost

Albedo 0

Albedo 0

ne znam o čemu pričaš, niđe sisa nema u Pikniku

trt-mrt

Dybuk

Quote from: trt-mrt on 03-09-2015, 19:01:36
al se cednost preliva

Mwahahah, to se trazi!

+1 za Coveka od Pruca.

trt-mrt

trt-mrt

Albedo 0

Modify bre trt, Modify ti je za dopunu/ispravku poruke, nemoj da prelivaš više puta! 8-)

trt-mrt

veruj da to nisam ni zagledao, jos gledam onaj poslednji link

Ghoul

Quote from: trt-mrt on 03-09-2015, 19:16:13
sorry, razumeo sam to kao 1+ :)

ovaj trt-mrt je zbunjeniji od dva trumana u buretu!
https://ljudska_splacina.com/

trt-mrt

mislio sam da dybuk daje ocenu 1+ wickeru. kad, ona se samo pridruzivala bati. ipak je bilo neke logike  xjap

Ghoul

Quote from: trt-mrt on 03-09-2015, 19:51:13
mislio sam da dybuk daje ocenu 1+ wickeru.

to bi -za nju- imalo smisla, budući da se radi o odličnom filmu.

trt-mrt

da naglasim, cednost kao predmet divljenja :)

Tex Murphy

Quote from: Pizzobatto on 03-09-2015, 18:51:54
Wicker Man je deset puta bolji film

Она бесмислена трешина боља од Пикника? Ниђе везе.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

Harvi naravno govori o rimejku s Kejdžom 8-)

ridiculus

Quote from: Dybuk on 02-09-2015, 14:15:12
4.4/10  Zezas, a? :)

Imam i ja konja za trku, cek it aut:

Opstandelsen aka Zombie Exorcism

Eaters ---> vrh

Ako ti se ne svide uvek imas Denija Treha 8-)

Ček da vidiš mog kandidata! :lol:

Abraham Lincoln vs Zombies

:lol:

Kao da Abraham Lincoln: Vampire Hunter nije bio dovoljno loš...

OK, ipak je to visokobudžetni film, a ovo je niskobudžetna bljuvotina, i Asylumovi filmovi su kategorija za sebe, ali čak i ovaj film ima jednu dobru repliku. Jedan drugi Asylumov film, Mega Shark vs Giant Octopus ima čak jedan dobar kadar. Samo ovaj film što Harvester hvali nema baš ništa dobro (da budemo pravedni, u prvih sat vremena koje sam gledao), tako da je on u stvari pobednik. :cry:
Dok ima smrti, ima i nade.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Васа С. Тајчић

Еве једног са интересантним омотницама

Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Ghoul

ovaj je prilično hvaljen u nekim krugovima, pa imajte na umu da možda neće svakome da bude CRAPPY - samo onima sa ukusom i zahtevima!

SOME KIND OF HATE (2015)

http://ljudska_splacina.rs/2015/09/some-kind-of-hate-2015.html

DeHickok

Quote from: Ghoul on 01-10-2015, 12:49:23
ovaj je prilično hvaljen u nekim krugovima, pa imajte na umu da možda neće svakome da bude CRAPPY - samo onima sa ukusom i zahtevima!

SOME KIND OF HATE (2015)

http://ljudska_splacina.rs/2015/09/some-kind-of-hate-2015.html

manje vise film (kojeg nisam gledao) ali 100% si u pravu sto se tice "boja u danasnjim filmovima/hororima". Doduse, mislim da je to u mnogo cemu vezano sa budzetom (bar sto se tice horora) pa se skromnije produkcije, navodno, manje primecuju kada je sve sivo :wink: . Mada, pre par meseci sam odgledao, jedan za drugim, rimejk "Keri" pa potom original. Osim sto je rimejk katastrofalno los, vizuelno je takodje ubedljivo slabiji uprkos svom visestrukom vecem budzetu. I da, osim predivne fotografije, DePalmina "Keri" ima i "pravu" CRVENU krv... bucket  of blood :wink: xcheers
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Truba

death tunnell
mislim da ne postoji veci odron od ovog mtv isprtka covjeka koji nema pojma o snimanju
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: DeHickok on 01-10-2015, 18:01:33
mislim da je to u mnogo cemu vezano sa budzetom (bar sto se tice horora) pa se skromnije produkcije, navodno, manje primecuju kada je sve sivo :wink:

teško da budžet ima neke veze s bojom: uostalom, pogledaj low budget hororčiće iz 1980-ih: šarenilo upravo stvara ugođaj bogatstva čak i gde ga nema, a sivilo i tmuša su naprosto - sivilo i tmuša, to je oku odbojno, ko to želi da (plati da) gleda?
evo, baš me noćas smorio ovaj na-forumu-hvaljeni HIDDEN - smorio i pričicom, i vizuelnošću.
neću bre da gledam ni crnce ni belce u tunelima!
jeste da horor zahteva tunele i katakombe kao ambijent, ali to ne znači da film mora da bude vizuelno bedast zbog toga - pogledaj MIMIC, ili (ako je on preskup) krajnje jeftine filmiće iz 1980-ih tipa CHUD ili ALLIGATOR!

DeHickok

Quote from: Ghoul on 01-10-2015, 19:17:44
Quote from: DeHickok on 01-10-2015, 18:01:33
mislim da je to u mnogo cemu vezano sa budzetom (bar sto se tice horora) pa se skromnije produkcije, navodno, manje primecuju kada je sve sivo :wink:

teško da budžet ima neke veze s bojom: uostalom, pogledaj low budget hororčiće iz 1980-ih: šarenilo upravo stvara ugođaj bogatstva čak i gde ga nema, a sivilo i tmuša su naprosto - sivilo i tmuša, to je oku odbojno, ko to želi da (plati da) gleda?
evo, baš me noćas smorio ovaj na-forumu-hvaljeni HIDDEN - smorio i pričicom, i vizuelnošću.
neću bre da gledam ni crnce ni belce u tunelima!
jeste da horor zahteva tunele i katakombe kao ambijent, ali to ne znači da film mora da bude vizuelno bedast zbog toga - pogledaj MIMIC, ili (ako je on preskup) krajnje jeftine filmiće iz 1980-ih tipa CHUD ili ALLIGATOR!

ma da, ali... ne zaboravi da su se tada svi filmovi (pa i oni "bedni") snimali na filmskoj traci ('ebiga sve je lepse na 35/70 mm :) ). A danas, digitalne kamere/kamkorderi/telefoni... Jednostavno, ne mogu da prihvatim (tacnije, moj um :) ) da neko bas namerno snima sve u tim Nolan/Fincher bojama jer misli da je tako lepse. Radije cu da verujem da to rade zbog sticaja okolnosti a ne jer eto to su njihove vizije i stvarno misle da tako treba :wink: xuss Mozda je bolje da i dalje zivim u tom uverenju  :-x

eddie coyle

Pa Nolan iskljucivo i snima na filmskoj traci pa opet izgleda bezveznjikavo, to mu je do one budale Pfistera...

Dybuk

Nocturna  xfoht

Njesra B film, i ja cu ga pogledati do kraja. xfoht

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

Albedo 0

pliz, preimenujte temu u Attack of the horror flicks! 8-)

Dybuk

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Dybuk

Ghoul

Ghoul

Quote from: Ghoul on 15-10-2015, 08:39:07
ČUVAJTE SE! Loši novi horori!

http://ljudska_splacina.rs/2015/10/cuvajte-se-losi-novi-horori.html

kratki osvrti na:
DIGGING UP THE MARROW
THE HOUSE WITH 100 EYES
COOTIES
THE STRANGER
POLTERGEIST
STUNG
ALWAYS WATCHING
UNFRIENDED
BOUND TO VENGEANCE
HELLIONS
HARBINGER DOWN
CURSE OF THE WITCHING TREE
THE BLOOD LANDS (aka WHITE SETTLERS)
LOST AFTER DARK
PAY THE GHOST
PURGATORIO
THEY RETURNED
CHILDREN OF THE NIGHT (aka LIMBO)
THE HIVE
HIDDEN
TREMORS 5: BLOODLINES
THE VATICAN TAPES

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ghoul

ridiculus

Quote from: DeHickok on 02-09-2015, 15:22:15
A isticati napr. lepu fotografiju i glumce u filmu koji ima budzet kao "Mama" je manje vise besmisleno. Pa naravno da ce "izgledati" bolje nego neki drugi.

Setih se da sam ovo negde pročitao, pa sam se potrudio i da nađem. Zato što nije tačno. Možda bi po zdravom razumu trebalo da bude tačno, ali stvari ne funkcionišu tako. Skoro sam reprizirao Hobita, sva tri dela u cugu, i mogu reći da žestoko demantuje gornju izjavu. Ne, pretvara je ratnim čekićima i buzdovanima u kašu.

DeHickok

Quote from: ridiculus on 18-10-2015, 15:19:20
Quote from: DeHickok on 02-09-2015, 15:22:15
A isticati napr. lepu fotografiju i glumce u filmu koji ima budzet kao "Mama" je manje vise besmisleno. Pa naravno da ce "izgledati" bolje nego neki drugi.

Setih se da sam ovo negde pročitao, pa sam se potrudio i da nađem. Zato što nije tačno. Možda bi po zdravom razumu trebalo da bude tačno, ali stvari ne funkcionišu tako. Skoro sam reprizirao Hobita, sva tri dela u cugu, i mogu reći da žestoko demantuje gornju izjavu. Ne, pretvara je ratnim čekićima i buzdovanima u kašu.

? Nije mi bas jasno. Hobita nisam gledao uopste. Koliko znam taj Hobit je snimljen u nekakvoj "revolucionarnoj" tehnologiji cije prave efekte mozes da vidis tek u odabranim bioskopima (mrzi me sada da guglam na tu temu te mozda sasvim lupam/masim). Znaci, gledanje "Hobita" na TVu sto se tice fotografije verovatno i nije neki dozivljaj.
A kada povezujem "lepu fotagrafiju" naravno da ne mislim na to da li ce neki pavijan sa kamerom (cast svim pravim pavijanima) umeti/znati da "slika" nego ce prizori ispred kamere biti "spektakularniji" u skladu sa budzetom koji taj film ima. Nazolost, te produkcione vrednosti su uvek vidljive. Ma koliko se trudili...
Ne mogu napr. korejskom "Gwoemulu/Host"-u da zakeram relativno los CGI kada je taj film apsolutno superiorniji i bolji od filma sa 10 puta vecim budzetom poput ove poslednje americke Godzile.

ridiculus

Hobit je sniman sa 48 frejmova po sekundi, ali to nema veze s našim problemom, pošto se ljudi koji su ga tako i gledali u bioskopu žale na iste probleme kao i ja, koji sam ga gledao na LCD monitoru, a to su: loš CGI i loše osvetljenje (na stranu nedoslednosti u tonu, bezvezan ritam prva dva filma, rastegnutost priče do podmolekularnog nivoa i sl.). Tih 48fps daju blag osećaj začudnosti, neku auru hiperrealizma, koji se obično vezuje za estetiku video-igara, i... možda slabu glavobolju - tako kažu.

Treba odgledati uporedo sa Snow White and the Huntsman, koji je sniman u isto vreme, i koji izgleda beskrajno bolje. Ili sa Seventh Son, koji je odstojao par godina u naftalinu, a iz istog je perioda. Ili porediti Tarsemov Immortals (sličan slučaj kao Hobit) sa Tarsemovim The Fall, da uzmemo slučaj istog režisera. Izgleda da je sa gubitkom određenog člana u nazivima Tarsem izgubio i lepotu. No, Immortals bar dobro radi 3D.

ridiculus

Quote from: Ghoul on 15-10-2015, 19:45:10
Quote from: Ghoul on 15-10-2015, 08:39:07
ČUVAJTE SE! Loši novi horori!

http://ljudska_splacina.rs/2015/10/cuvajte-se-losi-novi-horori.html

kratki osvrti na:
...
UNFRIENDED
...

Ovaj film mi nije bio loš. Ne bih ga nazvao ni dobrim, samo prosečnim. Ali način prezentacije mi je svakako držao pažnju, mada vidim da drugi na ovom forumu ne misle slično. Ovaj film se podvrgava drugačijem ritmu, pravilima hiperlinkova i višestrukih prozora, kao i kulturi interneta i društvenih medija, koja zapostavlja koncentraciju i pažnju, ali razvija skeniranje i sortiranje velikog broja podataka u kratkom intervalu. Ima mi nešto fascinantno u tome dok gledam kursor koji neodlučno kruži iznad odredjenog dugmeta ili linka, ili započetu rečenicu koja potom biva obrisana. Osećam da ta vrsta "jezika" može da se iskoristi za neke stvari koje je teže predstaviti standardnim filmskim metodama. U jednom drugom ovogodišnjem (ali vrlo dobrom) filmu, jedan od glavnih likova kaže nešto u stilu da programi za pretraživanje ne  pokazuju samo šta ljudi razmišljaju, neko i kako. Upravo tako.

Naravno da su tinejdžeri u filmu iritantni, ali koji nisu? A ovi su i dodatno napravljeni amoralnim, u skladu sa tradicijom slešera.

Dybuk

ridiculus, da citiram komentar s jednog foruma na temu Unfriended: "Technically, it's a recorder skype session".  :lol:

Evo jedan koji je dosta bolji a u slicnom fazonu The Den

ridiculus

Pa, svaki found footage film je recorded session of something. I Locke se može opisati kao "recorded session of Tom Hardy driving a car to London", pa šta? Odličan film.

Dybuk

Ja volim found footage i dosta sam ih pogledala, ali Unfriended postaje zamoran nakon nekog vremena, zbog forme. Prosto, buljenje u njihov ekran, facefook notifikacije i korespodenciju je malo rizicna ideja, u smislu da ne drzi paznju preterano dugo. A i toliko je 'common' da nemas osecaj da gledas film: ultimativna tekovina novog vremena rekla bih. Sto realnije to bolje. Sta znam, mozda millenials imaju drugaciji utisak. Meni je bio prosecan, nista specijalno.

ridiculus

Meni postaje malčice zamoran zbog predvidive priče, ne zbog forme, ali ne previše, pošto je, srećom, kratak. Verujem da je poželjno gledati ga iz što veće blizine - jedam moj poznanik reče "na laptopu" i kako ne može sebe da zamisli da ga gleda u bioskopu, sa čime se slažem.

Kao i sa time da film, kada se sve sabere i oduzme, nije "ništa specijalno". Ali nije mi bio ni smeće.

Ali, ja sam odigrao dosta video-igara u svom životu, i možda imam drugačije poglede na to šta je "zanimljivo". ;)

Truba

nisam gledao taj unfrended ali ovdje gdje skidam torente bio je jedno vrijeme s najviše dovnloada i seedova

Dybuk

^ Hajp verovatno.

Kako god, razumem da je nekome Unfriended njesra, ali Hidden? No vej Hoze.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...