• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beware! Attack of the crappy horror flicks!

Started by Kunac, 29-11-2005, 10:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

eddie coyle

Quote from: Dybuk on 01-09-2015, 18:12:53
Gledam prethodnu stranu i nije mi dobro, Mama los film????!!!!  :x :x

Mama bogami i jeste bezveznjikav film, a uz to su jos i ofarbali Cestenku u crno   xuss

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Dybuk

Quote from: eddie coyle on 01-09-2015, 18:46:59

Mama bogami i jeste bezveznjikav film, a uz to su jos i ofarbali Cestenku u crno   xuss

Postujem, ali meni je predivan. Svakako daleko od 'crappy', jer kad pogledas sta je stvarno njesra Mama ne bi smela da se nadje tu. Zna se brate sta je dno, a ovaj film je u najmanju ruku kompetentno snimljen i odglumljen, lepa horor/fantazija.

Tex Murphy

Мама јој је предиван филм, а Пикник ет Хенгинг Рок је угасила након пола сата. Може.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

DeHickok

Quote from: Dybuk on 01-09-2015, 18:56:30
Quote from: eddie coyle on 01-09-2015, 18:46:59

Postujem, ali meni je predivan. Svakako daleko od 'crappy', jer kad pogledas sta je stvarno njesra Mama ne bi smela da se nadje tu. Zna se brate sta je dno, a ovaj film je u najmanju ruku kompetentno snimljen i odglumljen, lepa horor/fantazija.

"Mama" je bezveze film. Tacka. A isticati napr. lepu fotografiju i glumce u filmu koji ima budzet kao "Mama" je manje vise besmisleno. Pa naravno da ce "izgledati" bolje nego neki drugi. Sa druge strane, napr. u korektnom (ali nista narocitom) "It Follows" upravo je potrebno istaci i lepu fotografiju jer su tamo baratali sa nekih 8 puta manje para nego sto je spucano u "Mamu".
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Dybuk

Vau, ne daj boze da neko ima drugacije misljenje i ukus od vas. I tacka.

Ghoul

Quote from: Dybuk on 02-09-2015, 15:23:53

"bua buaaa, niko me ne voli i ne poštuje zato što sam originalna i idem protiv struje, to mi se ne bi desilo da sam hvalila ono što svi hvale (NOĆ VEŠTICA!), ali ovo, nee, niko ne ceni individualnost, a ja sam posebna, ja sam unikatna, ja sam drugačija, imam SVOJE mišljenje, ja volim MAMU, kompetentno snimljen visokobudžetni film!'

Dybuk

Ghoul

eh, dibučice, dibučice, važno je da imaš MIŠLJENJE! :D

Dybuk

:D Pa jbg ne moze svako misljenje da se poklapa s tvojim, to samo jos decica i duboko infantilni ocekuju od sveta. Gulče :D

Al ajde, moving on...

Ghoul

Quote from: Dybuk on 02-09-2015, 16:29:20
:-D Pa jbg ne moze svako misljenje da se poklapa s tvojim, to samo jos decica i duboko infantilni ocekuju od sveta. Gulče :-D

da li ti, jadničice jadna, stvarno misliš da ja TO očekujem?  :mrgreen:

naprotiv, duboko bih se zabrinuo da jedna površna glupačica poput tebe o nečemu ima isto mišljenje kao ja.  :evil: :roll:

zato, ostaj tu gde jesi. :wink:

Dybuk

To nije lepo Gulče. Mozda bi trebalo ipak da iskuliras malo, ja tebe ne vredjam. Dakle, smiri se ti pa cemo lako gde cu i sta cu ja.

Ghoul

opusti se, dibučice.
stavi neki smajlić.
nema veze što je tvoja 'individualnost' neshvaćena na sagiti.
samo ti guraj svoje.
šta te uzbuđuje tuđe mišljenje?
neka cveta iljadu cvetova.
jbg, neko mora da bude i smrdljevak! ;)

:D :D :D

Dybuk

DeHickok

Quote from: Dybuk on 02-09-2015, 15:23:53
Naprotiv. Svako moze da ima misljenje o bilo cemu. Sami biramo koja su nam misljenja relevantna a koja ne.

Ugly MF

Debreeee, DeHickok, pusti Dybuk da sama prodje kroz Guletovu inicijaciju....
Ovde na Sagiti mu Gule dodje ko neki filter....

Dybuk

Ne znam sta to znaci Ugly ali ajd'. Iskreno receno vec danima me smara(ju) zato sto nisam odusevljena filmovima koji su 'remek-dela'. Nije ni cudo sto neki ljudi samo citaju a ne ostavljaju komentare, mnogo su bre pojedinci netolerantni. Smesno oko cega su ljudi sve spremni da se svadjaju.

Ghoul

Quote from: Dybuk on 02-09-2015, 17:52:10
Smesno oko cega su ljudi sve spremni da se svadjaju.

nema svađe, dibučice.
samo razmenjujemo mišljenja.
uostalom, zanemari skroz ghoula - šta pa taj zna o hororu i o bilo čemu? pusti budalu!

ali ovo što ti je de hickok rekao je vrlo smisleno i konkretno: pa eto, raspravljaj s njim. ne može se svaka diskusija svesti na sviđizam: 'meni se to sviđa i baš me briga za sve vas!'
ne na sagiti! :)

Dybuk

Nemam ja nista protiv toga sto je DeHickok rekao - stavise slazem se s njim:

QuoteNaprotiv. Svako moze da ima misljenje o bilo cemu. Sami biramo koja su nam misljenja relevantna a koja ne.

Tako da se nemam sta s njim raspravljati. :) A bogme ni s tobom. Basta.

Ghoul

Quote from: Dybuk on 02-09-2015, 18:39:43
Nemam ja nista protiv toga sto je DeHickok rekao - stavise slazem se s njim

baš lepo.
jer ovde ti je skroz precizno pokazao koliko je tvoje 'mišljenje' - nepromišljeno:

Quote from: DeHickok on 02-09-2015, 15:22:15
A isticati napr. lepu fotografiju i glumce u filmu koji ima budzet kao "Mama" je manje vise besmisleno. Pa naravno da ce "izgledati" bolje nego neki drugi.

DeHickok

Quote from: Ugly MF on 02-09-2015, 17:45:52
Debreeee, DeHickok, pusti Dybuk da sama prodje kroz Guletovu inicijaciju....
Ovde na Sagiti mu Gule dodje ko neki filter....

'of topic... a mozda i topic :) Imam neku svescicu gde sam belezio filmove koje sam gledao...pre dva'es godina. Da, mator sam  :cry: ... elem...
Ima tu svasta. Bas pre par meseci sam pozeleo da pogledam film kome sam tada dao (upisao) otprilike pet (od pet) zvezdica i sav egzaltiran,napisao (i upisao) par recenica kao komentar, tipa "Fenomenalan debi. Izuzetan film. Najbolje na svetu..." (i sl.). Nakon novog gledanja, stvarno mi nije jasno kako mi se ovaj ocajan,besmislen, katastrofalno los film mogao uopste i malo dopasti.
(znam, reci ce neki, mladost ludost i slicna 'ranja)
Ali, definitivno, to (svoje) misljenje od pre dvaes godina bi okacio macku o rep. Ne znaci da mi je sad nesto istancaniji ukus (mislim, vecina filmova koje sam i tada voleo volim i sada  :-D ) ali ovo sadasnje, moje "Ja", daleko je relevantnije i, usudio bih se, skromno reci, kompetentnije za "diskusiju" o filmskoj umetnosti ili filmskoj zabavi.

p.s. u pitanju je, ako nekog interesuje, jedan opskurni film Mikija Rurka iz doba kada mu je karijera bila "u toaletu"...

Ghoul

eto, vidiš: da sačekamo jedno 20 godina, pa će tad možda i mišljenje naše dibučice da postane relevantno.
:D

Albedo 0

Quote from: DeHickok on 02-09-2015, 18:59:29
ali ovo sadasnje, moje "Ja", daleko je relevantnije i, usudio bih se, skromno reci, kompetentnije za "diskusiju" o filmskoj umetnosti ili filmskoj zabavi.

a kad si gledao Piknik?

DeHickok

Quote from: Pizzobatto on 03-09-2015, 03:23:51
Quote from: DeHickok on 02-09-2015, 18:59:29
ali ovo sadasnje, moje "Ja", daleko je relevantnije i, usudio bih se, skromno reci, kompetentnije za "diskusiju" o filmskoj umetnosti ili filmskoj zabavi.

a kad si gledao Piknik?

"Piknik..." od Pitera Vira ? Nisam ga pominjao ovde, ali ako vec pitas :) , gledao sam ondak, kada je bio ciklus Virovih filmova na nekoj (jedinoj tada) televiziji. Ostavio je prilicno snazan utisak, sa svojom neobicnom, rekao bih, etericnom atmosferom tako da pamtim jos uvek neke slike... Na zalost, nisam ga vise nikada ponovo pogledao, ali mislim, verujem, da bi on upao u kategoriju koju sam vec pomenuo "vecine filmove koje sam tada voleo volim i sad".
Tada, "a long time ago in galaxy far away" na TV nisi mogao da gledas puno filmova, cak ih nije ni bilo svaki dan, pa su o tim dragocenim, posebnim trenucima vodili racuna tzv. (ne)sposobni filmski urednici. Ma koliko oni bili (ne)upuceni u filmsku umetnost ,u tih 200-ak filmova godisnje koje si mogao da pogledas, bilo je bar 100-ak stvarno znacajnih i relevatnih filmskih naslova. Filmski ciklusi po reziserima, glumcima, "Festovi premijere" i "Ciklus oskarovaca", ciklus "100 najboljih filmova" itd i itd....
Onaj ko je hteo tada da pogleda film morao je da ceka te retke trenutke kada se iz te crne kutije (kocketine) emitovala filmska magija.
Danas, kada ima toliko izbora, izbor vise i ne postoji. Tesko da ce danas, samostalno, tinejdzer od 13-ak godina odluciti da pogleda neki crno beli film napr. Hickoka. Takav  klinac bi stvarno morao biti neka posebna sorta i verovatno bi ga smatrali cudakom.
U nase doba, ako bi vec hteo da pricas o nekom filmu sa drugarima u skoli mogao si samo o onom koji je bio emitovan juce na TV, a to je, jel'te "39 stepenika" iz 1935 godine/  xcheers :-x
I zato, mozda se ne slazem sa nekim filmskim pogledima sa Dybuk, ali drago mi je sto ona ipak ne pripada tom mejnstrim toku i ima drugaciji ukus od vecine. Ili, i Trumanov, nazvao bih ga, egzotican pogled, ma koliko pogresan (ili mozda sasvim tacan), o filmovima mi je drag jer ni on ne zeli da pliva sredinom reke. Nevolja je sto smo sada svi mi prepusteni sami sebi u tom plivanju (i ronjenju) a za "pocetnike" to moze biti veoma tesko.
I za kraj moje 'zal za mladost'  xuss , danas, kao roditelj, em sto moram da moje klince vaspitavam i da im omogucujem materijalnu egzistenciju (i srecno detinjstvo), em moram se bavim i tim, nekada trivijalnim stvarima, da im ukazujem da je vecina crtanih filmova koji sada gledaju na mnogobrojnim TV ekranima uglavnom djubre (cast izuzecima  :wink: ). To sto sam ih uspeo "naterati" da pogledamo i Carli Caplina, "Cudotvorni mac" ili napr. "Most" od Krvavca ne znaci da sam uspeo u bilo cemu i da ce to imati ikakvog efekta na njih.
Nekada si mogao da se pouzdas i u "sistem" i da prepustis vapspitanje bar malo i njemu. Znao si da kada ostavis decu kuci same, nema sanse da ce gledati sisate starlete i vasarske pevace vec, ako vec gledaju TV, izbor ce im biti sveden na Kockicu i Disove stihove koje izgovara Misa Janketic u nekoj od epizoda o srpskim pesnicima.

Albedo 0

tako isto mož' se kaže da su ti masovni mediji nametnuli Piknik uredničkim izborom emitovanja. Dakle, mogli su da ture sabrana djela Džekija Čena i da neki tinejdžer kaže ''kakva eterična atmosfera!'' :)

naravno, ne kažem da je Piknik loš film, al neće biti ni da je vanvremensko, vrhunsko djelo, da je nemoguće da neko to isključi poslije pola sata

što ne znači da Dybuk ne griješi, meni je to isključivanje klasika mnogo gora stvar nego da pogleda do kraja i da kaže bukvalno isto, da je film smorio i slično

trt-mrt

Quote from: Pizzobatto on 03-09-2015, 14:20:22
al neće biti ni da je vanvremensko, vrhunsko djelo

a sto nije?
sto se skora tice, valjda je dovoljno sto je postao opste mesto, pa onaj ko prepozna morikonea, prepozna i ovo

trt-mrt

jeste vanvremensko jer ce se gledati i za sto godina, a iz istog razloga je i vrhunsko

trt-mrt

dobro, nije vrhunsko samo bas iz tog razloga :)

Dybuk

Taman se ponadala da ce Bata da me podrzi kad ono nista. Sirak tuzni bez idje ikoga, jedna slamka medju vihorove! :(

@trt-mrt imas tu jednu ikonicu u donjem desnom uglu, kao list sa olovkom, to je edit, cisto ako zatreba ;)

trt-mrt

bas se pitao kako se to ponekad u potpunosti promeni znacenje posta

trt-mrt

nema potrebe za ljutnjom, imas scenu, ukazes nam na lepsu, mi to pogledamo...

Dybuk

Albedo 0

ma ne, pa ja to nikad u životu više ne bih repriziro, sem ako mi neko objasni šta je toliko fascinantno u tom Pikniku

Quote from: trt-mrt on 03-09-2015, 14:28:01
a sto nije?

a što jeste?

trt-mrt

fascinantna celina, fascinantnih elemenata. a da li ti je onaj element od scene iznad fascinantan?

Albedo 0

ništa mi nisi reko, kakva cjelina, koji elementi

trt-mrt

pa te scene su valjda neki elementi u filmu, pa sam pitao da li su ti fascinantni

Albedo 0

trt-mrt

trt-mrt

da se razumemo, naravno da je moguce da se sve ovo nekome ne dopada, scene, film u celini. zato sam, a dobro se secam, pre para dana i naveo da je, bar meni, to najlepsi film koji sam pogledao. ja izabrao, drugi ce izabrati drugi...

Albedo 0

pa dobro, ne govorim ja sad tebi ili nekome drugom, ne obraćam se lično već uopšte pitam za obrazloženje te fasciniranosti

previše se pjeni a niko ne dokazuje da je ovo film vrijedan toga

trt-mrt

ima necega u toj kostimografiji, evo recimo, najlepsi kjubrikov barry lyndon :)

Dybuk

Pa da Bato, sve se svodi na svidjizme :)

Evo kako sa mnom stvari stoje, ne volim taj period piece, viktorijanske - or wotevr - kostime, cipkice haljinice i dosadne protokolarne razgovore, ucenice (ovo me smara i u japanskim filmovima), njihove nastavnice, duge scene nedesavanja, kuvaricu koja se vata sa lozacem..tu sam stala. Uneventful i izvestaceno kao i vecina filmova koji opisuju taj neki period. Lepo mozda ali dosadnoooo. Stvar ukusa i majndseta, mozda da sam gledala u nekom drugom trenutku, ko zna.

Albedo 0

onda je Lindon najljepši i najgori istovremeno, ako mene pitaš :)

dakle, to je taj fazon, volimo kostimirano, viktorijanska moda, moral, korseti, perike... to je već fetiš :wink:

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 03-09-2015, 16:34:48

sem u mom slučaju, ja sam objektivan 8-)

trt-mrt

Evo kako sa mnom stvari stoje, ne volim taj period piece, viktorijanske - or wotevr - kostime, cipkice haljinice i dosadne protokolarne razgovore, ucenice (ovo me smara i u japanskim filmovima), njihove nastavnice, duge scene nedesavanja, kuvaricu koja se vata sa lozacem..tu sam stala. Uneventful i izvestaceno kao i vecina filmova koji opisuju taj neki period. Lepo mozda ali dosadnoooo. Stvar ukusa i majndseta, mozda da sam gledala u nekom drugom trenutku, ko zna.

sada se jos i pravdamo :)

Quote from: Pizzobatto on 03-09-2015, 16:38:38
onda je Lindon najljepši i najgori istovremeno, ako mene pitaš :)

dakle, to je taj fazon, volimo kostimirano, viktorijanska moda, moral, korseti, perike... to je već fetiš :wink:

i boja, i boja! :)

Dybuk

Legitimno objasnjenje zasto mi film nije legao, ne opravdanje.

Nije da teram inat ili nesto slicno*

*e to je pravdanje 8-)

trt-mrt

dobro, rezimirajmo, ne volis dakle
kostime, cipkice haljinice i dosadne protokolarne razgovore, ucenice, njihove nastavnice, duge scene nedesavanja, kuvaricu koja se vata sa lozacem

kuvaricu koja se vata sa lozacem?! :)

Dybuk

Hahaha pa prekinuh, ne znam jel sobarica kuvarica i je li uopste lozac. Neko pomocno osoblje, valjda? :) A zar je bitno... :?: