• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beware! Attack of the crappy horror flicks!

Started by Kunac, 29-11-2005, 10:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

THE SIGNAL

ljudi moji, pa je li to moGUĆE???!!!

ovo je JOŠ JEDAN ĆORAK koji su američki debili iz samo-njima-znanih razloga hajpovali kao bemliga kakav veliki film.

signal je toliko loš da me mrzi i da trošim vreme na priču o njemu: zamislite jedan prosečan novosrpski scenario, sa užasnim dijalozima, nategnutim situacijama, globalnim metaforama, ničim izazvanim tonalnim šiftovima, glupavim pokušajima humora, sa umišljenom kvazimudrošću koja je zapravo iritirajuće šuplja i sve to filujte overdoziranim preglumljavanjem, bečenjem, kreveljenjem, međusobnim unošenjem u lice aktera svako sa svakim, melodramom dignutom na 11/10 – i dobićete SIGNAL. najveće razočarenje godine i najexplicitniji pokazatelj KOLIKI su retardi neki od tih usa horor fanova koji su ovo dizali u nebesa.

jedina korist od ovog filma je u sledećem: možete ga koristiti kao lakmus papir – kome se ovo sviđa, taj je moron. ko vam ovo preporuči, taj vam nije prijatelj. rivjueri koji ovome daju visoku ocenu ne treba više da vam išta znače. sajtovi koji ovo hajpuju treba da se izbrišu iz vaših 'favorites'.

ovo je STRAŠNO! in a bad sense!

ocena: 2-
(zbog prihvatljivo-solidnih prvih pola sata, i par nepotrebno sadističkih, iako nebitnih, momenata kasnije)
https://ljudska_splacina.com/

Alec

Quote from: "Ghoul"THE SIGNAL

ljudi moji, pa je li to moGUĆE???!!!

ovo je JOŠ JEDAN ĆORAK koji su američki debili iz samo-njima-znanih razloga hajpovali kao bemliga kakav veliki film.
...

Hmmm... a rivjui na netu i nisu tako ostri. No, dobro... imam ga na hdd-u, cim izadju subs, przim i cu overim (nadam se nakon Vikaren-a gde su mi subs takodje problem).

One Missed Call (2007)

Ovo je zaista njesra. Ima neceg, ipak, dobrog u celoj ovoj prici: Gledao sam ga na poslu!  :twisted:  Shannyn Sossamon (valjda sam dobro napisao) je standardno (izuzetno) lepa, ali glumi kao na bensedinima... vise setnog pogleda nego panicnog pogleda. Prica je beskrajno razvucena da jedva cekate trenutak kad ce da dodje vreme da neko zvizne. Ni smrti nisu posebno insiprativne... Ali, da ne davim... preskocite, osim ako se nadjete u situaciji kao ja a imate samo njega pri ruci!  8)

Kunac

The Signal je shit, Zombie Strippers takođe, Diary of the Dead isto tako...
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

Quote from: "Kunac"The Signal je shit, Zombie Strippers takođe, Diary of the Dead isto tako...

:shock:  dobro
prvi neću ni gledati za drugi znam da je dno
ali zašto je diary of the dead loš  :(  nisam ništa gledao ali majku mu zar je tako loše  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Alec

Da, slazem se, ispod ocekivanja... Diarrea of the dead umesto Diary of the dead!  :x  :x  :x

Kunac

Zaista: JBG! Nisam se ni ja nadao... Da mi je neko pričao da ću gledati poluamaterštinu čoveka koji već 4 decenije pravi filmove (i to još Romera) rekao bih mu da ne bulazni gluposti... Nažalost, demantovan sam na najgori mogući način.

Truba

cannibal (2006)  

:roll:  čovječe ovo kao da je neko pravio u kakvom kompjuterskom programu s animacijama i zezancijama s efektima... + skripta u kojoj se svakih 2 minute ljubakaju i govore jedno drugom volim te
+ svaka se scena mora ponoviti 3-4 puta

gledao na fast forward

O D R O N
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kunac

Quote from: "Truba"cannibal (2006)  

:roll:  čovječe ovo kao da je neko pravio u kakvom kompjuterskom programu s animacijama i zezancijama s efektima... + skripta u kojoj se svakih 2 minute ljubakaju i govore jedno drugom volim te
+ svaka se scena mora ponoviti 3-4 puta

gledao na fast forward

O D R O N

ima li bar sisa?

Truba

nedovoljno... ne bi saprao ni galon sisa taj odron  :roll:

mizantrop

Quote from: "Truba"ali majku mu zar je tako loše  :x
Jeste.

Day of the dead (2008)

Ne volim rimejkove. Podozrenje koje gajim spram njih se i ovoga puta pokazalo kao tačno. Day of the dead je loš. Vrlo.

Počevši pre svega od toga da ovo i nema neke pretrane veze sa originalom.

Karakterizacija likova je slaba, gluma takođe, a Mena Suvari je slatka plavooka plavuša i ništa više.

Zombifikovane prikaze neću ni da pominjem.

Ima jedna pristojna fora na početku filma kad lokalni dj preti vojniku zaduženom da prenosi informacije stanovništu  diskom Selin Dion, uz konstataciju: No, you probably like it. I to je sve.

mizantrop

Pardon pogrešan citat :oops:
Ali u svakom slučaju nisam pogrešio: ni Diary nije za lovorike.

Kunac

DARK FLOORS reklamiraju kao horror u kome se pojavljuju Lordi, živopisna grupa u kostimima, pobednici ESC-a godinu dana pre Šerifa.

Film sam upravo pogledao i nije preterano dobar: što je verovatno i  bilo za očekivati. Radi se o blatantnom Silent Hill rip-offu, bez pokušaja da se u mix ubaci i minimum originalnosti. MRAČNI SPRATOVI su u potpunosti amerikanizovani, ne može se provaliti da je film finski/islandski pošto su uzeli strane glumce-drugopozivce. Mr Lordi, Kita, Awa, Amen i Ox se pojavljuju kao "čudovišta na kraju nivoa". FAnovi će biti oduševljeni, ostali mogu slobodno da prekoče.

No, ako ništa drugo, produkcione vrednosti su pristojne, posebno fotografija i FX/CGI: tako da se 3 miliona uloženih € vidi na ekranu. Kraj je nešto dinamičniji od ostatka filma, ali to ne spasava stvar. Ocena: 2/5

Očekujem za godinu dana srpski slasher u kome Šerif ubija razuzdanu omladinu po Košutnjaku. To bi bio prizor!

Shozo Hirono

Insanitarium (2008) *

Jos jedan film za izbegavanje.Jeftin pokusaj kopiranja 28 Days Later,nije ni blizu,barem grindhouse maniru i pripovedanju....gomila klisea uz solidne i poslovicne specijalne efekte....uzasna gluma !

Tex Murphy

Pogledao sam SEVEN MUMMIES. Ovo je, without a shadow of a doubt, jedan od najgorih "filmova" ikad snimljenih, sa potpuno zasluženim IMDb rejtingom od 1.8 i 36. mjestom na bottom 100 listi filmova (samo se pitam kakvi su ovih 35 što su ispred njega  :P ). Apsolutno i potpuno užasno u svakom segmentu - priča je o nekakvoj grupi robijaša što zbriše iz kombija koji ih prevozi, kidnapuju nekakvu prsatu policajku (koja doduše ostaje u majici tokom filma, ali se skida u filmu Cabin Fever, ako je vjerovati Mr. Skinu) i onda se sukobljavaju sa Bilijem Dragom (no less!) oko nekog mumijskog prokletstva. Recimo da je ovo (very loosely) nekakva suluda mješavina From Dusk Till Dawn i dječijih fantazijskih filmova, s tim da je film totalna katastrofa u svakom segmentu, dakle počev od debilne priče i još goreg scenarija, preko grozne muzike do užasnih specijalnih efekata. Pored good ole Bilija Draga, tu je i Danny Trejo (!). Očigledno im je baš zafalilo para za alkohol i drogu kad su pristali da se pojave u... ovome.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

THE CHAIR

Ponovo je u pitanju film o mladoj i naivnoj žrtvi uklete kuće u kojoj su se nekad davno desile YAWN! užasne stvari. Kuća polagano zaposjeda našu heroinu i tjera je da čini užasne stvari. Ovaj film je toliko naporan i dosadan da se to riječima ne može opisati, a jedini tragovi visprenosti u režiji otišli su na - sakrivanje golotinje (?!).

Primjer: Cura ulazi u kadu, a pogled nam zaklanja strateški postavljena... bočica s pilulama?!?! (I kid you not!).
Drugi primjer: Cura hoda potpuno gola kroz kuću, ali... slika je ZAMUĆENA (!!!)  :x  :x  :x
Naravno, prilikom svake scene kupanja u kadi, na površini vode se nalazi trideset kubnih metara pjene. Tipa koji je snimio ovaj film treba iskasapiti i natjerati da pojede sopstvenu utrobu.
Genetski četnik

Kunac

THE STRANGERS :::: razoružavajuće loš film. Mogao bih da pišem još o njemu - ali neću - ne zaslužuje da se na njega troši energija.

Ghoul

WILD COUNTRY
najsporiji i najmlitaviji vukodlak u istoriji: mlate ga kamenčićima i čačkalicama, odbijaju od sebe džepnim britvama, a on sam izgleda ko čovek u kostimu gorile sa nekom vrlo ružnom i glupom helovin maskom 'vukodlaka'. (e moj bobe kinu na šta si spao!)

+likovi izvode neke beskrajno glupe zaključke i odluke, npr: 'hej, taj vukodlak živi u onom starom dvorcu! ajmo onda tamo, bićemo zaklonjeni, nećemo biti na otvorenom! a možda nam se posreći i da ga zatepamo!?'

+kraj je još gluplji od onog u H3: MARSUPIALS! :x  :cry:

Tex Murphy

Quote+kraj je još gluplji od onog u H3: MARSUPIALS!

Odbijam da vjerujem u to jer je to empirijski nemoguće.

Kao veliki obožavalac loših vukodlak filmova, ovo momentalno leti na listu filmova za gledajne.
Genetski četnik

raindelay

Bolje pogledaj "Howling V: The Rebirth (1989)", najbolji (jedini zanimljiv) deo serijala.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Tex Murphy

Genetski četnik

Bilja

Gledala Prom night (remake, naravno), i film je neverovatno glup, prosto ne mozes a da se ne zapitas da li su oni to namerno... Mislim, pa ne bi valjda neko ozbiljno poturio onakav scenario. Uz to, film nije horor, nije triler (kako ga reklamiraju), nije strasan, ni napet, ali je zato dosadan i smarajuc i toliko glup i nelogican kao da ga je petogodisnjak sastavio.
U filmu je glavni lik prilicno bezizrazna, neiteresantna, bezvezna pomalo ruznjikava klinka, kojom je kao toliko opsednut njen bivsi profesor (koji uopste ne izdleda lose, uzgred budi receno, tako da nesretnik nikako ne uspeva nikog da uplasi sa onim nozicem), da pobije sve zivo oko nje i kad pobegne iz zatvora, nastavlja sa tom praksom na njenoj maturskoj veceri. E sad, on nema neku logiku po kojoj ce nekog da kokne, nego cisto tako, cim se neko od maturanata (jedno 30 godina starih svako od njih, pri cemu nijedno od 200 maturanata nije ruzno ni debelo) malo odvoji, ubica se obavezno pojavi u ogledalu (fora ponovljena u filmu do povracanja) i onda ga izbode nozem, a da pri tom bude manje krvi nego kad meni plombiraju zub. Naravno, ubici sve vreme kriju lice jer covek prosto ne uspeva da izgleda jezivo i opasno, jbga nije ta uloga za svakog.
I tako, nit' je horor, nije strasno, znas celu pricu od samog starta, ne vidi se nista strasno, sve je offscreen, nema cak ni basic jump scare, niti ista nadrealno, a nije ni triler jer nema nimalo logike u celoj prici.
Najbolja scena je kad pandur trazi ubicu, koji je kao u tom hotelu gde je matursko, pa pita hotelskog sluzbenika da li je video "ovog coveka" a na fotografiji (i to crno-beloj) trazeni ubica je zarastao ganc u bradu kosu i brkove da ga rodjena majka ne bi prepoznala.
Ili kad zenska bezi od ubice pa iako je u hotelu punom ljudi, odluci se da ipak pobegne u neko sporedno stepeniste koje vodi u neki podrum... Mislim logike.
I sve ostalo u tom stilu. Ovo se moze gledati samo za sprdnju.
Bilja
----------------------------------------@

Milosh

Quote from: "Harvester"THE CHAIR

Hm, i pored svega gore napisanog ovaj The Chair ću da pogledam, pošto je reditelj montirao originalni Ginger Snaps, a potom režirao i solidni nastavak Ginger Snaps - Unleashed, pa na konto toga ima dovoljno kredita kod mene; a i inače volim sve moguće varijacije na temu uklete kuće...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Quote from: "Milosh"
Quote from: "Harvester"THE CHAIR

Hm, i pored svega gore napisanog ovaj The Chair ću da pogledam, pošto je reditelj montirao originalni Ginger Snaps, a potom režirao i solidni nastavak Ginger Snaps - Unleashed, pa na konto toga ima dovoljno kredita kod mene; a i inače volim sve moguće varijacije na temu uklete kuće...

Čak i one katastrofalno loše?
Genetski četnik

Bilja

Mislim da je The Signal zapravo parodija. Zar vam se ne cini? Bar ga ja nisam shvatila kao horor film. Od pocetka krece kao sprdnja, mozda na Kingov cell, ili tako nesto i ostaje sprdnja do kraja.

Gledala i The eye. Nista narocito, onako vizuelno nije lose, ali da je strasno-nije, i to nimalo. Horor za male tinejdzerke, mozda.

Gledala i neki The cry, ako sam dobro upamtila naziv. Katastrofalno los film. Ni kraja, ni pocetka, ni price, ni teme, ni radnje, ni smisla, ni rezije, bogme ni glume... Jednom recju, negledljiv.
Bilja
----------------------------------------@

Milosh

Pulse 2 - Afterlife

apsolutno i potpuno smeće.

Michael Mosher (the makeup and FX artist) says: "We have been using an entirely new 3-D greenscreen process to make this movie, and I do not believe it has been used before. Both PULSE 2 and 3 were shot almost entirely against that screen; we have people walking around in digitally created worlds, and it's really awesome."

što još i nije najveći problem ovog filma, ne znam da li je reč o lošoj primeni ili je nešto drugo u pitanju, ali u svakom slučaju ta nova green screen tehnologija ovde izgleda apsolutno odvratno i čini film još diletantskijim nego što to već jeste (najviše zbog imbecilnog scenarija i vanredno iritantnih likova, mada i gluma i režija su žalosni). Pulse 2 je zaista izazov odgledati od početka do kraja. 1-
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Kunac

PULSE 2 je smeće, ali sam ja ipak malo poputljiv prema istom pošto znam da je budžet bio minimalan. (Nemojte me pogrešno shvatiti - ne preporučujem vam da pogledate ovaj film ,samo da imate malo razumevanja ako ste se već prevarili).

MIRRORS je, s druge strane, visoko budžetirani film - koji možda nije totalni krš, ali je svakako ispod svih očekivanja. Posle Visoke napetosti, Aja samo razočarava i razočarava, neće to na dobro izaći. (Setite se samo hvalospeva istom posle premijere HT-a: Francuz je najavljivan kao second coming, i slično... Pompa se očigledno izduvala kao balon...)

Ako želite da vidite pristojnu priču o duhovima, nađite 100 FEET Erika Reda. To je pristojan film.

Tex Murphy

QuotePulse 2 - Afterlife

Znači, može u našu knjižicu!  :!:
Genetski četnik

Kunac

Quote from: "Harvester"
QuotePulse 2 - Afterlife

Znači, može u našu knjižicu!  :!:

Modze.

Tex Murphy

Quote from: "Shozo Hirono"Insanitarium (2008) *

Jos jedan film za izbegavanje.Jeftin pokusaj kopiranja 28 Days Later,nije ni blizu,barem grindhouse maniru i pripovedanju....gomila klisea uz solidne i poslovicne specijalne efekte....uzasna gluma !

Uzeo sam neki dan ovaj film i vrlo brzo ću da ga pogledam. Neki genije ga je preveo sa "U sanatorijumu"  :!:
Genetski četnik

Kunac

Quote from: "Shozo Hirono"Insanitarium (2008) *

Uzeo sam neki dan ovaj film i vrlo brzo ću da ga pogledam. Neki genije ga je preveo sa "U sanatorijumu"  :!:

TAJ NIJE BAŠ TAKO LOŠ.

Shozo Hirono

Kunac

Quote from: "Shozo Hirono"Ma de nije... :evil:  :)
POGLEDAJ PULSE 2: AFTERLIFE, PA UPOREDI.  :!:  :idea:  :shock:  :arrow:

Milosh

Nisam još pogledao Insanitarium, ali odbijam da poverujem da film u kome Peter Stormare igra upravnika mentalne ustanove može da bude toliko loš...

Tex Murphy

Quote from: "Milosh"Nisam još pogledao Insanitarium, ali odbijam da poverujem da film u kome Peter Stormare igra upravnika mentalne ustanove može da bude toliko loš...

I ja! Nema šanse da bude kao npr. Dr. Rage aka Nightmare Hostel  :!:  Naročito ako još ima i golotinje, a ima.
Genetski četnik

Shozo Hirono

Quote from: "Kunac"
Quote from: "Shozo Hirono"Ma de nije... :evil:  :)
POGLEDAJ PULSE 2: AFTERLIFE, PA UPOREDI.  :!:  :idea:  :shock:  :arrow:
Pa samo sto sam ga izbrisao sa wishliste,onog momenta kad si ga napljuvao,sad li da ga vracam.... :oops:  :cry:  :D

Shozo Hirono

Quote from: "Milosh"Nisam još pogledao Insanitarium, ali odbijam da poverujem da film u kome Peter Stormare igra upravnika mentalne ustanove može da bude toliko loš...
Pa svako ko se i zajebo da ga pogleda,zajebo se upravo zbog njega....ALI :cry:

Truba

Live FEED

mislim ovaj... hostelokoliki odron od filma ali brzo prodje... samo kad bi manje pričali gluposti u filmu možda bi dobio bolju ocjenu...
gluma odron  :roll:  scenarij odron
gore - moze proci  :!:

Shozo Hirono

The Cycle (2008) Michael Bafaro **

Postao sam prilicno osetljiv kada se zajebem u proceni,ali ocigledno mora coveku i to da se desava prilikom istrazivanja novih horor naslova,Cekao sam par nedelja da ga bar neko negde prokomentarise ovako ili onako.Pouzadao sam se u budzet,ciji je najveci deo kolaca otisao u dzep Daryl Hanne.Medjutim,ovo je los film,sa izuzetno glupim i iritantnim recenicama i dijalozima.Cak ne pomaze ni final twist,koji je isto tako nevest,proziran i izuzetno lose izreziran.Mogao bih jos par minuta da nabrajam lose elemente,ali cemu to.....

Tex Murphy

QuoteMogao bih jos par minuta da nabrajam lose elemente,ali cemu to.....
... kad se vrlo dobro zna šta nas u vezi s tim filmom zanima  :!:
Genetski četnik

Shozo Hirono

QuoteMogao bih jos par minuta da nabrajam lose elemente,ali cemu to.....
... kad se vrlo dobro zna šta nas u vezi s tim filmom zanima  :!:
Nema golotinje.......... :cry:  :)

Tex Murphy

Genetski četnik

johnny

insanitarum
The signal
Dead and Gone
The Morgue
Vipers
One Missed Call,Pulse 2 & prom night - tesko smece

Tex Murphy

Pogledao sam NO MAN'S LAND. Ne, ne mislim na onaj bosanski, ovo je čak još gore  :x  Prva scena je solidna, kad naizgled nerdy tip sa naočalama i šeširom pregazi creepy autostopera i počne da se iživljava na njemu. No kasnije stvar postaje toliko dosadna da već počinjete da se pitate je li to što gledate horor ili drama. Kasnije se ipak pojave i neka ubistva, ali ste psihički već toliko ubijeni da vam to ne znači mnogo. A onda se ispostavlja da je ovo zapravo nastavak/prequel/plagijat Reekera sa potpuno istom pričom  :x
Genetski četnik

Tex Murphy

GHOULS

Apsolutno stravično iskustvo. Ko je ovo pogledao do kraja, ni Pakao mu neće teško pasti. Arguably, ovo je možda čak gore i od Bloody Malory.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"GHOULS

Apsolutno stravično iskustvo. Ko je ovo pogledao do kraja, ni Pakao mu neće teško pasti. Arguably, ovo je možda čak gore i od Bloody Malory.

šta sad, očekuješ sažaljenje? čestitke?

SAM SI TO TRAŽIO!

pored OVOLIKIH dobrih filmova ti traćiš 'život' na... OVO!
i neka ti je!

Tex Murphy

Sam sam kriv  :(  Kako sam uopšte mogao i da POMISLIM da bi nešto što se zove GHOULS moglo da valja...
Genetski četnik

Ghoul

zaista u istoriji pokretnih slika nije bilo DOBROG filma sa rečju GHOUL u naslovu.
to je svima poznato.

ali ti ipak proveri GHOUL IN SCHOOL, kad već voliš da patiš!

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"zaista u istoriji pokretnih slika nije bilo DOBROG filma sa rečju GHOUL u naslovu.
to je svima poznato.

ali ti ipak proveri GHOUL IN SCHOOL, kad već voliš da patiš!
Ili naravno Ghouls Gone Wild !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Milosh

Quote from: "Ghoul"zaista u istoriji pokretnih slika nije bilo DOBROG filma sa rečju GHOUL u naslovu.

Čak ni The Ghoul sa Karlofom? (ozbiljno pitam, nisam gledao...)

Ovaj naslov donekle obećava...

http://www.imdb.com/title/tt0178488/

Tex Murphy

Genetski četnik