• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

WHERE IS YOUR GOD NOW?!

Started by Ghoul, 12-01-2006, 20:51:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

s ovoliko drvenih advokata i egzegeta ne znam treba li uopšte da dodatno zbunjujem ljude time šta sam hteo ovim topikom.
možda ovi gore bolje znaju od mene.

ali svakako samo bog zna šta će mi reći, jednog dana, kad ga pitam za naslov 'Man stabs 28 children at kindergarten in China' a on počne da mi jede govna o 'slobodi', 'spoznaji', 'ličnom odnosu' i ostalim 'suštinskim filozofsko-religioznim pojmovima'.
https://ljudska_splacina.com/

Franz Xaver von Baader

ništa ti nisi htio a ni postigao topikom
sve što bi ti uopće moglo pasti na pamet kao denunciranje Boga, već je toliko prožvakano, raspravljano, opisano, u tančine, u tomove, stotine tomova
problem moralnog zla i slobodne volje i ostale trice, nerješive, nepojmljive, izvanlogičke -  o tome se ljudi pitaju otkad je svijeta i vijeka

pa i tvoj topik je zapravo iracionalna potreba da se podražavaš sa istomišljenicima te sukladno omalovažavaš suprotni tabor

drugim riječima, nije topik ništa epohalno čak niti zanimljivo, vrijedno, solidno itd...
i kad te ne bude, neki će se i dalje pitati o problemu moralnog zla, drugi će se moliti, a treći skupljati sličice iz ciklusa Sveti Petar na Mediteranu
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Svevid

слажем се са пингвином.
гоуле - ти очекујеш да ти се Бог правда? смело, нема шта. питање о Богу је у реду, али правдање је превише...
елем, то што је човек убио толико деце - то је била ВОЉА тог човека. слобода или постоји за све или ни за кога. свако је користи онако како зна. свака ствар, свака особина човека може да се окрене на добро или лоше.
такође - не знам да ли знаш, али по хришћанству (православном и римокатоличком) Син Божији је такође убијен (условно речено убијен - не бих сад да улазим у философско-религиозне појмове; нервира те то, чини ми се). дакле није људска судбина ништа што Бог и сам није проживео.
оно што тебе занима јесте постојање зла - зашто се дешава, зашто постоји (по фил-рел. становишту зло нема онтолошко постојање...опет ја о фил. и рел.). то питање је у реду, а, као што пингвин рече - од искона је загонетка за људе. ипак, кажи ми шта је била алтернатива при Стварању? Бог кад ствара хоће да ствара СЛОБОДНА БИЋА, бића која МОГУ ДА САГРЕШЕ. ако она не би могла да сагреше - не би ли онда била робови добра??? а ако Бог ствара робове, како би онда могао бити Бог?? видиш, ако би решио питање зла на начин који се теби (можда) чини логичним, упао би у још већу недоумицу. слобода мора да постоји по ма коју цену, јер ако је не би било онда би и избор добра био нужност.
п.с. по хришћанству крај земаљског живота није крај живота.
Не волим југословене.

Ghoul

pa i tvoj post je zapravo iracionalna potreba da prodaješ svoja izlizana relativistička mudašca za punokrvne filozofske bubrege te sukladno omalovažavaš suprotni tabor za čiji kung fu znaš da je veći i jači.

mac

U redu je slobodna volja, to niko ne spori, u redu su čak i prirodne katastrofe, ali Bog je mogao da najavi svaku katastrofu da je hteo. Mogao je da podari viziju nekome kad se desio zemljotres u Haitiju, ili kad je strefio onaj cunami u Indijskom okeanu. Mogao je da upozori nekog policajca da se manijak približava obdaništu. Hell, mogao bi bar s vremena na vreme da se pojavi na nebu, i to bi bilo nešto. Ali ništa od toga.

E sad, možda ljudska patnja i smrt zapravo i nisu nešto strašno u Velikoj Slici, možda svi oni koji su nastradali ne stigavši da zasluže svoje mesto na nebu zapravo imaju neke "povlastice" na onom svetu, a možda se Bog i ne bavi pojedincima, nego celim čovečanstvom. Možda. A možda prosto ne postoji onakav kakvim ga hrišćani zamišljaju. Možda ne postoji uopšte. Ja biram jednostavnije objašnjenje.

Ghoul

Quote from: mac on 04-05-2010, 00:41:00A možda prosto ne postoji onakav kakvim ga hrišćani zamišljaju. Možda ne postoji uopšte. Ja biram jednostavnije objašnjenje.

ali biblija kaže...!
ali logika...!
pa zar bi bog...?!
pa valjda ne bi...?
pa nije valjda da...?!
ali, ne!...
to prosto ne može biti...!

Melkor

Quote from: Svevid on 03-05-2010, 23:49:30
елем, то што је човек убио толико деце - то је била ВОЉА тог човека. слобода или постоји за све или ни за кога.

Ne zelim da ulazim u raspravu i nece me ni biti u istoj, ali, o bozji apologeto, sta je sa slobodom i voljom te dece? Ko na tebe da je mislio ovim topikom  :roll:

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

scallop

Pa, ta deca su imala slobodnu volju. Da prežive ako hoće. Možda je i Majka Priroda dobila slobodnu volju kad i sve drugo na ovoj kugli. Zapravo, na jednom mestu sam napisao da se Bog postavio kao anlaser, a ne motor. Ima i on slobodnu volju. A, oni koji postavljaju pitanje Bogu su - pravi vernici. Da nisu, ne bi ga postavljali.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Svevid

@ mac - deca jesu imala slobodnu volju. slobodna volja ne znači besmrtnost; zato su (iako voljna) deca mogla biti ubijena. ubistvom se volja ne narušava, već život. šta ćemo sa Hristom? sa svetim Georgijem? sa sve i jednim apostolom? svi pomenuti (a ima ih još na stotine hiljada kroz istoriju) su imali slobodnu volju i odlučili se za smrt pre nego da žive pogrešnim načinom OVOG života. to je slobodna vojla - da živiš ispravno po svaku cenu.to je Hristova poruka.
što se tiče drugog dela i jednostavnijeg rešenja - ok, moguće je. samo - šta je jednostavnije? da ne kažem da jednostavnije ne znači istinitije...

@ melkor - sloboda se ne narušava prestankom života, kao što sam već rekao. i ponavljam primer koji je primer svakome ko je hrišćanin - Hristos. njegova slobodna volja je ostala neprekinuta uprkos smrtnoj presudi i izvršenju iste. post, molitva - sve stvari o kojima je govorio, upravo su sredstva ka ostvarenju punog potencijala slobode.

@scallop - Bog ima slobodnu volju, naravno. ništa nemam protiv postavljanja pitanja (nema ni on, čini mi se). ali nije li to zanimljivo? Bogu ne smeta postavljanje tih pitanja, ni svakakvih tvrdnji o Njemu (čemu je dokaz i ovaj topik  8-)), ali jednom goulu smeta. vidiš, kada neko nešto kaže ovim "racionalnim" umovima, onda ispadne da je drveni advokat i da prodaje izlizana mudašca. dakle - svako ko misli drugačije od njega taj nema prava na SLOBODU mišljenja i izražavanja, a kamoli slobodu volje. sve ima da se podredi jednom goulu i njegovom načinu razmišljanja ma koliko ono bilo ostrašćeno i nakićeno jeftinim frazama (čini mi se da misli da je rečit). ono što hoću da kažem je da davanje slobode SVIMA (i dobrima i lošima) jeste osobina dobra, dok je osobina zla da uzima tu istu slobodu. uzmi primer jednog goula ili NVO - čim razimšljaš drugačije od njih - bićeš anatemisan. ali kažem, i to je najvažnije, to i mi filosofi znamo, po hrišćanskom stanovištu sve posledice ovog života su konačne, bile one dobre ili loše. sve prolazi i smrću novo nastupa. to svako ko je pročitao sveto pismo zna. ne znam da li je jedan goul pročitao sv. pismo. al zato će čovek da priča o tome, ma ima knjigu da napiše (ili već jeste? otkrovenje jednog blaženog goula, koji kupuje mudašca, racionalna ili iracionalna).

p.s. slobodnom voljom odustah od ćirilice, na kratko. ako je to u redu...
Не волим југословене.

scallop

Ma, ćirilica ne čini Srbina. Nego, samo malo se nećemo složiti. Da ne prelistavam Novi Zavet. Nešto se ne sećam da je Isus pozivao na molitvu i post.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Svevid

hehe, listaj. jevanđelja nisam čitao odavno, trenutno uzmem pa prolistam nešto iz starog zaveta... ali, pogledaj u jevanđelje (mislim po luci) i vidi mesto gde jevreji zameraju hristu što njegovi učenici ne poste kao što to čine učenici jovana krstitelja. on im odgovori kako će oni postiti kad se on uzme od njih, kad vaskrsne. a trenutno ne mogu da se setim da li u poslanicama ima nešto o postu...mislim da da, ali me nemoj držati za reč, jer taj deo novog zaveta sam samo jednom, dvaput pročitao...
što se tiče molitve - u jednom delu kaže nešto kao: "a učenici ga pitaše - kako da se molimo? a on im reče: ne govorite mnogo kao neznabošci, jer zna Otac vaš nebeski šta vama treba i pre nego što zatražite..."; onda imaš odeljak gde Isus kaže - "kad se molite kažite ovako: Oče naš, koji si na nebesima..."; takođe i "a ti ne čini kao fariseji, nego kada se moliš zatvori vrata i pomoli se Bogu, i Bog tvoj koji te vidi tajno, vratiće ti javno." ima odeljaka o tome dosta (možda ih nisam dobro citirao, ali to je otprilike to). za poslednji primer "koji te vidi tajno vratiće ti javno", znam da je pogrešan Vukov prevod. treba samo da glasi "koji te vidi tajno, vratiće ti", tako je u originalu na grčkom. to sam proverio kad sam saznao da ima takvih grešaka (na jednu sam naišao čitajući rimsko pravo; u nekoj fusnoti nalazi se ispravka Vukovog prevoda - lakše je kamili proći kroz iglene uši..., a u stvari nije rečeno za kamilu, nego za konopac koji se pravio od kamilje dlake. Vuk je prevodio sv.pismo od nemaca, a ne sa grčkog...).
Не волим југословене.

Bobby Peru

Ne bih d'ulazim u raspravu...ako može jedno privatno - Svevide, 'si se upozn'o ti lečka sa Lomljavinom ? :D

Savajat Erp

Quote from: Svevid on 04-05-2010, 16:35:45
na jednu sam naišao čitajući rimsko pravo; u nekoj fusnoti nalazi se ispravka Vukovog prevoda - lakše je kamili proći kroz iglene uši..., a u stvari nije rečeno za kamilu, nego za konopac koji se pravio od kamilje dlake.

Колега?! Damn, пуштамо пипке на све могуће стране... :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Pogrešno je i: tražiti dlaku u jajetu. Pravilno je: tražiti jaje u dlaci.

Franz Xaver von Baader

ljudi, ovakve rasprave su okej kao dokoličarenje ili kao promišljanja o vječnim temama. naročito ako se vode u prijateljskom tonu, dobro možda ne nužno prijateljskom već u jednom otvorenom dijalogu sa uvažavanjem.

nisam siguran da je ghoul u tom tonu. a i svevid tako procjenjuje ghoulov nastup.
otkud ti ta sitna zločesta potreba za izrugivanjem, pa i onoga što ti se čini najbedastije, kao primjerice neki najprosječniji vjernik koji je sva ta pitanja o Bogu, crkvi, religiji primio u nasljeđe bez razmišljanja, po inerciji... osobno mi je bezveze taj tvoj način, kojeg počesto upražnjavaš

...

mac reče jednostavnije objašnjenje. baš.
a koje je jednostavnije objašnjenje? ako kojim slučajem i imaš "jednostavna objašnjenja" o stvarima u svijetu, to su tvoja privatna objašnjenja. ona ne važe apsolutno niti ih drugi tako promatraju.

"ne postoji onakav kakvim ga kršćani zamišljaju"... ali kršćani su jedan takav širok pojam da da im je najmanji zajednički nazivnik jedino to da prihvaćaju pojam Boga; a što sve razni među njima pod taj pojam trpaju, to je toliko međusobno udaljeno jedno od drugog da nitko na svijetu, pa ni ti, ne može pretpostaviti što oni zamišljaju
drugim riječima, neki nisu sljedbenici dogme; zapravo mnogi ako ne i većina (osim deklarativno, kao pripadnici te i te konfesije)

ovo sve ostalo, "mogao je ovo i ono", to su - igrarije
nebulozni antecendesi
to je kao kad kažem da si ti mogao imati 8 glava. ili biti visok 13 metara. mogao si i ne trebati disati, pa živjeti. ali je tako kako jest.
pojam 'svemoć' je nemisliv: granice mišljenja su logičke zakonitosti. da A ne može biti istovremeno A i ne-A, to je takva elementarna zakonitost.
svemoć, u punom smislu, bi podrazumijevala apsolutno sve. da se bude A i ne-A istovremeno. da možeš biti i ne biti u isti mah. to se ne da misliti. to su nebuloze. kao i sva drvena željeza i kamen tako veliki da ga ne može podići.

stoga su ti problemi nerješivi.
netko može, poput maca, odabrati onda "jednostavnije" rješenje. ali problem i dalje ostaje nerješiv. bilo Boga ili ne, izvanlogičko i dalje ostaje apsurdno. nebulozno.
kao i ostali problemi teodiceje: slobodna volja, moralno zlo itd... to i dalje ostaje u svijetu i nema konačnog odgovora na to.

"ljudska patnja i smrt" naravno da nisu ništa u Velikoj Slici, jer eto ti mac, usprkos tome što ovog trenutka umiru stotine, tisuće pate nesnosno, nekoga muče, nekome deru kožu, dakle, bez obzira što se to događa svakog trenutka, ti potpuno ravnodušno postaš pitajući se o jednostavnijim rješenjima. to su neodstranjivi antagonizmi svijeta u koji si/smo bačeni: takvoga smo zatekli i živimo kako je dano. malo tko će si otrgnuti glavu zato jer je tome tako, jer neki drugi pate.
neki od nas bi voljeli to promijeniti, suosjećaju s ljudima, ali što se može učiniti u pogledu Velike Slike? najviše što možeš je truditi se u malom - a to je već puno.

mac

Hrišćani su oni koji veruju da je Hrist otelotvorenje Boga (ili jednog aspekta Boga, ili Božjeg sina) na zemlji, poslat da nas svojom žrtvom iskupi od greha. Or some such. Oni koji ne veruju u takvog Hrista su recimo muslimani i Jevreji. Ako veruješ u takvog Hrista onda automatski veruješ i da postoje pravila čijim sprovođenjem možeš živeti i posle smrti. Svima onima koji naprasno poginu u nekoj katastrofi (a naročito deci) je onemogućeno da se pridržavaju tih pravila, te im je time onemogućen i večni život. Ghoulov stav je da Bog koji je tako postavio sistem ne zaslužuje naše poštovanje. Moj stav je da ne znam o kakvom Bogu je uopšte reč, ali čisto sumnjam da je hrišćanska verzija "ona prava". I još to da ako se lik već toliko potrudio da nam bude nedokučiv onda bi trebalo da prestanemo da se bavimo Njime i Njegovim sistemom, i da počnemo da se bavimo nama samima.

Svevid

@ bobby peru - ?
@ savajat - :) ima nas i previše
@ pingvin - pongde se slažem, posebno u dele gde kažeš da je čoveku neshvatljiv pojam svemogućeg. tačno. apsloutno postojanje je čoveku jednako nejasno kao i apsolutno nepostojanje. sa tvojim zaključkom se slažem - svi saosećamo sa onima koji pate, ali različito vidimo epilog toga.
s druge strane, nadam se da znaš objašnjenje na ono: "ako je Bog svemoguć da li može da napravi stenu koju ne može da podigne?" ili "ako je Bog svemoguć da li može da napravi odskočnu dasku sa koje ne može da odskoči"... po pravilima logike takve postavke su neodržive i smatraju se logičkim greškama.
Не волим југословене.

Svevid

@ mac - inače, pravilno je reći Hristos (ne krivim ljude koji to ne znaju; novinari i recimo neuki prevodioci iz Lagune, koji kažu "Hrist", "Abraham"..., nam previše često usađuju greške...). rimokatolici i protestanti kažu Hrist, to je njihova adaptacija iz grčkog. mada, stvar ima svoje jezičke nejasnoće...
mac, kakvih pravila? pridržavanju kakvih pravila? meni je puritanska pobožnost (prepuna rigidnih pravila posebno o seksualnom moralu) oduvek bila strana, nikada je nisam razumeo. kažeš verovanje u Hrista dovodi do narednog, večnog života. to je opet protestantizam. po većini iz tog hrišćanstva, ljudi su predodređeni da idu u raj ili pakao i tu se ništa ne može učiniti - tzv teorija o predestinaciji. dakle nema slobodne volje.
priču o slobodnoj volji sam pokupio negde sa predavanja vladike Porfirija na mašincu (beše davno), a dopunio dodatnim čitanjem nekih ranohrišćanskih mislioca (među prvima sv. Maksim Ispovednik (ispovednik znači da je stradao za veru)) i posebno emisijom Agape. to je MENI pojasnilo neke stvari. nisam pop da bih bilo koga ubeđivao u nešto niti tumačio Boga i svet, ali sloboda je moj odgovor na zlo u svetu. u redu je ako drugi imaju drugi stav, ali nije u redu da zbog razlike u stavovima dođe do nekakve svađe. agree to disagree.

čini mi se da deca ne mogu imati neke posebne grehe, tako da ja ne vidim kako bi se pravi završetak njihovog života mogao loše završiti. oni, posebno onog uzrasta koji je naveden, još nisu ni formirane ličnosti - čovek to postaje nakon adolescencije. ako ima neki psiholog around nek me ispravi.

voleo bih samo da znam koliko je ljudi zapravo pročitalo nešto od verskih knjiga pre ove rasprave. bibliju ili kuran, sutta pitaku, ili tao-te-king. ili platonizam i pitagorejstvo. ranije je važila ona: čuvaj se čoveka od jedne knjige. ja bih dodao čuvaj se čoveka koji nije ništa pročitao a već ima tvrd i izgrađen stav.
Не волим југословене.

Franz Xaver von Baader

svevide,
da, to sam i rekao: nebulozni antecendesi. naravno da se te stvari ne daju misliti. doduše, one se mogu postaviti u mašti, ali kada se dotjeraju do konzekvence (a ona je kod svega toga da se zahtjeva da  se nešto istovremeno a)može i b)ne može) onda se to više ne da misliti.
okej, to su takve male smicalice, igrarije. na razini vica, dosjetke. svemoć odmah povlači logičku nemogućnost, a to je zid pred kojim stajemo. uostalom, jednostavnije se može pitat isto: može li Bog ne moći?

mac,
pa bavimo se nama samima
zašto se ljudi pitaju o Bogu, ja ne znam, ali to je neporeciva činjenica svijeta odvajkada, a po svemu sudeći - neiskorjeniva. eto i u doba znanosti, materijalzma, psihologije, sociologije, ovog, onog, ljudi i dalje odlaze u crkvu ili što već
kako je čovjek os svijeta, središte, tj. mjera svega, onda je bavljenje bilo kakvim pitanjem = bavljenje čovjekom samim. drugim riječima, pitanje o Bogu je ljudsko, baš ljudsko...

Svevid

човек је мера свих вредности је тековина западне философије, тако да ти је закључак тачан ако се ствари тако поставе. али ја их не бих тако поставио. ту фали доза идеализма. по мени, бављење Богом је божански. тежња човека да размишља о Њему је управо оно узвишено што из човека неопозиво избија. размишљање о вишим стварима нас, између осталог, разликује од животиња.
Не волим југословене.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Svevid on 04-05-2010, 22:30:49

voleo bih samo da znam koliko je ljudi zapravo pročitalo nešto od verskih knjiga pre ove rasprave. bibliju ili kuran, sutta pitaku, ili tao-te-king. ili platonizam i pitagorejstvo. ranije je važila ona: čuvaj se čoveka od jedne knjige. ja bih dodao čuvaj se čoveka koji nije ništa pročitao a već ima tvrd i izgrađen stav.

ma nije toliko stvar u tome, nego ghoul ima tu ružnu osobinu da nekako voli svisoka (a ima li UVIJEK za to podloge - pitanje je). neko izrugivanje, neko omalovažavanje - čemu?
neka svatko ima stav kakav god želi i može imati. ali što je svrha topika? ako ghoula zanimaju gorljivo ove teme, onda uzme teodicejsku literaturu i čita do mile volje. nepregledna gomila toga čeka: od velikih crkvenjaka do velikih filozofa.
naravno, njega to ne zanima, samo se želi malo narugati nečemu što ON vidi kao nazadno, loše, bedasto, suludo.
ali to je slab stav; to je tautologija - vidim nešto bezveznim zato jer ja to tako vidim.

ali dobro,
sve to postoji u svijetu, pa i tautologije. kao i sitna podjebavanja.

Franz Xaver von Baader

eh da,
ja jako volim postaviti stvari iz zapadnog kuta;)
idealizam uključen, on je također zapadni;)

ali okej, razumio sam te svevide, no ne bih ulazio u te višesferske vode. trenutno nisam toliko zagrijan za to, a ta je priča odista bez kraja i konca.

i da, bilo mi te je lakše, brže pa draže čitati na latinici;)

Svevid

Quote from: PingvinPatuljak on 04-05-2010, 23:04:35
i da, bilo mi te je lakše, brže pa draže čitati na latinici;)

ma ja volim ćirilicu, ali nisam zadrt. latiničim kad treba da metem znak @   ;) nemam problem ni sa jednim pismom. ;)
Не волим југословене.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

džin tonik

ima boga!

QuoteBez ijedne ozljede izišle su tri časne sestre iz automobila koji se prevrnuo na krov u sudaru što se dogodio danas na križanju Vlaške i Derenčinove ulice nešto prije 10 sati.

Policija još utvrđuje što je prouzročilo sudar audija i VW tourana u kojemu su bile časne sestre.
http://www.vecernji.hr/vijesti/auto-se-prevrnuo-krov-tri-casne-sestre-neozlijedene-clanak-136240

Loni

Tri monahinje preživele udes?!
Hm... Ok 1:0 za vas.

E al' nećete nam doakati lako...

Zato su tri velika vernika iz Bjelog Polja, u svetu mladosti poginuli prilikom odlaska na sahranu patrijarha Pavla.

Ha?!  :| 1:1.
Šta ćete sad?

Tex Murphy

Njima se toliko žurilo da budu s pokojnim patrijarhom da im je želja ispunjena.
Dakle, ipak je 2:0.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Harvester on 07-05-2010, 00:15:35
Njima se toliko žurilo da budu s pokojnim patrijarhom da im je želja ispunjena.
Dakle, ipak je 2:0.

jesi li siguran da su ovi otišli baš na isto mesto?
ja baš ne bih reko...

ipak je 1:1!

Loni

Misliš da su patrijarh i momci u različitim krugovima?

Ghoul

Quote from: Lomljavina on 07-05-2010, 00:57:27
Misliš da su patrijarh i momci u različitim krugovima?

he he.
trebalo ti je 313 nesuvislih postova da bi najzad okačio jedan solidan! :)

Loni

Molim te loži me još malo.  xwink2
Da ne iskazah indirektni otpor tvom izručenju u sazvežđe Ban,
na onoj temi,
nikad ne bi ,,hvala'' objavicu dala.

Savajat Erp

проклет да си, већ сатима јурцам и гледам овог Хикса по јутубу...какав лик! штета што је прерано пандркнуо... :(

Kler_Vojant

e, dobro da se jedan primio na Hicksa. inace, sad cu malo da reklamiram, moze u utopiji da se kupi sledeci dvd:
Bill Hicks - LIVE
ko prvi devojci, njemu devojka, mada nesto kapiram da cu ovo ja prvi da pokupim, iako imam sve njegove nastupe u audio i video formatima divx i mp3.
inace, disk sadrzi ove nastupe, od kojih prosto ne znas koji je bolji, iako ja i danas najvise volim Dangerous koji je realno njegov kreativni vrhunac. dakle, sadrzaj:
"One Night Stand" from the Old Vic Theatre in Chicago (approx 30 minutes)
"Revelations" from the Dominion Theatre in London (approx 65 minutes)
"Relentless", Bill's breakout performance at the Montreal Comedy Festival (approx 70 minutes)
http://www.utopia.co.rs/filmovi/documentary-experimental-avangarde-cartoons/spisak-naslova-dvd-documentaryexperimental-avangarde-cartoons.html

Savajat Erp

била је пре неколико месеци добра емисија о њему на РТС2  :shock: тада сам први пут сазнао за њега, али сам готово одмах заборавио име, тако да нисам видео нити тражио ишта док ти ниси ово поставио  xyxy

Kler_Vojant

Savajat Erp

нисам те ваљда ненамерно довео у заблуду да сам велики познавалац његовог лика и дела? само сам знао да је умро... :mrgreen:

Tex Murphy

Quote from: Savajat Erp on 09-05-2010, 17:34:41
проклет да си, већ сатима јурцам и гледам овог Хикса по јутубу...какав лик! штета што је прерано пандркнуо... :(

Možda se NEKOM nije svidio njegov jeretički humor? :!:
Genetski četnik

Savajat Erp

мислиш да је Бог рекао: "OK, that`s it, you little white trash jerk, enough is enough!!"?

Kler_Vojant

hahahaha
game over, hicks
xD

Tex Murphy

Quote from: Savajat Erp on 09-05-2010, 19:29:04
мислиш да је Бог рекао: "OK, that`s it, you little white trash jerk, enough is enough!!"?

Ili možda: "OK, now come here and say that in my face, bitch!"
Genetski četnik

Kler_Vojant

Svevid

Корак 1: узети веееелику дозу хумора, сабити је у смешно малу запремину.
Корак 2: додати у хумор мало пеницилина, и још мање белог лука (све иде са белим луком).
Корак 3: мешати док не позелени.
Корак 4: убризгати Хиксу у вену. Ако се не нађе вена, може и у артерију. Било како било, дати Хиксу фикс.
Корак 4: седети у задњем реду, и чекати да ли ће човек коначно рећи нешто смешно. Ако не - бар ће мирис белог лука подсећати на добар покушај за који нам је требало (само? чак?) 4 корака.
Не волим југословене.

Svevid

Хикс је мртав? Неко нас је предухитрио са фиксом? Да ли су му последње речи биле смешне? Да ли се бели лук осетио? Следећу дозу спремати у три потеза...ако сачекате 4, пацијент ће можда умрети...
Не волим југословене.

Tex Murphy

Nekako sam prije propustio ovaj Karlinov klip. Nevertheless, evo sad počeh da gledam i prva minuta mi je sasvim dovoljna da procijenim da je čovjek retard. Odnosno, njegovo kretensko "razumijevanje" hrišćanstva govori ili da je monstruozno glup ili da je manipulator i lažov. Take your pick.
A kao i većina stand-up komičara, jednostavno nije smiješan :!:
Genetski četnik

Svevid

Апсолутно тачно.  xcheers
Не волим југословене.

Kler_Vojant

Quote from: Svevid on 08-06-2010, 12:53:11
Корак 1: узети веееелику дозу хумора, сабити је у смешно малу запремину.
Корак 2: додати у хумор мало пеницилина, и још мање белог лука (све иде са белим луком).
Корак 3: мешати док не позелени.
Корак 4: убризгати Хиксу у вену. Ако се не нађе вена, може и у артерију. Било како било, дати Хиксу фикс.
Корак 4: седети у задњем реду, и чекати да ли ће човек коначно рећи нешто смешно. Ако не - бар ће мирис белог лука подсећати на добар покушај за који нам је требало (само? чак?) 4 корака.
STUPID BULLSHIT!
George Carlin - People are Boring

Svevid

Насмејао ме једном у првих 10 секунди, и оно кад се присећао колико колико година је прошло. Осим тога, звучи као да убацује непотребне псовке да би био смешан. А то није смешно. Лик ме није забавио. Не знам што си ме цитирао (осим ако се и теби лик не свиђа).
Не волим југословене.