• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li biste prodali Mladića?

Started by Ghoul, 26-10-2006, 16:36:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li biste prodali Mladića?

Naravno! Zbog pravde i istine!
12 (23.1%)
Naravno! Za pet miliona dolara, ko ne bi?
17 (32.7%)
Bih, ali... Treba te pare i potrošiti a da te ne skenjaju
8 (15.4%)
Da izdam najvećeg srpskog junaka?! Ni u ludilu!
6 (11.5%)
Da znam gde je, sam bih mu presudio!
4 (7.7%)
Da znam gde je, svoj dom bih mu prepustio!
5 (9.6%)

Total Members Voted: 52

Voting closed: 26-10-2006, 16:36:42

Savajat Erp

мислим да си превише поједноставио то око Мађара и Хуна, али ме мноооооооооооооооооого мрзи да износим своје мишљење, или да не дај боже јурим по нету неке информације.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

shrike

...to su potpuno različiti narodi, Huni su potrebljeni ko vaške.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Nightflier

pripadnika ugro-finske grupe naroda, koliko ja znam, još ima u sibirskoj Rusiji. Dapače, mislim da je Karelija potpuno naseljena njima.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Albedo 0

http://en.wikipedia.org/wiki/Muageris

+

(16 percent of the population had Mongolid, Europo-Mongoloid origin in the 10-11th centuries)
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_people

Naravno da je pojednostavljeno, ali to je to, današnji Mađari imaju veze sa precima koliko i Srbi.

Melkor

Mislim da Turci nisu mongolskog porekla, vec su: Turci :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Albedo 0

odatle su porijeklom, sličan jezik itd... da li su genetski isti ne znam...

EDIT: evo sad nađoh da navodno genetski nisu isti, to jest haplogrupe su ima različite, priznajem da to prvi put čujem. Objašnjenje im je da je bilo turskih plemena sa mongolskim imenima, ali da je to to što se njihove veze tiče.

Meni je to sumnjivo, jer ti DNK testovi se rade na današnjim Turcima...

Plottz

Pazi sine samo u Stambolu imaš oko 200.000 `benih tisuća potomaka Beograđana,znaŠ !
subota 14

Anomander Rejk

Sad očekujem navalu domaćih i svetskih protuva, kojekakvih lovaca na ucene, kojima pljuvačka na usta ide čim se pomene deset miliona zelembaća..
Lično, kad bih znao gde je, nikad ga ne bi potkazao, jer ne podnosim taj cinkaroški i podanički mentalitet. Ako treba da mu se sudi za zločine, treba da se sudi ovde, u Srbiji, a ne u sudu koji finansiraju SAD i Saudijska Arabija, i nama ga proturaju pod formom ,, međunarodni ''. Naravno, Ameri svoje vojnike ne daju niti na stalni, niti na bilo koji ad hok međunarodni sud.
Video sam ga uživo, u februaru 94, tokom ofanzive ( neuspele ) na Bihać.
Nije bio od onih oficira koji žderu janjce u pozadini i loču rakiju, išao je sa vojskom, i to na prvu liniju. Da je osion i bahat-jeste, vojnike je gledao kao niža bića, topovsko meso. Tako nam se i obraćao. Gledao sam posle neke snimke Dudakovića, i interesantno mi je da su gotovo isti po ponašanju, kao da su braća ili drugovi iz školske klupe. Što se tiče njegovih vojnih sposobnosti, mislim da jeste sposoban, ali ga je koštao egoizam- umislio je da je nepobediv i bogom dat, i to je rezultiralo nizom pogrešnih odluka, 94 i 95. Malo ih uopšte zna o neuspeloj ofanzivi na Bihać u februaru 94, na -20, na dobro utvrđene muslimanske položaje, gde smo imali veliki broj mrtvih i ranjenih, bez velikih uspeha u pomeranju linija. Ali se pišu uglavnom samo pobede, a porazi se prećutkuju.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

kakav back-on-topic brate :)

Plottz, kakvih 200 hiljada, toliko je najmanje janjičara bilo, a danas njihovih potomaka može bit' i pola Turske

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

Plottz

Quote from: Albedo 0 on 31-10-2010, 11:58:52
kakav back-on-topic brate :)

Plottz, kakvih 200 hiljada, toliko je najmanje janjičara bilo, a danas njihovih potomaka može bit' i pola Turske

200 soma potomaka BEOGRAĐANA u Stambolu,lepo sam i jasno napisao.
Imaš i ulicu Beogradsku i delove grada koji se zovu isto kao u BG.
xcheers
subota 14

slavko

Ne treba baš svaki podatak čitati bukvalno.Niko ne kaže da su u tih 200 hiljda bili samo Srbi.
Što se tiče ove najnovije nagrade za glavu i ona može da seposmatra drugačije.Možda vlada ima podatke da je General izvan domašaja hapšenja ,pa se samo razmeće ciframa.

Mark

Heh, B92 je celo prepodne imao kratke vesti o akciji potrage... Izgleda da su imali neke insajderske informacije.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Plottz

Ma da,obišli su sto kafana...
subota 14

stakmen

Albedo gari pa ti zelis da  kazes da je ovo turski forum,idi malo na piknik u Novi Pazar pa pokusaj malo da raspravljash sa bradatim vehabijama,pricaj im malo o Breznjevu i tako to,videces koliko i dokle ces stici u diskusiji,,,,

slavko

Što da priča o Brežnjevu,dosta je u Pazaru da pita da li je Srbiji.

slavko

Da se vratimo na temu.Loše su formulisana pitanja na ovom topiku,pa nisam mogao da glasam.Nisam nikakav poštovalac lika i dela generala Mladića.Međutim ovde kao da se ne primećuje da on nije general već jako dugo.Sada je on samo hajduk,a hajduka se ne izdaje i ne prijavljuje,ne valja se.I to nije princip koji je vezan samo za Srbe,tako je i kod drugih naroda gde postoji razlikaizmeđu moralnog i nemoralnog čina.

Meho Krljic

Sure thing... znači cutter dođe i prebije Slavkovog najboljijeg ortaka, uzme mu svo tozla, devojku mu obeščasti, odveze mu auto pa ga baci u jezero na Adi, stare roditelje mu veže za krevet, prebije da mu kažu de stoji ušteđevina a onda im zapali kuću (dok su oni još vezani u njoj) i na kraju se pomokri u kolevku gde spava najmlađi član porodice. Onda Slavko dođe kod mene i pita "brate, Mehmete, a gde je onaj mali cutter, mnogo mi se zamerio", a ja kažem "brate slavko, i da znam gde je ne bih ti rekao, jer, bez obzira što je počinio zločine protiv društva i pojedinaca, što je potencijalna opasnost i za na dalje & ubuduće, što sam se zakonski obavezo da ti ga isporučim ako ga nađem, ja, znaš, nisam drukara".

Ima logike.

Lord Kufer

Emocionalna ekonomija i emocionalno ropstvo parekselans...

cutter

hajduk cutter rujno wiino pije u potaji  xflowy

mac

Za ne-emocionalne tipove tu je kraće objašnjenje: potpisali smo da ćemo da ga isporučimo.

mac

Ne razumeš ti to, nisi dovoljno ne-emocionalan.

Anomander Rejk

Tačno Meho, nisam drukara, i drukare niko ne voli- pa čak ni onaj ko ih angažuje, tako je otkada je sveta i veka.
Meni Mladić niti je oteo kuću ni stan, niti zapalio auto, niti prebio ortaka, pa ne vidim zašto bi gorljivo osećo potrebu da bude uhapšen. Niti imam i najmanjeg poverenja u nepristrasnost i objektivnost suda kome treba biti isporučen. Pozivati se na naše zakonske obaveze.. svi znamo da je ta obaveza čista ucjena i prisila, nijedna velika sila ne dozvoljava da njenim vojnicima sudi međunarodni sud, takvu ,, obavezu '' imaju samo banana države poput Srbije i Hrvatske.

mac

Kakva sad prisila, pa ja bih dao mesečnu platu da ga konačno isporučimo.

slavko

Nismo ništa potpisali.Potpisali su neki predstavnici vlasti,koje smo,priznajem ,izabrali,ali je veliko pitanje da li su imali stvarni mandat za potpisivanje svega što potpisuju.
Ja ne smatram da je Mladić išta radio u moje ime,kao što ne smatram da da će Tadić da bilo šta uradi u privatnoj poseti Vukovaru u moje ime.

SIMERIJANAC

Ti hrvati da su pametni,napravili bi mu svečani doček.Čovek je za njih više uradio nego bilo koji hrvatski političatr posle Tuđmana.

Meho Krljic

QuoteMeni Mladić niti je oteo kuću ni stan, niti zapalio auto, niti prebio ortaka, pa ne vidim zašto bi gorljivo osećo potrebu da bude uhapšen.

Pa i ne pričamo o tebi nego o državnim organima, sigurno razumeš nivoe u metafori.

Quote from: slavko on 03-11-2010, 18:35:14
Nismo ništa potpisali.Potpisali su neki predstavnici vlasti,koje smo,priznajem ,izabrali,ali je veliko pitanje da li su imali stvarni mandat za potpisivanje svega što potpisuju.

Dobra logika. Kad sledeći put nekog sirotog Arapina budu voterbordovali zato što sumnjaju da simpatiše alkaidu, pripadnici CIA mogu da nakrive kapu i kažu "Kakve kurac Ženevske konvencije? Nismo ništa potpisali!!! Potpisali su neki predstavnici vlasti, koje su, priznajem, izabrali naši dedovi. Pa nećemo valjda da ozbiljno shvatamo ugovore sklopljene između trećih lica, na kojima nema otiska našeg ličnog palca??? Predstavnička demokratija? O čemu pričate??? Ne znam ja ništa!!! Ooooohhh, pogledaj, šampita!!! Uostalom, i Srbi se vode istom logikom, video sam na forumu Znaka sagite!!!"

Quote from: slavko on 03-11-2010, 18:35:14
Ja ne smatram da je Mladić išta radio u moje ime,kao što ne smatram da da će Tadić da bilo šta uradi u privatnoj poseti Vukovaru u moje ime.

Pa ne smatraju ni Amerika/ Holandija/ UN/ EK ili neko treći da je Mladić uradio nešto u tvoje ime, jer da smatraju verovatno bi još bio pod sankcijama a ne bi bio na, recimo, beloj šengenskoj listi na kojoj nisu stanovnici Kosova koji ni nemaju osumnjičenog kalibra Mladića. Oni smatraju da je čovek na međunarodnoj poternici i da je normalno da ti, koji ne smatraš da je Mladić pobio silne ljude u tvoje ime, misliš da je OK da sud utvrdi njegovu krivicu. Kao što bi ti bilo normalno za Orića koji isto nije ubijao u tvoje ime. To je načelna logika, jelte.

Sad, naravno, kako primećuje Tiha Voda, mi smo banana republika i isporučujemo svoje građane i države sa mudima to ne rade itd., što sve nije problem, ali ako već imamo važeće propise o saradnji sa ICTY, ako je puna saradnja sa ICTY uslov za kandidaturu članstvu u EU, a, ponavljam, nama je nacionalni prioritet članstvo u EU, onda tu nema baš mnogo prostora za kreativno vrdanje. Mladić možda nije kriv i ICTY možda nije nepristrasan sud, ali mi smo se složili da sa tim sudom sarađujemo i da priznajemo njegove ingerencije. Onda kada donesemo skupštinsku odluku da se zakon o saradnji sa ICTY poništava možemo da pričamo o drugim stvarima.

Takođe, možda Mladić nije uradio ništa u moje, Slavkovo i Erijevo ime, ali je primao penziju od države kojoj mi plaćamo porez, do duboko u treći milenijum. Valjda je jasno zašto se smatra da smo ga ipak malko držali kao svoga?

Albedo 0

Quote from: Plottz on 31-10-2010, 15:02:07200 soma potomaka BEOGRAĐANA u Stambolu,lepo sam i jasno napisao.
Imaš i ulicu Beogradsku i delove grada koji se zovu isto kao u BG.
xcheers

dobro brate, a kako ti znaš da ih je danas 200 hiljada? Zato što žive u tom dijelu grada i šetaju Beogradskim parkom?

Jedina činjenica je da je po turskim izvorima danak u krvi uzeo 200 hiljada Srba (ovih Beograđana je bilo i Mađara i Srba i inih)..

Jedan turski profesor došao našem profanu Draganu Simeunoviću da se izvinjava što su nam promijenili rasu, Simke mu odgovorio: ''Ne, oprostite vi nama što smo vam promijenili rasu''.

Loni

Konačno bih i mogao malo da se složim sa Albedom.

Naime turska nacija zaista je promenjena i posvetljena od dolaska ovog naroda na Balkan
i preseljenja mnogo Balčkanaca u Istanbulski kraj.

Interesantno je da Sveta Petka nema nacionalnost (nacije su skorija izmišljotina) već je samo bila Slovenka iz okoline Istanbula.
Slično je i sa Ćirilom i Metodijem.

Inače turska jezička grupa je jedina, koja sadrži dve rase. I belce i azijate.Sve ostale jezičke grupe u svetu sadrže ili samo azijatkse ili samo bele (crne) narode, osim turske.

Narodi, čiji jezici pripadaju tursko-altajskoj grupi:

OD BELACA: - Turci, Azerbejdžanci, Turkmeni i pola Uzbeka.
OD AZIJATA: - Kazasi, Kirgizi, Mongoli, Korejci (danas dve nacije) i druga polovina Uzbeka.

Kako je to moguće?

Samo tako što su azijatska turska plemena asimilizovala bele narode u Turkmenistanu, Anadoliji i na Kavkazu. 
Danas su Turci i oni koji su nekad bili: Persijanci, Hazari, Arapi, Grci, kao i jedan broj Srba ili Bošnjaka, doseljen s Balkana.

pokojni Steva

E nek je i Sgt. Petka ušla u diskusiju, biće lakše za svariti je (raspravu, ne Petkanu).
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plottz

LOmi brate čime se ti to majke ti hraniš??? i `de to mož` se kupi???
Na drugo pitanje bi` zaista volejo odgovor :)
subota 14

slavko

Možda se mi ne razumemo.Moja teza je da političari koji imaju Ustavom vrlo precizno definisane funkcije ne mogu da tek tako,od svoje volje preduzimaju korake koji imaju dalekosežne posledice po narod i državu(po hiljditi put-ne režim!).To je radio Milošević i njegov režim,pa će i naši praunuci osećati posledice.To se ponovo radi i takođe će i naši čukun unuci osećati posledice.Pogledajte primer Holandije.Posle svega onoga što su imali u domaćem političkom životu oni donose svoje odluke u skladu sa onim što su im naredili njihovi građani preko za to predviđenih institucija i ne obaziru se mnogo na činjenicu da deluju disonantno .Srljanje u jednom ili drugom pravcu ne samo da nije dobro nego se kosi sa osnovnim principima demokratski uređenog društva.
Kakva se promena ov de dogodila kad svaka vlast još od početka višestranačkog sistema tvrdi da njihov pravac i zacrtani cilj "nema alternativu"?

mac

Isporučivanje Mladića će imati znatno više dobrih nego loših posledica. Mi upravo trpimo loše posledice jer Mladić još nije isporučen, a za istu stvar ja nisam svestan niti jedne dobre posledice. A zakon za isporučivanje je donesen. Sve je po propisu, još samo da nađemo nevaljalka.

Anomander Rejk

Kojih dobrih posledica ? Da li stvarno ljudi veruju da je to čarobni štapić, koji će im rešiti probleme ? Primiće nas u EU ? Prestaće da nas komadaju ?
Evropski upitnik sadrži i pitanje o teritoriji. Naši unose i Kosovo. Za EU to nije teritorija Srbije. Džaba Mladić- moraš priznati Kosovo. A možda i još ponešto u budućnosti, od Preševa do Novog Pazara.

Tex Murphy

QuoteKojih dobrih posledica ? Da li stvarno ljudi veruju da je to čarobni štapić, koji će im rešiti probleme ? Primiće nas u EU ? Prestaće da nas komadaju ?

Pa naravno da je čarobni štapić. Treba samo uhapsiti Mladića i lopovčine će otići iz vlasti, zdravstvo (koje je potpuna katastrofa) će procvjetati, obrazovni sistem (koji je takođe potpuna katastrofa) će se volšebno transformisati u nešto neprevaziđeno genijalno, a djeca, koja su svake godine sve gluplja i sve bezobraznija, naprasno će postati pravi mali anđelčići i genijalci.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Lord Kufer

Mladić je obična sapunica. Da se predo, morali bi da smisle nešto drugo.

slavko

Pa neka ga uhvate i isporuče,tako se ponaša država koja ima dignitet,a ne razmeće se milionima dolara dok joj MMF duva za vratom i nema ker za šta da je ujede.Ta ljigavština ostaje za istoriju.

Meho Krljic

Quote from: slavko on 04-11-2010, 00:55:27
Možda se mi ne razumemo.Moja teza je da političari koji imaju Ustavom vrlo precizno definisane funkcije ne mogu da tek tako,od svoje volje preduzimaju korake koji imaju dalekosežne posledice po narod i državu(po hiljditi put-ne režim!).To je radio Milošević i njegov režim,pa će i naši praunuci osećati posledice.To se ponovo radi i takođe će i naši čukun unuci osećati posledice.Pogledajte primer Holandije.Posle svega onoga što su imali u domaćem političkom životu oni donose svoje odluke u skladu sa onim što su im naredili njihovi građani preko za to predviđenih institucija i ne obaziru se mnogo na činjenicu da deluju disonantno .Srljanje u jednom ili drugom pravcu ne samo da nije dobro nego se kosi sa osnovnim principima demokratski uređenog društva.
Kakva se promena ov de dogodila kad svaka vlast još od početka višestranačkog sistema tvrdi da njihov pravac i zacrtani cilj "nema alternativu"?

Da ne bude zabune, ti sigurno shvataš da ja o aktuelnoj vlasti nemam preterano lepo mišljenje, kao ni o jednoj koja joj je u Srbiji prethodila. Ni u konkretnom pitanju saradnje sa ICTY ne mislim da rade kako treba. Ono što ja pokušavam da kažem je, ako građani misle da vlast ne postupa u skladu sa njihovom voljom, onda treba da reaguju - preko, recimo svojih predstavnika u parlamentu. Dakle, ako se puna saradnja sa ICTY ne smatra nacionalnim prioritetom ili uopšte, nacionalnom orijentacijom, to treba da bude artikulisano kroz jasan javni stav. Međutim, ni jedna stranka u parlamentu to ne kaže. OK, možda su oni samo srećni što su u parlamentu i neće da ljuljaju čamac. Ali, ni jedna politička organizacija od ikakve težine izvan parlamenta to ne kaže. Dobro, možda je i njima zinulo dupe da "uđu u Evropu". Ali, nema čak ni ozbiljnijih javnih skupova građana, bilo akademskog tipa, bilo tipa demonstracija na kome bi se artikulisala ta vrsta političke volje građana. Najviše što možemo da kažemo je da neki kolumnisti/ komentatori u nekim svojim tekstovima provlače kritičke tonove glede saradnje sa ICTY i da organizacije od male političke težine i sa malom bazom u narodu (Naši, 1389 itd.) daju svoje izjave za javnost na svojim sajtovima koje su kritički intonirane.

Dakle, ne postoji artikulisana politička volja građana koju bismo mogli percipirati kao suprotnu onome što piše u zakonu i što vlast, makar deklarativno u praksi radi. Nema je. Ako je nema onda postoje bar dve mogućnosti:

1) Građani zapravo većinski misle da vlast radi ono što treba da radi u slučaju saradnje sa ICTY

2) Građani ne žele da preuzmu odgovornost za vođenje politike zemlje time što bi artikulisali svoje mišljenje povodom ove (i drugih) važne teme i radije će da se junače kako je tradicija jataštva u Srba jedna od najsvetlijih tradicija ever, da sede po kafanama i kurče se i da kritikuju vlast koja ne radi ono što oni misle da treba da radi iako nemaju snage/ volje/ zrelosti da joj kažu šta treba da radi.

Anomander Rejk

Logično, ali prilično pojednostavljeno. Život nije pravna norma. Vlast je odradila opsežnu kampanju, pa sad imamo i termin ,, antihaški lobi '' gde se svako ko krikuje taj sud proglašava izdajnikom, neevropljaninom i slično. Drugo, narod u Srbiji je satrven- ratovima, izbeglištvima, bedom, sankcijama,  nezaposlenošću, lošim platama, deset godina prazne politike gde se stalno smenjuju i kruže jedni te isti ljudi- naprosto više nema volje ni za bavljenje politikom ni bilo kakvim otporom. Tu negde valjda i leži odgovor zašto prolaze loši zakoni, monopolska trgovina, poskupljenja grejanja i osnovnih životnih namirnica. Evo, u BG i NS poskupilo grejanje za 30 posto. Neko se bunio ? Ljudi su siti svega, a taman će da se bune za tamo nekog oficira, pa zvao se i Mladić.

Meho Krljic

Pa onda neka jedu šta im se servira. Mislim, svaki narod ima vlast koju zaslužuje i sve to.

scallop

Građani nemaju pristup javnosti. Zapravo, vlast je uzurpirala javnost. Srljanje u Nedođiju vidim kao nepreglednu masu koja me nosi bez moje saglasnosti. To i nije neka šteta jer neće dugo, ali sam debelo zabrinut za one koji će se tek razočarati.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Građani u Srbiji trenutno imaju veći pristup javnosti nego što su ga u skorijoj istoriji uopšte imali, u smislu da mogu da dođu do izobilja različitih informacija i mišljenja o mnogim temama i u smislu da mogu svoje mišljenje ili inicijative da plasiraju u javnost kroz postojeće mehanizme. Koliko su voljni da ove kapacitete koriste, drugo je pitanje, ali ne bih rekao da je problem u nemanju pristupa, više u navikama...

scallop

Koji su to postojeći mehanizmi?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

A koji su mehanizmi za učestvovanje u javnom životu? Mediji, političke stranke, nevladine organizacije, udruženja građana, (neformalne grupe poput Znaka Sagite ćemo za sada da preskočimo), sve to danas funkcioniše uhodanije nego ikad u poslednjih dvadeset godina sa potencijalom za kreiranje održive promene kakav takođe nije postojao u poslednje dve decenije. Naravno, opšta situacija u društvu nije blistava, ali mogućnost da građani učestvuju u javnom životu nije nikada bila veća (ako pod "nikada" podrazumevamo period od poslednje dve decenije).