• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpski film u 2007.

Started by crippled_avenger, 29-11-2006, 22:18:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"SRPSKI dramaski pisac i reditelj Siniša Kovačević vratio se iz Stavropolja sa "Zlatnim vitezom", kojeg je osvojio za "Sinovce". U konkurenciji dugometražnog igranog filma, bilo je dvadesetak ostvarenja, među kojima su dela Džona Hilkota, Alfonsa Kuarona, Mela Gibsona, Akija Kaurismakija...

ček, ček, da li ovo STVARNO znači ono što izgleda da znači: da su, u natjecanju sa 2 najbolja filma iz prošle godine, APOKALIPTOM i CHILDREN OF MEN, SINOVCI odneli šnjur i dali 'big fuck you' gibsonu i kuaronu???!!!
strašno.
:roll:  :x
https://ljudska_splacina.com/

Morticia

You're dead, son. Get yourself buried.

otaku

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"SRPSKI dramaski pisac i reditelj Siniša Kovačević vratio se iz Stavropolja sa "Zlatnim vitezom", kojeg je osvojio za "Sinovce". U konkurenciji dugometražnog igranog filma, bilo je dvadesetak ostvarenja, među kojima su dela Džona Hilkota, Alfonsa Kuarona, Mela Gibsona, Akija Kaurismakija...

ček, ček, da li ovo STVARNO znači ono što izgleda da znači: da su, u natjecanju sa 2 najbolja filma iz prošle godine, APOKALIPTOM i CHILDREN OF MEN, SINOVCI odneli šnjur i dali 'big fuck you' gibsonu i kuaronu???!!!
strašno.
:roll:  :x

:lol:  pitaj Bogija dal Gibson uopste zna da mu je film ucestvovao na tom festivalu
Proooobaj da u glavi budes sam

Ghoul

Quote from: "otaku":lol:  pitaj Bogija dal Gibson uopste zna da mu je film ucestvovao na tom festivalu

imdb javlja: gipson neutešan! džaba putovao čak u stavropolj, sedeo u publici ko kreten, čak vezao i mašnu, obuko sako, a kad proglašavali dobitnike, a ono nagrada – kovačeviću!
gipson se napio, demoliro hotelsku sobu, vređao novinare, i na kraju izjavio: 'stavropolj mene nikad više videti neće!'

crippled_avenger

jesam li vam ja pricao kada su predstvanici na zlatnom vitezu pre par godina bili smesteni u sanatorijumu?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

milan

Quote from: "crippled_avenger"jesam li vam ja pricao kada su predstvanici na zlatnom vitezu pre par godina bili smesteni u sanatorijumu?
Ne, ali jedva chekamo!!!

crippled_avenger

au, pa to je ludilo bilo nevidjeno

dakle, Kraljacic tvrdi da su pre nekoliko godina kada je on isao sa nekim dokumentarcem o Kosovu bili u nekom gradu ne znam kom, ali nije ni Moskva ni ne neki poznat grad, i da su bili smesteni u sanatorijumu.

a kao sanatorijum je za dusevne bolesnike. a oni su smesteni u nekom turistickom delu, tipa kao banja pa ima komercijalni i terapijski deo.

u svakom slucaju, u prvom trenutku su svi sokirani i bune se. napadaju upravu festivala kako imaju obraza da ih smeste u sanatorijum i ceo fazon.

medjutim, Nikola Majdak i Bozidar Zecevic krecu da se skandalozno opijaju i njihovo ponasanje ubrzo pocinje da poprima patoloske razmere. ubrzo nasa delegacija pocinje da se ponasa neuracunljivije od pacijenata i da se uklapa u ambijent.

nedugo zatim, uprava sanatorijuma se zali organizatorima festivala da je Bozidar Zecevic flertovao sa nekim pacijentkinjama, neki tvrde da ih je i fizicki spopadao, i da to stvarno nije lepo, i da ti ljudi nisu zasluzili da ih zdravi tako tretiraju.

dakle, situacija se preokrenula.

u svakom slucaju, zavrsno vece je bilo toliko divlje da je Nikola Majdak morao da bude fizicki odnet iz hotela.

Morticia

Quote from: "crippled_avenger"i da to stvarno nije lepo, i da ti ljudi nisu zasluzili da ih zdravi tako tretiraju.

Stvarno nije lepo. :!:

A ja sam mislila da smo Otaku i ja obrale bostan  u Vrnjačkoj banji u stacionaru za srčane bolesnike gde su skoro svim gostima za doručak regularno nuđeni lekići za srce... Otaku i ja jedva preživesmo. Ja sam zapomagala da sam mlada za srčane probleme al' me Otaku zeznula, pošto je od uzbuđenja nad situacijom počela da duboko diže, baca paru na sve strane, postalo je jako sumnjivo koliko zaista nije preskakanje srca.   :wink:   xjestera

DušMan

Nekako matorog Majdaka nikad nisam mogao da zamislim uletvljenog.
Mada to mozda objasnjava zasto je cesto u nekim zavojima.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Morticia

Kapiram da je mislio na juniora. Mislim da je on snimatelj.

crippled_avenger

ma jok bre matori!

Morticia

Š - O - K ! ! !    

ginger toxiqo 2 gafotas

NAGRADA ZDRAVKU ŠOTRI NA FESTIVALU U RUSIJI

KULTURA - Ponedeljak, Jun 04, 2007 21:10
Dokumentarno-igrani film 'Gde cveta limun žut' reditelja Zdravka Šotre dobio je nagradu 'Bronzani vitez' u konkurenciji televizijskih filmova na 16. festivalu 'Zlatni vitez' u ruskom gradu Kislovodsku, saopštio je 'Košutnjak film' iz Beograda.

To preduzeće je, zajedno sa Radio-televizijom Srbije, koproducent Šotrinog ostvarenja, po scenariju Milovana Vitezovića.

U oštroj konkurenciji TV programa iz više zemalja, 'Zlatnog viteza' dobila je epizoda serije 'U prvom krugu', po istoimenom romanu Aleksandra Solženjicina u režiji Gleba Panfilova, a 'Srebrnog viteza' epizoda serije 'Doktor Živago', po romanu Borisa Pasternaka u režiji Aleksandra Proškina.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

"Klopka" na festivalu u Rumuniji

ponedeljak, 04 juni 2007

Film "Klopka" reditelja Srdana Golubovića, biće prikazan u utorak, 5. juna u zvaničnoj konkurenciji Filmskog festivala u Klužu  (Transilvanija). Na festivalu koji je počeo u petak 01. juna i traje do 10-tog, naš film očekuju još dve projekcije -  09 i 10. juna.

"Klopka" će, potom učestvovati na prestižnom 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima (od 29.06 do 07. 07), gde će biti prikazan u takmičarskom programu "East of the West", a premijerne projekcije zakazane su za 30.jun i 01. jul. Film je, takođe dobio pozive za festivale u Tajpeju, Helsinkiju, Edinburgu, Stokholmu, Kopenhagenu, Solunu, gde će biti prikazan tokom leta i jeseni.

ginger toxiqo 2 gafotas

Vladimir Rajčić počinje sa snimanjem filma ,,Serbian Scars"
Holivudske zvezde u Beogradu
Autor: N. Džodan | 07.06.2007 - 10:02

Vladimir Rajčić, američki glumac, scenarista i producent srpskog porekla, najavljuje početak snimanja filma ,,Serbian Scars". Nakon što su prevaziđeni brojni problemi, ovaj srpsko-američki triler uglavnom će biti sniman u Beogradu, a glavne uloge tumače holivudske zvezde Majkl Medsen, Mark Dekaskos i Klaudija Kriščen, kao i naši glumci Sergej Trifunović, Dragan Nikolić i Nikola Kojo.
- Snimanje filma počinje 15. juna i trajaće do 19. jula, a lokacije će biti uglavnom u Beogradu i okolini. Hoćemo da prikažemo Srbiju u pozitivnom svetlu. Biće to i svojevrsna razglednica Beograda sa kadrovima u kojima će se nalaziti hram Svetog Save, Kalemegdan... - kaže Vladimir Rajčić u razgovoru za ,,Blic". On u ovom filmu tumači i noseću ulogu, a glavni negativac u filmu će biti Majkl Medsen.
- Kada smo Medsenu ponudili ulogu, on se oduševio. Nikad nije bio u Srbiji i rekao je: ,,Ne mogu da verujem, gde je to, šta je to?!" Pokazao sam mu neke slike Beograda i bio je prijatno iznenađen. On trenutno snima u Rusiji, a uskoro dolazi u Srbiju. Dopao mu se scenario, a pošto je glavni negativac, samo je pitao da li može da bude kreativan i slobodan u tumačenju svog lika. Odgovorio sam mu da ćemo dopisati još nekoliko stranica scenarija za njega ako bude potrebno - priča Rajčić i dodaje da je i glumac Mark Dekaskos trenutno izuzetno popularan u Americi.
- On odlično vlada borilačkim veštinama i to je i pokazao u brojnim filmovima. Sada on vodi najpopularniju televizijsku emisiju o kuvanju. Zbog toga mu je Majkl Medsen nedavno u šali dobacio: ,,A ti ćeš da mi kuvaš na setu!", na šta mu je Mark odgovorio da on nije kuvar nego voditelj u toj emisiji - otkriva Rajčić.
Zajedno sa holivudskim zvezdama u filmu ,,Serbian Scars", koji će režirati Brent Haf, igraće i brojni srpski glumci.
- Razgovarao sam sa Draganom Nikolićem, Nikolom Kojom i Sergejom Trifunovićem i oni su načelno pristali da igraju u filmu. Moju devojku će glumiti Jana Milić, koju smo izabrali na audiciji - zaključuje Vladimir Rajčić.

Režiser oduševljen Beogradom
Reditelj Brent Haf već desetak dana boravi u Beogradu i obavlja poslednje pripreme za početak snimanja.
- Brent je od ranog jutra do osam uveče na lokacijama. Oduševljen je Beogradom, Knez Mihailovom ulicom, Skadarlijom... Pre neki dan mi je rekao da nikada nije video toliko lepih žena u jednom danu, a i dopada mu se i domaće pivo. On se već duži period priprema za ovaj film. Dosta je čitao i raspitivao se o Srbiji, a želja mu je da je prikaže u pozitivnom svetlu - kaže Rajčić.

ginger toxiqo 2 gafotas

...BRENTu HUFFu ovo je sedma rezija, mnogo je vishe radio kao glumac, bio je bash-bash lep at some point in time, a nama je poznatiji po ovde pominjanim orasnicama GWENDOLINE mog favorita Justa Jaeckina i NINE DEATHS OF THE NINJA sa Shoom Kosugijem...

---

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Moju devojku će glumiti Jana Milić, koju smo izabrali na audiciji - zaključuje Vladimir Rajčić.

eto, i Holivud je, nakon Doba Nevinosti, prepoznao Ćurov potencijal Jane Milić, moje favoritkinje međ glumicama...
napred, devojko, napred, što bi rekao naš narod!
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

ginger toxiqo 2 gafotas

SNIMANJE FILMA 'SVETI GEORGIJE UBIVA AŽDAHU' SREDINOM JULA
KULTURA - Sreda, Jun 06, 2007 19:19
Film 'Sveti Georgije ubiva aždahu', po istoimenoj drami Dušana Kovačevića, počinje da se snima za mesec i po dana, najavio je reditelj Srđan Dragojević na konferenciji za novinare u specijalno izgrađenom selu u Deliblatskoj Pešcari.

'Ovaj projekat se meri decenijama. Pre 20.- ak godina je napisana drama, ima već desetak godina kako sanjamo da po njoj napravimo film, ali se nadam da nećemo snimati narednu deceniju', rekao je on, izražavajući veliku zahvalnost producentima i sponzorima.

Materijalnu podršku za projekat, čiji se ukupni budžet procenjuje na 4,5 do pet miliona evra, dale su vlade Srbije i Republike Srpske, a za produkciju su se udružili 'Zilion', 'Jodi', 'Delirijum' i 'Maslačak film'.

Izvršni producent Biljana Prvanović istakla je da je ekipa ponosna, ali i da oseća veliku odgovornost za projekat iza kojeg su stale dve vlade, sa nešto manje od polovine potrebnog budžeta.

Ona je precizirala da će snimanje trajati, od sredine jula, 14 nedelja, od kojih će se dve nedelje raditi u Republici Srpskoj i jedna u Bugarskoj.

Najveći deo biće snimljen u Deliblatskoj Peščari u selu koje se gradi po ideji našeg i svetski slavnog scenografa Miljena Kljakovića Kreke. Selo obuhvata više od 20 kuća, crkvu, dve kafane, kao i prateće objekte karakteristične za srpska seoska domaćinstva s početka 20. veka.

Impresivni projekat deluje autentično, a ideja je da posle snimanja nastavi da radi kao turističko etno-selo, u zavisnosti od odluke nadležnih za ekološku zaštitu.

Glavne uloge igraće Lazar Ristovski [Đorđe], Nataša Janjić [Katarina], dok će za lik Gavrila odluka biti doneta za dan-dva.

U velikom ansamblu su Milena Dravić, Bora Todorović, Zoran Cvijanović, Dragan Nikolić, Boris Milivojević, Mira Banjac, Dragan Mićanović, Nebojša Glogovac, Srđan Timarov, Milena Predić.

Pisac drame i scenarija Kovačević podsetio je da je posle filma 'Marš na Drinu' ovo prvi srpski film koji se bavi periodom Prvog svetskog rata.
'Filmska priča je proširena u odnosu na dramu i počinje već 1912. godine. Film će po našem osećanju trajati dva i po sata, a paralelno se snima televizijska serija od šest jednosatnih epizoda', rekao je on.

Kovačević je najavio da će serija biti emitovana na RTS-u krajem 2008. godine, u okviru proslave 90 godina od završetka Prvog svetskog rata.

ginger toxiqo 2 gafotas

...lepo je videti da je Sergej Trifunović otpao iz igre za ulogu Gavrila, mada eto njega nekoliko postova više u SERBIAN SCARS...

crippled_avenger

da, ali za gavrila ce biti uzet jedan actually dobar i zanimljiv underused glumac, ...

WARLOCK

:) jedva cekam azdaju na sta ce liciti :?

milan

Quote from: "WARLOCK":) jedva cekam azdaju na sta ce liciti :?
CGI

crippled_avenger

Quote from: "Zika Kisobranac"
Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Moju devojku će glumiti Jana Milić, koju smo izabrali na audiciji - zaključuje Vladimir Rajčić.

eto, i Holivud je, nakon Doba Nevinosti, prepoznao Ćurov potencijal Jane Milić, moje favoritkinje međ glumicama...

:D Janu je istorija potvrdila. Bićeš zabaležen kao njen veliki supporter u ranim danima.

WARLOCK

Quote from: "milan"
Quote from: "WARLOCK":) jedva cekam azdaju na sta ce liciti :?
CGI
Kad ima toliki budget verovatno ce da uzmu nekog iz Weta,sumnjam da ce raditi nasa ekipa iz "Chiron"studia

Ghoul

da, ima to da bude srpski REIGN OF FIRE!

Kunac

Text iz današnje PRAVDE:

Vesna Vukelić Vendi sa nestrpljenjem iščekuje da stigne novac za montažu filma "Draga Mašin u ormaru", koji je sa njom u glavnoj ulozi režirao Nebojša Pajkić, pa da ga vidi i publika.
-Taj film je stigao do montaže, ali ljudi koji ne prodaju dušu đavolu nailaze na razna iskušenja kada je novac u pitanju. Volim glumu, radim nešto i u pozorištu, ali nikada ne bih napustila pevanje zbog glume.
A, dok novac ne stigne:
-Sezona je vašara, svadbi i narodnih veselja, a ja volim narod i on me zove da pevam na takvim događajima.

Vendi... Legenda.
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

WARLOCK

tekst je iz blica :?

Vladimir Rajčić počinje sa snimanjem filma ,,Serbian Scars"
Holivudske zvezde u Beogradu
Autor: N. Džodan | 07.06.2007 - 10:02

Vladimir Rajčić, američki glumac, scenarista i producent srpskog porekla, najavljuje početak snimanja filma ,,Serbian Scars". Nakon što su prevaziđeni brojni problemi, ovaj srpsko-američki triler uglavnom će biti sniman u Beogradu, a glavne uloge tumače holivudske zvezde Majkl Medsen, Mark Dekaskos i Klaudija Kriščen, kao i naši glumci Sergej Trifunović, Dragan Nikolić i Nikola Kojo.
- Snimanje filma počinje 15. juna i trajaće do 19. jula, a lokacije će biti uglavnom u Beogradu i okolini. Hoćemo da prikažemo Srbiju u pozitivnom svetlu. Biće to i svojevrsna razglednica Beograda sa kadrovima u kojima će se nalaziti hram Svetog Save, Kalemegdan... - kaže Vladimir Rajčić u razgovoru za ,,Blic". On u ovom filmu tumači i noseću ulogu, a glavni negativac u filmu će biti Majkl Medsen.
- Kada smo Medsenu ponudili ulogu, on se oduševio. Nikad nije bio u Srbiji i rekao je: ,,Ne mogu da verujem, gde je to, šta je to?!" Pokazao sam mu neke slike Beograda i bio je prijatno iznenađen. On trenutno snima u Rusiji, a uskoro dolazi u Srbiju. Dopao mu se scenario, a pošto je glavni negativac, samo je pitao da li može da bude kreativan i slobodan u tumačenju svog lika. Odgovorio sam mu da ćemo dopisati još nekoliko stranica scenarija za njega ako bude potrebno - priča Rajčić i dodaje da je i glumac Mark Dekaskos trenutno izuzetno popularan u Americi.
- On odlično vlada borilačkim veštinama i to je i pokazao u brojnim filmovima. Sada on vodi najpopularniju televizijsku emisiju o kuvanju. Zbog toga mu je Majkl Medsen nedavno u šali dobacio: ,,A ti ćeš da mi kuvaš na setu!", na šta mu je Mark odgovorio da on nije kuvar nego voditelj u toj emisiji - otkriva Rajčić.
Zajedno sa holivudskim zvezdama u filmu ,,Serbian Scars", koji će režirati Brent Haf, igraće i brojni srpski glumci.
- Razgovarao sam sa Draganom Nikolićem, Nikolom Kojom i Sergejom Trifunovićem i oni su načelno pristali da igraju u filmu. Moju devojku će glumiti Jana Milić, koju smo izabrali na audiciji - zaključuje Vladimir Rajčić.

Režiser oduševljen Beogradom
Reditelj Brent Haf već desetak dana boravi u Beogradu i obavlja poslednje pripreme za početak snimanja.
- Brent je od ranog jutra do osam uveče na lokacijama. Oduševljen je Beogradom, Knez Mihailovom ulicom, Skadarlijom... Pre neki dan mi je rekao da nikada nije video toliko lepih žena u jednom danu, a i dopada mu se i domaće pivo. On se već duži period priprema za ovaj film. Dosta je čitao i raspitivao se o Srbiji, a želja mu je da je prikaže u pozitivnom svetlu - kaže Rajčić.

WARLOCK

Taj reziser Brent je bio jedan od glavnih glumaca u legendarnom filmu "Nine Deaths of the Ninja  :!: znaci ninja nam dolazi :evil:

Plissken

KLAUDIJA KRISTIJAN!!!!
Can't argue with a confident man.

ginger toxiqo 2 gafotas

Rusi ne skrivaju emocije
B. NIKOVIĆ, 7. jun 2007

Na Kanskom festivalu sa ekipom filma "Zavet" Emira Kusturice dobila je buran apauz, a na Kavkazu nagradu za najbolju glumicu u Kovačevićevom filmu "Sinovci". Ljiljana Blagojević za samo nekolkio dana, doživela je "sudar" Istoka i Zapada. Besprekorna organizacija i blještavilo na Kroazeti i prirodnost i srdačnost u Stavropolju.
Utiske sa dodele "Zlatanog viteza" odakle je doputovala proteklog vikenda, poznata glumica prenela je i u razgovoru za "Novosti".
- Nagrada ne može da ne prija kada u konkurenciji O
imate glumice poput Džulijen Mur, Dalije Hernandez iz Gibsonovog "Apokalipta", sjajnih kolginica iz japaskog i kazahstanskog filma- priča naša sagovornica.- Velika je čast i kada Vam priznanje uruči najbolji ruski glumac Aleksandar Mihailov. Prvo međunarodno priznanje dobila sam za TV film. Tada sam bila u "društvu" Beatris Dal i osetila sam da i mi možemo da se merimo sa svetom. Drago mi je što je samo "Sinovcima" uspelo da dobiju, dve nagrade - za najbolji film i glumicu.
Mada je Festival u Stavropolju jedan od značajnijih u Evropi, o njemu se po mišljenju Ljiljane Blagojević, kod nas zbog neinteresovanja medija malo zna. Možda je razlog i u tome što traje tek 16 godina, dok se Kan ili Venecija, održavavaju 60 odnosno 75 godina.
-Izgleda kao da su poslednji dinosaorusi prave umetnosti- kaže glumica.- Nema komercijale, biznisa i politike. Ne gledaju ko si, odakle si, nego samo ono što je na platnu. Kada sam otišla u Rusiju videla sam velike zvezde koje su normalne i prirodne. Stare i žive kao svi ostali. U Kanu nisam videla ni jednog starca. Bila sam možda najstarija iako ne po godinama, jer tamo su drugi zakoni i pravila. U Rusiji ne prezaju od kontakta. Da zagrle, poljube, čestitaju, puste suzu, dok u Kanu sve funkcioniše besprekrno, ali se svi drže na distanci.
Kan bez obzira na hladnoću od svih evropskih festivala, po proceni Ljiljane Blagojević najviše drži do autonomije umetnosti. Može se raspravljati o senzibilitetu žirija, ali sigurno nije potkupljen. Ima izuzetno svečanu atmosferu, koju nije kaže osetila u Venciji. Bila je i iznenađena što su u oraganizaciji festivala ljudi iz cele Evrope.
-U Kanu sam videla da je jedina prava, istinska zvezda Emir Kusturica- rekla je Ljiljana Blagojević.- Ma koliko mi znali ovde za njegova priznanja i hteli to da priznamo ili ne, to je činjenica. Dok ne vidite 200 footoreportera i novinara kako izvikuju njegovo ime. Špalir čuvenih glumaca kao što su Alen Delon, Šarlota Rempling, Katrin Denev, Fej Danavej, Šeron Stoun stoje i aplaudiraju jednom autentičnom geniju. Karte za "Zavet` prodavle su se i po 2000 evra. Dolazeći u Kan rekla sam da je mnogo lakše osvojiti prvu nego drugu ili treću Palmu. Dva puta su pobediliu Kanu samo Felini i Kusturica, koji je dobio i nagradu za režiju. Ima puno velikih reditelja, koji nikad nisu u Kanu nagrađivani. Mnogo je, ipak, važnije kada dobijte dvadesetominutni aplauz publike, nego nagradu. Kusturica ih je bar nadobijao.
Posle festivala u Francuskoj i Rusiji, Ljiljana Blagojević, posvetiće se glumačkom, ali i producentskom poslu. Sprema TV seriju, a uskoro "pakuje" i savremenu filmsku priču po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića.

BIĆE POSLA ZA MENE
Zbog festivala Ljiljana Blagojević, odrekla se uloge u holivudskom filmu "Braća Blum"
- Desilo mi se da između Kana, Moskve i Holivuda izaberem prva dva- kaže glumica.- Žao mi je ali nijednog momenta se nism dvoumila. Ne ide se svaki dan u Kan. Velika italijanska rediteljka Lilijana Kavani treba ovde da snima. Dolaze značajna imena, biće posla. Iskreno, znam da su mi vrata otvorena, kad reditelji čuju da sam igrala u dva Kusturičina filma.

crippled_avenger

Inace SERBIAN SCARS ce se snimati krace nego sto bi trebalo da se snima DOBA NEVINOSTI... :D

Kunac

Quote from: "crippled_avenger"Inace SERBIAN SCARS ce se snimati krace nego sto bi trebalo da se snima DOBA NEVINOSTI... :D
ko zna zna.  :wink:
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

Brent je očigledno vrhunski profesionalac i mislim da to uopšte ne treba dovoditi u pitanje.

---

Quote from: "crippled_avenger"
Quote from: "Zika Kisobranac"

:D Janu je istorija potvrdila. Bićeš zabaležen kao njen veliki supporter u ranim danima.

Pazi, ona je jednom, u kafani, rekla da bi bas volela da saradjujemo... NIje precizirala tacno na sta misli, a i tad je jos uvek bila amoanonimna glumica, pa bi sad bilo dobro da se stvori taj utisak kod nje kako sam je ja podrzavao dok je bila Niko i Pishta, cisto da se ne uobrazi kad dospe na naslovne strane Kurira i Scandala.
Evo, akko je sretnes negde ti joj reci
za nju cemo noir ulogu ispeci
tako reci
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

milan

A i super je sto na IMDBu kao trivija kod Vladimira Rajchica pise da je svirao i pevao u beogradskoj grupi Avangarda... E sad, jedina grupa ovog naziva, iz Beograda, koja je objavila prvi album negde sredinom 90ih, bila je grupa koju su chinili moji drugari iz skole - Kokan, Bogi, Pumpi, izmedju ostalih... Vlade Rajcica se jednostavno ne secam. Ili je to bila druga Avangarda...

WARLOCK

Quote from: "Plissken"KLAUDIJA KRISTIJAN!!!!
Jao covece nisam znao ko je ona,bila je dobra u tinejdzerskim filmovima :!: moram hitno uzeti autogram,mozemo se kladiti da cu uspeti da dobijem autogram a i mozda se slikati :D

ginger toxiqo 2 gafotas

Srpski ljudi mačke
terorišu Njujork
Marina MIRKOVIĆ, 8. jun 2007

IZLOG restorana "Beograd" krase tri svinjske glave, dok gosti okupljeni oko kazana jedu pasulj, zalivaju ga (domaćom?) rakijom i nazdravljaju svom božanstvu Kraljeviću Marku! Pri tom, iako nazvani Mamlucima, ti ljudi pričaju na čistom srpskom jeziku, a čim otkuca ponoć pretvaraju se u crne pantere i napadaju Njujorčane! Reč je o jednoj od ključnih scena kultnog noar filma, "Ljudi mačke" iz 1944. godine, sa rediteljskim potpisom Amerikanca francuskog porekla Žaka Turenra. Međutim, generacije studenata u našim filmskim školama ne znaju ništa o tom neverovatnom dodiru čuvenog horora sa ovim kulturnim prostorima! Miši Nedeljkoviću, autoru najsveobuhvatnije studije noar filma, ovu i slične filmske pikanterije vezane za njegov etnički bekgraund otkrio je Čarls Hopkins, šef prebogatog filmskog arhiva na UCLA, gde je Nedeljković kao student radio na restauraciji nitratnih filmova.
- Hopkinsu, koji me je kao posvećenog radnika veoma voleo i koji bi mi, kada god nije imao novca da me isplati, "poklonio" po neku zapanjujuću lekciju vezanu za učešće Srba ili "srpskog" u istoriji filma, nije bilo jasno kako to da mi na beogradskom FDU nismo čuli ništa o filmovima ili ličnostima o kojima su u SAD napisane hiljade tekstova - priča Nedeljković - Takođe, prikupljajući materijal za knjigu o noar filmu, naišao sam na mnoštvo imena Srba koji su dali ogroman doprinos nastanku i razvoju ovog stila, a o kojima mi ne znamo ništa. Zato sam rešio da snimim dokumentarni edukativni serijal o emigrantima u noar filmu, čija će svaka epizoda biti posvećena doprinosu neke pojedinačne nacije, a Srbi u Holivudu tema su prve epizode.
Nedeljkovićev dokumentarac, na kojem radi sa koproducentom Banetom Miloševićem i režiserom Rajkom Rakićevićem, pokazaće detalje vezane za prikazivanje krvoločnih Srba - pantera koji terorišu Njujork u hororu "Ljudi mačke", koji dokazuje da su nas u Holivudu demonizovali još davnih četrdesetih. Baviće se i fascinantnom karijerom Srbina(!) Veljka Šoša alijas Breda Dekstera, jednog od "Sedam veličanstvenih" u kultnom vesternu, glumca iz slavnog noar filma "Džungla na asfaltu", i "Makaa" - u kom je igrao pored Roberta Mičama i Džejn Rasel. Sredinom sedamdesetih, u jeku slave, Šošo je sa suprugom, takođe srpskog porekla, posetio velikog ljubitelja vesterna - Tita, i u intervjuu jednom jugoslovenskom listu pričao o svom hercegovačkom zavičaju. Pravo srpsko junaštvo Dekster je pokazao kada je skočio u vodu i spasao Frenka Sinatru od sigurnog davljenja, za šta je od Crvenog krsta dobio priznanje, a od budućeg prijatelja Sinatre proročanstvo: "Ti ćeš biti zvezda!".
- Tužno je to što je slavu naše zemlje pronosio čovek koji je uvek isticao Jugoslaviju kao svoj zavičaj, a pri tom mi u njegovoj otadžbini ne znamo ništa o njemu - smatra Nedeljković - Svaka njegova biografija i članak o Deksteru na Internetu, počinje rečima: "Američki glumac srpskog porekla".
Dokumentarac će pokušati da razjasni i mit o ilegalnom prelasku u Bosnu Džona Garfilda, glumca na vrhuncu slave koji je kao simpatizer socijalističkog pokreta fasciniran borbom na prostorima Jugoslavije, 1943. godine došao ovde samo da bi čestitao Titu. Makarti ga je smesta stavio na crnu listu, a povređeni glumac ubrzo je umro, u 39. godini. Mladen Sekulović alijas Karl Malden, Garfildov studentski drug, bio je bolje sreće, jer iako srpskog porekla koje je uvek isticao potencirajući svoje prezime, nije "gajio" socijalistička uverenja, već je sa poznatim režiserom - potkazivačem "neamerikanaca" Elijom Kazanom ostvario nazaboravne filmove.

MILOVA POBEDA
NEDELjKOVIĆ je odavno želeo da obznani nedovoljno poznat istorijski kuriozitet da je Srbin zaustavio divljanje zloglasnog lovca na veštice, senatora Makartija. U tome ga je pretekao Džordž Kluni, baveći se u svom postnoar filmu "Laku noć i srećno" ličnošću kapetana američke armije Mila Radulovića - simbola sloma represije nad filmom. Dokumenatarac će predstaviti kombinaciju kadrova iz Klunijevog filma i televizijske emisije iz pedesetih koja je rehabilitovala Radulovića, koga je Makarti optužio za komunizam samo zbog srpskog porekla. Nedeljković poseduje originalne arhivske snimke odbrane Radulovića pred Komitetom za antiameričke aktivnosti.

BRACIKA REŽISER
POPULARNOST našeg geografskog prostora u Holivudu dokazuje i podatak da je Žan Negulesku za film "Mask of Dimitrios" upotrebio Beograd kao lokaciju. Naravno, poznato noar ostvarenje nije snimano u tada ratom razrušenom Beogradu, već u studiju gde je ambijent našeg glavnog grada rekonstruisan.
- Noar je nastao na kombinaciji talenata iz najrazličitijih kulturnih miljea, tako da i naš film u suštini veliča ideju multikulturalizma - objašnjava Nedeljković - Najčuveniji romantični noar film, "Kazablanka", snimio je vojvođanski Mađar poreklom, koji se zvao, Mihalj Kertes, na engleskom - Majkl Kurtiz!

crippled_avenger

Misa Nedeljkovic, doktor za noir...

Kuncino, moras da ga svrgnes!

ginger toxiqo 2 gafotas

...STEFAN KAPIČIĆ u "Storyju" najavi premijeru "Čarlstona za Ognjenku"  u takmičarskoj, glavnoj selekciji upcoming festivala u Veneciji...

ginger toxiqo 2 gafotas

Režiser najavljuje istorijsku priču o meksičkom revolucionaru
Kusta želi da snimi film o Panču Vilji
Autor: A. Novaković | 11.06.2007 - 09:47

Film Emira Kusturice ,,Zavet", koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, 21. juna će otvoriti 29. moskovski filmski festival, a u intervju za internet sajt festivala, Kusturica je najavio da će mu sledeći projekat biti film o Panču Vilji, čuvenom meksičkom revolucionaru!
- Nameravam da snimim film o Panču Vilji, velikoj figuri meksičke revolucije, i nadam se da ću uspeti to da ostvarim. Uostalom, ja sam ispunio sve što sam obećao. Ja sam kao Maradona u fudbalu. Radim ono što želim i imam tu privilegiju da radim koliko ja hoću. Naravno, nikada ne zaboravljam da moram da ostanem slobodan i uvek svoj. Ne znam koliko će to trajati, ali za sada uspevam da uspešno balansiram između filma i života. Zbog toga već 25 godina ostajem u filmskoj industriji - izjavio je Emir Kusturica koji je na pitanje da li je svestan da ceo svet posmatra Jugoslaviju kroz njegove filmove, odgovorio:
- Najbolje je da to ne znam. Da mislim da je to istina, umislio bih da sam velika faca, i to saznanje mi ne bi donelo ništa dobro. Naročito sada kada pokušavam da svoje filmove više otvorim prema svetu, što nije bio slučaj u prošlosti.
Doroteo Arango Arambula, poznatiji kao Francisko Vilja i po nadimku Francisko Pančo Vilja, jedan je od predvodnika meksičke revolucije. Bio je zadužen za revoluciju u severnom delu Meksika, gde je jedno vreme bio i guverner. Postao je poznat kao nemilosrdni vojskovođa, a danas mnoge ulice i građevine širom Meksika nose njegovo ime. U Americi, Vilju pamte po njegovom pohodu na jedan mali grad u Novom Meksiku koji je isprovocirao žestok odgovor Amerike. Kao jedna od najzanimljivijih figura revolucije, lik i delo Panča Vilje dugo već privlači novinare, pisce, filmske stvaraoce. Više od 30 filmova snimljeno je o njemu i njegovim delima, a u ulozi slavnog revolucionara našli su se Antonio Banderas, Jul Briner, Teli Savalas...
Vilja je umro 1923. godine, bio je veliki ženskaroš, ženio se čak 24 puta, a priča se da je iza njega ostalo mnogo zakopanog blaga koje i dan-danas neuspešno traže mnogobrojni avanturisti.

Kusturica kao glumac
U italijanskom filmu ,,Hermano", čudnoj priči o napolitanskoj mafiji koji režira Đovani Robijani, osim Radeta i Lucije Šerbedžije, kao i velikog bokserskog asa Mata Parlova, u nekoliko scena, kao glumac pojavljuje se i Kusturica. On u filmu igra lik Vladimira Čomskog, a režiser Robijani je inače Kusturičin student s njujorškog Kolumbija univerziteta.

Maradonini driblinzi
S nestrpljenjem se očekuje dokumentarni film Emira Kusturice o slavnom argentinskom dribleru Dijegu Armandu Maradoni. Koliko je bio veliki igrač, toliko je u karijeri imao problema, često i sa drogom, a Kusturica je pokušao da napravi intimni portret slavnog asa. Film je sniman širom sveta, u Argentini, ali i na beogradskoj ,,Marakani" gde je rekonstruisan njegov čuveni lob.
- Ovaj film je veoma teško napraviti. Želim da pokažem pravog Dijega, a sve to je teško, jer je fudbal nauka neverovatne matematičke precioznosti - rekao je jednom prilikom Kusturica. Muziku za film radi slavni muzičar Manu Čao, a premijera se očekuje početkom sledeće godine.

crippled_avenger

Cak i Popboks pise:

Prva klapa "Serbian scarsa" 15. juna
Glavni producent, scenarista i tumač glavne muške uloge Vladimir Rajčić, najavio je početak snimanja filma Serbian scarsza 15. jun ove godine.
Glumačku ekipu će, pored njega i Jane Milić, činiti i Michael Madsen, Mark Dacascos, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Dragan Nikolić i drugi.
Radnja filma dešava se u Americi i Srbiji i prati nesrećnu sudbinu porodice rasejane po svetu nakon ratova krajem prošlog veka.
Deo filma koji će biti sniman u Beogradu radiće se u periodu od 15. juna do 19. jula dok će drugi deo biti rađen u SAD.

crippled_avenger

Ova priča o Veneciji koliko znam nije realna. Mada, ... Možda kapidža zna nešto što mi ne znamo. Jedino što je za sada uklesano u kamenu je francuski release date.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Ova priča o Veneciji koliko znam nije realna. Mada, ...

pričao sam juče nadugačko i naširoko sa acom r. o svemu, pa i o perspektivama OGNJENKE, i ničim nije čak ni nagovestio ovako nešto.

ginger toxiqo 2 gafotas

Mićanović kod Gaja Ričija

R. R., 11. jun 2007

JEDAN od najangažovanijih i najpriznatijih beogradskih glumaca, Dragan Mićanović, kako "Novosti" saznaju, uskoro će se naći u internacionalnoj glumačkoj ekipi filma koji režira poznati britanski reditelj Gaj Riči. Kasting za film koji ima radni naslov "Rokenrola" još je u toku, a prolaze ga najpoznatija američka i britanska glumačka imena, među kojima su i mega zvezde, poput Džordža Klunija i Breda Pita.
Reditelj koga naša publika poznaje po hitovima kao što su "Dve čađave dvocevke", po režijama kontraverznih spotova za njegovu ženu Madonu koji uvek izazivaju zgražavanje puritanaca ( "Njhat it Feels like for a Girl"), napisao je i scenario za novi film.
Dragana Mićanovića, koji ovih dana putuje u Rijeku, gde će u produkciji HNK igrati glavnu ulogu u "Lukreciji iliti Žderu", koju kao spektakl ovog leta u Hrvatskoj režira Jagoš Marković, čeka i uloga učitelja u filmu "Sveti Georgije ubiva aždahu", u režiji Srđana Dragojevića. A između dva projekta naći će se u Londonu, gde će "pasti" prve klape novog Ričijevog filma. Iako je Mićanović do sada u karijeri najviše igrao pozitivne junake, popularni britanski reditelj ga je u svojoj priči video za ulogu negativca.

ginger toxiqo 2 gafotas

..."dete moga grada" je to!!!

crippled_avenger

U Engleskoj je uglavnom igrao negativce...

ginger toxiqo 2 gafotas

Treći u nizu filmova o Kenediju Hasaniju, režisera Želimira Žilnika, premijerno će biti prikazan 20. juna u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Igrani film, koji se nadovezuje na dokumentarna ostvarenja "Kenedi se vraća kući" i "Gde je Kenedi bio dve godina", pozvan je i na festivale u Veneciji, Trstu i Berlinu.

ginger toxiqo 2 gafotas

...a Željko Mitrović najavio da će u produkciji Pink Film Internationala će do februara snimiti još četiri serbo naslova...HILFE!!!

crippled_avenger

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Treći u nizu filmova o Kenediju Hasaniju, režisera Želimira Žilnika, premijerno će biti prikazan 20. juna u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Igrani film, koji se nadovezuje na dokumentarna ostvarenja "Kenedi se vraća kući" i "Gde je Kenedi bio dve godina", pozvan je i na festivale u Veneciji, Trstu i Berlinu.

Ja volim ovu franšizu i radujem se novom Žilnikovom filmu.