• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Veliki brat, narodni neprijatelj br. 1

Started by Mixitron M. Storm, 01-01-2007, 04:54:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: Mesugahh
Quote from: "Kastor"

Ne, primitivno i glupo je... quote]

... si i ti... ;)

aha! edituješ, tico!

e, nema!

inače, nije kastor glup, on je bistar dečko koji čita dobre knjige i pametno razmišlja...
https://ljudska_splacina.com/

Mesugahh

Quote from: Ghoul
Quote from: "Mesugahh"

Ne, primitivno i glupo je... quote]

... si i ti... ;)

aha! edituješ, tico!

e, nema!

inače, nije kastor glup, on je bistar dečko koji čita dobre knjige i pametno razmišlja...

Kako za koga. ;)

Kastor

Sudeci po Kastoru i Kremi, ljudi koji gledaju kvizove su primitivci... mozda oni koji ugase TV dok voditelj pita ucesnika kviza na sta ce pare potrositi... nisu primitivci....  :?:

Mesugahh bre, niti je VB kviz, niti kvizove treba gledati zbog učesnika već zbog sadržaja.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

Quote from: "Kastor"Mesugahh bre, niti je VB kviz, niti kvizove treba gledati zbog učesnika već zbog sadržaja.

što se mene tiče, ne treba ih gledati ni zbog čega: to je tv ekvivalent ukrštenih reči i slične enigmatike, sa natjecanjem u poznavanju nebitnih i irelevantnih činjenica koji se kod priprostog sveta smatra ekvivalentom ZNANJA.

ukratko: gubljenje vremena.

Mesugahh

Sudeci po Kastoru i Kremi, ljudi koji gledaju kvizove su primitivci... mozda oni koji ugase TV dok voditelj pita ucesnika kviza na sta ce pare potrositi... nisu primitivci....  :?:

Mesugahh bre, niti je VB kviz, niti kvizove treba gledati zbog učesnika već zbog sadržaja.

Apsolutno se slazem sa time sto si rekao. Ja samo kazem da u svoj toj losoj stvari zvane VB ima i neceg dobrog. A to je da je pobednik uzeo pare na malo tezi nacin, da preko 100 dana izdrzi da slusa i gleda gomilu budala (osim Edina) koji baljezgaju te uzme pare i usput kaze da ce to potrositi na skolovanje... Zar to nije svetla tacka na ovo sranje od soua?

Ghoule, editovao sam post...  :)

Kastor

Quote from: "Ghoul"što se mene tiče, ne treba ih gledati ni zbog čega: to je tv ekvivalent ukrštenih reči i slične enigmatike, sa natjecanjem u poznavanju nebitnih i irelevantnih činjenica koji se kod priprostog sveta smatra ekvivalentom ZNANJA.

ukratko: gubljenje vremena.

Šta se bre ti mešaš u TV pitanja, nisi kompetentan.  :lol:

Ma ja uopšte imam odbojan (diskutabilno) stav prema enciklopedijskom znanju i uopšte sticanju znanja radi ZNANJA.

@Mesugahh
Svaka čast pobedniku koji nije imao mogućnost da isključi TV  :wink:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

krema

Ha ha, koliko ja vidim neko ne razlikuje VB i kvizove. Kakve veze ima jedno s drugim?
A pobjednik je pretpostavljam pametan kad mora "trpiti" druge budale u kuci? :cry:

Kastor

Ajde kremo priznaj da si bio na audiciji, nisu te prihvatili i sada si ogorčen.  :lol:

Alibaba

A mozda je dobrbit VB u tome sto je dosta ljudi skrenuo paznju sa Grand Show-a.

A mozda je VB gori od Grand Show-a mada ne verujem...

Mozda oboje treba zabraniti i pustati na svim kanalima samo Jazz.. tako 10 godina pa bi valjda malo promenili masu...

Jake Chambers

Kastore, kad si poslednji put gledao neki naš kviz? Ja sednem nekad dok jedem ispred TV dok mama gleda i nije u poslednjih mesec dana bila epizoda Slagalice ili onog Napona visokog ili kako već da nije bilo bar JEDNO pitanje sa netačnim odgovorom... tako da... zbog sadržaja? Nö, danke.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Alibaba

Slagalica je toliko glup kviz da me zaboli srce kad naletim na tu zdrickalicu na TV-u.

Kastor

Quote from: "Jake Chambers"Kastore, kad si poslednji put gledao neki naš kviz? Ja sednem nekad dok jedem ispred TV dok mama gleda i nije u poslednjih mesec dana bila epizoda Slagalice ili onog Napona visokog ili kako već da nije bilo bar JEDNO pitanje sa netačnim odgovorom... tako da... zbog sadržaja? Nö, danke.

Jbg, ovo nisam shvatio, danas mi je mozak u leru.  :roll:

Htedoh reći, ako neko već gleda neki kviz logičnije mi je da to radi zbog tzv. pasivnog učestvovanja, nego zbog toga što želi sazna što više o učesniku ili voditelju.

krema

U pravu si, Kastore, ha ha. Molio sam ih da me prime, nudio da ja njima platim da udjem, ali nista. I sada ih blatim, jer drugo ne mogu. Isfrustriran sam. xrofl
Tacno ti je i ovo za kvizove-nit me zanima voditelj, nit ucesnik, vec naravno svojevrsna provjera znanja(naravno, u kvizovima u kojima su pitanja na bilo kakvom nivou, a i to je danas tesko naci).

Nyarlathotep

Ja sam imao srecu da sam tog VB gledao dva tri puta na netu, i to bas kad su im onako nesrecnima dali po neko pivo, pa se one sabankice raspomamile u baskraj. Super sam se nasmejao, i podsetio kako izgledaju maturske eksurzije. Jebote, ljudi, pa to je sve suvise poznato. Takvi idioti se svuda nalaze (u skoli, na ulici, u domu zdravlja, po nocnim klubovima, prodavnicama, u bolnicama, na fakultetima (uf, tu sto ih ima), po izdavackim kucama i casopisima), zasto bih i na TVu, koji nikada ne gledam, njih gledao.

Ja sam, poput vecine normalnih ljudi, drustvenim aparatima, nasilno uguran u socijum, odavno bio primoran sve ovo da spoznam, te mi nije ni malo bilo zanimljivo. OK, ajde ti jadnici sto se tamo guze, grle vataju i placu za 100 000 eura, to mi je i objasnjivo, ali ona sirota stoka sto jedva prezivljava sa 150-200 eura mesecno i sa to malo para glasa da napuni dvadeset puta veci budzet od tih pisljivih 100 000 eura, jebiga, to je problem koji treba resavati, a ne iskoriscavati u ovakve svrhe.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

krema

E, Nyrla, svaka ti na mjestu...

zoskoz

Truba

budući da je društveni život ZSovaca na skali od 1 do 10 negdje na zavidnoj  8)  jedinici i pol usuđujem se pitati gleda li iko petkom navečer (HRT1) emisiju kojoj ne znam imena jer uvijek uhvatim od sredine  :oops: u kojoj 4 književnika ili akademika nebitno razgovaraju o aktuelnim društvenim temama...

prošli put je jedna od tema bila... izmišljanje novih riječi... tipa... OPĆILO (medijsko)... a to je iszmislio neki kaptolski klerik

:evil:

eh to je veliki brat s akademicima ... mnogo zanimljivije i smješnije od bljuvotina sa VB kojeg sam gledao cijelih 12 sekundi  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

zoskoz

Quote from: "Truba"...mnogo zanimljivije i smješnije od bljuvotina sa VB kojeg sam gledao cijelih 12 sekundi  :x
12 sekundi. pih. seljacino.  :x  ako gledas, gledaj ko covjek. ne htjeo bi, al' da ne vidis...

Truba

htio sam ja ranije prebaciti kanal ali nešto ne valja daljinski  :x

:evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

zoskoz

pa i ja sam htio odmah prebaciti kanal ali sam u zaletu bacio daljinski tako da ni moj vise ne radi.  :x  sta ces, sad stalno moram gledati bb (ovdje nikad ne nestaje struje, koja nakaradna zemlja...)  :x

Jake Chambers

Quote from: "Jake Chambers"Kastore, kad si poslednji put gledao neki naš kviz? Ja sednem nekad dok jedem ispred TV dok mama gleda i nije u poslednjih mesec dana bila epizoda Slagalice ili onog Napona visokog ili kako već da nije bilo bar JEDNO pitanje sa netačnim odgovorom... tako da... zbog sadržaja? Nö, danke.

Jbg, ovo nisam shvatio, danas mi je mozak u leru.  :roll:

Htedoh reći, ako neko već gleda neki kviz logičnije mi je da to radi zbog tzv. pasivnog učestvovanja, nego zbog toga što želi sazna što više o učesniku ili voditelju.

Jes, ali kako da proveriš znanje kad su kod njih odgovori pogrešni?  8)

angel011

Znanje? Ili pamćenje podataka koji su izvučeni iz konteksta i zato potpuno nebitni?
We're all mad here.

Bilja

Quote from: "Truba"budući da je društveni život ZSovaca na skali od 1 do 10 negdje na zavidnoj  8)  jedinici i pol

Ne mogu da verujem! Nasla sam ljude sebi slicne! Konacno!!!!  :lol:  :lol:
Bilja
----------------------------------------@

Boban

Čujem da je Olja Bećković pozvala u Utisak nedelje jednog od učesnika VB. Ja sam več prestao da gledam Olju, ali sada ću definitivno obrisati B92 iz ponude kanala u mojoj kući.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Jake Chambers

Quote from: "angel011"Znanje? Ili pamćenje podataka koji su izvučeni iz konteksta i zato potpuno nebitni?

Pa i to je znanje. I kakav sad kontekst? Hoćeš da mi kažeš da na kontrolnim radovima u školi u sistemu pitanje-odgovor imaš neki kontekst?
I da... ako ja vidim na kvizu pitanje na koje znam odgovor, a kviz-maaaasteri imaju neki drugi, pogrešan odgovor, otkud ja da znam da je njihov odgovor na neko pitanje, na koje ja lično nemam odgovor, zapravo tačno?

Boban

Ljudski mozgovi različito funkcionišu; jedni pamte kroz slike, drugi kroz reči; jednima leži pamćenje, drugima, pak, kombinatorika ide bolje. Naravno, ima i onih koji ni za šta od svega ovoga nisu sposobni, ali o njima valjda ne pričamo ovde.

mac

Quote from: "Boban"Ja sam več prestao da gledam Olju, ali sada ću definitivno obrisati B92 iz ponude kanala u mojoj kući.
:lol: Ako i TV kanale tretiraš kao poznanike sa foruma jednom će sigurno doći dan kada nećeš imati šta da ubodeš na daljincu.

Boban

To je zabluda. I dalje imam bar pet puta više poznanika nego što mi realno treba. Pola života mi ode na društvene aktivnosti.

Ghoul

Quote from: "Bilja"
Quote from: "Truba"budući da je društveni život ZSovaca na skali od 1 do 10 negdje na zavidnoj  8)  jedinici i pol

Ne mogu da verujem! Nasla sam ljude sebi slicne! Konacno!!!!  :lol:  :lol:

da, bilja i komi, to je zaista a match made in heaven!  :!:

mac

Quote from: "Boban"To je zabluda. I dalje imam bar pet puta više poznanika nego što mi realno treba. Pola života mi ode na društvene aktivnosti.
Jeste, ali TV kanala nema baš toliko, čak ni u sred Beograda. Jedino ako imaš kablovsku, ali pretpostavljajući da imaš više kriterijume od mene ni kablovska ne pomaže mnogo... Ne može čovek ceo dan da gleda kako gepard juri antilopu...

Ghoul

Quote from: "mac"Ne može čovek ceo dan da gleda kako gepard juri antilopu...

...da, ali onaj payoff kad je NAPOKON stigne...  :!:  :!:  :!:

Джон Рейнольдс

Grešiš. Može.  :)

Mada moram da priznam da postoji neobično mnogo emisija o gepardima, neproporcionalno u odnosu na ... šta ja znam ... oposume ili hermeline, a o okapijima i jakovima i da ne govorimo.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Bilja

Kao da je bitno. Ionako se svih tih perosna iz VB za mesec-dva niko ziv nece secati. A meni je svejedno jer uopste ne pratim TV program te nemam nikakvih dodira sa bilo kakvim informacijama, reklamama i nametanjima iz VB ili bilo koje emisije. Sav info i vesti koje mi trebaju (tu mislim na opste vesti, ne na, daleko bilo, VB vesti  :roll: ) pokupim sa neta a TV ne gledam uopste osim kad naleti neki dobar film ili ga koristim da pustam filmove sa CD-ova.
Oduvek sam vise volela knjige i stripove i uopste sve sto je na 'artiji pre nego na ekranu.
Bilja
----------------------------------------@

krema

Upravo tako, niko se ovih persona nece sjecati...posto ce poceti nova sezona i novi "heroji" ce se pojaviti... :evil:

Kastor

angel011

Quote from: "John Reynolds"

Grešiš. Može.  :)

Mada moram da priznam da postoji neobično mnogo emisija o gepardima, neproporcionalno u odnosu na ... šta ja znam ... oposume ili hermeline, a o okapijima i jakovima i da ne govorimo.

Gepardi su velike mace. Gledaš ih i sve ti se čini da bi mogao jednog da povedeš kući kao mezimče. Hermelini su za to previše prgavi, a nema baš mnogo onih koji bi poželeli da im jak bude kućni mezimac.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Ne bi poželeo ni da mu ljubimac bude gnu, pa ipak do iznemoglosti vrte emisije o njihovim migracijama i lemming-like ponašanju.

Nepravda prema jakovima je na Animal Planetu dodatno produbljena foršpanom sa fenomenalnom sekvencom kada se dva od tih crusty bilmeza zaleću jedan na drugog i sudare se glavama tako da se zemlja zatrese. I ništa više od toga. Mislim, ta scena jeste kul, ali dajte bre više jakova! A o medijskom prisustvu okapija i da ne govorim. Što se prosečnog gledaoca tiče, oni nisu ugrožena već izumrla vrsta.

(moram da primetim da se u tonu ove moje poruke osećaju posledice iščitavanja nekih starih tema sa ovog foruma, od pre dve-tri godine)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kastor

Ne samo na Animal Planetu, jak je zapostavljen čak i tamo gde može da igra revolucionarne uloge, npr. Spice channel.

Mixitron M. Storm

Animal planet ovakav kakav je treba zabraniti, a sve one koji odu da snime još jednu emisiju o afričkoj fauni za bilo koji kanal streljati i ostviti na mrciništu, za lavove i lešinare.

Kada ste gledali emisiju koja prati život najobičnijeg Capreolus capreolusa, aka srndaća? Nikad! (Ne računajući halucinacije onog Lalovića.)
Nemci su mi tu za poštovanje. Malo-malo, pa emisija/reportaža o nekoj njihovoj divljini/prirodi i životinjama koje žive TU.

Kastor

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Kada ste gledali emisiju koja prati život najobičnijeg Capreolus capreolusa, aka srndaća? Nikad!

AP je popularan, gotovo igrani a ne naučni program.
Ljudi vole krv - Na kraju emisije o srndaću krv mora da padne, ali čoveku nije baš prijatno umorstvo životinje čiji je život pratio proteklih pola sata/sat vremena -  Zato ljudi vole emisije o lovcima, a ne lovini. (Krv je pala, glavni junak je preživeo, ubio je da bi se prehranio, priroda nastavlja svoj život, cvetići se otvaraju, leptirići ih oprašuju, ptičica oglašava nadu  qpuke )

Mixitron M. Storm

Hah.
Švabovi daju mahom 'život životinje koju posmatramo u jednoj godini', nema ubijanja, sve je OK i može da se gleda.
Osim toga, na našem kontinentu i nema nekih viđenijih predatora, pa da na kraju srndać mora da bude pojeden (ne računajući nas i bosance, koji smo odskora doslovno popločani vukovima u svim iole neurbanizovanim sredinama - i rumune i bugare, koji su oduvek bili popločani :) )

A to što Memedović mora da snima razne great white hunt... sponzore kako pucaju na lopatare zaboravljajući da otkoče karabin i great white doktore kako iskusno vele da se na kraju sezone fazan puca na 70-80 metara (omfg!) je deseto  :evil:

drf

Ljudi, šta bi sa onim leminzima? Znate, onim mišolikim stvorovima koji se ritualno survavaju niz liticu. Bilo je i SF priča o tome. Jesu li se svi samoubili? Ili je to bila laž.

Mixitron M. Storm

Educated guess: da su se svi samoubili pokušavajući da dođu do kontinenta koji je otplutao dalje, nikad ih ne bi ni zatekli da pričamo o tome :)

Kastor

Samoubistva leminga su mit proizašao iz sledeće činjenice:

QuoteWhen there are too many lemmings in one area and not enough to eat, they migrate to find food. On their path, many drown by running into the rivers and lake.

Dalja istorija "istine" o masovnim samoubistvima počinje snimanjem Diznijevog dokumentarca iz 1958 'White Wilderness':

QuoteThe filming took place in Alberta, Canada. But when the film crew got there, they found no lemmings and no examples of suicide. The lemming's natural habitat is northern Canada, Alaska, Siberia and Scandinavia. Not to be dissuaded, the principal photographer (James Simon) and crew went down the unfortunate path of story fabrication. They paid Inuit children from Manitoba 25 cents for every lemming they could catch.

They then placed the lemmings on a large turntable, like a 'merry-go-round' hidden with snow, and got the lemmings running. With some imaginative camera angles and editing, they made a few dozen lemmings look like thousands migrating and rushing to a scene even more startling. After the migration sequence, the lemmings were collected and taken to a cliff top overlooking a river. The documentary crew crouched down hidden from the cameras, and pushed the lemmings over the edge of the cliff to their death in the rushing water below. The myth of lemming suicide turned from fable to money-spinning 'fact'

Meho Krljic

Da, još su Dead Kennedys na svom poslednjem albumu rekli 'When lemmings die for Disney they're just hurled off the cliff'.

Jake Chambers

Ja sam Leminge poslednji put video na Super Nintendu 1993. godine.  :lol:

Alibaba

Hm cuo sam da uskoro krece drugi serijal VB u Srbiji jer je prvi pokazao nevidjen uspeh. A takodje sam video PR-a VB Srbija kako se hvali kako im je kaze bilo dovoljno samo 150 ljudi da odrade show u Srbiji. Takodje kaze da je u Poljskoj trebalo 300. Pa se riba iscudjava kako je nama kao trebalo duplo manje ljudi i je smo li mi Srbi toliko pametniji.

A onda se pojavio neki lik koji je radio tamo i kaze da je radio po 15 sati dnevno ?!?!?

Pa mislim se olosu jedan PR-ski neradnicki ... pa ja bih pre rekao da smo mi ispali moroni... jer dok je neki poljski kamerman isao kuci posle 8 sati posla, ovi nasi se pretvorise u robove. I kao pametniji smo.

A cuo sam da su kamermani imali platu po 15 000 dinara mesecno  :P

Mixitron M. Storm

Quote from: "Meho Krljic"Da, još su Dead Kennedys na svom poslednjem albumu rekli 'When lemmings die for Disney they're just hurled off the cliff'.

Sad imam i materijalne dokaze kojima mogu da objasnim moju mržnju prema diznijevim 'filmovima o prirodi'...

Loengrin

Quote from: "Mixitron M. Storm"Animal planet ovakav kakav je treba zabraniti, a sve one koji odu da snime još jednu emisiju o afričkoj fauni za bilo koji kanal streljati i ostviti na mrciništu, za lavove i lešinare.
Jedna od ređe dobrih scena je ona na kojoj king-size afrički slon juri snimatelja i stiže ga. Ne znam gde je puštaju, ali daje jasnu poruku voajerima.
Najomiljenije su mi emisije o poremećenoj ravnoteži u prirodi, kad shvatiš da čovek ispašta zbog greške neproverenog seljenja flore i faune na neko neodgovarajuće podneblje (igranje boga).
Čovek se toliko raširio po Zemlji da je besmisleno postalo snimati samo emisije gde nam se čini da ga uopšte nema na planeti.

Quote from: "Mixitron M. Storm"Kada ste gledali emisiju koja prati život najobičnijeg Capreolus capreolusa, aka srndaća? Nikad! (Ne računajući halucinacije onog Lalovića.)
Nemci su mi tu za poštovanje. Malo-malo, pa emisija/reportaža o nekoj njihovoj divljini/prirodi i životinjama koje žive TU.
Bile su ranije neke emisije o divljim životinjama iz okoline (nešto kao susret prirode i civilizacije), ali se više ne sećam gde i kada  (te je info beskoristan) ali sve jedno su mi se svidele.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Demo(n)lisher

Ma, veliki brat je SHIT na kvadrat.
Emisija je napravljena za publiku nastrojenu voajerizmu, (a to kod nas Srba hvala bogu ima i to na kile) i za pateticno - jadne seljobere koji nikad nisu imali zenske pa sad da bi malo pojacali svoje "morbidne" fantazije sednu na kauc, upale TV, stanica B - 92, odrediste Veliki Brat, i bum baja sledeceg trenutka organizuje one - man party : vezba na svome "stojku" do ejakulacije zbog onih ruznih, hitckokovskih "devojaka" i posle toga se zahvaljuje milome Bogu i B - 92 na malim uslugama.
Ah, thank you o mercy God, for small favours. :evil:
I eto, to je dame i gospodo, magicna formula uspeha koju su "strane sile" i njihova TV uturile nama jadnome narodu.
Sram ih bilo.
I`m a self - improved evil baby.