• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Veliki brat, narodni neprijatelj br. 1

Started by Mixitron M. Storm, 01-01-2007, 04:54:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mixitron M. Storm

Nagradno pitanje 1: da li je trebalo baciti štapi dinamita u sobu (kuhinju) u koju se nabilo 50% ljudi sa žurke, od 22:45 do 01:00, da bi gledali završnicu tog JE!#$%&!#$&! programa za imbecile?

NP2: -//- na onih 4-5 stvorova koji su ostali pred TVom i kad su svi ostali otišli na krov da vide NAŠ vatromet?

NP3: -//- na ljude koji su otišli kući kad se vb završio?

NP4: koji su moj i dolazili?

Inače, drugih 50% se dobro zezalo :)

Ko tačno odgovori, srećna mu nova godina!  :evil:

Boban

Pošto sam sinoć obrisao B92 iz memorije televizora da neko slučajno ne bi naleteo na VB, rekoh sebi, prvi koji pomene VB u Novoj Godini na diskusiji, pod bilo kojim izgovorom, čak i najnegativnijim, je mrtav čovek.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Ovo se sigurno ne računa pošto je napisano i objavljeno još tridesetog decembra prošle godine:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=77388

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Ovo se sigurno ne računa pošto je napisano i objavljeno još tridesetog decembra prošle godine:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=77388

meho, divim se tvom najnovijem postu do imbecilnosti!

moje divljenje je toliko da ću ti, SASVIM BESPLATNO, ponuditi jedan dragocen savet:

predlažem ti da u verziji texta, as is, samo reč 'mačka' zameniš frazom 'uranijski zeleni grickavac koga mi je na poklon doneo moj ujak, krljuštavi Ra'ihn Gn-Al-ull'.

tako ćeš, prema kriterijumima bobanovih novih pulena, dobiti strukturu čistokrvne NAUČNOFANTASTIČNE priče, pa ćeš time ladno moći da i formalno ispuniš uslov za učešće na njegovom konkursu: a sa pričom koja je u svim svojim ostalim elementima OVOLIKO superiorna, pobeda ti ne gine!

poslušaj me, a tvojoj pobedi nazdravljaćemo zajedno!
:!:  :!:  :!:
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Hehehe, hvala.  :lol:   Um... ne verujem da baš mogu sa ovim da učestvujem na nekom ozbiljnom književnom konkursu (ni Bobanovom, kolika god da je njegova ozbiljnost velika ili mala), pa ni kad bih mačku zamenio pomenutim stvorom ekstraterestrijalnog porekla, ali mi je drago ako se neko barem malčice zabavio...

krema

Svaka cast, Meho, ponovo sam odusevljen, ha ha...

lilit

bravo meho,
ulepsao si mi dan. :)
srecna ti nova godina i zelim ti sve najlepse u njoj!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Alibaba

I uze covek pare taj Ivan za skolovanje... jedino ne znam da li je placen porez na tih 100 000 eura ili ce tek da ga oderu...  :!:

Alex

Pazi se Viruse, postoji stroga administrativna zabrana, ideš po ivici...

Prvi put da pročitam nešto sa Mehovog bloga i odmah poslah prijatelju uz čestitku!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Black Mamba

Quote from: "alexts"Prvi put da pročitam nešto sa Mehovog bloga

evo i ja..... stvarno, iz najjjs©, iako tog velikog brata nikad nisam gledala... ne kapiram zasto je to tolika manija u zemljici Srbijici

Alibaba

Evo ga Miki gostuje u Karaokama na B92  :?

A Ena gostuje kod Cece na Pinku..  :x Inace i Velja Ilic je tu...  :x

A najzalije je sto je Veliki Bata imao najvecu gledanost za NG  :?

Boban

povraća mi se... nemam snage da pričam o tome.
A ogadili su mi i weifert pivo, što nisam verovao da može da se desi.

Alibaba

Zasto? Pa bas su smesni i zanimljivi... Ako nekom treba imam adresu sajta gde mozete da skinete lepe wallpapere  :!:  :)  :?  8)  :roll:  :evil:

Jake Chambers

Meni ste najluđi vi koji to mrzite a ubiste se pričajući o tome i trošeći vreme na to koje možete da utrošite na nešto što volite...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

krema

E, Mamba, nije to samo u Srbiji manija, u svim propalim kulturama je tako. Trebas vidjeti tek kako je nama u RS- s jedne strane srbijanski, s druge hrvatski Veliki Brat. Sve ljepse od ljepseg... :lol:

Ghoul

Quote from: "Jake Chambers"Meni ste najluđi vi koji to mrzite a ubiste se pričajući o tome i trošeći vreme na to koje možete da utrošite na nešto što volite...

ja uopšte ne znam šta je to 'veliki brat' i video sam, sasvim slučajno, sve ukupno maximalno 1 minut (10 sekundi ovde, 15 onde...), da citiram spajdera, 'uopšte ne želim to da promišljam'...

Black Mamba

Quote from: "krema"E, Mamba, nije to samo u Srbiji manija, u svim propalim kulturama je tako. Trebas vidjeti tek kako je nama u RS- s jedne strane srbijanski, s druge hrvatski Veliki Brat. Sve ljepse od ljepseg... :lol:

ja sam bila ubedjena da je veliki brat neka americka serija :P

Jake Chambers

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Jake Chambers"Meni ste najluđi vi koji to mrzite a ubiste se pričajući o tome i trošeći vreme na to koje možete da utrošite na nešto što volite...

ja uopšte ne znam šta je to 'veliki brat' i video sam, sasvim slučajno, sve ukupno maximalno 1 minut (10 sekundi ovde, 15 onde...), da citiram spajdera, 'uopšte ne želim to da promišljam'...

Ajde bre Gulo ko je tebe prozivao kad nisi po reči potrošio na VB :P

Bab Jaga

Meni prvo na pamet pala 1984 Orwella
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "Jake Chambers"ja uopšte ne znam šta je to 'veliki brat' i video sam, sasvim slučajno, sve ukupno maximalno 1 minut (10 sekundi ovde, 15 onde...), da citiram spajdera, 'uopšte ne želim to da promišljam'...

Ajde bre Gulo ko je tebe prozivao kad nisi po reči potrošio na VB :P

a ko pa odgovara na prozivanje? ja se ubacujem samo da omladini pružim pravi primer! treba birati o čemu se ne želi ništa znati! treba znati šta ne znati!

WARLOCK

Quote from: "Virus"Zasto? Pa bas su smesni i zanimljivi... Ako nekom treba imam adresu sajta gde mozete da skinete lepe wallpapere  :!:  :)  :?  8)  :roll:  :evil:
e gde ima wallpapare da se skine? :!:

Boban

Quote from: "Virus"Pa bas su smesni i zanimljivi...

Ima ljudi kojima je smešna top lista nadrealista, a VB je nepojamno gori od toga.
U marketingu postoje dva pristupa: ili se dopadni ili iritiraj, prvi način je najbolji, ali ko ne ume ili ne zna, mora da pribegne drugom načinu, pa je to razlog uspona Mikija... zaista se gadim sebi da pričam o svemu tome, a ti, viruse, ako su ti oni smešni i zanimljivi, ne znam šta da ti kažem. Sumnjam da ćemo imati o čemu da pričamo u životu.

VB je dokaz da savremena televizija može sve, da je moguće ni iz čega napraviti TV zvezde, čak i sa intelektualno zakržljalim i fizički nakaznim osobama... ja opet o Mikiju, a rekao sam da neću. Kao što rekoh, ogadiše mi omiljeno pivo.

Uostalom, setite se kako je Minimax uzdigao Lepu Brenu, polupismenu seljančuru zatupastog tela koja nema ni p od pevanja... bila je to najava novog, televizijskog doba, moći reklamokratije i potencije odslikane u što većem broja sekundi na ekranu.

Alibaba

Vi Bobane treba da znate da sam sve vreme sarkastrican...  :P

Ne zameram...

Boban

Nemoj. Postoji granica zajebancije koja se ne može preći a da to i dalje ostane samo zajebancija...

Alibaba

Pa slazem se sa vama... Ja ne gotivim taj glupi SHOW... ali je poent da ga ni ne mrzim... tj zabole me za njega... a vidim da ima dosta ljudi koji ga bas mrze...

Mozda samim time svi mi imamo drugacije granice zajebancije.

Eto gore je warlock prihvatio zajebanciju, vi niste... sve je to stvar individualnog pristupa.

WARLOCK

Quote from: "Virus"
Eto gore je warlock prihvatio zajebanciju, vi niste... sve je to stvar individualnog pristupa.
:oops: stidim se. mozda sam hteo da okacim sliku pobednika :oops:

Mixitron M. Storm

Њхат хаве И доне...

krema

Vec dugo traje navala tih programa kojima je cilj da odvrate ljude od razmisljanja o trenutnoj zivotnoj i politickoj situaciji i slicno.
Dok ima ko da gleda, a zaista ima, i to vecina, bombardovace nas tim, sve vise i vise...

Bilja

Odlican tekst Meho, kao i svi sa tvog bloga koje sam dosad procitala!!! Bas sam se oraspolozila citajuci ga (a vraski me je tesko oraspoloziti u poslednjih 15-tak godina ili tu negde).
Svaka cast! NAvijam da ih bude jos...  :!:  I to sto vise  :!:

Uzgred deco, zar niko od vas ne slavi vise docek NG i tako to? Mislim, ne slavim ni ja, ali bar ne ostavljam pismene dokaze da sam 01.01. oko ponoci ili par sati iza bila ispred kompjutera...
Doduse, kompjuter (kucni) mi je crko pa nisam ni mogla, ali ipak...
Bilja
----------------------------------------@

Alibaba

QuoteVec dugo traje navala tih programa kojima je cilj da odvrate ljude od razmisljanja o trenutnoj zivotnoj i politickoj situaciji i slicno.

Kremo ja bas citam sci fi kako bih odvratio razmisljanje od gnusne i  pokvarene sadasnje politicke situacije.

Bolje da razmisljam o Simonsovom ogromnom mozgu sa hiljadu saka koji napada covecanstvo nego da razmisljam o Kostunici i ostaloj bagri.  :?

EKSTREMISTA

Veliki brat- još jedno čedo NWO-a.
Naviknite se da vas posmatraju i snimaju,naviknite se da je sasvim normalno da vas gledaju dok vodite ljubav sa svojom ženom ili dok ste na WC šolji.Kad vam to postane potpuno normalno,nećete ni pomisliti da se usprotivite kad budu počinjalii da vam utiskuju bar kod na čelo(žig zveri) ili da vam ugrađuju čip u telo(što se već uveliko radi sa životinjama).
Baš zato će kod nas bez problema proći uvođenje ličnih karata i zdravstvenih knjižica sa bar kodom koji će sadržati sve ono što "ONI" o nama žele da znaju:karakter,tip ličnosti,političko,versko ubeđenje,iznos na bankovnom računu,krvnu grupu,bolesti od kojih smo bolovali,zdrave organe koji su im potrebni...
Zar mislite da je slučajno što se soba u kojoj ukućani pred milionima gledaoca iznose svoja najličnija osećanja(čak se i teraju na plač podsećanjem na najtužnije momente u svom životu) zove ispovedaonica i što na njoj stoji Svevideće oko,simbol vrhovnog božanstva NWO-a,Velikog arhitekte svemira,koji je ujedno i logo ove TV emisije.
Svako za koga je Veliki brat samo još jedna u nizu bezazleno glupih emisija za uzimanje para, retardiran je kao i njegovi ukućani.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Boban

A jednog dana, kada porasteš, shvatićeš da se zapravo sve vrti oko para. Ipak.

Kastor

Veliki brat je samo još jedna u nizu bezazleno glupih emisija za uzimanje para.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

krema

E moj Viruse, ako vec treba bjezati od stvarnosti(a ne vidim zasto), postoje mnogo bolje nacini za to od gledanja tuceta retardiranih likova kako po citav dan sjede, jedu, prde...
A podatak da je u Srbiji najpoznatiji i najpopularniji covjek polupismeni pcelar koji je dvije sedmice radio ono sto sam gore napisao je frapantna.
Mene cudi kako se nijedna stranka nije sjetila da ga stavi na izbornu listu. Kakav smo narod sigurno bi bio izabran... :wink:

mac

Jeste glupa emisija, ali nije bezazlena. U pravu je čovek, samo što to nema veze sa Biblijom i bar kodovima. Kako je došlo do toga da osobe bez ikakvih kvaliteta (tj. razloga) postanu popularne? To je nešto novo u ovoj civilizaciji, i mene plaši. Ranije si morao bar da imaš pare, ili sise, ili kuma na televiziji, postojao je kakav-takav sistem. Ovo sad je totalni haos.

krema

Tacno tako. Nikakvih kriterijuma nema. Sto gluplje to bolje.
Mada jos Srbija nije u fazi u kojoj je Hrvatska(ili se varam), gdje su oni koji su u kuci Big Brothera poistovjeceni sa malim bogovima...

Boban

Ljudi, promaklo vam je ono što sam rekao.
Popularnost se stiče ili nekom izuzetnom osobinom ili parama ili sekundama na televiziji. Upravo se o tome ovde radi.
Sekunda reklame u toku emisije VB je 200 evra. Znači, neko je procenio da sekunda tog programa toliko vredi; dakle, kada nekome daš 30000 ili ko zna koliko sekundi dnevno da ti bude pred očima, iza njega stoje te pare. A uspon pčelara iz Kupinova je eksperiment stranih bogatih TV studija da li smo mi kao narod spremni da progutamo bilo šta što nam TV ponudi. Sada treba očekivati i sve ostale emisije svih sličnih tipova... rečju, nema nam spasa od sranja koje se sliva s TV ekrana... u konačnom, oni te teraju da daš velike pare za novi kablovski TV sistem u kome te neće u svakom kadru čekati maloumni pčelari...

Pa zamislite da neko zatvori šestoricu nas (ghoula, miću, Cornelijusa...) u jednu sobu, pred TV kamere i da nas pusti da osam dana razlučujemo šta jeste a šta nije horor... pa posle toga bi cela nacija znala sve o tome, Mića bi postao voditelj na televiziji, Cornelijus bi bio angažovan da snima reklame stranih vina , čak bi se i ghoul ovajdio. Znak Sagite bi udesetostručio tiraž...

krema

Mene je strah da bi tu neko i glavom platio... :lol:

Kastor

Quote from: "Boban"
Pa zamislite da neko zatvori šestoricu nas (ghoula, miću, Cornelijusa...) u jednu sobu, pred TV kamere i da nas pusti da osam dana razlučujemo šta jeste a šta nije horor... pa posle toga bi cela nacija znala sve o tome,

Jok. To bi bio apsolutni promašaj.
Da bi prosečan gledalac bio zaluđen emisijom tog tipa, neophodni su mediokriteti u glavnim ulogama.
To je suština velikog brata. Identifikacija sa nekim ko je "kao ja, ali vidi eno ga na TVu!"
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

EKSTREMISTA

Kamo sreće da je samo to krajnji cilj i da će nam najveća šteta biti potrošene pare za kablovsku.
Mnogo gore od toga koliko su ljudi bacili para na glasanje ili koliko su producenti kinte zaradili,je činjenica da je to ubedljivo najgledanija emisija na svetu,da su ljudima ukućani postali kao članovi porodice,da su svi kao hipnotisani tom perverzijom i da su podešavali svoje svakodnevne obaveze prema emisiji.
Naravno da niko ne zanemaruje finansijski segment ali u slučaju Big brothera on nije primaran jer kad god NWO pravi ozbiljne projekte ovog tipa i to na globalnom nivou,uvek nastupa osim sa ekonomskog,i sa političkog i ezoterijskog aspekta.Baš zato će iako manje vidljive, posledice po našu slobodu,privatnost, psihu i intelekt biti mnogo teže od par eura manje u našim novčanicima.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

BladeRunner

Boban
QuotePa zamislite da neko zatvori šestoricu nas (ghoula, miću, Cornelijusa...) u jednu sobu, pred TV kamere i da nas pusti da osam dana razlučujemo šta jeste a šta nije horor... pa posle toga bi cela nacija znala sve o tome,

E ovo je super ideja! Vec vidim klince, koji su se nekad u igrama dijelili na Njemce i partizane, kako se sada dijele (meta)zanrovski, na horor i naucnu i epsku fantastiku, pa bude vise timova, pa se onda svadjaju moze li horor uopste da bude tim, pa onda plac i zvanje roditelja da oni razmrse taj Gordijev cvor. "Mama, mama, da li je horor zanr? Mika iz ulaza tri tvrdi da nije". "Ma ko tvrdi da nije... majku, oca...!"
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Bab Jaga

To ideju još prije godinu dana predložio je Zoran Krušvar (dobro, nije se radilo o istim osobima) A šou bi se trebao zvati geek brother.  :lol:
Ghoul fhtagn!

Mesugahh

Evo, da li je iko od vas zavrsio muzicku akademiju?

Pobednik VB hoce da iskoristi pare na skolovanje u oblasi muzike, klasicne dakako na odseku klavir. Ako je to vama primitivno i glupo, onda zaista nemam reci...

Kastor

Quote from: "Mesugahh"Evo, da li je iko od vas zavrsio muzicku akademiju?
Pobednik VB hoce da iskoristi pare na skolovanje u oblasi muzike, klasicne dakako na odseku klavir. Ako je to vama primitivno i glupo, onda zaista nemam reci...

Ne, primitivno i glupo je što nekoga interesuje za šta će pobednik VB da iskoristi pare.

krema

Mesugahh

Joj, kako inteligentan odgovor...  :?
A pobednik je sam rekao za sta ce pare da iskoristi. 8)

Jake Chambers

Quote from: "BladeRunner"Boban
QuotePa zamislite da neko zatvori šestoricu nas (ghoula, miću, Cornelijusa...) u jednu sobu, pred TV kamere i da nas pusti da osam dana razlučujemo šta jeste a šta nije horor... pa posle toga bi cela nacija znala sve o tome,

E ovo je super ideja! Vec vidim klince, koji su se nekad u igrama dijelili na Njemce i partizane, kako se sada dijele...

Meni je bolja ideja da se umesto "Nemaca i Partizana" igraju "Bobana i Ghoula"...

A apropo koga briga na šta će potrošiti pare:
Kako to da nam to pitanje ne smeta u velikim kvizovima?

Kastor

Quote from: "Jake Chambers"

Meni smeta.

Mesugahh

Quote from: "Jake Chambers"
A apropo koga briga na šta će potrošiti pare:

Sudeci po Kastoru i Kremi, ljudi koji gledaju kvizove su primitivci... mozda oni koji ugase TV dok voditelj pita ucesnika kviza na sta ce pare potrositi... nisu primitivci....  :?: