• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

EVROVIZIJA!!!

Started by ...dijete u vremenu..., 02-03-2007, 21:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

milan

Quote from: "Jake Chambers"
Što se tiče Neba, sama mistika bi ljude ubila u pojam.

Mada je to zanimljiv omaz poslednjem filmu Lika Besona.

crippled_avenger

Divne su polemike i tužbe koje će iz njih izrasti. U njima se apsolutno daje za pravo prošlogodišnjoj crnogorskoj komisiji da kaže da u suštini ona jeste nameštala izbor ali ga barem nije opstruirala pošto su Srbi, i kad su sami, nesposobni da ga odrade regularno.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Jake Chambers

Ja ne vidim ni u prošlogodišnjem, ni u ovogodišnjem izboru ikakve MOGUĆNOSTI opstrukcije. Žiri ima pravo da glasa kako god hoće. Ali ove godine su se glasovi publike i žirija prilično poklopili... tako da... Maja Nikolić može samo da ga puši nekom iz obezbeđenja....LOL
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

crippled_avenger

Ne pratiš materiju. ispostavilo se da nisu svi glasovi ušli u zbir zbog male propusnosti mreže, tako da čak i organizatori govore da su rezultati aproksimativni a Maja kao ima dokaze da je njena rodbina poslala 50 SMSova a da je imala 30 glasova...

Meho Krljic

I ja sam gledao tu nadrealističku emisiju na RTSu. Olivera Kovačević je standardno doprinela konfuziji :lol:

Jake Chambers

Quote from: "crippled_avenger"Ne pratiš materiju. ispostavilo se da nisu svi glasovi ušli u zbir zbog male propusnosti mreže, tako da čak i organizatori govore da su rezultati aproksimativni a Maja kao ima dokaze da je njena rodbina poslala 50 SMSova a da je imala 30 glasova...

Juče sam tražio na netu vest o Maji i nigde nisam mogao da nađem... ali nebitno je, ona nije svakako imala šanse ni da prismrdi pobedi.

ginger toxiqo 2 gafotas

MARINA TUCAKOVIC veli:
"Posle ovih neregularnosti jedino shto bi bilo regularno je to da se obori festival. Nemamo nishta protiv pobede Marije Sherifovic, ali u toj nameri cemo istrajati pa makar i po cenu da ni ove godine nemamo predstavnika na Eurosongu! Napravicemo pesmu MOLITVA koja ce biti svojevrsna kompilacija svih pesama koje su bile na BEOVIZIJI izuzimajuci pobednichku. To ce biti jos jdan nachin na koji cemo apelovati da pravda bude zadovoljena."

...I can hardly wait!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

Ako je iko u stanju da to uradi, Marina je u stanju!!!

Jake Chambers

Ja bih rekao da je ovo PRVI put da glasanje bude potpuno regularno. JER: pobedila je objektivno najevrovizijskija pesma i glasovi žirija i publike se prilično poklapaju. A Marina počinje da se ponaša k'o Maja Nikolić...ccc

Elvira MOTD

dajte vise nagradu Maji Nikolic!

Vuce se po sudovima i isteruje pravdu c.c.c.c.
Iskreno, sve pesme su bile ocaj zivi. Marijina pesma je jedina stvar koja je zazvucala pristojno. Nisam njen fan, ali od sveg onog uzasa sa beovizije, i jeste bila najbolja.

a sto se tice sms-ova tu i jeste konfuzija. Moja poznanica (Suzana Dinic ) ima 3 sms glasa koliko sam videla, a to nema sanse da je tacno.  svako od njih je racunao prvo na svoje zaduzene za glasanje pa tek onda na publiku. Tako da, nije da nije bilo propusta  u glasanju preko mreze.

crippled_avenger

>> Make your mind up  <<
       Can we trust BBC phone vote?

As everyone now feels that no TV phone vote
   is safe from fraud, it will be interesting
   to see how BBC's Eurovision entry show copes
   on Saturday. Industry experts are predicting
   a shock win for unknown French singer Cyndi
   (even though we hear Scooch has drafted in
   Nicki French to do emergency backing vocals).
   It's a shame that a win for BBC favourite
   Justin Hawkins would raise distrust
   about the vote's veracity.

We're also hoping for a Justin win, not least
   because he'd be up against the band who supported
   the Darkness on tour, Sweden's The Ark. Bisexual
   singer Ola Salo is already a star in Sweden,
   and a prominent gay rights activist. In their
   adopted home city, Malmo, the band are nicknamed
   "When clap came to town". Since they moved there
   in 1996, the story goes that hundreds of girls  
   and boys have been left with a special
   reminder of the band. Watch out Helsinki...

ginger toxiqo 2 gafotas

...a pao je i prvi zvanichni otkaz- Slobodan Trkulja i zvanichno odbio da uchestvuje u patchwork konceptualnoj, prptesnoj pesmi Marine Tucakovic!!!

***pored puta, Trkuljaje, iz ove perspektive bio moj favorit zbog kompetentnosti, radikalnosti i chistote forme!!!

Meho Krljic

Marina pravi protestnu pesmu protiv Beovizije? Uahahahaha, just when I thought it couldn't get any better!!!

Nego, sad mi pade na pamet da je ime 'Beovizija' relikt iz vremena dok smo imali veliku ili barem veću dravu pa su postojali i drugi studiji. Sada kad smo svedeni na krtinu, i ime Beovizija bi trebalo promeniti u Srbovizija. A i zvuči sjajno!!!

zakk

Ma Beoviziju treba ukinuti a izbor za Evroviziju da ponovo ide sa Mesama. Ako je išao sa njega...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Jake Chambers

Naravno da nije išao sa njega već sa Jugovizije, budalo.  :lol: A ni Mesam odavno ne postoji :P Treba samo ukinuti, kao i na velikoj Evroviziji, žiri. Šta koji moj hoće Zafir Hadžimanov ili Bebi Dol tamo? Oni kao slušaju tu muziku? jes kurac. Publika koja to sranje treba da kupi i sluša, treba i da odlučuje. Frikovi poput mene se ne računaju. LOL.

Btw, zaključio sam da sa starih Evrovizija, gde je još postojao tzv. stručni žiri, volim najviše pesme koje su osvajale poslednja mesta. :D Tip: Finska 1991 i pesma Hullu yö. Osvojili su mesto ISPRED Bebi Dol - 20. od 22. :)

ginger toxiqo 2 gafotas

...evo izvodljivog nauma i vesti koja,iako je plasirana kao iznenadjenje, mene neshto i nije iznenadila!!!

...naime PRESS javlja da je MARIJA SHERIFOVIC otpustila gotovo chitav tim stilista sa kojim je saradjivala za potrebe beovizijskog nastupa i da je sa novopridoshlim skovan plan za Helsinki- SHERIF ce nastupiti prerushena u mushkarca oko koga ce se uvijati pet neznih cura koje ce biti i plesahice-slash-prateci vokali!!!

...kinda kinky, ZAR NE???

Meho Krljic

Muy kinky!!! Zvuči kao da će se na Euroviziji dosta pričati o ovoj pesmi, što ne znači da će i biti uspešna.

Jake Chambers

Biće uspešna. Sviđa mi se što je među pratećim vokalima Suzana Dinić - najbolji debitant ove godine na Beoviziji. Jedino mi nije jasno zašto nije ubačen bar jedan muškarac, kad se svakako na studijskom snimku čuje...

ginger toxiqo 2 gafotas

Radio-televizija Srbije saopštila je da je postigla dogovor sa kompanijom 'Nju moment' o promociji i kreiranju nastupa Marije Šerifović, srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Kako je navedeno, kreativni timovi RTS-a i 'Nju momenta' radiće zajedno i na ovom poslu biće angažovano više od 100 ljudi koji će se truditi da Šerifovićeva što bolje predstavi Srbiju i RTS na ovogodišnjem najvećem evropskom muzičkom takmičenju.

RTS je između tri ponude izabrao 'Nju moment' i zbog izuzetno uspešne saradnje ostvarene prilikom učešća Željka Joksimovića na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2005. godine.

Predsednik kompanije 'Nju moment' i kreativni direktor projekta ovogodišnjeg nastupa na Pesmi Evrovizije Dragan Sakan izjavio je danas da 'Srbija može da se dobro predstavi u svetu'.

S tog aspekta nam je poseban izazov da radimo i na ovom projektu jer je naša misija predstavljanje kulturne i kreativne Srbije kojoj je mesto na Eurosongu i u Evropi, kazao je Sakan.

'Reč je o multimedijalnom projektu koji će okupiti poznate umetnike iz raznih oblasti. Njihov zadatak će biti da osmisle i realizuju kompletan izgled i nastup Šerifovićeve, od koncepta i ideje, grafičkih, video i scenskih elemenata, promotivnih aktivnosti, do izrade video spota, CD-a i DVD-ja', objasnio je Sakan

ginger toxiqo 2 gafotas

Marija Šerifović, naša predstavnica na takmičenju za ,,Pesmu Evrovizije", prema prognozama svetskih kladionica (,,William Hill", ,,Skybet"...) je među favoritima.
Upoređivanjem kvota u osam kladionica, Marija je četvrti favorit takmičenja - ako se odlučite da stavite neku paru na nju, na uloženih sto dinara, ukoliko ona pobedi, zaradićete 1.200 dinara. Prema kladionicama, prvi favorit je švajcarski predstavnik, di-džej Bobo, sa numerom ,,Vampires are alive". Di-džej Bobo (pravo ime Rene Bauman) jedan je od najpoznatijih švajcarskih muzičara. Devedesetih godina skrenuo je pažnju na sebe hitovima ,,Everybody", ,,Let the Dream Vome True", ,,Love is All Around" i ,,Freedom".

Favoriti prema kladionicama
zemlja izvođač kvota
1. Švajcarska DJ Bobo 1:6
2. Švedska ,,The Ark" 1:8,6
3. Belorusija Koldun 1:10
4. Srbija Marija Šerifović 1:12
5. Rusija ,,Serebro" 1:12,2
6. Bugarska Eltisa i Stojan 1:12,2
7. Ukrajina Verka Serdučka 1:14,4
8. Grčka Sarbel 1:15,4
9. Rumunija ,,Todomondo" 1:16,2
10. Kipar Evridiki 1:18
Snimio je sedam albuma, a dečački san je ostvario kada je nastupao kao gost na turneji ,,History" Majkla Džeksona. Na drugom mestu, prema prognozama svetskih kladionica, nalazi se Švedska. Njihovi predstavnici, pop-rok grupa ,,The Ark", direktno će se takmičiti u finalu zbog dobrog prošlogodišnjeg plasmana. Treće mesto po kladioničarskim kvotama zauzeće Belorusija, a njen predstavnik, dvadesetdvogodišnji Koldun, izvešće pesmu ,,Work You Magic". Ovaj mladić je pobednik tamošnje verzije rijaliti šoua ,,Idol". Po kladionicama, na četvrtom mestu je naša pevačica Marija Šerifović sa pesmom ,,Molitva", bugarski predstavnici Elitsa Todorova i Stojan Jankoulov sa pesmom ,,Water" nalaze se na petom mestu, a kladionice istu šansu za pobedu daju i ruskinjama iz grupe ,,Serebro" koje će izvesti numeru ,,Song #1". Polufinalno takmičenje će se održati 10. maja u Helsinkiju i učestvovače 28 izvođača od kojih će se prvih deset kvalifikovati za finale, te će se uz deset najbolje plasiranih iz prošle godine takmičiti za pobednika.

Zemlje SFRJ zemlja izvođač kvota
1. Srbija Marija Šerifović 1:12,2
2. Slovenija Alenka Gotar 1:21,6
3. Makedonija Karolina 1:51,4
4 BiH Marija Šestić 1:72,8
5. Hrvatska Dado Topić 1:109,6
6. Crna Gora Stevan Fedi 1:150,4
napomena: kvote su prosek osam velikih kladionica. Primer: Dj Bobo - na uloženi evro dobijete šest evra

ginger toxiqo 2 gafotas

...bilo kako bilo, Srbijica na putu da osvoji Eurosong, poshto je ovaj DJ BOBO zapravo Slobodan, chiji su roditelji otishli u pechalbu iz nekog sremskog sela!!!

Jake Chambers

Šta bre pričaš? DJ BOBO je obični švajcarski seljak koji se zove Rene Baumann i koji je bio dobar... početkom devedesetih, dok je samo repovao... plus, te kladionice su glupost - Vampires are alive je najgluplja pesma van rok-konkurencije ove godine. Rumunija je dobra, a nema ih nigde na spisku...

ginger toxiqo 2 gafotas

...kanda ce biti da je on jednako Rene Bauman...whatever jednako koliko je zbilja i DJ BOBO po rodjenju...njegova sestra od strica iz tog sremskog sela je studirala sa mnom a lichno sam ga video na fotografijama iz njene kuce sa porodichne slave...Nikoljdana, to be precise...

...smanji ton!!!

Jake Chambers

ahem? "Šta bre pričaš" sa jednim upitnikom i "smanji ton"? Wtf? Nigde se o njemu ne navode nikakvi podaci koji ga vezuju ovamo. Plus piše na netu svugde i rođeno ime i gde je rođen i sve... naši Gastarbajteri se obično ne kriju od svog porekla.

Джон Рейнольдс

Đejk će me ispraviti ako grešim, ali DJ Bobo je imao slabo posećen nastup ispred (tada savezne) skupštine pre nekoliko godina. Čuo sam trač da je posle komentarisao da je poseta bila loša zato što mi nemamo pojma šta valja ili nešto u tom stilu.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Jake Chambers

Jao daaaaa. Ne znam za komentare glede slabe posete, ali se sećam da su bili on i Mr. President. Mislim... Većina grupa koje su bile BIG devedesetih ili su se raspale, ili potpuno promenile stil. Jedini koji je uspeo da opstane koliko-toliko je DJ Bobo. Ali... ne lezi vraže - anno 1997 je prestao da repuje a počeo da peva. Kuku nama. I kao što rekoh, JEDINO što u njegovoj pesmi valja ovde jeste uvod, ukupno 20ak sekundi. Ostalo zvuči kao da si kopirao neku njegovu pesmu iz 199x i uopšte nema ništa Evrovizijsko.

Jake Chambers

Ajoj. Evo na Grand Zvezdama članica žirija Mira Škorić peva pesmu sa Beovizije... ali ne svoju, već Nije nam se dalo od Maje Marković... joj.  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

ginger toxiqo 2 gafotas

evo jako, jako zanimljive vesti...

Ogorčeni ukrajinski nacionalisti održali su proteste protiv nastupa kontroverznog transvestita Verke Serdučke, koji će predstavljati Ukrajinu na takmičenju za "Pesmu Everovizije". Demonstracije su deo kampanje da se stvori pritisak na bivšu sovjetsku republiku kako bi se povukla iz takmičenja. Mnogi su ogorčeni zbog pobede  Serdučke, transvestita koji ismeva sredovečne žene, jer ga smatraju vulgarnim i uvredljivim.

Ukrajinski nacionalisti su u nedelju širom zemlje protestovali uz pozorišne performanse i skupljanje potpisa za peticiju protiv Verke Serdučke. Oni tvrde da je ukrajinski "Evrosong" kandidat "groteksni stereotip glupog ukrajinskog seljaka", i predlažu da se Ukrajina ove povuče iz takmičenja jer bi nastup takve osobe oštetio ugled zemlje.

ginger toxiqo 2 gafotas

...dakle, lepo je znati da, glede quuer dimenzije, naša Sherif neće biti sama u smrzoguznoj tuđini...tu je Verka, a regular modern time babushka!!!

Jake Chambers

Ma džaba mu sve kad mu je pesma shit. Ali najjači će biti okršaj Grčka-Turska. A zašto? Sutra ćemo o tome.  :lol:

ginger toxiqo 2 gafotas

...a SHERIF se kanda snašla za jednu dvanaesticu:

,,Moj deda Jaško je iz Turske, iz mesta koje je blizu Ankare, a oženio se Srpkinjom Draginjom. Zbog ljubavi ostao je da živi u Srbiji, te se tako i njegovo prezime razlikuje od ostalih." , pojašnjava  Marija i kaže:" Čini mi se da će to uticati na predstojeće evrovizijsko bodovanje, te da se Srbija može nadati maksimalnim 12 poena od turskog žirija."

Inače, u intervjuu za turski CNN Šerifovićeva je priznala da ne zna niti jednu reč na njihovom jeziku, pa su je članovi ekipe potom naučili da kaže ,,jakšamalar", što znači ,,dobro veče". Mariji je usledio poziv da poseti Istanbul, bude im dragi gost i pokuša da još bolje prezentuje pesmu ,,Molitva" njihovoj publici, ali i da nauči turski, jezik svojih predaka.

Meho Krljic

Jakšamalar??? Meni je taj izraz potpuno nepoznat. 'Dobro veče' i 'Laku noć' se na turskom uobičajeno kažu iyi geceler (čita se iji gedželer), ne znam za ovo drugo... Anyone??

Jake Chambers

Pitaj čoveka iz Bosne :P
U bosni muslimani kažu "Akšam hajrlah", a taj tursi izraz vidim prvi put, ali je sasvim jasno da je ovo bosansko iskvarena fraza koju nam dade ginger.

Meho Krljic

OK, pogledao sam turski onlajn rečnik i sad mi je jasnije:

iyi akşamlar

ili

hayırlı akşamlar

Jake Chambers

Što će reći da je ovo iz Bosne u stvari iskvarena ova poslednja varijanta. Lepo.

Nego, nejasan mi je taj ukrajinac. Nisam ga video, imam samo snimak audio nastupa u nacionalnom finalu u Ukrajini, i da nisam pročitao da je trandža, ne bih to ni znao, jer peva sasvim normalno kao muško. A poenta trandži, bar dok sam bio u Nemačkoj i gledao ih na tv, uvek i vazda bila da izgledaju kao žene i zvuče kao žene... a možda je on drag queen?  :lol:

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

...da ne bude zabune, ovo je VERKA S,a ne MARIJA SHERIF uprađena za poseti postojbini svog pretka Jašara...

Jake Chambers

Onda definitivno nije transvestit nego drag queen. Zato i peva kao muško. Pih.

ginger toxiqo 2 gafotas

Naša pevačica oduševila publiku u Bosni
Bosanci Mariji obećali dvanaest poena
Autor: M. Glišić | 14.04.2007 - 10:52

Pesmom ,,Molitva", Marija Šerifović oduševila je komšije u susednoj Bosni i Hercegovini, gde su je dočekali sa ovacijama i čvrsto obećali da će najveći broj bodova dati upravo njenoj pesmi!
Inače, Marija se trenutno nalazi na turneji po bivšim jugoslovenskim republikama, gde promoviše svoju pesmu ,,Molitva" koja će predstavljati Srbiju na predstojećem ,,Eurosongu", koji se 11. i 12. maja održava u Helsinkiju.
- Marija je u Bosni neverovatno popularna i njena pesma se neprestano vrti po svim radio-stanicama i televizijama. Gostovali smo u Banjaluci i Sarajevu gde su nas prolaznici pozdravljali uzvicima: ,,Gde si Carice" i ,,Najbolja si!", neretko zaustavljajući naš automobil samo da bi se pozdravili sa Marijom i da bi joj čestitali i poželeli sve najbolje - oduševljena je turnejom Duška Vučinić-Lučić, zvanični predstavnik Srbije za ,,Eurosong".
- Gostovali smo na FTV, njihovoj federalnoj televiziji u Sarajevu. Marija je dala i nekoliko intervjua za njihove najtiražnije novine. Sve ovo govori koliko je pesma popularna i ekstra slušana svuda! - zaključuje Duška.
Najzanimljiviji je bio susret dve Marije u jednoj od popularnih emisija federalne televizije. Naime, Marija Šestić, predstavnica Bosne i Hercegovine na ,,Eurosongu", i naša Marija Šerifović, bile su oduševljene jedna drugom, kao i pesmama koje izvode. Tako je i pao i čvrst dogovor da će predstavnici bivše republike dati najveći broj poena upravo srpskoj pesmi, kao i da će Srbija uzvratiti istom merom i dvanest poena dati Mariji Šestić! Niko ne pominje eventualno neulaženje naše predstavnice u finale, već se razmišlja samo o borbi za pobedu.
Još jedan od kurioziteta jeste i to da će bosanski pop pevač Din biti taj koji će čitati glasove za BiH.
- Sem najvećeg broja bodova, pripremam i posebno iznenađenje za sve gledaoce i navijače, kada budem došao do imena Marije Šerifović. Biće to nešto specijalno za fenomenalnu pevačicu i vrhunskog izvođača! - raspoloženo priča Din.
Inače, Marija je boravila i u Zagrebu, gostujući i na ,,TV Nova" u njihovoj najpopularnijoj emisiji ,,Red karpet". U Hrvatskoj takmičenje za pesmu ,,Evrovizije" nije baš popularno, ali su svi posle slušanja ,,Molitve" bili oduševljeni i iznenađeni dobrom interpretacijom naše predstavnice.
Marija je snimila pesmu i na engleskom i finskom, a upravo se završava i interpretacija na ruskom. Za vikend putuje u Makedoniju, a zatim ponovo u Hrvatsku pa u Sloveniju.
Ekipa je pozvana i u Belorusiju i Mančester, ali moraće da naprave selekciju jer za dve nedelje odlaze u Helsinki, a poziva za gostovanje je neverovatno mnogo. Pesma se sluša po čitavoj Evropi i niko ne sumnja da će Marija zauzeti jedno od prva tri mesta na finalnoj večeri ,,Eurosonga"

ginger toxiqo 2 gafotas

...evo šta sam, u napadu nesanice, surfujući po TV ponudi, saznao o ovogodišnjem EUROSONG Contestu...

...ISLAND će, po treećo put, predstavljati sweet-metalac ERIK HAWK, znamenit po tome što ume da oponaša glasove svih bitnijih(sweet-) HM pevača današnjice i bliske prošlosti...

...GRUZIJU zastupa pesma najvljena kao kombo "Bjork zvuka i operske arije"

...LATVIJU(LETONIJU) predstavlja njihova verzija opera bozs-banda IL DIVO, mada stariji, okruglastiji, rugobatniji i manje upicanjeni, koja svoje pop- operske arijete izvodi isključivo na italijanskom...

...još jedan transvestit- DANSKA će biti zastupljena oid strane 30something transvestita koji će izvesti numeru o pesmu o trandži koji svet zavodi pesmom pod nazivom "DRAMA QUEEN

Tex Murphy

QuotePesmom ,,Molitva", Marija Šerifović oduševila je komšije u susednoj Bosni i Hercegovini, gde su je dočekali sa ovacijama i čvrsto obećali da će najveći broj bodova dati upravo njenoj pesmi!

Ko je tu kome šta obećao? Zar se ne glasa telefonima?

Quote- Sem najvećeg broja bodova, pripremam i posebno iznenađenje za sve gledaoce i navijače, kada budem došao do imena Marije Šerifović. Biće to nešto specijalno za fenomenalnu pevačicu i vrhunskog izvođača! - raspoloženo priča Din.

Jao ne! Nadam se da ne planira da nam pokaže svoj smoki.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Upravo su me zvali iz RTS sutra na pres konferenciju, a javili su mi i na mail:

Verovatno ćemo napokon saznati i da li će pevati deo pesme na finskom (pošto je spremljena i finska verzija)... time bi bila verovatno PRVA izvođačica u istoriji ESC koja peva na finskom, a da NIJE sama iz Finske.  :lol:

Джон Рейнольдс

Totaalinen punainen vaara
itärajan takana
soluttautuu yli rajan
kaikkee hallitsee
isoveli, ajatuspoliisi
valvoo ja rajoittaa
kahlitsee orjuuteen
Aika vapautua

Hyvästi YYA!
Hyvästi punainen Suomi!
Punaliput polttakaa!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Jake Chambers

? :lol:

Protiv USSSR i komunizma??

Meho Krljic

Ja bi trebalo da znam čijije ovo tekst ali ne znam... Tervet Kadet, Riistetyt, Kaaos ili neki takav finski hardkor bend...

Джон Рейнольдс

Riistetyt.

Juče sam shvatio da mi fale dva singla i jedan album koji je verovatno neka kompliacija.

#Τζούτσε

ginger toxiqo 2 gafotas

Neposredno pred ,,Evroviziju", koja će se 10. i 12. maja održati u finskoj prestonici, Srbija ima problem. Naime naša predstavnica Marija Šerifović neće imati spot za pesmu ,,Molitva" ta razliku od ostalih učesnika koji su već predali svoja video-izdanja u kojima uglavnom promovišu lepote zemlje koju prdstavljaju.

Po završetku ,,Beovizije" na sva se pričalo da će Marija snimiti visokobudžetni spot na tridesetak lokacija u zemlji. A onda su priče utihnule i niko više ne želi da zvanično priča o tome. Kako tvrde izvori koji bi da ostanu anonimni, glavni problem je, kao i obično, iskrsao zbog problema sa novcem, odnosno sa budžetom spota. Kada je napravljen predračun, došlo se do cifre od 60.000 evra! Kada je direktor RTS-a Aleksandar Tijanić video iznos, samo je mahnuo papirom i izdao naredbu da se od snimanja spota odustaje.

Šef naše delegacije za ,,Evrosong" Anja Rogljić tim povodom nam je rekla:

-   Kada sam pošla na sastanak delegacija 12. marta, trebalo je da predam i naš spot, koji nije mogao da bude snimljen dva dana pošto smo odabrali predstavnika za ,,Pesmu Evrovizije". Odnela sam samo Marijin snimak sa festivala za koji su mnogi rekli da je među najboljima. Spot nije bio u planu, mada će produkcijska kuća ,,New Moment" snimiti vizuelno izdanje čiji je reditelj Gorčin Stojanović. Promocija multimedijalnog izdanja ,,Molitve" biće krajem meseca.

Marijin nastup u Helsinkiju, tvrde dobro obavešteni, trebalo je da režira BORIS MILJKOVIĆ, koji je to učinio i za Željka Joksimovića na evrovizijskom takmičenju u Atini. Ali, u međuvremenu došlo je do promena, pa Boris neće režirati spot za ,,Molitvu", osmišljavanje nastupa u Finskoj prepušteno je je GORČINU STOJANOVIĆU.

Saša Mirković, Marijin menadžer izjavio je sledeće:

- Imali smo zakazane termine snimanja spota za 18. i 19. april, a onda je ono dan pred početak otkazano. Snimanje je trebalo da realizuje RTS u režiji Borisa Miljkovića. Šta se zaista desilo, ne znam, nama je samo javljeno da se snimanje otkazuje. Jedino mi je krivo što sam zbog snimanja spota morao da otkažem Marijin put u Rusiju, a u okviru promivisanja pesme pred ,,Evrosong". Da su dozvolili, moja produkcijska kuča ,,Beoton" snimila bi spot.

ginger toxiqo 2 gafotas

...kanda, udaljenost izmedju Biljane Srbljanovic i Sherifa za mnogoumnog i svepostizuceg Gorchila nije tako nesavladiva kao shto bi se moglo uchiniti??? :idea:

Jake Chambers

Pres konferencija večeras nam nije dala ništa novo, osim pečata u obliku srca koji je podeljen svima, kao i CDa, od kog sam ja očekivao sve verzije pesme... a na mom ima 3 MB podataka i to samo nekoliko promotivnih slika... :roll: Nadam se da je to greška i da TREBA da bude i muzika.

No, ovde imaju sve verzije pesme... uključujući i finsku :lol:

http://www.evropesma.org/sve-verzije-molitve

ginger toxiqo 2 gafotas

Marija Šerifović svečano ispraćena na "Eurosong"

Svečani ispraćaj kandidata Srbije Marije Šerifović na takmičenje za Pesmu evrovizije, koje će biti održano 10. i 12. maja, upriličen je večeras u holu Radio-televizije Srbije, i predstavljen vizuelni identitet nastupa naše zemlje na toj manifestaciji

Srbija se prvi put samostalno predstavlja na ovom prestižnom evropskom muzičkom takmičenju, koje se ove godine održava u Helsinkiju, glavnom gradu Finske.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić rekao je da odlazak "našeg ambasadora pesme" u Helsinki predstavlja jedan od dokaza normalizacije Srbije i "primirja sa Evropom".

"Voleo bih da Mariju ne opterećujemo prognozama, voleo bih da ona otpeva tu pesmu najbolje što može i šta god da uradi mi ćemo biti zadovoljni, jer ćemo tog dana biti deo Evrope u programu koji je najgledaniji na starom kontinentu", kazao je Tijanić.

Zahvaljujući se prisutnima na podršci, Šerifovićeva je rekla da joj je drago što je Srbija stala iza svog predstavnika i izrazila nadu da će sledeće godine izbor za Pesmu evrovizije biti organizovan u Beogradskoj areni.

Šerifovićevu će na sceni na Evroviziji, kao prateći vokali, pratiti Ivana Selakov, Ksenija Milošević, Ana Milenković, Sanja Bogosavljević i Suzana Dinić.