• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

EVROVIZIJA!!!

Started by ...dijete u vremenu..., 02-03-2007, 21:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jake Chambers

Heh... rekao je "ambasador DOBRE pesme"... inače, za Suzanu Dinić sam znao da je pevala i solo na Beoviziji, ali ove dve iz Blah Blah bende nisam prepoznao... fino, fino.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Jake Chambers

Heh... na CDu su stvarno bile samo slike. Haha.

Tex Murphy

Any nudity?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

OVACIJE ZA MARIJU

Posle prve probe i pres konferencije Marija Šerifović dobila čestitke svih učesnika i organizatora "Evrosonga". Deo "Molitve" Marija uživo otpevala na srpskom, finskom, ruskom i engleskom jeziku

Marija Šerifović doživela je juče u Helsinkiju prave ovacije, dostojne velike svetske zvezde. Predstavnica Srbije na "Evrosongu" u Finskoj, nakon izuzetno posećene probe u "Hartval areni", održala je konferenciju za medije. U više od 40 intervjua koje je posle konferencije dala za najpoznatije svetske televizije i novine, Šerifovićeva je bila jako duhovita i raspoložena.

Marija: Moj favorit je Dado Topić!!!

Marija Šerifović je u "Hartval areni" otvorila drugi krug proba za polufinalno veče "Evrosonga", a kako prenose svetski mediji, od svih pesama njena pesma "Molitva" je izazvala najveće interesovanje novinara.
- Trenutno ne razmišljam o promociji pesme posle "Evrosonga" - rekla je ona, i dodala da je bitan jedino dobar plasman u Helsinkiju. Marija Šerifović je kao svog favorita izdvojila Dadu Topića, a zatim predstavnike Bosne i Slovenije.

Marija je juče, poput profesionalca, ustala u šest ujutru i sa ekipom otišla na prvu probu. Organizatori su bili oduševljeni koreografijom u kojoj su pet devojaka simboličnim ukrštanjem ruku celom svetu preneli poruku da se mole za ljubav i mir.

Novinarima su se pored srpske pevačice obratili novinarka RTS-a Duška Vučinić, kompozitor Vlada Grajić i reditelj Gorčin Stojanović, koji će režirati Marijin nastup na Pesmi Evrovizije.

Na insistiranje novinara, Marija je deo "Molitve" uživo otpevala na srpskom, finskom, ruskom i engleskom jeziku. Na pitanje kome je upućena pesma "Molitva", ona je odgovorila da ne moli nijednu određenu osobu, već se molbom obraća celom svetu.

Na kraju je duhovito izjavila da je trenutno sama i da nije zaljubljena, poručivši da svi zainteresovani ostave brojeve telefona.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

QuoteNa pitanje kome je upućena pesma "Molitva", ona je odgovorila da ne moli nijednu određenu osobu, već se molbom obraća celom svetu.

:x  :x

Grom ga spalio, pa nisu valjda odjednom molitva i molba postali sinonimi?
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"
QuoteNa pitanje kome je upućena pesma "Molitva", ona je odgovorila da ne moli nijednu određenu osobu, već se molbom obraća celom svetu.

:x  :x

Grom ga spalio, pa nisu valjda odjednom molitva i molba postali sinonimi?

ovo me podseti na bodlerove reči:

'ne znam zašto žene puštaju u crkvu: o čemu bi pa one imale da pričaju s bogom?'

toliko o molitvama, molbama, zahtevima i prinadležnostima... :roll:
https://ljudska_splacina.com/

pilot babo

Juče sam pročito da je Marija na prvoj večeri beovizije uspela da zaboravi tekst pesme, pa je za drugo veče napisala stihove na dlanu. Kod nas su puškice i slična pomagala normalna svtar, ali ne znam dal to može da pije vodu u jevropi.
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

Jake Chambers

Quote from: "pilot babo"Juče sam pročito da je Marija na prvoj večeri beovizije uspela da zaboravi tekst pesme, pa je za drugo veče napisala stihove na dlanu. Kod nas su puškice i slična pomagala normalna svtar, ali ne znam dal to može da pije vodu u jevropi.

A što ne bi? To je štos.

pilot babo

Pa da. Da ih zajebemo, majke im ga zapadnjačke...

Loengrin

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Deo "Molitve" Marija uživo otpevala na srpskom, finskom, ruskom i engleskom jeziku ...
... kao i na latinskom, starogrčkom, vilovnjačkom i esperantu  :!:  :D
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Jake Chambers

Loengrin, aj ne kenjaj, s oproštenjem. Snimila je već na pomenutim jezicima studijske verzije, što ih onda ne bi otpevala... reda radi? :P

Loengrin

Ne opraštam!  :evil:
Ma i na papuanskom da je snimila i pevala ... reda radi, ne bi joj vredelo. Meni je ona više za rok ili metal. Svaki put kad je čujem da zavija neki šlager ja se onesvestim.  :x
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Jake Chambers

Opet... TVOJA loša procena. Ne bi džaba pobeđivala na festivalima sa baladama da joj ne stoje. :P

Loengrin

:? Neverovatno! Ubedi me u dve reči!!!  :?  
(pardon, u šesnaes'  :evil: )

Tex Murphy

Ta Marija Šerifović mi se ne sviđa i zato sam odlučio da navijam za Togo.
Genetski četnik

Jake Chambers

Mogao bi ti u svoj potpis da dodaš i gerundiv. :P

Paramecijum

Ovo što se događa ovde je savršen primer kako je Pink isprao mozak Srbima... pljujemo jednu od nekoliko domaćih pevačica koje umeju da pevaju i žudimo da na sceni vidimo Karleušu ili Natašu Beklavac jer nam takav nastup prija, bez obzira da li umeju da pevaju i da li koriste tuđe glasove.
Treba definitivno razdvojiti muziku od scenskog nastupa, pa bi onda razne krave Madone bile tamo gde im je mesto: pajaci i zabavljači, a ne pevačice.

Jake Chambers

Quote from: "Paramecijum"Ovo što se događa ovde je savršen primer kako je Pink isprao mozak Srbima... pljujemo jednu od nekoliko domaćih pevačica koje umeju da pevaju i žudimo da na sceni vidimo Karleušu ili Natašu Beklavac jer nam takav nastup prija, bez obzira da li umeju da pevaju i da li koriste tuđe glasove.
Treba definitivno razdvojiti muziku od scenskog nastupa, pa bi onda razne krave Madone bile tamo gde im je mesto: pajaci i zabavljači, a ne pevačice.

Vidiš kako ovaj Boban ume da bude normalan... samo mi ne diraj Madonu, žena je naučila da peva.  :twisted:

Paramecijum

E, postprodukcija je čudo, sećaš se kako je Brega napravio pevača od Tife i to da glasovno liči 90% na Bebeka... i to pre 20 godina.
Zamisli šta može Madona sa svojim milijardama danas, u ovoj eri superkompjutera...

Jake Chambers

Quote from: "Paramecijum"E, postprodukcija je čudo, sećaš se kako je Brega napravio pevača od Tife i to da glasovno liči 90% na Bebeka... i to pre 20 godina.
Zamisli šta može Madona sa svojim milijardama danas, u ovoj eri superkompjutera...

Nenene, ne mislim na studijske snimke. Mislim na uživo. Na časovima pevanja. Kod profesorke. I to na dvdu kao IZBAČENA scena. Ta žena je luda. Ona najteže pesme peva uživo, i to u skorije vreme veoma dobro, a one lakše otvara usta... ali da je naučila da peva, jeste...
A Tifu ne pominji... argh.

Tex Murphy

Quote from: "Hiro Nakamura"Mogao bi ti u svoj potpis da dodaš i gerundiv. :P

Mislim da uprkos tvom trudu još nisam najbolje savladao definiciju gerundiva.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: "Harvester"Ta Marija Šerifović mi se ne sviđa i zato sam odlučio da navijam za Togo.

Fuk Mi! Pa Togo nije u Evropi!  :x
Genetski četnik

crippled_avenger

http://agitpopkultura.blogspot.com/2007/05/kum-snobizma-o-paradi-kempa.html

Preporučujemo da tokom naredne nedelje, pod OBAVEZNO pročitate tekst o izboru za ,,Pesmu Evrovizije" koji je pisao Tyler Brule, jedan od najznačajnijih svetskih pop-kult novinara ( rođen u Kanadi od oca fudbalera, završio BBC školu novinarstva, pisao za Vanity Fair, osmislio i osnovao Wallpaper, potom započeo novi snobiš magazin Monocle, furao sa poznatim dizajnerom cipela Patrikom Koksom itd. )

Dakle, Brule poredi Evroviziju sa svetskim prvenstvom u fudbalu, a prevod bi vam samo smanjio ugođaj, pa zato u originalu to ide ovako:

Tyler Brûlé: Notes of high camp at Eurovision Song Contest

By Tyler Brûlé
Published: April 20, 2007

In exactly three weeks all eyes across Europe will be locked on Finland and Helsinki in particular. In living rooms from Cork to Ankara, Tromso to Tarifa, millions will have settled down with specially prepared buffets, elaborately designed score cards and refrigerators stocked with a favorite local brew and plenty of pinot grigio.

At first glance it has all the trappings of a major international football event with London pubs filled with clusters of supporters from Sweden, Poland and Spain. On closer examination there are perhaps too many gay men gathered around giant plasma screens and a far too complex scoring system to make this some kind of European cup final that will be pitting Italy against France.

Moreover, the absence of muscular corporate logos plastered all over the TV make this an event unlike any other broadcast spectacular in the world.

For the host country, the three-hour event can do more to raise or tarnish the national profile than a full six months of holding the revolving presidency of the European Union. For the winner, runners-up and losers, both ancient alliances and animosity will play a decisive factor in how the scoring goes and how certain nations fare.

To the best of my knowledge there's nothing quite like the Eurovision Song Contest for offering up a must-watch mix of good old state-funded entertainment and high camp.

For readers not familiar with this very particular and oddly compelling institution, there's nothing quite like it anywhere in the world. In fact, if your schedule is open in three weeks, arrange to either be in Europe so you can settle down to watch it or arrange for a massive satellite dish to be delivered so you can downlink it in all its full screen glory. Yes, you can probably pull it in over the Web, too, but this is a spectacle that demands as large a screen as possible.

The Eurovision Song Contest is an institution that predates American Idol, Pop Idol, The X-Factor and all of the other talent contests that have been syndicated, spun-off and repackaged in myriad formats. Indeed, one could argue that the European Broadcasting Union might have a case for a claim against some of the production companies that have clearly stolen more than a few elements to concoct their own talent formats.

Come May 12, performers from 24 European countries will take to the stage to belt out their tunes. It's important to stress the word performers, as anyone who's caught even five minutes of a Eurovision broadcast over the years can confidently claim that singing is not necessarily a key ingredient to the whole extravaganza - costumes, catchy dance routines and lip augmentation count for just as much. After the chosen nations have sung their songs, the whole thing is put to a vote and the battle lines are drawn.

No matter how dreadful Norway's performance, Denmark and Sweden will tend to offer maximum points. Likewise France will always support the one country that the rest of Europe has agreed should come bottom of the group. Last year Finland's heavy metal group Lordi picked up the top prize for its theme park costumes rather than its musical abilities, and as a result the country's state broadcaster YLE gets to pick up the bill for playing host at the ceremony this year.

With so many state broadcasters under extreme budgetary pressure either to slash spending or look for new revenue opportunities, forward thinking Finland still has a couple of weeks to come up with some new ways of broadening both the appeal and relevance of the event. Given that channels around the world are saturated with 19-year-olds desperate to become the next great Canadian, American, Brazilian or German pop sensation, Europe's state broadcasters have a unique chance to improve the fortunes of all by exploring entirely new avenues of celebrity.

Imagine how much happier Britons would be if the European Broadcasting Union launched the Eurovision Builders Contest and there was a televised event that pitted Swiss, Austrian, Dutch and English builders against one another? Faced with the prospect of enormous celebrity or being humiliated in hundreds of millions of households across Europe, Britain's tradesmen would have to improve their skills and an entire country would benefit as a result.

At the same time there could be a Eurovision Service Contest that could go some distance in improving table service in France and inflight service in Spain. Clearly the broader implications of taking the whole concept global could improve everything from education through to farming techniques if a nation's best efforts were put to the test against their neighbors, friends and foes. FIFA, soccer's worldwide governing body, and the International Olympic Committee, have created enormous war chests from selling rights to their various contests, the European Broadcasting Union, could do the same by taking their curious little slice of pop culture on the road.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tex Murphy

Svjetsko prvenstvo u fudbalu i Evrovizija nemaju nikakve veze. Imali bi ako bi u fudbalu nakon odigrane utakmice publika svojim glasovima određivala pobjednika bez obzira na postignute golove.
Genetski četnik

Jake Chambers

... reče Bosanac i osta živ...

Meho Krljic

Za mene takmičenje za pesmu evrovizije i bilo koja fudbalska utakmica imaju mnogo sličnosti: boli me dupe i za jedno i za drugo.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Za mene takmičenje za pesmu evrovizije i bilo koja fudbalska utakmica imaju mnogo sličnosti: boli me dupe i za jedno i za drugo.

zar to nije najnormalnija, i komentara-nevredna, samopodrazumevajuća reakcija svake osobe od ukusa?  :?  :shock:
(ne računam one koji se pale na trash, camp itsl.)

Meho Krljic

Samo sam pokušavao da podržim tezu o sličnostima...

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Samo sam pokušavao da podržim tezu o sličnostima...

ti i tvoja finoća i spremnost da svakome izađeš u susret, da podržiš svakoga, nađeš lepu reč za sve... neće te to daleko odvesti!

Meho Krljic

Istina, izmakao mi tetatet sa Tadićem sutra za dlaku. A imao sam štošta da mu kažem. Da sam se samo gurao malo bezobraznije...

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Da sam se samo gurao malo bezobraznije...

q.e.d.  :roll:

crippled_avenger

Sad je ekipa iz Stratovariusa i Amorphisa izrazila dobrodslicu u Helsinki u EUROVISION COUNTDOWN specijalu na RTSu...

ginger toxiqo 2 gafotas

MARIJA JAČA OD PREHLADE

Marija Šerifović uspešno pobedila visoku temperaturu i spremna dočekuje polufinalni nastup na "Evrosongu"

Srpska pevačica Marija Šerifović uspešno je pobedila prehladu, koja je mučila proteklog vikenda u Finskoj, i spremna će dočekati polufinalni nastup na "Evrosongu" u četvrtak, 10. maja.

Da nešto nije u redu sa našom pevačkom zvezdom bilo je jasno kada se Šerifovićeva nije pojavila na žurki koju je u finskoj prestonici organizovala Makedonka Karolina Gočeva.

Na partiju u klubu makedonskih iseljenika pojavili su se takmičari iz svih bivših jugoslovenskih republika (pojačani predstavnicima Malte i Mađarske).

Pevači su se opustili uz balkanske specijalitete i vino, pa su se ubrzo latili i mikrofona. Tako su se na pozornici kluba našli Dado Topić (Hrvatska), Olivija Luis (Malta), Stevan Fedi (Crna Gora), Marija Šestić (BiH) i domaćica večeri Karolina Gočeva.

Pošto se naša delegacija pojavila bez najvažnijeg člana, po kuloarima su se odmah pronele priče da se Šerifovićeva bori sa visokom temperaturom i da je, čak, zbog bolesti njen nastup i neizvestan.

Sagovornik Pressa, inače član naše delegacije na "Evrosongu", tvrdi da je sa zdravstvenim stanjem Marije Šerifović sve u najboljem redu, i da je u pitanju obična prehlada:

- Marija je bila blago prehlađena prvih dana, jer joj je teško pala promena klime i temperatura od minus tri stepena, koja nas je dočekala u Helsinkiju. Na makedonsku žurku nije otišla upravo zbog želje da se što više odmori i pripremi za četvrtak, a priče o navodnom otkazivanju zbog bolesti su obična naklapanja - kaže naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

Loengrin

Da nije odvojila neko parče  :evil:

lilit

ovo je jedna bas dugacka stranica.  :?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

ginger toxiqo 2 gafotas

VELIKO INTERESOVANJE ZA NAŠEG PREDSTAVNIKA NA PESMI EVROVIZIJE
KULTURA - Ponedeljak, Maj 07, 2007 10:36
marija-proba Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj 'Pesmi Evrovizije' Marija Šerifović i članovi naše delegacije u Helsinkiju obavljaju poslednje pripreme pred nastup u polufinalnoj večeri ovog prestižnog muzičkog takmičenja, koje će biti održano 10. maja uz direktan TV prenos na programu Radio-Televizije Srbije.

Marija i naša delegacija pobudili su veliku pažnju u glavnom gradu Finske. Već na aerodromu našu predstavnicu dočekali su brojni novinari i obožavaoci, koji su želeli da se fotografišu sa njom i dobiju autogram.

Održane su i prve probe u Hartval Areni tokom kojih je Marija ostavila snažan utisak na sve prisutne svojim izuzetnim glasom, tako da je mnogi već svrstavaju među favorite. I prilikom susreta sa predstavnicima medijia, na preš konferencijama, Marija je stekla simpatije. Pesmu "Molitva" prisutnim novinarima otpevala je na više jezika, između ostalog i na finskom. Pažnju je privukla i njena izjava da je "teže pobediti u finalu srpskog nacionalnog izbora nego u finalu Pesme Evrovizije'.

Na pitanje da li će izvršiti neke izmene u koreografiji do sledeće probe, koreograf Marije Šerifović je naglasio da je nastup na sceni u koreografskom smislu jednostavan zato što je pesma izuzetno snažna.

Hartval arena u kojoj će se održati takmičenje može da primi 18.000 gledalaca. Pozornica ima formu stilizovane donje vilice štuke a na zidovima se nalazi dekoracija riblje krljušti koja svetluca. Inspiraciju za scenografiju domaćini su pronašli u najpoznatijem finskom epu "Kalevala" u kojem je glavni lik Vainamoinen napravio prvi kantele [nacionalni muzički instrument] od donje vilice džinovske štuke.

Jake Chambers

Pih... ja polufinale ne mogu da gledam kod kuće... ali ću dobiti divx odmah istu noć da skinem...  :lol:

Jake Chambers

Usput, Marija nije jedini izvođač koji se razbolio tamo... nisu ljudi bili spremni za vreme...  :lol:  :lol:  :lol:

Джон Рейнольдс

Nego, Đejk, stalno zaboravim da te pitam da li će ove godine biti nekih pankera, skankera i/ili metalaca ili ne vredi da se smaram ispred televizora?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Jake Chambers

Pa mnogo zemalja šalje rok pesme, i to (barem meni) dosadne. ne znam kako izvođači izgledaju, hteo sam bar to da mi bude iznenađenje, ali verujem da će biti svašta. :lol:

pilot babo

Tek sad mi pade na pamet: zašto je ovaj topik na ovom delu foruma? Zar ne bi trebalo da bude na ''kultura, umetnost, muzika, fotografija'' (jel' se tako beše zove)? Ovo je, čini mi se, uvreda za sve sjajne muzičare koji na eurosongu nastupaju, a čiji rad posmatrate samo kao razonodu i zabavu, iako su ti silni ljudi u to uložili svoj trud, svoj znoj, svoju krv, svoju spermu,..

A oni smrdljivi i prljavi metalci i pankeri nađoše mesto među kulturno-umetničko-muzičkim raspravama...

Jake Chambers

Zašto imam utisak da se zajebavaš?  :?
Mada sam i ja trilion puta pitao otkad je to metal kultura.  :lol:

Meho Krljic

Zavisi od konteksta. U užem smislu, metal je trivijalna kulturna pojava, kao i većina pop-kulture pa ne zavređuje da se zove 'kulturom'. U širem, on ima odlike kulture u smislu simbolike, tradicije, obrazaca ponašanja itd...

Jake Chambers

Gahahahahaha, sad imam tako jebeno snažan Deja vu o raspravi o kulturi...  :lol:  :lol:

http://www.skybet.com/skybet?action=GoEvEv&id=10747733

Vidi to! Ne verujem. STVARNO je prva. ALi isto tako ne verujem da je DJ Bobo sa svojom šlj pesmom drugi, kao ni Belorus treći... bljaks.

crippled_avenger

Andora ima punk pop pesmu...

Jake Chambers

Quote from: "crippled_avenger"Andora ima punk pop pesmu...

Ovo neko obaveštenje?  :lol:

Ja sam još ono veče kad je bilo finale Beovizije skinuo i preslušao do tada objavljenih 40 od 42 pesme... Samo ću reći da mi se plače kad uporedim ovu Evroviziju sa onom od pre dve godine. Hm... mogao bih sutra da napravim mali pregled svih pesama ove godine...

ginger toxiqo 2 gafotas

Držite mi palčeve
Autor: S. Stanković | 09.05.2007 - 19:30
Držite mi palčeve

Uoči večerašnjeg nastupa u polufinalu ,,Pesme Evrovizije" Marija Šerifović u razgovoru za ,,Blic" tvrdi da nema tremu, već samo ogromnu odgovornost jer predstavlja Srbiju. Ona nastupa petnaesta, a nama poručuje: ,,Držite mi palčeve da 'Evroviziju' sledeće godine dovedem u Beograd."

- Više sam nego zadovoljna reakcijama ljudi na pesmu ,,Molitva". Ovde se priča da su Srbija i Švajcarska favoriti. Svaka naša pres konferencija i proba su veoma posećene, dajem mnogo intervjua za evropske medije, traže mi i autograme... Svaki minut je isplaniran, pa imam veoma malo slobodnog vremena. Uglavnom se odmaram u apartmanu jer je ovde izuzetno hladno, a nikako ne bi valjalo da se prehladim - kaže Marija.
nDa li vas evropski mediji pitaju nešto o političkoj situaciji u Srbiji?
- Na sreću, ne. Pitaju me neke uobičajene stvari. Žele da me što bolje upoznaju. Ja stalno govorim da iz Srbije donosim poruku ljubavi. Kažem im: ,,Srbija je mala i čudna zemlja, ali ja je volim jer je moja." Pitaju me i o planovima za budućnost. Govorim da ću se muzikom baviti još četrdesetak godina, a nakon toga ću sa svojim mužem, decom i psima uživati na nekom ostrvu.

ginger toxiqo 2 gafotas

GRADONAČELNIKU NA UVCE

Marija Šerifović pevala na velikoj žurki u "Filandija hausu", a njenim nastupom bio oduševljen i gradonačelnik Helsinkija Jusi Pajunen

Pop pevačica Marija Šerifović juče je još jednom dokazala da je apsolutni favorit na ovogodišnjem Evrosongu, koji će se održati u Finskoj od 10. do 12. maja. Srpska pevačica je preksinoć, u okviru svoje promo kampanje, pevala na velikoj žurki u "Filandija hausu", a njenim nastupom bio je oduševljen i gradonačelnik Helsinkija Jusi Pajunen.

Sledećeg jutra Šerifovićka je bila specijalni gost u jutarnjem programu finske nacionalne televizije i ona je jedini pevač koji je zasad gostovao u toj ultragledanoj emisiji, a spektakularan nastup ponovila je i sinoć u ESC vilidžu (evrovizijsko naselje), gde je na specijalno napravljenoj bini za tu priliku otpevala "Molitvu" na srpskom, ruskom, engleskom i finskom jeziku, posle čega je dobila neverovatne ovacije.

Prema ranije utvrđenom planu, naša vedeta danas će posetiti najveću robnu kuću u Helsinkiju, u kojoj će na diskografskom odeljenju otpevati "Molitvu", a potom fanovima potpisivati promotivne diskove.

crippled_avenger

Meni su Ruskinje super!

Jake Chambers

Hahaha... upravo gledam prilog o pripremama za sutra sa finskog drugog programa koji mi je poslao drug i u njemu Marija i devojke pevaju na finskom.  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

ps. sutra u toku dana sledi moj dugo obećavani pregled...