• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

EVROVIZIJA!!!

Started by ...dijete u vremenu..., 02-03-2007, 21:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Posle marije Šerifović i ovog degenerika Milana, cela Evropa se pita kakva je to Srbija zemlja kada žene izgledaju onako, a muškarci ovako?
Blamaža, ples nakaza pod svetlima reflektora.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Ma, daj, Bobane... Počeo si da pričaš ko neki deda. Ej, estrada je to. Iskreno rečeno, meni su simpatičniji to dvoje koje si naveo, nego srpska vlada, sastavljena od autentičnih moralnih i intelektualnih degenerika.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

džin tonik

Quote from: Boban on 31-05-2010, 22:48:35Posle marije Šerifović i ovog degenerika Milana, cela Evropa se pita kakva je to Srbija zemlja kada žene izgledaju onako, a muškarci ovako?
Blamaža, ples nakaza pod svetlima reflektora.

vec sam si 10 puta pregrizao jezik da ovo ne izjavim, da ne ispadnem zajedljiv.

Boban

jebote, devedesete je obeležio Kusturica sa svojom vizijom da je Srbija postojbina Cigana, a u XXI veku nam je imidž da se više ne zna ko je muško a ko žensko. Uz to da smo ratni zločinci, ja ne znam šta još može da nas snađe pa da padnemo niže... recimo, da nam predsednik vlade javno izjavi da je gej i da zagovara homoseksualne brakove po Srbiji.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Джон Рейнольдс

Da predsednik vlade bude Ciganka, optužena za ratne zločine (a što nije dokazano), koja je javno priznala da je lezbijka i da živi u "braku" sa Šiptarkom, sa tim da je posle rata izvršila promenu pola, ali se sad ipak oblači kao muško?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

I da se kandiduje za Evroviziju!

Dirty Old Man

Ima li negde na netu da se za dž svuče muzika s ovog Eurosonga? Gde god sam pronašao to, tražili su mi kintu, osim na jednom sajtu gde se iza "Eurosogna 2010" krio album sa makedonskim ovogodišnjim kandidatima.
Bez starca nema udarca.

cutter

niko ne prijavljuje? song of pripyat!

Alyosha - Sweet people EXCLUSIVE music video Ukraine Eurovision 2010

da sam znao, navijao bih.

Loni

Uprkos tom što sam došao na Sagitu nadajući se da su pristigli radovi za radionicu i da ću komentarisati priče,
u nedostatku njih pade mi na pamet da predložim komentarisanje pesama - kandidata za Evroviziju 2012.

Za početak da komentarišem jugo predstavnike:

1. SLOVENIJA
Eva Boto - Verjamem (Slovenia) 2012 Eurovision Song Contest
Pesma je neprirodna. Veštački nategnuta. 
Pevačica i ekipa nisu odabrali kompozitora iz vlastite zemlje već su angažovali srpskog
Vladimira Grajića (autora pesme ,,Molitva'') ne bi li skovao nešto slično svom starom delu pa da se i Slovenija ogrebe o uspeh. Nada će umreti poslednja, ali od toga ništa.
Grajić je za šesnaestogodišnju Evu skovao pesmu s pola snage. Osim toga mala Slovenija nema dijasporu
koja bi je podržala besomubčnim slanjem sms-a.
Posebno je besmisleno lalatanje pratećeg vokala na pola pesme.
OCENA: DOVOLJAN 2

2. HRVATSKA
Nina Badrić - Nebo (Croatia) 2012 Eurovision Song Contest Official Preview Video
Sporo. Mlako. Neučinkovito. Ovo nema T od takmičarskog karaktera.
Tekst mi se dopada (propagiranje kosmičke pravde), ali njega evropska publika neće razumeti.
Evrovizija traži šou, autentičnost, a ne pesmu koju se, nakon slušanja 2 numere kasnije, niko neće setiti.
Ova pesma je jedna od onih koja se na album stavlja kao rezervu.
Nina Badrić ju je komponovala sama što je velika greška.
Ako si rođena s talentom za pevanje, onda se bavi pevanjem, a ne da umisliš da možeš sve sama. 
Badrićkinu poziciju autsajdera ovog puta neće spasiti čak ni evidentna popularnost u regionu Balkana, a ni
dijaspora u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj...
OCENA: 2-

3. BOSNA I HERCEGOVINA
Maya Sar - Korake Ti Znam (Bosnia & Herzegovina) 2012 Eurovision Song Contest Official Preview Video
U ovoj pesmi već ima nečeg. I ritma i emocije. Sporaći po pravilu dobro ne prolaze na Eurosongu,
ali ovo uistinu ima neki šmek.
Posebno je interesantna muzika između strofa. Ima u njoj nečeg što pogađa duboko.
OCENA: 4

Loni

4. SRBIJA
Željko Joksimović - Nije ljubav stvar
Željko ♡ Joksimović-Nije ljubav stvar-Eurovision 2012 (serbian and english lyrics)
Klasična Joksina formula.
Iako nisam ljubitelj dotičnog, ovo ima harmoniju, ali opet, posle slušanja
ostavlja hladan utisak. Najbolji je drugi refren (izmenjen u odnosu na prvi).
Numera nije za potcenjivanje, ali nije ni u skladu s Joksinim samohvalnim prognozama
da Evrovizija ovako nešto još nije čula.
OCENA: 4

5. MAKEDONIJA
Kaliopi - Crno i belo
Kaliopi - Crno i Belo (F.Y.R. Macedonia) 2012 Eurovision Song Contest Official Preview Video
Kaliopi je izabrala kompozitora Romea Grila - autora njenih najvećih hitova (,,U Bato, mogla sam letjeti'' i ,,Ja nosim kofer ljubavi, veliki crveni''). Ipak, obe pesme bile su veći hitovi nego što će ova biti. Grilu je očigledno inspiracija presušila. Ova numera čist je osrednjak. Nezapamtljiv i neautentičan prosek.
OCENA: 2+

6. CRNA GORA
Rambo Amadeus - Euro Neuro
Rambo Amadeus - Euro Neuro (Montenegro) 2012 Eurovision Song Contest Official Preview Video
S obzirom da Vlado Georgijev redovno odbija učešće na ovom festivalu za koji kaže da je čisto gej smeće,
a sličnog mišljenja su i Sergej Ćetković, Knez i Makadam, Radio Televizija Crne Gore je bila u nebranom grožđu koga poslati da ih predstavlja.
Pošto posle projekta ,,No Name'' nisu imali živaca i novca za otkrivanje novih mladih talenata, od brendova im je preostao samo Rambo Amadeus. Prihvatanje učešća s njegove strane bilo je veliko iznenađenje.
Pošto nije raskošnih glasovnih mogućnosti, njegova formula bila je smišljanje štosne pesme.
Mora se priznati da u tome jeste uspeo.
Bar što se mene tiče.

Smislio je foru, i to ne u prazno, već na račun krize evra (Monetary brak dance).
Ubacivanje gusala takođe je čist pogodak.
Magarac iz spota neće moći da bude na sceni, a videćemo da li će Rambo ispuniti plan da
na scenu izvete ženu s brkovima. (Rekao je da Crnu Goru želi da predstavi što realističnije).

Pa ako se bar ne nudi vrhunska kompozicija ni glas od kog će i slavuji padati na kljun bar se uspelo u šegačenju.
U svakom slučaju svežina za festival.
OCENA: VRLO DOBAR 4

Rambo je inače jedini koja nije imao sreće sa žrebom. U izvlačenju ko će kad nastupiti, Crna Gora je izvukla nastup u prvom polufinalu i to kao jedina od jugo republika. Niko od ostalih neće moći da glasa za CG te večeri. Da nesreće bude gora Rambo će nastupiti prvi, a neki će početi da gledaju eurosong tek kasnije. Ostalih 5 republika izvučene su redom u drugom polufinalu, tako da će među njima pljuštati bodovi ko kiša.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Loni

Sve u svemu jugoslovenski predstavnici će biti jad i beda u odnosu na ostale.

Od tih ostalih izdvojio bih sjajnu Šveđanku Loreen i pesmu, potpuno obrnuto od Rambove euroskeptične.
Njena pesma je EUPHORIA, što može da se shvati kao i veličanje EU.

Loreen - Euphoria HQ (Sweden Eurovision Song Contest 2012)
Ova pesmu ocenjujem sa odličnim 5 i sasvim sigurno će biti moj favorit.  ;)
Tim pre što sam proEU orijentisan. Apsolutno moderno, originalno, interesantno i melodijski dobro usklađeno.

Crnogorci nisu jedini koji igraju na kartu fore i fazona.
Tu su i Rusi, koji šalju - Buranovske Babuške.

Buranovskiye Babushki - Party For Everybody (Russia, Eurovision 2012)

Ovo pesmi dajem 4+. Dosta efektno, a drago mi je da neko pokuša da razbije standard koji podrazumeva ejdžizam i urbanoidnost.

Loni

Ako nekog zanima, prvo polufinale (u kome je Rambo, ali ne i Željko) je večeras.

Anomander Rejk

Željko Joksimović je otprilike dosadio ljudima kao i Tadić. Držim fige večitom učesniku da što gore prođe.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Джон Рейнольдс

Tradicionalni antievrovizijski koncert #3

26. maj 2012. (subota), 21:00

SKC Novi Beograd, Bulevar Ratka Mladića 152a.

Gradski prevozi: 18, 45, 72, 74, 75, 76, 77, 78, 82, 612, 708, E4

Maj mesec donosi izuzetno bogat muzički program. Metalci će imati priliku da se osmog maja zagreju na koncertu Metalike, a zatim ih čeka prava stvar u prostorijama novobeogradskog SKC-a, 26.05.2012. na dan evrovizijskog finala! Reč je o trećem po redu, tradicionalnom, antievrovizijskom koncertu Mortal Kombat benda! Najbolji provod u životu je, kao i uvek, zagarantovan!

Gosti: SELJAČKA BUNA

Karta: 300 DIN

Karte se mogu kupiti na blagajni SKC-a Kralja Milana 48. i na blagajni SKC-a Novi Beograd, Bulevar Ratka Mladića 152a. Karte će se takođe prodavati i na veče samog koncerta na ulazu u SKC Novi Beograd po istoj ceni kao i u pretprodaji. Uz prvih 250 karata u pretprodaji se dobija na poklon bedž sa logom Kombata. Na koncertu će se prodavati i majice sa MK logom u beloj i crnoj varijanti, kao i majice ,,USTAJTE METALCI!" po ceni od 500 DIN. NOCTURNE muzički magazin vam poklanja i neke starije časopise na samom koncertu! Dakle, ko se na ulazu pojavi sa kartom MK-a dobije na poklon jedan časopis, a ko kupi majicu benda, NOCTURNE mu poklanja još dva časopisa!

http://mortalkombatbend.com/2012/04/28/tradicionalni-antievrovizijski-koncert-3/
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Iako gledam Eurosong, priznajem da je pesma u kojoj ih Marko Kombar proziva, odlična.

Mortal kombat - Evrovizija - Smrtonosna šorka 2011 HD

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-05-2012, 21:11:14
Tradicionalni antievrovizijski koncert #3

Maj mesec donosi izuzetno bogat muzički program. Metalci će imati priliku da se osmog maja zagreju na koncertu Metalike, a zatim ih čeka prava stvar u prostorijama novobeogradskog SKC-a, 26.05.2012. na dan evrovizijskog finala! Reč je o trećem po redu, tradicionalnom, antievrovizijskom koncertu Mortal Kombat benda! Najbolji provod u životu je, kao i uvek, zagarantovan!

Hajde da i ja hejtujem malo. Evrovizija jeste mlako smeće, ali je hvatanje publike na foru pljuvanja mlakog smeća još jadnije. Pogotovo kada svi znaju da je Evrovizija smeće.  :roll:

Джон Рейнольдс

Већина песама МК су одличне, а остале су добре.  8)

едит: Глупача је први пут сад чула за МК и не разуме концепт, теме којима се баве, итд. Публику су стекли и без везивања за Евровизију, ово је симпатичан повод. Да је реч о лошијем бенду, овакво "размишљање" би можда и имало неке тежине, овако - наравно - нема.

#Τζούτσε

Loni

Ja mislim da je to relativno.
   Iz ugla gledanja jedne Velike Britanije, eurosong jeste smeće jer engleske zvezde mogu da dođu do svetske slave mnoooogim putevima. Imaju VH1 kanal, London organizuje svetske nagrade, znamo da je anglocentrizam još uvek dominantan u svetu kad je muzika u pitanju.
    Zato Britanija šalje anonimuse, sprdaju se s festivalom, a glavne zvezde nikad ne bi tu nastupale.

Međutim iz ugla gledanja jedne Jermenije, Moldavije, Albanije ali i svih jugoslovenskih država, to je stvarno jedna velika prilika da se neko iz tih ,,perifernih'' zemalja u smislu muzike predstavi svetu (oko 200 miliona gledalaca).

Kad bi ko od nas čuo išta iz Moldavije ili Jermenije da nema Evrovizije?
    A ja ono što sam čuo, stvarno nije tako loše.

Naročito mi se sviđa moldavska grupa Zdob si Zdub koja je dvaput svoju zemlju predstavljala.

Zdob si Zdub - Bunica bate doba ( Final Eurovision 2005)

HD Eurovision 2011 Moldova: Zdob și Zdub - So Lucky (Final)

Sve pesme ove grupe treba preslušati.

M.M

Ispade Rambo.  :( :( :(

VAMOS Grčka!

Barbarin

Nisi valjda očekivao da će proći.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Plut

A vi ovo pratite? :shock:

M.M

Quote from: Barbarin on 23-05-2012, 00:12:02
Nisi valjda očekivao da će proći.

Želeo sam.

Quote from: Plut on 23-05-2012, 00:13:12
A vi ovo pratite? :shock:

Prvi put posle Danijela i Džuli.  :(

Loni

Ko je urbanoid nek ne prati.

A ti bi Džone mogao da prestaneš ljude da vređaš po forumu.
Da sam moderator i da neko nekog nazove glupačom ili da stavlja podmetačine, davno bi bio poslan u sazvežđe veselog Bana.

Barbarin

Ne pratim al mislim da nije bilo ništa na tv, tj u ovo vreme i ne znam šta ima, obično sam napolju, a ovo bila neka muzikica pa ostavio. slušao na jedno uho.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 23-05-2012, 00:15:19
A ti bi Džone mogao da prestaneš ljude da vređaš po forumu.
Da sam moderator i da neko nekog nazove glupačom ili da stavlja podmetačine, davno bi bio poslan u sazvežđe veselog Bana.

А тек да сам ЈА нека власт, шта бих све урадио... Ех...

#Τζούτσε

zakk

Quote from: Loni on 22-05-2012, 21:28:33
Zato Britanija šalje anonimuse, sprdaju se s festivalom, a glavne zvezde nikad ne bi tu nastupale.

Ček ČEK ČEK MALO, Britanija je poslala ni manje ni više nego Englberta Hamperdinka sa pesmom koju je pisao Saša Skarbek (Lana Del Ray, Adele, Jason Mraz, Duffy, James Blunt)

Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free (United Kingdom) 2012 Eurovision Song Contest

kakav crni anonimus bre!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 23-05-2012, 00:27:36
А тек да сам ЈА нека власт, шта бих све урадио... Ех...

Ti nemaš muda da budeš vlast. 8-) Samo laješ, a sav si izujedan.  :)

Mme Chauchat

Quote from: zakk on 23-05-2012, 01:49:19
Ček ČEK ČEK MALO, Britanija je poslala ni manje ni više nego Englberta Hamperdinka sa pesmom koju je pisao Saša Skarbek (Lana Del Ray, Adele, Jason Mraz, Duffy, James Blunt)

kakav crni anonimus bre!

Hamperdink je još živ?! Moram kevi smesta da javim.
Hm, doduše, ona možda i prati Evroviziju...

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

Quote from: Loni on 23-05-2012, 00:15:19

Pa Džon se samobanovao u jednom trenutku. Ali onda sam mu previše nedostajala, pa je prodao kičmu za malo radosti na forumu.  :)

Джон Рейнольдс

Грешиш. Пресудили су Бата и Гул. Чак сам и објаснио зашто и како, али ти ниси била у стању да запамтиш.  :lol:

#Τζούτσε

pokojni Steva

Quote from: Jevtropijevićka on 23-05-2012, 01:56:06

kakav crni anonimus bre!

Hamperdink je još živ?! Moram kevi smesta da javim.
Hm, doduše, ona možda i prati Evroviziju...

:-| :-| :-|
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mica Milovanovic

QuoteHamperdink je još živ?! Moram kevi smesta da javim.

Mislim da ti je majka ima krajnje konzervativan ukus. Moja mama to nikad ne bi slušala...

Mica

дејан

...barcode never lies
FLA

scallop

Quote from: Mica Milovanovic on 23-05-2012, 14:37:30
QuoteHamperdink je još živ?! Moram kevi smesta da javim.

Mislim da ti je majka ima krajnje konzervativan ukus. Moja mama to nikad ne bi slušala...

Ali ti jesi. Ni moja majka to ne bi slušala. :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Ja slušao Hamperdinka. Ja sam, bre, slušao Per Ubu.
I ništa nisam razumeo, al' je bilo moderno...
K'o ovi Mehini...  :)
Mica

Meho Krljic

Mića knows where it's at.

Ja se nadam da će Crnogorci svoj poraz na Eurosongu da pripišu srpskom podmetanju Rambda Amadeusa kao kukavičjeg jajeta mladoj evropskoj demokratiji...

Vampirella

Satan my master.

zakk

Alex

Britanci mi nisu jasni, ako su već poslali poznatog pevača (makar imao i 100 godina) i angažovali afirmisanog kompozitora, zašto nisu uradili bolju ili bar komercijalniju pesmu?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

M.M

Loni

Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free (United Kingdom) 2012 Eurovision Song Contest

kakav crni anonimus bre!

To je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Čovek jednostavno voli Eurosong.
Međutim najpopularnijih 100 britanskih izvođača ga očigledno ne vole.
I sama Madona je građanka Londona (bar je bila tokom prošlog braka), da Englezi hoće da pobede mogli bi to vrlo lako.

Nego nek upiše neko ime Engelbert Humperdinck na googlu.
Pa kad dobije onaj prvi sajt (mislim da će to biti wikipedia)
nek ne ide na original već na deo PREVEDI.
I onda nek kaže šta je dobio u prevodu imena ovog pevača na srpski.  :mrgreen:

Loni

Da. Preveli su baš onako, kako sam i mislio.  :cry:
I posle nek neko kaže da neka imena nisu pretplaćena na status zvezde.

Josephine

Jedva i aplauz za Ramba.

Giovanni Larsson

Kod Ramba mi je najbolji deo kad "Give me chance to refinance" izgovara kao ''give me chains".

Alex

Eto, pobedi najbolja pesma.

A ni mi nismo loše prošli (mada ne znam koliko zasluženo).
Sigurno je da su one babetine nezasluženo druge.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Usul

Veoma cudna evrovizija.

Imali smo Bjork (Albanija)
Alanis Moriset (Danska)
Irske taktove (Srbija)
Gloriju Gejnor (Ukrajina)
Toma Dzonsa (UK)
Genericki tehno-pop (Norveska, Grcka, Kipar...)

Svedska je zasluzeno pobedila a sve ostale pozicije nemaju previse veze sa kvalitetom pesme. Na primer Spanija je nezasluzeno 10-ta.
God created Arrakis to train the faithful.

scallop

Eurosong je žetva emigrantskih, multietničkih i susedskih SMS poruka. Test nivoa "evropskih integracija" i "sovjetsko-balkanskih dezintegracija". Eto, zapazio sam da dobismo i glasove iz Haga.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.