• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU MACU!

Started by Ghoul, 19-03-2007, 16:51:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ana

ivne su i predivna je. Mogla bih da je pozajmim neki dan kao aksesoar, slagala bi mi se uz trenutnu nijansu kose

Meho Krljic

Tvoja nijansa kose je... trobojna?

Zlata je inače jedna fina mačka, divlja, zapravo, nikada nije živela u kući do pre tri nedelje a živi u našem dvorištu već skoro petnaest godina. Nažalost, sad je baš bolesna pa je ipak jedino moguće da u kućnim uslovima provede koliko-toliko prijatnu zimu (ako je uopšte preživi), ali dobro, nekako se lako navikla, mada je druge mačke i dalje nerviraju.

Ana

Trobojna, radila sam neko pramenje :lol:
Jao, sirota, ako joj nije dobro sigurno ne bi podnela da bude aksesoar

Meho Krljic

Pa, sad joj je znatno bolje, izlečili smo joj pneumoniju i lepo jede i kakipiški. Ostaje joj tumor u bubregu i eventualne metastaze ali o tom po tom, videćemo šta će prvo da je stigne. U svakom slučaju, izuzetno je mirna i poverljiva s obzirom da je u suštini divlja - ja joj svako jutro i veče ubacim tabletu u usta i samo simbolički protestuje - pa bi možda pristala i na dekorativnu ulogu  :lol:

Ana

Hmmm, daj ipak još par fotki, zamoliću ovog PS maga da mi je ubaci u naručje, pa ćemo glumiti da smo se slikale.

Meho Krljic

Pa, nemamo ih mnogo jer nismo hteli da je maltretiramo dok je bolesna. Ali biće valjda sad kad joj je malo bolje. Evo još jedna iz iste sesije kao i prošla:

Scordisk

ha, evo i ja da pokažem macu.

pojavila se na terasi pre jedno nedelju, možda malo jače, i pošto sam joj ostavio neku hranu, počeli smo da se družimo. hteo sam da joj izrežem kutiju da može u njoj da spava, ali čim je osetila centralno grejanje, počela je da skamuče da je pustim unutra. tako da eto, sada i ja imam mačku. vrlo je pristojna i umiljata, a i mislim da se brzo odomaćila

Meho Krljic

:| :| :| :| :| :|

Mačka i radijator: kombinacija kakvu je sam bog iskombinovao.

Scordisk

ne znam kako se ne ošuri, ali izgleda da baš voli da se razvlači po radijatoru :D

Kimura

Scordisk, gotov si. Usvojila te je. A baš je lepotica.

Scordisk

uvek sam bio slab na te cigane što skamuču pred zimom, ko da je znala gde treba da dođe :D

saturnica

A ovo je moja uličarka... :)

Scordisk

ovo je bre tigar, saturnice :D je l' ga traži zoo vrt?

saturnica

Quote from: Scordisk on 18-12-2017, 12:29:19
ovo je bre tigar, saturnice :D je l' ga traži zoo vrt?
kakva žena, takav i ljubimac... :)

Scordisk

ALEKSIJE D.

Baš kao tigar. Vidi očnjak.

saturnica

Quote from: ALEKSIJE D. on 18-12-2017, 12:37:28
Baš kao tigar. Vidi očnjak.
čekam Mehu da se izjasni o fotki...

Scordisk

meho je pristrasan, on se ne računa

Meho Krljic

Meni je odlična. I životinja i fotka. Macan na motoru* - pa nema bolje od toga.

*A i nije prvi na ovom topiku.

saturnica

Quote from: Scordisk on 18-12-2017, 12:46:52
možda, ali je profić što se tiče mačaka. inače, ovo je mačak. ima glavu veliku kao moje dvije šake. gusto krzno i neodoljiv je. podigne leđa u grbu i tare mi se umiljato o noge. a mislila sam da mi se ljubav s mačkom ne može dogoditi. :)

Meho Krljic

Da se razumemo, to kad se taru o noge je uglavnom da ostave miris na čoveku ne bi li ga obeležili kao "svog". Ne kažem da tu nema ljubavi, dalekobilo, ali to je ljubav superiornog bića prema nekom niščem duhom. Gde su, da ne bude nikakve zabune, mačke ta superiorna bića, u njihovoj svesti.

saturnica

Quote from: Meho Krljic on 18-12-2017, 13:02:23
Da se razumemo, to kad se taru o noge je uglavnom da ostave miris na čoveku ne bi li ga obeležili kao "svog". Ne kažem da tu nema ljubavi, dalekobilo, ali to je ljubav superiornog bića prema nekom niščem duhom. Gde su, da ne bude nikakve zabune, mačke ta superiorna bića, u njihovoj svesti.
Meho, slažem se u potpunosti.

Dybuk

Scordisk

Quote from: saturnica on 18-12-2017, 12:55:17
možda, ali je profić što se tiče mačaka. inače, ovo je mačak. ima glavu veliku kao moje dvije šake. gusto krzno i neodoljiv je. podigne leđa u grbu i tare mi se umiljato o noge. a mislila sam da mi se ljubav s mačkom ne može dogoditi. :)

ma čuj, to može i kuću da pričuva, otera provalnike, pojede uljeze :D

saturnica

Quote from: Scordisk on 18-12-2017, 13:16:44
Quote from: saturnica on 18-12-2017, 12:55:17

ma čuj, to može i kuću da pričuva, otera provalnike, pojede uljeze :D
hahahah...da!

lilit

pa saturnice, gde si ti bre! uželela sam te se.  xremyb

meho, izvini na oftopiku, o mačkama ne bih.  nas-rofl :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Cita li Meho strip Blacksad!?!

Scordisk

Meho Krljic

Quote from: Ugly MF on 18-12-2017, 17:00:35
Cita li Meho strip Blacksad!?!

Pitanje je čitaju li ga Mehmetove mačke.  :lol:

Quote from: lilit on 18-12-2017, 16:46:45
meho, izvini na oftopiku, o mačkama ne bih.  nas-rofl :lol:

Nema problema, zapisaćemo pa ćemo da javimo gde treba  :)

saturnica

Quote from: lilit on 18-12-2017, 16:46:45
pa saturnice, gde si ti bre! uželela sam te se.  xremyb

pa evo me! dođi da te izljubim... xremyb xremyb xremyb

Meho Krljic

A vite vi sad ove dve ludakinje:

Meho Krljic

Tačno je godinu dana od kada se Zakrpica preselila u večna lovišta da tamo juri duhove miševa i vrabaca. Nadajmo se da smo u međuvremenu postali malo dostojniji njene veličine.

Ana

Meho Krljic

Evo i Zlate u novim izdanjima da se vidi da se socijalizuje lepo:

Meho Krljic

Zlatina intergacija u zajednicu (i na trosed) lepo napreduje:

Ana

Meho Krljic

Imam još adaptiranije slike, gde ja ležim na trosedu a ona me koristi kao jastuk, ali me blam da ih pokažem   :lol: :lol:

Ana

Razumem, ali ti zavidim
Ja još dugujem pokušaj prebrojavanja mačaka, uslediće kad-tad!

saturnica

Quote from: Meho Krljic on 27-12-2017, 18:10:03
Imam još adaptiranije slike, gde ja ležim na trosedu a ona me koristi kao jastuk, ali me blam da ih pokažem   :lol: :lol:
daaaaaj!!

lilit

meho neće da nas obraduje najboljim adaptiranijim fotkama, jbg, život je nekom majka, a nekom mačka...
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

saturnica

Quote from: lilit on 28-12-2017, 17:30:19
meho neće da nas obraduje najboljim adaptiranijim fotkama, jbg, život je nekom majka, a nekom mačka...
hahaha...

Meho Krljic

Meh, evo jedna druga slika, na kojoj Zlata mjauče jer ne želi da se slika:

Meho Krljic

Našim mačkama ne damo da gledaju horor filmove jer onda uzmu pa imitiraju najstrašniej scene iz njih... Umesto toga podstičemo spavanje:

Meho Krljic

Nekoliko svežih:

Maša, zgužvana:

Milica, pospana:

Rebeka kao statua na postamentu:

I Anin "accidental selfie":

Dybuk

Ahh, preslatke su! Sve <3
Mada je ova predivna gužvica pobedila!

Ana

Mrtva trka između kuglice od Maše i imenjakinjinog selfija

Meho Krljic

Očekivao sam da će Rebeka svojim dostojanstvom osvojiti više simpatija, al sad moram da idem da je razočaram.  :lol:  Lepše ti je, Beco, da se valjaš i blesaviš nego da demonstriraš svoju otmenost, ljudi više vole klovnove nego kraljice.

Ana

Ma kraljice smo viđali kroz istoriju i umetnost, ove životne, sa kojima mi obični smrtnici možemo da se identifikujemo su prava stvar