• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pravo na ponos

Started by varvarin, 24-03-2007, 16:33:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cornelius

Quote from: "crippled_avenger"
A zaboravlja se da je u ukupnom zbiru u prvom Zalivskom ratu podjednak broj aviona pao i sa strane Koalicije i sa strane Iraka (ako se uzmu u obzir i nesreće koje su se dešavale u transportu i pre početka ratnih dejstava), dakle nije USAF niti NATO koalicija tako nepogrešiva, i nije VJ nešto posebno.

Irak je oborio prilično aviona Natovcima jer je imao neuporedivo bolje i modernije naoružanje (jer su imali više para da ga plate). Medjutim, posle krvavog završetka prvog golfskog rata (500 000 žrtava na iračkoj strani, većinom civili), američki i engleski avioni su deset godina ombardovali Irak na dnevnoj bazi. Od posledica rata, bombardovanja i Sadamovog terorizma, u Večna lovišta je otišlo još 1 500 000 Iračana. Onda je SAD, na osnovu falsifikovanih dokaza, okupirala Irak, pobili opet mnoštvo naroda, izazvala gradjanski rat i namerila se da sve to drži okupirano stotinak godina.

Da li smatraš da je to bolja varijanta? Da li misliš da su Srbi trebali da se bore do poslednjeg čoveka, pa da o njima neko crta strip "300 000"? Da li smatraš da je Biljana Plavšić bila u pravu kad je rekla da će Srbi da se žrtvuju, makar u borbi poginulo i dva miliona, oni koji ostanu živeće na teritorije istorijske Srbije?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Ja samo da zamutim vodu

Cornelius

Meho, nemoj previse da mutis vodu, nece se videti ni ono malo muda sto se kotrljaju po dnu.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Ako to posluži kao podsticaj zabludelima da se sagnu i potraže zaturena muda, smatraću da je moje postojanje imalo smisla.

Lord Grejstok

Quote from: "Boban"Meni je u smislu demistifikacije srpskog junaštva najfascinantniji pad Šator planine kao jednog od tri uporišta odbrane Knina... Šator planinu tri razroka vojnika sa gajbom piva i šakom metaka mogu da brane dok ne pomru od starosti, a u praksi, to je palo za nekih dva sata...

jebiga, svi smo mi zapravo potomci izdajnika iz Kosovskog boja i izgleda da je taj genetski kod uzmicanja pred problemima prirodnom selekcijom doveden do savršenstva.

У Косовском боју није било издајника.
Проблем је што смо престали да будемо потомци оних славних Срба који су преко главе претурили два Балканска рата и Први светски рат; већ смо потомци оних срба издајника који су се одрекли свега српског и прихватили комунизам, љубили дупе бившем аустроугарском војнику и звали себе југословенима.
"Луције Варе врати ми моје легије"

crippled_avenger

Citiraću pokojnog Fon Klauzevica:

... срамна флека једног потчињавања никад не може да се избрише; та отровна кап у крви једног народа прелази у потомство и она ће снагу каснијег рода паралисати и поткопавати... чак и пропаст слободе после крваве и часне борбе осигурава препород народа и клицу његовог живота из које ће једном избити ново, снажно дрво.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Inače, postavljanje pitanja tipa "A ti hoćeš ovo ili ono..." su potpuno deplasirana.

Ja poznajem samo petoricu ljudi koji su zapravo ratovali na Kosovu. Jedan je tamo poginuo prilikom bombardovanja prištinskog aerodroma. Dvojica su profi oficiri VJ, od kojih je jedan doživeo nervni slom tokom rata kada ga je kolega zamenio na dežurstvu i poginuo, jedan je komandant SAJ, i jedan je Ghoul. I ako neko treba o nečemu da se pita, to su svakako oni.

Ja sam odavno shvatio da ja tu nemam ni o čemu da se pitam. Ja sam, iz objektivnih razloga, što svako ko me poznaje može da posvedoči, nesposoban za služenje vojnog roka, i bio bih licemer kada bih sugerisao ovo ili ono.

Ono što ja mislim to je da mi vrlo često ne vidimo šumu od drveta i da se ovaj narod vodi nekim kolektivnim histerijama, kqo što je srljao u bombardovanje, tako je i srljao nazad iz bombardovanja.

Taj potpuno nezreo, ambivalentan stav prema činjenici da nas je NATO bombardovao je potpuno sulud. S jedne strane se na to gleda kao na junaštvo, s druge strane se opravdava kapitulacija koja će postepeno dovesti do gubitka onoga zbog čega su nas bombardovali.

Moj stav o bombardovanju je sledeći.

Smatram da je bombardovanje izazvao Milošević kako bi zapravo odradio neku kombinaciju za svoje zaštitnike u Rusiji koji su računali da bi bombardovanje u Srbiji moglo da otvori neke izazove na ruskoj unutrašnjoj političkoj sceni, dovede do smene aktzuelne vlati i da bi onda Rusioja nekim svojim pritiskom dovela do prekida dejstava. Taj primarni Miloševićev cilj, nije ispunjen.

Korekcije plana u Rambujeu koje su ostvarene kao rezultat prkosa NATO paktu su išle isključivo Miloševiću u korist pošto je izbegao da se NATO slobodno kreće po Srbiji. Ta korekcija plana je naravno anulirana par godina kasnije kada je post-Miloševićev režim potpisao sporazum sa NATO paktom.

Držanje naše vojske za vreme bombardovanja je bilo lukavo i domišljato, ali je NATO ostvario sve svoje ciljeve. Naime, NATO je pogodio sve što je hteo. Gubici u njihovom letačkom sastavu su minimalni i znatno manji od onih koje je izazvao Irak iako je SFRJ imala podjednaku tehniku kao i Irak pošto smo im u krajnjoj liniji mi i pravili deo te borbene tehnike. Iračko vazduhoplovstvo se razlikovalo od našeg po strukturi samo zbog toga što je moralo da kontroliše veću teritoriju pa je u svom sastavu imalo više aviona sa većim doletom, među lovcima presretačima i lovcima-bombarderima.

NATO udari su u potpunosti pasivizovali našu vojsku koja se skrivala što samim tim znači da nije bila aktivna.

Sitni uspesi koji su postignuti treba da budu pohvaljeni ali ne i hipertrofirani kao što se to danas radi.

U krajnjoj sumi razmišljanja, smatram da je Vojska morala čitavu deceniju pre da svrgne Miloševića radi opstanka države i naroda. Za njihovo poslušničko držanje nema nikakvog opravdanja, a fetišizacija vojnog poziva i predstavljanje vojnika kao jednostavnog, radnog sveta, koji eto radi to što mu se kaže je potpuno neopravdana.

Kad je reč o ponašanju Vojske na terenu, moglo bi se reći da je bilo ogromne izdaje u njenim redovima a neki od ljudi koje sam naveo kao poznanike TVRDE da je bilo oficira VJ koji su radili kao provokatori u korist stranih službi, kako bi brisali svoje haške optužnice iz Hrvatske, i koji su namerno pred posmatračima UN vršili dejstva protiv Šiptara.

Vojska sama nije smela da dozvoli da se u nekom trenutku sudari as NATO paktom.

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Ako to posluži kao podsticaj zabludelima da se sagnu i potraže zaturena muda, smatraću da je moje postojanje imalo smisla.

Ako se zabludeli sagnu da potraze zaturena muda, moze im se desiti da ih neko zakiti dodatnim parom muda od straga. Koji je onda smisao tvoh postojanja?

Meho Krljic

Ničeg lošeg nema u malo iznenadne muške ljubavi, vi druže Kornelijuse, kao stanovnik Francuske to sigurno znate bolje od svih nas ovde.

lilit

ja najvise obozavam kad naletim na one koji su izbegli CAK i obicno sluzenje vojnog roka u doba "ne-rata" (posebno pre 1990. godine), a posle nisu videli vojske ni vojskovanja u vreme ratovanja ili bombaradovanja, kako pale narod i pricaju kako se ne brane svete srpske vrednosti.
ajmo lepo svi na Kosovo da ga branimo, pa cemo onda da pricamo o tome.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Джон Рейнольдс

Quote from: "lilit_depp"ajmo lepo svi na Kosovo da ga branimo, pa cemo onda da pricamo o tome.

Zar ti nisi izjavila da smatraš da je najbolje da Kosovo bude nezavisno?

Mislim, lep je to predlog, ali ja volim da unapred znam ko će da mi čuva leđa kad zagusti.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

:? Uozbilji se, Džone, pa nećemo valjda žene sa sobom u rat da vodimo??? Onda bolje da se svi odmah sada i ovde bacimo na svoje mačeve jer takve nas Srbija ne zaslužuje!!!!

Джон Рейнольдс

Pa sama se ponudila. Ionako je kod nas vazda bilo junakinja, što van bojišta, što na njemu, što posle. Kosovka devojka, Čučuk Stana, partizanka Mara...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic":? Uozbilji se, Džone, pa nećemo valjda žene sa sobom u rat da vodimo??? Onda bolje da se svi odmah sada i ovde bacimo svoje drvene mačeve jer takve nas Srbija ne zaslužuje!!!!

Aferim, Mehmede.

crippled_avenger

Quote from: "lilit_depp"ja najvise obozavam kad naletim na one koji su izbegli CAK i obicno sluzenje vojnog roka u doba "ne-rata" (posebno pre 1990. godine), a posle nisu videli vojske ni vojskovanja u vreme ratovanja ili bombaradovanja, kako pale narod i pricaju kako se ne brane svete srpske vrednosti.

Upravo to. Potpisujem.

Rile

Quote from: "crippled_avenger"
Quote from: "lilit_depp"ja najvise obozavam kad naletim na one koji su izbegli CAK i obicno sluzenje vojnog roka u doba "ne-rata" (posebno pre 1990. godine), a posle nisu videli vojske ni vojskovanja u vreme ratovanja ili bombaradovanja, kako pale narod i pricaju kako se ne brane svete srpske vrednosti.

Upravo to. Potpisujem.
Malo ste zakasnili, svi ratovi koje smo mogli da izgubimo, već su izgubljeni, dakle ništa od ratovanja. Sada možemo samo da ćutimo i gledamo šta se dešava, uz nadu da će u ovoj zemlji jednom biti dovoljno mudrosti da se nešto pametno uradi (mada smo priterani uz zid, samo je bitno na koju stranu okrenuti bulju)

crippled_avenger

U Bosni je bilo nereseno.

Tex Murphy

Quote from: "crippled_avenger"U Bosni je bilo nereseno.

Hell, čak smo i vodili na poluvremenu, ali onda se protivnik osjetno pojačao igračima iz inostranstva.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Cornelius

Quote from: "Rile"Sada možemo samo da ćutimo i gledamo šta se dešava, uz nadu da će u ovoj zemlji jednom biti dovoljno mudrosti da se nešto pametno uradi (mada smo priterani uz zid, samo je bitno na koju stranu okrenuti bulju)

Cak ne mozemo da odlucimo ni kome cemo dati bulju, jer o nasoj bulji odlucuju belosvetski makroi. O tome smo mogli da odlucujemo do '92. Sad smo ko one devojke kada ih Siptari kupe u Moldaviji, pa ih siluju, preprodaju, teraju da se prostituisu i ne daju im nista sem da jedu i da spavaju. Koja zine, tu iseku na komade. Naravno, nismo mi jedini u takvoj situaciji. Ima vazda druge boranije, pa delimo samo obicnu sudbinu malih i beznacajnih naroda u geopolitickim razmestanjima.

---

mala je i belgija.
a luksemburg je jos manji.
da ne pricam o lihtenstajnu.
ni kostarika nije velika.
a vidi, sunca mu, ta kostarika nije ratovala od 1949. godine. nema čak ni vojsku.  :idea:
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

---

Quote from: "John Reynolds"Pa sama se ponudila. Ionako je kod nas vazda bilo junakinja, što van bojišta, što na njemu, što posle. Kosovka devojka, Čučuk Stana, partizanka Mara...

i da se ne zaboravi Milunka Savić, osnivač ratnog cross dressinga Srbije.

Cornelius

Vidis, Ziko, Belgija je danas mala, kao i Portugalija, a nekada je bila sila sa gomilom kolonija. Nisam razumeo tvoje poredjenje Srbije sa Luksemburgom i Lihtenstajnom. Ali ima tu i San Marino, Malta, Vatikan...

Ne stoji. Srbiju treba danas porediti sa BiH, Makedonijom, CG, Bugarskom, Rumunijom, Moldavijom, Slovackom i da ne redjam vise. Ja bih radije video Srbiju kao Svajcarsku ili Dansku, na moju veliku zalost, vrlo smo daleko, u svim pogledima od tih zemalja. I necemo ih dostici u skorijoj buducnosti.

Ghoul

Quote from: "Zika Kisobranac"mala je i belgija.
a luksemburg je jos manji.
da ne pricam o lihtenstajnu.
ni kostarika nije velika.
a vidi, sunca mu, ta kostarika nije ratovala od 1949. godine. nema čak ni vojsku.  :idea:

tako će za 50 godina neko da kaže:
'ni srbija nije velika. a vidi, sunca mu, ta srbija nije ratovala od 1999. godine. nema čak ni vojsku.'
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Ima li neko teritorijalnih pretenzija prema Belgiji, Luksemburgu, Lihtenštajnu i Kostariki? Ako ima, ko, koliko i da li se nalazi u nekakvim regionalnim savezima? Da li je pretendent naoružan i da li je spreman da to oružje upotrebi?

Kada se razmotri gore rečeno, može da se priča o Srbiji u ravni Lihtenštajna, Kostarike, Sao Tome i Principea, Tuvalua i sličnih.

#Τζούτσε

crippled_avenger

Holandska Akademija nauka je pre par godina pisala neki memorandum koji je nedovršen procureo u javnost i u njemu su holandski Akademici rekli da će uskoro morati da se otvori flamansko pitanje. Jedan od njih, inače poznati pesnik, holandskog porekla, ali rodom iz Lihtenštajna, rekao je da su "Flamanci ostatak poklanog naroda". Takođe, rekao je da je "Brisel najskuplja holandska reč".

Uostalom, kao i Kosovo, Brisel ima šest slova, optimalno za najskuplju reč. odlično za ukrštenice "najskuplja srpska reč, šest slova".

Cornelius

Crippi, nekako imam osećaj da bi ti bilo zadovoljstvo da neko najebe u Evropi, tek da oseti na šta to liči kad najebeš (ko Srbija), pa ne možeš da se opasuljiš pola veka. Neće biti toga. Trenutno se radi, kao u vreme Hitlera, salama sukobi. Znači, seckanje na tanke listove. Niko neće da zapali Evropu. Niko neće da otvara flamansko pitanje... Čak su i Baskijci zadržani u nekim okvirima (što milom, što silom). Težišta nemira se održavaju na ograničenim prostorima i van zemalja koje imaju politički i ekonomski uticaj.

Sad mi izgleda sve ovo malo besmisleno. Kao ja ubedjujem vas da Srbija nema nikakav značaj u svetskim geostrateškim igrama, a vi kao pričate da je Luksemburg još manji od Srbije, pa ima svoju reč, što znači da... Šta je u pitanju? Povredjen ponos Srba? Psihološka i moralna teškoća da se živi sa svim porazima koje je Srbija doživela u zadnje vreme na političkom, diplomatskom, vojnom, ekonomskom i psihološkom planu. tajno teslino oružje, nebeski narod, za sve je kriv Miloš, Tito, Turci...

---

to za brisel je baš dobro.
već vidim kako se pojavljuje  matju van beckovsen sa knjigom poezije "brisel, naskuplja holandska reč". ili "ne daj se, holandski sine". pa onda mali haški johan sa pesmom "ćutite flamanci, pobiću vas ja". pa "vrati se, burgundski vojvodo, u belgiju ponovo"... pa "e, moj druže antverpenski".

gadno.

Meho Krljic

Ghoul

a niška banja?  :(
https://ljudska_splacina.com/

marlowe

A gde ce da ode?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

---

Cornelius

Ajd, dok je vreme da se svi posunetimo kao Mehmet-aga, pa kad Šiptari stignu do Niša, Beograda i Novog Sada, a mi već spremni, mašemo zelenim zastavicama i alačemo. Potom, kao stanovnici Srbistana i mi ćemo imati svoj aber (i ne samo to, no i svakojake droge iz Avganistana, rahat Moldavki, svjetloga oružja i Amerikance za jarane).

Ajmo, Srbistanci, na sunećenje, a posle džihad da vodimo... džiha, džiha, džiha...

---

što rekao naš narod, if you ask me - džihad uopšte nije loša ideja.

mada je to za papke što hoće da se religijozno bore protiv sebe, nema tu drčnosti, srpskog inata, ponosa i dike, akanja na komšije da ćemo ih polomiti ako nam polome bagrenje, nema tu stava, besnog merkanja, želje da se valja u katran i perje, agresije, junaštva, ponosa,  to sam već rekao, dakle, nema ponosa, nema muževnosti...

samo neka pizdunska lukavost, preispitivanje, prevrtljivost, diplomatija, pregovaranje... fuj, kažem ja.
sve su to kojekakvi intelektualci i slabići. sa naočarima. sve su to prerušeni dubrovčani - sa svima su lepo, i sa turcima i sa mlecima. kakav je to podmukli princip?
fuj. pizduni.

lilit

dragi kornelijuse,
prvo ce da ode niska banja, a ti i ja cemo i dalje da kukamo svako iz svoje sigurne jazbine, sto mittel sto west europe.

@johne,
da, ja jesam za nezavisno kosovo posto je kosovo fakat vec nezavisno, a sigurna sam da ce srbiji biti mnogo bolje bez njega takvog nego s njim.
takodje sam i za to da o svetim srpskim vrednostima i ratovanju ne palamude previse oni koji nikad vojske videli nisu.
i ne vidim zasto je to problematicno?

marlowe

A gde ce da ode??
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

---

Quote from: "lilit_depp"dragi kornelijuse,
prvo ce da ode niska banja, a ti i ja cemo i dalje da kukamo svako iz svoje sigurne jazbine, sto mittel sto west europe.

takodje sam i za to da o svetim srpskim vrednostima i ratovanju ne palamude previse oni koji nikad vojske videli nisu.

Jer domovina se brani vjerom
I... I tuđim mrtvim sinom!
Domovina se brani ličnim šoferom
Metalik crnom limuzinom

Domovina se brani ratom
I NATO avionom u letu
I djecom i sestrom i bratom
Rasutim kojekuda po svijetu

(Zabranjeno pušenje)

crippled_avenger

Žiko, čini mi se da si jedini razumeo štos. Za razliku od Corneliusa.

Ja sam inače predlagao da u preambuli Ustava piše da je "Srbija država ostataka poklanog naroda i ostalih građana"

lilit

Quote from: "Zika Kisobranac"
Quote from: "lilit_depp"dragi kornelijuse,

Jer domovina se brani vjerom
I... I tuđim mrtvim sinom!
Domovina se brani ličnim šoferom
Metalik crnom limuzinom

Domovina se brani ratom
I NATO avionom u letu
I djecom i sestrom i bratom
Rasutim kojekuda po svijetu

(Zabranjeno pušenje)
da.
do poslednjeg daha i do poslednje kapi (tudje) krvi.
samo jos zamoliti  lazanskog da izvestava o dogadjaju i nebo nam je granica.
mozda ipak bolje umesto njega angazovati milijanu "mishura" baletic? hm, fali mi malo kompetencije za ovu procenu.

crippled_avenger

mac

Ako neko nije spreman i da živi i da umre za svoj narod onda se postavlja pitanje pripadnosti istom. Bora Čorba nije imao pravo kad je rekao da samo budale ginu za ideale. Za tuđe ideale sigurno, ali ne i za sopstvene. Nacija je jedan ideal, porodica je drugi, ali onaj ko je spreman da se žrtvuje za svoju porodicu, ali ne i za svoju naciju je samo kratkovid.

Meho Krljic

Ili to ili je vreme da konačno raskrstimo sa devetnaestovekovnim poimanjem nacije i usredsredimo se na fenomen građana koji izgleda malo previđamo u svoj ovoj gužvi.

mac

Za mene je to isto. Kad kažem nacija ne mislim na srpstvo, nacionalizam, ili šta već, nego na sve ljude jedne grupe koji imaju osećanje pripadnosti nečem zajedničkom, i zajedničke ciljeve, i državu koja može te ciljeve da im ostvari. A država čak i nije neophodna, evo Jevreji ranije nisu imali državu, a Palestinci je još nemaju.

A kad kažem građanin mislim na čoveka koji prima svoju platu, vaspitava svoju decu, povremeno glasa, i veruje da je država bolja što ima više individualnih sloboda, a manje obaveza prema zajednici.

marlowe

Da. Svi gradjani Amerike su Amerikanci, svi gradjani Rusije su Rusi, i svi gradjani Srbije su Srbi.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

---

nacionalna država je mrtva.
naš jedini neprijatelj je kapital.

lilit

Quote from: "mac"Nacija je jedan ideal, porodica je drugi, ali onaj ko je spreman da se žrtvuje za svoju porodicu, ali ne i za svoju naciju je samo kratkovid.
da.
a onaj ko je spreman da zrtvuje tudju porodicu za sopstvene ideale nema problema sa dioptrijom.

Meho Krljic

QuoteKad kažem nacija ne mislim na srpstvo, nacionalizam, ili šta već, nego na sve ljude jedne grupe koji imaju osećanje pripadnosti nečem zajedničkom, i zajedničke ciljeve, i državu koja može te ciljeve da im ostvari.

Ko određuje te ciljeve? Kako se o njima raspravlja? Šta je sa onima koji u tom raspraljanju i odlučivanju budu na 'gubitničkoj' strani? Da li i oni treba da ginu za svoju naciju? Ili da se sele u drugu državu?

Quotenacionalna država je mrtva.
naš jedini neprijatelj je kapital.

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

marlowe

Svako. Ko god hoce. Nista. Niko ne treba. Zasto bi?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

---

uzgred rečeno, nacija, narod i država nisu iste stvari.

takođe, ne znam kako se tačno određuje kom narodu pripadaš, to jest, za koji narod treba da umreš, da se veličanstveno žrtvuješ, da se slavno podariš zajednici?

ovde gazda lokalnog restorana pre neki dan kaže "ja sam jevrejin."
sad, mi znamo da mu je otac jermen, majka jevrejka.
"otkad si ti sad jevrejin", zezamo ga mi.
"pa jevreji smatraju da si jevrejin ako ti je majka jevrejka", kaže on.
"pa dobro", kaže mu moj cimer, "ali jermeni misle da si njihov ako ti je otac jermen."

osim tog malog tehničkog problema, pitanje je i šta znači taj termin "zajednički ciljevi" u jednoj državi? nemam ja ništa zajedničko sa mnogim građanima svoje otadžbine, a kamoli sa njihovim ciljevima.

meni je uvek nešto sumnjivo kad se pokrene retorika nekakvog fantazmagoričnog, romantičarskog "zajedničkog cilja", i čudne poezije "žrtvovanja za svoj narod i državu".

jer mi se čini kako se tu negde nazire i poenta da, ako nećeš da pogineš za narod, državu, naciju ili "zajednički cilj" (recimo, ako misliš da je pogrešan), onda se postavlja pitanje da li ti tu pripadaš, sinovče, a ako ne pripadaš nama - ja mis' da si ti njiov!

ništa mi se to ne dopada.

marlowe

Meni nije jasno zasto na rec zajednicki ciljevi pojedinci odmah padaju u romanticarski zanos i raspredaju o smrtima, svojim i tudjim porodicama, kako neko onda treba negde da ide.... Za mene su zajednicki ciljevi daleko prozaicnije stvari tipa putne mreze, usluga, standarda, kulturne ponude i sl. a kad kazem da neko treba i da pogine za drzavu smatram pre svega da treba da radi svoj posao najbolje sto ume, da placa racune, da se odgovorno ophodi prema okolini, drustvu, da pokosi trazu ispred kuce itd.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Джон Рейнольдс

Kad krene ova tugaljiva priča o žrtvovanju, samo čekam kada će da iskrsne metafizičko pitanje "da li bi dao svoje dete za Kosovo", pa da se upitani oseti kao Avram. Onaj iz Biblije, ne Avram Izrael.

#Τζούτσε