• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

stakmen

EXIT 2011-LIMANSKI HERBERT I BODENJE VILJUSKOM izvestaj

e,mali lichni izvestaj sa Exita sledi,vreme je bilo katastrofa,africhka zapara,puno pandura svuda,vlaga u vazduhu je bila opaka,bad religion su odradili onako,prvih pola sata sam konto da je koncert tezgetina bez imalo bilo kakvih emocija,gore nego agonostic front na exitu 2005,zadnjih nekoliko pesama mi je popravilo utisak,to prvo veche je za vecinu mase koja voli punk ili hc ili nesto underground bilo prilichno nezanimljivo,trece veche----redjaju se hc bendovi na explosivu od kojih bih izdvojio conviction jer su carevi,gledajuci njuskul masu obucenu po principu kacket,vans tike,nesto tetova stavljenih da bi impresionirali nekog ne iz srca stice se utisak da,ono ne moze se sada publika uporediti sa onom starom masom ,kada si morao citati fanzin i trcati na postu da kupis kasetu koja ti je stigla ili cd,ili se sastati u nekom ulazu zgrade ili igralistu radi razmene materijala,ima novih klinaca koji su super ali nije to to,Discharge su dosli pijani i to sam cuo da su bili otkinuti,koncert im je bio superica i taj debeli ppevach je mnogo veci manijak od animala iz ANL.nastup anl je bio super al hajde da se ne lazemo njihov reunion 90 yih album Scum i ovaj Road to R...je nesto na silu usnimljeno,i mislim da animal nikad nece biti manijak ko pokojni GG,E a sad malko jos o publici,izvesni limanski herbert D je dosao,setio sam se price kako je na svadbi druga uzeo viljusku siso ispod stola i bocko masu po kolenima te ga je lik koji se zenio izvuko ispod stolu i tu su se poshibali,pricha mi taj lik kako su partibrejkersi svirali ranih 90 na djackom igralistu na limanu 1 iza filozofskog,i popeo se 1 lik na binu i svuko kombat i kosulju odjednom a masa krenula da zasipa binu flasama,kaze Cane NEMOJTE SKINOVI PA JA SLUSAM sHAM 69 sa onim njegovim retoskim glasom xaxaxa vidis takvu atmosferu i energiju necu videti na exitu,nije do prekidanja koncerta al fali malo onog prljavog shmeka iz 80 tih i 90 ih,ANL super sviraju samo sto to vise nije to,shlepati se 30 god na 10 istih stvari je farsa,ako panka josh ima a ima to su bendovi kao sto su alkosi Barons,ludjaci Antiseen i likovi kao sto su mentoli Tunel rats...

Josephine

Eh, i ti bi prljavi šmek na EXIT-u... Pa to je, bre, fensi festival, usmeren isključivo na zaradu. Tako je i Placebo prošle godine odradio tezgu i šutnuo EXIT u dupe.

Jedino što sada vredi tamo je Elektrana, i to u ranim jutarnjim časovima.

Pandura je najviše bilo kod Loud&Queer stejdža, logično... inače se nisu videli toliko.

SIMERIJANAC

Quote from: stakmen on 12-07-2011, 15:57:38
nekog ne iz srca stice se utisak da,ono ne moze se sada publika uporediti sa onom starom masom,kada si morao citati fanzin i trcati na postu da kupis kasetu koja ti je stigla ili cd,ili se sastati u nekom ulazu zgrade ili igralistu radi razmene materijala,ima novih klinaca koji su super ali nije to to,

Ваистину.

Него ево новије ствари АНЛ која је уживо звучала још боље.

www.youtube.com/watch?v=mlrvf4VhYT8

Джон Рейнольдс

Ne mogu da razumem hejt prema albumu Scum. To jeste ANL, baš ne vidim ništa isfolirano. Potonja izdanja nisu uspela da dosegnu tu vrstu sirovosti, poslednji album recimo. Ali Scum jeste.

Inače, pre neki dan sam počeo da pišem duži osvrt na novi album Murder Junkies, ali sam uspeo da ga obrišem tako da... jbg. Ništa naročito.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mark

Quote from: stakmen on 12-07-2011, 15:57:38nije do prekidanja koncerta al fali malo onog prljavog shmeka iz 80 tih i 90 ih

Meni ne fali uopste!

Secam se kada su dosli Motorhead na Tasmajdan (2002.?) i opet ih je neko gadjao staklom i prekinuse koncert nakratko, doslo mi da placem ... I tada su mnogi bili u fazonu - sta se bune pa oni su Motorhead, kao da je to neko opravdanje!  Generalno nije lepo kada se prekinu koncerti koji god da je raspad od benda u pitanju! Na kraju krajeva kada platis kartu (za pare koje su nekada 10-20% plate) trebalo bi da odgledas ceo koncert a ne pola ili manje ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Джон Рейнольдс

Nije tad bilo staklo, nego plastična flaša. Ali Lemi ima traume zbog nekog žileta, tako nečeg.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Ne znam dal su ih organizatori upozorili da to ne sviraju, il su se sami cenzurisali kad su čuli da na EXIT-u postoji i loud and queer stage,tek ne čusmo kontroverzni hit koji je Captain Oi! svojevremeno odbio da im objavi na albumu.

www.youtube.com/watch?v=jpNubju0Jno

stakmen

e istog dana kada je bio exit bio je i festival 64 zupanije!!!! u Kanjizi 

xaxaxaxa

pojedini im bendovi imaju gajde na bini

stakmen

e malo vesti

novi album Straw dogs  izlazu u septembru--bice pravi British oi! ko i stari materijal

Traditionals su izdali novi album-steel town anthems---verujem da je ok ko i prethodnici mu

Old firm casuals je izdo novu singlicu-we want lions share,omot zut,plochica unutra je plava i zelena

sve ovo se moze maznuti sa

www.streetpunx7.blogspot.com

www.unitedfrontskins.blogspot.com

i sa meke oi! piraterije www.skinpride-worldwide.co.cc

stare kasete El Duche i Mentorsa maznite ovde  www.glorifytheturd.com

Mark

Sa malim zakasnjenjem:

Slovacki punk rock sastav DATUM VYROBY

http://www.myspace.com/datumvyroby

nastupa veceras u Padini (mesto pored Kovacice) a sutra (zajedno sa Vise od milimetra, Marienfeld, ...) na pank festivalu "Tomasevcu u pohode" u Tomasevcu.

Dátum výroby-láska je ojeb

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Джон Рейнольдс

Колико глупости на оном "шта сад слушам" топику, где су праве вредности и истинска уметнос'?

Social Distortion - "Machine Gun Blues"

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

За оне који не прате теме, на "Мехмете реагуј", у поруци #3159 питам Меха да прокоментарише најновију акцију индонежанске шеријатске полиције приликом које је много панкера конвертовано у скинхеде - ошишали су их и окупали. Реакција, ако је буде, биће тамо, а спот најпознатијег индонежанског ои! бенда је и овде. Ови момци немају много проблема са шишањем, а колико су у складу са шеријатом, ко зна?

No Man's Land: -=Pride of The City=-

#Τζούτσε

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Meho Krljic

Kolekcija mnogobrojnih živih vidio snimaka mnogih brojnih pank, hardkor, indastrijel itd. bendova, sve amaterski, sve andergraund:

http://coolerthanjesus.webs.com/

Son of Man

Znam, reći ćete, opet ova budala o Unisonu, alo bre rođo to se desilo pre 12 godina, pređi jednostavno preko toga, ko ih bre jebe i slično, ali nažalost, ja kao borderlajner, a bogme i kao čovek, jednostavno ne mogu da pređem preko toga i zaboravim, a kamoli oprostim, dakle nema šanse, i odgovorno tvrdim da su mi prvi dan u zatvoru i to izbacivanje iz ROĐENOG benda ubedljivo najgori dani u mom patetičnom životu, ili barem u onom što je preostalo od njega. Sećam se da je moja keva plakala tog dana jer je znala koliko mi cela ta priča znači, i koliko ću se sjebati. Eh, da je samo znala koliko je bila u pravu. Inače, čisto informativno, meni je Unison bukvalno bio sve u životu tih par godina, jer za razliku od ostalih članova benda ja nisam pohađao fakultet, nisam šljakao, bavio sam se isključivo i samo muzikom, i potajno se nadao ex-YU turneji koja je bila i te kako izgledna tih godina...

No pođimo otpočetka, da bi manje upućeni čitaoci shvatili šta se zapravo desilo. Naime, Unison smo osnovali Stole, Spale i ja kod mene gajbi, na Vidikovcu, leta '94 i odmah mu nadenuli ime. Pošto nismo imali basistu ja sam se dosetio mog jarana Vuka iz IV BGD Gimnazije, te smo ga na nekom petku u KST-u startovali i na našu radost pristao je, a kasnije je uleteo i Aca koji je svirao drugu gitaru kao vrsan muzičar. Dakle, konačno smo imali skroz ozbiljan bend posle raspada prethodnog na katastrofalnom koncertu, juna '94 u Božidarcu.

Odmah smo snimili 2 demo snimka, a u isto vreme su neki članovi počeli da sviraju i u drugim bendovima, npr. Spale je počeo da  cepa bubanj u novosadskom STRIVE FOR MORE (ladno je išao svakog vikenda u NS, car !), Stole je sa Klinkom i Acom osnovao REJECTED, ali i zamenio Cobeta na vokalu u kultnom STONEWALL-u, koji su nam inače bili i uzori, tj. još ko klinci smo ih gledali bukvalno ko idole, a ja sam sa Arefom (Stonewall, On the Run), Srđom (Overdose), Đošićem (Shackle me Not) i Cobetom (Stonewall) osnovao Hare Krišna HCpunk bend po ugledu na tada svetski popularne Shelter i 108. Dakle, svako je svirao u bar po dva benda, i scena je polako bujala, osnivali su se bendovi na svakom koraku, znači to nismo bili samo mi nego ekipe iz svih krajeva grada sa posebnim naglaskom na Novi Beograd i Senjak....

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2011/12/o-unisonu-1994-1999-deo-prvi.html

SIMERIJANAC

To Sine,bilo je i vreme da sedneš i konačno ovo napišeš,čekamo nastavak.
I naravno očekujemo da će u perspektivi i to da uleti u onu tvoju buduću bestseler autobiografiju koju moraš kad tad da odradiš.

Son of Man

SIMERIJANAC

Jebote,koji podatak ,da ste mogli da izvisite zbog Mlađana Vidojkovića i njegovog :roll: benda.
Sinoć na Patki smo baš bivši pevač Shackle me not,Rejnolds i  ja evocirali uspomene iz tog vremena,pa smo se prisećali domaćih i svetskih strejtera koji su se raspadali od alkohola,gudre, a bogami i steroida.

Джон Рейнольдс

Што ме подсети... Харли Фланаган никад није био нека памет, а сад ће и то мало да му избубецају.

У овом рекламном клипу се у једном тренуку поред ринга види Вини Стигма:

HARLEY FLANAGAN - HARDCORE LAMF - 2008

А ево га и Харли. Рачунам да није толико лош, ипак је прилично матор да ове акције:

MARWIN ROQUE VS. HARLEY FLANAGAN

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Него, концерт Патке...

Прво, Lude Krawe. На њих смо мало закаснили зато што сам испред придржавао шанк и са Симкетом причао о српском стриптизу за који нисам неки експерт. Кад смо се смиловали да уђемо, све моје сумње у вези с овим бедном (едит: каква грешка у куцању! ради подсвест.) биле су потврђене. Одавно нисам слушао ништа бедније, а слушао сам (уживо, код куће наравно никад) и Six Pack и Човека без слуха, као и Doghouse, писао сам о томе, кад сам умало направио тучу. Мелодикор је, понаљам, најбесмисленија подврста панка, ужасна ниша која води само у бритпоп или инди или неко слично мегађубре. Безмудна свирка која има одјеке ексјугословенских забавњака из осамдесетих типа "Нови фосили". Певају три момчића сличних гласова, све је килаво, млако, заборављиво, љигаво и одбојно.

А онда јебено откровење - "Болесна штенад". Још сам на галерији са Симкетом бистрио неке приче из времена док су медији били занимљиви за праћење кад ми сину - јеботе, па ови обрађују Last Resort, Working Class Kids. Устадох и на бини имам шта да видим, неки тип са црвеном педерском гитарицом, не знам те марке - оне танке с чивијама позади. Риба не свира бубњеве него их млати ко чекићима, тај са гитарицом или видно пијан или се добро зајебава, а ни обрада није обрада него класични безобразни дрпеж. Теме вриштање од смеха, хардкор социјала, инфостан, ТВ претплата и томе слично, али колико год СМФ покривали те приче и слично понашање, овде је некако акценат на скоро па аутентичном џиберлуку, што прости ои! рифови (сваки, али јебено сваки украден!) само болно истичу. А у понекој песми потпуно бизарне и ничим изазване деонице које немају везе с остатком, типа рефрен We Will Rock You (да, да, The Queen). У суштини, ово је ои! бенд, осим већ споменутог раног Last Resort ту је и крљачка средња фаза Codemned 84, с тим да нема ни трунке озбиљности. Рекао бих да су по идејама блиски Мортал комбату, мада музички хајде да кажем... неслични. Да сам неки музички промотер, без фрке бих организовао церт Болесна штенад - Мортал комбат - СМФ. Идејно и имиџом то су комплементарни бендови, где се зајебантским џиберлуком до балчака трпа празилук у дупе истинској шабанској стоки у Србији, знају (знате) ко су (ко сте).

Патка уиграна, стандардна. Као што UK Subs пружају увек исту али забавну и искрену свирку, где публика тачно зна шта може да очекује али на позитиван начин (није то лако, кад мало размислите, а да се не потоне у досаду). Пошто су опет фалиле песме које су биле извор свађе, Патка просто нема материјала да буде хедлајнер у правом смислу те речи и прибегава горем решењу од свирања обрада: све се више окрећу "Страху од монотоније". Е, сад, у публици је била екипица (занимљиво, то сам баш запазио, све су били парови) просто жељна да одреагује на ту смарачину; нисам се њима баш подробније бавио јер ми се учинило да је међу њима Перица Генгбенгер који у мени буди жељу да га закољем зубима као што је Били Хејз одгризао језик капоу Рифкију, па сам гледао другде. Немам ја ништа против револаризација, али овде се просто губи уједначеност свирке, Патка је у два наврата упала у периоде стишавања енергије, што баш и не разумем. И Симке ми је помогао да схватим шта је проблем са обрадом Into the Valley што сам спомињао и у претходном ривјуу Патке. Препев не функционише добро као оригинал и пошто музички никакви захвати нису прављени, боље би било да је просто отпевана на енглеском, јер је овако не лоше, али свакако слабије.

И на крају, публика. Ајде што су ти неки типови с рибама даркеркама цупкали на песме с "Монотоније" и приватавали се с нејасним циљевима таквог љубависања насред Дома омладине... Некако је енергична реакција публике не изостала, него била слабија. На прошлом церту сам из опрадваних разлога изостао из пита, али сад је пого био баш некако килав, улетао сам с упола снаге јер је ово први пут да сам се активирао откако сам имао проблема с раменима, и опет с лакоћом разгртао све око себе. Јбт, па да узму било које две рандом особе около и саберу им године, не би нагурали моје, остало би кусура. Ал опет је то некако тра-ла-ла, нема оног осећаја опасности у ваздуху, као што у истом није било ни дуванског дима јер је у ДОБ-у забрањено пушење и тога се сви панкери, и млади и стари, придржавају. Јбг, очигледно је да није нова крв нови вал, нова крв је хипхоп.

#Τζούτσε

Father Jape

Lik iz Bolesne štenadi je tzv. Dajlap Lama  :lol:, svetski megazajebant, vlasnik, odnosno strogo gledano zakupac, studija Zmajevo gnezdo na 6. spratu Bigza, gde se sad redovno organizuju kojekakve svirkice. Lama je pored Štenadi i frontmen grupe The Branka, koja, ako se dobro sećam, ima isti zajebantski pristup kao Štenad, samo nisu pank uopšte.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Наш четворица матораца само смо се згледали и Симке је рекао неку генијалност типа - да ли сада (нисмо знали ко су) плаћамо данак непраћења домаће сцене већ извесног броја година?

Добро, ја је никад нешто посебно нисам пратио, али ови остали јесу.

#Τζούτσε

Son of Man

Son of Man

Zlatna '97, DEATH IN THE CRADLE i zlo nacionalizma: O Unisonu - deo četvrti
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/01/o-unisonu-1994-1999-deo-cetvrti.html

Джон Рейнольдс

Сине, само да те подсетим да чекамо пети део.

*

Невезано за то, нашао сам одличне рипове Verbal Abuse. Раније нисам успевао да их нађем, а то ми је један од дражих олдскул бендова. Доле имате све, Rocks Your Liver с бонус песмама, Just an American Band + Live in '84, Red White & Violent:

http://www.mediafire.com/?dy25zt254wqgt9b

http://www.mediafire.com/?ve3bgnuu778kh1d

http://www.mediafire.com/?7bi2w3408ob35ct

Можда их још неко воли, па изволите.

#Τζούτσε

sleep

Super bend,prvi album je klasik.
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Джон Рейнольдс

Ево са закашњењем од четири месеца, нови спот Anti Nowhere League. Необично мали број погледа (као Синовљева промоција после две-три недеље), буџет... какав буџет? Али ствар баш добра, форице дрипачке и већ виђене, али добро уклопљене. Боља од оне с претходне стране.

Anti-Nowhere League - This is War

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Quote from: Джон Рейнольдс on 30-12-2011, 19:41:24
Него, концерт Патке...

Е ово је баш у стилу легендарних рецензија у Вор пигсу.
Сећам се да су се поједини ретарди бунили што се у извештајима са концерата у том зину више пише о дешавањима ван свирке, ортацима и локалним зајебанцијама,него о самом бенду, не капирајући да је уз оштар али увек правичан приказ церта,управо то била њихова највећа вредност.(видети рецензију Блок аута са посебним освртом на Милутинову бубу).

За предгрупе не бих имао шта да додам,све си рекао,а за Патку сам непосредно после завршетка свирке,баш као и после Егзита,помислио како сам поносан што је један од највећих светских панк бендова из Србије.
Фалило је још оних пар легендарних ствари за шлаг на торту,али јебига, српска посла-што каже мој ортак-као да су тврдоглави клинци, а не зрели људи.Што каже он,могли су Чонта и екипа да сакупе иљаду евра и дају Срети, а не да се инате на своју а и на штету фанова.

Джон Рейнольдс

Quote from: SIMERIJANAC on 14-01-2012, 18:13:46
Фалило је још оних пар легендарних ствари за шлаг на торту,али јебига, српска посла-што каже мој ортак-као да су тврдоглави клинци, а не зрели људи.Што каже он,могли су Чонта и екипа да сакупе иљаду евра и дају Срети, а не да се инате на своју а и на штету фанова.

Велики је проблем "тих пар ствари" из простог разлога што Патка ионако има мало материјала, први албум траје колико? Пола сата? Кад одбијеш неколико ствари, то опасно скраћује свирку. Што се мене тиче, могу Срету да ставе на ритам гитару, да буде Паткин Трта.  :lol:

#Τζούτσε

Mark

So, apparently Patka svira i materijal sa drugog albuma...

Pekinška patka - Monotonija (Zagreb, Boogaloo)
E NES NI TI U BECEJ!

Джон Рейнольдс

Да, све више. Писао сам о томе горе.

#Τζούτσε

Son of Man

O Unisonu (1994-1999) - deo peti   

Pošto UNISON od juče i zvanično ne postoji, red je da ispoštujem prvenstveno sebe (left hand path), zatim njih, i na kraju sve vas koji ovo čitate, te da završim ovu sagu jednom za svagda, te da ih skinem s kurca. Znači, veliki rispekt za brata Stoleta, inače vokalnog solistu benda, i jednog od osnivača, i za S(a)tanka koji je došao kao treći i sigurno nakvalitetniji basista, jer ono što sam ja slušao još dok je svirao u Punished iz Kraljeva, govorilo mi je da se radi o ekstremno talentovanom basisti, koji je sigurno najbolji u Srbiji što se tiče te vrste muzike koju su Unison nastavili da sviraju posle 2000-te.
Pošto se ovde radi već o tim završnim radovima, tj.'98 godini, ne bih toliko pisao o ovoj muzičkoj strani priče nego više o toj nekoj ljudskoj, ako je tako uopšte možemo nazvati jer ipak smo mi "samo" životinje i sledimo svoj instikt, pa se tako svako bori za svoje mesto pod suncem i od one utopije koja je vladala do samo pre godinu-dve dana, kada smo mislili da smo svi mi na toj sceničici jedna ekipa, skontalo se da je tu zapravo svako za sebe, i da gleda isključivo svoj interes. No, to je u neku ruku i najnormalnija pojava, jer to su te godine kada se menjaš, shvataš neke stvari na pravi ili mnogo češće pogrešan način i tako kao gistro lagano odrastaš. Dakle taj "growing up or giving up" trenutak se svima dogodio, gomila bendova se raspala, došli su neki novi klinci da ih zamene, mi smo nastavili da sviramo kao, ali po mojoj nekoj proceni to više nije bilo to....

SIMERIJANAC

Најбољи део до сада.

Джон Рейнольдс

И клифхенгер је одличан, само да не чекамо много на наставак...

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Јес вала,као у Игри престола. :lol:

Father Jape

Krenuh da citam ovako usput, kad ono posle treceg pasusa rekoh, zajebi, ovo se mora citati od pocetka.

Son of Man

Raja, odradiću nastavak (nadam se finalni) već kolko danas, i mojne da vas zavara ovaj kao gistro prekid rada benda, namazane su to face, samo sačekaju da fanovi krenu da ih mole i kume da nastave pa ćete da vidite šta će biti, dakle ovo nije definitivan kraj priče o Pklatovima, oni i dalje žive, duboko u nama...  :mrgreen:

Father Jape

Nego... vidi na rapidserbiji nema... khm, da nisi možda kačio na blog linkove ka nekoj vašoj muzici, a ne mislim pri tom na Jutjub.  :lol:

Agota

Quote from: Son of Man on 24-01-2012, 13:55:27
i mojne da vas zavara ovaj kao gistro prekid rada benda, namazane su to face, samo sačekaju da fanovi krenu da ih mole i kume da nastave pa ćete da vidite šta će biti,
ko KKN deset godina najavljuju  oprostaji koncert 8)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 24-01-2012, 14:02:01
Nego... vidi na rapidserbiji nema... khm, da nisi možda kačio na blog linkove ka nekoj vašoj muzici, a ne mislim pri tom na Jutjub.  :lol:

http://biceskoropropastsveta.blogspot.com/

Свачега имаш овде, а има и мртвих линкова. Провери како стоје ствари с Јунижном.

#Τζούτσε

Father Jape

Blagodarim.

A, ček, to je onda zvaničan naziv benda, mislim sa ž? Kao fora?  :lol:

EDIT: Sve od njih je, fala bogu, živo.

Джон Рейнольдс

Чуо сам да бенд углавном тако називају, вероватно је то посрбљена варијанта. Мада би могао Син да се изјасни по том питању, овако је ваљда лакше изговорити него -сн / -зн.

#Τζούτσε

Son of Man

Imaš na ROKNOSTALGIJI sve albume i singlice.

Father Jape

U, za taj sajt nisam ni znao.  :!:

zakk

E, stvarno, Sine, kako čitate to UNISON... ja sam uvek čitao УНИСОН jer nisam to doživljavao kao engleski naslov, al samo Јунижн čujem...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Джон Рейнольдс

Стварно је занимљиво то за изговор и до данас о томе нисам размишљао. Бенд сам увек звао "Јунижн", док реч unison читам и изговарам "јунисн".

#Τζούτσε

Father Jape

Da, ortak koji ih je malo slusao isto to kaze, veli do danas mu nije palo na pamet da tu ima ista cudno. :lol:

Son of Man

@Rejnoldse - ovako nešto o Unisonu i uopšte bi mogli na promociji vol.2, jer bila bi to hit priča, pa čak i ono o Krišni jer se zaista ne secam da smo o tome pričali na Vol.1  :wink:

A sad o imenu, pa pazi, mi kad smo davali to ime realno nismo znali engleski, jer sta koji kurac, imali smo po 17 godina, al to nije ova danasnja generacija koja sve zna, već zna se koja, tako da smo mi to od starta zvali JUNIŽN jer smo hteli neko zvučno ime, da sabiva. Tek kasnije su nas stariji uputili da se to ne čita JUNIŽN nego UNISON i mi se naravno skenjali, ali pošto je već bilo primera HCpunk bendova koji su davali tako neka čudna imena koja ništa ne znače a čitaju se kao da nešto znače (npr. kultni bend INSTED), onda smo ostavili to JUNIŽN jer to nam je bila poenta, mislim ko će sluša tamo neki UNISON, skroz jadan naziv za bend i kad ga ukucaš u google obavezno ti prvo izađe gomila Celin Diona, Bjorka i tako nekih sindikata i firmi, a ovog našeg NIĐE  :mrgreen:

Zapravo, već tada u startu sam ja hteo da promenimo ime u UNISION, da se ne blamiramo,  što bi se valjda čitalo kako treba, al' kurac, ovi utripovali da smo već poznati ko UNISON i kao aj da ne menjamo, al' naravno, svuda gde si mogo da cujes na radiju o UNISONU citano je pravilno, a na ulici se cepala druga prica, da bi tek posle 2000-te oni ipak pristali da izgovaraju to ime kao UNISON, ali su ih i klinci i svi ostali i dalje zvali JUNIŽN  :lol:

zakk

Ok, sad znam da ne gledam ljude čudno :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.