• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Ali je činjenica da džaki pesama u nas postoji mali milion. Ne znam da li već negde napisah, ali me je posle mnogo godina "Zona sumraka" baš nasmejala jer sam kao klinac ukaprao samo najeksplicitniju, "Beli prah". A gde su tu "Zona sumraka", "20.000 milja iznad mora"... Ali šta ću, kad sam slušao Film bio sam baš-baš dete.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

Uh da, smetnuo sam s uma da je ovo obrada Videosexa.
Hrmpf. Plasim se da se moje poznavanje domaceg panka tu zavrsava (ali sad bar imam ovde lektiru da peruzujem :lol:).

Kao zamenu nudim dve strane pank ljubavne pesme, all time licne favorite:

The Ramones - I Just Wanna Have Something To Do

The Misfits-Die Die My Darling
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ja mrzim ljubavne pesme tako da mi je "Sam" od Roten Sosidž verovatno alfa i omega domaće ljubavne pank produkcije. Mada su Idijoti imali par lepih pokušaja... Da li se računa Hladno Pivo i neki od ovih sjajnih luzerskih hitova?

HLADNO PIVO a što dalje

Hladno Pivo - Trening Za Umiranje

Джон Рейнольдс

Da, evo već sat vremena vrtim po glavi i stvarno je malo dobrih domaćih ljubavnih pank pesama. RS smo toliko puta spominjali da je to već dosadno, ali su "Sam" i "Budi moja" realno vrh. Sećam se kad su uživo vezali te dve i Silly Girl od Descentents, pa svakome je suza u oku zaiskrila.

Imali su Hogari svojih momenata sa "Crvenom", "Helgom", itd ali previše je to zajebantski, nema tu nigde... šta znam... Ghost On My Bedsit potencijala. Ni blizu, pošto je GOMB u vrhu ljubavnog pank stvaralaštva.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

---

ma da, računa se sve, i luzerske, i usamljeničke, i one o rastanku, i ove kao volim te, ali začepi. da probam neku top listu ovako šta mi prvo pada na pamet:

1. KUD Idijoti - "ostajem sam", "maja", "zbogom, marija"... oni su najjače ljubavne pjesme pravili, bar meni.

2. dža ili bu - "kako je preminuo doktor nosorog"

3. direktori - "njoj"

4. hogari - "nesrećan slučaj"

5. pičke - "znaj"

6. trula koalicija - "rodi mi gomilu debila"

setiću se valjda još nečega...
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Джон Рейнольдс

Hogari su imali toga baš dosta, kako beše ona "Ja volim te/je/nju"? Pa refren prosto kaže - Ja volim nju, Ja volim nju, Ja volim nju - uhu hu hu hu...  :lol: Tako nekako, moram sad da preturam po mp3 diskovima, jbg.

#Τζούτσε

---

jeste, tako ide, super je ta stvar, totalni ramons

Mark

Ljubavne? Ma ima ih dosta, samo sto se to ne vidi na prvi pogled...

"Rek'o sam cuvaj se, Mongoli dolaze":

Zvoncekova biljeznica - Javi se

"Zelis moju decu, da si sa mnom svaki dan..." :

Trula Koalicija - Rodi mi gomilu debila

"Kad bi ove ruze male..." :

NBG - Marijana

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

---

fuck, da, novembar ima nekoliko opakih pesama, skoro sam ih gledao u bgu, odlična svirka, oni i jesu u tom melodičnom fazonu, pop punk:

Novembar - Baby, Baby

Novembar - Kazi mi

Novembar - Dodir tvojih usana

Джон Рейнольдс

Megalomanija je promašaj teme. Traže se domaće ljubavne. Recimo:

Posno Prase - Ljubavna

Odličan spot:

Birtija - Kako si lepa

#Τζούτσε

---

bambi je u ovom spotu birtije spektakularan :)

cicmi

jbg, mislio sam na preporuke generalno  ;)

ZNAK PITANJA - LOVE ME TENDER

Джон Рейнольдс

Quote from: Zika Kisobranac on 12-01-2011, 14:29:51
bambi je u ovom spotu birtije spektakularan :)

A tek face iz ekipe kad horski "pevaju" aa-aaaa-aaaaaaaa... :| Genijalština.

PS Koja je ono pesma na početku?

#Τζούτσε

cicmi

crni biseri -nisam vise taj

---

čisto ludilo, obrađuju madness, puštaju crne bisere, oblače se u žene, vajagić falšira i krlja... pravi punk!

Meho Krljic

Ja stvarno mrzim ljubavne pesme, ali hajde da opet potegnem Vuju (koji se na listu ionako već upisao sa Zvoncekom i Koalicijom):

KBO! - Samoća

(Mada Samoća nije baš strogo ljubavna, ali... jeste u širem smislu.)

Meho Krljic

Mada, kako je ovde već postulirano, Idijoti su pisali najbolje ljubavne pesme, koje sam čak i ja mogao da volim. Evo jednog pomalo leftfild izbora iz njihove kuhinje:

KUD Idijoti - Pisma O Ribaru Marinu, Mari I Moru

SIMERIJANAC

Kad smo kod KBO! da ne zaboravimo ni Ostavi me koja je prava samo kad je Vuja najavi sa pravim akcentom. :)

KBO! - Ostavi me

Savajat Erp

сретнем данас ортака (неки га овде вероватно и знају) који припрема изложбу фотографија са разних концерата итд., па ми је дозволио да бацим овде линк са неких 20 фотки које су као најава и те форе...рече да му је профил на фејсу отворен. ваљда јесте.

и...нисам успео да линкујем његов албум са фејса. јбг...ево неких од сличица...

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Znamo ga, naravno.

A fotke su fenomenalne.

Savajat Erp

мислим да хоће да направи неку ретроспективу са дешавања на сцени у задњих 5 година....да убацим још коју?

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Savajat Erp

онда, еве их...убациваћу по три комада, да не правим километарске постове. једно питањце - ако се не региструјем на TinyPic, да ли то значи да ће они после неког времена избрисати слике које сам постављао овде?

Savajat Erp

Meho Krljic

Не значи, удри само. Упс, ћирилица!!!

Savajat Erp

добро, ево још три, осталих осам остављам за сутра...

Savajat Erp

Mark

Bilo bi cool napisati ko je ko ovde ...
E NES NI TI U BECEJ!

Savajat Erp

било би, али што би рекла Мила Јововић у Јованци Орлеанци - I`m just a messenger...или пре преносилац, пошто претпостављам да има интересената за ове слике, а сам немам појма ко је ко, ко је шта, осим, наравно, Цанета и можда GBH (aко су то они)...ко зна нека каже, имам да убацим још неких 5 слика иначе...

---

u postu posle caneta, na prvoj fotki je miloš stošić koji je pevao u bendu unison, verovatno je ovo fotka sa tim bendom, ne znam, a na trećoj jello biafra.

na ovoj poslednjoj fotki, mislim da je tip sa majicom GBH čuveni rudar, pevač benda vox populi

Savajat Erp

на профилу Д. Дамјановића (the фотографа) на тој слици где је поменути Стошић неко је ставио комантар: "Стошићу, мацане!!" :) признајем да је било наивно од мене да помислим да би GBH на свом концерту носили мајце са споственим називом...али, зар нису они имали скоро неки концерт код нас? или сам ја скроз полудео и не знам о чему говорим? :)

Savajat Erp

вратићу се ономе што радим најбоље - да ћутим и постављам слике! :)  дакле

cicmi

post iznad su :
SUS, SOTATILA,PISSCHRIST

Savajat Erp

и као што свему дође крај, ево и задње две

Meho Krljic

Ovo dole je Tusta, Kud Idijoti.

SIMERIJANAC

Sjajne fotke,šteta što nije bilo nekog Damjanovića u zlatno doba domaće underground scene.Ja ne pratim našu scenu zadnjih deset godina tako da ovde mogu da prepoznam samo starije likove koje znam od ranije.Za ove strance sam pretpostavio po imidžu da su neki anarhisti koje je Andreina ekipa dovodila u Srbiju.
Ona lepa basistkinja gore je Dragana iz Concrete worms.
I da,Rudara smo svi prepoznali. :)
Nego zanima me ko je ona crnka za bubnjevima?

Джон Рейнольдс

Zaređalo. Pojavio se novi UK Subs.

http://gnwp.ru/punk/30465-uk-subs-work-in-progress-2011.html

Evo i spotića:

U.K. Subs - Creation [unofficial promo video]

Mislim da na albumu svira Niki Garet, ali uživo je Džet Storm. Nažalost, nikako nas da zakače ove promocije albuma pa da slušamo nešto drugo osim ziheraške set liste. Na Violent State se čulo da uživo može da zapadne mnogo toga drugog, al eto...

Uzgred, zanimljiv album jer postava Garet/Gibs/Harper muzički pokriva otpilike teritoriju istraživanu posle "raspada", dakle od F albuma pa do recimo rijuniona na K. Međutim, ovo moje "zanimljiv" uzmite s rezervom jer dolazi od komletiste; slušalački, prilično je dosadan. Ima svojih trenutaka, činjenica, ali će jednog dana spadati u zaboravljive.

#Τζούτσε

cicmi

crnka za bubnjevima je iz italijanskog benda Campus Stermini :)

SIMERIJANAC

Hvala cicmi,overiću taj bend obavezno.  :!:

Džone,kakve li su tek ostale pesme Sabsa ako je ovo hit koji promoviše album?

Nego,ostao sam ti dužan priču o gostovanju D.I. kod Ivon na Demoviziji.
Pa problem je nastao jer je Ivon razgovoru sa njima pristupila u svom prepoznatljivom stilu,što znači apsolutno nepoznavanje materije tj benda i njihovog opusa što je Jecu opasno razljutilo.Jeca je bila posebno zgrožena što Ivon nema pojma o veličanstvenom uspehu njihove neposredno završene antiratne turneje održane u Sloveniji i Italiji.
Ako imaš u vidu da su D.I. tad bili u svojoj najekstremnijioj hate core fazi i da se Jeca u skladu sa tim pojavila u studiju sa Biohazard kapom natučenom do nosa i pirsingom u istom,bilo je sasvim očekivano da njen odgovor na upućenu joj provokaciju bude žestok.
Na svako pitanje mučene crnkinje ona je odgovarala ciničnim kontrapitanjem i podjebavanjem tako da je intervju sve vreme bio na ivici incidenta ali ne u smislu da D.I. iznervirani napuste emisiju već da Ivon dobije po nosu.Srećom tu je bio Darko koji je u pauzi za vreme emitovanja spota smirio svoju frontmenku(-Nemoj tako Jeco,molim te,znam da je Ivon D.I. neobrazavana, ali ona je crnkinja a mi smo osvedočeni borci protiv rasizma i nasilja nad ženama.Zamisli kakav bi skandal nastao ako bismo baš mi počinili nasilni akt protiv jedne žene crne boje kože.
Save your hate for the state.)
Srećom,ova intervencija dala je rezultat jer je posle spota intervju ipak mirno priveden kraju,Ivon je ostala čitava i nastavila još nekoliko godina da nas uveseljava svojim egzibicijama u omiljenoj nam muzičkoj emisiji tog vremena.

Nisam naravno zaboravio Betmena ali ta emisija je ipak imala kakav takav koncept koliko god suludo izgledala dok je Demovizija bila potpuna anarhija-tamo si mogao u sred emisije da se javiš Mašanu (koji sad pravi one kriminalističke rijaliti horore na Prvoj) i kažeš mu da imaš bend i želiš da tvoj spot bude pušten u emisiji a on bi te pitao:-A jel možete odmah da ga donesete,trajemo još petnaest minuta.
Ako bi ga ti doneo u toku emisije,on bi ga odmah stavio na 5. mesto kao predlog dok bi u sledećoj emisiji već bio drugi(večito prvo mesto naravno bilo je rezervisano za legendarni LUDS).Naravno, lista se nije formirala prema glasovima već u skladu sa raspoloženjem uredničke ekipe.Zato je Meho nekoliko nedelja sa Acroholijom suvereno vladao istom,he he. :mrgreen:

Lord Kufer

Šta je to pank ostavio u nasleđe?

Ništa....

Meho Krljic

Quote from: SIMERIJANAC on 17-01-2011, 16:00:55
Naravno, lista se nije formirala prema glasovima već u skladu sa raspoloženjem uredničke ekipe.Zato je Meho nekoliko nedelja sa Acroholijom suvereno vladao istom,he he. :mrgreen:

Ja, evo, deceniju i po živim u ubeđenju da smo vladali zato što je cela Banetova porodica zvala po celo veče i glasala za nas.  :cry: :cry: :cry: Mislim, i jedno i drugo je suludo, ali ovo moje barem ostavlja iluziju demokratskog sistema odlučivanja.

Quote from: Lord Kufer on 17-01-2011, 16:15:48
Šta je to pank ostavio u nasleđe?

Ništa....

To je sigurno zato što je pank proces koji i dalje traje a ne u vremenu zamrznut fenomen.

Lord Kufer

Nikad ništa od panka nije bilo. On je i smišljen da do kraja uništi sve što je postignuto šezdesetih i sedamdesetih. Pank je obična pustinja, ničeg kreativnog nije stvorio. Jedino što valja je pank-rok, koji je uzeo pank kao šmek i ništa više od toga (Pankrti, Nina Hagen i sl.). Sve što je nešto valjalo bilo je kao New Wave, ali je i to iznivelisano u pop-rok i na kraju u ovo sranje koje se više ne može nazvati muzikom a koje vlada svetom. Mlađe generacije i ne znaju za bolje.

Ovi tipovi gore su potpuno bez mašte i veštine. Koji su bre oni? Obični foliranti. Ali u tome i jeste fora - umetnost za glupe mase, da svako nađe razlog i povod da malo vrišti i pije pivo.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

SIMERIJANAC

Quote from: Meho Krljic on 17-01-2011, 16:19:44
Quote from: SIMERIJANAC on 17-01-2011, 16:00:55
Naravno, lista se nije formirala prema glasovima već u skladu sa raspoloženjem uredničke ekipe.Zato je Meho nekoliko nedelja sa Acroholijom suvereno vladao istom,he he. :mrgreen:

Ja, evo, deceniju i po živim u ubeđenju da smo vladali zato što je cela Banetova porodica zvala po celo veče i glasala za nas.  :

:D

Savajat Erp

Quote from: SIMERIJANAC on 17-01-2011, 02:43:58
šteta što nije bilo nekog Damjanovića u zlatno doba domaće underground scene

било је и тад Дамјановића вероватно, али се, авај, тад није ложио на фотографију...:)

Meho Krljic

Quote from: Lord Kufer on 17-01-2011, 16:26:29
Nikad ništa od panka nije bilo. On je i smišljen da do kraja uništi sve što je postignuto šezdesetih i sedamdesetih. Pank je obična pustinja, ničeg kreativnog nije stvorio. Jedino što valja je pank-rok, koji je uzeo pank kao šmek i ništa više od toga (Pankrti, Nina Hagen i sl.). Sve što je nešto valjalo bilo je kao New Wave, ali je i to iznivelisano u pop-rok i na kraju u ovo sranje koje se više ne može nazvati muzikom a koje vlada svetom. Mlađe generacije i ne znaju za bolje.

Ovi tipovi gore su potpuno bez mašte i veštine. Koji su bre oni? Obični foliranti. Ali u tome i jeste fora - umetnost za glupe mase, da svako nađe razlog i povod da malo vrišti i pije pivo.

Ja se s tobom ni malo ne slažem, ali bojim se da nema smisla da te ubeđujem kako je Discharge ili Subhumans (britanski) ili Crass ili Nomeansno daleko bitniji, zanimljiviji i u krajnjoj liniji uticajniji kulturni fenomen nego Nina Hagen, u istorijskom rakursu ( :lol: ). Pa i neću.

Mada ću dodati da je za nas matore normalno da o modernoj muzici govorim kao o odvratnom sranju koje nema nikakvog smisla, ali to što smo normalni, naravno ne znači da smo u pravu.

Джон Рейнольдс

Quote from: Lord Kufer on 17-01-2011, 16:26:29
On je i smišljen da do kraja uništi sve što je postignuto šezdesetih i sedamdesetih.

Sve i da si u pravu i da si u dva konfuzna posta postavio nekakvu osnovu za diskusiju, ovo gore citirano bilo bi sasvim dovoljno da se navede kao uspeh. Uzgred, pank je trajao celih sedamdesetih, al ajde...

Nego, da se vratimo ozbiljnoj temi. Uspeh "Ubistva sveta" objašnjavao sam time što pretpostavljao da je za većinu to bio prvi kontakt s grajndom, te su Akroholiju shvatili kao zajebanciju. I samim tim im je bilo kul da se onakvo nešto neprestano vrti po televiziji. U to vreme sam čuo priču da je Bane bio preteča danas aktuelnih akcija s nameštanjem SMS glasova (što, naravno, govori o avangardnosti  8-) ), ali mi se uvek činilo da iza uspeha tog majnor hita ipak postoji nešto prozaičnije.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Pazi, nije tajna i to da je mnogima to zaista i bio taj neki WTF trenutak pa su glasali iz zajebancije, a sigurno je doprinela i tvoja Gaspar-Noe-sreće-Hercoga-i-Hodorovskog-na-setu-Man-Bites-Dog režija koja je zaista učinila da spot izgleda drugačije od svega ostalog na demoviziji.

Malo je poznato i da je Mašan mene morao da moli da nas stavi na listu jer je meni bilo gej da se takmičim sa decom.  :lol: