• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

---

Quote from: John Reynolds on 25-11-2010, 01:55:25
Ovo su bre neki Česi i Čehinje, nisu Rusi.

Nego, sad prelistah malo ovu temu unazad, pročitah šta se sve spominjalo, pa se nešto mislim... Simke i Žiko, šta mislite, da li je Janko stihovima "Many people who had hailed them once / now turned and looked away / These people now knew / that the beast was on it's way" mislio na Čehe?

Za manje upućene, radi se o već spominjanoj baladi The Snow Fell. Ko bi drugi mogao biti? Poljaci su Švabama pružili herojski otpor, ne znam koliko su Ukrajinci okrenuli glavu pri povlačenju, a one jadne baltičke državice koje se sad utrkuju u rušenju antifašističkih spomenika i suđenju partizanima nisu toliko vredne spomena.

a ne znam, možda na slovake? meni je to omiljena pesma skrewdrivera, inače.

Quote from: Meho Krljic on 25-11-2010, 15:11:39
Woooo, Vasa i dalje radi Oprem Dobro??? Rispekt!!!

radi, nego šta, vasa je car! nedavno je intervjuisan za film o yu fanzinima, a i ti si viđen da se uskoro ispovediš pred kamerama o tome šta si radio devedesetih!
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Popustiću samo pred bajonetima. Sem ako film ne pravite ti i Siniša... Onda ću izvršiti samoubistvo.

---

samo siniša pravi film. dakle, ne gine ti samoozljeđivanje. ali bar javi kad ćeš to učiniti, da dođemo s kamerom

SIMERIJANAC

Quote from: John Reynolds on 25-11-2010, 01:55:25
Ovo su bre neki Česi i Čehinje, nisu Rusi.

Nego, sad prelistah malo ovu temu unazad, pročitah šta se sve spominjalo, pa se nešto mislim... Simke i Žiko, šta mislite, da li je Janko stihovima "Many people who had hailed them once / now turned and looked away / These people now knew / that the beast was on it's way" mislio na Čehe?

Za manje upućene, radi se o već spominjanoj baladi The Snow Fell. Ko bi drugi mogao biti? Poljaci su Švabama pružili herojski otpor, ne znam koliko su Ukrajinci okrenuli glavu pri povlačenju, a one jadne baltičke državice koje se sad utrkuju u rušenju antifašističkih spomenika i suđenju partizanima nisu toliko vredne spomena.

Jeste Zina Čehinjica,bend joj se zove Stereophonic punx samo to je meni više neki emo.

U svakom slučaju lepo osveženje za oči svih pankera od ukusa.Evo traži muža a u spotu se vidi kako spretno radi kućne poslove.

Što se tiče Čeha, ne mogu ja ništa loše da kažem za narod koji je iznedrio Silviju Sejnt i Veroniku Zemanovu,ali je činjenica da posle Rusa i Grka najviše gotivim Slovake.

Plottz

A žene? :!:(zajebavam se nema d` se ljutiš)
Ja se oženih tako da od male ništa ,a i mator sam JBG.
subota 14

Plottz

subota 14

Meho Krljic

Plottz

Bad Brain,YES Runk YE.
subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

subota 14

stakmen

http://absoluteunderground.ca/

dzabe magazin sa dosta panka i hc i metala,,,,,,

---

Quote from: Zika Kisobranac on 05-05-2007, 20:52:01
Quote from: Meho Krljic
Ja bih u listu domaćih bendova svakako uvrstio Speedball koji su meni najbolji hardkor bend koji je ikada svirao u Srbiji. Verujem da ih Žika dobro poznaje pa nek kaže neku o njima.

speedball slove za šabačke HC mahere, a i ne bez razloga: osim što dobro sviraju, dobri su i ljudi. oni su dugo na sceni, i jedni su od osnivača i učesnika pank scene u šapcu i u ex-yu. zozon (gitara) je svirao u mnogo šabačkih bendova i danas je gradska legenda, bojan (bas, vokal) je isto sarađivao sa masom bendova (napisao je najbolju pesmu, "Znaj", za čuvene Pičke, luđački i kontroverzni oi! pank), a ja sam s njim, svojevremeno, radio za radio neku pankersku emisiju, dok je srba (bubanj) razljućen dramer kog je divota gledat (in a totally non-gay way) kad se na stejdžu razmaše.

svi oni se vrzmaju i guraju taj pank još od doba fanzina delirium, koji je uređivao radana, drugi, uz ivana glišića, guru šabačkog panka (danas drži kafanicu u kojoj se okuplja ta starija pank ekipa, a speedball je jednom vala tamo i zasvirao - što je bilo zabavno jer to nije koncertni prostor već bukvalno mala kafana gde tijekom dana čivijaši cepaju "muške kave", sa rakijom).
ti ljudi iz speedballa su navek podržavali mlađe bendove, i stvarno mi je bila čast svirati sa njima onomad (a bio je i KBO!). a sećam se i koncerta Totalnog promašaja u Rumi, tu negde '97. godine, na koji je speedball, andreu (poznati fanzin Shaved Women), mene i ivana glišića vozio moj ćale, čovek malo mlađi od gliše. bilo je naročito smešno kad je jedan od punkera, u svom onom ludilu šutke i gužve i pržnjave Promašaja, video facu mog ćaleta i, valjda poučen primerom deda ivana glišića, pitao me da li je i moj ćale u pank fazonu? jeste, baš ovih dana razmišlja da li je šaban šaulić prodo hard core sa albumom "dođi da ostarimo zajedno".

eh, odlutah u anegdote iz bludne mladosti... elem, što se tiče muzike, čuven je, naravno, demo snimak "bre, core!", snimljen, čini mi se, 1994. godine, kod Vuje KBO!
taj demo je baš stekao kultni status kod ondašnje andergraund i fanzinaške scene, jer su speedball ušili sve ove pro-američke HC bendove i po originalnosti i po žestini: nadistorzirane gitare, sumanuto brzi krast hc, urlanje i tekstovi koji su, za mene, samo nastavljali tu izvornu punk liniju sažetih pjesama, bez mnogo palamuđenja, a sa pravim socio-političkim komentarom.
jedini problem je bio, bar meni, što nisam, u svoj toj buci, razumeo ni reč tekstova (osim refrena), ali vukao se bukletić od ruke do noge, pa se to učilo sve napamet.

u to ime, oduvek sam volio kako je speedball obradio pesmu "pelen" starog šabačkog pank benda Afekt (u kom je pevao branko aćimović aćim, danas pesnik):

rođen sam u nevreme
gde opasnost preti
više nemam granice
za prilagođavanje

ja sam svedok prevare

počeli smo da mutiramo
jer nismo znali da smo ozračeni
napadnuti smo od samih sebe
zaštitimo se sami

ja sam svedok prevare

ali neka demo snimak govori više od reči:

http://www.evilshare.com/dd01d848-4c7a-102a-847b-00a0c993e9d6

posle toga, speedball je uradio par demo-snimaka, i evo, sa jednog od njih, naslovna pesma, "bez poštovanja i bez milosti":

http://www.evilshare.com/541e3b10-4c80-102a-847b-00a0c993e9d6

speedball imaju i facebook stranu, okačili su gomilu pesama:
http://www.facebook.com/pages/Speedball/168970639786394?ref=ts

Mark

KAKAV PAD ZA BRACU METALCE!!!

Slusam ovih dana radio PLANET ROCK (kuca mi je puna gastarbajterske rodbine :-) ) i ladno sam skontao da oni sav 70's - 00's hard rock i heavy metal (dakle sve sto nije speed, thrash, death, doom i tome slicno) nazivaju odrednicom CLASSIC ROCK.

I evo vec danima samo strepim da ne puste neki punk ... :-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Džefi Rajder

Quote from: John Reynolds on 07-01-2011, 23:30:43
Konačno je izašao novi album najboljeg benda svih vremena:

http://gnwp.ru/punk/30274-social-distortion-hard-times-and-nursery-rhymes.html

:!:

Evo slušam ga i sranjkast je... Ne mogu više od tri pesme da spojim odjednom...

Džefi Rajder

Quote from: Džefi Rajder on 10-01-2011, 18:45:29
Quote from: John Reynolds on 07-01-2011, 23:30:43
Konačno je izašao novi album najboljeg benda svih vremena:

http://gnwp.ru/punk/30274-social-distortion-hard-times-and-nursery-rhymes.html

:!:

Evo slušam ga i sranjkast je... Ne mogu više od tri pesme da spojim odjednom...

Mada, možda drugo/treće slušanje bude uspešnije...

Джон Рейнольдс

Da, čudan album. Dosad ovakav iskorak SD nisu pravili, više podseća na nešto tvrđi Nesov solo. Preslušao sam ga nekoliko puta, elaboriraću malo kasnije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

Vec nekoliko dana ne mogu da prestanem da slusam ovo sto je Meho okacio na onoj drugoj temi:
Rotten Sausage - Sam

Pa reko da pitam starije i mudrije od sebe da preporuce jos stogod slicno.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Hm.. pa, ne pamtim tako lepe melodične bendove kao Roten Sosidž, ali meni su Prasići vazda bili heroji:

Tri debela praseta - Prasići

Tri Debela Praseta - Scratch my back

Meho Krljic

Джон Рейнольдс

Ako se ne varam, Meho je negde okačio legendarnu stvar Chelsea. Ovo nije loše, ali treba biti oprezan sa ostalim pesmama 2MM:

Dva Minuta Mrznje - Terorizam Protiv Dosade

#Τζούτσε

Meho Krljic

Meni je njihova najomiljenija pesma uvek bila:

Dva Minuta Mrznje - Dosao Je Kraj

Ne treba zaboraviti ni druge novosadske pobratime:

Mitesers Kesa

Meho Krljic

Na ovom koncertu sam i bio (i stajao pored Nemanje koji je ovo snimao  :lol: )

Mitesers - C.I.G.A.N.E. (SKC, Beograd, 2006)

Meho Krljic

Onda nešto baš staro:

Kontejner A.D. - Neki deo

Kad sam ja došao u bend ova pesma se duplo ubrzala, naravno...

Джон Рейнольдс

Na ovoj temi sam već malo pisao o 2MM. Realno, demosi su dobri, rijunion je bezveze. Father bi mogao da overi i Mortal Kombat, ima linkova na ovoj temi, s tim da ne znam koliko mu leže zajebantski Riblja čorba / Zabranjeno pušenje touchevi. MK je jedini mlađi bend koji mi je baš drag.

A od matoraca recimo:

Hogari - Crvena (1987)

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ajmo malo i u Kragujevatz. Moje omiljene dve pesme od KBO!

KBO! - Nikad!

KBO - Za Jedan Korak

Meho Krljic

Ne znam kako to da John već nije okačio ovu pesmu. Em su Životinje bili kul bend, em je ovo obrada Skrudrajvera:

Zivotinje - Zgazi jajare

Джон Рейнольдс

Mislim da Đape traži malo melodičnije pesme, ne promukle mačo tipove iz Životinja i Kontejnera.  :twisted:

#Τζούτσε

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol: :lol: Verovatno, ali mora malo i da pati da bi imao zadovoljstvo.

Джон Рейнольдс

Pa i to što kažeš. Kao kad odlučiš da naučiš dete da pliva pa ga baciš u vodu.  :twisted:

#Τζούτσε

Meho Krljic

I okačiš mu balast za noge, da bi brže učilo.

EX-CESS - One Vole Da Liče Na Dečake

Джон Рейнольдс

Pih. Ex-cess je stvarno balast.

NBG - Frka kod Kalisa

#Τζούτσε

Meho Krljic

Sećam se kad je Ex-Cess bio predgrupa Idijotima, delovali su tako umiveno pankerski pored Idijota koji su tad bili skoro čist hardcore thrash (promocija Mi smo ovdjesamo zbog para). Par godina kasnije, Hans je i sam otkrio HC, a Srele ga je po fanzinima blatio zbog toga (pišući da sviraju "shitcore"). Ah, nevina vremena...

Dead Ideas - Death in the fog

Meho Krljic

A onda šumadijski Cowboy Killers:

HUND - Ovo je kraj

Inače, od Čakija sam dobio SMS čestitku za Novu Godinu  :lol:

Джон Рейнольдс

Postoji veza s mojim prethodnim postom utoliko što su ovo srpski The Queers:

Prljavi Dripci- "Ljubica se skida sa heroina"

I za kraj, surovi udar na fenserizaciju Beograda:

Miki Pirs - Srusice nam sve kafane

#Τζούτσε

Meho Krljic

Da, Ljubica je ČIST The Queers.

A Miki Pirs nisam ni slušao... Ovo je prilično dobro.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 10-01-2011, 20:46:42
Inače, od Čakija sam dobio SMS čestitku za Novu Godinu  :lol:

Ja i za Božić.

Dobio je ćerku dan posle mog 40. rođendana, a ja sam se zamalo rodio 21-og. Zove se isto ko moja keva, Danica.  :shock:

#Τζούτσε

Meho Krljic

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 10-01-2011, 20:52:21
To... ne može biti slučajno.

Da, a pamtim kao da je bilo danas...

#Τζούτσε

Savajat Erp

хм, јел ова девојка у споту Прљавих Дрипаца Милица из СУС-а? личи помало, мада јој се не види фаца најбоље...иначе ту код Дринке сам пар пута преспавао одваљен пре неких 7-8 година. крајње непријатно искуство :) срећом те ми се такве ствари више не дешавају...:)

бубњар овог Мики Пирса личи на болесно мршавог Предрага Дробњака. :)

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Naškrabao sam par rečenica o Rage Against the Machine na topiku o songovima koji se mogu slušati u beskraj, o tome kako su od samog početka bili sellout. Ali ovaj čovek, is this a sellout or what?

STEVE IGNORANT (Crass) - Punk Is Dead - Bristol Academy UK 24/9/2010

#Τζούτσε

Father Jape

Jao, pa vi ste se bas potrudili.  :oops:

Ima ovde dobrih stvari, najvise me se dojmi KBO - Za jedan korak, HUND - Ovo je kraj, i ovaj White Rabbit Band. I devojka u spotu Prljavih dripaca.  :lol:

Nego, a sta biste od inozemnog melodicnog panka preporucili?

P.S. Zaboravih da kazem, od svih spomenutih bendova jedino sam za Mortal Kombat cuo. Ok, negde sam i video onu pesmu Miki Pirsa.

P.P.S. Je li, Mehmete, u kol'ko si ti to bendova svirao?!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 10-01-2011, 22:57:00
Nego, a sta biste od inozemnog melodicnog panka preporucili?

Rani Bad Religion. Meho i Simerijanac će ti preporučiti Screeching Weasel, ali nemoj da ih slušaš. :lol:

Zavisi šta smatraš pod melodičnim. Social Distortion u svakom slučaju. 7 Seconds. The Queers. Snuff. Dickies. Rancid, ali ne svi albumi. Mislim da je Žika već spominjao Good Riddance, mada s velikom rezervom. Neka best of komplilacija The Vandals.

Lakše je reći šta bi trebalo izbegavati, bendove koji gravitiraju oko NoFX.  :evil:

#Τζούτσε

Meho Krljic

The Queers i Screeching Weasel (Boogada, Boogada, Boogada je klasik) od tih severnoameričkih bendova svakako. Probaj da nađeš holandski Bambix, to bi ti se dopalo. John je mene pre dvadeset godina navlačio i na starije (britanske i ine) bendove poput Blitz, Stiff Little Fingers, Dickies, naravno Descendents...

Agota

Quote from: Father Jape on 10-01-2011, 22:57:00

P.P.S. Je li, Mehmete, u kol'ko si ti to bendova svirao?!

Stvarno Memete ti si za enciklopediju
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Ma, samo sam mator.

Agota

Zato vi malo malo pa se prisecate proslosti -da se razgalite  :lol:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...