• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Plottz

subota 14

Джон Рейнольдс

Deco, mora da se šalite. Prvi koji su stigli do granice, proto grindcore, proto powerviolence - Siege!

siege - conform (boston 1984)

Reformirani Siege je na vokalu imao Seta Patnama. A koga bi drugog? Taj snimak postoji na ludačkoj kompilaciji 13 Bands Who Think You're Gay, gde su još jedne stare i zaboravljene legende, PTL Klub.

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plottz

Johny me man,previše podela vodi u ništa.
Jedina koja mi vredi isasvim je razumem su pertle crvene i crne.
Nosih crvene u svoje vreme kad sam bio mlađan lovac.
subota 14

Джон Рейнольдс

Crveni vs crni? Zvezda vs Partizan?

Partizan, naravno. Uvek crne pertle. Nikad crvene, nikad bele. Možda pokušam da izbrojim koliko sam parova martinki poscepao, pošto su ove trenutne zrele za penziju. Doduše, tek se na desnoj pojavila jedna rupa (bangavo mi je desno stopalo pa uvek te brže pocepam), svojevremeno su išle u penziju tek kad obe puknu načisto ili kao kad su na jednima izleteli ekseri pa su mi cepali nogu. Ali, starost-rasipništvo, ima se-može se, sad sve prave Kinezi i tako to.

Inače, oduvek sam voleo podele. Svojevremeno, pre nego što je svet otišao dalje, neke su bile toliko popularne da su ih dokoni ljudi koristili kao psiho-testove. Recimo, s mojim rešenjima...

Beatles vs Stones - Stones
Sex Pistols vs The Clash - Sex Pistols
Snupi vs Garfild - Garfild
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plottz

Mislio sa na podele u okviru HCa.
slušam bitlse ,a naravno i stonse,kad neko treba da nauči da svira gitaru proslediš mi bitlse da vidi kako se pravi pesma,a posle mu daš stonse da proširi vidik i odsluša gomilu dobrih bluz obrada,od čega je i krenulo.
Pistolsi & Kleš...Џо.С је имао шта да каже и поред музике(човек са визијом),док су пиштољи без неке далекометније поруке , наравно волим  их али су више онако тинејџ,бунт против естаблишмента и система,само плићи,али је панк и једно и друго
Ипак се не ради о тим поделама,првише раскршћа у ХЦ је у ствари миноризација целог фазона,чему служи банда из овог или краја са друге стране улице... ситни су и безвредни зар не?
Друга је ствар наравно ако је то зато да би се познаваоци жанра боље разумели кад се разговарају,у тем случају подржавам.
subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

Evo ti ovo,izgledaju kao glam-rock-bugi T-Rex, ali je PUNK-ROCK.(viš koliko definicija,koje su bitne samo nama koji slušamo)

Nemoj pogrešno da me razumeš ja sam jbg levo!
subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

Kupio kartu za neđelju,na karti piše da je za stajanje...he he hehe
subota 14

stakmen

oho michale graves,,,,,,,okacices ovde fotke,plizzz kasnije

Mark

The Slits' frontwomen Ari Up has died at the age of 48. Ari Up, real name Arianna Forster, passed away on wednesday October 20. The news of her death was confirmed on the website of John Lydon (Sex Pistols, PiL) who is married to Forster's mother. Arianna died after a serious illness.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Plottz

Quote from: stakmen on 22-10-2010, 00:15:08
oho michale graves,,,,,,,okacices ovde fotke,plizzz kasnije
Na telefonu nemam slickanje,viš` mogo bi da ponesem aparat!
Uslikam li štogod staviЋu naravno! :)
Pozzzzzzzzzzzzzz
subota 14

Plottz

subota 14

Джон Рейнольдс

Ramonseri su kategorija za sebe. Iako se trpaju u isti koš sa pankom i pankerima, Ramonsi su i kao bend i kao pojave nešto stariji i samim tim distinktniji. Sećam se, još u školi sam imao ramonsere koji su ili slušali samo Ramonse ili njih i još neka sranja. Sad vidim da je situacija nešto malo, ali ne drastično drugačija. Sinoć je u publici bilo manje onih klasičnih, sa pocepanim farmeraka, starkama i mornarskim majicama, ali se publika razlikovala i od one koja se obično sreće po pank svirkama. Ne sudim, samo primećujem.

Raspon godišta u publici bio je poveliki. Marko jeste bio najmlađi, ali ne daleko; bilo je oko petoro klinaca (dakle, od 6 do recimo 11-12 godina), dok je starije klinčadije bilo kolko oš i to je (valjda) dobro. S druge strane, izostale su baš matore face. Ako pretpostavim da prva generacija pankera nikad nije preterano gotivila Ramonse (a razlog je po mom mišljenju jer je mnogima koji su iz te generacije '63-'64-'65 muzika bila u tesnoj vezi sa fudbalom), onda smo najstariji bili mi '70 plus minus dve godine. Pošto sam mladolik ne umem dobro da procenim, ali starijih od mene nije bilo baš mnogo. Aca Čojs i još poneko.

Predgrupe su bile sranje. Prvo nekakvi Lur koji smo slušali samo pred kraj, ali mi se čini da bi bilo bolje da nismo uopšte. Možda jedinu tesnu prelaznu ocenu od mene dobili bi Hammersmiths koji sviraju krauplizere - rok, stari pank, proto-pank... Svaka čast na tome što su u set uvrstili Demolition 23 - Hammersmith Palais (a gle, pre toga su odsvirali i Tandersovu I Wanna Be Loved koju su obradili i D23). Posle kreće užasni Polyester Shock tokom čijeg sam nastupa počeo da brinem da odnekud ne iskoče i Gangbangers pa da budem prinuđem da detoniram bombu i rešim stvar. Dakle, skoro ubijeni u pojam dočekasmo Markija i Grejvsa.

Prvo, bitno je reći da u ovoj postavi ne svira Anti-Product ekipa tako da nema legendarne Kler. Umesto toga su neka dva tipa žabarskog izgleda, dakle stoposto Njujorčani. Set lista ko Ramons set lista, nema nikakvih iznenađenja. Svirka čvrsta i uvežbana, ali bend nije raspoložen kao prošli put, te prošli koncert ocenjujem kao bolji. U publici je bio jedan papir iscepan iz sredine kakve sveske velikog formata na kome je pisalo "Graves Rock" i to je tačno. Mada, dal zbog umora dal zbog štednje snage dal zbog nečeg trećeg, nije prikazivao svoje trejdmark manijakalno vrćenje u krug, vokal mu je čini se sve bolji i uvežbaniji. Zapravo da ovo ne zvuči kao još jedan kaver-bend (pogotovo ne nekrofilski poput onog s kojim je Marki nastupio na Egzitu) potrudio se baš Grejvs jer pravi značajan korak napred od Džoijevog nabrajanja sa ranih albuma, te se prilagođava pesmama i ponegde, što kaže Radovan, "ne da peva nego peeeva" (kao u, očekivano, Poison Heart i Pet Sematary) ili ide u skoro pa shriek na starijim pesmama. Marki zakucava, jednostavne pesme Ramonsa ionako ne dozvoljavaju preterano iskakanje u virtuoznost (hvala bogovima), ali se trudi.

I tako. Nije loše za jednovečernje zezanje. Marko kaže da će biti problem da ubedi drugare u vrtiću da ne laže da je bio na koncertu; napravili bismo više fotki i snimaka da smo se setili da ponesemo baterije koje zaista rade. Dobili smo i pozivnicu za after parti ali odlazak tamo bio bi ipak preterivanje.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 25-10-2010, 13:12:39
Marko kaže da će biti problem da ubedi drugare u vrtiću da ne laže da je bio na koncertu;

Jebiga, izgleda da jedino on ima kul ćaleta  :lol: :lol: :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 25-10-2010, 13:16:31
Quote from: John Reynolds on 25-10-2010, 13:12:39
Marko kaže da će biti problem da ubedi drugare u vrtiću da ne laže da je bio na koncertu;

Jebiga, izgleda da jedino on ima kul ćaleta  :lol: :lol: :lol:

E, da... Pobegli smo pred sam kraj iz dva razloga - prvi, da se dokopamo jakni jer je unutra bilo +50 a Marko slinav. Drugi, posle koncerata nas toliko saleću da to biva neprijatno. Samo dok sam pozvao taksi prišla mu je jedna pankerka da se pozdravi. Inače su sve komentari tipa - eh, da ja imam oca koji bi me tako vodio po koncertima...  8-) Posle Patke je bio dobar razgovor kad ga pita neki klinac - jesi li ti panker u sakou starom od svoga tate? Pre nego što sam uspeo da prokomentarišem da je to sa tatom i sakoima čist SF, Marko mu odgovori - ne, ali imam bedž. Ko zna Patkine tekstove, shvatiće.

#Τζούτσε

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Father Jape

Ja bih nesto rekao, ali ne znam sta jerbo em ne frekventujem pank svirke, em Markija nisam ranije video uzivo, em sam, krucijelno, bio ometen glavnim objektivom dolaska na koncert.

Bilo je ok.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 25-10-2010, 13:25:21
Posle Patke je bio dobar razgovor kad ga pita neki klinac - jesi li ti panker u sakou starom od svoga tate? Pre nego što sam uspeo da prokomentarišem da je to sa tatom i sakoima čist SF, Marko mu odgovori - ne, ali imam bedž. Ko zna Patkine tekstove, shvatiće.

Biće belaja kad krenu da ga pitaju u vezi sa tekstom Bele Šljive  :lol: :lol: :lol:

Plottz

Odlična svirka,još se oporavljam.
Misli da je najstariji bio Grbavi Bora,na šanku u nekom (idiotskom)odelu+ Vlada basista Hamera+David,koji je ladno u ful Ramones opremi(značka+ šnala na kaišu+majica) prodavao majice i diskove.CD je bio soma Đunti
Sinovi od dva drugara napraviše bend,to se veče upoznali,a obojica sviraju gitARE.....
... ma milina jedna! :)
subota 14

stakmen

Bol - U Facu

Bol  svirao u  NS ,izvestaj sa svirke

bol,kalo,poslednji pokusaj    valhala klub novi  sad

e  panka veceg nema od ove svirke za 100 dinusa,kad sam cuo da Bol svira morao sam da zapalim na svirku,mase sam konto da nece biti puno a bilo je plafon 50  te veceri,prvi je svirao kalo ili detelinarski raspad pank kako oni to zovu,bend je pod jakim uticajem matorog finskog kor panka  to  je  ustvari bila promocija demo cd  broj 2 benda,ceo bend fura taj minimalizam da bude  nekomercijalni pank i ovo je potpuno druga prica od mnogih pank bendova iz NS,valhala  je ultra punk prostor  sa nekim matorim tv ovima koji su upaljeni stalno ,bubnjar Kalo Laza je jedan od najboljih bubnjara i najjacih koje sam gledo,svaka cast majstore,ok nastup,sledeci su bili Bol  iz Bg,od road crew doputovo je bio sa njima iz BG  gospodin  Ivan  Celavi,jedan od urednika ispred dragstora sajta,bol je napravio miks starog i novog materijala pred izlazak albuma a para nigde nema cd u izdanju Libera iz BG,panduri su 2 puta dolazili no svirka se ipak odrzala i vise  od toga,no vratimo se BOL nastupu,pravi domaci street  punk,iskren,glasan,rezajuci,pljuvanje po domacim kvazi pop zvezdama,pandurima,svemu sto nas tisti,navise mi je legla pesma FUNKY  G,Senfa vokal je beskompromisam covek domaceg punk oi! zvuka,svaka mu cast,posle Bola na binu se popeo Poslednji  pokusaj,bend Igora skinsa i opleo 3  pesme,jedna je bila posvecena Vladi autoru Beton asfalt  staklo fanzina,solidan nastup,oi! ko sa sredine 90 tih u NS,Oseca se veliki uticaj nekih ovdasnjih bendova iz 90 tih sto je za pohvalu

koncert je bio za pohvalu,nije bilo nicec ruznog samo prava pank  atmosfera i ok ekipa,odlican cert      ko nije bio nek zali

Stakmen

SIMERIJANAC

Fino,fino,Stakmene,vredi na ovoj temi malo davati i prikaze domaćih svirki pošto smo mi stariji malo to zapostavili.

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Plottz

OOOOOOOOOOOo YEAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!
subota 14

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Plottz

Beše to početkom 80`s prošloga veka.
Kao klinci,ploče...vinile...većina sad ni ne zzzzzzzzna što je to,mogli smo da poručujemo preko kataloga,odnosno fanzina `elte.
Spakuješ par konja u kufertu,poš`lješ u zemlju Englesku i za par neđelja... stignu ti ploče!!!
Naručismo mi tako,po prvi put i PICTURE DISC,zanimljivo nam zvuč`ó naziv,šta je nismo baš bili sigurni.Stigoša ploče:sreća,sreća,rados`;šta da vi ka`em,divota,
O`ma rade telefoni,dogovaramo se,treba ploče čuti i proslaviti prispeće nove količine blaga.
Vadimo lagano,njušimo miris svježeg vinila i novih omota...ufffffffffff
Stigao je naravno i čuveni PDvinil,ni više ni manje,negro drugi album Broken Bonesa,crno bela ploča sa gomilom kostiju na sebi.
Da pustim??????
Ma mojne bre ... sjebaćeš sliku!!
Mislim mora se sjebe,ako staviš iglu!
Tako jedno dobrih sat vrimena,gledamo kako se ploča vrti ,na gramofonu...bez da stavimo iglu da zasvira,al` JBG uživamo i tako.
Ko da spusti iglu,ploča 12 funti!!!!!!!!

...čuli smo je naravno...!
Dečje radosti šta da vi ka`em!
subota 14

SIMERIJANAC

Mark

E, a ova mi je prosle noci non stop bila u glavi...

http://www.youtube.com/watch?v=OKXarY9jRMg

xcheers :| xcheers

E NES NI TI U BECEJ!

Plottz

OD njih imam samo jedna minilp i jedan album,meni je to dobro bre!
subota 14

detektiv Hamfri

još jedan pank rok bend iz Slovenije u obradi jedne manje poznate narodne pesme
Zablujena Generacija - V dolini tihi - live in Ocizla 2007

stakmen

sleep

Deponija - Severina

:!: xrofl

Ludilo,poskidajte albume ako volite trash punk.
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

stakmen

Plottz

subota 14

stakmen

http://www.mediafire.com/?b437197pnwmimzp

mnogo jak demo  Yellow stitches 2009  lichi na dropkick murphys

Plottz

Stuštio,nije loše,previše ćelavo za moj ukus,ali ipak duhovito!
subota 14

Plottz

subota 14

Plottz

Kod JAJaCA!!!!!!!!!!!!
subota 14

Джон Рейнольдс

Ovo su bre neki Česi i Čehinje, nisu Rusi.

Nego, sad prelistah malo ovu temu unazad, pročitah šta se sve spominjalo, pa se nešto mislim... Simke i Žiko, šta mislite, da li je Janko stihovima "Many people who had hailed them once / now turned and looked away / These people now knew / that the beast was on it's way" mislio na Čehe?

Za manje upućene, radi se o već spominjanoj baladi The Snow Fell. Ko bi drugi mogao biti? Poljaci su Švabama pružili herojski otpor, ne znam koliko su Ukrajinci okrenuli glavu pri povlačenju, a one jadne baltičke državice koje se sad utrkuju u rušenju antifašističkih spomenika i suđenju partizanima nisu toliko vredne spomena.

#Τζούτσε

stakmen

ono  Raynoldse,rat na prostoru bivseg sssr je bio jako komplikovan i bilo je puno vojnika iz baltickih drzava na strani nemackih odreda,no   hehe 

evo ga novi oprem dobro,intervjui sa oi! bendom poslednji pokusaj,horor bogie info,kalo,info,recenzije,knjige,muzika,pankerica na nivou
http://www.box.net/shared/9etvatqnxd

Meho Krljic

Woooo, Vasa i dalje radi Oprem Dobro??? Rispekt!!!