• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ja sam na tom koncertu svirao kao bubnjar Kontejnera a tuča je izbila, ako me pamćenje služi, za vreme svirke Provokacije. Sava Kontejner je prišao jednom učesniku tuče, nešto mu šaputao na uho jedno deset minuta i posle došetao do nas sa objašnjenjem 'postao je anarhista'.

Inače, nisam ni znao da je Aca kriv za započinjanje fajta. S obzirom da je došlo jedno 40-50 novosadskih skinsa i da se to znalo unapred, nekako smo svi očekivali tuču. No, koncert se i posle nje produžio bez nekih preteranih problema...

Son of Man

e vala gde god da sam ja bio i Meho je tad tu sviro bubanj a ja slepac, jbga kad si se krio iz one judeo-palestinske zurice i kad si bio u pozadi a pozadina u Bozidarcu je ogromna jer to je realno ko bioskopska sala ili neko dno-pozorishte pa je taka i bina a josh si bio iza bubnja  u najboljshem shteku, ako krene omanja tucha samo stalak od kontre i ozezi, ozezi, puuc, puuc  :lol:

Da da, za vreme svirke Provokacije i znachi jasno se secam znchi urezalo mi se kako onaj pevach koji je tad bio u kombinaciji (ako se ne varam) sa Akijevom shvecom G-stajl JASS tebi verovtno blizoj jer ste bili iz istog zajebanog kraja grada gde za gudru glavusa samo tako-lako pada, i taj vachpe kad je tucha vec bila u jeku onako sav dobar i mio (naivan il glup nesto jeste) baca prijavu na majk  sa sve onim ns naglaskom : "Skinhedi nemojmo se tuci..." :?  :lol:  :x  :cry:  :( :oops:

Naravno niko ga nije jebo ni 0,01 promila, tako da se tucha nastavila a kolko sam ja skonto ovi novosadski skinsi su bili josh tada u vishe u neom wokin kles fazonu jer su mene i Klinka (pevach Rejected) startovli tamo iza gde su bile pomerene stolice i kako su bili odvaljeni od alkohola bio je fazon kao nismo mi nacisti ko vi, a tripovali da smo Klindza i ja BGD skinsi jer smo obojica bili celavi a i ono svaki po metar 90 i jache, ono rani SXE hahahaa, i kao nastavlja taj mali : nismo mi nacisti mi ne dizemo ruku ovako nego sa stisnutom pesnicom, i onda nam objashnajavali kako se to radi, tek kasnije sam ja skonto da postoji i taj neki sharp, a i onaj obichan old skul skinhed fazon i da ne moraju svi biti naci kao ovi nasi BGD-djaneri skinsi...tako da ono mi se tu zdruzili sa tim nekim malim, niskim (nudio na salakoholio naravno odbili smo 8) ) koji je bio mrtav, i ono kontali to im neki tu najmladji, tek kasnije kad je pocho riot medj rajom ja izvalim znachi da on bije sam njih trojicu, i na kraju se ispostavi da je taj midzet bio zapravo njihova bitnija faca ako ne i glavni medj rajom... :shock:  :lol:

Koje ludilo jbte, ali sto no kazes sve je lepo pocelo doslo njih 50-ak ovih "nasih" malo vise i kao svi kul i odjenom znachi KEOS (kontejner) O.D.  :D

To beshe neka '94 jel tako ? imam ja sve zapisano u mojoj skromnoj arhivskoj gradji  al me mrzi sad da trzim ("ljubav se ne trzi niti ne kupuje"), al kako se hronoloshki secam posto su isti dan imali koncert i D.I. u KST-u onda kontam da je '94 jer '93 kolko mi se chini nije, mada...hm... :idea:

Meho Krljic

'94. definitivno. Plus, bio je Veliki Petak, Sava je pre koncerta išao u crkvu da se ispovedi i izvini Gospodu što ćemo svirati takoreći na dan žalosti.

Ali, joooj , da, to 'Skinhedi, nemojmo se tući' je bilo genijalno, izrečeno tim novosadskim naglaskom  :lol:  :lol:  :lol:

Son of Man

i to onako da kazem "kenjkavo" i nekako nezno, zachi ko da je dosho patrijrh an terazije pa sad moli studente da se razidju ahahaha, e tako i ovaj umesto da je stao i grubi glasom naredio : "alo bre dosta tuce, kako vas bre nije sramota, kvarite nam koncert" i slichno , a on ko neka devojchica kao onako sramezljivo : "Nemojmo se tu-ci" jbesh mi sve ako nije imao glas Natashe Bekvalac i taj stil pitoma sam i fina cura  :shock:  :lol:

Ali ochigledno da on toj novosadskoj ekipi i nije neka bitnija faca tako da i nije mogo da podvikne ljucki a i bio je u vezi sa beogradjankom JASS tako d je moro da bude dobar i sa jednma i sa drugima tako da je kuliro na bnu dok su se ovi gazili i to tako brutalno da jemeni danas zao shto to niko nije snmio na video da se to pogleda jer j zaista mbrutalniju tuchu video nisam u zivopt, vjer pazi na tekmama se obichno ove jajre kamenuju i eventualno dodje do sukovba ruke na ruke a ovde je bilo na ruke pus sve sto se moglo dovatati (aca turpiju, izazvo sukob i onda uteko iskusno  :lol: ). Jel znash nekog iz Kontejnera da nema more bid bidne taj  sniamk to bi bila vr'china  :)

Nego shta ti je reko ovaj iz Kontejnera nisam skonto, shta pito je lika koji je ucestovo u tuci i taj mu reko da nije vise skins posle ove sramote i tuche i kao postaje anarhista ili shta ?!  :?  :lol:

Jbga takvih tucha na gigovima vise nema,jedino kad ja dodjem ali tu bue jedan na jedan i to naravo samo zato jer idem obichno sam bez ekipe da pobvedem bar josh jednog choveka bilo bi 2 na 10 i opet bi ih dobiili sve redom koje god vjere bili (anahtsti-pankeri, ovi, oni) jer taj moj LHS brader bije znachi THE BIJE !!!!... :evil:

Jao jedva chekam ovu promociu Djusa jer djusko je reko zvace Deroka, mene i tog LHS fet snejka, e sad naravno na kvarno ako se bude moglo ubacicemo josh gomilu ljudi, i znachi imam ja popisi ovih malih retarda sa RIV-a (i to poooveliki popis) koji su se tako kurobecali bez kurca (shta cu kad sam zlopamtio i oavetoljubiv choek ko Sheshelj :!: ) a ja ko i svaki RIL NIGGA net hulign ja kad obecam ja ne isplajujem tako da ce svi biti prepoznati, imam ljude koji ih znaju po nikovima, tako da ce svaki bidi ispitivan, propitivan i tako dalje dok se na kraju ne izvini za "vredjanje i obeca da ee vise" i naravno ko i svaki poshteni chovek ljudina ne plati pivo barem meni ako ne i ekipi, a posto je ta ekipa uglavom burzujska ima bre da plate turu, i tako ima njih dosta, ima ja spisak od jedno 15-ak likova koji su me nazivali najpogrdnijim imenim tipa gnjido i slichno ali nazalost vecina tj. 70% tih majmuna je preko, znaci po Austrailijama i slichno tako nisam u mogucnosti da ih dosegnem, a realno samo zato i smeju da prozivaju jer znaju da im ne mogu nista, zasto niko osim ovog obe lefta iz beograda ne proziva, pa zato shto znaju shta se desilo pojedincima koji su tako mislili da je to nET huliganizam da je to blef, LEFT naravno sme da proziva jer na koncerte ne ide (ima neki svoj trip al ne bih sad o tomE) i onda tako sernja, proizva ljude jer zna da ne moze niko gda ga navata jer ne silazi sa gajbe, a ja sam hteo da mu pomognem, nudio mu zastitu samo da izadje iz kuce, jer znam kako je to imao sam i ja slichan prolem ,ali sam ga prevzisho, znachi hteo sam da mu oprostim sve jer znam da ima frku ali dzaba, kad je neko bezobrazan onda je bezobrazan do kraja i tu leka nema osim IGNORE....jbga  :(

Meho Krljic

Ala si se raspiso...  :lol: A pošten svet mora da radi...  :cry:

Nego, ne, bre, nema snimka one uče, nisu u to vreme digitalne kamere bile tako jeftine kao danas. A Sava je onog skinsa PREOBRATIO u anarhizam!!!

Son of Man

preobratio  :?  :lol:

EKSTREMISTA

I svi ostali pokušaji bendova da zaustave tuču koja bi izbila na njihovom koncertu,bili su isto tako smešni i uzaludni kao i to:"Skinhedi,nemojte se tući."
Moji favoriti su Jelena Dead Ideas "Nije vam ovo rat u Bosni" i Li iz Spermbirdsa:"If I see one potential fight,we will go home!".
Istina bilo je i suprotnih primera kao kad su Šahtovci u KSTu prekinuli sa sviranjem i sišli sa bine
da se biju s naci skinsima ali je možda najčuveniji bio pokušaj preventivnog delovanja koji je čak i zabeležen na audio snimku i to na hc fešti održanoj 88godine u 3.mesnoj zajednici.
Nisam bio na svirci tako da nisam siguran da li je to bio Bole ali svejedno taj govor je bio legendaran:
"Prošlo je dve godine od zadnje hardkor fešte....ovaj,ta fešta 86.godine je bila prekinuta zbog rulje,mislim propala je zbog tuče(iz publike se čuje:"I ova će!")....
Da bi bilo opet ovoliko rulje i opet ovoliko koncerata i da dolaze strane tuče(u publici urnebes),nemojte da pravite sranja.
Ako se neko nekom zameri,tucite se napolju!"
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Son of Man

Eee, a chuveni govor Marka Aushvica (zabelezen i na audio snimku al neko mi mazno kazetu)  tadashnjeg tj, prvog pevacha FALLDOWN-a na koncertu u TRENU '96, znachi krenula tucha u publici i kaze on : "smirite se da vas mi ne smirujemo" :)  i smeje se onako bolesni :twisted: , i naravno mir boziji nasatade istog trena u TRENU :wink: ...naravno ne bi on mogo tako da nije bilo nas josh 30 tu poludjelih klinaca strejtera a svi u hardline fazonu tj. mi smo to tad tripovali da je kao to taj hardline a bila je zapravo samo malo urbanija varijanta obichnog onog post-zeldi fazona ("tuche redovne") :!:

Isto josh jedna od boljih situacija kad je ta scena ma kaka bila imala jaja, bili smo klinci al je bilo dosta ekipe za tuchu, i sad pun TREN '95 ne znam ko je sviro, ja i josh par ljudi stajali ispred u bashchi (onoj iz okultne pesme sa prve Crvene jabuke) i uglavnom prolaze neki dizelashi spustaju se odozgore prema hipodromu i chuju buku i kontaju - a opet neki metal koncert neki padavichari i krenu da prozivaju , bash ono tipa a jajare i slichno, bezveze skroz, i ne znam ko je reko chini mi se Darko iz Deda Ideas ili tako neko od straijih, kao ma marsh u pichku materinu ili nesto u tom duhu, i ovi uvatili shta su nasli i krenuli ka da nam upadnu u tu bashchu, auuu, samo chujes (verovatno je neko uleteo uutra i poviko TUCHA!!) prekida se buka, i izlece 50 ljudi minimum i onog sobichka, i naravno svi odma na kapiju, kako su ovi popalili slatko, to mi bilo bash slatko-najsladje- slatkodsnova, naravno to je tad bio i vise nikad, jbga, drugo vreme bilo, ekipa iz blokova, mi iz juznih pregrdaja, pa brdo mladjh sa Senjaka ( brat Ikac (VIP) tad bio tu najjachi al dete, al imo muda) i tako, a ne ko danas burzuji iz centra samo...jbga, i onda udju im tako nacisti na koncert i oni shta ce, pokunje se i cute, i josh ih ovi ni ne diraju jer im nisu u ravni da se ponizavaju da ih sad mlate, nego ono, kuliraju, a 90-ih kad bi tako ushli pa braaaate...svi bi skochili bez obzira dal su peaca varijanta ili bilo koja...u tom smo fazonu bili, zeljni tuche, zeljni cimanja jer smo slusahli JUDGE , SLAPSHOT, AGNOJU, kasnije MADBALL, i a tamo se jasno kaze da je taj fazon bio u igri a mi hteli ko oni a nismo znali kako i onda cepali taj rad...bash onako kako je opsiano u JUDGEOVOJ pesma NEW YORK CREW... 8)  :lol:

Ili ono kad je Meda na Dead ideas u KST-u '94 valjda odlomio onu dvojicu nacista koi nisu realno znali gde su doshli, zapravo nikad ih nisam vido u zivotu tj nisu mi se chinili poznati, i doshli kao isped bine i Jeleni zig-hajl, naravno ovaj ih tu tako oshuri, a oni kao opasni celavci a on kosijaner metalac, al ne zovu ga dzaba MEDA  :?  :evil:

A Jelena je tad ko fol smirivala siutuaciju tj kao terala ih napolje dok ih ovaj gazio ispred bine, PRAJSLES !!! :lol:

Meho Krljic

Quote from: "EKSTREMISTA"Istina bilo je i suprotnih primera kao kad su Šahtovci u KSTu prekinuli sa sviranjem i sišli sa bine
da se biju s naci skinsima

To jeste bio koncert Šahta ali je bend zapravo bio BG Produkt. Dosta dobra scena beše.

Son of Man

BLOG posvecen samo i iskljuchivo beogradskoj nezavisnoj sceni 90-ih, i zaista nije bitno koja je vrsta muzike jer svi tadasnji "demo" bedovi su svirali zajedno, pa se desavalo da tako dodjete na gig u Bunker ili KST i da slusate npr. 4 benda i 4 dijametralno suprotne vrste muzike, npr. grunge i grindcore, pa posle toga neki thrash metal i na kraju melodicni punkrock. Znaci svih muzickih pravaca je tu bilo i svi smo se uglavnom druzili jer nas je bilo zaista malo, i bendova pa i fanzinasa i ostalih akcijasa tzv. publike da bi se sad nesto tu delili, mada bila je ta distanca izmedju beogradskih bendova, novosadskih i svih ostalih ali ne iz nekog sad elitizma i "malogradjanstine" nego iz jednostavnog razloga jer je sva komunikacija isla iskljucivo putem pisama i fanzina,tako da smo se bas slabo tada druzili izmedju gradova i sela jer jednostavno nije bilo ni prilika za kontakte, retko koji bend iz unutrasnjosti je svirao u Beogradu i obratno, tek kasnije krajem 90-ih se to malo sredilo, uspostavile su se neke jache konekcije, a i ukinute bile sakcije, moglo se zivi normlano kolko tolko, pa smo poceli i da pravimo koncerte van Beograda a i bendovi iz svih gradova i sela su poceli lagano da sviraju i u beogradu, i da, bio je taj jedan jedini festival koji je okupljao sve bendove iz cele Srbije al to je bilo samo jednom godisnje i samo u drugoj polovini 90-ih al' to je vec prica za sebe. Znachi : crossover, grindcore, street punk, anarcho punk, grunge, HCpunk, noise rock, melodicni punkrock, straight edge, pa onda ta podela na old school i new school mada je taj new school kako su ga tad krstili stranci bio zapravo neka metalizirana verzija te hardcore price, ali to tada zaista nije bilo bitno jer su se cak i ti da ih tako nazovem METAL bendovi drzali tih nekih osnonih "DIY principa u pokusaju", iako toga nisu bili ni svesni, i kada kazem NEZAVISNA SCENA ja bas na to mislim, znaci ne onaj bukvalni DIY jer za takvo nesto tada jos nije bilo uslova (nema ni DIY-a bez pocetnog kapitala jbga) jer mi realno nismo imali od koga da naucimo ni neke osnovne stvari a kamoli sad DIY jer nije postojala nikakva starija ekipa od nas pa da nam pokazu kako otprilike to treba da izgleda a i ta sto je postojala, neki od tih malobrojnih bendovi su se ubrzo raspali pod naletom dizel fazona a neki su pokusali i da se probiju u taj neki imaginarni meinstrim pa su snimali spotove, gostovali po muzichkim emisijama, davali intervjue za neke casopise i magazine, isli svuda gde su ih cimali ti neki sumnjivi novinari, i mislili zapravo (tako sam ih ja kontao) da ce tu valjda nekih para il' neke vece slave al' su ubrzo uvideli da su se zajebali pa je veci deo skroz odustao od cele price a neki su pokusali i da se vrate u kolosek. Znaci takvi bendovi u startu nisu bili iz nase price i nismo imali od koga da pokupimo fazone ali to zaista nije nikakva patetika nego bre samo takva chinjenica, jer ja kolko kontam da je bilo starijih, da je bilo tog interneta i tada, i ljudi koji bi redovno putovali preko pa pokupe te fore pa da nas upute u neke najosnovnije stvari ja mislim da ne bi ni bilo tako gotivno i za mene jedinstveno, skroz neponovljivo jer tad su koncerti bili al bukvalno krcati i to bez razlike ko svira , po 200-300 ljudi je bilo na koncertima kad je bilo vise bendova, znachi ludnica jednom recju sto danas nije slucaj, danas ljudi idu masovno samo kad sviraju stranci (a sad sviraju 2-3 puta mesecno) a tad su mozda samo 3-4 strana benda dosla, za cele 90-e znachi samo par bendova je skupilo ta jaja da se pojave u Srbiji i to je onda bilo jos krcatije jer su ljudi bili zeljni bilo cega od preko, iako ti koji su dolazili za njih skoro niko nije ni znao al nam to nije bilo bitno, bilo na bitno da su stranci i chast je bila svirati sa takvim bendovima po Srbiji. Setimo se samo Hard Resistance koji su realno bili jedini od tih bendova koji je malo kao i lichio na HCpunk i oni takvi nisu verovali kako su docekani ovde. Tako da sve sto smo nabadali nabadali smo skroz solo i iz tih par fanzina koji su tada bili dostupni i zato je ispalo tako kako je ispalo, znachi totalni andergraund u pravom smslu te reci, ali vise o tome citajte u INTROU , tj. u prvom postu na BLOGU. Znaci samo onaj rad : DO WHAT THOU WILT & PEACE !

http://beogradskihcpunk90-ih.blogspot.com/

P.S. Meho kad je izdat onaj split ACROHOLIE sa beligijancima gde se nalazi vas prvi demo ?

mafija_x

Au sine jos nedan gobl napravi!
Rispect!
izgubili smo se u sirini ideje

Meho Krljic

Quote from: "Son of Man"Meho kad je izdat onaj split ACROHOLIE sa beligijancima gde se nalazi vas prvi demo ?

Hmmm, ja mislim 2000. godine. Ali mom sećanju ne treba preterano verovati... Ali sećam se da sam ga nekako u to vreme delio unaokolo...

mafija_x

Sine a jel mozes da slike na blogu stavljas sa imageshack-a ono thumbnail, da budu kada kliknes na njih u prirodnoj velicini jer ovako se nista ne vidi sta pise na omotima ploca?

I jel moze Sine da se skupi taj Warpigs da se to skenira i okaci na blog, da mi mladi narastaji vidimo kako se to radilo nekada?

Son of Man

fala Meho...

@mafijo - pitaj Mehu jbga za WARPIGS mozda tebi dadne - ovi moji imaju kolko ja znam samo jedan broj... :(  

A videcu to za thumbnails - skroz sa to zanemario, al onda bre to nije fer :shock:  onda ces ti imas isto sto i ja imam :roll: , a ja ocu da imam raritet jer sam kolecionar pa ti zato ne dam, moz da vidis al samo onako iz daljine ili ko shto je Dragan olupana-lobanja-stolicom strejter umeo da izjavi : "moze al iz moje ruke"   :lol:  :D

aj postavicu to sjutra  :wink:

mafija_x

Ma ok, razumem te brate full.

EKSTREMISTA

Novosadske pank legende 2 minuta mržnje

Mar 4 2009 Beograd
SKC - klub DNK, start tacno u 21:00h - fajront u 23:00h!!!

http://www.youtube.com/watch?v=MYlbg9bTsps
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

marlowe

U pokusaju da budu sto angloprihvatljiviji svoje efektno ime sveli su na 2 minuta srmzavanja... :P
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

patareni

Nazi Punks fuck off!

akhnaton

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

patareni

Ne zbunjuj se, mislim na Dva Minuta Mrznje!

Son of Man

Oni su naci-onalisti ? :idea:
Pojma nisam imo, mada realno nisam ih ni slusao nikad. Ta novosadska scena mi je nekako, da se ne izrazavam sad. Jedini bend koji cenim je od mog brata Firmasa The Bayonets, i to samo zato sto je decko na mestu, pravi antifa a vole i da se pobiju sa nacistima gde god.

EKSTREMISTA

THE ADICTS
We just confirmed two more shows for THE ADICTS for their tour in May! They will play May 9th in Serbia / Novi Sad / Trg Slobode and May 11th in Austria / Vienna / Arena!!!

http://www.muttis-booking.de/

xukliam

Лутајући Бокељ

patareni

Joker in the Pack!

Leteca Sibica

Slušam domaći punk, Džukele, Gobline, Hladno Pivo, i slično...

@lek

Super za Adicts.Dolazim da ih gledam(slušam) iako preferiram "malo" tvrđe bendove:Discharge,Varukerse,Disfear....
Pozdrav svim punkerima

EKSTREMISTA

Stvarno lepa beše subota 9.maja.
Prvo u podne ruska vojna parada na Crvenom trgu a onda uveče na Trgu Svetozara Miletića Adictsi.
Bilo je preterano, što bi rekli Novosadjani.
Pre koncerta smo već znali šta će sve svirati jer smo pronašli set listu sa skorašnjih svirki tako da nas nije iznenadilo što nismo čuli Get adicted,Telepatic people,Swat her,Do it itd.
Majmun me oduševio,sa svojih 5 banki skakao je čitavih sat i po uz jednu malu pauzu.
I svi ostali,delju pa rasturaju,maksimalno profi odradjen nastup.
Na Youll never walk alone potpuno ludilo sa onim ogromnim loptama.
Sad kad su videli kolko im je Srba došlo na cert ucrtaće valjda sledeće godine i Beograd na tour mapu pa da čujemo i pesme koje nam te večeri ostaše dužni.
xjestera

http://www.youtube.com/watch?v=SdN9byzwrTw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=V11aoln16BU&feature=related

Лутајући Бокељ

vilja

Hmm..vidim da su ovde postovali uglavnom pankeri druge i treće generacije, pa otud toliki propusti ( nije im za zameriti što za neke od ovih bendova nisu čuli):

X-RAY SPEX ( fantastičan album GERMFREE ADOLESCENTS, moja lična himna kada sam imala 11 godina: Oh Bondage Up Yours!)

THE RUTS ( da li je neko slušao  pank himne poput:Babilon's Burning, Jah War, Something That I Said ?)

THE ADVERTS ( nemoguće da niko nije slušao Gary Gilmour's Eyes )

THE WIRE ( moj favorit i preporuka, sjajan album: Pink Flag )  :D

THE BOOMTOWN RATS ( šašavi bend šašavog Boba Geldofa, sjajno, zabavno, nezaboravno...ponedeljkom, kad krenem na posao uglavnom pevam: I Dont Like Mondays)  :lol:

TOM ROBINSON BAND ( politički angažovani, gej aktivisti, odlični textovi, preporuka za sve one koji T.R.B. nisu do sad čuli )  :!:

THE STIFF LITTLE FINGERS ( jedan od mojih najomiljenijih bendova uopšte...obavezna lektira za svakog ko sebe smatra pankerom ) :| :| :|

THE REVILLOS ( REZILLOS, bez par članova benda, još bolji )  :D

THE TENPOLE TUDOR ( kada sam ja bila panker, T.T. smo smatrali za pank, a sad vidim da ih svrstavaju u rokabili...nema veze, Eddie Tudorpole je pevao Who Killed Bamby na The Great R'n'R Swindle )

THE BUZZCOCKS ( e ovo me baš čudi da niko nije njih slušao, album Singles Going Steady je antologijski, pesma Ever Fallen In Love takođe )

THE MAGAZINE ( po raspadu Buzzcocksa, Howard Devoto osniva Magazine, po meni, još bolji bend...mračniji, zanimljiviji, svakako ozbiljniji) :!:

XTC, THE BOYS, THE MOTORS smo 80ih smatrali pankom, danas kažu da je to POWER POP...kako god, XTC su mi i danas fenomenalni kao i tada.

Što se domaćeg panka ( domaćeg, kada sam ja slušala pank ) tiče, veoma malo sam od toga volela, uglavnom:

INDUST BAG

BULDOGI

KUZLE

RADNIČKA KONTROLA

URBANA GERILA

PARAF ( moj definitivno najomiljeniji,uslovno rečeno domaći  pank bend ) :D

TERMITI ( vidi pod PARAF)

Gwydion

Quote from: Demo(n)lisher on 27-04-2007, 19:30:35
S obzirom da se METAL post polako ali sigurno gasi, odlucio sam da podmladim i pokrenem post o PUNK - u, muzici koja je uticala i na razvoj roka, i metala i skoro svih bitnijih vrsta muzike.
Anarhoidni punk, Art, Garage, Horror, Hardcore, Ska punk, New Wave you name it.
Iznesite vase omiljene punk bendove, pesme itd....
Moji omiljeni bendovi su
Exploited
Ramones
Dead Kennedys
Sex Pistols
Black Flag
Chelsea
Siouxsie Sioux
The Stooges and Iggy naravno
The Damned, Misfits
i naravno Clash.
Mrzi me dalje da nabrajam, ima jos velikih bendova, nastavicu dalje sa dodavanjem, recenzijama sjajnih albuma, itd....

Pank je trajao par meseci i onda je --- umro? Ja sećam da sam krajem sedamdesetih vidjao ljude koji su na majicama ispisivali sprejom pank, nosili vekere i cigle oko vrata, sekli na šimikama pete na pola i tako čudno hodali ulicom... pank je trajao dok pankeri nisu znali šta je pank i dok je svako imao svoj "pank". Čim se to atrikulisalo u modu koja je pank učinila tipski prepoznatljivim, pank više nije postojao. Nastavio je neko vreme da živi, u neku ruku, kroz grupe koje su gravitiral ka Crass i njihovim Bullshit Detector kompilacijama, u Americi kroz rani hard core, u Finskoj kroz njihovu thrash scenu, te u britaniji kroz ono što će se kasnije nazvati "gothic", a šta je takodje umrlo sa pojavom Sisters of Mercy i Fields of the Nephilim. Danas više panka nema...

vilja

Quote from: Gwydion on 04-08-2009, 04:46:31

Pank je trajao par meseci i onda je --- umro? Ja sećam da sam krajem sedamdesetih vidjao ljude koji su na majicama ispisivali sprejom pank, nosili vekere i cigle oko vrata, sekli na šimikama pete na pola i tako čudno hodali ulicom... pank je trajao dok pankeri nisu znali šta je pank i dok je svako imao svoj "pank". Čim se to atrikulisalo u modu koja je pank učinila tipski prepoznatljivim, pank više nije postojao. Nastavio je neko vreme da živi, u neku ruku, kroz grupe koje su gravitiral ka Crass i njihovim Bullshit Detector kompilacijama, u Americi kroz rani hard core, u Finskoj kroz njihovu thrash scenu, te u britaniji kroz ono što će se kasnije nazvati "gothic", a šta je takodje umrlo sa pojavom Sisters of Mercy i Fields of the Nephilim. Danas više panka nema...

Hmm..Gwydione, ovde, na ovom topiku, ti si u žešćoj manjini kad tvrdiš da panka više nema. Dok god ima ljudi koji sebe nazivaju pankerima( ne onih koji se tako oblače već onih koji tako razmišljaju ) i dok god ima bendova koji sebe nazivaju pank bendovima, PUNK'S NOT DEAD. Pank može biti mrtav za tebe, u smislu da si to prevazišao (idejno,  muzički, kako god...) ali nemoj svoje lično mišljenje da iznosiš kao činjenicu.... Ni ja više nisam u toj priči, odavno sam prešla na mračnu stranu, ali ne mogu da tvrdim da danas nema panka. Mada, kad bolje razmislim, možda si ti samo hteo da provociraš, a ja se naivno upecala i krenula da ti pričam ono što i sam znaš.  :lol:

Gwydion

Quote from: vilja on 04-08-2009, 18:32:03

Hmm..Gwydione, ovde, na ovom topiku, ti si u žešćoj manjini kad tvrdiš da panka više nema. Dok god ima ljudi koji sebe nazivaju pankerima( ne onih koji se tako oblače već onih koji tako razmišljaju ) i dok god ima bendova koji sebe nazivaju pank bendovima, PUNK'S NOT DEAD. Pank može biti mrtav za tebe, u smislu da si to prevazišao (idejno,  muzički, kako god...) ali nemoj svoje lično mišljenje da iznosiš kao činjenicu.... Ni ja više nisam u toj priči, odavno sam prešla na mračnu stranu, ali ne mogu da tvrdim da danas nema panka. Mada, kad bolje razmislim, možda si ti samo hteo da provociraš, a ja se naivno upecala i krenula da ti pričam ono što i sam znaš.  :lol:

Uoošte nisam mislio da provociram. Samo hoću da kažem da je pank, pod tim imenom, odavno postao ispričana priča. Postao je šablon i nema više da ponudi niakkvo novo preispitivanje, niti relativizaciju vrednosti, niti išta novo. A to što postoje ljudi koji sebe tako nazivaju meni ne govori baš ništa...sem da postoji još jedna modna marku koju je neko odlučio da nosi.

taurus-jor

Vilja, pank formalno još postoji, kroz bendove koji tu muziku sviraju, ali njegov originalni, kontrakulturni duh odavno je nestao.

Mašina je definitivno još tu, samo što ne ide na isto gorivo.

Ono što je bilo kanal za eksploziju različitosti pretvorilo se u kalup uniformnosti.

Pank se ne svodi na nošenje kožnjaka, cokula i čirokanca. Ne svodi se na proklamaciju "Punk's Not Dead".

Originalni pank je bio mnogo više od toga: doneo je na muzičku scenu nešto ekstremno novo i provokativno; povukao je za gaće i muzički i politički establišment; dao je glas obespravljenima, marginalcima kroz autentičan muzički izraz: potpuni minimalizam. Nisi morao da umeš da sviraš - dovoljno je bilo da imaš stav i da imaš jaja da izađeš na scenu. Nisi morao da imaš love da kupiš sebi fensi odeću za izlazak ili za nastup. Mogao si sam da je napraviš. Tvoje prnje su postajale tvoja prednost. Idealna sprega buntovništva i odrpanog izgleda.

Ali, sve što postane masovno prihvaćeno pretvara se u obrazac i modu.

Pravog panka više nema, svet je otišao dalje, ali duh kontrakulture pre ili kasnije nađe nove pojavne oblike. To ne mora biti muzika. Sad imamo sajberpankere. Hakere. Pirate. A sa razmenom fajlova planetarnih razmera svi smo postali pankeri. :|

Zaista, punk's not deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeead! xcheers xyxy

Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Vampirella

Quote from: vilja on 04-08-2009, 03:47:15
Hmm..vidim da su ovde postovali uglavnom pankeri druge i treće generacije, pa otud toliki propusti ( nije im za zameriti što za neke od ovih bendova nisu čuli):

X-RAY SPEX
THE RUTS
THE ADVERTS
THE WIRE
THE BOOMTOWN RATS
TOM ROBINSON BAND
THE STIFF LITTLE FINGERS
THE REVILLOS
THE TENPOLE TUDOR
THE BUZZCOCKS
THE MAGAZINE
XTC, THE BOYS, THE MOTORS

To sto ih nitko nije spomenuo, ne znaci da ljudi nisu culi za njih. Ovo gore nabrojani su prilicno poznati i popularni bendovi. Zaboga, Buzzcocksi!?!?!? :?
Satan my master.

vilja

Quote from: taurus-jor on 04-08-2009, 20:14:21

Zaista, punk's not deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeead! xcheers xyxy

VAISTINU NOT DEAD !  :| :| :|

MUTINY ON ZNAK SAGITE !  xuzi

vilja

Quote from: Ella on 04-08-2009, 22:29:00
Quote from: vilja on 04-08-2009, 03:47:15

X-RAY SPEX
THE RUTS
THE ADVERTS
THE WIRE
THE BOOMTOWN RATS
TOM ROBINSON BAND
THE STIFF LITTLE FINGERS
THE REVILLOS
THE TENPOLE TUDOR
THE BUZZCOCKS
THE MAGAZINE
XTC, THE BOYS, THE MOTORS

To sto ih nitko nije spomenuo, ne znaci da ljudi nisu culi za njih. Ovo gore nabrojani su prilicno poznati i popularni bendovi. Zaboga, Buzzcocksi!?!?!? :?

Pa to sam se i ja čudila Ella, četiri pune strane a niko da  ih spomene. Izgubila  strpljenje pa ih sama spomenula.... :D

vilja

p.s. Ella, ovi bendovi  nisu spomenuti do sad iz dva moguća razloga: ili su  pankeri sa Sagite zaboravili na njih, ili nisu zaboravili ali ih nisu spomenuli jer ih ( iz meni nepoznatih razloga) ne vole. U oba slučaja nepravda je ispravljena.  :lol: ;)

p.p.s. e da, ispušteni su i VIBRATORS!  :?

Vampirella

Quote from: vilja on 04-08-2009, 22:37:05Pa to sam se i ja čudila Ella, četiri pune strane a niko da  ih spomene. Izgubila  strpljenje pa ih sama spomenula.... :D

Ne daj se, Viljo!! xcheers

The Exploited -Punk is Not Dead

P.S. Kako sam si ovu lubanju htjela istetovirati na lijevi guz...
Satan my master.

Vampirella

Quote from: vilja on 04-08-2009, 22:51:26p.p.s. e da, ispušteni su i VIBRATORS!  :?

... i Richard Hell, i The Members, i Undertones, i The Jam, i Ian Dury, i Only Ones, i The Saints... :)

P.S. Naravno da sam zaboravila jedan od omiljenih bendova, The Stranglers...
Satan my master.

vilja

THE JAM i THE STRANGLERS su u stvari spomenuti, ali ELVIS COSTELLO nije. :!:

vilja

Ups, zamalo da zaboravim THE SLITS He he..lude cure :D

Gwydion

A po čemu bi XTC bili pank, sem što je Glavan tako mislio?

taurus-jor

Glavan je mrtav, pa XTC više nisu pank.

Što kažu Rusi: "Nema čovek, nema problem." :evil:

Джон Рейнольдс

Pank je trajao par meseci i onda je --- umro? (...) Nastavio je neko vreme da živi, u neku ruku, kroz grupe koje su gravitiral ka Crass i njihovim Bullshit Detector kompilacijama, u Americi kroz rani hard core, u Finskoj kroz njihovu thrash scenu, te u britaniji kroz ono što će se kasnije nazvati "gothic", a šta je takodje umrlo sa pojavom Sisters of Mercy i Fields of the Nephilim. Danas više panka nema...

Umro, pa nastavio da živi godinama kasnije. Jeste. Ali ima tu i tamo i dobrog panka. Na primer, ovo je sjajan album sa sjajnim omotom.

Ovo gore je bilo za srpsko tržište. Dole je američki original.

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gwydion

Quote from: John Reynolds on 05-08-2009, 02:42:09
Pank je trajao par meseci i onda je --- umro? (...) Nastavio je neko vreme da živi, u neku ruku, kroz grupe koje su gravitiral ka Crass i njihovim Bullshit Detector kompilacijama, u Americi kroz rani hard core, u Finskoj kroz njihovu thrash scenu, te u britaniji kroz ono što će se kasnije nazvati "gothic", a šta je takodje umrlo sa pojavom Sisters of Mercy i Fields of the Nephilim. Danas više panka nema...

Umro, pa nastavio da živi godinama kasnije. Jeste. Ali ima tu i tamo i dobrog panka. Na primer, ovo je sjajan album sa sjajnim omotom.

Ovo gore je bilo za srpsko tržište. Dole je američki original.

A vidi, vidi... malo Skrewdriver(Condemned 84 uticaja i konekcija? Mogao sam i pretpostaviti sa kim imam posla i da od tebe nešto pametnije i ne mogu očekivati... mada si hronološki skoro pogodio jer su oba "omota" nastala približno istih godina. I to jedino ima smisla u bilo čemu što si postirao.

Meho Krljic

Za slučaj da to već nisam rekao na ovom topiku: panku svaka čast al pankere treba zatirati gde god ih čovek zatekne.

taurus-jor

Meho, nevaljalče!  xtwak

Iako ne nosim kožnjak i ostale modne detalje, iako zastranjujem u Blue Oyster Cult-Iron Maiden vode, ja sam panker po opredeljenju.  :|

Spremi se da igraš sitnu pipirevku čim te budem sreo.

xanix xukliam xjump xukliam xanix

xfrog :!:

Meho Krljic

Mačujmo se svojim penisima!!!!

EKSTREMISTA

Zajebava se Meho,on je na našoj sceni uvek bio poznat kao panker zarobljen u telu metalca.

Vilja,nisi pažljivo čitala prethodne strane.
I SLF i Rezilosi su mi na listi.
Vibratorse zaboravih,mea culpa!
I Ruts dakako.
Ovo ostalo slabo,taj old punk mi je uglavnom bio prilično dosadan i spor.
Pogotovo Buzzcocksi.

Quote from: Ella on 04-08-2009, 22:53:50

P.S. Kako sam si ovu lubanju htjela istetovirati na lijevi guz...

Ela,za prave stvari nikad nije kasno.

Quote from: vilja on 04-08-2009, 18:32:03
Dok god ima ljudi koji sebe nazivaju pankerima( ne onih koji se tako oblače već onih koji tako razmišljaju ) i dok god ima bendova koji sebe nazivaju pank bendovima, PUNK'S NOT DEAD.

xqueen1

Лутајући Бокељ

Джон Рейнольдс

Vibratorse sam (skoro) kompletirao pre oko pola godine i saslušao sve to u nekoliko dana. Zaključak je nešto što mi se po glavi vrtelo godinama (u godinama kad je, realno, muzika bila nešto teže dostupna), a to je da sve što su odsvirali posle 70-ih jednostavno rečeno dosadno. Ili čist davež. Ruku na srce, nešto tih novijih pesama odsviranih uživo ulaze u okvir "može da prođe" i ništa više od toga. Okej, mnogo je bendova koji se šlepaju na staru slavu, prva dva-tri albuma, ali Vibratorsi imaju genijalan Pure Mania, ne tako loš V2 i onda nastupa niz potpuno bezličnih, dosadnih i nepotrebnih.

Fingersi npr jesu oscilirali, ali mi se Flags & Emblems veoma sviđa i dan-danas.

Što se tiče starog panka, jes, ima tu svačega, ali baš sam juče slušao Viletones i simpatično je to. Ili stari The Crowd (koji su čak iskorišćeni u filmu Crank, baš mi je bilo milo kad sam ih čuo). Preslušajte Beach Blvd kompilaciju.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

vilja

Quote from: EKSTREMISTA on 05-08-2009, 14:52:10
Vilja,nisi pažljivo čitala prethodne strane.
I SLF i Rezilosi su mi na listi.

Hehe Ekstremisto, pa nisi ni ti baš pažljivo čitao moj post. Ja sam spomenula REVILLOSE a ne REZILLOSE.  :lol:

@ Meho & Tautuse: HOĆEMO DVOBOJ ! xukliam xukliam xukliam

vilja

Quote from: John Reynolds on 05-08-2009, 15:16:45
Vibratorse sam (skoro) kompletirao pre oko pola godine i saslušao sve to u nekoliko dana. Zaključak je nešto što mi se po glavi vrtelo godinama (u godinama kad je, realno, muzika bila nešto teže dostupna), a to je da sve što su odsvirali posle 70-ih jednostavno rečeno dosadno. Ili čist davež. Ruku na srce, nešto tih novijih pesama odsviranih uživo ulaze u okvir "može da prođe" i ništa više od toga. Okej, mnogo je bendova koji se šlepaju na staru slavu, prva dva-tri albuma, ali Vibratorsi imaju genijalan Pure Mania, ne tako loš V2 i onda nastupa niz potpuno bezličnih, dosadnih i nepotrebnih.

Ovo za VIBRATORSE je tačno, ali i da nisu ništa drugo  uradili osim albuma Pure Mania , svejedno zaslužuju da se pomenu kao veliki pank bend. Hvala im. xjap