• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Хм, не знам о којим "тек сад објављеним" писмима причају, ово је прилично познат случај, чак сам о њему причао у једној емисији да л' беше крајем '99 да л' почетком '00, заборавио сам тачно.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mark

Za pankere, mogao bi biti zanimljiv film GOOD VIBRATIONS (2013) o irskim punk bendovima (Undertones, ...).
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Джон Рейнольдс

Нова Nausea, очекивано мрачна и крљачка и нешто занимљивија од пост-World Downfall издања Terrorizera. Па сад ко воли, ево:

https://vk.com/doc61481155_259486164
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Джон Рейнольдс

У фебруару је мало фалило да се легенда која је смислила назив овог топика пресели у "Енциклопедију мртвих". Најпре ми је промакло, чуо сам тек за бенефит-концерте, али се на овом снимку јасно види да Вати на својим ногама оде у болницу. Невероватан лик, заиста, кад је пао сузавац у Београду, Вати се чуо и кад је пола сале побегло напоље.

https://www.youtube.com/watch?v=t5rdZDH0Dx0

Speed is a hell of a drug, да сумирам неке од коменара везаних за овај клип. Вати своје адикције никад није крио, додуше.

#Τζούτσε

Son of Man

Vidojković, pisac...al' do moga, ne mere izaće na kraj u pisanoj formi ni sa šačicom huligana na GTR grupi danas. kakav penal sunce ti, to se ne propušta  :mrgreen:
-------------------------

Marko Marković: ju, ju, ju, al' nam se markić uskopizdio, pa je odluĉio da svakom komentaru replicira u sitne sate. jadan ni ne shvata koliko nas zapravo boli penis za njega i njegove odgovore, koje je oĉigledno smšljao zadnjih dana. ja liĉno ga posmatram na isti naĉin kao i pariska dama produkt svog metabolizma pre no što povuĉe vodu.
Unlike · Reply · 3 · 8 hrs · Edited

Marko Vidojkovic: ĉijeg li si ti metabolizma produkt konjino u svakom sluĉaju, mora da mu je bilo drago kad te konaĉno ugledao u klonjari :D:D:D
Like · 1 hr · Edited

Abraxas Pandža: Jao bre Vidojkoviću, reko mi Aki da te ne diram, da te ne prozivam javno, da ti ne uzimam hleb iz usta, al' kako da te ne prozivam kad ne znaš ni psovku da sroĉiš, pa jbte svaka druga ti je govno, sisa, majmun? Ako si ti Bukovski sa tim most pathetic psovkama i uvredama, ja sam onda Branko Ćopić a da ne koristim ni jednu jedinu psovku niti izjavu kako karam dobre ribe i pušim dobru travu.
Like · 1 hr

Marko Marković: vidiš da se pogubio od lošeg spida. on ti je od onih što se gudriraju iz fazona pa glume narkomane i pisce

Marko Vidojkovic: Ala ste odjednom svi postali fini, osećam se svetosavski

Abraxas Pandža: Nit smo fini nit smo mnogo fini, meni je samo malo trulo da uzvraćam na "uvrede" tipa majmune, govno i sliĉno. Mislim, na kom je to nivou, nekom saĉuvajmebože? Daj smisli neku realnu prozivku jbga, pa da priĉamo, kakav si to Bukovski pobogu?
------------------------

Marko Vidojkovic: Ne vidim u ĉemu je problem ako ne jebem muškarce

Abraxas Pandža: A otkud mi znamo šta ti jebeš? Oćeš da nas pustiš da gledamo? Možda baš voliš muškarce a vamo po knjigama se kriješ iza priĉa kako karaš samo extra piĉke?
--------------------

Abraxas Pandža: Pozerĉina obiĉna, falabogu da ga je još neko izvalio, ja ovo godinama priĉam a ljudi mi kažu da sam ljubomoran jer je dobar pisac, ma bre možda i jeste dobar al' za kurac!
Like · Reply · 7 · May 22 at 10:30pm

Marko Marković: svaka ti je na mestu. zaboravio si samo onaj njegov njanjavi pank bendić da pomeneš. ne znam da li je veće smeće ta muzika ili njegova "književnost"
Unlike · 1 · May 23 at 1:54am

Abraxas Pandža: On the run, sećam ih se još iz '97, nebitni skroz na tadasnjoj hcpunk sceni.
Like · 2 · May 23 at 2:51am

Marko Vidojkovic: molim moderatore da izbace nasilne ljubomorne pedere iz ovog elitnog društva

Abraxas Pandža: Ajde, ajde, ne sećaju se baš svi koncerta iz '97 u KST-u sa onim strancima, kad vas je Bojan opravdanog nadimka Smrda hteo na kvarno da ubaci umesto nas (Unisona) da svirate, a koncert organizovo naš čovek, naš izdavač, Marko Korać, znači Singidunum Records iz Amsterdama. I na kraju ste ipak svirali PRED NAŠOM PUBLIKOM ali smo i mi svirali, jer da mi nismo svirali, ja bi se veruj mi pobrinuo da KST bude prazan, jer tako sam bio u mogućnosti. Danas više nisam, sad si ti u mogućnosti jer imaš B92 i ostale da ti čuvaju leđa, ali vremena se menjaju. Pozdravite vašu mamu.
Like · 3 hrs

Marko Vidojkovic: Trokirani majmune, to u KST je bilo 1996 xD u pravu su ljudi, prso si naĉisto.
Like · 1 hr

Abraxas Pandža: Vidim, nešto te goni da ljude nazivaš majmunima...al' samo na internetu? Jel' to sve što umeš?
Like · 1 hr · Edited

Marko Vidojkovic: Tebra, znamo se toliko dugo i uvek si bio normalan i fini uživo, a sad preko neta laješ kao pas. Šta oĉekuješ, da te mazim komentarima?
Like · 1 hr

Abraxas Pandža: Znamo se?! Pa bre jednom smo se samo videli i to u prolazu, na skupu LDP-a na Trgu, kad sam delio one flajere sa Ĉedom u national front duksu, a ti bio sa Kebrom, e sad jbga, možda ti mene i znaš ali ja tebe zaista ne znam, znam te samo sa TV-a?!

Marko Vidojkovic: Evo sad i lažeš, sram te bilo. S tim Kebrom ne bih ni džakove za nasipe punio
Like · 1 hr ·

Abraxas Pandža: Ne znam ja šta je Kebra tu radio, uglavnom on je za razliku od tebe panker, tako da vas možda to sjebalo?
------------------------

Goran Rajic: Ja sam svojevremeno procitao Kandze i bilo mi je iskreno zao sto sam to uradio pored toliko dobrih knjiga. To je nekakva kvaziliteratura, cisto gubljenje vremena, nista tu nema. Apsolutno za izbegavanje.
Unlike · Reply · 5 · May 23 at 12:51am

Marko Vidojkovic: ma ti si jednostavno glup za kvalitetnu literaturu, prijatelju. citaj trece oko
Like · 1 · 10 hrs

Abraxas Pandža: Jbte, dobio si besplatnu reklamu na najjaĉem kanalu a ladno se buniš, ja bi voleo bre da neko mene ovako "sarani" pa da prodam knjiga da mogu da živim od toga bahatao, a opet da šetam starke i bermude kod Olje.
-------------------

SA'RANITE I VI VAŠEG VIDOJKOVIĆA VRLO POVOLJNO!  :evil:

patareni

ovog vidojkovica sam video kako ga karaju u bulju u gradskom wc-u, protrljao sam oci al ipak je bio on, pusio je i karali ga, znam samo da nije skicao kao u onom filmu, groktao je

Meho Krljic

Jebote, ovaj Stick još nije naučio da svira  xrofl xrofl xrofl  Ali opet, šarmantno je to:

Doom - Trash Breed Trash | LIVE Moscow 2014

Evo još sa, valjda, istog koncerta:

Doom - Moscow, 04.04.2014

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Джон Рейнольдс

Negative Approach свирају у Новом Саду 10. септембра у "Фабрици"!

#Τζούτσε

Meho Krljic

Meho Krljic

I isto to tri godine kasnije u Americi. Kakav pokolj na solažama...

NHK 61 Disclose live in Santa Ana California 2004

sleep

"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Meho Krljic

Odlični su. A ja se i ne sećam da sam ih ikad slušao  :-? :-?

sleep

Obavezno skini singlice, imaju 5 komada, ali poslednji ep je u drugačijem fazonu. Inače bubnjar je iz Death side.

Meho Krljic

Podsećaju malo na Death Side po aranžmanima. Skidam sutra sve redom što nađem  :-| :-| :-| :-|

sleep

Ako volis taj fazon obavezno proveri Crude:

Crude - Attitude (Full Album)

Imas jos dosta tih malo novijih japanskih bendova sa tim zvukom: Etae, Mustang,Paintbox,Soulcraft,Confront...

Meho Krljic

Pa ko ne voli d-beat sa malo Iron Maiden šmeka odozgo?  :-| :-| :-| :-|

Mandragora Dragon

Strava topik. Oduševljen sam koliko vas je slušalo punk. Ja sam aktivno svirao punk desetak godina, a i dalje mi je drag.

Meho Krljic

Snimiti publiku (i Đuliovu majicu, ali to se valjda zna):

CRIPPLE BASTARDS@El Puente 27 Feb. 2014

Father Jape

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Mandragora Dragon

Meho Krljic

Джон Рейнольдс

Бем ти све, још нисам за бацање! Гледам ово -

(David Bowie) Tin Machine - Under The God

И рекох себи, ладно Харли "Кромаг" Фланаган на 00:45, поред Боувија. Прогуглам мало и да, спомиње се на неколио места овај опскурни тренутак споја слабо спојивог.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Увек добродошло. Него, размишљам сад, DRI су свој врх постигли четвртим и петим албумом, што не само да је за сваку похвалу, него их сврстава у неки мој списак најзначајнијих бендова икад којима је заједничко управо то да су свој зенит постизали касније у каријери и нису се ослањали само на прве албуме. Наравно, има и значајних контра-примера, али ови лејтблумери ми нарочито значе.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Da, pa to je sad za dublju raspravu. Meni su oni zapravo vrhunasc dostigli prvim albumom a do šetog je evolucija koju su sledili bila interesantna i pohvbalna. Ali mi ništa nije imalo čistotu i ubitačnost prvog albuma. Mislim, za podsećanje pogledati ovaj živi nastup iz 1984. godine:

http://youtu.be/_yn68eGDZL4

Nikad nisu bili bolji od ovoga. Ali je dobro da su se trudili da evoluiraju.

Father Jape

Potaknut prethodnim dvama postovima slušam sad malo D.R.I. i moram reći da se više slažem s Džonom. To postaje *to*, bar meni, tek sa trećim albumom (Crossover, 1987).

Meho Krljic

Omatorio si, omatorio.

Mislim, uvažavam, naravno, svako voli ono što mu se sviđa. Meni je Dirty Rotten LP vrhunski destilisan pank, sveden maltene na kroki, na suvu krtinu itd. Ali poštujem da voliš više mesta na kostima.

Джон Рейнольдс

Узми у обзир да је просто songwriting добар. Курт и Спајк су умели да направе песму, просто речено. Иначе први DRI не одудара много од стила који је у Америци тада био доминантан, па свирало се (пре)брзо још од од првог албума Circle Jerks (1980); ова двојица су одскакала не толико у оригиналности стила већ у томе да су умели све то тако да скоцкају да звучи добро. Што се за похвалу, наравно.

Е сад, неколико година касније, кад већ постоји - јелте - сцена и кад су већ ту бендови попут Металике, Слејера, итд... дакле, у једној жешћој конкуренцији DRI снимају врхунски Four of a Kind који има баштину у тој сувој кртини коју спомињеш, али је и songwriting и даље добар, усудићу се да кажем да су после два албума "тражења новог фазона" наболи оно што су хтели и то поновили и с Thrash Zone. Све у оштријој конкуренцији, а да тог свог рада не морају да се постиде (sellout and shit).

И не треба занемарити чињеницу да су управо DRI међу најодговорнијима за велико помирење панка и метала, можда кључан crossover бенд - јер можда су SOD имали супериорнији албум, али они су заправо били металци који су се нашли да свирају хардкор; тих касних осамдесетих Nuclear Assault су издали Game Over и појавио се Reign in Blood, али ништа од тога у прошлости није имало ту "суву кртину", те је копча свега управо DRI. Не бих да спомињем гомилу енглеских бендова која је ту брљала и ништа друго, DRI су и ту не само за класу бољи и жешћи, него већ рекох - немају чега да се стиде.

Због тога сматрам тај њихов средњи период значајнијим, суштински квалитетнијим и значајнијим. Јбт, својим сам очима гледао људе који су слушајући Thrash Zone с GBH директно прелазили на Voivod. Није баш да то није неспојиво, али се питам шта би било да није било Имбецила.

#Τζούτσε

bluelight

Ja sam inace potpuni thrash metal manijak i ne ljubim preterano hardcore punk, sa izuzetkom ranih Discharge albuma i singlova, ali cak i ja mislim da su DRI bili bolji na prva dva albuma nego kasnije. Vrhunac im je Dealing With It, po meni. Kad god slusam ove kasnije albume, na kojima sve vise vuku na thrash, nesto mi nedostaje i uvek pomislim da bih radije slusao neki Nuclear Assault ili Destruction ili ne znam vec sta.

Inace, glede Voivod(jan)a - prvo, oni su u ranoj fazi ionako imali na tone hardcore uticaja u zvuku, pa nije cudo sto ih je ta publika prihvatila. Nije to bas toliki skok. Drugo, Voivod je gotovo u svakoj fazi imao publiku van metala. Cak su Sonic Youth, koji su, da se ne lazemo, uvek veoma pazili na svoj imidz i "alternativni integritet", nasli za shodno da hvale Voivod u intervjuima, i to krajem 80-ih, kad je gro njihove publike na sam pomen metala zapusavalo nos. Voivod je uvek imao tu crtu, moze se nazvati i avangardnom, koja im je obezbedjivala postovanje van sveta metala.

No, cepidlacim. Dzon Rejnolds je inace sve lepo rekao, pa makar se meni pomenuti DRI albumi i ne svidjali toliko, stoji da su imali tu ulogu o kojoj on prica.

Posto sam smorio, a u skladu s datumom i temom topika:

https://www.youtube.com/watch?v=4Y5GtaTrPHM

Джон Рейнольдс

Да наставим у истом постпразничном духу, ево за слепе код ушију клипа где је на 2:12 један од најупечатљивијих догађаја у историји популарне музике. :-D Мислим, како дајвовати после овога? Стејџдајвинг је свој врхунац доживео на тзв. "Будокану", после је све мање-више отишло у пизду материну.

March Of The S.O.D.- Sargent ''D'' & The S.O.D.

На истом концерту постоји и онај прејаки тренутак кад усред Speak English Or Die крене Raining Blood. Урушим се сваки пут кад то чујем, имплодирам.  :-|

#Τζούτσε

Barbarin

I trenutak kad lika udara mikrofonom u glavu   :-| :-| :-|   imam ovaj koncert na dvd  :lol:

Quote from: Meho Krljic on 09-11-2014, 09:16:26
Kriminal je da ovo ima svega 37 hiljada pregleda:

Brkovi - Bolje da sam s frendovima pio rujno vino (Brucošijada FER)

Kad sabereš sve postove sa tom pesmom mislim da ima više ;)
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

Pank nije mrtav, ali pankeri umiru. Paco, originalni bubnjar Conflict je umro pre neki dan. Bio je dugo bolestan i namučio se. Neka mu je laka zemlja itd.

Son of Man

Sutra, u sredu 4. marta 2015. od 21h do 00h u PROPELER Rok Baru na Dorćolu (Višnjićeva 9) ću puštati muziku, te ako bogda nešto i da zaradim, al' to zavisi samo od toga kolko raja popije piva, dakle 60 piva mi treba popivenih, u prevodu il' 20 ljudi svaki po 3 piva, il' 30 po 2. Jebena računica, a?

Event na FB:
https://www.facebook.com/events/622375341197661

A evo i šta ću tačno puštati da se neko ne bi zajebo pa došo tamo zbog Exploiteda ili Madballa:

Znači Descendents, ALL, Snuff, Misfits, Danzig, Bad Religion, Cro-mags, 7 Seconds, Dag Nasty, Gorilla Biscuits, Ignite, Judge, NOFX, One Life Crew, Shelter, Slapshot, Spermbirds, Suicidal Tendencies, Toy Dolls, Radio Werewolf...i brate Životinje, hell yeah!
xjap

Son of Man

Jebo sam svakog ko nije došo dakle skoro sve. Ej bre da mi HCpunk ekipe iz 90-ih punii klub bilo bi tačno naopako... :-|

Dybuk

Fraid it is  :cry:

Standardno, The Clash, KUD Idijoti, The Exploited, Hladno Pivo (prva 2 albuma), Dead Kennedys, malo Misfits....ili sta uhvatim od nasih bendUva po festivalima i pozornicama.

Ne slusam sad punk tako cesto, ali 'kako pank srce ugrije...'<3 mmm. Dobra energija, pozitiva, bez sumnje.

Father Jape

Meho Krljic

Kad smo već...

U.K. SUBS - Emotional Blackmail (Live)

Ja, kao pošten metalac zapravo nikada nisam ni slušo UK Subs, ali otkad me teraju da ih obrađujemo, nalazim da imaju lepih pesama  :lol:

Dybuk

Dobri su SUB-si. Da pogodim, sviras u metal bendu? Nice!...Jedino...nikad nisam nesto slusala metal,  :lol: tu i tamo malo Tula, malo Metalike kao klinka (Master of Puppets i And Justice...druge nisam ispratila)

Nabolji punk i moguce najbolji ex Yu bend uopste:

KUD Idijoti - B.S.N.S.K 
KUD Idijoti - Tko zna...

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 29-03-2015, 14:48:52
Dobri su SUB-si. Da pogodim, sviras u metal bendu?

Nebre, u pank bendu. Kakav bi to metal bend bio kad svira UK Subs? Doduše, Rudar je,vidim, napisao "A tribute to real punk, by real punks, for real punks, " a valjda je taj zarez na kraju koji je ostavio trebalo da vodi u drugi deo rečenice koji bi bio "dobro, osim bubnjara, taj je izdajnik, njega ćemo prvog pred zid kad padne nenarodni režim, al za sada ga trpimo".

Nego, Kud Idijoti!!!!!!!!!!!!!!! Hajde i ja da zakačim jednu pesmu koja se ređe kači i citira:

KUD Idijoti - Sjaj

Edit: ajde i ova, volim je pa ću progutati loš zvuk:

KUD Idijoti - Kako Je Propao Zapad.

Fakat je da volim Megapank. Mada trpim kritike zbog toga.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Dybuk

Meho,
fakin hel, da vidis, to ima vise smisla. Ja procitala 'posten metalac' i
dalje...da ne objasnjavam misaoni proces kao posledicu subote vece,
hahaha. E, to je bas lepo, kul!

Meho Krljic

Pa ja i jesam pošten metalac, dobro si pročitala, ovi gore koje Džon kači su primer kako su losanđeloske pank i metal scene uvek bile iznenađujuće usko vezane. Al dobro, bolje i tako nego da se tuku, jelte... Junajtid forsis i tako to.

KUD IDIJOTI - United

Dybuk

Da vidimo sta je Ladno Pivo radilo pre nego se pretvorilo u bend za sahrane i vencanja

Hladno pivo - Zakaj se tak oblacis High quality + lyrics
Hladno Pivo - Trening Za Umiranje