• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

sretni neradni dani

Started by zakk, 01-05-2007, 13:36:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

želim svima lep provod u društvu i prirodi
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

srpski pentagram...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

angel011

We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "Boban"srpski pentagram...

MMMMMLJATZ!!! :!:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Njam njam!!!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

---

чиста макробиотика.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Rile

Ову слику сам већ видео негде, само су је звали СРПСКИ ПЕНТАГОН!

Cornelius

Kakav narod, takav im i Pentagon.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

---

što bi rekao počivši džoni štulić, ako si u krmenadli - nisi za kobasice.

faye

:shock:
Quote from: "angel011"Bljak.

:( bljak. bljak.

al eto, sretni vam neradni dani. (brzo su prosli) :roll:

Rile

Quote from: "Cornelius"Kakav narod, takav im i Pentagon.

Свакако је укуснији од оног другог.

И стварно ми није јасно шта има "бљакастог" у овоме???

faye

bljakasto  :lol:

ajoj, pa eto, meni ima. nema tu neke filozofije, to je samo moja prva reakcija na sam prizor  :) pa nek shvati kako ko hoce  :)

---

pošto se svinja u srbiji uglavnom kolje, treba razmisliti o neobičnoj teoriji informacije jednog japanskog naučnika, koja kaže da svaka hrana sadrži neku informaciju.
kada se svinja zakolje, njen mozak kroz nervni sistem i mišiće pošalje informaciju nasilja i smrti.
potom mi dekodiramo tu informaciju jedući meso.
i to meso ne bilo kako ubijene životinje, nego baš zaklane.

pitam se kakvu informaciju nose, recimo, krvavice?
eto, dakle, zašto su srbi tako eksplozivni i nasilni.

zakk

nazad na radne zadatke :|

nove reči za danas:
tzv "bro-ko-li"

"di-nja". ne mešati sa tikvom, bundevom, dulekom i ostalim stvarima koje se ili ne jedu ili peku.

"ce-ler" - ovoga bih mogao više da jedem.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

Quote from: "Zika Kisobranac"pošto se svinja u srbiji uglavnom kolje, treba razmisliti o neobičnoj teoriji informacije jednog japanskog naučnika, koja kaže da svaka hrana sadrži neku informaciju.
kada se svinja zakolje, njen mozak kroz nervni sistem i mišiće pošalje informaciju nasilja i smrti.
potom mi dekodiramo tu informaciju jedući meso.
i to meso ne bilo kako ubijene životinje, nego baš zaklane.

pitam se kakvu informaciju nose, recimo, krvavice?
eto, dakle, zašto su srbi tako eksplozivni i nasilni.

:lol:  :lol:  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

niste u toku, sada se svinje ubijaju udarcem sikrčeta u glavu.
uvežbana ekipa odradi 60 svinja za dan, a jedva da se čuje koji skvik.
Nekad, dok su jurili poluzaklanu svinju po dvorištu, zaista je adrenalin trovao meso, sada je to sređeno.
evo, ja sam ti najbolji primer, jedem samo svinjetinu i nemam nikakvih problema sa agresivnošću.

Nightflier

Ni ti nisi u toku. Stigla modernizacija, Poslednju sam svinju zaklao posto sam je zviznuo pneumatskim pistoljem u celo. Milina. Nema da cici, nema da se vuca. Samo joj posle pustis krv, i odma' na cengele.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

ajde, bre, koliko seljaka ima pneumatski pištolj?

Nightflier

Ono, dobro, i to sto kazes.
First 666

Cornelius

Quote from: "Boban"evo, ja sam ti najbolji primer, jedem samo svinjetinu

Šta bi sa legendarnom telećom glavom u škembetu?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

ma to se retko nalazi da valja, jednom-dvaput godišnje i ne računa se u oboroke, više dođe kao meze.

Bab Jaga

Da, za razliku od pršuta i kobasica naših svagdanjih...
Ghoul fhtagn!

zakk

Quote from: "Boban"niste u toku, sada se svinje ubijaju udarcem sikrčeta u glavu.
uvežbana ekipa odradi 60 svinja za dan, a jedva da se čuje koji skvik.
Nekad, dok su jurili poluzaklanu svinju po dvorištu, zaista je adrenalin trovao meso, sada je to sređeno.
evo, ja sam ti najbolji primer, jedem samo svinjetinu i nemam nikakvih problema sa agresivnošću.
Quote from: "Boban"ajde, bre, koliko seljaka ima pneumatski pištolj?

opet napad prasetine... :|
nego, nisu ni seljaci organizovani kad viaju svinjče. poenta je da si pijan, pa pustite namašćeno svinjče u blatnjav obor, i onda uletiš da ga pošteno naplašiš i uhvatiš. ma to bi trebalo na televiziju!!!

Meho Krljic

Jebote samo zbog takvih stvari čovek poželi da uđe u evropsku uniju....

Boban

svinjokolji su sada organizovani, evo, onomad u Jakovu, gledam ekipa četvorica idu po selu i odrađuju kuću po kuću, dođu u tišini, zveknu odabrani broj svinjčadi, drmnu po pivo ili rakiju i idu dalje.

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Jebote samo zbog takvih stvari čovek poželi da uđe u evropsku uniju....

Meho, misliš da ćemo onda pijani moći da vijamo svinjče po čitavoj Evropskoj uniji? Bez vize?

Meho Krljic

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "Meho Krljic"Jebote samo zbog takvih stvari čovek poželi da uđe u evropsku uniju....

Meho, misliš da ćemo onda pijani moći da vijamo svinjče po čitavoj Evropskoj uniji? Bez vize?

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ne. :)

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Meho, misliš da ćemo onda pijani moći da vijamo svinjče po čitavoj Evropskoj uniji? Bez vize?

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ne. :)[/quote]

eeee, obeliks se sad u grobu prevrće kad vidi ove današnje euro-francuze i njin odnos prema svinjčićima!  :roll:  :cry:

Tex Murphy

Quote from: "Boban"ajde, bre, koliko seljaka ima pneumatski pištolj?

Pneumatski čokot za svinje iz svemira, pneumatski čokot za svemirske svinje  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

ja sam pre oko 2 nedelje išao na stočnu pijacu da kupim prasence.
odabereš živo koje ti se dopadne, ovi ga odvuku malo podalje, na licu mesta zakolju, ošure, očiste, sve kao na assembly line, s jedne strane imaš živog stvora a na kraju procesa dobiješ dve polutke...

bio sam malo začuđen što čak i tu, gde se očekuje serijsko ubijanje, koljač nije imao taj 'pištolj', nego je sekao nožem, prase za prasetom.
ovo moje je bilo posebno živahno, ili je ovaj bio nespretniji s njim, klao ga je bar 5 minuta, ni čupanje grkljana nije mnogo pomoglo, trzalo se bar još 5 minuta potom.  tokom tog vremena došle su mi na um slične misli onima koje je žika izneo. verovatno nije baš lepo kad životinja pati preko potrebne mere, i verovatno se to odražava na meso, pa možda čak i na one koji ga jedu.
ja, u svakom slučaju, verujem u psihometriju, i u naboj 'zla' na određenim mestima gde je prosut poseban naboj patnje, bola, krvi...

Meho Krljic

Jebiga, ja sam verovatno pička ali mislim da ne bih podneo da to gledam, a nekmoli da ga posle jedem. Dirnuo bi me bol tog sirotog malog stvorenja...

lilit

mislim da cu da otvorim NGO za postovanje prava kanibala.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Meho Krljic"Jebiga, ja sam verovatno pička ali mislim da ne bih podneo da to gledam, a nekmoli da ga posle jedem. Dirnuo bi me bol tog sirotog malog stvorenja...

Verovatno si postao vegetarijanac posle čitanja "Restorana na kraju univerzuma".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Nisam. Nisam imao nikakav presudni događaj koji me je gurnuo u vode nemesojedenja. To je bila moja dugogodišnja tema promišljanja pa sam se jednog dana naprosto odlučio da isprobam sve i u praksi.

Boban

Jednjenje mesa je uzdiglo čoveka, razvilo mu mozak i drastično povećalo inteligenciju.
Osoba koja prestane da jede meso, ne rizikuje mnogo za sebe, ali rizikuje za potomstvo, pre svega u smislu degradacije inteligencije.
Životinjske belančevine su NEZAMENJIVE za razvoj čoveka.

Cornelius

Do druge polovine 20. veka i do neverovatnog razvoja prehrambene industrije, meso nije bilo demokratska hrana. Meso su trosili samo bogati, dok su svi ostali jeli povrce. Stanovnistvo je vecinski bilo vegetarijansko, ne kao Meha sto su pozeleli da probaju, nego sto je meso bilo preskupo.

Naravno, sad ce Boban da kaze - eto, vidis da utice na inteligenciju. Bogati jedu meso, pa su inteligentniji i zaradjuju vise novca, dok se sirotinja zaglupljuje klot pasuljem i belim lukom.

Meho Krljic

Srećom, ja i kad bih hteo da imam potomostvo, želeo bih mu sve najgore tako da je okej.

S druge strane, sigurno ne moram ja da podsećam Bobana da se životinjske belančevine lako mogu konzumirati i bez jedenja životinje same.

zakk

Quote from: "Meho Krljic"životinjske belančevine (se) lako mogu konzumirati i bez jedenja životinje same.
naravno, pljeska je najbolja kad životinja nije sama u njoj, treba da bude tu i praseta i ovce i krave  :!:

Meho Krljic

:lol:  :lol:  :lol:

Vickasto.   :)

zakk

Quote from: "Meho Krljic"Vickasto.   :)
nisam mogao da odolim.  :lol:

Meho Krljic

Keep 'em coming, by all means.  xjestera

Nightflier

Ima nas raznih. U potpunosti razumem Mehu - i to je za njega okej. Covek jede sta mu najvise prija. Kod mene je to pomalo cudno: omiljeno jelo su mi pohovane tikvice, a pocnem da kriziram ako prodje dva dana a ne pojedem izvesni kilogram medium rare do rare svinjskog vrata. To se u meni verovatno bore vuk (totemska zivotinja) i majmun (politic... ovaj, poslanic... ovaj, evoluciona zivotinja. Dabome, to sam hteo da kazem...).
First 666

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"S druge strane, sigurno ne moram ja da podsećam Bobana da se životinjske belančevine lako mogu konzumirati i bez jedenja životinje same.

Jes, mogu da se jedu jaja i mlecni proizvodi. Problem je u kolicini masnoca i holesterola koja se nalazi u navedenim proizvodima. Fina krmeca krtina bez salca, jos uvek ima isti broj proteina, ali manje masnoce i holesterola nego jaja i sir. Opet dodje da je prase zdravije. Uskoro ce i na recept da se daje.

Meho Krljic

U najnovijoj epizodi Wolverinea Jeph Loeb se igra idejom paralelne evolucije, u kojoj su neki ljudi nastali od majmuna, a neki baš od vuka... Pa ti sad vidi kojem ćeš se carstvu privoleti. Vukovi deluju otmeno i opasno, ali majmuni jedni drugima trebe buhe s leđa.

Meho Krljic

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "Meho Krljic"S druge strane, sigurno ne moram ja da podsećam Bobana da se životinjske belančevine lako mogu konzumirati i bez jedenja životinje same.

Jes, mogu da se jedu jaja i mlecni proizvodi. Problem je u kolicini masnoca i holesterola koja se nalazi u navedenim proizvodima. Fina krmeca krtina bez salca, jos uvek ima isti broj proteina, ali manje masnoce i holesterola nego jaja i sir. Opet dodje da je prase zdravije. Uskoro ce i na recept da se daje.

Jogurt, obrano mleko, posan sir, samo belance od jaja... Ima načina, ko hoće da se cima.

Cornelius

U nedovoljnim kolicinama, Meho. Treba hasati toga na tonu, da se dobiju ekvivalenti jedne snicle. neprakticno. Ko ce sve to nositi po dzepovima?

Meho Krljic

Nije baš tako. Čoveku (posebno odraslom) je dnevno potrebno svega par desetina grama proteina, tako da pakovanje i transport nije toliki problem. A kad je mlad ništa mu ne smeta ni jača hrana i povišene masnoće/ holesterol (ako mu je metabolizam u razumno zdravim okvirima, naravno).

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Jebiga, ja sam verovatno pička ali mislim da ne bih podneo da to gledam, a nekmoli da ga posle jedem. Dirnuo bi me bol tog sirotog malog stvorenja...

ja nemam nikakav problem sa mojim militantnim mesožderstvom. prosto ono je tu, kao činjenica koju ne želim previše da propitujem, niti da joj filozofski prilazim (imam li ja prava...? da li je to u redu...? kako bi bilo meni kad bi...? itsl.).

a pošto već volim da jedem meso, nemam problem ni sa tim kako se do njega dolazi, i mislim da bi mnogo veća hipokrizija bila JESTI meso, a gnušati se klanja, krvi i sl.
mislim, meni je stvarno žao što se te životinje ne gaje i ne ubijaju na najhumaniji (najbrži) mogući način, ali sa samom činjenicom da one treba da umru da bih ih ja jeo uopšte nemam problem.

kao stanovnik jednog prigradsko-seoskog naselja (niška banja), nisam bio izolovan od facts of life, znao sam (za razliku od urbanih stanovnika) vrlo dobro odakle dolaze i šunka i slanina i suvi vrat: moj deda (po ocu) klao je svinje i ostale živuljke svuda po okolini, i ako ima neke istine u onim hindu i budističkim naklapanjima o karmi, on će verovatno iduća 2-3 milenijuma da se reinkarnira u telima prasića i pilića...

Bab Jaga

Quote from: "Meho Krljic"Jogurt, obrano mleko, posan sir, samo belance od jaja... Ima načina, ko hoće da se cima.

Nema, tip kod kojeg idem u teretanu, kaže da ako želim imati lijepe mišiće, moram barem 6 puta na tjedan jesti meso.
Ghoul fhtagn!

Meho Krljic

Laže.

Ghoule, jasno je da ja nisam zazivao nikakvu etičku raspravu ovde, samo sam izrazio svoje slabićko mišljenje.