• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nikolić novi predsednik skupštine

Started by lilit, 08-05-2007, 09:58:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

B92 Info Vesti Izbori 2007.
Nikolić novi predsednik skupštine
8. maj 2007. | 07:16 -> 04:47 | Izvor: B92, agencije
Beograd -- Radikal Tomislav Nikolić izabran je za novog predsednika Skupštine Srbije glasovima koalicije DSS-NS, SRS-a i SPS-a.

Za zamenika predsednika Srpske radikalne stranke izjasnilo se 142, dok je za Milenu Milošević iz Demokratske stranke glasalo 99 poslanika. Pojedinačnim izjašnjavanjem poslanika putem prozivke okončana je preko 16 sati duga sednica skupštine obeležena čestim vređanjem. Radikali neće podržati niti ući u vladu, a G17 plus najavila je povlačenje iz pregovora o vladi u slučaju izbora Nikolića.

Lider radikala Tomislav Nikolić rekao je ranije danas, tokom rasprave, da je formirana skupštinska većina za izbor predsednika Skupštine, ali da to još nije nova koalicija.

"Danas nije napravljena koalicija, danas je, ja to moram da objasnim, očigledno je da ne razumete, stvorena skupštinska većina za konstituisanje Narodne skupštine Republike Srbije", objasnio je Nikolić i kasnije ponovio da SRS neće podržati nikakvu manjinsku vladu, niti učestvovati u formiranju eventualne većinske vlade.

"Znači, od danas ćemo verovatno, kada to dozvolite, a ja imam zaista vremena na pretek, od danas ćemo imati konstituisanu Narodnu skupštinu i otvoriće vam se front za političke sukobe i za predstavljanja pred biračima", rekao je on.

Na pitanje šta će biti ako se demokratski blok ipak dogovori o formiranju nove vlade i zatraži njegovu smenu, Nikolić je tokom dana kazao da će čim stigne zahtev od 126 poslanika podneti ostavku.

"Samo neka se nešto desi što liči na demokratiju. Čim stigne zahtev 126 poslanika, podnosim ostavku", kazao je on.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=05&dd=07&nav_category=418&nav_id=245261
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Pošteno. Mislim, zar se išta drugo i očekivalo posle onakvog nastupa Miloša Aligrudića. 'E pa gospodo, malo ste se zeznuli'. Reklo bi se da od vlade zaista ništa, dakle izbori unutar sledeća dva meseca. Barem imamo konstituisanu skupštinu pa će imati ko da donosi deklaracije kad se Kosovo odcepi. :lol:

Jake Chambers

Hm... a ja prestao da gledam skupštinu posle 2000... kakva šteta, sad kad je najzabavnije, ja ne mogu da pohvatam ko je kome šta... kao u Marvelu...  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"kad se Kosovo odcepi. :lol:

fali nam malo jednačenja po zvučnosti.

(oTcepi!)
https://ljudska_splacina.com/

lilit

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Meho Krljic"kad se Kosovo odcepi. :lol:

fali nam malo jednačenja po zvučnosti.

(oTcepi!)
ne miniraj mi topic!
nesto mi se javlja da ovaj tvoj komentar ima neke veze s nekim padezima, ali moram da ti kazem da mi se javlja i to da, glede padeza, niko nije mislio na tebe.

:lol:

Lord Grejstok

Она скупштина од синоћ је била прави циркус. Одавно нисам видео више будала на једном месту. Мислио сам да се они праве будале зато што су глупи, али оно је ипак болест.
Вероватно су сви имали уграђивање микрочипа кад су били мали, а тај микрочип има функције: крађа, глупост, лаж, смејање, опет крађа, мало јурење малолетница, онда - јебе ми се за Србију.

Ако мислимо да живимо колико толико нормално треба под хитно применити систем Петра Великог: уклонити све наше будале са и најмањег директорског места и на њихово место довести странце (по могућству немце).     :!:
"Луције Варе врати ми моје легије"

Cornelius

Da nije Seselj na gastarbajtovanju, on bi postao predsednik Skupstine Srbije. Onda bi se na Kosmet poslale trupe, zaratilo bi se sa Hrvatskom za povratak teritorija, a verovatno i sa pola Azije zbog ostvarenja cuvenog plana "Srbija do Tokija". Eto, Srbija je izgubila mogucnost da postane sila veca od USA.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Джон Рейнольдс

Meni sad više nije jasno kako ovaj političarki šljam misli da će ikada formirati bilo kakvu vladu. SPS+JUL su mislili da su uhvatili boga za muda i da će vladati večno, pa su krali natenane, a na kraju im se ovo prvo osvetilo. Međutim, naslednici su svesni svoje potrošnosti, vremenske ograničenosti za pljačku, te su u tome očigledniji, drskiji i imaju veću nebrigu što se tiče posledica njihovog ponašanja. A o operisanosti od makar privida elementarnog vaspitanja i da ne govorim. Ma koliko mi ranije skupštine bile zabavne onako kako je zabavan Džeri Springer, ovo sada je so bad it's bad.

Mislim, ko još želi da gleda i sluša Dinkića sa grozničavim očima Ere Ojdanića i Maje Nikolić, Vučića zadriglog kao da je na kortikosteroidima, Čedu Praška kome glas još nije mutirao, a Gargamela i da ne spominjem. DS i DSS, sa druge strane, imaju gomilu nekih bezličnih tipova za koje sam uveren da se proizvode u istoj genetskoj laboratoriji, a u mozak im se aplouduje ista skripta za verglanje besmislica u mnogo reči.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

marlowe

Demokratija na delu. Naravno da to nije moja opcija, ali ne vidim zasto bi se dizala graja zbog toga. Poslanicka grupa ima 28% glasova, i logicno je da dobije neku polugu vlasti, u ovom slucaju predsednika skupstine. Svi akteri na sceni moraju dobro da se zamisle, a prosla su vremena podele na ovakve i onakve, jer takvih podela nigde ni nema. Ako neko misli da su ti Radikali neki fasisti kakvih drugde nema, vara se. Na politickom spektru mora biti i desnice i levice, i nije moguce vise da se delimo na izdajnike i fasiste, i da onda biramo izdajnicki ili fasisticki put zemlje. Nema toga. Zivim za trenutak kada ce vladu u ovoj zemlji oformiti, recimo, SRS, LDP i stranka zelenih, a da tome niko nece pridavati nikakav znacaj, niti ce znati da se to desilo. Ovo je korak u tom smeru. 2000. smo se izborili za princip smenjivosti, i to je kljucno.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

Što reče Dinkić u nekom trenutku: "Ljudi, šta se ovde događa, Borka Vučić predsedava Skupštinom, a raspravljamo da li da Tomislav Nikolić formira vladu?"

Problem je što novi izbori neće ništa promeniti na bolje, naprotiv.
Toma Nikolić mudro glumi demokratiju i ludilo dok se nekako, negde zaista ne dokopa vlasti, a onda će biti jebanja na suvo.

S druge strane, možda se Srbija glasački neće osloboditi prevelikog prisustva radikala dok oni jednom, zvanično, ne budu imali vlast i dok narod ne vidi o čemu se tu zapravo radi.

Na trećoj strani, opet, pošto Radikali u svojim redovima nemaju adekvatne ljude za veliku većinu položaja, oni bi u iznudici mogli da uvedu princip da ne menjaju direktore i ne dovode svoje ljude na hiljade trivijalnih mesta (upravnik muzeja u Kladovu npr) i čak tim potezom steknu dodatne simpatije.

I konačno, možda su radikali, kakvi god, zapravo realnost i sudbina Srbije, te da prestanemo da se zavaramo proevropskim i prosperitetnim orijentacijama.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

DušMan

Quote from: "Cornelius"Da nije Seselj na gastarbajtovanju, on bi postao predsednik Skupstine Srbije. Onda bi se na Kosmet poslale trupe, zaratilo bi se sa Hrvatskom za povratak teritorija, a verovatno i sa pola Azije zbog ostvarenja cuvenog plana "Srbija do Tokija". Eto, Srbija je izgubila mogucnost da postane sila veca od USA.
Neki nesrećnik je juče, sa govorničkog mesta, najavio da se Šešelj brzo vraća i da će biti predsednik i premijer i još sto funkcija.
:lol:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

mizantrop

Za mene je ovo strašno. Ne bavim se politikom ( jer kako neko reče politikom se bavi onaj ko je prestar da prca a premlad da igra šah) nit me ta gamad interesuje, ali Toma N. kao predsednik skupštine- STRAŠNO!

Boban

A glavni krivac je Čeda Jovanović, čija je stranka na mnogo mesta štrpnula demokratama dovoljno glasova da se napred proguraju socijalisti ili radikali... matematika kaže da nije bilo Čede na izborima, a da njegovi glasovi odu u DS i da nije bilo Vuka a da njegovi glasovi odu u DSS... skupštinska slika bi bila mnogo jednostavnija - a Socijalista ne bi bilo nigde.

Radikali na izborima funkcionišu kao nekada Socijalisti... jedinstvom protiv razdeljenih budala...

Meho Krljic

Dve stvari:

Prvo, doista me jebe to jednačenje suglasnika. Kad nisam išao u školu...

Drugo, radikali su već imali vlast (kako to reče i B. Prpa u najsvežijem Utisku nedelje), ne znam otkud ta fama da treba da im se da vlast da se vidi šta bi uradili. Imali su vlast u Zemunu četiri godine i znamo kako je to izgledalo. Imali su ministre i potpredsednike u vladi (valjda sam ovde dobro odradio jednačenja) 1999. godine i znamo kako je to izgledalo. Ja nisam od onih koji smatraju da bi radikalska vlada Srbiju preko noći gurnula u novi rat i autoritarnu represiju ali da smo do sada imali iskustva s njima na vlasti - imali smo.

EKSTREMISTA

Stranka sa najvećom podrškom u narodu dobila je predsednika Skupštine.Demokratski.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

DušMan

Quote from: "Meho Krljic"Imali su vlast u Zemunu četiri godine i znamo kako je to izgledalo.
Čuj imali! Pa i dalje su oni na vlasti u Zemunu. Imali su samo pauzu od 4 godine.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Meho Krljic

Zaboravljam na to... Valjda zato što je razlika imeđu DSS i SRS sve nevidljivija, hehehehe.

EKSTREMISTA

A u Zemunu imaju i najlepšeg Opštinskog sekretara.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Boban

Nemojte da mešate opštinsku vlast sa državnom vlasti, niti položaj pajaca koji su imali u socijalističkoj vladi.
Državna vlast sa kontrolom policije, vojske, finansija, sudstva...

milan

Mozemo mi da prichamo kako su radilkali realnost, kako je to demokratija na delu i sve to...

... ali ja pola noci nisam spavao zato sto sam razmisljao koje sve posledice mogu da nas zadese ukoliko radikali oforme vladu sa DSSom recimo, i odmah mi se vratio film i one stvari koje sam prezivljavao pre desetak godina sa istim tim radikalima na vlasti pochele su da mi se vracaju...

Mislim, meni je jasna realnost, ali brate, imam dvoje dece i zenu - ne smem da pomislim na ponovne sankcije, nestasice, hiper-inflaciju i sva sranja koja su krasila vreme prethodne vladavine radikala (zajedno sa Milosevicem).

Cornelius

Srbija je zemlja u tranziciji. To znaci da su problemi ogromni, a prilike su cesto tragicne i komicne. Posto Zapad zavrsi rasparcavanje zemlje, onda ce Srbija imati jasniju sliku i onda ce moci da se krene u drustvenu, ekonomsku i moralnu obnovu. Za sada, politicari se ponasaju kao da nemaju mozak, a vecina naroda im je ogledalo. Ko cita istoriju, zna da je u svim zemljama bilo tako. Muka je sto su neke zemlje to imale pre 100 ili 150 godina, pa im je sada dobro, a Srbiji se sve to desava sada, u trenutku kada televizija i internet daju mogucnost da se vidi kako stvari izgledaju u normalnim zemljama.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

lilit

Quote from: "Cornelius"Muka je sto su neke zemlje to imale pre 100 ili 150 godina, pa im je sada dobro, a Srbiji se sve to desava sada, u trenutku kada televizija i internet daju mogucnost da se vidi kako stvari izgledaju u normalnim zemljama.
znaci, kriv je televizor.  :idea:

Джон Рейнольдс

A da ukinemo mi tu demokratiju pa da živimo ko sav normalan svet?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

I još nešto. Očigledno je da će novih izbora biti, a ovaj potez DSS-a vidim samo kao još jedan pokušaj štrpkanja od radikalskog glasačkog tela. To se, naravno, može ispostaviti kao mač sa dve oštrice, ali... koga briga za taj šljam?

Poenta svega jeste to da se ovim ništa bitno neće promeniti i da histeriju najviše prave mediji, pre svega B92 i sateliti, kojima približavanje DSS-a i SRS-a ne odgovara iz istih razloga zbog kojih to ne odgovara strujama okupljenim oko DS-a, a naročito LDP-a. Skoknuo sam do sajta da bih se malo smejao vrišanju pavijana, al' šoku - forum ne radi. No, primetio sam tendenciozno nabrojane "vesti":

Nikolić: Uopšte ne mislimo o vladi
Zastoj stranih investicija u Srbiju
"Povratak ultranacionalizma"
Biografija Tomislava Nikolića
Vizne olakšice (opet) odložene
Sprečen napad "skinhedsa" na Rome

Dakle, opet vriska o povampirenju fašizma u Srbiji i slične budalaštine. Jes da Grobar baš i nije čovek od reči, a kako bi i bio, ali duboko sam uveren da od koalicije DSS-SRS nema ništa, a sve i da ima, teško da bi se dogodila propast o kojoj tuli B92. Štaviše, uveren sam da oni to i jedva čekaju, jer bi mogli da se šlepaju na izlizane priče iz devedesetih, čije je zamiranje nateralo "europejski" B92 da se lati Velikog brata.

Nisam ja ovim što pišem nikakav devil's advocate, već jednostavno ne vidim da šljam može bilo kakvu promenu da donese, ma koje boje bio i kojom se demagogijom služio. Dole svi dole svi dole svi političari!

#Τζούτσε

mizantrop

EKSTREMISTA

"Dole sistem,dole vlada,neću da moj razum strada"
Džone,jel to beše stvar Krvavog protokola koju je posle prisvojio Rudar?

Лутајући Бокељ

Mesugahh

Oni se zezaju na racun naroda, a u biti su svi isti... dok narod ne odluci da kaze: E, nece nas politicari da nas jebu u mozak, nego cemo mi njih!, ovi ce da se i dalje prepucavaju, svadjaju...
Pa kako i ne bi, plate od 130 000 dinara pa na vise, i svi uzivaju u poslu... ne muce se, ne rade a uzimaju ovolike plate...
Cudi me od tolikih optuzbi i kleveta, da niko od njih ne zavrsi na sudu i sa sudskom presudom.

I ne slazem  se da je LDP otkinuo DS glasove.
Meho, bila je retko kad, dobra emisija Utisak nedelje!
I da, osetili smo svi kako je bilo 90-tih godina kad su bili SPS, SRS i JUL na vlasti.
Ali narod, toga se ne seca.

The Force

Quote from: "EKSTREMISTA"A u Zemunu imaju i najlepšeg Opštinskog sekretara.

Jel'?  :shock:
Imaš fotku?  :D
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

Джон Рейнольдс

Quote from: "EKSTREMISTA""Dole sistem,dole vlada,neću da moj razum strada"
Džone,jel to beše stvar Krvavog protokola koju je posle prisvojio Rudar?

Da, Krvavi protokol / Vox Populi. Mislim se da to metnem u potpis, ali mi "dole" zvuči suviše blago.

Uzgred, ja slabo pratim političku scenu, a otkad je Šešelj u Hagu ne pratim političke pričaonice. Njegovi susreti sa Čankom su bili legendarni, sećam se da sam svojevremeno to pratio sa istim raspoloženjem kao što sam gledao meč Stiv Kolins - Kris Jubank. E sad mene zanima da li sam jedini kome se čini da između SRS-a i LDP-a seva mnogo manje varnica nego između ostalih učesnika političkog cirkusa? A trebalo bi, po logici stvari... Patrijote vs narkomani?

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

Fors,imam,al je privatnog karaktera pa ne bi bilo džentlmenski da je plasiram u javnost.

Džone,trenutno se ne napadaju jer imaju većeg i jačeg zajedničkog neprijatelja

Лутајући Бокељ

The Force

Quote from: "EKSTREMISTA"Fors,imam,al je privatnog karaktera pa ne bi bilo džentlmenski da je plasiram u javnost.

:!:

David

Gradjanstvu Srbije, moja duboka i najiskrenija sucut.
Ostalima: po zaslugama...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Morningstar

QuoteFors,imam,al je privatnog karaktera pa ne bi bilo džentlmenski da je plasiram u javnost.

Sta bre? Plasiraj odma'! Ko se bavi javnim poslom ne treba da se stidi golotinje. :)
sve price su Anansijeve.

David

EU-ova blitz-reakcija na Grobarevo izglasavanje kao 'predsjednika Skupstine':

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=05&dd=08&nav_category=11&nav_id=245501

Malo im je vremena trebalo...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Boban

Quote from: "milan"... ali ja pola noci nisam spavao zato sto sam razmisljao koje sve posledice mogu da nas zadese ukoliko radikali oforme vladu

već se dešava... nema velikog posla niti velikih para; niko ne ulaže ništa dok se stanje ne stabilizuje. Zasad to sitnurija ne registruje, zamah je bio veliki, inercija unošenja robe poprilična ali uskoro će svakome postati vidljivo... prvi znak: nestašice, prvo luksuza, pa onda i običnih stvari...

Loengrin

Dovoljan je znak to što je izvoz drastično opao odmah nakon referenduma.  :(
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Cornelius

Prvi potezi EU i Saveta Evrope
8. maj 2007. | 10:51 -> 19:57 | Izvor: B92, FoNet, Beta  
Beograd -- Nakon izbora Tomislava Nikolića EU odložila parafiranje sporazuma o vizama, a Savet Evrope otkazao podizanje zastave u Beogradu.

Poslanica u Evropskom parlamentu Doris Pak ocenila je da je veoma razočarana zbog događanja u Srbiji i izbora predstavnika Srpske radikalne stranke za predsednika Skupštine.

"U stabilnim demokratijama može da bude korisno kada je predsednik skupštine iz najveće parlamentarne stranke. U Nemačkoj je na primer to uobičajeno. Srbija je, međutim, još na putu da postane stabilna demokratija", kaže ona.

Ja u mom dvorištu gajim prasiće, ali sam komšiji zabranio da u svom gaji prasiće, jer smrde, grokću i daju mi pogled na svinjac.

The Force

Nyarlathotep

Radmilo Marojevic, ex dekan Filoloskog Fakulteta, profesor ruskog jezika (ili knjizevnosti, nisam siguran) - tj. sta se desavalo kad su radikali bili na vlasti:

http://blog.b92.net/node/2777

Sa tim pacijentom imao posla kad sam upisao faks. Covek je raspustio katedru za opstu knjizevnosti i teoriju knjizevnosti, pootpustao sve profesore koji su tu predavali, najjadnije se tamo ponasao, al' je na kraju ipak pojeo govno. Ali, i dalje je ostao na faksu da predaje. Istina je sve to o dovlacenju nekih ljudi iz tzv. "obezbedjenja" (mozda i murije - bili su u civilu) koji su maltretirali i tukli studente po faksu. Bio sam na licu mesta, ali nisam popio batine. Moj super drugar jeste - bio je u hodniku kad su ovi krenuli da isteruju napolje i tuku. Jebote, potpuni horor. Koji jadnici!

Eto sta rade radikali kada na umu imaju kulturu, knjizevnost, slobodu i visoko obrazovanje.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Cornelius

Srbi su glasali većinski za te radikale i od njih stvorili partiju sa najvećom podrškom u zemlji. Radikali su ludaci, ali oni odgovaraju težnjama dobrog dela Srbije. Šta je u pitanju? Da li je veći deo Srbije sačinjen od ludaka? Ako jeste i ako je Srbija demokratija, onda mora da se poštuje "glas naroda". Zašto druge partije nisu dobile više glasova od radikala? Da li njihove akcije i platforme odgovaraju srpskoj realnosti i težnjama srpskog naroda?

Čini mi se da se svako češ tamo di ga svrbi. Zato Srbima izgledaju zavodljivi radikali, kao što je Italijanima izgledao Berluskoni, Amerikancima Džordž Buš, Poljacima blizanci ili Francuzima pre tri dana Nikola Sarkozi.

Meho Krljic

Quote from: "Cornelius"Šta je u pitanju? Da li je veći deo Srbije sačinjen od ludaka?

Pretpostavljam da ne moram da odgovaram na ovo pitanje??

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"
Quote from: "Cornelius"Šta je u pitanju? Da li je veći deo Srbije sačinjen od ludaka?

ne, jer ćeš prethodno morati da definišeš termin 'ludaci'!

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Nyarlathotep

Quote from: "Cornelius"Srbi su glasali većinski za te radikale i od njih stvorili partiju sa najvećom podrškom u zemlji. Radikali su ludaci, ali oni odgovaraju težnjama dobrog dela Srbije. Šta je u pitanju? Da li je veći deo Srbije sačinjen od ludaka? Ako jeste i ako je Srbija demokratija, onda mora da se poštuje "glas naroda". Zašto druge partije nisu dobile više glasova od radikala? Da li njihove akcije i platforme odgovaraju srpskoj realnosti i težnjama srpskog naroda?

jebiga, lako je tebi to da kazes kad si daleko odavde.
ja i dalje smatram da je jedino pravo resenje situacije - pobeci oz ove sjebane zemlje. sto i planiram, samo da se poklope planete. a do tada, ne d'o mi Cthulhu da vidim radikale na vlasti. opet.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Tex Murphy

Quoteja i dalje smatram da je jedino pravo resenje situacije - pobeci oz ove sjebane zemlje. sto i planiram, samo da se poklope planete.

Amin!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Morningstar

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Meho Krljic"

ne, jer ćeš prethodno morati da definišeš termin 'ludaci'!

A i termin 'Srbija'...  :lol:
sve price su Anansijeve.

Ghoul

Quote from: "Morningstar"
Quote from: "Ghoul"ne, jer ćeš prethodno morati da definišeš termin 'ludaci'!

A i termin 'Srbija'...  :lol:

nemojmo preterivati!
to NIKO ne može!

ostanimo na pojmovima ludaka i normalnosti, to je lakše odrediti... nego šta je i gde je i kolika je srbija...

Cornelius

Kada je Djanfranko Fini, neofašista i musolinijevac, postao drugi čovek italijanske vlade, niko nije prekinuo odnose sa Italijom. Niko ih nije bojkotovao, niti im je zabranjivao saradnju sa EU. Kada je Žan-Mari Le Pen, ultradesničar i nacionalista rasnih opredeljenja, postao francuski predstavnik u evropskom parlamentu, niko mu nije zabranio da učestvuje u odlukama Evropske unije. Niko nije bojkotovao Francusku, niti im je rekao "sram vas bilo".

Kada u Srbiji dodje Nikolić na čelo Skupštine, EU prekida saradnju. Na taj način EU primorava Srbiju da postavlja političare koji odgovaraju EU. Danas zabranjuju Nikolića, a sutra može da im se ne dopadne Koštunica, Tadić ili neko drugi. Pravom jačega, oni će u Srbiji smeniti garnituru i dovesti onu koja njima treba.

Srbiju su Turci držali u ropskom odnosu, posle su došli oni tutumraci Karadjordjevići, a onda je ušla u ropstvo Brozu. Posle Broza Srbija je robovala Miloševiću, posle Miloševića robovala je post-miloševićevskim mafijašima i lopovima. E, sad, kako da Srbija uskoči u demokratiju, kada se navika robovanja, potreba za snažnim i razbijajućim gazdom toliko odomaćila u srpskom duhu? Radikali su samo logičan nastavak.

Zapadu je samo muka što na mestu radikala nije neka od njihovih marioneti. Ali, i to će oni srediti kroz NVO i ostale "pomoći" koju će dati Srbima.

zoskoz

Quote from: "Harvester"
Quoteja i dalje smatram da je jedino pravo resenje situacije - pobeci oz ove sjebane zemlje. sto i planiram, samo da se poklope planete.

Amin!
i onda iz daleka birati radikale   :wink:

Mesugahh

Quote from: "zosko"
Quote from: "Harvester"

Amin!
i onda iz daleka birati radikale   :wink:

Zosko svaka cast za ovo!
I cinjenica je da veliki broj gastarbajtera voli upravo SRS i SPS i glasaju za njih, jer znaju da ce ovi napraviti bedu i jad i cemer... a kad dodju da se za 100 evra caste celu ulicu...
Lako je iz daljine posmatrat bojiste.