• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Može l' biti gluplja?

Started by Paramecijum, 12-05-2007, 14:59:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Father Jape

A. Shvatam.
Eto vidis, macu, kao Meho ume to predstaviti koncizno, a neoprijedeljeno. :lol:

Back on topic:

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Nisam ni ja toliko naivna, Meho. ;)

Znam gde sam, kao što znam da nikada nije pravo vreme i mesto za ovakve borbe.

Znala sam od početka da, u formalnom smislu, neću postići ništa. Ali ako je ovo equal hating opportunity environment, bar sam mnoge iznervirala i skrenula pažnju na problem... sudeći prema posterima i parolama.

:)

Meho Krljic

Da, ali to ne rešava ništa a svrha bilo koje akcije koja se može svesti na "nekoga sam iznervirala" nie dovoljno dobra svrha. No, kažem, svako bije svoje bitke kako misli da treba. Ovde su se neki ogrešili o sebe, neki o druge, ali hajde, mora sve to ponekad, da bismo testirali sebe i svoj integritet.

Josephine

... i skrenula pažnju na problem. Ponekad je to jedino što čovek može da uradi. Nažalost.

A da li nešto rešava? Ne znam, videćemo...

Quote from: Meho Krljic on 20-03-2011, 21:26:33
mora sve to ponekad, da bismo testirali sebe i svoj integritet.

Suština.  xjap

Povlačim se odavde.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 20-03-2011, 21:06:03
TL;DR verzija je da je D. načelno u pravu u smislu pozicije koju žene imaju u društvu i javnoj percepciji, ali da je odabrala nezgodno mesto i vreme da se sa tim nosi. Položaj žene u proizvodnji, zabavi, strukturama moći ili jeziku svakako treba propitivati, ali je kontraproduktivno uložiti mnogo energije u to na mestu na koje si došao (došla) nakon što su određene stvari uspostavljene i implicite si ih prihvatio (prihvatila) svojim učestvovanjem. No, svako bije svoje bitke, žensko ili muško, poštujemo.
:?
Da ne ispratih poslednjih nekoliko strana, pomislila bih da je Meho, ko i uvek, u pravu :lol: .
Plus, za prave bitke ne postoji neadekvatno mesto i vreme. :mrgreen:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

A neko nikada ne bije ni jednu bitku... Kako se kome zalomi u životu.

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 20-03-2011, 21:29:47
Plus, za prave bitke ne postoji neadekvatno mesto i vreme. :mrgreen:

Ja se sa ovim, razume se, ne slažem, ali možda sam samo prestar i odveć sklon taktiziranju. Možda smisao prave bitke nije da se pobedi nego da se da sve od sebe, bez obzira na rezultat.

Ali ja u to ne verujem.

Albedo 0

TL;DR verzija je da je D. načelno u pravu u smislu pozicije koju žene imaju u društvu i javnoj percepciji, ali da je odabrala nezgodno mesto i vreme da se sa tim nosi. Položaj žene u proizvodnji, zabavi, strukturama moći ili jeziku svakako treba propitivati, ali je kontraproduktivno uložiti mnogo energije u to na mestu na koje si došao (došla) nakon što su određene stvari uspostavljene i implicite si ih prihvatio (prihvatila) svojim učestvovanjem. No, svako bije svoje bitke, žensko ili muško, poštujemo.

D je ''u načelu'' zaposlena na fakultetu, a iz mog iskustva mogu samo da zaključim da po pravilu posao na fakultetu nažalost skoro niko ne dobija pošteno, iako naravno postoje izuzeci, i naravno možda je D izuzetak, ali generalno gledano djevojka bi trebala da ćuti, a ona se još žali na sopstvenu poziciju, alo... Iz mog iskustva 80% zaposlenih na faksu su nečiji sinovi i ćerke, a imajući u vidu kakvo je znanje pokazala vjerovatnoća je još veća.

I povrh toga, ona nađe da je ženski položaj u društvenoj strukturi DIREKTNO vezan sa temu na Znaku Sagite, a to ne da nema veze s mozgom, ne samo da se temelji na najvulgarnijem determinizmu, već ignoriše ono što sam već pomenuo - kritiku ciničnog uma, formulisanu još osamdesetih.

Problem je što većina nas ovu temu doživljava cinično, to jeste suština savremenog uma, do kojeg D očigledno još nije evoluirala.

Perin

@Meho i Lilit: Hm, sećam se jedne rečenice iz psihologije sporta: "Cilja svake utakmice je pobeda." :D Tako nekako.

Nightflier

Quote from: Bata Trokrilni on 20-03-2011, 22:11:52

D je ''u načelu'' zaposlena na fakultetu, a iz mog iskustva mogu samo da zaključim da po pravilu posao na fakultetu nažalost skoro niko ne dobija pošteno, iako naravno postoje izuzeci, i naravno možda je D izuzetak, ali generalno gledano djevojka bi trebala da ćuti, a ona se još žali na sopstvenu poziciju, alo... Iz mog iskustva 80% zaposlenih na faksu su nečiji sinovi i ćerke, a imajući u vidu kakvo je znanje pokazala vjerovatnoća je još veća.

I povrh toga, ona nađe da je ženski položaj u društvenoj strukturi DIREKTNO vezan sa temu na Znaku Sagite, a to ne da nema veze s mozgom, ne samo da se temelji na najvulgarnijem determinizmu, već ignoriše ono što sam već pomenuo - kritiku ciničnog uma, formulisanu još osamdesetih.

Problem je što većina nas ovu temu doživljava cinično, to jeste suština savremenog uma, do kojeg D očigledno još nije evoluirala.

Ako ćemo pošteno, preko osamdeset odsto zaposlenih u ma čemu što potpada pod državno finansiranje zaposleno je preko veze. A za to nije kriva ni D ni ti ostali, već država koja ne samo da dopušta već podstiče nepotizam i simoniju.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

Ja sam se zaposlila pošteno. Nakon velike borbe. I ne nameravam da se na faxu zadržim. Našla sam bolji posao. Opet bez veze. I ne koristim kritiku ciničnog uma da iza nje sakrijem identitet gubitnika (jer sam pobednica, za razliku od sakrivenih životinja).

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

tomat

Quoteiz mog iskustva mogu samo da zaključim da po pravilu posao na fakultetu nažalost skoro niko ne dobija pošteno, iako naravno postoje izuzeci, i naravno možda je D izuzetak... Iz mog iskustva 80% zaposlenih na faksu su nečiji sinovi i ćerke

kao neko ko je zaposlen na fakultetu, mislim da nisi u pravu (govorim o nastavnom kadru, u stručnim službama situacija može da bude i drugačija). istina je da se konkursi najčešće raspisuju za poznate ljude (mnogo je ređa varijanta da se raspiše konkurs i od prijavljenih kandidata izabere osoba koja je fakultetu "nova"), ali se vrlo retko na te pozicije dolazi po familijarnoj liniji. ako profesor neće da sarađuje sa tobom, ne može ti pomoći ni Bog-otac, a kamoli otac i majka.

izvinjavam se na oftopičarenju  xfrog
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

Što opet nije po slovu zakona, ali otkad je sveta i veka birokratija ma kakve vrste razmnožava se na osnovu poznanstava. Tako se i završavaju poslovi. Često biva da ni ministar ne može da ti završi ono što može neki ćata u nekoj rupčagi od kancelarije. Tako je bilo i biti će, što bi se reklo.

First 666

tomat

QuoteŠto opet nije po slovu zakona

verovatno, ali je racionalno iz mnogo razloga (ako misliš na sistem zapošljavanja)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

Ja nisam ni pokušavao da postanem asistent, valjda je jasno da ja i pedagogija ne idemo zajedno, ali upravo to što si rekao tomat, da profesor neće da sarađuje, pa to i jeste problem, on to ne može da radi, već se na konkursu bira najbolji sa najboljim referencama. A ne onaj kojeg on želi (a pitanje je zašto ga želi, opet veza).

EDIT. ili što Meho reče, tu se debelo krši zakon, a racionalno nije, jer ne znaš da li je predavač pred tobom najbolji mogući.

Father Jape

Quote from: tomat on 20-03-2011, 22:32:32
kao neko ko je zaposlen na fakultetu, mislim da nisi u pravu (govorim o nastavnom kadru, u stručnim službama situacija može da bude i drugačija). istina je da se konkursi najčešće raspisuju za poznate ljude (mnogo je ređa varijanta da se raspiše konkurs i od prijavljenih kandidata izabere osoba koja je fakultetu "nova"), ali se vrlo retko na te pozicije dolazi po familijarnoj liniji. ako profesor neće da sarađuje sa tobom, ne može ti pomoći ni Bog-otac, a kamoli otac i majka.

Kao neko ko se nada da bude zaposlen na fakultetu, iz onog sto videh i cuh, ovo^ je stoprocentno tacno.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Nightflier

Naravno da jeste - ne sporim. Svakako da ima smisla da nečiji najbliži saradnici budu osobe sa kojima taj neko želi da sarađuje. Mada, sklon sam da mislim da je i to u Srbiji iskvareno - a o našem obrazovnom sistemu, i to u svim ravnima, mislim samo najgore. Sorry.
First 666

tomat

Quote(a pitanje je zašto ga želi, opet veza).

EDIT. ili što Meho reče, tu se debelo krši zakon, a racionalno nije, jer ne znaš da li je predavač pred tobom najbolji mogući.

retko kada profesor asistenta želi zbog veze koju ovaj ima. najčešće su to zaista racionalni razlozi (profesor je sarađivao sa kandidatom dok je ovaj studirao, kandidat je radio kao demonstrator u toku studiranja i pokazao sklonost ka pedagoškom radu, pisao je neke radove pa je pokazao veću sklonost ka naučnom radu i sl.).

što se formalnih uslova tiče, neko može da ima recimo veći prosek ocena, što ga ne čini boljim kandidatom (iako bi, formalno, trebalo da ima prednost nad kandidatom sa manjim prosekom), obzirom da ovaj drugi ima reference koje su formalno možda manje bitne, ali su u praksi važne.

sa druge strane, odbijanje profesora da sa nekim radi može da bude i posledica sujete (ljudi iz mog bliskog okruženja su imali takva iskustva), i u tim slučajevima se potežu formalni kriterijumi koji realno ne piju vodu, ali se protiv njih ne može (npr. pomenuti prosek, iako drugi kandidat ima daleko više iskustva u naučnom i pedagoškom radu).

tomat

Quotea o našem obrazovnom sistemu, i to u svim ravnima, mislim samo najgore.

nema ni ja visoko mišljenje, iako sam deo tog sistema

Josephine

Takođe, ako je neko najbolji student/kinja na fakultetu, sa brojnim aktivnostima i radnim iskustvima van fakulteta, i pri tom ima odličan odnos sa profesorom/kom, logično je da će na konkursu imati svaku moguću vrstu prednosti.

Profesor/ka ne želi da sarađuje sa nepoznatom osobom, ako već ima kandidata/kinju superiornog/u u svakom mogućem smislu. Tako se ispunjava i formalni uslov (objektivno najbolji/a na konkursu) i uslov međuljudskih odnosa zaposlenih.

I cela ova priča oko mog zaposlenja na fakultetu je, u najmanju ruku, degutantna; a ja joj ne vidim svrhu, osim one ružne.

Edit. Tomat je već objasnio...  xjap

Nightflier

Ne mislim da je ovo priča o tvom zaposlenju na fakultetu. Počelo je sa tim pomenom, ali razvilo se u priču o zapošljavanju na fakultetima uopšte.
First 666

Albedo 0

Kao što rekoh, na ovom forumu nisi pokazala ni elementarno znanje tako da je svaka druga priča izlišna, mada je moguće da si nabubala sopstvenu oblast interesovanja.

Ali kao što reče vaskrsli Nightflier, ovo te se i ne tiče toliko više, rekla si šta si imala, ćao ćao.

Tomat, sasvim je jasno da pri izboru asistenta nije jedini element prosjek ocjena, valjda čovjek ima i objavljene radove, pa i magistarski rad, ali profesora, to jest komisiju to mrzi da čita i bira lakši put, koji može biti dobar ali i ne mora, kao što rekoh, kad govorim o svojim asistentima neki su bili fantastični (bez obzira da li su vezom tu došli), neki jednostavno nisu, ma koliko bili aktivni tokom studiranja.

Джон Рейнольдс

Quote from: Harvester on 20-03-2011, 19:07:07
Quote from: Meho Krljic on 20-03-2011, 18:36:03
Pisao je. Pa nije valjda sarkazam tako težak za prepoznavanje???

Aaaaa, ne, ne, ne, nije ovde riječ o (očiglednom) sarkazmu u ovom postu već o upadljivom nedostatku Johna sa podforuma o IGRICAMA.

To je lako objašnjivo. Seti se, za SK sam uglavnom pisao o tekstualnim avanturama i to je jedina vrsta igara koja je tada mogla da mi ozbiljno drži pažnju. Zanimljivo, ali sada su dominantne igre čije čukununuke nikad nisam voleo (osim donekle strategija), pa sam u jednom trenutku pustio igre da idu svojim putem, a ako se igram, što je retko, cepam retro fazon. 80s klasike, emulatore i tako to.

Uzgred, preteruje Meho što se gejmera tiče. Sa gejming komjunitijem sam otvoreno zaratio kad su počeli da proganjaju Uveta Boleta. Ali tu su osuđeni na propast (kao i, evidentno, svi koji zarate sa mnom ili ja s njima) jer pripremam poduži esej radnog naziva "Uve Bol i estetika preteranog" koji će biti Boletova rehabilitacija i postavljanje na realno mesto u globalnoj šemi stvari, bez kakofonije dripačluka, histerisanja i glumljenja žrtvi koje praktikuje... pardon... koji praktikuju gejmeri u svom svetom ratu.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Albedo 0

Josephine

Camera politica blog: http://camerapolitica.blogspot.com/2011/03/bata-u-raljama-zivota.html

QuoteNe znam ništa o ženama. Primjerci koje sam susretao samo su doprinijeli činjenici da je riječ o drugoj životinjskoj vrsti. Ako pokušate da ih shvatite ima da vas zatvore u instituciju i bace ključ.

Albedo 0

Dakle, nisi ni sa filološkog fakulteta... inače bi prepoznala ciceronovski uvod...

no, ontopik

Alex

Znači mesta na fakultetu se ipak ne nasleđuju? Još jedna predrasuda.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Джон Рейнольдс

Quote from: Bata Trokrilni on 20-03-2011, 19:23:29
Quote from: Meho Krljic on 20-03-2011, 19:09:01
Pa, ne, John nije neki ljubitelj igara, štaviše, koliko sam ja svestan, gejmere smatra nedoraslim fegetima (i, naravno, nije daleko), ali to ne menja činjenicu da jeste pisao o igrama za jedan renomirani časopis (pre četvrt veka, doduše) i da je ono bio sarkazam.

Final Fight i Cadillacs and Dinosaurs su remek djela, ne računamo ih u igre :)

ladno sam ponovo igrao Cadillacs prije par mjeseci :lol:

Uha, Capcom! Od tih novijih igara volim još i Punishera... naravno.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Punisher na trećem mjestu, naravno.

Samo, u sva tri umlatiše ljudi brdo djevojaka, kako još niko nije reagovao :)

Tex Murphy

Quote from: John Reynolds on 20-03-2011, 23:24:19
Quote from: Harvester on 20-03-2011, 19:07:07
Quote from: Meho Krljic on 20-03-2011, 18:36:03
Pisao je. Pa nije valjda sarkazam tako težak za prepoznavanje???

Aaaaa, ne, ne, ne, nije ovde riječ o (očiglednom) sarkazmu u ovom postu već o upadljivom nedostatku Johna sa podforuma o IGRICAMA.

To je lako objašnjivo. Seti se, za SK sam uglavnom pisao o tekstualnim avanturama i to je jedina vrsta igara koja je tada mogla da mi ozbiljno drži pažnju. Zanimljivo, ali sada su dominantne igre čije čukununuke nikad nisam voleo (osim donekle strategija), pa sam u jednom trenutku pustio igre da idu svojim putem, a ako se igram, što je retko, cepam retro fazon. 80s klasike, emulatore i tako to.

Uzgred, preteruje Meho što se gejmera tiče. Sa gejming komjunitijem sam otvoreno zaratio kad su počeli da proganjaju Uveta Boleta. Ali tu su osuđeni na propast (kao i, evidentno, svi koji zarate sa mnom ili ja s njima) jer pripremam poduži esej radnog naziva "Uve Bol i estetika preteranog" koji će biti Boletova rehabilitacija i postavljanje na realno mesto u globalnoj šemi stvari, bez kakofonije dripačluka, histerisanja i glumljenja žrtvi koje praktikuje... pardon... koji praktikuju gejmeri u svom svetom ratu.

Istina! Odličan je Uve, ali njegovi filmovi nisu na prvu loptu, pa ljudi to ne primijete. Ja sam House of the Dead gledao triput i svaki put je sve bolji. A šta tek reći za POSTAL? Jedino je s Alone in the Dark zaribao.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Mims

Ne znam da li ste upoznati sa likom i delom takozvane dr Tatjane Đorđević koja je napisala onaj tekst "Nevinost i vernost su opet u modi". Baš taj tekst ne mogu da pronađem, ali mislim da ga je samo preimenovala - http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/duhovno-zdravlje/adolescenti/95-telegonija Dakle, reč je o telegoniji, a to zapravo znači da geni muškaraca (obratiti pažnju: ovo je jednosmerno) s kojima je žena spavala ostaju memorisani u njenim jajnim ćelijama (!) i na kraju, kada rodi dete, zapravo rađa koktel tih muškaraca sa kojima je bila. U posebnom radu piše i o tome kako ne postoji nasledni gen, već samo greh http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/logout. Njeno licemerje ide toliko daleko da pominje emancipaciju žena kao nešto što je apsolutno protivprirodno: žena mora da bude non-stop sa decom, to je njena funkcija i životni cilj. Kažem licemerno, zato što je ona upravo ta koja piše knjige, gostuje po tribinama i sl. Dodatno se pretstavlja kao psihijatar, pa je možda ovo prikladnije za temu "Može l' biti opasnija?"
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

lilit

Zato ja i nisam imala muškarca sa genima dok se nisam udala. Moja deca su 100% muževljeva!!!!11!!  xrofl

Meho Krljic

:lol:

Pa, dobro, s obzirom da tekst počinje pozivanjem na sveštenika, nije teško pretpostaviti kuda će to sve da ode. Ima sekcija "a šta kažu duhovnici" gde se spominje uzimanje dela duha itd. ja je ne bih shvatao baš najozbiljnije, ali neka joj nek se zabavlja. Ona je ipak zadužena za psihosomatsku medicinu, pa valjda cela njena priča o povratku prirodi i veri ima tu svrhu.

scallop

Ispada da imate posla sa homeopatskim rastvorima. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mims

Quote from: lilit_depp on 28-03-2011, 14:50:27
Zato ja i nisam imala muškarca sa genima dok se nisam udala. Moja deca su 100% muževljeva!!!!11!!  xrofl

Zato tebi Bog nije zatvorio matericu, Lilit  :lol:

QuoteNа svim medijimа može se čuti: Svаki drugi brаk u Srbiji je sterilаn. (Dа li smo se zаpitаli zаšto u Srbiji Bog zаtvаrа mаterice? Dа li su uvek drugi krivi zа nаše teškoće?)
sheep happens.

lilit

ovo je the best deo sajta:

This is Astana

Uz Dr Tanjin komentar:
ASTANA JE ANTIHRISTOV GRAD- OVO JE NJEGOV PILOT PROGRAM.
OBRATITE PAŽNJU NA GRAĐEVINE I OBJEDINJAVANJE VERA POD JEDNIM , NJEGOVIM KROVOM.

:lol: :lol: :lol:

lilit

Quote from: Mims on 28-03-2011, 14:56:26
Zato tebi Bog nije zatvorio matericu, Lilit  :lol:

E da sam na vreme znala da i to može....  :lol:

Mims

Quote from: lilit_depp on 28-03-2011, 14:57:50
Quote from: Mims on 28-03-2011, 14:56:26
Zato tebi Bog nije zatvorio matericu, Lilit  :lol:

E da sam na vreme znala da i to može....  :lol:

Znala si, lekar si ti, nego ćutiš, kao i svi naučnici :lol: Zato si na vreme pobegla u Beč, gde su materice otvorene :)
sheep happens.

Meho Krljic

Lilit je doktor ali nije lekar.  :lol: Tako da, šta je ona znala o matericama pre blage poduke Tatjane Đorđević? Ništa, eto šta!!!

scallop

Nije lekar. Lekari to rade hirurški.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Nit sam lekar (pu, pu, pu...), nit sam naučnik, mora onda da ima veze s Bečom  :idea:

A Meho je, kao i uvek, i ovog puta u pravu.  :lol:

Truba

teolozi su inače ljudi koji misle da sve znaju stoga ne treba im to uzimati za zlo
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

lilit

Ne znam, mislim, gledam ovu drTanju, ali ona teško da može istisnuti moju ljubimicu Ivonu Živković sa prvog mesta. Prva ljubav zaborava nema.  :lol: :lol: :lol:
http://www.ivonazivkovic.net/
To je idealna žena za Slobodana Antonića, javilo mi se još odavno.  :lol: :lol:

Meho Krljic

Quote from: Ljudina on 28-03-2011, 15:03:41
teolozi su inače ljudi koji misle da sve znaju stoga ne treba im to uzimati za zlo

Pa, da. S druge strane, Dr. Tanja Đ. nije teolog nego doktor medicinskih nauka, novinar i istraživač u domenu psihosomatske medicine.

shrike

Ova Ivona je conspiracy theory kolekcionar.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

lilit

Quote from: Meho Krljic on 28-03-2011, 15:09:47
Pa, da. S druge strane, Dr. Tanja Đ. nije teolog nego doktor medicinskih nauka, novinar i istraživač u domenu psihosomatske medicine.

O što si stalno wrong ovijeh dana? DrTanja nije doktor medicinskih nauka, već doktor medicine, tj. lekar opšte prakse, bar tako ja shvatih na sajtu. Ako imaš neke dodatne informacije, rado ću promeniti mišljenje, ali samo ako me nokautiraš činjenicama.  :lol:

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 28-03-2011, 15:12:14
Quote from: Meho Krljic on 28-03-2011, 15:09:47

O što si stalno wrong ovijeh dana? DrTanja nije doktor medicinskih nauka, već doktor medicine, tj. lekar opšte prakse, bar tako ja shvatih na sajtu. Ako imaš neke dodatne informacije, rado ću promeniti mišljenje, ali samo ako me nokautiraš činjenicama.  :lol:

Ispričavam se. Lapsus. Nenameran. Zaista sam mislio samo "medicinski doktor" ne i osoba sa phd titulom, kao neki među nama.