• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mafest

Started by Boban, 21-05-2007, 15:28:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vope

Evo da se i ja javim i da pohvalim MaFest, bio sam prvi put ove godine i od sada pa nadalje planiram da u maju budem u Makarskoj.
Pozdrav za ekipu :evil:  :evil:

DušMan

Quote from: "Lord Grejstok"Јеботе, ово скроз лево је Џорџ Лукас :lol:  :lol:
Jok. To je Kevin Smit, samo je ovde lose ispao.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Od mene stizu slike samo od prvog dana, posto su mi ostale zarobljene na laptopu. Ostatak ce doci za koji dan/nedelju. Naravno, ni ovo nisu sve slike od prvog dana, nego samo probrane. Slike su, same po meni, amaterske - te ne treba traziti neku umetnost na njima, vec samo laku zabavu. Komentara nema, jer slike govore par hiljada reci ili tako nesto...

vope

E jebi ga, niđe mene :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

zstefanovic

Нисам још завршио путопис, али ме доста људи пита о МАФЕСТУ, а видим и по броју читања да је и на Сагити велико интересовање.

Ево још неких линкова, да имате чиме да се занимате у међувремену.

СЛУЖБЕНИ САЈТ MAFEST-A

http://www.mastripfest.com/

MAFEST: Veliki povratak stripa ili nova turistička atrakcija (Добар текст који открива позадину како су  од локалног дешавања направили међународно)

http://www.tportal.hr/kultura/izlozbe/page/2007/05/15/0584006.html

ПРОГРАМСКИ ТЕКСТ ДИРЕКТОРА ФЕСТИВАЛА

MaFest 2007: Povratak izvornom stripofilskom hedonizmu!
Autor:  Darijo Antunović
http://www.stripovi.com/ShowArticle.asp?URL=asp%5Cmafest2007.html

UBCFUMETTI.COM

MaFest 2007 - 2° festival del fumetto a Makarska, Croazia (Бонелијевци добро знају који је ово сајт)

http://www.ubcfumetti.com/weblog/?3086

ВИДЕО-СНИМЦИ

Нарочито обратите пажњу како Микица брзо црта, скоро без гледања, на огромном формату. Стварно је мајстор.

http://www.youtube.com/results?search_query=mafest+makarska&search=Search

MAFEST BR. 2: 18.-20.05.2007. - SLUZBENI TOPIC

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=25268

MAFEST – SLIKE

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=25763

СЛОВЕНАЧКА ДИСКУСИЈА

http://forum.striparna.com/viewtopic.php?t=1421&start=60&postdays=0&postorder=asc&highlight=

СЛОВЕНАЧКЕ СЛИКЕ

http://picasaweb.google.com/gregor.jan11/Mafest2007

http://picasaweb.google.com/simon.sanda/Mafest2007BySimao

http://picasaweb.google.com/tbobnar/Mafest2007
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Boban

Quote from: "zstefanovic"Нисам још завршио путопис, али...

Javlja mi se, da kako vreme prolazi i tvoja zagorela glava hladi, utisci postaju sve realniji
i sada imaš objektivan problem da hvališ a ujedno ne narušiš svoj integritet.
Baš me zanima kako ćeš se neokaljanog imena izvući iz svega ovoga.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zstefanovic

Quote from: "Boban"Javlja mi se, da kako vreme prolazi i tvoja zagorela glava hladi, utisci postaju sve realniji

Аха. Увек.

Quote from: "Boban"i sada imaš objektivan problem da hvališ a ujedno ne narušiš svoj integritet.

Немам проблем ни са чим. Само ме је сачекала енциклопедија да је пустим у 100.000 примерака, ситна ђеца и двеста обавеза.

Quote from: "Boban"Baš me zanima kako ćeš se neokaljanog imena izvući iz svega ovoga.

Лако, као и увек. Написаћу шта сам видео и схватио. Мени ни из џепа ни у џеп.

No Dice

Quote from: "zstefanovic"
@ no dice: Је л' ти то нама ОБЕЋАВАШ да ћемо се у Лесковцу боље провести, Стојановићу? За сваку похвалу. Кад је следећи салон?

Ne obecavam nista. Balkanska smotra ima drugaciji karkter, to nije okupljanje fanova vec autora... A sto se odrzavanja tice, verovatno pocetkom avgusta. :)

Bab Jaga

DušMan: još da si napisao tko je na slikama... Ima nas tu neupućenih.  :oops:
Ghoul fhtagn!

DušMan

Cim kliknes "save image" ili tako nesto slicno, pojavice ti se imena svih aktera.

markos

Quote from: "DušMan"Cim kliknes "save image" ili tako nesto slicno, pojavice ti se imena svih aktera.
Markos-Srbin:)

DušMan

Slika ne laže.  :lol:

Boban

Quote from: "DušMan"Slika ne laže.  :lol:

Vaistinu ne laže... ko to kaže, ko to laže...

sivka

Kad se sad nisam slogirala!
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Bab Jaga

Quote from: "DušMan"Cim kliknes "save image" ili tako nesto slicno, pojavice ti se imena svih aktera.

Hvala!
Ghoul fhtagn!

zakk

BoBa skoro da nisam nisam prepoznao, prilično je smršao od Beokona 4...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zstefanovic

Quote from: "Boban"
Quote from: "DušMan"Slika ne laže.  :lol:

Vaistinu ne laže... ko to kaže, ko to laže...

Нисам одушевљен фотомонтажама у овом контексту.

Boban

Kakvom fotomontažom?

zstefanovic

ORIGINAL PICTURE

Meho Krljic

Dokle će kojekakve firme da zloupotrebljavaju simbol Crvenog krsta?

SRX

Quote from: "Meho Krljic"Dokle će kojekakve firme da zloupotrebljavaju simbol Crvenog krsta?
Dok god je Crvenog krsta.  :(
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Meho Krljic

Sumorna vizija nevesele budućnosti... Britanski Crveni krst je pre jedno godinu i kusur dana presavio tabak i poslao pismo svim većim izdavačima videoigara zamolivši ih da prestanu da health pakete obeležavaju Crvenim krstom.

Boban

Quote from: "zstefanovic"ORIGINAL PICTURE

Original je u oku posmatrača.

Jedina gora stvar od nasilništva je nasilni pacifizam.

SRX

Quote from: "Meho Krljic"Sumorna vizija nevesele budućnosti... Britanski Crveni krst je pre jedno godinu i kusur dana presavio tabak i poslao pismo svim većim izdavačima videoigara zamolivši ih da prestanu da health pakete obeležavaju Crvenim krstom.

Vidiš, o tome nikad nisam razmišljao... Uvek mi se činilo nekako logičnim...
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Meho Krljic

Pa i kod nas je još uvek dosta uobičajeno da se bolničari u miru obeležavaju Crvenim krstom...

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Dokle će kojekakve firme da zloupotrebljavaju simbol Crvenog krsta?

tako je!
zasto malo ne zloupotrebljavaju crveni polumesec?!
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

:lol:  Not exactly what I had in mind, you know...

Boban

Quote from: "zstefanovic"Нисам одушевљен фотомонтажама у овом контексту.

Vidim da te ova zajebancija toliko pogodila da si odmah otrčao na stripovi.com i registrovao se, te da si tamo lepo dočekan. Zaista dirljivo. Nadam se da će ti delovanje na tom prostoru pružiti više zadovoljstva nego dosad ovde.

DušMan

Quote from: "zakk"BoBa skoro da nisam nisam prepoznao, prilično je smršao od Beokona 4...
Rizikujem da ispadnem glup, ali ti sigurno primecujes da to nije isti Bob?

zstefanovic

Quote from: "Boban"
Quote from: "zstefanovic"Нисам одушевљен фотомонтажама у овом контексту.

Vidim da te ova zajebancija toliko pogodila

Па лако је туђим Декаром глогиње млатити.

Quote from: "Boban"da si odmah otrčao na stripovi.com i registrovao se,

:o Добићу шизофренију од ваших форумских предисторија.

Марко (Шуњић) и ти се љубите у Макарској и наступате заједнички у југословенској репрезентацији најбољих издавача, а ја сад не смем да их поздравим. Како то да схватим?

Quote from: "Boban"te da si tamo lepo dočekan.

Је ли требало другачије?

Quote from: "Boban"Zaista dirljivo. Nadam se da će ti delovanje na tom prostoru pružiti više zadovoljstva nego dosad ovde.

Какво деловање? Па ти си ме и увео у чаробни свет форумашења.  Размисли само шта си тиме учинио мени и мојој породици.

Али, могу и да изађем са свих форума, па нек Гуле и остали гробари одахну. А онда види шта ћеш кад ти крену зомбији око куће.

zstefanovic

Извини, Гуле, хтео сам да напишем "некрофили" уместо "гробари". Није битно, знаш на шта мислим.

Boban

Quote from: "zstefanovic"... а ја сад не смем да их поздравим. Како то да схватим?

ma smeš, naravno, dok im podilaziš bićeš im super, čim izneseš prvu priedbu zveknuće te ko tuđeg.

ali ako zaista misliš da napišeš da je ova smejurija u makarskoj bila bolje organizovana, važnija i posećenija od beogradskog strip salona, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da te proglasimo za neuračunljivog.

DušMan

Quote from: "Boban"Dušmanine, čujem da se Dekara toliko potresao da sprema objavljivanje svojih memoara...
Aha. Mada on to izdaje vec neko vreme... u nastavcima.
Zove se "Nepobedivi".  8)

Axle Munshine

Quote from: "DušMan"
Quote from: "Boban"Dušmanine, čujem da se Dekara toliko potresao da sprema objavljivanje svojih memoara...
Aha. Mada on to izdaje vec neko vreme... u nastavcima.
Zove se "Nepobedivi".  8)

...damn...a ja mislio da je Okruzen mrtvima... :wink:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

zstefanovic

Quote from: "Boban"ma smeš, naravno,

Имам утисак да би ми се радо крви напио. Ако издајеш хорор, постаћеш хорор, каже јеврејска пословица.

Quote from: "Boban"dok im podilaziš bićeš im super,

Не подилазим ни јединоспасавујућој мајци Цркви, а камоли било којем форумском леглу.

Quote from: "Boban"čim izneseš prvu priedbu zveknuće te ko tuđeg.

Ех, у понечем си и ти у праву: звекнуо ме њихов форум чим сам хтео да пружим заинтересованима мало старохрватске ћирилице и лијепе босанчице!  Нуто Коминтерне, нуто Ватикана, нуто Бонелија. :D

Quote from: "Boban"ali ako zaista misliš da napišeš da je ova smejurija u makarskoj bila bolje organizovana, važnija i posećenija od beogradskog strip salona, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da te proglasimo za neuračunljivog.

Овај део не разумем и тешко ми је похватати све асоцијације које си спојио у једну целину, али ћемо то решити на најлакши начин.

Дакле:

Stefanović, over and out.

DušMan

Ma daj Zorane!
Zar ti od svih ljudi da se kacis na Bobanove udice?

Axle Munshine

...sad,very sad,and very bad...narocito taj over&out...dont go ZStef... :cry:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Boban

nečista savest... nas smara s ćirilicom, a kod hrvata ladno kucka na latinici.
Možda bi trebalo i ja da zabranim ćirilicu na forumu.

sivka

Quote from: "Boban"nečista savest... nas smara s ćirilicom, a kod hrvata ladno kucka na latinici.
Možda bi trebalo i ja da zabranim ćirilicu na forumu.

Bolje zovi Zorana da se vrati....
Baš moraš da ga smaraš, a?

:cry:  :cry:  :cry:

Boban

svako treba da bude tamo gde se oseća najbolje...

sivka

Quote from: "Boban"svako treba da bude tamo gde se oseća najbolje...

Eh, Bobane, Bobane !!!  :(

Meho Krljic

Kako to Mark Millar objašnjava u Wolverine Enemy of the State, deo treninga pripadnika specijalnih jedinica je i to da ih izoluju u jednoj prostoriji i daju im malog zeku da se o njemu staraju. Nemaju ništa drugo da rade sem da se o njemu brinu. Kada se posle nekoliko dana sa zecom zbliže i on im postane najbolji prijatelj, narede im se da ga zadave. Time se uče da je ispunjenje misije važnije od bilo kog prijateljstva. Boban demonstrira da je ovakav trening njemu nepotreban.

markos

Bobane, stvarno ne razumijem taj tvoj rusilacki nagon. Čemu sve te provokacije? Nisi li vec dovoljno "kontroverzan"? Cemu potreba za uvijek novim, isforsiranim sukobima?

Boban

hm... čovek tvrdi da nekoliko raznih ekipa vrši vrbovanje nad njim i pokušava pritisak oko raznih stvari; zašto to ne bih učinio i ja?
E, sad, zar sam ja kriv što je moj nastup neodoljiv?
Ili što moje reči ostavljaju dublje tragove?

markos

Ne znam za vrbovanje, samo znam da tjeras ljude od sebe i da u tome, ocito, uzivas. Nerazumljivo asocijalno ponasanje za nekoga tko visi po internet forumima. Sto bi dr. Phil rekao na to, bas me zanima? :) Volis si stvarati neprijatelje i stvarati kontroverze, po cijenu da provaljujes potpune budalastine. Mislim, kako hoces, tvoja stvar, ali cijela ta predstava je tragikomicna.

Boban

valjda je tako kako ti kažeš... ipak, da li si ikada pomislio, makar na tren, makar kao na varijantu kojoj bi se narugao... da sam ja u pravu a da ti grešiš?

markos

Ja uvijek uvazavam argumente i znam i nije mi problem priznati kad nisam u pravu. Kod tebe to nisam bas primjetio. Ali ne vidim kakve to veze ima s cijelom pricom. Ajde, eto, objasni mi sad lijepo i argumentirano zasto si napao covjek sto se registrirao na s.com forum? Zasto bi ti to smetalo? zasto je to problem?

zstefanovic

Еј, људи, није ни битно. Гледано са невеселог места одакле управо долазим, ово су све бесмислице.

Ја сам крив што нисам претпоставио да су неке предисторије много дубље и што се уопште петљам у било шта.

Нек су сви живи и  здрави и бриши све на депонију.

Ваш,
Васкрсли Зека

Boban

Quote from: "marko"Ajde, eto, objasni mi sad lijepo i argumentirano zasto si napao covjek sto se registrirao na s.com forum? Zasto bi ti to smetalo? zasto je to problem?

Pa to uopšte nije problem; gomila ljudi je registrovana i tamo i ovde i ja nemam nikakav stav oko toga. U ovom konkretnom slučaju, napad je uspemern na nešto drugo, što se desilo PRE registracije na stripovi.com, a samo pominjanje stripovi.coma je uzgredno pomenuto u moru drugih i bitnijih stvari.
Malo pažnje u čitanju i praćenju radnje otkriva sve, onima koje to zanima i koji su sposobni videti...

Alex

Ma neće se Stefanović naljutiti na Bobana, valjda zna čoveka, a i zašto bi, zbog par optužbi za pristrasnost, jer se njegovo viđenje festivala razlikuje od Bobanovog - jaka stvar.

Nego, Boban je na početku najavio iznošenje svojih impresija (koje su negativne, izgleda), pa ništa.

Mene sve to u vezi Mafesta nije baš ni zanimalo previše, ali kad sam već čuo pozitivne utiske, da čujem i drugačije mišljenje. Uvek volim da čujem analize  iz više uglova.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture