• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Keith Leblanc, bunjar bendova poput Little Axe, Tackhead...

Meho Krljic

Meho Krljic

BTW umro je - prerano - Milan Kamponeski, čovek koga su ovde uglavnom znali pod pseudonimom Amitz Dulniker i koji je, pa, eto, bio neka vrsta rane forme internet influensera na ovim prostorima:

https://nova.rs/vesti/drustvo/umro-novinar-milan-kamponeski/

Truman

Quote from: Meho Krljic on 14-04-2024, 19:47:06
BTW umro je - prerano - Milan Kamponeski, čovek koga su ovde uglavnom znali pod pseudonimom Amitz Dulniker i koji je, pa, eto, bio neka vrsta rane forme internet influensera na ovim prostorima:

Meni je bio poznat kao astrolog.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Eh, kad moram ja. Još se radi o čoveku koga smo svi ovde manje-više sigurno čitali:

US author Paul Auster dies aged 77

Truman

Quote from: Meho Krljic on 01-05-2024, 15:32:45
Eh, kad moram ja. Još se radi o čoveku koga smo svi ovde manje-više sigurno čitali:

US author Paul Auster dies aged 77

Stidim se jer spadam u tu manjinu koja ga nije čitala. Kako to obično biva kod mene, kad neki pisac premine uzmem da ga čitam tim povodom. Tako će verovatno biti i sada.

Meho Krljic

Mislim da ćeš biti razumno dobro uslužen. A i nije loše da makar nečija smrt donese nekome nešto plemenito i lepo.

Meho Krljic

O bože... Steve Albini............................................................... .........

https://pitchfork.com/news/steve-albini-storied-producer-and-icon-of-the-rock-underground-dies-at-61/

Rano je jebemti...............

Dybuk

Baš sam pre neki dan gledala njegov poslednji intervju na N1   :(

Čovek je bio (inter)nacionalno blago. Slava mu.

Meho Krljic

I jedan od retkih još živih svedoka holokausta. Do juče... Institucija je otišla.

Dybuk

Tako je.

RIP i Albini, producirao je meni drage i važne bendove i albume.

Васа С. Тајчић

Роџер Корман (Roger Corman) 1926-2024
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Meho Krljic

RIP. Baš je poživeo i zadužio nas.

Truman

R.I.P. Mihailo Crnobrnja
Profesor ekonomije i predsednik Evropskog pokreta u Srbiji. Treba nam više takvih, a sve ih je manje.

Savajat Erp

Умрео Тони Монтано.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

I Čarli iz Radosti Evrope. Dva pankera iz iste generacije u dva dana. Došlo vreme...

Meho Krljic

Preminuo novinar Vojislav Tufegdžić     

Vrstan poznavalac podzemlja i autor dokumentarnog filma Vidimo se u čitulji...

Truman

R.I.P Jerry West
Pored toga što je bio legendarni igrač, čovek sa logoa NBA poznat je i kao jedan od najuspešnijih executivija ikad.

Васа С. Тајчић

Анук Еме (Anouk Aimée) 1932-2024
Моја колекција дискова

Meho Krljic

Oh... RIP za Anučicu.

Truba

Tako mladi ljudi odlaze
Rip
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Васа С. Тајчић

Доналд Садерленд (Donald Sutherland) 1935-2024
Моја колекција дискова

Meho Krljic

Uf, stara kajla, ozbiljna. RIP.

Petronije

Da da, ozbiljna glava bio. Ako imdb ne laže, bio je aktivan oko 60 godina. Svaka čast.

Dybuk

Glumačka gromada. Nedostajaće.  :(

Truman

RIP Donald Sutherland. Jedan od najvećih glumaca koji se nisu nadobijali nagrada.

džin tonik

7. srpnja 1992. poginuo Andrija Andabak – uništio 32 neprijateljska tenka

QuoteNa današnji dan, 7. srpnja 1992, u Bosanskoj Posavini poginuo je jedan od najvećih junaka Domovinskog rata Andrija Andabak. Taj heroj Domovinskog rata proslavio se svojim uspjesima u uništavanju neprijateljskih tenkova.

Uništio je 32 srbijanska tenka.

Andrija Andabak rođen je u Splitu 1956., ali je odrastao i živio u Nuštru kojeg je i branio u Domovinskom ratu. Rukovati protuoklopnim naoružanjem naučio je kao ročnik JNA u Makedoniji, gdje je radio s raketama 9M14 Maljutka.

Kad je počeo Domovinski rat, prijavio se kao dragovoljac i već je 28. rujna 1991. uništio prvo oklopno vozilo.

Nakon 15 uništenih oklopnih ciljeva postao je slavan među hrvatskim vojnicima. Pozvan je čak i u Banske dvore kod predsjednika Franje Tuđmana gdje su ga ugostili i generali Anton Tus i Janko Bobetko. Nastavio je s uspjesima u uništavanju tenkova, tako da je 10. travnja 1992. godine uništio već svoj 31. tenk tipa M-55.

Poginuo je na današnji dan u Bosanskoj Posavini, prethodno uništivši i 32. tenk tipa T-84, najbolji i najsuvremeniji tenk komunističke JNA.

Posmrtno je odlikovan činom bojnika, a naknadno i pukovnika. U čast Andrije Andabaka, ali i svih poginulih nuštarskih branitelja svake godine održava se memorijalni turnir koji nosi njegovo ime.

Njegovim imenom, nazvano je priznanje koje Hrvatska vojska dodjeljuje za tri ili više uništenih oklopnih vozila.

legenda, veliki antifasista, slava mu.

mac

Truba

Koga ste vi begradjani zaustavili pred beogradom?

1941. Vam je jedan bojnik sa 4 vojnika i camcem okupirao grad...svi mu se predali...junacine
Lik se sjebo...pogresno se prestrojio s camcem otisao ispred svoje jedinice
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Sirota   :( Reklo bi se, odmorila se.
RIP.

Truba

Meho Krljic

Ode nam Brenda:

Glumica Šenon Doerti preminula u 54. godini

Dugo se žena borila, nek počiva u miru.

Petronije

I Dilan i Brenda odoše u ranim pedesetim.

Meho Krljic

Žena moje godište.  :lol:  No, baš se dugo borila sa tim kancerom i nadam se da će se, kako to stariji ljudi kažu, sada odmoriti.

Truba

džin tonik

Ovo su imena onih koji su pali u VRO Oluja

QuoteU samo 85 sata vojno-redarstvene operacije Oluja, u kojoj je bilo angažirano gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika i policajaca, smrtno je stradalo 243 hrvatska branitelja, 1430 je ranjeno, a dva branitelja još uvijek se vode nestalima.

Popis poginulih branitelja u Oluji:

(...)

vjecna im slava i pokoj dushi.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 14-04-2024, 19:47:06

А прије десетак дана му се придружио и Александар Ламброс https://www.blic.rs/kultura/umro-aleksandar-lambros-ovo-je-njegova-biografija/d4pze2d
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 14-08-2024, 08:56:36
Ode i Ranko Bugarski:

Preminuo Ranko Bugarski

A da podsetimo koliko je Bugarski bio pametan, trezven, neopterećen paničkim konzervativizmom koji danas nažalost kao da dominira na fililoškom fakultetu, imamo ovaj sjajni intervju od pre šest godina:

https://vreme.com/kultura/briga-i-briga-o-jeziku/