• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Alexdelarge on 04-02-2025, 21:15:18
zašto drugosrbijanci umiru mladi?

Zato što zvanični zdravstveni sistem služi samo za prvosrbijance?

Eto, i ovo sam vam rešio...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

rjesenje nije dovoljno precizno. ne tek zdravstveni sustav, vec uglavnom umobolnice koje ne terapiraju rastuci stres kod osoba koje s protokom godinama ulaze u raskorak sa ispraznim parolama koje zastupale u mladosti, a ne mogu to priznati.
a mozda se i samo pogledaju u kakvom zrcalu.

dark horse

Muči li te to rastući stres i raskorak sa parolama iz mladosti, Zole?

Gledanje u ogledalo mož da te ubije, znaš...  :lol:

Truman

Quote from: Alexdelarge on 04-02-2025, 21:15:18
grehota. :(

zašto drugosrbijanci umiru mladi?

Zato što su svesni gde žive.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

džin tonik

@sandman: mi ustase ne podlijezemo tim glupostima poput protoka vremena, "sazrijevanja", "odrastanja". nasa je stvarnost uvijek ista.

dark horse

Hm, upoznao sam takve ljude, da, i svi su odreda već bili mrtvi iznutra... što bi rekao Dž R R Martin, ono što je mrtvo ne može umreti!!

Mada, ovo tvoje zvuči iskreno mladalački infantilno, reklo bi se da te još uvek tresu zanosi mladosti i da raskorak još uvek nije fatalan:

Quote from: džin tonik on 04-02-2025, 22:16:28
@sandman: mi ustase ne podlijezemo tim glupostima poput protoka vremena, "sazrijevanja", "odrastanja". nasa je stvarnost uvijek ista.

džin tonik

nisi dovoljno upoznat sa nedjelima doticnog da bi dokucio moje parafraze.
drug teofil za sebe je izjavljivao kako je rodjen u skoplju, umro 1991. u zagrebu, a zivi u zemunu. i sve to tako kroz splet okolnosti na koje kao nije imao uticaj. dok je realno znao da je imao izbor i pao na djelu, izdao.

dark horse

Znači, Teofil je ustaša, a ti nisi? Interesantno, zaista nisam to znao, a verujem i niko drugi na planeti... eh, te mladalačke ustaške iluzije druga Teofila, koje si ti toliko jasno parafrazirao... mogu li od sad da te zovem Teofil?  :cry: nas-rofl

dark horse

Nego Zole, oduvek me je zanimalo: ako ste vi Hrvati zapravo Iranci, tj. Persijanci od samog početka, a znamo koliko ceo Zapadni Svet mrzi Iran, da li to znači da Zapad zapravo iskreno prezire Hrvatsku i sve ustaše? Tj. da li je Persijanofobija ujedno i ustašofobija, šta ti misliš?

To bi moglo da objasni i 2 sv. rat i Jugoslaviju!!

Tex Murphy

Ово тешко да може да занима било кога осим мене, али по свој прилици данас је умро Мике Ратледге, клавијатуриста и један од оснивача бенда Софт Мацхине.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Jeste, evo i zvanične potvrde. Bedak ali, opet, ima iza sebe ozbiljan muzički CV, imao je rašta se roditi:

"He was the backbone of Soft Machine." Founding member and keyboard player Mike Ratledge dead at 81

Tex Murphy

О да, СМ су били битан бенд, а човјек је свирао нпр. и на овом дивном извођењу једног легендарног албума, натовареном познатим фацама

https://www.youtube.com/watch?v=nbYQYOM66MA
Genetski četnik

Truba

Quote from: Meho Krljic on 01-02-2025, 08:58:36
Uhhhh, bedak. RIP. Zaslužan čovek.

šokiran sam da je naš čovjek pisac sfa dobio manje postova od nekih tamo gitaristickih anonimusa
ipak smo mi na sf sajtu ne glazbenom
ipak je ovo srpski sajt i pisac je srpski nema veze s bendovima
ili je rasprava o covjeku na drugoj temi a ja ne vidim
ABN je psomenuo u jednom postu
zar to nije dokaz koliko je zivot ne znam ni sam...prolazan nebitan
trebamo se okrenuti ka onostranosti
nadam se da je sad s Gospodinom sretan i da pise nove sf knjige
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Tako je bilo s Zoranom Jakšićem za života, tako je i kada je umro. Uvek je bio vanserijski pisac nedovoljno u žiži interesovanja, da ne kažemo skrajnut i ignorisan.

Mada, istini za volju, možda je delimično i sam kriv, pošto nije izbacio novu knjigu u skorije vreme. Valjda će se naći neko da posthumno reizda sabrana dela.

Tex Murphy

Quote from: Truba on 06-02-2025, 10:51:45
Quote from: Meho Krljic on 01-02-2025, 08:58:36
Uhhhh, bedak. RIP. Zaslužan čovek.

šokiran sam da je naš čovjek pisac sfa dobio manje postova od nekih tamo gitaristickih anonimusa
ipak smo mi na sf sajtu ne glazbenom
ipak je ovo srpski sajt i pisac je srpski nema veze s bendovima
ili je rasprava o covjeku na drugoj temi a ja ne vidim
ABN je psomenuo u jednom postu
zar to nije dokaz koliko je zivot ne znam ni sam...prolazan nebitan
trebamo se okrenuti ka onostranosti
nadam se da je sad s Gospodinom sretan i da pise nove sf knjige

Јбг, да знаш да читаш, видио би да се овај подфорум зове "Друга страна света" и да одмах поред тога у загради пише "простор за потпуно не-СФ&Ф теме", али пошто не знаш да читаш онда мислиш да су Срби извршили агресију на БиХ.
Genetski četnik

Truba

ja znam da su mene s grbavice rokali po čengić vili
1992. sam izbrojao 42 granate i upisao gdje su sve padale na tlocrt naselja
i dan danas stoje oštećenja na zgradama
toga nema po srpskim gradovima i selima pogotovo srbijanskim
točno se sjećam svake granate
sad mi je to zabavno kao i ganjanje pacova po podrumima dok smo se krili
ali jutro kad brat nije mogao ustati iz kreveta od gladi i proljeva bio je znak za alarm i bježaniju iz obruča

ajmo obrnuti priču ako ne možemo dokazati očima djeteta

gdje se kriju optuženi za zločine u bih nad hrvatima i bosnjacima?
u srbiji
ko je krio uhićene
ko je plaćao plaće
koji je pjevač nedavno umro u ljubljani pjevao o srpskim zemljama
itd

MIR
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Коми, бунцаш бесмислице. Мораш да се сконцентришеш.
Genetski četnik

dark horse

Računam da je Trubi 42 godine i da je svakom godinom jedna srpska granata više bačena 1991. xrotaeye

Truba

Pokazite mi srpski i srbijanski grad u okruzenju
I ja cu po 3 hrvatska u istom razdoblju
Nisu biljezene granate koje su palena zemlju park  tome slicno jer ne ostavljaju oziljke

dark horse

Ma, ne sumnjam. Meni je samo čudno što isto ovo nisi pisao na forumu pre 10 godina, ili kad si došao forum.

Nego svake godine sve gore i gore.

Ostavaljaš utisak kao da to nema veze sa dešavanjima 1991 već sa onim što se trenutno dešava sa tobom.

dark horse

Prirodno je da čovek zaboravlja, miri sa onim što se desilo u prošlosti i oprašta kako vreme teče. A ne obrnuto, da je sve radikalniji što se tiče dešavanja u prošlosti.

džin tonik

meni komi ne djeluje kao da ga je uhvatio srpski sindrom, uprkos dugom stazu medju srbima. pise o 42 granate sto se cita vrlo realno, nije jos dogurao ni do pola milijuna.

dark horse

Reklo bi se da Komija hvata Dodik sindrom.

Jbga, sve se da oprostiti, ali teritorija je ipak teritorija, pa se teatralno sećamo raznih korisnih trauma. U sitno dnevno-političke svrhe. :roll:

Kako je krenulo, uskoro ćemo čuti da su Komija silovali četnici u ratu... sve drugo nema baš trunke smisla...

Petronije

Tek sad vidim da je preminuo Dragoljub Vojnov, srpski glumac, producent, profesor i filmski radnik, otac našeg forumskog kolege Dimitrija.

Saučešće Dimitriju.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Truba

Rip...ni puno ni malo godina...

Krsta Klatić Klaja

Da, tu nema šta pametno da se kaže, ne znam ni da li znači šta ožalošćenima, ali nadam se da nam se kolega drži. Ipak je to jedan od težih životnih momenata.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Saučešće. Izgleda da je čitulja bila jedinog dana kada nisam kupio Politiku prošle nedelje  :oops:

Truman

Počivaj u miru Gradimiru Stojkoviću. Kao klinac sam voleo njegove Hajduk knjige.

Meho Krljic

Michelle Trachtenberg, 'Gossip Girl' and 'Buffy the Vampire Slayer' Actor, Dies at 39

Valjda "actress" pička mu materina... A ona nek počiva u miru, sirota, mlada ode.

Tex Murphy

Куку мајко, је ли реално ово? Иначе, прво је требало да наведу Еуротрип, па онда све остало. РИП :-(
Genetski četnik

dark horse

Legendarni Džin Hekman, njegova žena i pas pronađeni mrtvi u njihovom domu u Santa Feu. Policija ne sumnja u zločin.

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 26-02-2025, 20:33:22
Michelle Trachtenberg, 'Gossip Girl' and 'Buffy the Vampire Slayer' Actor, Dies at 39

Valjda "actress" pička mu materina... A ona nek počiva u miru, sirota, mlada ode.

Ne, actress je politički nekorektno sad.

Npr. vidi:
Usage Note: When used in occupational terms like waitress, stewardess, and sculptress, the  feminine  suffix -ess is  sometimes  considered  sexist  and  demeaning  because  it  gratuitously  calls  attention  to  gender.  With  some  nouns,  like poetess or sculptress, the  feminine  form  may  be  taken  to  imply  that  the  task  somehow  differs  when  performed  by  a  woman,  or  that  it  is  by  default  the  realm  of  men.  With  others,  such  as seamstress, the  feminine  form  may  be  taken  to  suggest  the  occupation  is  characteristically  feminine.  In  some  cases,  such  as sculptor, the  term  with  masculine  gender  has  become  effectively  neuter,  applying  naturally  to  either  sex.  In  other  cases,  gender-neutral  terms  like server and flight attendant have  been  created,  finessing  the  problem  of  using  an  originally  masculine  noun  to  refer  to  either  sex.  A  few  specialized  examples  persist  in  fields  in  which  the  sex  of  the  referent  is  relevant,  sometimes  for  historical  reasons,  including chiefess in  anthropology, goddess in  history  and  literature,  and lioness in  biology.  Other  cases,  like webmistress, represent  arch  reclaimings  of  the -ess suffix,  but  these  are  whimsical  or  ironic  exceptions.  ·  Many  nouns  ending  in -or or -er are  commonly  used  of  women  now  and  should  be  considered  standard.  In  our  1997  survey,  95  percent  of  the  Usage  Panel  approved The gallery is exhibiting work of sculptor Barbara Hepworth, and in our 2016 survey, 88 percent accepted Meryl Streep was one of five actors to receive an Oscar nomination for leading woman this year. It  should  be  noted  that  85  percent  of  the  panelists  also  accepted  a  similar  sentence  with actresses, indicating  that  in  some  cases,  despite  the  prevalence  of  gender-neutral  terms  like actor, the -ess form  maintains  its  acceptability.  However,  when  discussing  mixed-sex  groups, actors is  preferred  over actors and actresses: Ninety-three percent of the panelists accepted Meryl Streep was one of four actors presented with honorary doctorates yesterday, together with Robert Duvall, Helen Mirren, and Javier Bardem, whereas  only  67  percent  accepted  a  similar  sentence  with actors and actresses in  place  of actors.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Petronije

Ode legendarni Džin Hekman, pod, moglo bi se reći čudnovatim okolnostima. Naživeo se i naradio, hvala mu i slava mu.

https://www.nedeljnik.rs/legandarni-glumac-dzin-hekman-njegova-supruga-i-pas-pronadjeni-mrtvi/

Edit: preteče me Linkin.

dark horse

Liči na dvostruko samoubistvo.

Baš je loše izgledao u poslednjim javnim pojavljivanjima, verovatno je imao puno zdravstvenih problema i starost se pretvorila u mučenje.

Žalosno je sve to. Ali bar je imao ispunjen život pre toga.

Petronije

Jbg 95 godina, previše je to.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

tomat

Zar žena nije imala 60 i nešto? Mislim, možda je njemu bilo mnogo, al njoj nije.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

dark horse

Pa dobro, ali teško da je ona mogla da učestvuje u asistiranom samubistvu bez osude javnosti i njegove dece. Posebno što bila glavni naslednik. Puno bi tu bilo moralnih dilema, verovatno je i za nju jednostavnije ovako, jasan statement da je nije zanimalo sve to...

Tex Murphy

Quote from: Father Jape on 27-02-2025, 11:04:01

Npr. vidi:
Usage Note: When used in occupational terms like waitress, stewardess, and sculptress, the  feminine  suffix -ess is  sometimes  considered  sexist  and  demeaning  because  it  gratuitously  calls  attention  to  gender.  With  some  nouns,  like poetess or sculptress, the  feminine  form  may  be  taken  to  imply  that  the  task  somehow  differs  when  performed  by  a  woman,  or  that  it  is  by  default  the  realm  of  men.  With  others,  such  as seamstress, the  feminine  form  may  be  taken  to  suggest  the  occupation  is  characteristically  feminine.  In  some  cases,  such  as sculptor, the  term  with  masculine  gender  has  become  effectively  neuter,  applying  naturally  to  either  sex.  In  other  cases,  gender-neutral  terms  like server and flight attendant have  been  created,  finessing  the  problem  of  using  an  originally  masculine  noun  to  refer  to  either  sex.  A  few  specialized  examples  persist  in  fields  in  which  the  sex  of  the  referent  is  relevant,  sometimes  for  historical  reasons,  including chiefess in  anthropology, goddess in  history  and  literature,  and lioness in  biology.  Other  cases,  like webmistress, represent  arch  reclaimings  of  the -ess suffix,  but  these  are  whimsical  or  ironic  exceptions.  ·  Many  nouns  ending  in -or or -er are  commonly  used  of  women  now  and  should  be  considered  standard.  In  our  1997  survey,  95  percent  of  the  Usage  Panel  approved The gallery is exhibiting work of sculptor Barbara Hepworth, and in our 2016 survey, 88 percent accepted Meryl Streep was one of five actors to receive an Oscar nomination for leading woman this year. It  should  be  noted  that  85  percent  of  the  panelists  also  accepted  a  similar  sentence  with actresses, indicating  that  in  some  cases,  despite  the  prevalence  of  gender-neutral  terms  like actor, the -ess form  maintains  its  acceptability.  However,  when  discussing  mixed-sex  groups, actors is  preferred  over actors and actresses: Ninety-three percent of the panelists accepted Meryl Streep was one of four actors presented with honorary doctorates yesterday, together with Robert Duvall, Helen Mirren, and Javier Bardem, whereas  only  67  percent  accepted  a  similar  sentence  with actors and actresses in  place  of actors.

Ово дакле иде у потпуно супротном смјеру од разних хируршкиња, психолошкиња и сл.
Genetski četnik

Father Jape

Tako je.
Naravno, to ne znači da je jedno ispravno a drugo pogrešno, to je sve ionako podložno datim društveno-istorijskim prilikama i nazorima (Meho će to bolje objasniti :lol: ).

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Truman

Quote from: dark horse on 27-02-2025, 12:15:50
Liči na dvostruko samoubistvo.

Tehnički, ubistvo i samoubistvo.

Neka mu je laka zemlja. Sigurno jedan od 50 najboljih glumaca svih vremena.

dark horse

Imaš i termin asistirano (potpomognuto) samoubistvo, dakle tehnički ipak dvostruko samoubistvo

Truman

Quote from: dark horse on 27-02-2025, 18:01:55
Imaš i termin asistirano (potpomognuto) samoubistvo, dakle tehnički ipak dvostruko samoubistvo

Ne znam da li je asistirano samoubistvo dopušteno u tom stejtu. Ako nije, to je onda ubistvo.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 27-02-2025, 11:04:01

Šta mi rade.

A Džin Hekmen je i meni jedan od najdražih glumaca ikad i snimio je nekoliko apsolutnih klasika a onda je bio i cenjen autor krimi proze što je vrlo šmekerski tako daveliki respekt i RIP.

mac

Ama i pas je umro. Ovo je neki nesrećan slučaj, trovanje plinom ili podzemnim gasovima, ili tako nešto.

Truman

Quote from: mac on 27-02-2025, 18:29:10
Ama i pas je umro. Ovo je neki nesrećan slučaj, trovanje plinom ili podzemnim gasovima, ili tako nešto.

Možda su i psa hteli da vode sa sobom. Mi ne znamo kakva im je filozofija.

dark horse

Quote from: mac on 27-02-2025, 18:29:10

Mož bit i to. Sad ćerka kaže da sumnja u trovanje karbon monoksidom.

https://www.forbes.com/sites/siladityaray/2025/02/27/actor-gene-hackman-and-his-wife-found-dead-at-home-as-daughter-suspects-carbon-monoxide-poisoning/

A opet, malo je čudno, takve stvari trebalo bi odmah da se vide na licu mesta... misslim, i dalje bi bili u tim gasovima, ne bi to izvetrilo tek tako... nisu se valjda otrovali na poljani...

mac

Pa možda se frakuje zemlja na par kilometara odatle. Kompanija napravi pritisak pod zemljom, da izađe skriljac. Ali taj pritisak se onda širi, pa krene da gura ugljen monoksid u stranu gde ranije nije išao (ili bar ne tim intenzitetom). Ugljen monoksid uđe u bušnu cev od vodovoda ili kanalizacije. Tu curi voda odavno, ali nije hitno da se popravi. Ali sad umesto da voda curi iz cevi, ugljen monoksid curi u cev, jer je pod većim pritiskom. I tebi česma u kuhinji postane izvor ugljen monoksida. I to traje neko vreme, dok se taj podzemni džep ugljen monoksida ne popuni tečnošću za istiskivanje škriljca. I nema više ugljen monoksida, ali im je možda vodovod kontaminiran tom tečnošću. Ali i to ne traje dugo, nego dok ne ististnu škriljac. Onda pumpe pređu na drugi sektor, a pritisak se nekako izniveliše pod zemljom.

dark horse

S druge strane, možda se on žalio ženi japanki da mu je život nepodnošljiv, i ona se odlučila da poslušno izvrši harikiri cele porodice, uključujući i kucu.

Da im svima prekrati patnje. Jadno kuče, sigurno bi patilo za njima!!