• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Homolje ovih dana

Started by drf, 27-06-2007, 16:01:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

drf

Slavko popravlja kostim jednoj srebrnoj. Tako je bar tvrdio...

Vlaško dete. Inače, napravili su nam pravu narodnu svetkovinu. Tu ima likova za dvesta stripova. Biće, biće...

drf

Muškarci se tad nisu bavili ni vladanjem, ni ratom. Čime su se bavili dok su im žene hitale u boj, šapatom se po muškoj liniji prenosi.
Vojske su se sukobile žestoko i okrutno; umesto dotadašnje radosne pesme, beljanicom i zviždom odjekivali su zveket mačeva i plač...

S.

Lepo izgleda, sve zajedno, srecno!

Quote from: "drf"Moraćete da zamislite dvorove Srebrne kraljice, jer nema para da se naprave.
Zamislite ogromne bukve, visoko zasečene i zalivene smolom; na njima dvor od srebra i vrtovi izobilja...

CGI? Ne bi trebalo mnogo da kosta, a sigurno ima tu ko ume...

Meho Krljic

Bojim se da bi CGI koštao otprilike koliko i celokupna ostala produkcija, barem onaj koji bi bio iole uverljiv.

Možda je bolje da se ode u postmodernu farsu i da narator kaže 'zamislite sada ovde...' :lol:

Loengrin

Ha! Tek sad se ponovo ulogovah, a ono novih fotki na pretek i objašnjenje. Ovo je zaista pravo osveženje. :D

Osećam da je i atmosfera na snimanju bila sjajna. Svima su lica vedra i vesela, ni na jednom se ne vidi umor ili neraspoloženje. :)
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

sivka

Fipo, a da li bi napisao vise o tome ko je sve u ekipi koja snima ovu seriju?
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

drf

Hoću, Sivka. Samo sam malo pretovaren ovih dana. Mislio sam i da napišem i reportažicu za vas, moje prijatelje. Nisam namerno štur.
Loen, atmosfera jeste bila prijateljska i svima je bilo milo što učestvuju u stvaranju ovog "dokumentarca".

Loengrin

Ne brini, on nešto pomenu kako će to i da uradi, verovatno čim bude imao vremena da sakupi sve podatke.

edit: odgovor za sivku, Fipa bio brži  :lol:

PS: verujem da bi neki voleli da Fipa pokupi i koji 'kraljevski' broj telefona  :evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

drf

Quote from: "Loengrin"PS: verujem da bi neki voleli da Fipa pokupi i koji 'kraljevski' broj telefona  :evil:

Da to nije neko nepoverenje? U brojevima ne oskudevam.

drf

Quote from: "Meho Krljic"Bojim se da bi CGI koštao otprilike koliko i celokupna ostala produkcija, barem onaj koji bi bio iole uverljiv.
Bilo je reči o tome, biće još. Radi se o tome da bih radije ništa umesto nedojebanog.

Loengrin

Taman posla, nego, kraljice su prelepe pa zato  :lol:

edit: zar se nisu svima dopale

sivka

Quote from: "drf"Hoću, Sivka. Samo sam malo pretovaren ovih dana. Mislio sam i da napišem i reportažicu za vas, moje prijatelje. Nisam namerno štur.
Loen, atmosfera jeste bila prijateljska i svima je bilo milo što učestvuju u stvaranju ovog "dokumentarca".

Koliko je interesovanje za ovo sto radis pokazuje i sledece:
Dvojici prijatelja koji ne dolaze na Sagitu sam pokazala fotke i ispricala sta trenutno radis. Sad sam u obavezi da ih obavestavam kad budu sledece fotke i da im omogucim da ih vide.
Uzevsi u obzir da nisu "forumasi" i da ne mogu da udju na ovaj topic neulogovani, bili su danas kod mene da vide sta ima novo i verovatno ce sutra svratiti ponovo.  :wink:

drf

Moje srce leti kao soko.
(Stara Koža)

Loengrin

Quote from: "drf"
Ekipa montira jedinu preživelu slatnu ratnicu (sandra)

Koja će streljati Srebrnu kraljicu
Meni su se ove fotke naročito dopale.
Make-up je zaista uverljiv.

drf

Čovek je dao ime svemu oko sebe, pa otišao, milom ili silom, druge predele da imenuje.

Mnogo ljudi, još više puteva; ukrstili su se i pomešali pa se malo i zaboravilo zbog čega se ovaj kamen, ovo brdo, ova reka ili dolina baš tako zovu.

Kad se ne može rasplesti prava priča, isplete se nova, istinitija i lepša i kao loza putuje kroz vreme do onog što ume da čuje.

A vreme je ovde burno, promenljivo; neki izdanak stigne okresan, neki razlistan i nakićen.

Ili to primalac poruke iz davnina vidi kako ume i kako zna.

Loengrin

Sada je leto i lepo je vreme. Da li će neke kasnije priče možda biti stavljene i u neko drugo godišnje doba? Makar proleće ili jesen. Kakvi su planovi u vezi toga?

drf

Zlatna garda ljuta...

...i na pauzi

Čiča kao Đenka

drf

Quote from: "Loengrin"Sada je leto i lepo je vreme. Da li će neke kasnije priče možda biti stavljene i u neko drugo godišnje doba? Makar proleće ili jesen. Kakvi su planovi u vezi toga?

Sačekajmo malo. Ima i zimska, ali sad pojma nemam šta je realno.

drf

Perica, ispirač zlata i važan deo lokalne ekipe.

sivka

E, ove su skroz lepe!!
Ilija Bakic te pozdravlja i zeli ti uspeh u ovome sto radis.
Dopadaju mu se fotografije, ali mu se ne dopada sto mu sturo pisem sta se tu desava. Moracu da mu copy/paste komentare sa topica.  :lol:

drf

Pozdravi Iliju. Za njegove oči

Srebrna kraljica i njena garda idu u posetu zlatnim... Dok su još bile uljepo.

Dok nisu videle Tajanstvenog mladića. To je Ivica, majdanpek.

drf

Čudna šuma je to...

sivka

Čudna šuma, zaista   :wink:

Nego, Slaven se dobro snalazi na terenu, koliko vidim.  :lol:

drf

Ne postoji način da ovo kažem a da ne izgleda kao da se klinčim:
radiš ono što voliš okružen prijateljima
divnim devojkama
u čudesnoj prirodi
podržan od domaćeg življa...

sivka

Quote from: "drf"...

radiš ono što voliš okružen prijateljima
divnim devojkama
u čudesnoj prirodi
podržan od domaćeg življa...

E! Pa ocigledno je da je tako!!!
I mi uživamo dok pratimo priču, a tek ćemo kad vidimo sve kompletno!

Boban

ma sve je to lepo; nego daj nastavak slika u ovom pravcu:

Ne mogu da verujem da ova serija sadrži samo jednu fotku.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

drf

Sreća je lepa samo dok se čeka...

drf

Kako smo nas sve danas pale, nek padaju žene u Dubokoj doveka...
Edit: ovu fotku je okinuo Miša Konrad, producent,  sa EOS 400D. I još će biti njegovih. Eos je eos...

sivka

Da li je problem da postujem celu pricu, mozda neko ne zna_?

Boban

ko želi da čita priču uz ovakve glumice?

sivka

Quote from: "Boban"ko želi da čita priču uz ovakve glumice?
:lol:  :lol:  :lol:

U pravu si  :lol:

angel011

ja.  :)
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"

ja.  :)

anđele, pomiri se s činjenicom: živiš u MUŠKOM svetu!
https://ljudska_splacina.com/

sivka

Nadam se da se Fipa nece naljutiti, evo price Andjeoska:

ZLATNA I SREBRNA KRALjICA

U davna vremena vladahu u braničevskom kraju dve kraljice: Zlatinka nad Zviždom i Planinka nad Homoljem. Obe su bile lepe i bogate.

Kako kroz Zvižd protiče zlatonosni Pek, Zlatinka se odevala u čisto zlato. Danju su njeni ljudi potapali ovčija runa u Pek, a noću skidali zlatna zrnca sa vlakana vune i nosili ih dvorskim zlatarima koji su izrađivali odeću za kraljicu. Tako, Zlatinka nije imala na sebi ništa što nije bilo od zlata. Kosu je bojila zlatnom bojom. Pozlaćivala je i zidove dvora, koji se nalazio na Dubočkoj reci.

Planinka je živela na vrhu najveće homoljske planine Beljanice. Dvorac joj se nalazio na visokim bukvama kojima su redom sečene krošnje, a preseci zalivani vrelom smolom da stabla dalje ne rastu, Na isti način podignuti su oko dvora vrtovi i u njima nameštene ljuljaške za kraljicu. Vrtove i dvorac spajali su viseći mostovi, a u dvor se ulazilo uz lestve od jakog užeta.

Dok je Zlatinka bila bogata zlatom, Planinka je imala nepregledne šume, ugljenokope i kamene majdane, kao i velika stada ovaca.Kosu je bojila srebrnom bojom. Zimi je Beljanicu prekrivao sneg,a leti je boju snega zamenjivala belina nepreglednih stada ovaca, zbog čega je planina i dobila ime Beljanica.

Susetke na zemljama, zlatna i srebrna kraljica, kako ih je narod nazivao, živele su u najboljem prijateljstvu.Međusobno su se posećivale i darivale jedna drugu bogatim poklonima.

Na nesreću, obe se zagledaju u istog mladića. Oko toga se zavade pa podignu jedna na drugu vojsku. Vojske su bile samo od žena, jer muškarci tada nisu ratovali, kao što nisu ni vladali. U strašnoj borbi Planinka sa svojih devet vojnika, koliko joj beše ostalo, zarobi Zlatinku.

Tako lepi mladić pripadne Planinki, a nad čitavim Zviždom i Homoljem ostade samo ona kraljica. Da se proslavi pobeda založe se velike vatre, navrte se ovnovi na ražnjeve, donesoše se ćupovi sa vinom, a Zlatinka, o kosu, na jednu bukvu bude obešena nad vatru. Još Planinka, sa svojih devet vojnika i lepim mladićem, povede kolo oko obešene Zlatinke koja je polako umirala u dimu vatre. Još se kolo oko nje ne sastavi, kad odnekud dolete strela, pogodi Planinku posred srca i prikuje je za suprotno drvo. Strelu je odapeo jedan Zlatinkin vojnik koji se beše sakrio negde u grmlju.

Potom sve prekri mir. Samo je vetar šumorio u vrhovima bukava i nemirna Dubočka reka prskala kroz kamenito korito. Umirući, Planinka izrekne kletvu: da žene u Duboki padaju kao što su njih dve pale. Kletva ostade. I žene u Duboki, kod Kučeva, vekovima padaju u kolu o Duhovima. Narod ih naziva padalicama (rusaljkama).

angel011

Sviđa mi se priča. Hvala!  :)
We're all mad here.

Boban

mislim da je stvarno glupo pobiti tolike žene; mnogo bi svrsishodnija bila scena dok je zlatokosa vezana da se srebrna napali na nju i onda bude šta bude.

drf

Od muških članova ekipe bilo je predloga da radikalno izmenim scenario, pa da uzmemo pare...

drf

Sivka, neka si postovala priču. Od svih predloženih za rad, na ovoj sam najmanje intervenisao - suviše je dobra. Svoj tekst neću postovati pre emitovanja.

sivka

Pokrenuo si lavinu. Ne samo da ja sada istrazujem (ponovo) legende i price iz Srbije, vec se to siri kao virus u krugu porodice i prijatelja.
Definitivno sam resila da kupim kabal i ponovo pocnem da koristim TV aparat, ;ne bih li spremna docekala emisiju....

drf

Od te lavine, skrenite nešto prema meni. Neću vam ništa.

drf

pažljivi posmatrač prirode i društva. Foto Miša Konrad. I eos.

Kraljevska zabava na pučkom veselju. MK.

Srebro

Hitna pomoć. Tatatatira!

sivka

Quote from: "drf"Od te lavine, skrenite nešto prema meni. Neću vam ništa.

Evo od onoga sta nadjoh a da je vezano za pricu:

ZVIŽD

Meštani pričaju da je pre mnogo vekova u Dubočkoj pećini živela jedna strašna ala koja je, svoj bes ili zadovoljstvo, izražavala strašnim i jezivim zviždanjem koje se širilo čitavom okolinom i od koga je svaki živi stvor drhtao i u mišiju rupu se zavlačio.To zviždanje bi neprestano trajalo tri, sedam ili dvadeset i jedan dan. Poneki put bi se iznenada oglasila svojim zviždanjem i to u retkim prilikama kad izađe na sunce. Ova neman je imala čudnu narav: ljude nije dirala, pa ipak zbog njenog neobičnog oglašavanja i strašnog izgleda, niko nikada nije smeo da se približi njenom staništu. Ne zna se kad je uginula, ali zvižduk ostade i dalje. To je kažu, bio njen duh! Njen zvižduk se daleko čuo, a priča o njoj još i dalje. Po fijuku tog zvižduka, narod čitavom kraju dade ime Zvižd i ono osta do danas.

marduk

Majstore, a zašto Rajkova pećurina glumi-menja Dubočku? Verovatno zbog fantasmagoričnije atmosfere ili .....???

drf

Dubičku je nemoguće snimiti. Bar za ovako šta. Tehnika ne može da priđe ni blizu, struje ima samo u atmosferi. Eventualno one nedokazane, podzemne.
Sivka, hvala, imam. Sad jurim vile. Imam dosta priča, nedostaje mi kraj, mesto i razlog da se za to mesto vežem. A da ne bude ovaj kraj, jer se tu (ako Bog da) sledeće godine još dva puta vraćam. Dakle: trebalo bi da se odlučim gde radim vilinsku u septembru.
EDIT: radni naslov ove epizode je ZLATNO RUNO ZVIŽDA. Kraljice, tražeći sebi priliku, začikavaju zmaja da izadje i izabere jednu. Niko ne izlazi, jer unutra nije zmaj već bolesna, zajedljiva i do srži pokvarena aždaja koja pusti jedan puuuf! kad kraljice odu. Od tog pufa sve je krenulo.

slavkod

Sutra nastavljamo sa snimanjem .Ostale su jos neke scene,na veliku zalost svih,bez glumica.Snimamo atmosferu i prirodne lepote.
Hvala na lepim zeljama ,javice se i glumci,samo da stignu od silnih obaveza
Slavko Dimitrijevic :)

sivka

Pozdrav Slavko.
Divno je sto si se i ti ukljucio!
U jednom momentu sam te zamenila sa drugim Slavkom, ali sam se posle setila... upoznali smo se na Beokonu??

:lol:

drf

Evo i ekipe:
Režija: Slavko Dimitrijević
Scenario: Dragan R. Filipović
Producent: Milorad Konrad
Direktor fotografije: Aleksandar Luković
Ton majstor: Vojislav Luković
Kostimograf: Aleksandra Aleksandrić
Asistent kostimografa: Natalija Tašubović
Maskeri: Aleksanra Trajković - Maca
Scenski pokret: Ivan Klemenc

ULOGE:
Zlatna Kraljica: Branka Patić
Srebrna Kraljica: Ivana Popović
Tajanstveni momak: Ivica

Srebrna garda
Zorica Poznan, kopljanica majstor s lukom i strelom, ubija iz zasede
Sandra Vidović, ratnica sa bodežom
Dušana Vidović, oštri mačeve, oružar je i dobija na poklon nož Zlatne kraljice
Bojana Romanić, bori se lukom i strelom, mač

Zlatna garda
Aleksandra Milijar, sveti svoju kraljicu ubijajući Srebrnu
Ivana Dubovac, izviđač, kao poslednja preživela štiti svoju kraljicu u borbi
Srđana Slavujac, borac mačem ali rano gine
AnaMarija Popović, predvodi kolonu i prva gine: probola joj strela vrat

drf

Malo kasnim, ali evo spiska. drago mi je da se Slavko priključio diskusiji, on je naš čovek.

sivka