• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Homolje ovih dana

Started by drf, 27-06-2007, 16:01:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Zoran616

Šta da kažem, osim

slavkod

A garda?Zorane,Zorane!

Zoran616

Garda ide u paketu sa kraljicama !

Specijalno za Slavkad napravio sam jedan smajli    

Dozvoljena masovna upotreba.

slavkod

HVALA!!!!!!!!!!!!!!
Svidja mi se.
Sutra idem u Uzice kod pisca na spremamo druge dve epizode,posto ovde nisam dobio termine za montazu u sledecoj nedelji.Poslacemo nove vesti cim ih bude.Sledce javljanje iz piscevog zamka.

Boban

Ubacite neke scene brčanja u potoku i tako to...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Zoka

Quote from: "Zoran616"Šta da kažem, osim

Nemoj samo da zaboravis da ni jedna kraljica ne moze bez svoje garde!!!!!!!!

Zoran616

gerulatis

Ljudi, držte se teme: Homolje...
ajd bi baba Mara da vam oda tajnu kako Vlasi i Vlajne prelaze u Raj. Pa, muškarci uobičajeno: čamac i čamdžija ga prebacuju do ogromnog proplanka punog cveća i ljudi, naravno, pošto prođe ispitivanje. Miriše na stari Egipat, zar ne? A Vlajne... kako mi je jedna starica rekla, žene prelaze preko brvna koje je sačinjeno od "onih" stvari. Pa, što je čvršće, manja je opasnost da padne i da nikad ne stigne u Raj. Možete li da zamislite 90-to godišnje starice kako se kikoću kao curice, a ti crveniš umesto njih... a gledaš ih od malena kako rmbaju i uvek nekud žure, za nekim poslom i onda ovo: baaam! Moralisanje i lažni moral su nepoznanica u vlaškoj kulturi. Životni cilj i jeste svakog čoveka da drži i održi porodicu na okupu, a seks je usputna sportska aktivnost oko koje se ne diže velika buka. ajde, reagujte, pa nastavak...

drf

Quote from: "gerulatis"a seks je usputna sportska aktivnost oko koje se ne diže velika buka. ajde, reagujte, pa nastavak...

Sad mi to kažeš? Strašno.
Nastavi.

drf

Ovo je mali izbor fotki načinjenih od Maje lično; komentare nek ona doda.
Edit - dva puta sam nešto okinuo.

drf

Ovo je mali izbor fotki načinjenih od Maje lično; komentare nek ona doda.

Kakve su ovo ovacije? Ja to što se doziva nisam video...

Sekretarica režije i majstor za venčiće nišani nekog...

A vidi ovo skroziranje od noža crnokorca...

gerulatis

znači, željno iščekujemo temu Užice ovih dana, zar ne? pošto znamo da drf sve svoje sobom nosi - u prevodu laptop - pratimo postavljanje prvih fotografija, koja je priča, koga ste poveli sa sobom...

gerulatis

inače su zadnjih mesec dana hit dve babe u okolini majdanpeka koje se bave "skidanjem čini", a njihov komšija taksira mušterije i sjajno zarađuje ,možda i bolje od njih :)
i šta god se dešava međ vlaškim življem ima svoje zašto, pošto smo mi izraziti fatalisti. Da nije tako, presvisla bi onog dana kad sam videla da nam je jedan od "glavnih likova" priče nestao sa lica zemlje. Slavko ako želi, može da da kaže nešto o tome

Marija Danjec

Evo i mene, nije me dugo bilo, vidim ima jos komentara za Majdanpek, cast mi je, a i svim mestanima.Pozdrav od Marije :D

drf

Gerulatis, ima negde napred "Gde mi je baka?" događaj. Pred drugu homoljsku moram doći (još) malo ranije - a ti slobodno zasoljavaj na daljinu, sjajni su tu tvoji detalji.

drf

Quote from: "Marija Danjec"Evo i mene, nije me dugo bilo, vidim ima jos komentara za Majdanpek, cast mi je, a i svim mestanima.Pozdrav od Marije :D

Doćićemo opet; malo da prošaramo Srbijom (da se Vlasi ne dosete) i eto nas opet.

drf

Slavko D. trenutno putuje ka Bg. Prigrlio je torbu u kojoj je nekoliko listova papira... I pricca prosuta po njima...

Zoka

Kada cemo cuti pricu???Je l' cete nas drzati u neizvesnosti????

slavkod

Slavko se vratio kuci!
Prvo da objasnim sta je Maja mislila kad je rekla da smo izgubili jedan od glavnih likova pre snimanja.Naime,zimus kada smo radili emisiju o Rajkovoj pecini i citavom kraju,prosli smo i snimili drvo koje slovi kao Muma Paduri-Majka Sume.Ne samo sto smo ga snimili nego sam ja tamo i pio vode i umio se.To drvo je fantasticnog oblika i trebalo je da jednu od vrlo vaznih scena snimimo pored njega.Kada smo dosli na obilazak terena ustanovili smo na nasu veliku zalost i moj uzas da je drvo stradalo u prolecnom obrusavanju i od njega je ostao samo panj.To nije ni cudo kada je tu mesto gde se vlaske i srpske vile bore sa bugarskim vilama u velikoj borbi koja se modernim jezikom zove Kontrola vremenskih i klimatskih prilika.Scenu smo snimili na jednom drugom mestu,ali gorak ukus je ostao.Maja moze da nam divno isprica pricu o Majci Sume.
Sto se tice papira sa kojima sam se vratio iz Uzica prica o grobu Boska Jugovica je gotova,neke od uloga vec odeljene,ali nas je tamo sacekalo veliko i neprijatno iznenadjenje.
Legenda kaze da je na proplanku u krugu deset velikih hrastova zapravo grob Boska Jugovica koga je tu u inprovizovanoj bolnici,ranjenog pokusala da spase njegova sestra,Knjeginja Milica,da nije uspela i da je on tu sahranjenjen.Mnogo kasnije je nazidana kapela nad tim grobom.Ostalo je sedam hrastova,postoji kapela,ali je prostor oko kapele pretvoren u groblje i nemoguce nam je da rekonstruisemo bolnicu i donosenje Kosovskih ranjenika na tom mestu.Resenje ovog problema se intenzivno trazi.Inace na potezu od Ivanjice do Uzica ,kao ni u okolini Ivanjice,nismo nasli ni jedno ,a kamoli grupu hrastovih stabala.

drf

Evo prilike da leteci cirkus dodje kod vas. Prijavite ako imate proplanak sa najmanje tri stoletna hrasta, prilazan. Struja u blizini bi nas obradovala. Donosilac dobre vesti bicce usvojen od ekipe svih dana snimanja.

Zoran616

drf

Hmmm... Zanimljivo. Ulazi u razmatranje. Eto me jedno vecce.

drf

Frazeta moze da place...

Vreo dan u Homolju

Ni u rat bez spremanja

slavkod

HVALA,HVALA,HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vec sam pomislio da ce mo morati da ozbiljno razmatramo sugestiju moga brata ,koji je rekao da jednostavno odemo do slavonskih suma i nadjemo neko lepo mesto
Zoko nema neizvesnosti,tekst ces dobiti vec danas :!:

Zoka

Jedva cekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:

drf

Zoran616

Srećan rodjendan...i šta reći dalje...s obzirom na godine, nego

slavkod

:wink: Ko kaze da pisci ne privlace plavu krv,i to kakvu

Boban

Šetam danas nedužno po kraju i, gle, sretnem osobu sa foruma, dapače, sa ovog topika.
Pa nešto razmišljam, od svih ovih Homoljaca, gde mi zapade baš njega da sretnem; ima tu pregršt likova čije bi mi gaženje na senku više prijalo.

drf

Čujem , vidim, nabavio se 5D.

Boban

Vidiš da sam ja idealan za fotografa-pratioca.
Mislim da bi ljudi na forumu bili oduševljeni da imaju ovakve portrete i gomilu drugih poza svih učesnika.

drf

Proglašavam te za svog ličnog Djenku.
Bili Piton

Edit za prethodni post: 500 D?

Boban

Živiš u budućnosti, 500D još nije u opticaju.

slavkod

Odlazim danas u selo da pisem knjigu snimanja za Barjak Boska Jugovica.Kako tamo nema kompjutera moci cu da se javljam samo povremeno ali cu dobijati informacije od DRFa

Boban

uh, bre, kume... zar se ovo

snima ovako?

Vidim da se spremate da mi uvalite devet Jugovića.

Zoran616

Ništa nema bez dobre oružarke !

Meho Krljic

Meni zamalo srce da popusti od ovih slika...

sivka

Quote from: "drf"
19.07.1958.

Fipo,  lepo ti to pristaje, i venčić i kraljica.
Srećan ti rodjendan! Nikad nije kasno da se čestita, zar ne_?
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

sivka

Quote from: "Boban"Vidiš da sam ja idealan za fotografa-pratioca.
Mislim da bi ljudi na forumu bili oduševljeni da imaju ovakve portrete i gomilu drugih poza svih učesnika.

Kakav god da si fotograf... imaš kuma, pa ti se mane otpisuju.
:lol:  :lol:
Ja bih onom mojom igračkom od aparata napravila bolje fotke :wink:  :wink:  :wink:

A i bezopasna sam.

sivka

Quote from: "Meho Krljic"Meni zamalo srce da popusti od ovih slika...

Što od slika - što od avatara!!! Raznih  :wink:

Boban

Javlja mi se da bolje slike dakako postoje, a ovde su namerno date ove skarabudžene da patnja bude veća.

sivka

Quote from: "Boban"Javlja mi se da bolje slike dakako postoje, a ovde su namerno date ove skarabudžene da patnja bude veća.

Opet nisi shvatio poentu  :(

Ja se izborim da mene angažuju kao fotografa ( imam i zvaničnu diplomu za istu rabotu koju mogu Velizaru o rep...) a s obzirom da sam skrljendačena, tj polusposobna, ja angažujem tebe. I dok ja leškarim na travici, ti se lomataš i praviš odlične fotke, kao i uvek...   :lol:
Sve moram da ti objašnjavam. :cry:

Boban

Vidim ja da se ovde nakupilo zainteresovanih da kada ekipa sledeći put bude bila na terenu, sastavimo ekskurziju i posetimo ih.

sivka

Quote from: "Boban"Vidim ja da se ovde nakupilo zainteresovanih da kada ekipa sledeći put bude bila na terenu, sastavimo ekskurziju i posetimo ih.

Ja sam za.
Šta misliš - da li će biti i Gamzigrada u ovoj seriji_?
:lol:

drf

Rado vidjeni ste gosti.

sivka

Quote from: "drf"Rado vidjeni ste gosti.

Osvezio si mi ovaj vreo dan  :lol:

slavkod

Vidim da ste zainteresovani za kolektivne posete.Nadajmo se samoda ce da nas posluzi vreme u septembru pa da napravimo i neko druzenje ,makar kao zadnju klapu.Verujem da ce vas dolazak biti atrakcija za mestane bar kao nase glumacke snage.
Neke od nasih devojaka vec citaju tekstove i spremaju se za vreme Kosovskog boja.Od polovine avgusta mozemo da racunamo da u isto vreme tece montaza Nasih homoljskih Kraljica i pripreme za BARJAK BOSKA JUGOVICA.
Nadam se da ce i nas producent da se javi,posto je on pre odlaska na odmor imao ozbiljnih problema sa logovanjem,pa nas je samo iz prikrajka posmatrao.Cujemo se za neki dan kada se opet docepam ove sprave.
Zoki secan put za Grcku,gde je obecala da se nece zgrciti previse

Zoka

Tekst nove epizode koji sam dobila od Slavka sam procitala i veoma je zanimljiv!!!Nadam se da ce nam u septembru vreme posluziti (jer ne sme nista da nas spreci u snimanju novih epizoda) i nadam se da svi kao i ja jedva cekaju da dodje taj septembar i snimanje pocne!!!!!! :!:

Ja sutra putujem u Grcku (ispunicu obecanje koje sam dala Slavku i necu se previse zgrciti) ali cu pokusati da Vas odande posetim na sajtu i budem u toku!!!!!!!

VELIKI POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!! :D  :D  :D