• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

IZLOŽBA KOJU SAM UPRAVO POSETIO

Started by Cornelius, 14-08-2007, 01:34:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Truman

Valjalo bi videti ovu izložbu. Meho, hvala na podsećanju iako nisam komunjara.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

dark horse

Ima Banksy izložbu i ovde kod mene. Možda odem za vikend.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truman

Pitam se da li Banksy voli anonimno da posećuje svoje izložbe po svetu. Možda dođe i ovde.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

solidni argumenti; bansky neto imanje cca. 100 milijuna us-dolara, aktualni godisnji prihodi cca. 30 milijuna us-dolara, odlicno umrezen. definitivno komunista.

Truba

Vole pare vise no sto mrze krst
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

U Galeriji SANU sam danas slučajno naleteo izložbu ovog crnogorskog umetnika:
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3_%D0%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%9B

Kao slab poznavalac (ali ipak u određenoj meri ljubitelj) slikarstva nisam ranije znao ko je ovaj gospodin. Na osnovu slika, onome što sam pročitao o njemu i dokumentarca koji je puštan rekao bih da je bio zanimljiv stvaralac. Slike su mu kompleksne i odišu užasom (posebno one u svetlo plavim nijansama mi tako deluju). Neki stranci su ga opisivali kao jednog od onih stvaralačkih genija koji ostaju na margini.

Izlgeda da je bio tražen i među galeristima i muzejistima:
https://www.mutualart.com/Artist/Miodrag-Djuric-Dado/231EC5966F20CEFF

Evo još malo o njemu:
https://www.artmajeur.com/en/magazine/5-art-history/dado-an-artist-of-the-imagination-and-violence/335668?utm_source=mutualart&utm_medium=referral
Teško ga je bilo svrstati u jedan pravac.

Nadam se da će Meho posetiti ovu izložbu i dati ozbiljnu analizu kako to uvek čini.

Meho Krljic

Rado, ali je jasno da sam ja, kao i ti, "slab poznavalac (ali ipak u određenoj meri ljubitelj)"  :lol:

Truman

Quote from: Meho Krljic on 02-02-2025, 07:04:04
Rado, ali je jasno da sam ja, kao i ti, "slab poznavalac (ali ipak u određenoj meri ljubitelj)"  :lol:

Hajde Meho, ne budi lažno skroman. Pisao si ovde kilometarske kritike raznoraznih izložba, a sad kao ne znaš ništa. Očekujem od tebe ozbiljnu analizu.

Meho Krljic

Ali ja zaista nemam ni trunke više nekakve naobrazbe od tebe ili bilo kog drugog slučajnog prolaznika. Jedino možda imam više vremena da pišem duže impresije, pošto ne radim ništa pametno u životu  :lol: