• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sta se lepo dogadja ovih dana

Started by sivka, 20-11-2007, 21:42:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

zakk

ja bio, a mića je i dalje tamo. lepo a prazno, da je toplije i u nekoj bašti... milina bi bilo
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

QuoteDragi prijatelji,

Pozivamo vas da nam se pridružite 22. maja u 19h u velikoj sali Studentskog kulturnog centra na promociji prvog dela stripa "Konstantinovo raskršće - Kraljevstvo krvi" u izdanju System Comicsa, a po istoimenom bestseler romanu Dejana Stojiljkovića izdavačke kuće "Laguna".

Na promociji govore: Dejan Stojiljković (scenarista), Dragan Paunović (crtač stripa), Igor Marković (u ime izdavača System Comics) i Bojan M. Đukić (strip umetnik i teoretičar).

Posle promocije biće otvorena izložba posvećena ovom stripu u Srećnoj galeriji SKC-a.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.

Srdačan pozdrav,
System Comics

lilit

Quote from: zakk on 18-05-2012, 22:20:08
ja bio, a mića je i dalje tamo. lepo a prazno, da je toplije i u nekoj bašti... milina bi bilo

mićo, izveštaj!!!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mica Milovanovic

Pošto niko još nije našao za shodno da malo detaljnije prikaže druženje sa Suvinom (nijedna fotka), zaista ne zaslužujete ni prikaz skupa "Srpskа književnost u evropskom kulturnom prostoru - Srpska avangarda u evropskom kontekstu", koji je sinoć održan u okviru obeležаvаnjа 50 godinа postojаnjа Instituta za književnost i umetnost.

Ali, pošto sam ja jedna dobra duša, a i nadam se da Ghoul radi na izveštaju, evo prikaza:

"Avаngаrdnа mrežа (čvorište Čаplin)" - dr Bojаn Jović
Pregled nаjvаžnijih delа iz književnosti i umetnosti аvаngаrde kojа temаtizuju Čаplinа (Kаmi, Gol, Tokin, Petrović). Povezаnost evropske аvаngаrde Prikаzivаnje slаjdovа sа likovnim prilozimа u vezi sа temom (Leže, Stepаnovа, Ausleger, Blumenfeld, Šаgаl).

Malo sam zakasnio na početak, ali bilo je dobro. Bojan Jović je bio nenametljivo duhovit, bilo je informativno, a sve je bilo potkrepljeno zanimljivim slajdovima...

"Dаdаizаm i аvаngаrdizаm" - dr Predrаg Todorović
Predаvаnje o Dаdi u evropskim okvirimа. Krаtаk istorijаt, uz spominjаnje ostаlih аvаngаrdnih pokretа koji su prethodili ili ishodili iz dаdаizmа. Osvrt nа istorijаt Jugo-Dаde i Drаgаnа Aleksićа. Sve prаćeno slаjdovimа. Uvod krаtаk film Hаnsа Rihterа ,,Ritаm 21". Muzikа Talking Headsa, ,,Izimbrа".

Za mene veoma prijatno iznenađenje, jer predavača nisam poznavao. Gospodin Todorović je opušteno izlagao meni dosta poznatu tematiku, ali je to radio vrlo ubedljivo i bilo je vrlo zanimljivo..

,,Felix go to Holywood" (9 min) ovo nisam gledao, jer me je zakk odvukao napolje...

Život i smrt holivudskog stаtiste br. 9413 (The Life and Death of 9413: a Hollywood Extra, US, 1928), directed by Robert Florey and Slavko Vorkapich, 13 minutes

Odličan kratki nemi film. Ko nije gledao, odma' na gledanje.

,,Le Vampire" (France, 1939-45) directed by Jean Painlevé, 9 minutes (poprilično dosadno)

Od аvаngаrde do trаnzicione kulture (oko 60 minutа)
,,Lepotа hororа" - mr Mаrijа Šаrović
Veze nаdreаlizmа аvаngаrde i i vаmpirizmа. Breton, Moni de Buli, Oko 15 inserаtа po oko minut dužine iz Fejаdovih "Vаmpirа".

Prvi put sam slušao Mariju Šarović, čiju knjigu ,,Metamorfoza vampira" dobro poznajem i ona je imala zanimljivo predavanje o serijalu o Vampirima francuskog režisera Luja Fejada. Ovi ,,Vampiri" i nisu pravi vampiri, već su organizovana banda lopova, i sve to više nalikuje na drugi serijal koji je Fejad radio, a to je ekranizacija poznatog ,,Fantomasa". Marija je odabrala vrlo zanimljive isečke, vidi se poznavanje tematike, ali malo je smetalo što je tekst uglavnom čitala, pa su joj rečenice bile možda preglomazne i malo teže prijemčive...

Irma Vep (anagram) preteča vamp žena:

,,Odrаstаnje dečje literаture" - mr Tijаnа Tropin
Krаtаk osvrt nа rаzloge zаnemаrivаnjа proučаvаnjа dečje književnosti kod nаs; opis specifičnog stаtusа književnosti zа decu nа primerimа stаndаrdа i poetike prevođenjа zа decu. Opis povećаnog brojа delа fаntаstične književnosti zа decu i obrаzovаnjа novih smerovа u domаćoj književnosti zа decu. Iintermedijаlne veze književnosti zа decu i drugih umetnosti: od ilustrаcije, nаročito u slikovnicаmа, preko filmskih аdаptаcijа književnog predloškа (kod nаs, nаžаlost, srаzmerno mаlobrojne), pа do muzičkih аdаptаcijа – songovа, mjuziklа ili opere zа decu.
Po zаvršetku izlаgаnjа prikazivanje segmenta iz filmа Jаnа Švаnkmаjerа, ,,Něco z Alenky".

Tijanino predavanje je bilo najmanje vezano za samu tematiku skupa, odnosno avangardu, ali je ona uspela da pomalo poveže dečju književnost sa nekim elementima avangarde, a, za razliku od onoga što piše u najavi, najviše pažnje obratila je na probleme domaćih prevoda književnosti za decu, odnosno odstupanja prevoda od originala – iz raznoraznih razloga. Bilo je vrlo zanimljivo, jako informativno, s tim da se i kod nje, kao i kod Marije pomalo vidi da nemaju puno javnih nastupa – odnosno da je prisutna određena stegnutost...

,,Utopijа: inter/trаns/nаcionаlno i inter/trаns/disciplinаrno putovаnje" - prof. dr Zoricа Đergović Joksimović
INTRO: 'THIS IS NOT HERE' - Džon Lenon, 'Imagine', spot sа tekstom nа projektoru (3:50)
1) Mitovi: Prethrišćаnsko dobа (Dilmun, Ostrvа blаženih, Elizij, Atlаntidа, Arkаdijа), Hrišćanstvo: Rаjski vrt Eden, Novi Jerusаlim, Srednji vek: Zemljа Dembelijа (Brojgelovа slikа), Renesansa i velika prekomorska otkrića: Zemljа sveštenikа Jovаnа (Etiopijа), Eldorаdo (Ser Volter Rаli, Volter, 'Kаndid'), CITTA FELICE (oko 2:00)
2) Tomas Mor: Utopija – Eutopia ii outopia? (šestosаtno rаdno vreme, nemа nezаposlenosti, komunаlni život, religijskа tolerаncijа)
Tomazo Kampanela: Grad sunca – nauka, znanje
Fransis Bejkon: Nova Atlantida – Nauka, Solomonov dom
Johan Valentin Andrea: Kristijanoolis
Fransoa Rable: Gargantua i Pantagruel – Telemska opatija (oko 3:00)
3) Industrija i mašina: Belami ,,Pogled unatrag" i Moris ,,Vesti niotkuda", Revolucija: Marksizam, socijalizam, komunizam, anarhizam, Pariska komuna(2:00), Fric Lang : Metropolis (Insert iz filma: 1:00)
4) XX VEK – Distopija, Zamjatin, Orvel, Haksli
Srpska avangarda: Zenitizam i Micićev Barbarogenije, Vinaver, Burleska gospodina Peruna Boga groma(2:00)
Džejms Hilton, Frenk Kаprа, ,,Izgubljeni horizont" 1936. ŠANGRI-LA (INSERT IZ FILMA: 2:00)
'60te I '70te: Obnova interesovanja – Hipi komune, feminizam,
Ursulа Le Guin, Čovek prаznih šаkа
5) Utopija danas
Alan Mur - ,,V kao vendeta", ANONYMOUS (2:00)
,,Big rock candy mountain" (O BROTHER, WHERE ART THOU?, 2000) SPOT (2:17)

Profesorka Đergović Joksimović je imala nezahvalnu ulogu da govori poslednja, program je kasnio, narod se razilazio, ali ona je uspela da kaže gotovo sve što je naumila, a što se iz priloženog vidi da nije malo. Iako je ovo, barem meni, više nego poznata tematika, uspela je da pronađe i prikaže i neke manje poznate stvari, a iz lakoće prezentacije se vidi da je profesor, odnosno da vešto drži pažnju slušalaca.

Dobro organizovano veče, koje je još jednom pokazalo da ljubitelji fantastike nisu i ljubitelji avangarde, što se na prvi pogled može činiti čudnim, ali, kad se bolje razmisli i sagleda kuda ide savremena fantastična proza, i nije tako nelogično...

Predšjednik i jedino avangardno obučeni predavač

Izdanja Instituta
Mica

Ghoul

hvala, mićo, na izveštaju.

moj će biti spreman sredinom iduće nedelje.

do tada, ko zna, možda zakk i abn odluče da obznane svoje fotke koje su neumorno škljocali tokom suvin-govorancije, ali ih za sada ljubomorno kriju.
https://ljudska_splacina.com/

Dacko

Hvala na izveštaju i slikama. Naročito mi se dopala slatka dama u crvenim cipelicama, tim lepša što se vidi da nije pozirala, a i tema njenog izlaganja najviše odgovara mojim interesovanjima - bilo bi sjajno kad bi se to o prevodima i prilagođavanju negde moglo i pročitati. 

Mme Chauchat

Mića, heroj rada, izdržao do kraja! I hvala na slikama :)  EDIT: A avangarda i moje izlaganje... ehhh. Zbog kašnjenja i nenaviknutosti na javno izlaganje otfikarila sam čitavu drugu planiranu polovinu (o domaćoj knj. i fantastici), što je svakako doprinelo... hm... utisku.

Meho Krljic

Stvarno, Mićo, masiv rispekt za izveštaj i slike. A Jevtropijevićki mad props za, siguran sam interesantno predavanje o interesantnoj temi.  :lol:

džin tonik

vec n-ti put ne mogu se nagledati slika zene u sarenom. kao da promatras umjetnicko djelo.

Mme Chauchat

Quote from: zagor-te-gay on 19-05-2012, 13:41:31
vec n-ti put ne mogu se nagledati slika zene u sarenom. kao da promatras umjetnicko djelo.
Kubističko, priznaj, zoško.  :mrgreen:
Fala svima a zabludelim dušama koje misle da to može biti interesantno obećavam trosatno tet-a-tet predavanje o temi! Kafa i kisela voda opcionalni.  xnerd

lilit

desigual je neizbežan, vidim ja. :) jevtro, preslatka si i žao mi je što ne dođoh.

btw, neke fotke nedostaju, mića cenzuriše određene predavače? :lol:

džin tonik

Quote from: Jevtropijevićka on 19-05-2012, 13:46:43Kubističko, priznaj, zoško.  :mrgreen:
...

hoffe nun nicht angeeckt zu haben.

Mme Chauchat

Keineswegs. Und jetzt hab ich auch ein neues Wort dazugelernt!

Mica Milovanovic

Pa svi su tu. Ne razumem šta cenzurišem. Inače sve su učinili da jadnom fotografu onemoguće fotografisanje. Stavili su dva mikrofona ispred glava predavača. Sakrili se u ćošak. Pored toga, bio je mrkli mrak za vreme nekih predavanja - pogotovu Marije Šarović, pa sam jedva isfotošopirao i ovo što se vidi...
Mica

Ghoul

divča

Utorak 12. 6. u 20:00, Dom kulture Studentski grad, Studio 26

Predstavljanje romana

ODA MANJEM ZLU

Voje Čolanovića

Razgovor ca autorom

Voja Čolanović (1922) jedan je od najstarijih autora na našoj sceni, ali je prošle godine objavio novi roman Oda manjem zlu, koji se našao u najužem izboru za NIN-ovu nagradu i dobio nagrade Bora Stanković i Stevan Sremac. Od kraja pedesetih godina, Čolanović je objavio zbirke pripovedaka Osedlati mećavu, Miris promašaja i Osmeh iz crne kutije, za koju je dobio Andrićevu nagradu, kao i romane Druga polovina neba, Pustolovina po meri, Telohranitelj, Levi dlan, desni dlan, Zebnja na rasklapanje (NIN-ova nagrada za 1987), Džepna kob i Lavovski deo ničega. Glavni junak novog Čolanovićevog romana je pedesetogodišnji molekularni biolog iz Beograda, Janko Đapa, koji na seminaru u Salcburgu upoznaje koleginicu iz Finske Minu Aho. Iako su oboje u braku, započinju strasnu ljubavnu vezu. Nakon toga, Mina se iznenada javlja Janku da dolazi u srpsku prestonicu i to na samo jedan dan. Oda manjem zlu je ljubavni i avanturistički, ali i intelektualni roman, duhovit i ironičan, napisan jezički atraktivno i dinamično, sa mnoštvom intertekstualnih veza iz polja umetnosti, (pop)kulture, različitih društvenih fenomena, istorije, politike, sa Beogradom koji je treći glavni junak.
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Ghoul

sreda, 13 jun
16h
muzej kinoteke
promocija knjige p. bogdanovića o džonu fordu
u izdanju kinoteke i nkc-a

Mica Milovanovic

Ne stigoh da kažem da sam bio na projekciji restaurirane verzije Metropolisa, prvog dana Festivala nitratnog filma.
Mnogo lepo...
Mica

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

lilit

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 11-07-2012, 19:08:45
kako stvari stoje, moja je za vikend: http://www.kunsthallewien.at/cgi-bin/event/event.pl?id=4625&lang=en

bolje bi ti bilo da prokrijumčariš NAŽIVO uz ovo, uslikaš to, i uzmeš 1 katalog za mene.

zakk

lilit

Zaboravih Nazivo poneti u omiljeni grad, al posto Gul ne voli Kjubrika, nekako se provukoh bez modrica. Ako omanem za vikend, javlja mi se da su mi zagarantovane. Pa ti budi zensko!!!

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 11-07-2012, 22:28:59
posto Gul ne voli Kjubrika

to, to, dodaj i so na ranu, i kad si već kod toga, zavrti malo taj nož, nemoj da stoji u mestu! :cry:

lilit

lilit

Skoknuh na kratko: http://bit.ly/Mt5p8W

Živeo ti nama 150 godina Gustave!!!!

lilit

btw :lol:,

QuoteWas Gustav Klimt, the High Priest of Art Nouveau painting in Vienna, also the first ever tweeter? Consider the following, sent to his one-time lover, model, muse and soulmate, Emilie Flöge:
Berlin, November 10, 1907
"Sunday morning. Hit the hay very late last night, up late today. – most threatening lack of oxygen, etc. Theatre in evening Twelfth Night at Reinhardt. Conference rather boring."
Or the following:
Madrid, October 30, 1909
"Rain, cold. Yesterday Prado and private collection [...] Collections not very impressive in order to see a few good paintings one has to look at the whole lot of them."
Paris-Madrid train, October 25, 1907
"Am writing this card close to the France-Spain border. The whole journey will take 26 hours. Horrible!"

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/austria/vienna/9398550/Vienna-celebrates-Gustav-Klimts-150th-anniversary.html

zakk

Telegraf naplaćivao po slovu?

Ghoul

U okviru akcije "Ghoul International" zadovoljstvo mi je i čast obavestiti vas o sledećem: časopis LIKE! koji izlazi uz zagrebački JUTARNJI LIST objavio je u svom najnovijem broju temat koji pokriva jesenja kulturna dešavanja u regionu, pa su tako i mene zamolili da preporučim nekoliko iz Srbije.

detalji, ovde:
http://ljudska_splacina.com/2012/09/ghoul-likes-fantastic-crumb.html

Melkor

Umetničko-inženjerski kolektiv "Karkatag" organizuje festival interaktivnih mašina "Četiri mehaničke tačke" u nedelju, 21. oktobra od 12.00 do 17.00, na četiri različite lokacije u okolini Kalenić pijace na Vračaru.
Festival će na uglu Maksima Gorkog i Kalenićeve otvoriti mašina "Besnilo", koja će uz nekoliko okreta pedala proizvesti hiljade balona od sapunice. Posetioci će moći da trče u džinovskom točku za hrčka, vide i probaju interaktivnu mehaničku baštu ili slušaju nastupe muzičara na mehaničkim muzičkim instrumetnima. Ove instalacije biće postavljene na uglu Mutapove i Makenzijeve ("Kad bi se gađali tramvajima" u 15.00), na proširenju trotoara u Kursulinoj 38 ("Kinetička bašta" od 12.00 do 17.00) i javnoj garaži kod Kalenić pijace ("Muzika iz zupčanika", 12.00 do 17.00, povremene muzičke improvizacije muzičara i prolaznika).
Ovaj događaj, kao i pripremne radionice, podržali su Sekretarijat za sport i omladinu i opština Vračar. (Beoinfo)

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

IvanK

25. Oktobar 2012  :shock:

1. Otvaranje izložbe Autopsia Specus Oblivionis u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine
2. Promaocija monografije AUTOPSIA, izdanje MSUV, autor Vladimir Mattioni

http://www.msuv.org/

Alexdelarge

Od sledeće srede novi ciklus u Biblioteci grada Beograda!

7.11. Gojira (Godzila) [1954, dir-Ishiro Honda]
14.11. Hausu (Kuća) [1977, dir-Nobuhiko Ohbayashi]
21.11. Ranpo Jigoku (Rampo Noir) [2005, dir-Akio Jissoji, Atsushi Kaneko, Hisayasu Sato, Suguru Takeuchi]
28.11. Ju-On (Kletva) [2002, dir-Takashi Shimizu]
5.12. Chakushin Ari (Propušten Poziv) [2003, dir-Takashi Miike]
12.12. Audition (Audicija) [1999, dir-Takashi Miike]
19.12. Batoru Rowaiaru (Kraljevska Bitka) [2000, dir-Kinji Fukasaku]
26.12. Tokyo Zankoku Keisatsu (Tokijska Gor Policija) [2008, dir-Yoshihiro Nishimura]
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

zakk

Taman, "Audicija" pada pre Čitaonice pa može i da se pogleda...

Perin

Pink Floyd tribute bend, Brit Floyd će gostovati u Sarajevu i Banja Luci u novembru.

Sarajevski koncert će se održati 3. novembra, u Olimpijskoj dvorani J.A. Samaranch, a banjalučki će se održati tri dana poslije, 6.11. u dvorani Borik.

Jehej!

Alexdelarge

Mme Chauchat

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/16/Kultura/1202364/Klimt+u+Beogradu.html

QuoteIzložba "Klimt u Beogradu" otvorena je u Galeriji "Progres", povodom 150 godina od rođenja čuvenog austrijskog slikara. Reprodukcije šesnaest poznatih dela Gustava Klimta biće dostupne javnosti do 13. novembra.

Povodom 150. godišnjice rođenja čuvenog austrijskog slikara Gustava Klimta, u Galeriji "Progres" otvorena je izložba "Klimt u Beogradu". Priredili su je grad Beč i Kontaktni biro grada Beča u Beogradu.

Snimci izložbe "Klimt u Beogradu"

Gustav Klimt je najreprezentativniji slikar austrijskog artnuvoa, likovnog pokreta koji je bio uvod u modernizam.

Kao začetnik secesije, Klimt je u građenju svojih dela koristio nove dekorativne oblike ukrašavanja. Dominantan motiv je ženska figura, a preovlađuju žuti i zlatni tonovi.

Jedna od najčešćih Klimtovih tema je senzualnost. Na svojim delima prikazuje snove, ljubav, vizije. Slobodno izražava senzualne sadržaje, želje telesnog.

"Mi prikazujemo deo opusa Gustava Klimta, ali i neka dela koja više ne postoje u originalu. Ovde je prikazana čuvena kopija 'Poljupca'. Razlog što se eksponati ne mogu prikazati u originalu jeste što se mnogi od njih nalaze u privatnim kolekcijama", rekao je kustos izložbe Manfred Tumberger.

Klimtova inspiracija bili su grčka i egipatska umetnost, stari majstori, ali i Direr. Njegov posebni stil i kreativni doprinos austrijskoj umetnosti je veliki.

"Ovo jeste putujuća izložba namenjena jugoistočnoj Evropi. Pre Beograda prikazana je u Bukureštu, Budimpešti, Ljubljani i Zagrebu. Posle Beograda planirano je da se prikaže u Sofiji", dodao je Tumberger.

Ovaj "slikar žena", kako ga mnogi nazivaju, žene je prikazivao ikonično. Tvorac je nove slike misterioznih alegorijskih kompozicija.

Publika širom sveta voli Klimta, a Beograđani će u Galeriji "Progres" do 13. novembra moći da vide reprodukcije 16 njegovih poznatih slika.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

zakk

Mme Chauchat

Pa, kad vidim da je u pitanju putujuća izložba REPRODUKCIJA namenjena varvarima jugoistočne Evrope... srce mi se cepa -.-

Ghoul

Quote from: Jevtropijevićka on 07-11-2012, 13:05:58
Pa, kad vidim da je u pitanju putujuća izložba REPRODUKCIJA namenjena varvarima jugoistočne Evrope... srce mi se cepa -.-

a još to lažljivo 'objašnjenje':
"Ovde je prikazana čuvena kopija 'Poljupca'. Razlog što se eksponati ne mogu prikazati u originalu jeste što se mnogi od njih nalaze u privatnim kolekcijama."

da nisam možda u belvedereu gledo POLJUBAC u reprodukciji?  :x

lilit

nisi guli, nisi.

a i segantini je original.  :lol:

jevtro, koliko jos puta treba da te zovem da dodjes?

ova je moja u petak ili subotu: http://www.leopoldmuseum.org/en/exhibitions/46/nude-men

Mme Chauchat

Zovi me dok ne budem imala para i vremena viška!!! A ti tvoji golaći mi svi redom deluju kao da nisu rađeni za žensku publiku -.- Čak i onaj Lujzin užas.

Ghoul

Ghoul

IZMENA U ZADNJI ČAS: LOKACIJA ČITAVOG BAROUZ DEŠAVANJA POMERA SE i sad je to TRIBINSKA SALA, NA I SPRATU (kod američkog ćošeta), jer U ISTO VREME u velikoj sali boravi premijer!  xuss

Mme Chauchat

Установа културе ,,Вук Караџић"
14.11.Среда 19.00ч.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ РАСТКА КОСТИЋА: ,,МЕСО БОГОВА"
Издавач ,,Атос" - Београд
Мултимедијална сала, улаз слободан

"Месо богова" доноси тумачење првобитне употребе халуциногена и помаже нам да разумемо ову област.

http://ukvuk.org.rs/knjizevni_program/rastko_kostic/

Milosh

Deluje zanimljivo ovo Meso bogova, je l' ide neko?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Napisah upravo na fejsbuku...

Vratio se sa promocije knjige "Meso bogova", u pitanju je zbornik antrolopoloških ogleda o halucinogenima, koji deluje prilično zanimljivo, i biće još jedna promocija za dve nedelje za one koji su ovu propustili, a možda je i bolje što su je propustili, pošto je ovu tribinu hajdžekovao Vladeta Jerotić koji je pričao o svemu i ničemu više od sat vremena, jedva se i dotičući teme, a uz prisutnog popa među sagovornicima on je bio taj čije je izlaganje uglavnom bila hriščanska propoved gde joj mesto nije - i to suptilno otprilike koliko i čekić u glavu - i to uz tako sumanute digresije da tu ni tabernanthe iboga (iz onog dela tribine koji je imao smisla) ne bi pomogla da priča dobije nekakav smisao; sad ću morati da pustim najsatanističkiji blek metal ne bih li dostigao nekakav ekvilibrijum...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Alexdelarge

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Alexdelarge

Dragi prijatelji,

Ovog decembra slavimo 22. rođendan i polako se spremamo za doček Nove godine.

Tim povodom pozivamo vas, naše najdraže prijatelje, da nam se pridružite!

Tokom decembra vam "popuštamo" i imate mogućnost kupovine naših izdanja po cenama nižim od 30% do 80%.

Raspored "POPUŠTANJA":

od 3. do 5. decembra - edicije Ars, Monografije, Časopisi i CD

od 6. do 8. decembra – edicije Gral i Klepsidra

od 10. do 12. decembra – edicije Marketing i Menadžment i Multimedija

od 13. do 15. decembra – edicija Polis

od 17. do 19. decembra – edicije Agora i Imago

od 20. do 22. decdembra – edicije Opstanak, Biblioteka plus, Museum i Didacta

A svako ko nas poseti u Gospodar Jovanovoj 63. kupi dve knjige između 16 i 17 časova, treću dobija za dinar!

Vaš Clio