• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sta se lepo dogadja ovih dana

Started by sivka, 20-11-2007, 21:42:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

-_-

Koncert Hju Lorija je prosao.
Nisam isao, a iskreno nisam ni imao nameru (on ce za mene uvek biti porucnik Dzordz),
vec sam hteo da okacim izvestaj sa koncerta, iz jednostavnog razloga:
ne pamtim da sam ikad procitao bolji izvestaj! Sve pohvale autoru!

Hju Lori u Sava centru: Beograde, živeli!

Meho Krljic

Ali ko je autor??? Devedesetdvojka njegov identitet krije na bizaran način.

-_-

Da, ne shvatam zasto.
Ali ko god da je, pohvala je zasluzena.

Ghoul

Dani banice u Beloj Palanci

Na "Danima banice" takmičenje u pripremanju ovog specijaliteta

Od 15. do 17. avgusta u parku ,,Vrelo" u Beloj Palanci, zainteresovani će moći da posete gastro-turističku manifestaciju ,,Dani banice 2014".

Prema najavama organizatora, osim takmičenja u pripremanju banice, u revijalnom delu će posetioci moći da vide bogatu ponudu suvenira i rukotvorina, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i da probaju gurmanske specijalitete ovog kraja.

- Posetioci će, između ostalog, imati prilike da probaju jela od belopalanačke paprike ,,vrtke", belmuž, izviđački pasulj, lovačku i golubarsku mućkalicu, ribarski i planinarski kotlić. Želja nam je da na ovaj način sačuvamo od zaborava tradiciju ovog kraja, kao i stare kulinarske recepte naših baka koji su se vekovima prenosili s kolena na koleno – navode iz Turističke organizacije Bela Palanka.
Trodnevnu manifestaciju pratiće i bogat kulturno-umetnički program.

Folklorci, trubači i Miroslav Ilić

Za petak, 15. avgust, na pozornici ,,Vrelo" najavljen je nastup folklornog društva ,,Remizijana" i Snežane Spasić i grupe ,,Naissa".

U subotu, 16. avgust, posetioci će imati prilike da čuju prvu trubu sveta Dejana Petrovića i ,,Big bend".

Poslednje večeri manifestacije, 17. avgusta, biće služena ,,džinovska banica" koju priprema prošlogodišnji pobednik, a goste će zabavljati Miroslav Ilić.

Organizatori ističu da će ovogodišnji, deveti ,,Dani banice" okupiti preko 150 takmičara iz nekoliko zemalja i više hiljada posetilaca.
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

Koja je razlika između banice i gibanice?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Nightflier

Koliko vidim, ovo je savijača, dok je gibanica ili gužvara, ili se kore slažu jedna preko druge (premda je to za mene pita sa sirom i samo gužvaru priznajem kao gibanicu :) )
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

scallop

Kad su ovi naši sa juga Srbije prvi put videli banicu, rekoše: "Vidi gi banica." I ostade gibanica.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: scallop on 07-08-2014, 11:30:21
Kad su ovi naši sa juga Srbije prvi put videli banicu, rekoše: "Vidi gi banica." I ostade gibanica.

koješta.
da je tako, rekli bi: 'gle gu banica!' - dakle, zvala bi se GUBANICA.

scallop

Quote from: Ghoul on 07-08-2014, 12:37:59
Quote from: scallop on 07-08-2014, 11:30:21

koješta.
da je tako, rekli bi: 'gle gu banica!' - dakle, zvala bi se GUBANICA.

To bi tvoji, sa jugoistoka Srbije pravili gubanicu. Koj gu zna, mož' gu prave? Toa na slička e banica, a Jolanda bi rekla da ke zbrčka banička. Banica se uvija i kida kad se jede, a gibanica bi pre bila ono što Vikan vika - gužvara. U Šumadiji prave GIBANICU i ona se seče kad se jede. (Ovo za Alexdelarga).
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: scallop on 07-08-2014, 12:54:07
To bi tvoji, sa jugoistoka Srbije pravili gubanicu. Koj gu zna, mož' gu prave?

ne pričaj koješta, skalope, i ne vređaj mi familiju.

moja pokojna baba je pravila banicu - sukanu a ne gužvanu - i njena banica je izgledala slično ko ove na slici (samo bolje).

ko je čito ZAVODNIKA, setiće se da i ta sukana banica figurira u romanu...

scallop

Sva izvinjenja tvojoj pokojnoj babi koja je sukala banicu i Najtflajerovoj koja je gužvala banicu, a bogami, i Jolandinoj babi koja je razbrkavala banicu. Sad, kad bi znao zašto se banica zove banica, pa da se izvinim i tebi, ali, kao Profesor, ti o tome pojma nemaš. xfrog

Ghoul

Quote from: scallop on 07-08-2014, 13:35:32
Sva izvinjenja tvojoj pokojnoj babi koja je sukala banicu i Najtflajerovoj koja je gužvala banicu, a bogami, i Jolandinoj babi koja je razbrkavala banicu.

od koga je, dosta je.

drugi put svoje beslovesnosti ipak usmeravaj na žive i aktivne učesnike foruma a ne na njine familije.
nije lepo.

a što se tiče tajne reči banica, ako očekuješ da će neko da te moli - slobodno možeš da je poneseš u grob.

scallop

O idiotlucima ne raspravljam. Ako je jugoistok Srbije tvoja familija, izvinjavam se i jugoistoku Srbije. Izvinjavam se i Šumadiji i Istočnoj Srbiji, Pomoravlju i Podunavlju, a i Vojvodini, ako ima neku žalbu na mene. Pardon, i Novopazarskom Sandžaku, ako i tamo ima neki mamlaz kome sam se zamerio.

Agota

to je nesto slicno kao sto je pravila moja baka. ona uglavnom zamesi testo i podeli ga nekad na 4, nekad na 8 delova ,i i ondak te jufkice prekrije krpom ,i to stoji tako pola sata, valjda, mozda i manje ,pa onda oklagijom razvije , a majka isto to samo uvek podeli na 4 i isto sve samo ne razvija oklagijom nego razvuce rucno i ne puca , NEVEROVATNO, cini mi se da jufkice premazuje uljem .uglavnom za nadev ide rendani krompir. a fenomenalno to radi i drugaricina baka-muslimanka iskljucivo sa cistom teletinom (ne znam kako joj uspeva, obzirom da  sama napravi tu smesu. kod kuce melje meso jer ne zeli da joj u kasapnici samelju jer tu prolazi i svinjsko)  i to izgleda otprilike kao cevap pita. savrseno.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

p.s. samo da znate da je pita-banica pecena u sporetu na drva mnogo ukusnija, naravno u demirliji. to se podrazumeva.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Agota

Albedo 0

Agota

Nightflier

Quote from: scallop on 07-08-2014, 13:35:32
Sva izvinjenja tvojoj pokojnoj babi koja je sukala banicu i Najtflajerovoj koja je gužvala banicu, a bogami, i Jolandinoj babi koja je razbrkavala banicu. Sad, kad bi znao zašto se banica zove banica, pa da se izvinim i tebi, ali, kao Profesor, ti o tome pojma nemaš. xfrog

Mojoj nemaš za šta da se izvinjavaš :) Baba nije nešto posebno nadarena za peciva, ali je zato prababa bila car. Sada me Agota podseti da je prababa vrlo često pravila ovakve pite, isto meseći domaće kore, ali uvek sa nekim nadevom koji nije sir a nije ni meso. Najčešće je to bio krompir, ali se maglovito sećam i pita od kupusa. Voleo sam neku slatku pitu od pirinča, ali se ne sećam da li je bila ovog tipa. Enivejz, jedina razlika koju mogu da uočim jeste u savijanju. Odnosno, moje babe su uvijene kore slagale u tepsiju jednu do druge, a ovde se savijaju u krug.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

10.10.2014, 22:19
FESTIVAL DUVAN ČVARAKA

Deveti po redu Festival duvan čvaraka biće održan sutra uz učešće preko 50 mesara, pretežno iz Valjeva i okoline. Kao i prethodnih godina na ovom jedinstvenom festivalu  čvaraka  mesari će se takmičiti u pripremanju duvan čvaraka. Ove godine Organizacioni odbor Festivala je, u dogovoru sa proizvođačima i prodavcima, odlučio da cena čvaraka bude najviše 1000 dinara.

Veseljko Belušević, član Organizacionog odbora kaže da će mast koja bude istopljena prilikom pripreme čvaraka, po dogovoru sa učesnicima, biti donirana, a naknadno će biti odlučeno i kome".
Đorđe Milanović, predsednik Organizacionog odbora Festivala je najavio program, koji  počinje već u 7 časova potpaljivanjem oranija. "U 10 časova je prodajna izložba, a svečano otvaranje festivala je zakazano za podne. Nakon otvaranja sledi kulturno – umetnički program u kome učestvuju ,,Abrašević", ,,Krušik", ,,Đerdan", ,,Izvor", Etno grupa ,,Kolubarke" i Horić ,,Srculence". U 14 časova koncert Mirjane Aleksić zvezde Granda, dok je proglašenje pobednika  u 15.30 časova. I na kraju u čast pobednika biće održan koncert Milana Topalovića Topalka u 16.00 časova na platou Centra za kulturu, dok će oranije i takmičarski deo biti sa druge strane Kolubare", najavljuje Milanović.
Izložbeno prodajni i kulturno zabavni deo festivala biće održan na platou Centa za kulturu. Iz gradske kase za ovogodišnji Festival duvan čvaraka izdvojeno je blizu million dinara.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

sad je ionako dockan, a ko je guglao, video je i slike i lokaciju:

VALjEVO - Festival duvan-čvaraka će deveti put biti održan na obali reke Kolubare, naspram Centra za kulturu.

http://www.novosti.rs/vesti/turizam.90.html:514000-Valjevo-Festival-duvan-cvaraka

Father Jape

Da okačim i ovde:

http://us9.campaign-archive2.com/?u=005a977c12617915be8bcffe7&id=46615d029e&e=4041fea9bd

У суботу, 15. новембра, одржава се International Games Day @ your library. Србију ће са великим задовољством представљати  Универзитетска библиотека ,,Светозар Марковић" која ће од 12 часова понудити занимљив садржај.
   Заинтересовани могу да се пријаве на Minecraft Hunger Games Tournament, за који имамо два слободна места и Global Gossip Game, нову и веома занимљиву игру у којој је број учесника неограничен.   Global Gossip Game траје само пола сата (од 14 до 14.30 часова). Ова игра се базира на нама познатој игри ,,глувих телефона", али је у знатној мери измењена и прилагођена мало старијим ученицима-студентима.    Minecraft Hunger Games Tournament је турнир конципиран на трећем делу филма Игре глади, чија премијера се одржава недељу дана пре овог турнира. У суботу у 15 часова наши играчи (Дистрикт 11) играју против играча из других библиотека, а уколико победе у својој групи, играју финале које ће се одржати у 22 часа. Окружна библиотека Ен Арбор из америчке државе Мичиген обезбедила је софтвер за Minecraft Hunger Games турнир.
Бонус!
У сарадњи са Америчким кутком организујемо играње креативних друштвених игара у просторијама библиотеке у суботу 15. новембра од 12 до 16 часова, придружите нам се.   Најаву можете погледати и на нашем сајту.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

Pomažući ovom dečku da plati kaznu za to što je RENOVIRAO stajalište pomažemo sebi

ako neko nije u toku:

Aktivista Filip Vukša kažnjen sa 60.000 dinara zbog renoviranja stajališta

Filip Vukša, poznati beogradski aktivista koji se već godinama samostalno bori za uređenje grada, kažnjen je sa 60.000 dinara zbog samoinicijativnog renoviranja dva stajališta gradskog prevoza u Ustaničkoj ulici.

http://www.bizlife.rs/vesti/73942-aktivista-filip-vuksa-kaznjen-sa-60000-dinara-zbog-renoviranja-stajalista

Mica Milovanovic

Ali, ako ostavimo na stranu sentimentalnost i nesuvisle razloge kazne, apsolutno je nedopustivo da neko sam renovira nečije tuđe vlasništvo, pa makar to bilo i "gradsko", ako ga tako nazovemo.
To je kao kad bih ja sad, primećujući da je neko nešto oštetio na nasipu kod Save, samoinicijativno uzeo da naspem dva šlepera zemlje i "popravim" stvar. Ja znam kako se to radi, znam da to treba da se uradi, gotovo sigurno neću napraviti štetu, ali to naprosto ne sme da se radi.
U uređenim zemljama postoje postupci i procedure kako se šta radi. Ako zanemarujemo te postupke, priznajemo da smo "bantu" zemlja. A to ne bi trebalo nikome dopustiti, pa ni dobronamernim i ostalim aktivistima.
Mica

Mica Milovanovic

No, da pređemo na zanimljivije stvari:

Gde otići večeras?

1) Књижевно вече ПРЕДРАГ ТОДОРОВИЋ "АНТОЛОГИЈА СРПСКОГ ДАДАИЗМА"
Мала сала, четвртак, 13. новембара 2014. у 19.30
Учествују: Александар Петров, Гојко Тешић, Драган Бошковић и аутор

2) Predstavljanje autorke – HERTA MILER
Četvrtak 13.11. u 20:00, Klub Magistrala
Učestvuju: Nebojša Barać, Jan Krasni i Maja Adžić Herta Miler je rođena '53. u Rumuniji, od '87 živi u Berlinu. Posle studija germanistike i rumunske književnosti prevodila je u fabrici, iz koje je izbačena zbog odbijanja saradnje s rumunskom tajnom službom. Prvi roman Niderung ('82) cenzurisan je u Rumuniji, a necenzurisan ilegalno prebačen u Zapadnu Nemačku. Nagrađivana je brojnim međunarodnim nagradama za dela: Kralj se klanja i ubija, Bleda gospoda sa šoljama moke, Zver srca, Lisac je oduvek bio lovac, Ljuljaška daha... Komitet Nobelove nagrade za književnost ('09) rekao je da je Herta Miler "s koncetracijom poezije i objektivnošću proze nacrtala zaboravljene pejzažebezavičajnosti", koja predstavlja suštinski problem modernog čoveka. Izdavačka kuća Laguna objavila je romane Ljuljaška daha i Čovek je veliki fazan na ovom svetu. U pripremi je Životinja srca, aovih dana izdavačka kuća Zlatni zmaj objavljuje knjigu Lisac je oduvek bio lovac. ,,Herta Miler i u ovom romanu iz '92 moćne poetske slike povezuje s ritmičnom prozom, a rezultat je jedinstveno književno suočavanje s užasima totalitarizma, ali i s užasima koji dolaze posle totalitarizma. S najvećim od svih užasa – s beznađem. Jer koliko god diktatori strašni bili u jeku svoje vladavine, oni su to što jesu samo zato što iza njih stoji moćna mašinerija od čije volje, to jest interesa zavise svi i sve. I sami diktatori. Samo ,,jedan kaput zamenjuje drugi". Jer lisac je oduvek bio i biće lovac.  Maja i Nebojša Barać

3) Промоција новог романа Бранка Димитријевића – Живот као реклама за пивоУчесници: Димитрије Војнов , итд.http://www.carobnaknjiga.rs/chest/najava%20350.jpg
Mica

Agota

Quote from: Mica Milovanovic on 13-11-2014, 09:06:45
Ali, ako ostavimo na stranu sentimentalnost i nesuvisle razloge kazne, apsolutno je nedopustivo da neko sam renovira nečije tuđe vlasništvo, pa makar to bilo i "gradsko", ako ga tako nazovemo.
To je kao kad bih ja sad, primećujući da je neko nešto oštetio na nasipu kod Save, samoinicijativno uzeo da naspem dva šlepera zemlje i "popravim" stvar. Ja znam kako se to radi, znam da to treba da se uradi, gotovo sigurno neću napraviti štetu, ali to naprosto ne sme da se radi.
U uređenim zemljama postoje postupci i procedure kako se šta radi. Ako zanemarujemo te postupke, priznajemo da smo "bantu" zemlja. A to ne bi trebalo nikome dopustiti, pa ni dobronamernim i ostalim aktivistima.

Naravno Mico, naravno! xcheers

Ghoul

slažem se, mićo, sve je tako kako kažeš - s tim što mi ipak živimo u 'bantu' zemlji... :(

nego, baš zato sam ovu vest okačio ovde, a ne na DRUŠTVU, ne na SRBIJI DANAS... dakle, kad se već momak prevario i odao nedopuštenim aktivnostima, evo prilike da ga sretnete i kažete mu to u lice, kako ne bi ponavljao greške, a ako oćete, dajte mu i neki dinar da lakše otplati tih 60 iljada ovoj našoj 'bantu' državi.

Джон Рейнольдс

Quote from: Mica Milovanovic on 13-11-2014, 09:06:45
Ja znam kako se to radi, znam da to treba da se uradi, gotovo sigurno neću napraviti štetu, ali to naprosto ne sme da se radi.

Па, очигледно је и Филип знао како се реновира стајалиште јер ако фотографије нису лажне, стајалиште сада изгледа боље од оног ругла које је било пре тога.

Неке ствари су просто здраворазумске - хајде сад и да не чистимо снег јер постоје оне грталице, хајде да не уређујемо зелене површине испред зграда јер зна се ко је за то задужен, кажњавајмо комшије које се дрзну да окрече ходник зграде у којој живимо, итд. Није се Филип ухватио насипа, бране, атомске електране или ограде на мосту па да нестручно преуређује - мало је офарбао две шипке и ставио сличицу између. САМО ТО.

Али да, претпостављам да је "неовлашћено коришћење градског грба у маркетиншке сврхе" стварно недопустиво у ова модерна времена. Како је општепознато да је мене време прегазило и да не пушим те модерне џиџе, Филип ће добити два сома динџи од мене, нек их попије с другарима што се мене тиче.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mica Milovanovic

Ne može to Džone tako. Upadaš u klasičnu srpsku priču. Zakon ne može da se poštuje kako je nekome ćef, kako je zdravorazumski opravdano. Zakon je tu da se poštuje. Dok to u glavi ne rešimo neće nam biti bolje.
Mica

Джон Рейнольдс

Да, Мићо, и не бих да сад звучим лицемерно јер сам се и сам више пута позивао на слова закона (тема о педерској паради је пуна тога). Међутим, има закона и закона, зар не? Постоје неки који нису нужно лоши (као што је овај о коме сада у тангенти расправљамо), али је држати се њега као пијан плота у овом случају контрапродуктивно јер је Филип човек који ради на побољшању живота грађана, дакле свих нас. Ради, не чука по интернету ко ја сад. Мислим да и то треба и те како узети у обзир; на крају крајева, имао си (да се вратим на моју другу реченицу) законе који су ограничавали људима разна права и фаворизовали друге; да није било оних који су радили против таквих закона (расних, рецимо, који су постојали у многим "цивилизованим" државама још у време које старији људи, још живи, памте), да су се сви држали крилатице "закон је ту да се поштује", никаквог кретања (намерно не кажем "напретка") не би било.

У граду где се вандализам решава тако што пандури поделе пар шамара и пусте стоку да крља даље, кажњавати човека који је узео да нешто од тога сам поправи... поразно је на свим нивоима јер ограничава чак и оне малобројне који желе и вољни су да учине да свима буде ако не боље, а оно пријатније.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

vlast je stvarno mogla da reaguje na neki bolji način, pošto ja ne vidim da su naglasili nešto tipa da svako zainteresovan da bilo šta renovira svrati u opštinu i traži dozvolu, kao i građevinsko uputstvo koje bi mu dali u nekom zavodu za izgradnju ili šta već. Nego su samo bubnuli kaznu, koja ima smisla jer spada u istu grupu kao i kada bi upao u komšijino dvorište i ti odlučivao hoće li ovaj da uzgaja ruže ili ne

on nije sarađivao sa vlastima pa mu oni na neki način vraćaju istom mjerom, iako bi dugoročno gledano mogli da naglase to neko ''javno-privatno partnerstvo'', ko zna koliko komšiluka bi nešto popravilo u svojoj ulici, ako bi postojala inicijativa s vrha

dakle, oni se tačno drže slova zakona ali istovremeno iskorijenjuju bilo kakvu motivaciju da građani nešto i sami poprave

neko kompromisno rješenje bi bilo da ga oni kazne a onda zajedno sa njim pokrenu kampanju o renoviranju javnih objekata, u kojoj bi ovaj na neki način i isplatio kaznu

time bi bio ispoštovan i zakon i bila poslata dobra poruka građanima

scallop

Slažem se 100% sa Džonom. To znači da očekujem da mi objasni kako i ja da doniram Filipu dva soma dindži.

Ghoul

Quote from: scallop on 13-11-2014, 13:43:25
Slažem se 100% sa Džonom. To znači da očekujem da mi objasni kako i ja da doniram Filipu dva soma dindži.

piše već na linku koji sam okačio.

scallop

Ghoul

ovde vukša kaže KAKO da mu pomognete, ako želite:

Quote from: Ghoul on 13-11-2014, 01:02:27
Pomažući ovom dečku da plati kaznu za to što je RENOVIRAO stajalište pomažemo sebi

Jin Jang

zašto mu plaćat kad je prljo javne površine? jebo bi mu ja mater jer nije on pozvan da sređiva grad.

scallop

Dobro. Sutra ću da odem pred Glavnu poštu.

Meho Krljic

Meni se čini da ovde nema neke velike dileme. Naravno da sistem ne treba da dopušta da se radi mimo propisa jer bi onda svaki lokalni siledžija uređivao autobusku stanicu, park, igralište, dvorište zgrade itd. po svom nahođenju ("Ali deca se sva slažu da kiosk sa plejskavicama na igralištu ispunjava njihove najdublje potrebe. Pa štra ako nemam dozvolu, šta ste vi, neki fašisti?") a to nam ne bi prijalo. S druge strane kada pojedinac ili grupa ljudi, kao u ovom slučaju, učini nešto zaista korisno za zajednicu, što najveći deo pripadnika zajednice prepozna kao poželjno, ta zajednica treba da se ujedini, da, kao što i čujemo, pomogne da se plati kazna ako treba a onda, ako se zvezde lepo poređaju, možda da delegira nekog da u njeno ime pregovara sa vlastima o javno-privatnim ili javno-civilnim partnerstvima kojima bi se ovakve inicijative mogle formalizovati ugovorima - bez potrebe da se menjaju porpisi, ali i bez stihijskog pristupa javnom dobru gde bi i dobronamerni volonter mogao da napravi štetu jer možda naprosto ne poznaje sve parametre problema koji nastoji da reši. Ne poznaje ih uvek ni vlast, da ne bude zabune, ali vlast je neko ipak izabrao i može da je promeni ako ne radi dobro. U ovom slučaju recimo da zajednica ima sreće što neizabrani volonter, radeći na svoju ruku, zapravo zna šta radi, ali ko kaže da će sledeći to znati?

scallop

Bolje Vukša nego nesuvisle mazarije po zidovima. Hajde, Meho, ne obrazlaži naširoko, nego svrati, negde oko pet popodne pred poštu sa šakom kinti, pa od mene imaš i čaj (ako nisi za  xcheers ).

Meho Krljic

Videćemo koliko ću biti u stanju da odvojim vremena & novca  :lol:

Father Jape

Vukša veli malopre na Fejsbuku:

QuoteIMAMO LEPE VESTI – Zahvaljujući zaštitniku građana Saši Jankoviću rešen je finansijski deo problema u vezi sa kažnjavanjem ,,Imamo plan" i mene lično. Sve vas pozivam na upoznavanje i druženje, da zajedno pokažemo da možemo da se ,,suprotstavimo" birokratiji koja nas koči i davi. Sve što je potrebno da ponesete je dobra volja, a da nam pružite je stisak ruke. Nastavljamo sa uređenjem grada, a svaka vaša pomoć biće dobrodošla. Danas sam dobio i obećanje gradonačelnika da grad neće otežavati naš dalji rad.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

scallop

Da ostavim pare kod kuće, a ponesem dobru volju? Eto, čulo nebo da ću utepam guju u džep, pa rešilo problem. Meho, ako dođeš, i dalje stoji za čaj.

Meho Krljic

Notirano, ali ne smem ništa da obećavam jer sutra radim neku konferencijicu pa može da se oduži.

scallop

Pored tebe bi sirotog dečka mogli i u zatvor da ture.

Ghoul

zakk

Pa ko pobedi, čoveče, nemoj to da nam radiš!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

jbm li ga.
to je 'manifestacija' koja traje 10 minuta - ali čovek mora da TAČNO POGODI tih 10 minuta, inače - patka.

prošle godine sam otišo 10 minuta kasnije, i već su sve obrstili, nigde nije bilo ni kockice pitije u tanjirima.

danas sam išo do pošte i da platim struju, i prošo tu 10 minuta PRE najavljene obznane pobednika: nije bilo ni  stolova, ni štandova, ni ništa - samo jedan stočić i razglas s narodnom muzikom.
kažu mi posle da su navodno stvarno delili pitije narodu u 13h, ali ja u 12.50 ne videh ni neki naročit narod a još manje - pitije.

Alexdelarge

hoćeš da kažeš da ti jedeš pihtije? :shock:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.