• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šišanje

Started by crippled_avenger, 23-11-2007, 02:17:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stakmen

The Old Firm Casuals - Casual

lars rancid napravio  skinbend  xaxaxaxa  awfull  shit

Loni

Bata The Constructor

Koja je njegova strategija polemike?

Najpre prvo pljune sagovornika, a ne zna baš tačno zašto i tvrdi da je cilj jednog ekonomskog koncepta jedan.

Kad ga protivnik ispravi i napomene da to ne važi za sve već samo neke podtipove, Bata ode na neki sajt pa se javi odmah kako bolje zna čak i te detalje, o kojima predhodno nije ni sanjao.
Što negira njegovu predhodnu izjavu.

Demagogija, a pritom ponavljanje mantri da je drugi neznalica.
Konstrukcija stavova i znanja drugog bez ikakvog osnova. S Vama se u stvari i ne može polemisati na fer način.

Odakle vam sad to da ja ne znam šta su libertarijanci i da navodno sužavam sve u 3 kategorije?
Ponovo konstrukcija?

Što se tiče libertarijanaca, oni nisu tek tamo neka podvrsta liberala sami po sebi već su povez LIBERALA u društvenom smislu i NEOLIBERALA/ANARHISTA u ekonomskom konceptu.

Kad si liberal po društvenom konceptu, a neoliberal ili čak anarhista po ekonomskom konceptu onda si LIBERTARIJANAC.
Jedna od glavnih njihovih struja su MINARHISTI - specifični po tome da su za minimalno intervenisanje države.

Jedan od najpoznatijih predstavnika libertarijanaca je i moj poznanik (ali ne i ekonomski istomišljenik) Ivan Janković, koji drži sajt KATALAKSIJA.

Vi ćete baš da me učite šta je koji ekonomski koncept preko primera o Milošu Bojaniću. Ha ha.

Albedo 0

Lomi, ne lupaj.

Evo ti moje strategije polemike: Prvo sam otišao na fakultet. I onda sam ga završio.

Quote from: Lom on 17-02-2011, 15:44:19
NEOLIBERALA/ANARHISTA u ekonomskom konceptu.

Anarhija je POLITIČKI koncept.

grumble grumble

Quote from: Bata the Životinja on 17-02-2011, 16:44:06
Evo ti moje strategije polemike: Prvo sam otišao na fakultet. I onda sam ga završio.

..."a onda sam shvatio da sam prepametan i sad se proseravam gde stignem, kako na mom blogu i tako i na drugim mestima... http://www.milkogrmusa.com/2011/02/zasto-volim-ameriku.html#comments "

Albedo 0

pa na Ghouble Ghouble blogu sam baš mnogo srao. Možda bi ti volio da ti češće nešto prokomentarišem?

Alex

Quote from: grumble grumble on 17-02-2011, 19:31:57
Quote from: Bata the Životinja on 17-02-2011, 16:44:06

..."a onda sam shvatio da sam prepametan i sad se proseravam gde stignem, kako na mom blogu i tako i na drugim mestima... http://www.milkogrmusa.com/2011/02/zasto-volim-ameriku.html#comments "

Letimičan pogled je dovoljan da se vidi da je komentar Zoona/Bate/Albeda ispravan (prvi, ostalo nisam čitao), dok strana bloga počinje glupavom tvrdnjom pod tačkom 1.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Savajat Erp

и ја се слажем са Алексом, мада сам ја читао и мало даље, где се све своди на грчевиту борбу Албеда са бројчано надмоћнијим непријатељем, који је често без нормалних аргумената (мада и сам Албедо има пар испада, али ни принети њиховима), одустао сам негде код половине коментара...fuck that shit, I say!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Cornelius

Odgledao sam "Sisanje". Film je ostao iskljucivo na povrsini dogadjaja, prikazujuci posledice, ali ne i uzroke. Transformacija glavnog junaka iz strebera u naci spidermana uradjena je povrsno, bez motivacije. Pravljenje spiska naci nacela i nasilnog ubacivanja istih u radnju, ucinilo je da iz prvog plana nestane ljudska drama i da se sve svede na efekte. Medjutim, ako sam ja dobro razumeo, srpska kinematografija, danas, izgleda upravo tako, efekat na efekat, sto vise prepoznatljivih stvari, da bi se zadovoljile narodne potrebe ili skandalizovao narod. Ali, sta da se radi... Kada bi umetnicki i autorski filmovi bili trazeni, scenaristi i reditelji bi ih radili. Ovako, sve se svede na populizam ili kic.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Mark

[05.02.2011 01:40:15] Фића : Гледао
[5.02.2011 01:40:17] Фића : Туга :(
[05.02.2011 01:40:26] Фића : Ја се само питам како их није срамота...
[05.02.2011 01:40:44] Срба : ма да, ал радиће радњу
[05.02.2011 01:41:18] Фића : ух за шта радњу ?
[05.02.2011 01:41:56] Срба : хтели су да направе рекламу за лдп а направили су регрутни спот
[05.02.2011 01:42:17] Фића : Ух... тај ментол којег ово регрутује ти не треба веруј ми
[05.02.2011 01:42:44] Фића : Борба за промене почиње на улици, завршава се на власти...
[05.02.2011 01:43:18] Фића : убити 2 цигана (тоће њих највише привући) није ништа корисно... добиће затвор... и шта је урадио?
[05.02.2011 01:44:32] Срба : ма не, не причам о томе, циганима ... јебеш цигане ... поента је да кроз филм читава прича улази у главу људима
[05.02.2011 01:44:49] Фића : Па шта сви ће хтети да заврше као он ?
[05.02.2011 01:44:49] Срба : на овакав или онакав начин али улази
[05.02.2011 01:44:57] Фића : :)
[05.02.2011 01:45:02] Фића : Пази овакви дебили
[05.02.2011 01:45:07] Фића : су можда корисни у почетку
[05.02.2011 01:45:15] Фића : тај углавном шансу да гласа неће ни имати
[05.02.2011 01:45:19] Фића : јер ће га јебати у падињаку
[05.02.2011 01:45:47] Срба : не капираш, причамо о две различите ствари
[05.02.2011 01:46:36] Фића : Ја мислим да ако неко поверује да су ово уствари националисти и да овако изгледају,и пристане да се таквима придружи (На основу онога што је видео) тај има тешке проблеме...
[05.02.2011 01:46:45] Срба : ти причаш о конкретној радњи филма и стереотипима који се у њему представљају
[05.02.2011 01:47:38] Срба : а ја причам да је је то без обзира на све добра реклама јер је маса људи погледала филм
[05.02.2011 01:47:48] Срба : исто као и емисија инсајдер
[05.02.2011 01:48:44] Срба : без обзира колико се трудили да облате направе контра ефекат да негативци постану симпатични и самим тим прихватљиви

http://blog.b92.net/text/17392/Sisanje-opomena-koja-se-pretvorila-u--regrutaciju/#novo
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Albedo 0

hm, niko ne komentariše... ispade da je još dobro što su izbacili scenu sa Šolakovom, tada bi tek svašta bilo! :lol:

crippled_avenger

Da je ostala Nataša Šolak kao Novicin plen, moja diverzija bi bila potpuna. :) Mislim da bi tada i John bio zadovoljniji filmom. Ko bi mogao da kaže da nije sve baš tako? :)
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Albedo 0

Samo ne znam šta bi Obrazovci rekli o tolikoj količini primamljivog grijeha, morali bi da osveštaju svaki DVD :)

Savajat Erp

Пре би ови из Двери освештавали, Образовци би вероватно неком разбили лабрњу...

Albedo 0

potcjenjuješ moći Nataše Šolak.

crippled_avenger

Ja mislim da je njima sve to okej dok god se radi iz ljubavi.

Pustili bi oni i gejeve, kada bi znali da se oni stvarno vole...

crippled_avenger

Da li ste gledali FARMU za izdajnike - Peščanikovu emisiju o Điniđiću?

Albedo 0

ovo oko atentata sa Bebom u glavnoj ulozi? Ljudi pojma nemaju

da napomenem da nisam pogledao ni pola, jer seru po starom

od ovog B92 ostadoše samo siktanje i montaža istog.

crippled_avenger

evo, još uvek traje.

srećom, iza svega stoji Služba!

Albedo 0

Dragan Mićanović im stvarno nije trebao...

a ovi ostali su navalili k'o muve na govna

Kad pričamo o političkom kontekstu neko će morati da objasni i ove Đinđićeve citate koje sam postavio

http://camerapolitica.blogspot.com/2011/03/inic.html

Mark

Iskren da budem imao sam neke strahove da ce ko-zna-sta NOVO da kazu. Ali sam odahnuo kada sam video da pricaju te jedne iste gluposti koje smo culi milion puta, samo sa dodatom patetikom unajmljenih glumaca. Ali najbolje se osecam kada vidim slabost "novih kadrova druge Srbije" - Filipovica, Kuzminovica ... To je objektivno intelektualna treca liga.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Mark

Quote from: Bata Životinja on 12-03-2011, 23:27:23ove Đinđićeve citate koje sam postavio

http://camerapolitica.blogspot.com/2011/03/inic.html

DS jeste bila prilicno nacionalisticka u vreme osnivanja, ali 1990. i 1992. Djindjic nije bio predsednik DS-a. Bio je to Micunovic.
E NES NI TI U BECEJ!

Alexdelarge

Quote from: crippled_avenger on 12-03-2011, 22:57:22
Da li ste gledali FARMU za izdajnike - Peščanikovu emisiju o Điniđiću?

odlicna emisija. xuzi
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

Mark, da, ali je Mićunović zbog nacionalizma i napustio stranku i osnovao Demokratski centar. Bar je to on naveo kao razlog.

Maltene se poklapa ''evropska'' DS sa povratkom Mićunovića.

Inače, polu-off, slušao sam jedno Mićunovo ''akademsko'' predavanje, taj lik je stvarno priglup.To je bar moje mišljenje, šije ga samo Šutanovac.

Mark

Quote from: Bata Životinja on 13-03-2011, 00:04:49
Mark, da, ali je Mićunović zbog nacionalizma i napustio stranku i osnovao Demokratski centar. Bar je to on naveo kao razlog.

Ideoloski, Desimir Tosic je tu bio glavni igrac. Pojma nemam zasto su obojica otisli u taj anonimni Demokratski centar. Ta stranka je na levici bila isto sto i Srpska liberalna stranka Nikole Milosevica na desnici.  Beskorisni filozofi ...
E NES NI TI U BECEJ!

crippled_avenger

Ova emisija sinoć se kvalifikuje za jedan od onih doživotnih blamova. :)

RTS je sa POSLEDNJIM DANOM ZORANA ĐINĐIĆA, reprizom iz 2006. godine izmislio televiziju u odnosu na ove mentole.

Albedo 0

Mene jedino buni: zar je moguće da se oni toliko plaše Koštunice?

crippled_avenger

Koštunica je Realno. :)

Albedo 0

Savajat Erp

Дакле, кренула је едукативна примена Шишања...данас ми рече колега да се у нашем умирућем биоскопу приказује Шишање и да је улаз за џ. Не будем лењ, прошетам се до плаката писаног руком, кад оно стварно - Шишање у биоскопској сали у 12 часова, улаз бесплатан (my kind of price :) )...увалим колеги да одлаже суђења уместо мене и са још двојицом лелемуда упутим се ка Дому културе, где је уједно и поменути биоскоп...како имам споро паљење, тек пред поменутом зградом паде ми на памет да ту нису чиста посла, посебно јер је гомила дечурлије навирала са свих страна. што и објашњава време приказивања. Прво нису хтели да нас пусте на спрат, због неке гомиле каблова, а онда су попустили уз речи да нама није потребна едукација (ха, ха, хе, хе, знаш ме-знам те style), али да, ето, кад смо већ ту...Пошто код нас позоришне даске и платно за биоскоп чине чудну симбиозу, на даске које живот значе попео се локални колумниста (врцавог духа иначе, нећу да грешим душу) и скоро па ватреним говором увео балавурдију у оно што ће управо видети и представио филм као приказ пута којим никако не треба ићи и као путоказ деци за избегавање зла које вреба на сваком кораку, позваши их уједно да дођу сутра у исто време из мени непознатих разлога, пошто су ми мисли већ почеле да плове около наоколо...И пустише филм...и то не преко пројектора, него преко компа, не знам како су то извели на биоскопском платну, ваљда су за то служили сви они каблови, `ладно се при дну види Windows Media Player...филм креће без звука, организатори почињу са прикривеном паником, али ускоро по биоскопском платну крете курсор јурећи volume...:)

А сад мало о филму...у принципу је гледљив, али толико претеривања и наивности нисам видео скоро...овде су већ помињали сву нелогичност Новициног муњевитог преласка од фродоликог штребера до фанатичног наци-скинса, то је само једна од ствари, не бих да понављам оно што су други већ рекли...али, мислим, стварно?! Професор који каже "Благопочивши Хитлер", гусле на пријему, две најгоре скињаре на истом пријему?! Свештеник који дрхтавим, традиционално-патријахалним гласом каже,"Како иде протеривање Дарвина из школа?", представници власти који у клоњи, где може свако да их чује, причају о будућим државним потезима, покушај сцене скињарског дивљања уз музику као у Ромпер Стомперу, одваљени скинси којима пегла испада из уста док покушавају да говоре...стварно гомила дебиларија...и још доста тога.

Клинци у сали су углавном реаговали клиберењем, усклицима и сл., па сам помислио да филм на крају не проузрокује контраефекат. :) Била је и чудна атмосфера кад су биле секси сцене, колумниста се окренуо ка нама и са огорчењем констатовао да ниједан домаћи филм на може да прође без тога...али је ипак своју баш малу ћерку превентивно уз неке паре упутио ван сале, 15ак минута пре приказивања зиговања. :)

Иначе, комп преко кога су пуштали је забаговао 15-20 минута пре краја филма...организатори опет у паници..."Рестартуј!" И тако преко целог платна гледамо познати призор паљења компјутера - мрак, лого Виндовса и учитавање  :x...а онда - десктоп са милион иконица и покушај поновног пуштања филма и то неуспео...пуштали су га са диска непознатог порекла ;)

Филм нисам, дакле, ни одгледао до краја и не сматрам то неком претераном штетом, али ипак ћу из чисте радозналости да га довршим, пошто сам, јелте, такав, гледам и читам све до краја...

Джон Рейнольдс

xrofl

Pa ovo je najbolji prikaz Šišanja dosad! Kad se sad nisam namrtvo pridavio nikad neću.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Stvarno sjajno.

lilit

savajate,
piši ovako i pobednik aprilske radionice je već izvestan.  :lol: :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Savajat Erp

Ех, ипак ми се ово десило 4 Real и то пре свега 10ак сати, а за радионицу је већ мало зезнутије, видели сте сви, they're crazy out there!  :lol:

Заборавио сам да напоменем да је глума значајно боље него у Шејтановом ратнику, да ми се допало појављивање пар ликова из истог и наравно Наташа Шолак is hot as hell! :)

Джон Рейнольдс

Važno je da si ti ostavio kolegu da umesto tebe odlaže suđenja. Posle se pitaju zašto nam pravosudni sistem ne funkcioniše.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alex

Quote from: Savajat Erp on 15-03-2011, 19:53:47
данас ми рече колега да се у нашем умирућем биоскопу

Umro je odavno izgleda, sad je zombi. :mrgreen:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Savajat Erp

Quote from: John Reynolds on 15-03-2011, 23:27:38
Važno je da si ti ostavio kolegu da umesto tebe odlaže suđenja. Posle se pitaju zašto nam pravosudni sistem ne funkcioniše.

Но, ћуј, суђења је ионако требало одложити, боље да то обави судијски срадник него ја, човек коме се очигледно не може веровати. :)

Quote from: Alex on 15-03-2011, 23:56:36
данас ми рече колега да се у нашем умирућем биоскопу

Umro je odavno izgleda, sad je zombi. :mrgreen:

Овде си у праву...задњи филм који су тамо приказали био је Чарлстон за Огњенку пре пар година, биоскопски чаршав, ужасно озвучење, сецкање филма од по 20ак секунди при мењању ролни на пројектору упропастило ми је утисак о филму за бар 40%.

Albedo 0

sa drugog foruma

Quoteodgledao neko škotski Neds?
nov film.
klinac koji od takmičenja iz matematike dospije do ubijanja tipa pločom u glavu, i naravno još većeg ludila.
zvuci poznato.

sad oni nas kopiraju  :mrgreen:

Je li gledao ko, hvale ga svi

Savajat Erp

Клинци у сали су углавном реаговали клиберењем, усклицима и сл., па сам помислио да филм на крају не проузрокује контраефекат. :)

И би контраефекат, ортак који ради у средњој школи ми рече да су се три клинца после филма појавили на његовом часу ошишани "на ћелаво"...тако вам је то. :)

Albedo 0

Njih je sama Novakovićka ubjedila :)

crippled_avenger

Zamisli da je overio i Bojanu i Natašu? Prijavila bi se 33. John bi me uzeo za kuma. :)

Albedo 0

Šešelj ne mora ni da se vraća :)

crippled_avenger

To mi je rekla jedna devojka na nekoj žurci. Kaže, "Gledala sam te na televiziji, dok se Šešelj ne vrati, ti si najjači za te emisije..." :) Nisam znao tačno šta je htela da kaže? Da li je to dobro ili loše... Ili i jedno i drugo...

Albedo 0

Za nju je izgleda dobro :)

Jasno je da ćeš nakon izlaska DVD verzije i dvostrukog audio-vizuelnog ugođaja postati srpska verzija Leni Rifenštal.

A koliko vidim regrutuješ i muške i ženske.

Ne gine ti titula vojvode kad se Šeki vrati.

crippled_avenger

Ja sam na Sagiti nešto malo duže nego što je Šešelj u Hagu. Kada bude bilo izvesno da se Vojvoda vraća, moraću da vidim šta i kako sa crippled_avengerom.

Джон Рейнольдс

U politiku s njim!

#Τζούτσε

crippled_avenger

crip ide u politiku a Šešelj na Sagitu!

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

crippled_avenger

Šešelj bi prvo predložio da Hrvati odu sa Sagite i preuzmu naloge Srba banovanih sa hrvatskih foruma. :)

Albedo 0

I pošaljemo Šešelja na radionicu da piše svoje memoave. A tek šta bi rekao o Šišanju!

crippled_avenger

Ja sam se trudio da na ovom forumu ostvarim miloševićevski imidž, mada plašim se da nisam dobacio dalje od Koštunice. :)