• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šišanje

Started by crippled_avenger, 23-11-2007, 02:17:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Savajat Erp

Бранко Ћопић style, a?  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Shozo Hirono

*Stidim se takvog ostvarenja i žao mi je što sam uopšte išao da ga gledam, jer ovako nešto ne zaslužuje da se prikazuje! Iako je autor takozvani Srbin, on je izrod, jer nas prikazuje u najgorem svetlu. Do sada nisam video gori film o Srbima, a ja sam vam starac Fočo od stotinu leta! Opisani smo kroz krv, divlji seks, nasilje..."

hm, da nije ovaj gavrilović slučajno gledao spasojevićev, a ne filipovićev film? :)

stakmen

Quote from: Albedo 0 on 11-11-2010, 00:34:31
Nema rata bez Turaka! Puc, puc, ožeži, ožeži!

opet te bije sujeta jer sam ti rastochio sestru rasnu Hrvaticu

Meho Krljic

Stakmene, nisam siguran da tvoj diskurs pogoduje uvaženom forumu kakva je Sagita.

A Cripple, kako je tebi, srpskom konzervativcu kad te majka crkva napada ovakvim rečima? Mislim, ljudi su i za manje u islam prelazili.

crippled_avenger

Šta da ti kažem? Dočekao sam da budem napadnut od vlastitog naroda. Ali, zaslužio sam. Nisam ni sanjao da će mi se ovo desiti, ali potpuno razumem Gavrilovićev gnev.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Da li misliš da on samo naglas govori ono što ostali sveštenici (naglas) misle? Da te čeka neka vrsta pravoslavne fatve? Da će Patrijarh ispaliti strelu u tvom smeru koja će te stići svugde gde ima poštenih pravoslavaca?

lilit

Quote from: crippled_avenger on 11-11-2010, 11:13:35
Šta da ti kažem? Dočekao sam da budem napadnut od vlastitog naroda. Ali, zaslužio sam. Nisam ni sanjao da će mi se ovo desiti, ali potpuno razumem Gavrilovićev gnev.

:lol: :lol: :lol:
ovo gore je ništa u odnosu na to šta te čeka kad srpkinja iz istočne bosne odgleda film.  xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Mislim da je tebi dosta lako da se sprdaš sa Žarkom. Ali meni baš i nije, ne zato što se nečega plašim, niti što ga smatram autoritetom, nego što su, u ovako teškom trenutku, Srbiji zaista potrebni drugačiji filmovi...

Otud su i Freedom i Duda Lakić i John Reynolds i čika Žarko na istoj barikadi. Došlo je do homogenizacije.

Meho Krljic

Šta li će biti kad ja pogledam film i odlučim se da te oštro kritikujem?

stakmen

mislim da ce pop napujdati nekog da  vas isamara,,,xaxaxa

crippled_avenger

Ja i sam oštro kritikujem ŠIŠANJE, šta bi bilo?

Albedo 0

I Boki 13 je kritikovao pedere :)

Kripl, Obrazovci mrze samo tvoj grijeh.

Mica Milovanovic

U ovom teškom trenutku, ja ti kao utehu mogu ponuditi samo Slavoja... Mada nisam siguran da i to ne okrenu protiv tebe... lakanovac, marksista.. Slovenac  :x
Mica

crippled_avenger

Žižek je u svojoj dubini Srbin. U protivnom, ne bi tako često govorio o "Realnom". :)

Albedo 0

pa da, dokaz #1

SLAVOJ: People thought I would find military service nightmarish. You know, they presumed I was a spoiled intellectual. But I loved it! I was a model soldier — I was awarded medals. In many ways I am a leftist fascist. I like order and discipline, and I hoped to find this in the army. But armies are so chaotic! Beneath the superficial appearance of discipline lies a lot of improvisation and confusion — at least in the Yugoslav Army. That was a shock.

dokaz #2

SLAVOJ: I admire Kierkegaard — he was a genius. Do you know what he said about the idea of "love thy neighbor?" You should take it literally. You should love your neighbor as if he were already dead, because the only good neighbor is a dead neighbor. My God, he was the best. Lacan said that the most radical materialists are usually intelligent theologists. I think about that quite literally.

Meho Krljic

Ma, da se razumemo, Žižek je Srbin 100%. Ne samo što nam je bacio pošten shoutout kad je bio u Beogradu onomad nego je i u pitanju filozof sa statusom rokenrol zvezde koji piše o akcionim filmovima i kokakoli i polno opšti sa manekenkom na dnevnoj bazi. Ima li srpskijeg koncepta od toga?

---

ja mislim da je upravo to razlog što ga obožavaju mladi
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Albedo 0

Word on the street has it Žižek has already divorced Houni and hooked up with a blonde Harvard student – 2009-05-16

manekenka je prošlost izgleda...

masni

nisam gledao film, ali skinhedsi u Srbiji su glupost, ne moze Srbin da bude nacista , to se protivi zdravom razumu.

crippled_avenger

Pozvali su me na tribinu u CZKD, sa Stevom, Goranom Markovićem i nekim sociologom. Idem da prkosim izdajnicima. :)

Meho Krljic

Jasno ti je da ćeš ti tu biti meta dekontaminacije?

crippled_avenger

Apsolutno. Ali, isto tako znam da mogu da ih nadgovorim, metodom čiste verbalne agresije. Ipak sam ja na Sagiti od 2002. :)

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

tri na jednog, odnosno jedan na troje, što se osilio Kripl :)

a ko zna, Sagita je čudo.

stakmen

Quote from: crippled_avenger on 12-11-2010, 12:36:58
Pozvali su me na tribinu u CZKD, sa Stevom, Goranom Markovićem i nekim sociologom. Idem da prkosim izdajnicima. :)

platio bih da budem na toj tribini

Alex

Ništa meni ovde nije jasno - verovatno je razlog tome što nisam gledao film Šišanje, a nisam ni čitao o njemu, pa ni ovaj topik.

Ali stalno se tupi nešto o tome - srpski / antisrpski. Zar ovo nije (ispravite me ako grešim) film o nekim skinhedima? A oni su loši. I zar je onda bitno koliko su u filmu loši? Sasvim je normalno imati loše negativce. Meni ne bi smetalo ni da film te skinhead(s)e prikazuje kao kanibale. Štaviše - dobar povod za horor.

E sad, oni koji kažu da film prikazuje srpski narod u lošem svetlu; da li oni misle na te skinse ili na ne-skinhead likove u filmu? Ako su loši oni koji jesu i treba da budu loši, to nije ceo srpski narod? Nisu valjda u filmu prikazali da su svi građani Srbije skinhedi?!

Ne rekoh vam da sam pre neki dan u bioskopu pogledao Godarov Do poslednjeg daha. Nisam baš (bio) veliki ljubitelj francuskog novog talasa, ali me je taj film osvojio i pored nebitnih blabla dijalog scena kojim obiluje. Ta energija koju film ima - režija, kadrovi, muzika, fotografija - svež i originalan pristup (za svoje vreme) - to je ono što osvaja i što se pamti.

Kakve to veze ima? Pa to je jedino bitno. Ima li (takvih ili bilo kakvih) filmskih kvaliteta u filmu Šišanje? Ako ima -film valja, ako ne - ne. Sve ostalo je trlababalan.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Usul

Quote from: Alex on 12-11-2010, 19:29:05
Sasvim je normalno imati loše negativce.

Pleonazam?
God created Arrakis to train the faithful.

Tex Murphy

Ja mislim da postoje dva problema - prvo, film se zove Šišanje (naćelavo), što je diskriminacija prema brijanju (glave), koje takođe dovodi do ćelavosti. Osim toga, skinhedizam je predstavljen kao loš po difoltu, što znači da se kritikuju neki ljudi koji, po meni, to nisu zaslužili - npr. pioniri kompletnog pokreta su bili vrlo časni ljudi Jul Briner i Majkl Džordan. A oni su Srbi.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Quote from: Harvester on 12-11-2010, 21:55:47
Ja mislim da postoje dva problema - prvo, film se zove Šišanje (naćelavo), što je diskriminacija prema brijanju (glave), koje takođe dovodi do ćelavosti. Osim toga, skinhedizam je predstavljen kao loš po difoltu, što znači da se kritikuju neki ljudi koji, po meni, to nisu zaslužili - npr. pioniri kompletnog pokreta su bili vrlo časni ljudi Jul Briner i Majkl Džordan. A oni su Srbi.

The Toy Dolls - Yul Brynner Was A Skinhead
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

evo još malo raspredanja o srbofašizmu

ŠIŠANJE avec PEŠČANIK

http://camerapolitica.blogspot.com/2010/11/sisanje-avec-pescanik.html

crippled_avenger

Moj omiljeni stil pisanja - "Zemlja je bila užarena lopta". :)

crippled_avenger

Albedo 0

''Šišanje je, konačno, film koji treba organizovano prikazati školama!''

ova je prsla...

Джон Рейнольдс

Što da ne? U okviru moralno-političke obuke.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

crippled_avenger

To je najbolji put da se Druga Srbija smuči deci. Sve što škole organizovano prikazuju izaziva otpor.

Albedo 0

ne znam za vas, ali u mojoj školi su radije gledali Zaljubljenog Šekspira nego išli na neko predavanje. I Titanik od tri sata su se svi naređali da gledaju samo da NE IDU U ŠKOLU.

Ali nije čak ni u tome poenta, što se mene tiče mogu da gledaju i najgore smeće a kamoli Šišanje.

Samo što oni to žele da prikažu iz čisto propagandnih razloga, ne pada njima na pamet da ih obrazuju kako da gledaju film, kao što je (ako ne griješim) Žika Pavlović predlagao da se uvede fakultativni predmet u škole Filmsko obrazovanje ili tako nešto... a to je povratak plemenskom načinu razmišljanja.

Albedo 0

ko je gledao RTS-ov najgluplji TV prilog o srpskom filmu svih vremena (osim mene)?

Джон Рейнольдс

Malo ili veliko S?

#Τζούτσε

Albedo 0

malo s

destruktivnost u novijem srpskom filmu...

u svakom slučaju bolje da niko nije gledao...

crippled_avenger

Danas sam ja mislim hrabro odolevao izdajnicima u CZKDu.

Meho Krljic

Pričaj malo opširnije!!!! Jesu li te naterali da film priznaš kao svoj ili si istrajao u njegovom kritiziranju sa patriotskih pozicija?

Albedo 0

treb'o si Džeka da povedeš sa sobom, čovjek je nenadjebiv

ima li snimka?

crippled_avenger

Verovatno ima snimak, CZKD u principu sve snima.

Nastup je bio vrlo laid back. Kao i uvek. :) Glupo mi je sad da prepričavam jer je bilo dosta tema, priča se širila, bilo je svega. :)

Govorila je Maja Uzelac, profesor psihologije Branko Kuzmanović, Steva Filipović i ja. Moderirala je novinarka VREMENA.

Profesor je bio ozbiljan, normalan, racionalan, mahom se bavio pitanjima statistike, onim što je nauka kroz ankete i sl. uspela da shvati o očekivanjima, htenjima mladih i sl.

Steva je zastupao Peščanik, a ja sam se bavio relativizacijom događaja od 10.10. a i inače. :) Ipak, ja sam neko vreme radio sa Željkom Cvijanovićem, mi smo stari kadrovi. :)

Biće nekakav BEST OF objavljen u VREMENU u sledećem broju.

Truman

Quote from: crippled_avenger on 24-11-2010, 18:35:01
Danas sam ja mislim hrabro odolevao izdajnicima u CZKDu.

Moze li se znati Vase cenjeno ime? Barem na pp...Ako ste radili sa onim Zeljkom Cvijanovicem iz Standarda svaka cast...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

crippled_avenger

crippled_avenger

No, zanimljiv fenomen, na sajtu Standarda uslo se u totalno zaostravanje. Zeljko Cvijanovic je edgy ali se drzi jos uvek pristojnog recnika, docim je Misa Djurkovic potpuno zapostavio svoj naucni pristup i imidz `andjela srpske desnice` i presao u vrlo ulicnu retoriku.

Medjutim, kada se u to uslo, stvari postaju zanimljive i u poslednje vreme pimpuje ideju bojkotovanja izbora

http://standard.rs/vesti/49-kolumne/6048-mia-urkovi-uvod-u-polemiku-ili-kako-ne-nauiti-nita-iz-prethodnih-greaka-.html

Truman

standardu je opao kvalitet upravo zbog tih zagrizenih desnicara, branilaca huligana i ostale bagre...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

crippled_avenger

Mislim da je ta zagriženost simptom, i ozbiljno se postavlja pitanje za koga oni sad rade, jer to su ljudi (barem neki od njih) koji imaju vrlo normalan lifestyle i navike, dakle, to je neko od koga očekuju dugoročnu podršku i apanažu koja bi im mogla doneti dovoljna primanja.

Albedo 0

DRAGOSLAV PAVKOV: DECA KUKURUZA ILI MASAKR MOTORNOM TESTEROM NA PUTU B. MONOŠTOR-BEZDAN

odličan naslov, mada je tekst iz crne hronike

Čim sam vidio da Srđa Trifković i Iskenderov (inače okosnica časopisa Geopolitika) pišu za Standard, jasno je da Rusi dolaze.

Mada svi su se uvalili u nečije naručje, Vreme Mišku, NIN Njemcima ili koji već vlasnik, pa red je i da se Standard ''proda''.

Mada se i najbolje prodao, Trifković, Reljić, Đurković, čak i Čavoški piše za Standard koliko vidim, a to su kvalitetni novinari/intelektualci, naravno ovaj Trifković je malo esktreman iako radi u Vudro Vilson institutu, čovjek bukvalno napiao članak za Geopolitiku kako je svu djecu (a ćerka mu ima 11 godina, a najstariji sin je postao punoljetan) naučio da koriste oružje, pa je sinu i kupio jednu pucaljku. Citira Tomasa Džefersona koji je branio pravo na nošenje oružja i tome slično. Mislim, konceptualno je u pravu, zabrana nošenja najviše šteti onima koji ih ne nose, dok oni koji krše zabranu od toga imaju koristi, ali opet...

crippled_avenger

Zašto misliš da Rusima odgovara jedna tako tvrda struja?