• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šišanje

Started by crippled_avenger, 23-11-2007, 02:17:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Savajat Erp

Quote from: crippled_avenger on 25-10-2010, 19:37:36
Može da se skine. To je čuveni film.

Није чувен ако ја нисам чуо за њега! :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

stakmen

sisanje procurelo na tub,jupiii
SISANJE 1/4

malo analize nije na odmet,videh samo 40  min,za sada mi se Bojana Popovic tu svidja najvise,vec je zamisljam kako pravi gibanicu u kuhinji,palacinke i tako to,uh kakva cica

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Son of Man

Ladno i ja "glumim" u Sisanju, tj. "statiram" na prvoj gej paradi  :evil:

Alo bre, gde je moj honorar ? xuss

Son of Man

Napravio sam grupu na fejsu, sad ste ga najebali  xtwak :lol:

Svi mi koji smo "statirali" u filmu Šišanje protiv svoje volje !
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_135953586455187

Джон Рейнольдс

Bolje ćuti, Sine, da ti honorar ne uruči Dačić lično. :lol:

Daj bolje komentar o filmu (ako si ga pogledao). I gde se ti vidiš (koje vreme otprilike)?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Na samom pocetku, ako je to na ovoj uzas CAM verziji uopste pocetak, ona frka na gej paradi, panduri slikani sa ledja a nas krdo iza njih okrenuti facama, pokazacu ti kad izidje DVDrip, sad nema sanse jebiga.

Nego pogledo sam prvih 20-ak minuta i mogu da kazem da film uopste nije los, naravno u smislu da nije los za obicnu raju napacenu koja nema pojma o doticnim subkulturama, jedino sto mi ovde smeta je ovaj komedijas Stanislav, taj lik je visak, baca pricu na komediju, a tema je i te kako ozbiljna.

I dijalozi su mi skroz OK za sad, toga nije bilo u radnoj verziji scenarija, dobro je sto je to promenjeno, cim nabavim pare idem u bioskop da gledam, nadam se samo da ga ima u Rodi i l' Sumadiji...

Son of Man

A pocetak ovog ljubavnog "dvougla" je kontam preuzet iz Romer Stomper, jel se i vama tako cini, Rejnoldse, Simke, stakmen, reagujte ?

Jer situacija je ko preslikana, glavni ZLI baja iskoristava ribu samo sa seks, a podredjeni koji ima surovu spoljasnost al' zato dobru i neznu dusu, je tajno zaljubljen u nju i povremeno ocijukaju, no da ne prenagljujem bas preterano, ipak bolje da pogledam do kraja pa cu komentarisem detaljnije.

SIMERIJANAC

Pa pazi,jasno je da je Romper bio inspiracija za ljubavni trougao iz Šišanja,al pošto je ovo grozan snimak,nisam ni pokušavao da gledam pa ne znam kako su to razradili i koliko se srpska ljubavna priča razlikuje.Ali ako je glavni junak filma(u našoj verziji-Novica) ušao u pokret zbog Mine,a na kraju ga skenjaju,onda je paralela tu jer i Hando nastrada zbog ženske.Sve ovo nas dovodi do zaključka da su žene u politici još veća nesreća nego na brodu.
Uostalom,pogledajmo samo naše ministarke,silikonsku DS piljaricu Jecu i sve poslanice u Skupštini.

Son of Man

Hm, ovo dizelasi je moglo komotno da se zameni sa fenseri, il tako neki izraz prikladan vremenu u kojem zivimo, npr. ima navijaca zvezde koji su bas u tom nekom fensi fazonu, jer aj sto su prikazani skinhedsi koji u Beogradu ne postoje u ovoj formi jos od '97, nego su ubaceni bre i stanoviti dizelasi koji ne postoje u toj formi i jace od skinsa, no ko sto jedan od autora rece, pesnicke slobode jebiga.

Takodje mali ganci pominje nekakve "shanere", au leb ti jebem, da ne znam da se radi o vremenu sadasnjem, pomislio bih da se film bavi pocetkom 90-ih, bez zajebancije.

I bre, za trenutak sam cak pomislio da sam pogresio sto sam se pokacio sa Kriplom, jer da nisam (pu,pu, daleko bilo), vec bi poodavno gledo film na novinarskoj projekciji sa Rejnoldsom, al jebiga, sta da se radi, tak'a tura.  :lol:

Idemo dalje, ovo priznanje profesoru posle samo 2-3 dana grize savesti je totalno, al' totalno nerealno, no ko sto rekoh, pesnicke slobode nazalost, jer jedina realna opcija u tom slucaju bi bila da ga je grizla savest jedno metar dana, pa da se tek onda na jedvite jade ispovedio, ovako ovo nema veze sa zivotom, a ni sa grizom savescu.

Inace ova skrnava CAM verzija traje samo 45 minuta, a i izvalio sam da fale neke scene, npr. scena tuce posle stadiona i tako neke, a nema ni kraja.  :x

Isto me zanima kako su pocinioci uspeli da ostave DNK na mestu zlocina ? Kolko ja znam na kamenoj tabli je nemoguce ostaviti otisak prsta niti bilo sta, zar ne ?

Bilo kako bilo, ovo uopste nije tolko los film kako sam pretpostavljao da ce biti, cak cu dati sebi slobodu da kazem da je film sasvim solidan uprkos tome kakav lik ga je rezirao, i iz kojeg bekgraunda lik dolazi, mislim samo kad se setim kako je bio odeven skroz u belo, sa most antipaticnom facom i suzeno-retardiranim stavovima i komentarima u Utisku Nedelje, pa mi nije nimalo dobro.

Ali ponavljam, nije na nama da cenimo umetnike nego njihova dela, uostalom kolko po svetu ima nedajboze rezisera pa su im filmovi VR'.

Sto se tice glumaca, Solakoviceva odlicna, Kojo onako, ali OK, glavni lik pristojan, skineta takodje jaka, al' zato Relja i profesor DNO. Mada sta i ja serem kadse ne razumem u glumu, mogu da sudim samo po utisku koji su ostavili na mene.

Albedo 0

Ja sam gledao negdje do ubistva i djeluje mi totalno neuvjerljivo, to jest razlog za to što je Novica učinio ili ne leži u ideologiji koju je prihvatio (on je u tom trenutku još nije prihvatio) ili je ovo reditelj loše odradio.

stakmen

1.pocetak dvougla  yeap,Bojana Novakovic ne POPOVIC kako sam greskom napisao je ribaca i po,sto se tice gresaka u filmu idemo,Viktor Savic bi trebo da nosi crnu fajerku--iliti kombat pod novosadski,ona kao celija skinsa tj mesto odakle planiraju akcije i skacu uz Direktore je sajinsfiksn trip,kao prvo svi skinsi u Srbiji cast izuzetcima mrze direktore jer nisu pravi skinhed bend i Soros im je bio sponzor,ne verujem da bi glavni skined Novici bas dao knjigu od 1200 din majnkampf na srpskom vec bi mu  uvalio neki magazin sa NS ideologijom,,,

2,dijalozi joj mi zvuce nestvarno,lice jako na one iz s ratnika a to je slabo dosta,ps uzeti ime kluba radnicki kao asocijaciju za Rad to moze iziritirati Radove pristalice a vec je---zar se nije mogo izmisliti ime za klub  Pobednik ili tako neto  Vitez haha,izraz dizelasi je mrtav jer  ih vise nema,neko je pokusavo pojedinci da ih vrati ali dizela poganih nema vec 10 god i vise u zemlji ni ne  treba da postoje jer su pobili najvise ljudi od svih pokreta ikad na ovim teritorijama

3.skinetica je savrsena,scena kod pandura na pocetku ccc.1 samar,bila bi 2 pandura koja bi ih lomila tamo,nije ovo alisa u zemlji cuda vec Srbija,,,scena na stadionu je dosta  jaka,,,,

4.bilo bi bolje da je omot filma plakat umesto Novice sa pola glave shaved pola ne ,imo samo cizmu ili tako nesto,secam se omota r stompera sa pola osencene glave kad je  vhs u Srbiji bio izdao tack production,,,,,

5.i mislim da bi bilo bolje da se sve desava u drvno tehnicarskoj skoli takve su uvek pune malko mesanog mesa navijaci skinsi punksi  itd.....

SIMERIJANAC

Quote from: stakmen on 26-10-2010, 15:18:22
Bojana Novakovic ne POPOVIC kako sam greskom napisao je ribaca i po,

Mislim da je ovo jedina stvar u Šišanju oko koje je postignut konsenzus.

kao prvo svi skinsi u Srbiji cast izuzetcima mrze direktore jer nisu pravi skinhed bend i Soros im je bio sponzor,ne verujem da bi glavni skined Novici bas dao knjigu od 1200 din majnkampf na srpskom vec bi mu  uvalio neki magazin sa NS ideologijom,,,

xjap

scena kod pandura na pocetku ccc.1 samar,bila bi 2 pandura koja bi ih lomila tamo,nije ovo alisa u zemlji cuda vec Srbija

Imaj u vidu da Steva ipak nije hteo toliko da ocrni policiju,ipak su oni na istoj strani barikada.

i mislim da bi bilo bolje da se sve desava u drvno tehnicarskoj skoli takve su uvek pune malko mesanog mesa navijaci skinsi punksi  itd.....

xcheers

Prve reakcije Sindže i stakmena su me samo još više zainteresovale za film.Na  kraju ćete me naterati da odem u bioskop pre nego što se pojavi DVD rip.

stakmen

ljudi ocu da zenim tu Novakovic,samo cu morati da sakrijem da sam portir i alkos i da imam poremecenu kevu sajkopatu i zivim u warzone delu limana

crippled_avenger

Quote from: Albedo 0 on 26-10-2010, 15:06:56
Ja sam gledao negdje do ubistva i djeluje mi totalno neuvjerljivo, to jest razlog za to što je Novica učinio ili ne leži u ideologiji koju je prihvatio (on je u tom trenutku još nije prihvatio) ili je ovo reditelj loše odradio.

Čekaj, Albedo, gledao si ovo na YouTubeu? Pa, da li si ti pri sebi? To nije film, to je 45 minuta snimljeno kamerom telefona u bioskopu.

Ja ne znam gde ti živiš, ali strpi se još malo, sigurno će film doći do nekog bioskopa blizu tebe. U Crnoj Gori već igra, a uskoro je i u Banjaluci.

Koliko god malo očekivao od ŠIŠANJA ipak mislim da nema smisla komentarisati na bilo šta na osnovu ovog snimka...

Inače, dečko nije počinio ubica što je zadojen ideologijom nego jer je pijan, uvučen u psihologju grupe i zbog devojke.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Albedo 0

ma vidim i ja da je očajna slika, zato sam i odustao od gledanja... a i nisam pri sebi :)

ali mi to oko psihologije grupe ne pije vodu, jer maltene par minuta ranije ona dijabola koja priča o Atlantidi (btw stvarno ne znam koji ozbiljan nacista onako govori o Atlantidi) i onda na pitanje da uradi tet nekome odgovori da ''nije higijenski''. A krvavljenje ruku jeste higijenski?

pored toga i ono što znamo u vezi Relje pokazuje da je psihologija grupe drugačija, da ne kažem drugosrbijanska

Son of Man

1.pocetak dvougla  yeap,Bojana Novakovic ne POPOVIC kako sam greskom napisao je ribaca i po,sto se tice gresaka u filmu idemo,Viktor Savic bi trebo da nosi crnu fajerku--iliti kombat pod novosadski,ona kao celija skinsa tj mesto odakle planiraju akcije i skacu uz Direktore je sajinsfiksn trip,kao prvo svi skinsi u Srbiji cast izuzetcima mrze direktore jer nisu pravi skinhed bend i Soros im je bio sponzor,

E bravo ti ga bate, vidis ja nijesam upucen u te sitne ali JAKO bitne detalje, te cu uz tvoje dopustenje to da uvrstim u moj finalni rivju filma kada se pojavi DVDrip.  xjap

Inace, slazem se takodje da je scena na tekmi skroz solidno uradjena, jedino sto je tu visak su "dizelasi" koji kvare ceo trip, prosto vriste MI OVDE NE PRIPADAMO !!!  xuzi

Джон Рейнольдс

Potpuno je besmisleno ulaziti u detalje kao što je boja fajerki jer je čitav njihov imidž, kao što reče Žika ali u drugom kontekstu, kako Starac Fočo zamišlja skinhede.

Mene više zanima šta Stakić i Sindža kažu kako je režirana scena tuče na (malom!) stadionu. Čitao sam da je kritikuju, ali meni je sasvim okej.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

stakmen

ta scena mi je izbrisana,opet sam dobio piratski divx od 55 min,dok ne bude ceo film imam neku polovicnu  ocenu za sada skineta je savrsena idemo dalje a boja fajerki je ono 90 tih u ns masa se podelila bila,oni koji su bili za rasizam su imali crne a brojna working class grupa imala je zelene,kasnije su tako i u BG  se izdelili,no  jeste da se danas vecina mase oblaci u navijackom fazonu i ne smeta mi,smeta mi sto su u zapadnoj evropi vecina tih nekih subkultur skinsa ko manekeni,necu imati haringtonku i fred peri nikad.....secam se kako me je jedan skins 97 e iznapusavao jer sam imao gadnu kopiju alfa kombata negde iz Madjarske i neke gadne bokserske patike a te veceri nisam nosio cizme vec njih  no poenta je  da su danas dr martens i alfa vise moda nego ikad i zato bih pre kupio pit bull kombat ili hooligan de jaknu i onu iz commando industries kataloga nego alfu,umesto dr martens bih uzeo  Steel  cizme  iz  army shopa,kasnije sam 98 e dobio bio orginal zeleni kombat od pokojnog strica iz nemacke,otkuvo sam ga u ves masini i kada se alfa otkuva smanji se jako,za razliku od carrera combata,koji se posle 6 kuvanja u ves masini ne skupi samo malo izgubi sjaj no.....najravoucenije uzvik skinhead is way of life not a fashion je nekad jako besmislen,,,,danas je kvazi scena u zemlji podeljena na neke nove opcije,jedni su antifa a svi patriotic oi! i stroj su nacional socijalisti sto su samo ovo drugi........

crippled_avenger

Quote from: Albedo 0 on 26-10-2010, 21:50:09
ma vidim i ja da je očajna slika, zato sam i odustao od gledanja... a i nisam pri sebi :)

ali mi to oko psihologije grupe ne pije vodu, jer maltene par minuta ranije ona dijabola koja priča o Atlantidi (btw stvarno ne znam koji ozbiljan nacista onako govori o Atlantidi) i onda na pitanje da uradi tet nekome odgovori da ''nije higijenski''. A krvavljenje ruku jeste higijenski?

pored toga i ono što znamo u vezi Relje pokazuje da je psihologija grupe drugačija, da ne kažem drugosrbijanska

Kada sam govorio o psihologiji grupe, mislio sam na osećaj nadmoći koji prositiče kada se nalaziš u većini.

Što se Svarogovih teorija tiče, nisu svi mislioci kao John Reynolds, evo tu nam je stakmen, recimo. :)

U kojoj situaciji Svarog okrvavi ruke? Koliko se sećam, on ne participira u nasilju, čak i povrati kada se desi ubistvo.

Razumem da se oštriš da se ispovraćaš po filmu, i da si nestrpljiv, ali pogledaj ga u normalnim uslovima i u celini (98 minuta u bioskopu) i nemoj sad da primećuješ stvari kojih nema. :)

Джон Рейнольдс

S tim da je, ako se već mora uskakati u fiočice, Džon patriotski ojster, a tu nema neke duboke filozofije i EF mitologije. Ali da sam nacista i da sam na Svarogovom mestu, pre bih pričao o evropskoj hiberborejskoj tradiciji, ultima tulu i tako tome. I poskidao bi one kukaste krtove, stvarno su too much.

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: crippled_avenger on 27-10-2010, 01:59:33U kojoj situaciji Svarog okrvavi ruke? Koliko se sećam, on ne participira u nasilju, čak i povrati kada se desi ubistvo.

ne, mislim u odnosu na grupu. Relja sa 600 evra opremom i germofob Svarog predstavljaju grupu, u odnosu na njih Novica je u nekom svom tripu.

QuoteRazumem da se oštriš da se ispovraćaš po filmu, i da si nestrpljiv

Ako se na kraju pokaže ovo što sada mislim, možda se i neću ispovraćati :)

Za sada mi ovo izgleda kao izvrnuti Romper Stomper, gdje su svi ona plavuša osim Novice.

Inače, je li bio Svarog u Šejtanu, vidim da rotira likove.

Son of Man

Jebiga, najbitnije scene pa i tu tucu majmun nije snimio, ladno covek kreno u bioskop sa kamerom i aparatom, al bez punih baterija. tako da je pola snimio kamerom a pola aparatom, i naravno riknula mu baterija i na aparatu tako da zadnjih 30% filma fali.  xrofl

Jos valja napomenuti da je snimak kamerom kolko tolko i gledljiv, dok ovaj aparatom ni pod razno, no cekamo DVDrip, il' ako bude para u bijonju.  8-)

Nego bre, ko'ko je karta ?

Джон Рейнольдс

Pozovi Rodu pa pitaj.

#Τζούτσε

Albedo 0

Uzgred, primijetio sam da u bioskopu gledam samo antisrpske filmove i tako direktno finansiram političke neprijatelje :)

mac

Istovremeno i politički neprijatelji tako stiču lažnu sliku o podršci koju imaju u narodu. A to je i bio cilj, zar ne?

Albedo 0

A usput ti stave Mariju Karan u toplesu u Četvrtom čoveku. Prokleto veliko platno!

mac

Pokušao sam jednom da gledam ČČ na kompjuteru, ali nisam imao strpljenja. Sad ću pokušati bar da nađem tu scenu. U kom je minutu?

crippled_avenger

Ma to je scenica, vidi se samo sekund.Treba da vidiš sirov materijal. :)

Albedo 0

ne znam minut, gledao sam u bioskopu. Većina ljudi na kompu nije primijetila ama baš ništa, jer automobilsko sjedište ili šta već smeta. Negdje sredinom filma.

A vidi ovoga, ne spominji sirovi materijal ako nemaš link  :cry:

ginger toxiqo 2 gafotas

"Veoma sam ponosna zbog toga što su moje stavove podržali veliki ljudi, intelektualna elita ove zemlje, poput Basare, Biljane Srbljanović, Teofila Pančića, Nenada Čanka, Stevana Filipovića i Čedomira Jovanovića. To je za mene velika čast." - JELENA KARLEUŠA (iz jučerašnjeg broja SVETA; istom prilikom Karleuša natuknula da razmišlja da osnuje sopstvenu stranku - Ultimativnu stranku Srbije)...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

Slično se sličnom raduje, rekli bi zajedljivci. Ali ipak, Ultimativna Stranka Srbije? Pa onaj ko kaže da ne bi bio u iskušenju da za njih glasa očigledno laže kao pas!!!

mac

Svi smo mi pomalo fašisti.

crippled_avenger

Ipak najlepše zvuči pokuka ŠIŠANJA - "Svi mi pomalo radimo za policiju" :)

Albedo 0

da nastavimo red sa citatom Jelene Karleuše - Svi smo mi pederi.

stakmen

albedo ajde casti kilo bureka na Novom BG....

Tex Murphy

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 27-10-2010, 15:57:50
"Veoma sam ponosna zbog toga što su moje stavove podržali veliki ljudi, intelektualna elita ove zemlje, poput Basare, Biljane Srbljanović, Teofila Pančića, Nenada Čanka, Stevana Filipovića i Čedomira Jovanovića. To je za mene velika čast." - JELENA KARLEUŠA (iz jučerašnjeg broja SVETA; istom prilikom Karleuša natuknula da razmišlja da osnuje sopstvenu stranku - Ultimativnu stranku Srbije)...

Džindžeru, brate, promašio si topik. Ovo je za "Može l' biti gluplja?" :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

...citate ima dimenziju višestruke namene, ali sam ga pohranio ovde zbog pominjan ja imena reditelja ŠIŠANJA...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Usul

Quote from: Meho Krljic on 27-10-2010, 16:02:30
Slično se sličnom raduje, rekli bi zajedljivci. Ali ipak, Ultimativna Stranka Srbije? Pa onaj ko kaže da ne bi bio u iskušenju da za njih glasa očigledno laže kao pas!!!

To kao najjacha verzija operativnog sistema...

God created Arrakis to train the faithful.

Albedo 0

QuoteМа стока филмаџијска, узели ми надимак а нису ме питали за дозволу. Још лика са мојим надимком прогласише "мозгом организације". Тражићу да ми плате права на кориштење надимка

by Srafciger na Stormfrontu  xrofl

---

ja sam imao lika sa takvim imenom 2004. u scenariju na prvoj godini FDU-a.
koga ja sad da tužim?
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Albedo 0

stakmen

nocas u 23 h filipovic je na 1-oj tv  .bivsem foksu ..........

crippled_avenger

Da se vratimo teoriji zavere.

Dakle, ne znam da li ste čitali nedavnu kolumnu Željka Cvijanovića o novom Petom oktobru? Posle Tijanićeve priče o tome kako je ovo 10. oktobra bila generalna proba, mislim da je ova kolumna upravo najava da se nešto sprema. Ne bi Cvijanović tako otvoreno ispisivao fatvu da se nešto ne kuva, tu nema greške. Nije imao ovu radnu temperaturu od 2002. godine.

S druge strane, buzz je u gradu da će, ako se ne desi neki dogovor u međuvremenu, biti pokušaj iznuđivanja vanrednih izbora kroz štrajkove i sl. Mislim da bi se te stvari sada mogle povezati.

Lično, mene novi haosi ne raduju. Koliko god da sam nezadovoljan ovom vlašću, ne znam kuda nas to sledeće mešanje karata može odvesti, a naročito se plašim toga da se pod maskom nove "patriotskije" vlasti ne krije još kvislinškija. A isto tako mislim da je to u stvari plot.

Setimo se Nedićeve vlasti. Oni su na rečima bili veći Srbi od svih a u stvarnosti klasični kolaboracionisti. Sa tim praznim pričama su dospeli čak do toga da danas budu rehabilitovani, praktično isključivo samo na osnovu retorike i propagande iz onog vremena.

Truman

Imaš i teoriju Branka Dragaša da je režim Borisa Tadića smislio razbijanje grada povodom gej parade...ne verujem ni u jedno ni u drugo.

Skinning sam preključe ogledao, za naše uslove solidno ostvarene, na svetskom nivou prosečno. Neubedljivo mi je ponašanje glavnih junaka, da dva matematičara budu skinsi...Ali dobra je poruka i opis veze između institucija i huligana...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

crippled_avenger

Джон Рейнольдс

Quote from: crippled_avenger on 31-10-2010, 12:26:29
Posle Tijanićeve priče o tome kako je ovo 10. oktobra bila generalna proba, mislim da je ova kolumna upravo najava da se nešto sprema.

O ovome sam već izneo svoje mišljenje, ali ajde ponovo. Za ozbiljne stvari kao što je nasilna smena vlasti, državni/vojni udari, itsl ... generalne probe se ne prave. Voleo bih da mi neko navede bilo koji istorijski događaj te vrste koji je imao "generalnu probu". Ja ne znam nijedan, bio on "čist" u smislu da je imao ozbiljna društvena previranja kao pozadinu ili čist upliv nekakvih interesnih grupa.

Ne sprema se ništa posebno, ali imamo zanimljivu situaciju gde je jedna strana živi u neosnovanoj nadi da se "nešto sprema", prizivaju se nekakvi socijalni nemiri do kojih nikad neće doći. S druge strane je histerija i panika vladajućih struktura koje su potpuno izgubile kontakt sa stvarnošću i paranoja im osećaj ugroženosti diže na kub. Iako situacija naizgled veoma liči na Miloševićeve poslednje mesece, postoji ključna razlika, a to je da ne postoji ozbiljan strani faktor koji radi na "promenama" (naglašavam navodnike). Bez materijalne i logističke podrške, svaki protesti zapravo su kratkog dometa, za režim bezopasni. Najviše što mogu da urade jeste da izazovu komičnu paranoju o "generalnim probama".

Na kraju krajeva, ako ćemo već teoretisati, videli smo munjevitu reakciju Službe u Đenovi i šaperokratski metod okretanja opravdanog protesta naglavce. Na žalost spindoktora, i poslednjoj budali je jasno da se ponavlja priča "Kosovo za patike". Ovo je forum koji posećuju brojni filmofili i složićete se sa mnom da Bogdanov nema public appeal one dve drolje, zar ne?

Mislim, pak, da se haos koristi za dalje stezanje diktature i tome prosto ne vidim kraj. Realno gledano, to je svetski trend, a i metodologija je bolno slična i koliko god Albedova karikatura od pre nekog vremena izgledala tačno u tvrdnji da preovlađuje Hakslijeva verzija diktature, mislim da će na kraju dominirati stari dobri grubi Orvel. Komedijaš slučaj učini da mi, baš kad stisnuh tačku, započe pesma "War In Inevitable".

Što se mene tiče, naravno da navijam za promenu vlasti. Što bolniju i grčevitiju, ako je moguće. Pošto u Srbiji ne postoji ozbiljna politička stranka, kao ni snaga (poput vojske) koja može doneti promenu vlasti koju je moguće brzo primetiti i osetiti, preostaje nezahvalan proces čestih promena ovih kretena koje već imamo dok im ne dođe iz dupeta u glavu da, ukoliko žele ostati na vlasti, moraju da kraduckaju a ne da kradu. Možda bi neka od tih vlada učinila po meni prvi suštinski potez u sistemskoj promeni u Srbiji, a to je pročišćenje nevladinog sektora. Isto što je uradio Putin, pa pošto je posao završen, Medvedev navodno vratio na staro. Time bi histerična i ludačka atmosfera u državi malo popustila, dovoljno da se energija ne rasipa na besmislice. Nisam stručan da sad razvijam teorije o tome šta bi trebalo uraditi na ekonomskom planu, ali bih lično voleo da za početak vidim ozbiljnu analizu o tome šta gubimo a šta dobijemo istrajavanjem na "evropskom putu", kao i procenu kako (i kuda) dalje u tom smislu.

#Τζούτσε

Albedo 0

da, u najmanju ruku je čudno nepostojanje ama ni poluozbiljne cost-benefit analize u vezi EU, šta mi dobijamo a šta gubimo članstvom, mislim da je nažalost samo SRS nešto radila povodom toga, pa Mirović ima neku knjigu koju je Antonić nahvalio u nekom rivjuu. Mislim da ima neki Mirovićev dajdžest na onom ruskom sajtu strateška kultura, šta već...

Ali generalno, podvaljuju nam Đelićeve radove o ljubičicama kao neki naučni rad.

Quote from: John Reynolds on 01-11-2010, 03:10:18za ozbiljne stvari kao što je nasilna smena vlasti, državni/vojni udari, itsl ... generalne probe se ne prave. Voleo bih da mi neko navede bilo koji istorijski događaj te vrste koji je imao "generalnu probu". Ja ne znam nijedan, bio on "čist" u smislu da je imao ozbiljna društvena previranja kao pozadinu ili čist upliv nekakvih interesnih grupa.

Ovo nisi u pravu, ne kažem da je 10. Oktobar bio neka generalna proba, mislim ipak da će ova vlast dogurati do kraja mandata a onda ćemo vidjeti šta će se desiti.

Ali u istoriji je postojala Februarska i Oktobarska revolucija 1917. godine u Rusiji, dakle u razmaku od 9 mjeseci. Prva je bila neka vrsta generalne probe, druga je postavila boljševike na vlast.

Hitlerov Marš na Berlin, njegov odlazak u zatvor, pisanje Mein Kampfa, osvajanje vlasti 1933. Tu ima nekoliko godina između, takođe je problematično to nazvati generalnom probom, ali eto...

Francuska revolucija 1789. i 1792. Prva u suštini je malo šta promijenila, druga je odvela cara na giljotinu.

Uostalom, čitave devedesete su bile jedna velika generalna proba za 5. oktobar.

crippled_avenger

Albedo je napisao, ono što sam ja hteo. Itekako su poznate generalne probe.

Drugo, ja ne znam zašto "promene" nemaju stranu podršku? Što se mene tiče, možda je itekako imaju. Nije strana podrška nešto što je uvek očigledno.

Meho Krljic

"Stranu" može da znači i "rusku"  :lol: :lol: :lol: