• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šišanje

Started by crippled_avenger, 23-11-2007, 02:17:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Anomander Rejk

A od Parade puštaju insert, Kojo dolazi kod nekog Šiptara, ovaj njemu ,, zdravo Ljimun '', onda ga Kojo pita ,, znaš ti šta su seksualne manjine ? '', a ovaj odgovara ,, pa vi, Srbi ''. Ne mogu da verujem, ali zaista, ,, humor '' na nivou Kursadžija, stalno jedne te iste fore, isti likovi, jel moguće da je srpski film toliko zaparložen i učauren da se ništa istinski novo i hrabro ne može napraviti, već se samo ide ili uz dnevnu politiku, ili da se šokira i dobije što veći marketing.
Tajno pišem zbirke po kućama...

mac

Ja ne volim kursadžije, ali taj citat mi je bio simpatičan. Moje očekivanje je naravno da nije ceo film u tom tonu, nego da je taj citat izvučen za trejler.

Uzgred, zašto o Paradi pričamo na Šišanju?

crippled_avenger

Zato što je PARADA kao epizoda KURSADŽIJA posvećena ŠIŠANJU :)
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

pokojni Steva

Ili, zato što su ta dva filma blisko vezana ko glatka i hrapava strana tariguza.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Agota

Quote from: crippled_avenger on 02-11-2011, 14:08:48
Zato što je PARADA kao epizoda KURSADŽIJA posvećena ŠIŠANJU :)
ŠIŠANJU 7 VELICANSTVENIH  :wink:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Ajde nek neko otvori temu o filmu Parada, a mogu i ja nakon što u utorak budem odgledao...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Zaista je dabovano na engleski...  :|
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

Pogledao sam ОКОЛОФУТБОЛА Antona Bormatova, film o ruskim fudbalskim huliganima, konkretno navijačima moskovskog Spartaka i njihovim dogodovštinama. U ovaj milje je smešten jedan od najboljih filmove poslednje decenije prošlog veka - I.D. Philipa Davisa ali i dosta smeća, a ОКОЛОФУТБОЛА se bez većih nedoumica može smestiti u najgore filmove o navijača ikada snimljene.

Bormatov je napravio priču koja ne funkcioniše ni na jednom nivou i šteta je što inače dinamična ruska navijačka scena nije bolje prikazana u prvom filmu koji bi mogao dobiti i internacionalnu pažnju, naročito jer je nesrećni ОКОЛОФУТБОЛА privukao pažnju po svojim kontroverznim nastupima na festivalima.

Bormatov pokazuje određenu tehničku uglačanost reklamdžijskog tipa u visokoestetizovanim ali potpuno umrtvljenim prikazima tuča i glamurizovane Moskve, sa svojim besprekorno doetranim navijačima-kicošima, njihovim japanskim džipovima i glamuroznim pratiljama. ОКОЛОФУТБОЛА se ne može čak optužiti ni za fetišizovanje navijačkog miljea pošto nisam siguran da navijači sebe baš ovako vide.

Naravno, stvaranje šika od urbane buntovničke subkulture nije novost i ima autora koji to sjajno rade, recimo Romain Gavras, ali Bormatov je mnogo bliži rediteljima srpskih reklama za mobilnu telefoniju.

Zaplet sa navijačima koji sumnjaju da ih enko odaje policiji, bi imao više smisla kada bi likovi imali jasnije profile i kada bi publici iole stalo do toga da se spasu i da se otkrije ko je izdajnik. Zaplet sa ljubavnim trouglom koji se rađa kada navijač-profesor istorije priprema devojku svog saborca za istipt (privatni časovi istorije su inače prilično bizaran detalj, ne znam da se iko spremao za ispit iz takvog predmeta sa privatnim učiteljem) imao bi težinu kada bi imao bilo kakvu ulogu u zapletu i kada bi ta izdaja na neki način uticala na navijačku grupu.

Sam dizajn filma je svež utooliko što se priča dešava u savremenoj Rusiji, i da Bormatov ne bira toliko vesternizovane lokacije, film je mogao barem na tom nivou biti zanimljiv. Međutim, jedina utakmica koju vidimo je Spartak - CSKA a ona se oduigrava na stadionu koji svaki drugi dan gledamo u Ligi šampiona i drugim evro(azijskim) kupovima, dakle ni tu nema tog ugođaja koju nose istočnoevropske lige a naročito ruska koja je mimo "velike četvorke" uglavnom mrak mrakova.

Teško mi je da utvrdim kome je Bormatov namenio ovaj film ali sa skorom od tri miliona dolara zarađenih na ruskim blagajnama, rekao bih da je naišao na dobar odziv u Rusiji i Ukrajini, dakle povezao se sa domaćom publikom.

Koliko vidim, ОКОЛОФУТБОЛА počeo je da stiče određeni kultni status i među navijačima kod nas.

* 1/2 / * * * *

crippled_avenger

ŠIŠANJE kanalisano kroz KLIP

http://t.co/5fjfeNcU1W

Ghoul

tačnije rečeno, dosadniji delovi šišanja kanalisani kroz dosadnije (nesexualne) delove klipa... :(
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

"Gluma" je, bar na osnovu ovih minut i po, rak rana Varavra.
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

rak rana tog filma je pre svega scenario - ali o tom potom, tj. za sada još ne smem da pišem detaljnije o ovome.
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

stakmen

ima novih filmova o skinedima

green room 2015--ovo je survival trip

imperium 2016----odlican film

i francuski french blood 2015  film je keva---socijalni kvartovi,nekultura itd fantastichno

Aco Popara Zver

Па ђе си стакмене бог те мазо

Нешто ми говори да овај с динамом ни близу неће бити одличан
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

saturnica

Quote from: Pizzobatto on 01-09-2016, 22:39:32
Па ђе си стакмене бог те мазо

Нешто ми говори да овај с динамом ни близу неће бити одличан
solidan.

Dybuk

Verovatno bolji od Šišanja, haha.

skidam oba, (Green Room pogledala) skinhed overkill! :lol:

Aco Popara Zver

Saturnica bad blue girl!

Josef K.

A Šišanje je, kao, dobar?
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Aco Popara Zver

Кога питаш?

Josef K.

And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Aco Popara Zver

Али ја то нисам рекао.

crippled_avenger

Treba imati prilično velika muda da prikažeš film Igora Šeregija ZG80 u Beogradu, i to je verovatno najhrabriji čin koji su Bad Blue Boysi napravili u svojoj istoriji.

ZG80 je suprotni pol kinematografskog košmara koji je započeo USTAV REPUBLIKE HRVATSKE Rajka Grlića. Ako je Grlićev film izgledao kao parodija ozbiljne polemičke drame, onda je ZG80 parodija repertoarskog filma. Ovo je profil rada koji bi recimo kod nas režirao Debeli, ali Debeli bi sve to daleko bolje režirao.

U regionalnim okvirima, ZG80 može da se uklopi u čitavu filmografiju loših filmova o navijačima, u kojoj Hrvati i Srbi neprekidno pokušavaju da se nadmeću. Ako su ŠIŠANJE i METASTAZE bili filmovi koji su želeli da toj temi priđu društvenokritički, i ako je taj smer dostigao vrhunac u VARVARIMA onda je ZG80 bliži onome što je pokušao Srđa Anđelić u ARTILJERU. Onoliko koliko su METASTAZE bolje od ŠIŠANJA, toliko je negde ZG80 bliži navijačnom samoviđenju od ARTILJERA i više korespondira sa onim što bi se očekivalčo od takve priče, ali to ne znači da ZG80 nije na svakom nivou užasan film.

ZG80 je za početak jako slabo realizovan. Rekonstrukcija epohe je ravna nuli, fotografija je lišena koncepta, bez jasne ideje i bilo kakve estetizacije, glumci su preglasni, isprazni i svedeni na bučan efekat. Odnosi među likovima su ili nepostojeći ili su kao u slučaju "bekstva u lancima" jednog Zvezdaša i jednog BBBa svedeni na nivo hiljadite interpretacije poznatog holivudskog klasika, ali bez unutrašnje snage, i bez glumačkog dara jer ovi momci nisu Sidney Poitier i Tony Curtis, i to je valjda svima jasno.

Ono što na kraju ostaje jeste potencijalno zanimljiv film silom sveden na seriju nepovezanih priglupih viceva koji nikada ne uspevaju da prorade, u ambijentu koji neprestano podseća gledaoca ga gleda nešto mnogo gore od onoga što zaslužuje.

Jedina pozitivna stvar koja se može reći o ovom filmu je to da u njemu barem nema Glogovca prerušenog u ženu, ako je ikome za utehu.

Istorijski kontekst u kome se film dešava je potpuno promašen. Film je smešten u nekakvu opštu antisrpsku epohu u kojoj se sve dešava u isto vreme, i nacionalizam i komunizam, i turbofolk i postojanje SSSRa i "kurve Ukrajinke" itd.

Miloš Timotijević je ponovo zadužen za antisrpski začin i igra vođu Zvezdinih navijača koji se ponaša kao neprikriveni psihopata, doduše uzdržava se od silovanja BBBojevaca za razliku od Partizanovaca koji nisu odoleli Parangalu. Ali, za razliku od zagrebačkih besprizornika kod kojih je autor svakog barem pokušao da prikaže kao nekog sa izvesnom dozom šarma, glavni Zvezdaš ima pogled i ponašanje nemilosrdnog psihopate bez smisla za humor.

Zanimljivo je da do sada ni Delije ni sportski novinari koji poznaju istoriju ili su barem bili savremenici ovih događaja još uvek nisu reagovali na ovaj skaredan film. Što se kritike tiče, potpuno je bizarno da je film naišao na blagonaklonost i kod Dude Lakić (koliko li je inkasirala za to?) ali i u Hrvatskoj, pa čak i na Portalu Novosti. Očigledno je da se u Hrvatskoj sa velikom radošću dočekuje svaki pokušaj snimanja repertoarskog filma. Tamo je na kraju ZG80 i imao skor od 65 000 gledalaca.

stakmen

imam zelju da sa crippled avengerom napravim prljav rough and tough film

da zgrozimo pola kontinenta,saradnja na idejama i scenariju

stakmen

ima onaj novi film imperium o skinedima--budzetan film sa danijelom ridklifom

pogledah neke dokumentarce ponovo tucha u studiju gerarldo riviera i skinsi,opra vinfri,intervju sa kontraverznim bill ricciom od 2 sata itd to je jace od danasnjih filmova--ima i emisija gde se pevac agnostik fronta svadja sa nekim sokolovskim skinsom--posle sam gledo kako crnci vijaju neke dekice iz klana,linch uzivo

ima onaj nemacki film o skinetama-- kombat girls-- gde je kraj filma na obali ko romper bomper xaxaxa--pokusajte naci text bojd rajs i americhki front--autentican susret iz 80 ih   

zg 80 necu da gledam---film nema smisla kao ni bendovi sto su hladno pivo,brkovi i ovi nasi ateist rap-znachi to je neki fejk impact ili kako americki skinsi kazu GAY  sto znachi loshi pozeri

Dybuk

Kakve veze Hladno Pivo i Ateisti imaju sa skinsima? Nikakve.

a i nisu (bili) pozeri. HP sad vjerojatno jeste...buduci da su se pretvorili u bend za vencanja i sahrane.

stakmen

i nemaju veze al ne volim te bendove zato kazem loshe

a ateiste su stari novosadski skinsi pratili na svim koncertima 90 ih i bili su rado slusani,ovo danas sto oni rade je muzika za tipove u najskupljim skejt patikama

Dybuk

Ja i ne znam sta danas rade Ateisti; haha, bila na 2 njihova koncerta u zadnjih par godina, izvode stare stvari.

Petronije

Pa ateisti su i devedesetih imali šaljive tekstove, ja sam ih slušao i gledao iako nikakve veze nisam imao ni sa pankom ni sa skinsima. Mislim, nikad oni nisu ni pokušavali da budu nešto mnogo ozbiljni.
Arm the Homeless

stakmen

ako neko hoce pravi oi evo sta slusam zadnjih par godina

oxblood,footsoldier,skin disorder,white flag down,industry oi    -i jos mnoge druge

iz engleske samo slusam loyalty iz nase zemlje general i vrisak generacije
ovde kradem informacije www.american-oi.com

stakmen

i ovaj sajt www.oiofamerica.blogspot.com keva je za recenzije

lozim se zadnjih 8 god brutalno na americhki oi u zadnje vreme na fatskins najvise

imaju novu singlicu old glory     fantastican bend