• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 21 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: mac on 09-09-2024, 00:30:44
Za nove freske obično je potrebna nova crkva...

nova crkva u smislu nove sekte ili nova crkva u smislu novog hrama, nove zgrade?

zasto jednostavno u trendu ne postaviti fluidne freske? univerzalni prikaz srpskog mucenistva, samo da se na kapama pocinitelja mogu mijenjati obiljezja? danas ustaske, sutra nesto bugarsko, madjarsko, brazilsko, po potrebi. nesto kao cijene goriva na crpkama u europi; umjetna inteligencija da prati govore vucica i samo salta obiljezja na kapi pocinitelja na freskama.

Truba

Ova je izgradjena 1993 a zavrsena 2013
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

tako mlada, to se svakako isplati modernizirati, adaptirati. bilo bi steta rusiti i graditi novu samo zbog freski; ako putin sutra kaze da je venecija srbija, pa na freskama zatreba nesto talijansko, prikaz talijanskog terora nad srbima.

mac

Mislim na novu zgradu naravno. Crkva (institucija) voli da gradi nove crkve (zgrade). Jednom kad se postave freske teško ih je posle promeniti. Lakše je izgraditi novu zgradu, poželjno tamo gde ima potrebe za istom.

Truba

1993. im je bilo sveže što su slušali s bojšta zapadne srbije
norac maslenica ovo ono
mada ne znam kad je živopis radjen
a gdje su nedićevci gde su nemci... ljotićevci...partizani...svi su oni ubijali srbe u Žičkoj eparhiji
samo jadne ustaše i albance kojih uopce tu nema okačili
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

Jeste, i Hrista da prikazuju samo crkve u Palestini.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

a dobro, radi se i o dimenzijama, ustase su valjda pobili oko milijun srba. onako krvnicki po hrvatskoj kulturi, na 68 nacina, dok upali u srboturski humanizam; samo u jasenovcu 700.000.
srpska sekta spc ne bi lagala, stavili su krista na zastavu, istinu. ili bi se usudili? mislite li da bi se usudili lagati potpirije i kompanija?

džin tonik

bi li se srpska sekta spc koja podrzava satanisticke manifestacije usudila lagati, sablaznjavati cijeli narod?

Quote from: džin tonik on 08-09-2024, 20:43:43
Neokomunistički festival FALIŠ u Šibeniku: Klasić o NDH, Bobić o LGBT teologiji

U Šibeniku je završio ekstremno lijevi, odnosno neokomunistički festival ,,FALIŠ – Festival alternative i ljevice Šibenik".

(...)

Financijski problemi ili nezasitnost javnim novcem?

Pupovčeve ,,Novosti" ovako su započele svoje predstavljanje festivala: ,,Usprkos financijskim problemima, šibenski Festival alternative i ljevice FALIŠ i ove će godine ugostiti brojna poznata lica koja će govoriti o aktualnim društvenim problemima, izazovima koje nameće neoliberalna ekonomija, korištenju javnog dobra, rodnoj ravnopravnosti..."

O kakvim se financijskim problemima doista radi? Na stranicama festivala navedeni su sljedeći sponzori i partneri: ... Srpska pravoslavna crkva – eparhija Dalmatinska ... i Srpsko narodno vijeće. U oko posebno upada: ,,Sufinancira Europska unija". Imaju li zbilja problem s financiranjem ili su jednostavno nezasitni javnog novca?

evo jos jednog lijepog primjera, u nizu na koji se povremeno osvrnem, podvale satanizma teladi koju potezu po tim glupostima od manifestacija.
za neupucene: simboli duha svetoga su - ziva voda, oganj, golub (idealno bijeli, ali nije pod moranje), itd. da ne nabrajam.
grlicu ili goluba imate i u prici oko potopa, znate, ono kad se vraca noi sa grancicom u kljunu, a sto noi govori da je zemlja opet, pa, tu, izvirila iz vode, da se ljudi, zivot, mogu vratiti.

sad pogledajte iznad kako plakat satanisticke manifestacije "falish" idiotima podvaljuje crvenu sotonisticku saku (ili pesnicu) kako gushi bijelog goluba i ovaj ispusta grancicu.
to se odnosi na duha svetog i govori nam da vlada smrt, zemlja nije za ljude i zivot.

sad, to su klasicni idioti, ali, moze li mi netko (suvislo) objasniti zasto, pored srpskog nacistickog vijeca, ovu satanisticku manifestaciju sufinancira i sponzorira srpska sekta spc, a koja bi formalno kao bila krscanska? kako ono kazete, pitam za prijatelja.

mac

Možda neki levičar ima vezu u eparhiji?

Truba

Mozda da prikazu sve tlaciteje srba u 20 st ne samo ujke i albance
A komuniste zaboravili?
Il su im oni dobri momci

tomat

Quote from: mac on 09-09-2024, 21:40:38
Možda neki levičar ima vezu u eparhiji?

Isus, on je bio levičar.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truba

Levicari ne vjeruju u Boga stoga nije bio ljevicar
Disident da ali levica ne

mac

Pa on bar nema šta da veruje. On ZNA. Nije isto. Da ja ZNAM i ja ne bih više morao da verujem.

Truba

Privatna imovina je sveta kao i rad
A komunjare su loppvi i neradnici

klem

gde ima da se pogleda kako vučić pravi palačinke to još nisam video a pretpostavljam da je urnebesno

klem

eto, i posle 30 godina od rata hrvatska je još uvek pod okupacijom srbije
žao mi je hrvata, fin su narod

dark horse

Quote from: klem on 10-09-2024, 14:04:09
gde ima da se pogleda kako vučić pravi palačinke to još nisam video a pretpostavljam da je urnebesno

https://www.facebook.com/share/v/YX2zmuLsTkioSQEu/?mibextid=oFDknk
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

klem

još samo da počne da peva na nekom muzičkom takmičenju

tomat

Đuskao je, jel se to računa?

Petronije

HEJ MAŠINO!!!

https://youtu.be/Ylksx8LDZd8?si=jpKIJ933eJ5UhZMN

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

mac

To nije vojni rok nego samo elementarna vojna obuka.

Petronije

Inače ovaj ćelavi pajac koga je žvalavi postavio da glumi neko mudo je u istom ovom članku izjavio da je on naš, paj sad, VRHOVNI KOMANDANT.

Ne pratim više ništa što se tiče politike ovde, digao sam ruke otkad su ljudi oko mene počeli da me ubeđuju da je sve ovo u stvari dobro, ali sam bacio pogled zbog haosa na tviteru koji je izazvala ova vest. Jel moguće da ovi beskičmenjački odvratni ljigavi gmazovi upotrebljavaju termin VRHOVNI KOMANDANT najopuštenije?

Meho Krljic

Sumanuto, naravno, ali to je doslovno jedini način da prođe to Vučićevo "potpisivanje" odobrenja da se vojni rok vrati u upotrebu. Predsednik države ovo pravo po zakonu ima isključivo tokom ratnog i vanrednog stanja a to je, uzgred, i jedino kad je on vrhovni komandant naše vojske. Dakle, trenutno se radi protiv zakona, ali je retorika kao da smo u ratu pa je okej.

džin tonik

Sergej Trifunović pušten na slobodu: Oduzet mu je pasoš i izrečene mere

QuoteNakon što je Sergej Trifunović uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, srpski glumac Sergej Trifunović saslušan je u splitskom sudu.

Glumac je saslušan na Županijskom sudu u Splitu. Saslušanje je trajalo više od dva sata, a sudija ga je prekinuo, oduzeo mu pasoš i izrekao mere predostrožnosti, pišu hrvatski mediji.

Policija je optužnicom tražila novčanu kaznu od 1.000 evra za prekršaj iz člana 5. i 30 dana zatvora za prekršaj iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

ovaj se opet zapatio u splitu, haha. :cry:

Truba

Treba ga redovito karat
Kad je bezobrazan

džin tonik

ma gluposti, to se samo medjusobno servisiraju bande koje za svoje gospodare upravljaju srbijom i hrvatskom, servisiraju preko ledja ovih idiota pri uvodjenju verbalnog delikta. danas ovi idioti, sutra narod.

džin tonik

evo i dokaza:

Supruga Sergeja Trifunovića o njegovom hapšenju: "Granična policija fizički nasrtala"

Quote"Sinoć oko ponoći moj suprug je priveden na graničnom prelazu Bajakovo, nakon prestanka važenja zabrane ulaska na teritoriju EU, bez ikakvog obrazloženja uz velike neprijatnosti kojima sam prisustvovala...

(...)

zena ga je odvela na granicu kao tele i servirala (po dogovoru, scenariju) na obradu.
da mu nije lojalna govore dvije stvari:

a) radi se o "hrvatsko-srpskom sporu", a tu cim se u konkretnoj prici kao faktor pojavi zena, na nevidjeno znas da je mucak.

b) previse je dobro u formi za svoje godine i takvog covjeka, znaci ima bar 5 ljubavnika sa strane.

kako je ova sad servirala ovo tele na obradu, tako su nedavno onu tuku severinu servirali pozivom na zjake na sns-rodjendanskoj festi. dvije "osobe u zizi javnosti" i panjevi sa obe strane granice kad procitaju sad znaju: skrati jezik, opasno.

Truba

Oce da odahne malo

džin tonik

da, da odahne. sve tako 24 godine mladja od idiota i nakon sto mu je, tipujem, kad popio koju u sred noci krenula sanjariti i mastati o morskom ugodjaju, mirisu borova i soli, toplim ljetnim nocima uz sum valova, te ga spontano usmjerila pravac hrvatske granice gdje su ga spontano i uhitili.

Meho Krljic

Kako još sve SNS krši Ustav? Evo:

,,Ministar Siniša, odbornik Mali": Šalje li Siniša Mali svojim prisustvom u Skupštini grada Beograda poruku Aleksandru Šapiću?

QuoteMinistar finansija Mali, u isto vreme je i odbornik u Skupštini grada Beograda, a naši sagovornici iz redova opozicije smatraju da je uloga odbornika Malog da zameni u nekom trenutku, ako zatreba, gradonačelnika Šapića na toj poziciji, a njegovo neglasanje za rebalans budžeta grada predstavlja poruku aktuelnom prvom čoveku prestonice.

Sve bi to bila unutarpartijska ugodna natkurivanja, ali mi imamo ustav i on u članu 126 kaže "Član Vlade ne može biti narodni poslanik u Narodnoj skupštini, poslanik u skupštini autonomne pokrajine i odbornik u skupštini jedinice lokalne samouprave, niti član izvršnog veća autonomne pokrajine ili izvršnog organa jedinice lokalne samouprave. "

Ali naravno, što bi se ustavni sud oko toga sekirao?

Meho Krljic

Kad vidite kako izgledaju izbori za studentski parlament - i to u civilizovanom Novom Sadu - nekako je dobro da smo još koliko-toliko i živi...

UŽIVO, VIDEO Napad na studente ispred Rektorata, dvoje povređeno: Izbori traju do 16 časova, u prostoriji gde se održavaju su i batinaši

Meho Krljic

Inače, Danas tvrdi da nezvanično saznaje kako je vozač koji je prekjuče na drumu vojnim vozilom ubio pet ljudi (troje dece, njihovog oca i još jednu ženu, dok je majka teško ozleđena) bio pod dejstvom alkohola.

Vozač vojnog vozila bio pod dejstvom alkohola

Evo, čućemo da li je to istina, ali ako jeste, zaboga... Kolko tu glava mora da leti...

džin tonik

QuoteVozač Vojske Srbije koji je upravljao oklopnim vozilom, imao je nešto više od 0,2 promila alkohola...

dalje nisam citao. uvijek iste gluposti od fasistickih medija sa agendom. dodje kao kad je netko na pupavog na terasi restorana bacio krisku limuna, pa mediji konstruirali pricu oko projektila...

Meho Krljic

U srpskom zakonodavstvu se to smatra "blagom alkoholisanošću" i nije dopuštena, tj. kažnjiva je. A ovo važi kod "običnih" vozača. Kod vozača koji obavlja tzv. javni prevoz (u šta spada ova situacija) dopušteni nivo alkohola u krvi je nula.

Petronije

Malo si se loše izrazio. "Blaga alkoholisanost" tj. do 0.2 promila nije kažnjiva za vozače B kategorije, već za vozače sa probnom dozvolom, profesionalne vozače i vozače koji upravljaju vozilom A kategorije. Dakle početnici, motoristi, i bilo ko kome je vožnja posao - nulta tolerancija. Svi ostali - može jedno pivo.

Meho Krljic

Nisam se loše izrazio, nego sam dao netačnu informaciju.  :oops:  Dakle, PREKO 0,2 je kažnjivo za obične vozače.

Naravno, ovaj nije običan vozač nego profi pa za njega važi nulta tolerancija. Dakle, nisam pogrešio tamo gde je bitno.

džin tonik

jedino bitno je tu da fasisticki medij sa agendom ocigledno pokusava kapitalizirati ljudsku tragediju; vrlo neukusno, po obicaju.

Meho Krljic

Ne, valjda je javni interes da se zna da je službeni vozač vozio vojno vozilo sa nedozvoljenom količinom alkohola u krvi. Naravno, ako se to potvrdi.

džin tonik

javni interes, oh, pa ajmo pridonijeti. evo price, a ti samo proslijedi na "danas" da objave. mislim, 0.2 promila. :cry:

22. rujna 1991. Zločini srpske agresorske vojske (Tovarnik, Srijem) – ubijeno 68 Hrvata, a preživjeli morali nositi trake poput Židova

QuoteSrijemsko selo Tovarnik, prvo na putu poslije granice Srbije i Hrvatske, bilo je u rujnu i listopadu 1991. mjesto ubijanja, strašnih mučenja i progona srijemskih Hrvata. Na današnji dan 22. rujna 1991. ubijeno je 68 ljudi, a u danima koji su slijedili i mnogo više. Ubijen je i župnik Ivan Burik. Preostali Hrvati u Tovarniku, uglavnom starci i žene, morali su nositi bijele trake kao znak da su hrvatske nacionalnosti.

Tko će se iz Srbije ili iz susjednih sela naseljenih srpskim stanovništvom pokloniti žrtvama masakra u Tovarniku i zatražiti oprost?

(...)

Masovni zločin u Tovarniku

Na sam današnji dan na brutalni način ubijeno je 68 Hrvata u Tovarniku.

No, ubijanja, premlaćivanja do smrti, izgladnjivanja, svakovrsna tjelesna i psihička mučenja, koja zdravi ljudski um teško može i zamisliti, bila su stravična svakodnevica u kući-logoru pok. dr. Đorđa Cvejića, kroz koju je krajem 1991. prošlo najmanje 300 hrvatskih branitelja i civila, pretežno iz Tovarnika i okolnih mjesta. Ljudi koji nisu ubijeni u toj kući, nakon mučenja su odvođeni pa ubijani i bacani u masovnu grobnicu, u koju je bačen i ubijeni mjesni župnik Ivan Burik koji je najveći dio svoga svećeništva, punih 28 godina, proveo u Tovarniku.

Hrvati morali nositi trake poput Židova

Osim ubijanja, Srbi su protjerali više od 95 posto od 2.500 Hrvata, koliko ih je prije rata živjelo u Tovarniku. Srušili su ili oštetili više od 70 posto mjesnih kuća i gospodarskih zgrada. Ono malo Hrvata koje su ostavili živjeti na svojim ognjištima, većinom starce i žene, prisiljavali su, da poput Židova za vrijeme nacizma, nose oznake na rukavu – bijele krpe kao znak predaje i pripadnosti hrvatskom narodu. Istim su znakom bile obilježene i njihove kuće.

Sličan zločin dogodio se i 8. prosinca 1944 godine. Tovarnik je također doživio veliki masovni pokolj, kada su prema nepotpunim podacima, partizani prilikom ulaska u ovo selo ubili 51 Tovarničana, uglavnom Hrvata i Nijemaca. Oni su ubijeni na najbrutalnije načine: nožem, letvama i bacanjem sa zvonika pravoslavne crkve. Prema pisanju Večernjeg lista od 8. prosinca 2013. popis za likvidaciju napravili su domaći tovarnički Srbi.

Tovarnički Srbi načinili popis koga treba ubiti

Svake godine rodbina i predstavnici društva ,,Antun Gustav Matoš" polažu cvijeće i pale svijeće uz ogradu pravoslavne crkve u Tovarniku kao uspomenu na ovaj strašan događaj, moleći pri tome za duše ubijenih.

Branko Šimunić, Hrvat, bojnik Hrvatske vojske, 120 dana zarobljen u srpskim logorima, osuđen na smrt u Beogradu, svjedoči u Vukovaru 2018, na prosvjednom skupu koji je organizirao gradonačelnik Penava, o ubojstvima svoja 3 brata i kastriranju 3 branitelja, počiniteljima i neučinkovitom pravosuđu u Hrvatskoj.

Meho Krljic

Kako smo već navikli, Srbija danas je u stvari Hrvatska od pre 30 godina....  :roll: :roll:

Petronije

"Ko sa decom spava, popišan se budi"

džin tonik

vama dvojici su zlocini srpske vojske kad nisu (nehotice) nad srbima zabavni i smijesni?

Petronije

Meni ništa što ti pišeš nikad nije smešno, naprotiv.

džin tonik

ti na p si skoro kao jedna moja sestricna. ja joj kazem da su glupi ljudi cijepljeni od humora, a ona se ljuti. vrlo ste slicni, samo sto ona ima fantasticne sise, a ti nemas. nesto surealno. ali da ne oftopicarimo.

mac

Kakav je njen stav prema Srbima?

džin tonik

to je tako postavljeno vec teze pitanje, nije tako jednostavno. pitas kao da se ne radi o zeni. mislis spram bogatih srba ili spram siromasnih?

Petronije

Ti si sam sebe proglasio bogom humora, a svakog kome taj tvoj humor nije smešan - glupim.

Humor => Komentarisanje sisa ženske osobe sa kojom si u krvnom srodstvu.

Meho Krljic

Kako Zosko uopšte zna kakve sise ima Petronije?