• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Eriops

I ja svasta zelim, pa ne mogu.
Ovo da nije tuzno, bilo bi za smejanje. Osudjeni ratni zlocinac setka se slobodno po Bosni,
ruga se zrtvama zeza se s novinarima " bok decki " veli.. postoji mogucnost da se postigne sporazum
o izrucivanju, medjutim dotad se doticni mozda priseti da ima i neku trecu domovinu..
Tragikomicno.

Elem, stize nam ovih dana izaslanik njegovog Carskog Velicanstva, sve sa pratnjom migova, a dva sata
ni sa beogradskog aerodroma nece smeti poletati avioni. Cujem da ce cak i finale kupa biti odlozeno.
Ako i treba, ne stize carski izaslanik svaki dan. A i Sevojno je malo sumnjivo, mozda se u blizini nadje
neki novi Sirogojno, Bosko Buha.. ili Gavrilo. Oprez nije na odmet  :).

Videcemo kakav ce nam ferman doneti. Oce li biti ista sustinski novo, ili uobicajena prica zmija davi
zabu, polako ali sigurno- snazna podrska evroatlantskom putu Srbije, doduse skracenu za Kosovo,
ako ne ukidanje ono bar potpuno razvlascivanje Republike Srpske..

Ocekujem da ce se susresti i sa predstavnicima NVO, koji ce mu se pozaliti na sve mracne ale i
nemani sto stoje na evroatlantskom putu Srbije..

Джон Рейнольдс

Misliš, konzul u Judeji?

http://www.nspm.rs/kolumne-djordja-vukadinovica/kozul-u-judeji.html

Nego, hoće li Beograd da gori tokom ove posete? Hoće li biti krljanja po ulicama, dok se čak i levičari i desničari tolerišu za tih par sati zbog prisustva perjanice globalizma? Jok bato. Ovdašnji levičari će pohotno okretati guze a računam da će se za desničare poseta dogoditi prerano, to jest, dok ih prođe mamurluk, proći će i konzul/izaslanik/whatever.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Reynoldse brate, znas i sam da nema nista od bilo kakvog protesta jer aktivnih anti-globalista ima ukupno 100 u Srbiji (i na ekstremnoj desnici i levici) , ako neko i izadje to ce biti Ratibor sa svoji 10 ljudi i Obraz, Dveri, 1389 sa svojih 50 (ispod jedne sljive) a ionako ne bi mogli da pridju na 5 kilometara pomenutom...uglavnom desnicari se uveliko spremaju za gej paradu u julu tako da im je ovo u 5. planu, pre ce Srbija da se okupi zbog nekakih pedera, nego zbog ovakvog monstruma i to je problem, traze se krivci tamo gde ih nema. Malo Jevreji, malo pederi, i tako u krug...

akhnaton

Hmm, a da u posetu dolazi neki tamo monstrum iz drage vam матрошке росије? Da li bi ste istu pesmu pevali? Sigurno ne. Nisam amerikanofil, ali nisam ni rusofil. Iskreno zabole me za Bajdena i njegov dolazak. Jadan mi je to  српски antiglobalizam u kome su sаveznici i levica i desnica. I pobornici radničkih prava i zadrti ортодоксни зелоти.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Джон Рейнольдс

Quote from: akhnaton on 16-05-2009, 22:14:57
Hmm, a da u posetu dolazi neki tamo monstrum iz drage vam матрошке росије? Da li bi ste istu pesmu pevali? Sigurno ne. Nisam amerikanofil, ali nisam ni rusofil. Iskreno zabole me za Bajdena i njegov dolazak. Jadan mi je to  српски antiglobalizam u kome su sаveznici i levica i desnica. I pobornici radničkih prava i zadrti ортодоксни зелоти.

Koji to monstrum? Navedi mi jednog Rusa iz Rusije koji bi došao kao "gost na najvišem nivou" koji je govorio ono što je govorio Bajden. Pokušaj barem da navedeš. Ako ne pokušaš, zaključiću da je ovo gore standardno us vs them drugosrbijansko "razmišljanje". Ono kao - Ako nećeš Bajdena, mora da si (pijani? priglupi?) rusofil.  :roll:

A to što TEBE zabole dupe... E, vi drugosrbijanci nikako da shvatite da, eto, MENE čisto zabole kita šta se mulja po vašim pinheadovima sve dok to nije neko (kripto)nacističko sranje - gvozdene metle, pravljene spiskova nepodobnih i tome slično. E, tu od MENE dobijate jedan veliki ¡No pasarán!

A što se tiče poslednje rečenice, da išta pratiš, znao bi da su stavovi ekstremne levice i desnice i u svetu faktički, što se tiče naddržavnih institucija - identični. Ima tu i tamo još sličnosti, ali mislim da je ova najvažnija. To što je tebi to jadno, tvoja stvar, idi sviraj Bajdenu u kožnu frulu što se mene tiče, MENI je -pak - jadno to nesrećno mešanje ćirilice i latinice. Једако брзо куцам у оба српска писма и једнако их добро читам. Чак мислим да је веома добро што имамо два писма, јер од вишка знања глава не боли. Јадно је спрдати се са тиме што имамо и знамо два писма, а поготово је јадно у једном несувислом посту као што је твој на тај начин правити некакву ретардирану поенту. Или је појачавати, не знам ни шта си хтео тиме.  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

slavkod

:(Pitanje je koliko u Srbiji ima stvarno i levice i desnice,pre će biti da je mnozina u samoupravnoevrovizijskom mamurluku.

Eriops

Akhnatone, monstrumi iz drage nam Rusije, podseti me, nisu nam bacali bombe na glavu, nisu nam
otimali teritorije, nisu imali ucesca u Oluji itd..
Sto se tice protesta, ne verujem da ce biti ista ozbiljnije, a incidente iskljucujem.
Pa bice sigurno desetine hiljada policajaca na ulicama.
Danas mi bas nije dan. Em Novak izgubi onaj maraton.. i slucaj s novinama.
Jutros posle dugo vremena, resih da u nekoj letnjoj basti uz kafu i sok procitam blic.
Dosadilo mi je da citam novine preko neta, pa ajd reko da malo uz kafu procitam.
Priselo mi je. U Blicu neki LDP prospekt, sve u crvenom. Poceh da citam, i kod recenice " Kosovska
nezavisnost ne treba biti problem nijednom dobronamernom gradjanu Srbije! " sam stao.
Posle toga, imo sam kracu setnju do obliznjeg kontejnera  :D.
Mi koji smo protiv te nezavisnosti, smo dakle nedobronamerni gradjani Srbije.
Politicka partija koja toboze promovise evropske vrednosti, daje podrsku necemu
sto je nastalo na sili, zlocinu , etnickom ciscenju i bombardovanju.
Primetio sam da su dve stranice posvetili Vojvodini. Vrlo lukavo- oni su sad za vecu autonomiju nego
LSV, i mislim da njima i delu DS, pokusavaju uzeti glasace.

Elem, sto se tice Bajdena, ne ocekujem nista spektakularno.
Da nas zaista silno zele u EU, davno bi zavrnuli siju Holandiji da popusti, kako su progurali
Rumune i Bugare. Mislim da ce nastaviti pokusaje centralizacije Bosne, i jacanje Kosova.
Ne verujem ni da im se dopada ovo s Juznim tokom.
Ukratko od posete ne ocekujem nista novo.

Ghoul

eno ga toma grobar u žiriju ZVEZDA GRANDA, presuđuje pinkovim folk-početnicima.
prajsles!
:)
https://ljudska_splacina.com/

Shozo Hirono

Quote from: Ghoul on 16-05-2009, 23:34:36
eno ga toma grobar u žiriju ZVEZDA GRANDA, presuđuje pinkovim folk-početnicima.
prajsles!
:)
Ete ga!

Ne pratiš sport, ali zato ove čobane uvek zapaziš. 8-) xuzi

Ghoul

ne mogu da postignem baš SVE čobane da ispratim - ove što trčkaju po livadama za loptom baš nikako ne postizavam.

Shozo Hirono

Quote from: Ghoul on 16-05-2009, 23:45:39
ne mogu da postignem baš SVE čobane da ispratim - ove što trčkaju po livadama za loptom baš nikako ne postizavam.

Bolje je gledati ovce kako trče po livadi,
nego čobane kako mekeću u mikrofon!

Ghoul

da parafraziram rejnoldsa, ovca ostaje ovca, a ja ne gledam nijedne.
grobara sam slučajno spazio, nisam ga gledao.

džin tonik

Quote from: tiha voda on 16-05-2009, 23:30:04
...Poceh da citam, i kod recenice " Kosovska
nezavisnost ne treba biti problem nijednom dobronamernom gradjanu Srbije! " sam stao.
...
bez brige, jos malo ce te i vi u tursku europu pa ce ti opet biti zanimljivo.

akhnaton

Quote from: zosko on 17-05-2009, 00:48:58
Quote from: tiha voda on 16-05-2009, 23:30:04
...Poceh da citam, i kod recenice " Kosovska
...
bez brige, jos malo ce te i vi u tursku europu pa ce ti opet biti zanimljivo.

Vole to.... što ćeš.... :mrgreen:

džin tonik

Eriops

Vala, radje i u Tursku nego tvoju demokraciju tipa Glavas, Tudjman, Tompson,
Pavelic..
A sto se ti toliko sekiras za nas, i stalno dajes neke komentare ?
Zaljubljen si u Srbiju  :D ?

akhnaton

Quote from: tiha voda on 17-05-2009, 08:02:57
Vala, radje i u Tursku nego tvoju demokraciju tipa Glavas, Tudjman, Tompson,
Pavelic..
A sto se ti toliko sekiras za nas, i stalno dajes neke komentare ?
Zaljubljen si u Srbiju  :D ?
Srbija i Hrvatska su jedno te isto. Samo to sebi ne žele da priznaju.

Antonius

Zatvorenik iskočio kroz prozor, čuvar za njim!

Osuđenik Kazneno-popravnog doma ,,Zabela" Saša Marjančević (29) pobegao je iz Trećeg opštinskog suda u Beogradu, gde je doveden jer je trebalo da mu se održi suđenje.

Portparol suda Dragan Milošević izjavio je da je Marjančević, koji je doveden u pratnji dva stražara, posle donošenja rešenja da se pretres ne održi, istrčao iz sudnice, skočio sa terase na automobil i pobegao.

Tokom suđenja, Marjančević nije imao lisice na rukama, što mu je omogućilo da lakše pobegne. Jedan od stražara skočio je odmah za njim, ali nije uspeo da ga sustigne.

Marjančeviću je trebalo da se održi suđenje zbog krivičnog dela oduzimanja vozila. On se nalazi na odsluženju petoipogodišnje zatvorske kazne zbog razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja.

Prema saznanjima portparola suda, Marjančević do večeras nije pronađen.

Tanjug

Son of Man

Ko Ted Bandi i Arkan.  :!:
Sad ce ostali da ispashtaju, morace da bude zatvoren prozor na ovu vrucinu.

Eriops

Kristijan Golubovic cini mi se, i on je iskakao kroz prozor opstinskog suda .
To je kod nas vec razradjena taktika  :D.

mac

Policajac koji je skočio za razbojnikom je verovatno isti koji je i dozvolio da razbojnik bude bez lisica, i verovatno je i sarađivao u begu. Skok s prozora je samo dim.

Eriops

Ne mora biti. Mozda je jednostavno nesposoban?

Ghoul

eh, srpski policajac - pa nesposoban?!

obučeni profesionalac - nesposoban?!

EKSTREMISTA

Новозеландски католик Мајкл Кејт се прекрстио у Михајла Калабића

Мајкл Кејт (Мичаел Ките), рођени Новозеланђанин који с родитељима већ петнаест година живи у шведском граду Гетеборгу, од јуче је добио ново име - Михајло Калабић. Након крштења у месној цркви у Батковићу, Мајкл, иначе католик, прихватио је православље као своју нову веру.

Мајкл, односно Михајло, ради као возач у Гетеборгу. Случајан сусрет са Милошем Калабићем и његовим братом Златком био је пресудан у Мајкловом животу, утицао је на промену његових схватања о животу и људима око њега.
- Случајно сам упознао Милоша и кроз разговор сам сазнао да је рођен истог датума кад и ја, 9. фебруара 1968. године. Дружење траје већ четири године и ми смо постали као рођена браћа. Долазио сам овде у Батковић, заволео ове људе, њихов темперамент и менталитет. Као да сам се поново пронашао - прича Мајкл, сада Михајло, који с поносом показује прстен на коме су угравирана оцила, грб Немањића и његово ново име Михајло Калабић. Свако има право да свој живот организује и уреди онако како њему најбоље одговара, те сам и ја одлучио да прихватим православну веру - каже Мајкл, то јест Михајло Калабић.
Мајкл је за ову свечану прилику обукао српску народну ношњу, ставио шајкачу на главу. Каже да му је Српско удружење у Гетеборгу пуно помогло, да има много пријатеља међу Србима и да је сусрет с Милошем и све оно што ће после тога уследити било логичан наставак његовог таквог размишљања.
- Упознао сам све српске брендове, све симболе српства - каже Михајло.
Научио је многе српске песме, међу којима му је најомиљенија ,,Ђурђевдан", прикупио је велики број српских застава, а кад већ поменусмо српске брендове, међу њима је неизоставно и шљивовица, каже у шали Мајкл Кејт, сада Михајло Калабић. За крштење Мајкл је одабрао и кумове Жељка Деспотовића и Драгану Калабић. Жељко каже да је с радошћу прихватио да буде кум Мајклу.
- Познајемо се дуго и драго ми је што је управо мене одабрао за кума. Кумство је светиња код нас Срба. Наша жеља је да се Срби у свету представе и на овакав начин, у најбољем светлу, као људи који су дружељубиви, који прихватају све културе, обичаје, а не да нас квалификују као нетолерантне и ускогруде људе - каже Жељко.
Отац Милијан Станкић, свештеник у батковићкој цркви, каже да је ово прво крштење ове врсте, али да СПЦ поштује слободну вољу сваког човека да сам одлучи којој вери ће припадати.
- У молитвама које смо прочитали умолили смо Господа да анђео чувар буде у помоћи нашем Михајлу Калабићу, да га чува од свих видљивих и невидљивих непријатеља. Пожелели смо му здравље, срећу и напредак, те да га прати Божји благослов - рекао је отац Милијан.
Након чина крштења, уследиле су честитке од мештана Батковића и Михајлових најбољих пријатеља, сада и рођака из породице Калабић.

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Eriops

Ovih dana smo imali i posetu Cerica, koji je u Tutinu odrzao jedan vrlo zapaljiv
govor- kako nista nece razdvojiti muslimane Bosne i Sandzaka, i kako se u Srbiji
krse ljudska prava muslimana. Koji uzgred budi receno, imaju pravo i na svoju kulturu,
jezik, imaju Univerzitet, ucestvuju u vlasti na svim nivoima.. cak je i rekao da ce
nas tuziti cika Bajdenu- podudarnost da je dosao bas kad i ovaj stize..

Zanimljivo je kako verski poglavar seje nestabilnost , a meni sve ovo lici na borbu
za vlast koja nema aman nikakve veze sa religijom.

Ono sto mi je ipak ulilo nadu da nece uspeti izazvati kakvu nevolju, su mnogobrojni
komentari koje sam citao, a koje su pisali muslimani, gradjani Srbije, koji su osudili
ove zapaljive govore. Sve mi ovo ipak ne mirise na dobro- pozivanje na jedinstvo
Sandzaka i Bosne, price o regionalizaciji Srbije, ponovo Balkan u fokusu svetske
zandarmerije.. valjda nam nece opet skuvati kakvu kasu.

Antonius

Nije istina. Građani muslimanske veroispovesti uživaju više nego što si napisao. Čuo sam da je Boris Tadić muslimanske veroispovesti. I da on, kao neko muslimanske veroispovesti, upravlja Srbijom tajno. Na odobrenje USA.

Eriops

Naravno, kad nemas cinjenice i argumente, najlakse je okrenuti na izrugivanje.
Navedi argumente koja su im prava uskracena.
Zasto je to rekao, zbog zabrane jednog skupa ? A kad policija pusti skup, pa dodje
do pucanja i ranjavanja, onda je drzava kriva sto nije intervenisala.
Ceric kao verski poglavar bi trebao raditi na stisavanju strasti, a ne na njihovom
razjarivanju.

džin tonik

Quote from: tiha voda on 19-05-2009, 21:16:12
... i kako se u Srbiji
krse ljudska prava muslimana. Koji uzgred budi receno, imaju pravo i na svoju kulturu, jezik, imaju Univerzitet, ucestvuju u vlasti na svim nivoima.. ...
:? pa toga nema nigdje u svijetu! koje su to mahinacije. prvo uvedu vize tako da obicni ljudi ne mogu putovati i usporediti stanje sa drugim zemljama, a onda kazu kako je normalno da manjine imaju svoj jezik i slicne gluposti. toga ima samo u srbiji. strava.

slavkod

Da ne spominjemo činjenicu da se u Sandžaku sukobljavju Muslini između sebe ,sa krvavim ishodima i da se u to Srbi ne mešaju.On se prvo okomio na stvarno veliko prisustvo žandarma ,koji su došli da ga sačuvaju,bukvalno praveći zid između jednih i drugih.Njegove reči kako će oni naterati Srbiju da bude demokratska zemlja ,čak i ako joj to baš ne ide od ruke su nedostojne čoveka vernika a kamoli nekog ko je na verskom položaju.Ovde ljudima ide bela pena na usta kada neko od crkvenih ljudi iznosi ocene koje su političke prirode,pa se najgorim rečima napada čak i Patrijarh Pavle,a na gospodina Cerća niko nije reagova se ministra Čiplića i to vrlo odmereno.

Eriops

I u Novom Sadu je bio sukob dve frakcije, ali to je verovatno tajni plan u reziji
Jovice Stanisica, Radeta Bulatovica, Vojislava Kostunice  :D.
Zamisli da neki staresina SPC dodje u Bosnu, i kaze da nista nece odvojiti
Srbe iz Bosne i Srbije, da se u Bosni krse njihova prava, i da jos tuzi drzavu domacina
medjunarodnoj zajednici. Ja mislim da bi NVO odmah podnele predlog zakona o
zabrani rada SPC, a na tv bi imali bar sedam emisija u nedelju dana o sprezi
velikosrpskog bauka i crkvene azdaje.
Zosko : razlika izmedju Srbije i drugih drzava nije u stepenu prava manjina, vec
sto u Srbiji mozes govoriti sta god hoces, i srati po njoj kako hoces. Ovde moze da
dodje nemacki ambasador i kaze da moze doci do odvajanja Sandzaka i Vojvodine.
U tvojoj Hrvatskoj da gost kaze da treba Sloveniji dati 2 km morske obale,
oterali bi ga u tri lepe.

scallop

Treba se ugledati na Hrvate.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

glupost. hrvati ne postoje.

mac

Ali svejedno se treba ugledati na njih.

Meho Krljic

Ako ih nema, treba ih izmisliti.

Eriops

Kako nema. Nisu li to cuvari hriscanstva, bedem zapadne civilizacije, neprelazna
granica za divlje i krvolocne horde varvarskog Istoka ? :idea:.

mac

To su neki drugi Hrvati.

džin tonik

to su pripadnici poznatog ratnog naroda, srba, koji su zaboravili da su srbi.

Eriops

Odlucno pobijam ove tvoje tvrdnje Zosko!
Hrvati su oduvek imali mnogo vece vojne uspehe od srba.
Stizali su cak i do Staljingrada  xuzi.

džin tonik

glupost. hrvati ne postoje.

mac

I time je kaža o Hrvatima završena.

morbius

Quote from: mac on 20-05-2009, 13:43:43
To su neki drugi Hrvati.

Postoje i Drugi Hrvati, kao i Drugi Srbi?  xfrog Šok!
Why me?

EKSTREMISTA

Drugohrvatijanci.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

scallop

Oh, kako mi ovaj dijalog prija. Šojiću, brate! xcheers
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Eriops

Ako smo utvrdili da Hrvati ne postoje  :), onda je i Zosko neki fantom, paranormalna
pojava, koja se nekim cudom uspeva odrzati u internetskom prostoru.
Eto Ghoulu besplatne ideje za sajber-horor roman  :D.
Ocekujem procenat od visemilionskog tiraza...

Event Horizon

Quote from: zosko on 20-05-2009, 14:00:33
to su pripadnici poznatog ratnog naroda, srba, koji su zaboravili da su srbi.

tija vodo, nisi dobro čitao.

slatke kao...ladne kao...
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Eriops

Danas se drzava bas obrukala s ovim upadom coveka u predsednistvo.
Mozda je covek u pravu u vezi svog slucaja, ali uci s bombom u predsednicku zgradu,
Dacic bi momentalno trebao dati ostavku.
Bruka.

Alexdelarge

Pravda za Dragana Marica !!!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Antonius

Eriops

Odmah ukinuti SPC, i zabraniti pravoslavlje. Opasna antievropska pojava.
Legalizovati marihuanu. Srbiju denacifikovati i pacifikovati.
Ne obiljezavati vise godisnjice bombardovanja. Bajdena proglasiti pocasnim gradjaninom.
I mirna Bosna.
Tj., Srbija.

Ghoul

bre, vodo, taman si počeo iznenađujuće mudro da curiš, kad ga pred kraj prećera!