• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

varvarin

Quote from: John Reynolds on 22-05-2010, 18:44:39
E, da... Bu-faking-hu zbog zlehude Brankicine sudbine. Kad ne sme na ulicu zbog huligana, šta bi tek bilo da je tek dirnula u narko mafiju, recimo?

Odoh da ronim suze gorke.

Imaš pivo od mene.

džin tonik

QuoteMađarska i Slovačka u ratu oko dvojnih državljanstava za manjine
Budimpešta obećava državljanstvo za sve Mađare u inozemstvu, što Slovačka vidi kao sigurnosnu prijetnju zbog pola milijuna slovačkih Mađara.
http://www.vecernji.hr/vijesti/madarska-slovacka-ratu-oko-dvojnih-drzavljanstava-manjine-clanak-146710

slavko

Baš me čudi,a ovde nas ubeđuju da su te stvari nebitne kada se uđe u EU Reich.Mora biti da to Slovaci i Mađari nisu nšto dobro shvatili.

Loni

I jeste nebitno.
Mađari i Slovaci zaista nisu prevazišli stare tenzije.

I Mađarska i Slovačka su u EU.
Dakle svako može da putuje gde god hoće i da se zaposli.

Međutim Mađari su hteli da se ušlihtaju sunaronicima u Slovačkoj pa da im daju ovaj simboličan gest, koji u praksi ništa ne znači.
U Mađarsku se može i ovako i onako.

A slovački konzervativci takođe bi da zategnu situaciju i dobiju na izborima.

Obe nacije su konzervativne s desničarima na vlasti. Nek se ugledaju na modernu i većinski nereligioznu Češku.

Mark

Slovaci i Madjari imaju svaka po svoju SRS, pa te dve stranke medjusobno ratuju kroz medije, ali daleko je to od nasih balkanskih rabota...

Na primer u Slovackoj imaju Jana Slotu koji (iako ima solidnu bazu glasaca) jeste prilicno komican lik i sluzi za sprdnju medju obicnim ljudima tamo.

PS
Ali zato sto se tice anticiganizma, obe drzave su na samoj granici rasizma po tom pitanju!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Loni

Upravo tako.

Ni jedni ni drugi, kao ni Rumuni niti Bugari pa čak ni Grci nisu zaslužili da uđu u EU.
Treblao ih je pritisnuti mnogo više.
Bugare zbog korupcije, Grke jer se na vlasti menjaju maltene samo tri familije bez šanse da neko drugi dođe na vlast, Slovake i Mađare da prestanu da desničare i propovedaju rasizam, međutim neko iz EU je bio megaloman.
Odluka je bila da ih poprime pre vremena.
Sve će im se obiti o glavu.

2004. kad primiše 10 komada, zaslužili su samo: Slovenija, Češka, Malta i možda neka od baltičkih. Pet komada u vrh glave.

Eriops

Pa tvoji Ameri su urgirali da se prime Bugarska i Rumunija u EU.
To je za njih ,, Nova Evropa ''.

varvarin

Quote from: Lomljavina on 27-05-2010, 02:02:17
Obe nacije su konzervativne s desničarima na vlasti. Nek se ugledaju na modernu i većinski nereligioznu Češku

E ovo je zanimljivo pitanje.
Podatke imate na http://www.czso.cz/csu/2008edicniplan.nsf/engt/24003E05ED/$File/4032080119.pdf,  onda na Wikipediji itd, slažu se.
U Češkoj je 1991. bilo oko 4 miliona vernika (60%)
Godine 2001. broj vernika je oko 2,7 miliona. Neverujućih ima 59%
Šta se dogodilo između 1991. i 2001, za samo deset godina?
Češka je pristupila EU 2004.

slavko

Zaboravili ste na Erdelj i mađarsko-rumunske probleme s tim u vezi.I Italijani i Austrijanci nisu baš u ljubavi zbog nekih pokrajina.

Джон Рейнольдс

Quote from: Eriops on 27-05-2010, 09:17:20
Pa tvoji Ameri su urgirali da se prime Bugarska i Rumunija u EU.
To je za njih ,, Nova Evropa ''.

Cinični konspiratolog u meni čak smatra da je to urađeno (sa uplivom SAD ili bez, nevažno) da bi Srbija bila odsečena od Rusije. Ko je malo bio po Rumuniji van Bukurešta zna kakva je to EU. Za Bugarsku ne znam. U takvoj raspodeli, članstvo Srbije, pa i Hrvatske, u EU potpuno je  nebitno. Da ima pameti, Srbija bi trebalo da pokuša da uđe u bliži savez sa Rusijom jer od velikih sila još samo Rusiji odgovara da se bakće sa nama. Amerikanci drže Kosovo i imaju Bondstil. EU je zatvorila krug Rumunijom i Bugarskom, a kako im ne cvetaju ruže, nećemo im skoro biti zanimljivi. Ergo, Rusija.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

shrike

Quote from: John Reynolds on 27-05-2010, 14:37:59
Za Bugarsku ne znam.
Jao, pa mi smo za njih osnivači EU. Onakav jad i beda u Srbiji ne postoji.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

mac

Rusiji odgovaramo mi, ali nama odgovara Evropa.

džin tonik

a da probate sami?

Loni

John, ne verujem da je Srbija uopšte jak faktor ikom da bi se neko bojao Srbije i Rusije u tandemu.

Rusije ok da je malo boje, ali što pobogu Srbijice?

Inače sasvim je moguće da su prerano primili i Rumuniju i Bugarsk u EU u strahu da Rusija ne povrati uticaj nad ovim dvema, pretežno pravoslavnim zemljama.

Ne znam Eriops, zašto kažeš - Tvoji Ameri.
Ja sam rekao da s obzirom da sam ateista više volim Kanadu, Australiju, skandinavske zemlje i naročito Francusku, koja je udarila temelj novom republikanizmu i sekularnoj državi.
  Ali šta da se radi kad je na celom zapadu samo SAD mužjak, predvodnik, koji je u stanju da zaštiti sve ostale. To je fakat.
  Inače kad vidim da se američki predsenik zaklinje na odanost državi s Biblijom u ruci, dođe mi da puknem.
  Da je pravde da se severni stejtovi (Njujork, Masačusest, Ilionis, Viskonsin) otcepe, pripoje Kanadi i tako konačno jedna moderna zemlja bude svetska sila...
  No pošto od tog nema ništa, SAD je prinuđen da ka modernizmu napreduje sporije u odnosu na severnoj ili prekoatlantskog suseda. Moraće da vuče svoj hrišćanski, ratoborni jug i da mu se prilagođava. No i spor napredak je napredak.

Loni

Inače ne znam zašto ovde polemišemo o svetskoj politici.
Tema je SERBIA TODAY.

A ono što je aktuelno u tom kontekstu je konačna regionalizacija Srbije, koju je usvojila skupština.

Da podsetim...

DECENTRALIZACIJA postoji zato da bi se svi krajevi jedne zemlje koliko toliko podjednako razvijali.
Bez decentralizacije u praksi dolazi do toga da se sve vremenom uliva u prestonicu. Industrija i stanovništvo se koncentriše tu, dok ostali krajevi polako izumiru.
Pošto je u Srbiji to vrlo evidentno. Beograd se sve više širi, a ostatak zemlje zamire, parlament se konačno odlučio da napravi regionalizaciju i time isforsira druge krajeve.

Svaka država EU je takođe regionalizovana. Jedino kod nas postoji bauk separatizma, ali plan o regionalnom ravnomernom razvoju sa separatizmom nema veze.
Bauk o separatizmu uglavnom forsiraju oni, kojima odgovara da se Beograd gradi na uštrb drugih.

Kako bilo da biulo Srbija je podeljena na 5 regiona (sa Kosovom, a 4 bez Kosova).
Hteli su da je podele na 7, ali su shvatili da su Užice i Zaječar premali i gradovi bez univerziteta da bi bili centri ičega.

Sedišta regiona su u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Dakle po tom planu Novi Sad, Niš i Kragujevac najviše dobijaju.  

Interesantno je da je svaka regija podjednake veličine po broju stanovnika.
Svi imaju oko 3 miliona osim Beogradskog regiona, u kom živi 1,5 milion stalnih stanovnika. Međutim i tu imamo više storina hiljada radnika i studenata, tako da se i tu nakupi blizu 2 miliona ljudi.

Tex Murphy

Quotei naročito Francusku

Nismo ni sumnjali ;-) :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Eriops

Eh, pa govorim tvoja SAD, zato što se odmah štrecneš i usprotiviš, čim ih za nešto kritikujemo. Shvati, ja nemam ništa protiv američkog naroda, njihove muzike, književnosti, filmova itd. Jedino imam protiv njihove politike, i to spoljne politike.
Spominjao si na drugom topiku njihovu demokratičnost, i surovost Kine. Ne branim Kinu, ali pogledaj činjenice. To je zemlja od milijardu i kusur ljudi, sa jakom armijom, koja može smazati svaku državu za doručak ( osim nuklearnih sila ). Koliko je ratova u zadnjih šezdeset godina vodila Kina, a koliko SAD ? Kažeš Kina gazi tenkovima demonstrante. Amerika ne gazi, ona gazi tuđe narode : ubija decu po Vijetnamu i baca napalm, na Srbiju osiromašeni uranijum. Pa sad ko je tu suroviji.

Upravo i jeste problem što je SAD ,, mužjak predvodnik ''. Jer je taj mužjak izazvao mnogo ratova, kriza, intervencija, pučeva itd. Njih treba razvlastiti, razložiti njihovu moć, jer su konstantna pretnja za svetski mir. To se, bogu hvala i dešava, jer više nisu jedina super sila u svetu. Videlo se to i u gruzijskoj krizi, a u budućnosti će i više, jer Kina jača. Nikad nije dobro da samo jedan odlučuje o svemu, nebitno je li to SAD, Rusija, Kina. Prevelika moć uvek vodi zloupotrebi iste. Kao neko ko se deklariše kao poštovalac demokratije i ljudskih prava, upravo bi se trebao zalagati za smanjenje moći SAD ?

slavko

Lomljavino,da nisi nešto zaboravio oko ove regionalizacije?Nešto što čak ni u ovakvom parlamentu nije moglo da prođe.

Kunac

NOVI SRPSKI SPECIJALITET::: HLEB S PEČENOM MIŠOTINOM...

Učenica trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole u Leskovcu N. Ć. (17) pronašla je miša u vekni hleba kupljenoj prekjuče u prodavnici ,,Orion" i od tada ne može da jede hleb, pa čak povraća pri pomisli na tu, jednu od najvažnijih životnih namirnica. Vekna sa pečenim mišem proizvedena je u ovdašnjoj pekari ,,Zlatni pek", kako stoji na fiskalnom računu i na papirnoj kesi u kojoj je hleb spakovan. U toj pekari negiraju da je hleb s mišem njihov proizvod.

- Nikada više neću da jedem hleb jer od pomisli na njega, povraćam - kaže vidno uzbuđena devojka, koja je lično tog jutra hleb kupila u prodavnici u naselju Ančiki, gde živi s porodicom.

Prema njenim navodima, miša je primetila u momentu kada je htela da zagrize parče hleba, isečeno i namazano paštetom.

- Htela sam da pojedem parče hleba sa paštetom pre polaska u školu, ali kada sam ga prinela ustima, videla sam sa donje strane neku izbočinu. Pročačkala sam malo i shvatila da je reč o pečenom mišu. Htela sam da se onesvestim od mučnine u želucu - priča mlada devojka.

Porodica N. Ć. je istog momenta reagovala i podnela prijavu Republičkoj poljoprivrednoj inspekciji u Leskovcu, zaduženu za kontrolu kvaliteta hrane, gde nam je rečeno da je u toku kontrola pekare, ali i prodavnice ,,Orion", te da će se tim povodom saopštenjem oglasiti u ponedeljak. U prodavnici ,,Orion" kažu da je to prvi slučaj da u hlebu bude pronađen miš u lancu njihovih prodavnica, a direktor ,,Zlatnog peka" Aleksandar Mladenović negira sve optužbe.

- Ne postoji čak ni teoretska mogućnost da se tako nešto desi u našoj pekari. Kao prvo, naše mašine su toliko jake da bi samlele miša u prah, a s druge strane, higijena je vrhunska. Osim toga, posedujemo sve sertifikate neophodne za vrhunski kvalitet i proizvodnju, pa čak i ISO 22000, što retko ko ima - navodi Aleksandar Mladenović.

Lozinka Ć., baka devojčice koja bezuspešno pokušava da nagovori unuku da uzme makar parče hleba koji je ona svojim rukama ispekla, kaže da ne zna ko je kriv, ali da želi da se krivac kazni.

- Miš je ispečen u hlebu, evo vidite. Tako pečen nije mogao da utrči u veknu - pokazuje sačuvan odrezak sa mišem Lozinka Ć.
"zombi je mali žuti cvet"

Eriops

A, znači može i mleven miš u prahu, jake su im mašine..

Meho Krljic

Sve je to sterilisano visokom temperaturom, što je miš sad gori od praseta...

Kunac

izlgeda da je miš bio živ dok se pekao. a to spada u nepotrebnu surovost nad životinjkama.
"zombi je mali žuti cvet"

Paranoid

BORISLAV DIMITRIJEVIĆ, 54-godišnjak iz Orašca u Srbiji, uhićen je zbog sumnje da je nasmrt pretukao 80-godišnju Zagorku Lazarević te je potom golu ostavio na cesti.

Policija sumnja kako je Borislav Zagorku ubio u kući te tijelo dovukao na cestu. Prema pričanju susjeda, ubojica i žrtva su više od 30 godina bili u vezi, iako je razlika među njima 26 godina, piše Press. Susjed Milovan Milojević koji se brinuo o starici rekao je da je njezina garderoba pronađena između staričine kuće i ceste na kojoj je nađena.

Sestra joj umrla od srčanog udara pa je pojeli štakori

Zagorka se i ranije žalila susjedima da Borislav kući dolazi pijan te je maltretira, a i prijetio joj je. Bojala ga se prijaviti policiji. Ova smrt je stanovnike sela Orašac podsjetila na jednu još užasniju koja se dogodila prije nekoliko godina.

Naime, Zagorkina sestra Kosara je tada pronađena mrtva u svojoj kući, tri mjeseca nakon smrti. Najvjerojatnije je umrla od srčanog udara, a u trenutku pronalaska pola njena tijela su već pojeli štakori.

:P
Toga fakat ima?

Mark

Quote from: Paranoid_Android on 31-05-2010, 23:27:00
Toga fakat ima?

Nigde u svetu toga nema!!! Samo u Srbiji!

:-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Cornelius

Majkl Volcer, emeritus profesor na Univerzitetu Prinston iz Sjedinjenih Američkih Država i poznati politički filozof današnjice, izabran je na inicijativu Fakulteta političkih nauka za počasnog doktora Univerziteta u Beogradu (BU).

Profesor američkog Prinston univerziteta Majkl Volcer je žustro zagovarao bombardovanje Srbije.

Redovni profesor Univerziteta u Beogradu i bivši predsednik Srpskog filozofskog društva Milan Brdar i profesor Portland stejt univerziteta u SAD Aleksandar Jokić najoštrije su protestovali zbog tog čina.

,,Dotični laureat se u svojim angažovanim tekstovima, poput mnogih američkih autora, investirao za politiku svoje vlade, a da se pri tom nije proslavio ni filozofski, ni logički, odnosno argumentativno. Naprotiv, reč je o političkoj zloupotrebi filozofije", napisali su ogorčeni profesori.

U obrazloženju koje je iznio rektor beogradskog univerziteta profesor Branko Kovačević navodi se da je Volcer dao ,,izuzetan i originalan doprinos političkoj filozofiji i razvoju teorije pravde i ljudskih prava, teorije demokratije i multikulturne tolerancije". Ceremonija uručenja je održana u svečanoj sali Rektorata beogradskog univerziteta u prisustvu viđenih profesora i studenata. ,,Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam u demokratskoj Srbiji, gde sam rado došao i veoma brzo uvidio da se niko ne usteže da razgovara o politici", rekao je Volcer, primetivši da prilikom njegove prve posete tadašnjoj Jugoslaviji 1957. godine ,,niko nije želeo da razgovara o politici".

Ovaj čuveni teoretičar je objavio 27 knjiga i više stotina naučnih radova, a njegova knjiga Pravedni i nepravedni ratovi nedavno je prevedena na srpski jezik. (agencije)
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

varvarin

Koliko je Srđa Trifković u pravu, kad govori o srpskim mislećim ljudima!!!

scallop

Srpskim zvaničnim mislećim ljudima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

OK. Ali, da li ovo neviđeno uvlačenje u dupe treba da prođe tek tako?
Bez reakcije?

scallop

Ma, dali bismo mi i Klintonima ulicu, ali je već imaju u Srbiji. Varvarine, ne vredi ti ni ovde da protestvuješ. Oma će te spopliću.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

ginger toxiqo 2 gafotas

Mejsi Grej: Beograd je rasistički grad zaostao u vremenu

Američka soul pevačica Mejsi Grej izjavila je da je nakon prošlogodišnjeg koncerta u Beogradu stekla utisak da se radi o "rasističkom gradu zaostalom u vremenu". Ona je u intervjuu današnjem "Metrou", besplatnom londonskom listu, rekla da su ulice Beograda "pune ružnih, debelih ljudi", ali da su posetioci njenog koncerta bili divni.
Mejsi Grej

Poznata pevačica je na pitanje da li su je nekada prepoznali na ulici na nekom neobičnom mestu, odgovorila da da je takvo iskustvo imala u Beogradu.

"Prošle godine sam imala koncert u Srbiji. Nisam znala ni gde se nalazi, ali ljudi su me prepoznavali na ulici. Koncert je bio sjajan, ali grad u kojem smo bili nije bio tako dobar. Bio je rasistički i zaostao u vremenu. Ulice su bile pune debelih, ružnih ljudi, ali ljudi koji su došli na koncert su bili divni", rekla je Mejsi Grej.

Inače, u intervjuu "Blicu" uoči koncerta u Beogradskoj areni, Mejsi Grej je na pitanje koju poruku ima za fanove u Srbiji kratko odgovorila: "Samo želim da im se zahvalim na podršci koju mi pružaju i obećam sjajan šou u Beogradu". 
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

Sta bi tek bilo da su je odveli u neko stvarno zajebano mesto, Cacak ili, sta ja znam, Leskovac...

mac

S obzirom na nemaštinu sumnjam da u Leskovcu ima debelih ljudi.

Джон Рейнольдс

Dakle, na cert te čamuge su došli samo lepi i mršavi ljudi? :roll: Jbt, čim ih odvojiš od pamuka, odmah postanu jezičavi.

I like sugar, and I like tea
But I don't like niggers...no siree!
There's two known things that'll make me puke
And that's a hog eatin' slop, and a big, black spook!

You know it...cause I show it
Like a barn-yard rooster I crow it!
And the NAACP
Would sure like to get a-hold of nigger-hatin' me!

Roses are red, and violet's are blue
And nigger's are black, you know that's true
But they don't mind, cause what the heck!
You gotta be black to get a welfare check!

And I'm broke...no joke
I ain't got a nickel for a coke!
And I ain't black, you see
So Uncle Sam won't help poor nigger-hatin' me.

Jig-A-Boo, jig-a-boo...where are you?
I's here in the woodpile...watchin' you
Jig-A-Boo, jig-a-boo...come out!
No! Cause I'm scared of the white man's a-way down South

You know it!...cause I show it.
Stick your black head out and I'll blow it!
And the NAACP
Can't keep you away from little old nigger-hatin' me!

Mirror, mirror...on the wall
Who is the blackest of them all?
A man named King, and there ain't no doubt
That he's causin' lots of trouble with his baboon mouth.

Brewin'...he's a doin'
It's caused by the trouble he's a-brewin'
And the NAACP
Can't win if the white men stick with nigger-hatin' me!

Hey! Mr. President! What do you say?
When are we whites gonna have our day?
The nigger's had there's such a long, long time
I'm white, and it's time that I had mine!

You know it...cause I show it!
Stick your black head out and I'll blow it!
And the NAACP
Can't win if the white man sticks with nigger-hatin' me
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Ето, ко би очекивао од ње овако површне и кретенске изјаве? Баш ме занима по чему је закључила да је град расистички? Шта би тек рекле Ријана или Бијонсе, као хардкор фенсерке? :x
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

Mnoge javne ličnosti se blamiraju sličnim izjavama.

Tako je Džoan Kolins - Aleksis (koja nije samo glumica već i spisateljica par ljubavnih drama), izjavila 2004. da se kao Britanka oseća glupo što se Evropska Unija proširila na toliko istočnih zemalja, čime je po njenom mišljenju opao nivo starog evropskog kulturnog duha. Rekla je: - Sada sam za izlazak Britanije iz Evropse Unije jer kakve ja imam sličnostima s nekim iz Slovenije ili Slovačke? Šta da pričam s njima?

Jezivo.

mac

Srbi su teški rasisti. Ne razumem najbolje zašto. Da sada naprave anketu za koga biste pre da vam se ćerka uda, za crnca ili Albanca, garantujem vam da bi većina odabrala Albanca. That's saying something.

Savajat Erp

Хм...старији људи са којима сам помало причао на ту тему не сматрају црнце нижом расом, него су им једноставно ружни...код нас је једно време живео један црнац, био је ветеринар, не знам шта је после било са њим...да сад не помињем она три Етиопљана, тркача, који су на крају, ваљда, депортовани...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Možda su Srbi rasisti za današnje pojmove, gde se silom nameće tzv. "tolerancija". Međutim, činjenica je da Srbija nikad nije imala rasne zakone, što vrli Zapad jeste imao, pa čak i kad nije imao, otvoreno je primenjivao. Na primer, segregacija je u SAD bila alive & kicking i sredinom šezdesetih, što je prilično skoro.

Kakav je zaista stav običnog sveta prema "obojenima", teško je danas proceniti. I suviše je glasan ološ koji se trudi da Srbiju ocrni, što zbog praziluka u svom dupetu, što zbog neke sitne love. Prilično sam skeptičan prema priči o "velikom rasizmu". U zgradi gde sam ranije živeo bio je jedan Sudanac, pristojan i prijatan čovek, dobar komšija koga su svi voleli i ponašali se prema njemu sa poštovanjem. Bio je oženjen Srpkinjom koja je in my book kreten, ali ne zato što se udala za obojenog i izrodila mu decu.

Još u doba nesvrstanih, "obojeni" su često studirali ovde, tako da nije tačno da Srbi nisu imali kontakte sa drugim rasama. I to traje već dugo. Ne vidim da je tu bilo većih problema, ako se izuzmu predrasude koje postoje pa postoje. Više sam puta ovde isticao da je Srbija zapravo prilično toleantno društvo, svakako mnogo tolerantnije nego što prazilukaši to žele da prikažu; štaviše, mislim da njihova ogavna propaganda više izaziva kontraefekat, što se možda i radi smišljeno. Na kraju krajeva, u dugoj raspravi o homoseksualcima niko nije mogao da mi navede MAKAR JEDAN istinski primer diskriminacije, a tupi se o "ugroženim manjinama" sve u 16.

Što se mene tiče, jesam rasista i to, kao što reće Savajat, estetski. O tome smo već ovde raspravljali. Crnci i crnkinje su mi izuzetno neprivlačni. Naravno, ne toliko da se ne bih družio sa njima, već mislim na intimnije kontakte.

#Τζούτσε

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Loni

Ha ha Melkor, snimak me je nasmejao. To je iz tv drama ,,Video jela zelen bor''.

Inače John, moram da te demantujem. Srbija jeste imala rasističke zakone, ali u jednom vrlo kratkom periodu.
Tokom vladavine Nedića.

Štaviše Romi su završavali u logoru ,,Crveni krst'' u Nišu.
Beograđani su bili nešto bolji prema Romima.
Nije poznato da je u logoru na ,,Banjici'' tokom Nedićevog režima postojala soba za Rome. Na tapetu su bili Jevreji, komunisti i Dražini četnici.

Джон Рейнольдс

Quote from: Lomljavina on 22-06-2010, 04:02:06
Inače John, moram da te demantujem. Srbija jeste imala rasističke zakone, ali u jednom vrlo kratkom periodu.
Tokom vladavine Nedića.

:roll:

Misliš, dok je bila vojno potučena i okupirana od strane nacističke Nemačke?

#Τζούτσε

---

pa da, jedino je validan onaj period oko 1850. kada su bili na snazi neki zakoni protiv jevreja, ali i to je ubrzo promenjeno.

što se crnaca tiče, to su bili braća nesvrstani, i neka su, a pevale su se ovakve pesme:

ZOVU ME AFRIKA - PILOTI (1988)
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

varvarin

U Beogradu ovih dana, marinci ljube i ubijaju.

AMERIČKI SPECIJALAC PRETUKAO DVA DEČAKA!
http://www.alo.rs/vesti/28387/Americki_specijalac_pretukao_dva_decaka

MARINCI DONELI IGRAČKE!
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/t17044.lt.html

MARINAC NASILNIK POBEGAO IZ SRBIJE!
http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/62860/Marinac-nasilnik-pobegao-iz-Srbije

IDENTITET - U ambasadi Sjedinjenih Američkih Država za ,,24 sata" kažu da u incidentu od pre tri dana u ulici Maksima Gorkog 54 na Vračaru, kada su pretučena dva dečaka, nije učestvovao američki marinac.
Prema pisanju medija, dečaci M.B (14) i A.J. (16) zadobili su lakše telesne povrede koje su im konstatovane u Urgentnom centru. Prema nezvaničnim informacijama, strani državljanin je bio besan jer su mu navodno dečaci bacali kamenčiće na prozor i bili veoma glasni. U Ministarstvu unutrašnjih poslova su rekli da nemaju nikakav komentar povodom ovog događaja.
Kako saznajemo u Višem prekršajnom sudu, oni još nisu dobili prekršajnu prijavu povodom ovog incidenta. Oni objašnjavaju da za tri dana u sud mogu da stignu slučajevi samo po hitnom postupku.
http://www.24sata.rs/vesti.php?id=74210

...Znam da su mnogi ljudi ovde ljuti na Ameriku, ali ja neću da pričam o politici. Policija ništa ne može, trude se da rade svoj posao, ali su nemoćni. Samo želim pravdu - nedorečen je Dejmon V i više puta pominje kao ,,jako voli i ceni srpski narod". Njegova supruga M. Š., pogranični policajac, kaže da više nemaju snage da trpe uvrede.
- Dosta mi je više da na svake dve nedelje popravljam prozore, pijem lekove za smirenje, skupljam smeće, prepirem se s komšilukom. Osećam se ugroženo, nesigurno, poniženo posle svega što smo pretrpeli - jada se životna saputnica ovog Amerikanca iz Las Vegasa.
- Zakon je sporan, samo huligane i narkomane štiti. Nema zakona za druge građane, nemam nikakva prava ovde, kao državljanin Srbije, pripadnik MUP-a - priča M. Š.
Ona će se u narednih 10 dana pridružiti suprugu jer je, kako kaže, od ambasade dobila militari karticu.
- Sam istražni sudija nam je rekao da je najbolje da se preselimo i ništa nam drugo nije preostalo! Dejmon V. platio je 20.000 dinara od maksimalnih 30.000 dinara propisanih zakonom, a prekršajni postupak time je završen - navodi M. Š.
(PITANJE - šta je, do mojega, ovaj platio ???)

,,Picka materina" u redu za pecivo
Da sukob sa dečacima nije jedini ispad američkog vojnika i njegove supruge, svedoči i izvor ,,Alo!" koji je pre nekoliko meseci prisustvovao sličnoj sceni, samo što je ovoga puta agresija bila uperena na čoveka od 65 godina!
- Bilo je to u pekari u Dimitrija Tucovića. Kada je došao red na njih da naruče, oni su nešto odugovlačili. Tada se javio jedan čikica iz reda da ih požuri, kada su oni osuli paljbu na njega:
- Shut the fuck up! - brecnuo se Amerikanac na starca u redu, koji mu je odgovorio:
- Idi ti nazad u Ameriku, šta si ovde došao da se svađaš, p.... materina ti - odbrusio je starac.
- You wanna ,,picka materina" to me?! To me? Let's go out mother fucker! Prema rečima očevica ove scene, na to se uključila i lepša polovina američkog vojnika.
- Ti si mator čovek, pazi kako se ponašaš - zapretila je supruga, a njen suprug pošao da izgurava starca iz pekare, koji je na to rekao da će zvati policiju zbog maltretiranja.
- Hoćeš da zoveš policiju, a?! Jesi siguran?! Pa evo ti policija - unela mu se u lice i izvadila značku.
Kada smo M. Š juče pitali za ovaj incident, ona nam je samo odgovorila:
- Kakve to veze ima s ovim slučajem i dečacima?
Da joj to nije prvi put da bez jačeg povoda i van službene dužnosti poteže službenu legitimaciju, posvedočila je i sama opisujući situaciju kada je komšiji koji je bušio nešto u stanu nedeljom u sedam ujutru na kraju takođe pokazala značku.
http://www.alo.rs/vesti/28419/Amer_pobegao_iz_Srbije

varvarin

Toooo!!!!  Najzad!!! To je čovek!!!
Evo ga jedan SRBIN s puno reči opravdanja za simpatičnog marinca!!!
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/122826/Amerikanac+prebio+de%C4%8Dake.html

"Treba ovo dobro ispitati. Nadam se da vecina nece odmah poverovati deci i sazaliti se na njih, jer je to najveca greska koja moze da se napravi!

Klinci znaju da budu veoma bezobrazni, i moguce je da je bio isprovocira.

Ili je, jednostavno, budala.

A ako je posredi i jedno i drugo - bahati i bezobrazni klinci naleteli na budalu, a sve mi lici da je to slucaj, e onda..."

A IMA JOŠ:

http://forum.burek.com/okupacija-amerikanac-prebio-decake-t508762.new.html

"...To veče je 25, 30 dečaka divljalo ispred zgrade, pušili su marihuanu, pili pivo, vikali. Gađali su nam prozor kamenicama i drvenim štanglama.

Sto nisi podvukao ovaj deo?

Mislim da je to vazno... On je ustao protiv nasilnika i sad je on okupator... "

varvarin

Dakle, ovo ispade vrh ledenog brega...
http://forum.burek.com/okupacija-amerikanac-prebio-decake-t508762.html

"...Ovo je samo jedan u nizu slučajeva koji se u poslednjih nekoliko meseci dogodio u našoj zemlji, a gde su u incidentima učestvovali vojnici iz SAD. Sredinom oktobra prošle godine američki marinci Ramsej Džerard Maks (27) i još jedan vojnik, zaposleni u obezbeđenju Ambasade SAD u Beogradu, pretučeni su u toaletu beogradskog kluba ,,Stefan Braun", najverovatnije zato što su pijani maltretirali srpsku devojku. Obezbeđenje ih je kulturno opominjalo nekoliko puta. Prekardašili su kada je jedan od njih počeo da se nabacuje, a potom i da vaćari devojku, koja je, povrh svega, u klubu bila sa dečkom. Kada je dečko, policajac, prišao Maksu da mu skrene pažnju na ponašanje, marinac ga je iz sve snage tresnu glavom u čelo. Posle toga, američki vojnici počeli su da lome inventar i toalet lokala."

E sad, na drugim forumima ima ne malo onih koji opravdavaju  marinca sa početka priče. Jebi ga, Amerikanac je to, ej!

Kler_Vojant

Eekstra.
Komedija.

Джон Рейнольдс

Nego šta nego opravdavaju. Shvataju da ovakve stvari mic-po-mic mogu da dovedu do ponovnih sankcija ili bombardovanja ili povratka u devedesete. Zato nije strašno malo batina, pičkaranja i pipkanja istrpeti, da ne trpi sutra cela država.

#Τζούτσε

varvarin

Eee, ako je zbog države, onda u redu!!!

Kler_Vojant

Slazem se!
Haha.
Jebem ti drzavu!

scallop

I ja se slažem. (i za državu.)