• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

sastančio jeste, a Srbija nije učestvovala.

akhnaton

Quote from: Albedo 0 on 19-10-2010, 21:50:39
sastančio jeste, a Srbija nije učestvovala.
Aha!!!!! Aha!!!!! aha.......
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Albedo 0

sastančio je on i sa Klintonom, ajde i njega da optužimo da je bio na srpskoj strani

U ovom trenutku nema nikakvih dokaza da je to uopšte njegov dnevnik, jer nije on toliko glup da takve stvari ostavi kod žene.

Najvjerovatniji razlog je da će ga tako natjerati da izađe odakle se već krije, misleći da on ima nekih moralnih skrupula i osjećaj dužnosti prema svom narodu, kojem se po dnevniku crno piše...

Ako izađe u javnost da demantuje, znaće se da li je živ i bar region u kojem se nalazi.

pokojni Steva

E, neka si nam pojasnio. Ajde sad ponovo, ali probaj svojim rečima.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Albedo 0

a to sam prepisao odakle?

slavko

Naročito to bhs!

SIMERIJANAC

Quote from: Albedo 0 on 20-10-2010, 14:13:14
sastančio je on i sa Klintonom, ajde i njega da optužimo da je bio na srpskoj strani

Najvjerovatniji razlog je da će ga tako natjerati da izađe odakle se već krije, misleći da on ima nekih moralnih skrupula i osjećaj dužnosti prema svom narodu, kojem se po dnevniku crno piše...

Ili preciznije:-Ako je toliki heroj,nek izađe u javnost i demantuje to što piše u dnevniku!
Nek podnese tužbu protiv Anastasijevića za klevetu i ako se ispostavi da je ovaj iznosio neistine,Sud će presuditi da ovaj Mladiću plati odštetu.

A možda su ipak tom pihtijastom tasteru Karle De Ponte presušile donacije koje je zaslužio onom podmetnutom kašikarom kad je ugrozio živote stanara i prolaznika zgrade u kojoj živi.

Mark

QuoteŽiri novinarske nagrade NUNS-a ,,DUŠAN BOGAVAC" za etiku i hrabrost odlučio je da za 2010. godinu dobitnik bude novinar Teofil Pančić.

Teofil Pančić je kao novinar, kolumnista i kritičar svojim promišljenim, hrabrim i angažovanim tekstovima, publikovanim u  nedeljniku ,,Vreme", kao i u listovima i časopisima širom bivše Jugoslavije, pokazao i dokazao da u srpskom novinarstvu postoje autori, ličnosti sa profesionalnim integritetom, koji svojim stilom, erudicijom i traganjem za istinom čine ovu epohu i ovdašnje prostore boljima i podnošljivijima.

U novinarskom poslu i javnoj komunikaciji Teofil Pančić, poput prethodnih dobitnika nagrade ,,DUŠAN BOGAVAC", dosledno i beskompromisno zastupa progresivne, demokratske i antifašističke stavove.

Ove godine u užem izboru za nagradu ,,DUŠAN BOGAVAC" bili su i novinari Dinko Gruhonjić i Slaviša Lekić, kao i Centar za istraživačko novinarstvo NUNS-a.

Žiri je radio u sastavu Mirko Djordjević, Pavel Domonji, Filip Mladenović, Vukašin Obradović i Branka Bogavac.

Nagrada za novinarsku etiku i hrabrost dodeljuje se od 1991, kada je obeležena prva godišnjica smrti novinara Dušana Bogavca, a dosadašnji dobitnici su:

1991. Stojan Cerović

1992. Radio B-92 (Bojana Lekić, Veran Matić)

1993. Predrag Koraksić

1994. Nagrada nije dodeljena, jer je žiri smatrao da je te godine niko nije zaslužio

1995. Svetlana Lukić

1996. Nebojša Popov - "Republika"

1997. Redakcija "Monitora"

1998. Miroslav Radulović - "Borske novine"

1999. Nagrada nije dodeljena zbog vrhunca represije Miloševićevog režima

2000. Miodrag Stanisavljević - "Republika",

2001. Željko Bodrožić - "Kikindske novine"

2002. Dejan Anastasijević - "Vreme"

2003. Vukašin Obradović- "Vranjske novine"

2004. Bojan Tončić - "Danas"

2005. Brankica Stanković - RTV B-92

2006. Zoran Janić, autor knjige "Tišina u Aberdarevoj"

2007. Redakcija kulturnog dodatka "BETON" u dnevnom listu "Danas" i

Redakcija magazina "EKONOMIST"

2008. Mirko Djordjević

2009. Pavel Domonji

U Srbiji je novinarstvo toliko pogresno shvaceno, da ja naprosto pojma nemam odakle da pocnem sa kritikom  :(
Ali ono sto mi ovde najvise smeta je cinjenica da nas NUNS (ono sto je od njega ostalo valjda, koja je svrha NUNSa danas pojma nemam) zamajava  nekim Teofilovim dostignucima kada je jasno da mu dagradu daju jer je bio zrtva nasilja. Jbs ti takvo nezavisno novinarstvo kada se stvari ne nazivaju pravim imenom...

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Albedo 0

Quote from: SIMERIJANAC on 20-10-2010, 17:55:25
Quote from: Albedo 0 on 20-10-2010, 14:13:14

Ili preciznije:-Ako je toliki heroj,nek izađe u javnost i demantuje to što piše u dnevniku!
Nek podnese tužbu protiv Anastasijevića za klevetu i ako se ispostavi da je ovaj iznosio neistine,Sud će presuditi da ovaj Mladiću plati odštetu.

A možda su ipak tom pihtijastom tasteru Karle De Ponte presušile donacije koje je zaslužio onom podmetnutom kašikarom kad je ugrozio živote stanara i prolaznika zgrade u kojoj živi.

ima samo jedna stvar u tom dnevniku koja je vrlo loša za Amerikance, a to je što je pisalo da je Klinton ponudio 8 milijardi dolara (uz mirno povlačenje stanovništva) da se Krajina preda Hrvatima, što je Mladić navodno bio spreman da prihvati. A Klinton bi za to mogao da takođe završi pred sudom.

Tako da je Dnevnik baš čudan. Za sada mi izgleda da više šteti Amerikancima nego Srbima, mada to može biti neka vrsta kuvanja srpske žabe, jer su prvo pomenuli Klintona prije par mjeseci, a tek sada saradnju sa Srbijom.

mac

Kako može bilo kakav dokument od spolja da šteti američkom predsedniku? Kad se to poslednji put desilo?

Albedo 0

ne mogu da proglase polovinu Mladićevog dnevnika za istinu a polovinu za laž.

Neće mu suditi u smislu odgovornosti pred Međunarodnim sudom pravde kada kad SAD nije ni potpisala sporazum o saradnji, ali neke stvari su ogoljene i više nema vrdanja Milošević ovo, Milošević ono...

scallop

Uspostavljanje istine je vrlo selektivno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Pa i relativno.... zavisi od ugla pod kojim se posmatra!!!!  :roll:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Anomander Rejk

Profesor Srednje medicinske škole u Novom Sadu, M.V. ( 34 ) uhapšen je, zajedno sa dvojicom saučesnika, jer je tražio 20.000 evra od jedne doktorke, pod pretnjom da će joj oteti sina. Kako se navodi, izgleda da su pravili i spisak imućnijih novosađana, te planirali kidnapovanja dece i traženje otkupa!
Tajno pišem zbirke po kućama...

Alexdelarge

Narodni pevač - član UO PTT

Pevač narodne muzike Radiša Urošević koji se proslavio pesmama "Rado moja bela" i "Jesen prođe ja se ne oženih" izabran je za člana Upravnog odbora PTT, saznaje "Blic".

Vlada je usvojila ovaj predlog jer je "estradnog umetnika na tu funkciju predložila Jedinstvena Srbija, čiji je on visoki funkcioner".

Prema saznanjima "Blica", Urošević je u svojoj biografiji koju je dostavio u prilog napisao da mu je zanimanje estrada, a pod stavkom želje doslovce - da budem član Upravnog odbora PTT.

U Vladi Srbije ovaj izbor prokomentarisali su navodom: "Jedinstvena Srbija je deo vladajuće koalicije, Urošević je njihov predlog."

Urošević ima bogat spisak pesama koje izvodi. Među njima su "Ajde, selo, da selimo", "Tuđa žena tuga je golema" , "Tecite, suze, tecite" ali i pesmu "Živela Srbija", podseća "Blic".

(MONDO)
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Plottz

:| :| :| :D
Ludilo!
Kaubojac se nastavlja! :evil:
subota 14

Mark

Cedomir je OBJASNIO:

Autošovinisti

Čedomir Antić

Značajni uglavnom samo dok žive u Srbiji, protagonisti ovog pokreta veruju da su globalno važni

Hrvatski novinar Denis Kuljiš je pre desetak godina poredio srpski i hrvatski nacionalizam. U ključnoj razlici autor prepoznaje brojne teškoće sa kojima se savremena Srbija suočava. Kuljiš piše: ,,...Srbima je Srbija opančarska, mrska provincija, Ćuprija, Uroševac, Požarevac, Valjevo – daleko im lepa kuća, i samo bi neki nepopravljivi srbijanski dragovoljac, arkanovac, svoju tvrtku okrstio 'Srpsko-to-i-to', jer bi svima odmah zazvučalo crkvenoslavenski, pravoslavnoamfilohijski, vuklo na tamjan i pojanje, ikonostase, Kajmakčalan–Mačkov kamen, i na kraju na povorke, kralj na volovskim kolima. Idi bre, gde je tu biznis, moderne stvari... Umjesto da se modernizira, Srbija je pobjegla od sebe, koliko je mogla..."

Srpski nacionalizam se od susednih nacionalizama razlikuje po tri osnova. Kao prvo, nije trijumfovao tokom prethodnih nekoliko decenija. Drugo, on je zaista opterećen mnogobrojnim nedoumicama: srpskim ili jugoslovenskim konceptom, evropskom ili nesvrstanom orijentacijom, istorijskim ili demokratskim pravom, političkim ili socijalnim određenjem. Konačno, srpski nacionalizam jedini od evropskih ima sopstveni antipod – malobrojan, ali snažan, politički, kulturni i intelektualni pokret koji je suštinski autohton i objedinjuje ga snažna mržnja prema sopstvenom, srpskom narodu.

Naša samomržnja, srbofopski autošovinistički pokret, ima stotinak godina dugu, složenu i nedovoljno istraženu istoriju. Pojedini autori su odavno primetili zanimljivu pojavu: prvi socijaldemokrati, predstavnici malobrojne gradske radničke sirotinje, kritikovali su još malobrojniju buržoaziju i pozivali srpsko selo da sa njima stvori zajednički front političke borbe. Za to vreme srpsko selo je posredstvom Narodne radikalne stranke ostvarilo svoje zahteve. Cena je bila veće poresko opterećenje gradova, u njima je beda bila veća i nisu bili u stanju da daju pun doprinos modernizaciji društva... Seme nezadovoljstva, frustracije i podele bilo je posejano. Ratovi i jugoslovensko iskustvo doveli su do postepenog raspada srpskog sela, elite su postale jugoslovenske, nacionalizam potisnut na socijalnu i političku marginu, u verski konzervatizam. Komunistička partija formirana je na ideji o srpskoj ,,krivici". Vremenom, krivica za ratove, za ,,porobljavanje" drugih naroda (koji su tek u Jugoslaviji stvorili moderne nacije), za sopstveno, često više nego objektivno i spolja nametnuto zaostajanje, postala je u očima ovih malobrojnih, ali uticajnih ljudi isključivo srpska osobenost.

Sudbinsko određenje je, navodno, postalo izvesno tek posle 1990. godine, kada je srpski narod većinom ostao na vetrometini između nemoralnih i zločinačkih nedemokratskih vlasti, ogorčene borbe nacionalne periferije, interesa velikih sila, neprijateljstva suseda i socijalnog radikalizma prosečnog građanina.

Posle kobnog raspada Jugoslavije autošovinistička opcija postala je u Srbiji legitimna, snažna i politički neophodna – kako za formiranje vlasti, tako i za komunikaciju sa pojedinim krugovima u SAD i EU. Paradoksalno, ali osnovna postavka domaće srbofobije propoveda suštinsku posebnost srpskog naroda. Srpski narod je prema njihovom mišljenju nemoguće modernizovati ili reformisati demokratskim putem i unutrašnjim snagama. Osuđen na protektorat, srpski narod mora da zna da nije reč o ropstvu, niti o dobroj nameri – već o ,,zasluženoj kazni"; kolektivnoj odmazdi zbog ratova, za (naknadno izmišljenu) fašističku vertikalu srpske istorije; kazni čiji povod treba da pruže medijske kampanje protiv demokratskih tradicija, crkvene organizacije, prosvetnih ustanova i pojedinih ličnosti iz prošlosti, kao što su Jaša Tomić, Vuk Karadžić, car Dušan... Zato je, tvrde, neophodno da Srbija pomogne susednim nacionalizmima prilikom asimilacije srpske kulture (nedavno je pomoć pružila i Narodna biblioteka Srbije!)...

Najvažnije izvorište autošovinizma u Srbiji nije, međutim, štedro finansiranje iz pojedinih razvijenih zemalja, koje na taj način ostvaruju svoje često posredne i sa Srbijom nepovezane interese. Nije reč o skrivenom nacionalizmu susednih ili manjinskih naroda. Megalomanija je, baš kao i kod srpskog šovinizma, ključna osobenost. Značajni uglavnom samo dok žive u Srbiji, protagonisti ovog pokreta veruju da su globalno važni i da svetu daju nekakav svetao primer. Stideći se Srbije oni su, za razliku od pojedinih svojih suštinski nezainteresovanih vođa koji su se zahvaljujući ovome obogatili, nesvesni da bez nje, ovakve kakva je, svojim sagovornicima u svetu ne bi ništa značili.

Napredni klub

xjap

KIDANJE!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

SIMERIJANAC

Odličan tekst.
Mark,jesil siguran da je autor Čedomir Antić? 

Mark

Quote from: SIMERIJANAC on 22-10-2010, 15:48:00
Odličan tekst.
Mark,jesil siguran da je autor Čedomir Antić?  

Jeste, danasnja Politika.

PS

Bujosevic je pocistio skoro sve patriotski nastrojene kolumniste, ali Antic se izgleda provukao...  :)

PS2

Sto ne znaci da ce se i zadrzati  :lol:
E NES NI TI U BECEJ!

Meho Krljic

Pa Vukadinović još uvek piše za Politiku, ne? A i Feđa Dimović je valjda patriota?

SIMERIJANAC

QuoteBEOGRAD 22. 10. 2010

Press

Policijsko upozorenje uoči derbija! Huligani napadaju kiselinom

U neredima u Beogradu tokom gej parade huligani su uz kamenice i štangle u obračunu sa policijom prvi put koristili flašice sa opasnim hemijskim sredstvima. Strahuje se da će isti scenario da se ponovi sutra tokom derbija

Обавезно прочитати цео текст.Неописиво.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/137866/Policijsko+upozorenje+uo%C4%8Di+derbija!+Huligani+napadaju+kiselinom.html

pokojni Steva

Di to baš sad? Pa cela vlada obećala na stadionu živi zid od sinova im.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

SIMERIJANAC

angel011

I danas je policijsko obezbeđenje od 5000 pandura. Utakmica je događaj visokog rizika. A ne vidim da se bilo ko ko je smatrao da ne treba dozvoliti Paradu ponosa zbog mogućeg nasilja sada zalaže da ne treba dozvoliti ni ovu utakmicu.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Utakmica nije protivzakonita.

Inače, ja sam veliki protivnik Derbija, baš zbog mogućnosti nasilja. Rešenje je prosto. Ukinuti Crvenu zvezdu.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 23-10-2010, 22:54:57
Utakmica nije protivzakonita.

Kao ni Parada ponosa.

Quote from: John Reynolds on 23-10-2010, 22:54:57
Inače, ja sam veliki protivnik Derbija, baš zbog mogućnosti nasilja. Rešenje je prosto. Ukinuti Crvenu zvezdu.  :lol:

Za početak, sasvim dovoljno.

Albedo 0

očigledno je tekma manji rizik od parade...

Son of Man

Quote from: SIMERIJANAC on 23-10-2010, 01:39:21
QuoteBEOGRAD 22. 10. 2010

Press

Policijsko upozorenje uoči derbija! Huligani napadaju kiselinom

U neredima u Beogradu tokom gej parade huligani su uz kamenice i štangle u obračunu sa policijom prvi put koristili flašice sa opasnim hemijskim sredstvima. Strahuje se da će isti scenario da se ponovi sutra tokom derbija

Обавезно прочитати цео текст.Неописиво.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/137866/Policijsko+upozorenje+uo%C4%8Di+derbija!+Huligani+napadaju+kiselinom.html
Ja sam cuo da je koristen i specijalni bojni otrov, nabavio Saric.   :|

Meho Krljic

Quote from: Albedo 0 on 24-10-2010, 10:32:06
očigledno je tekma manji rizik od parade...

Ili to ili je očigledno da je hapšenje vođe Obraza umanjilo rizik od organizovanih nemira.  :lol:

scallop

Dogovoreno sa vlašću da se malo pritaje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

a ni Amfilohije se nije obratio javnosti povodom ove sodomije

SIMERIJANAC

Reče mi ortak koji je bio juče na derbiju da su okolne ulice izgledale kao da je uvedeno vanredno stanje.

Lord Kufer

Pa i uvedeno je. To se i htjelo, na kraju krajeva, ne?

angel011

Ne samo okolne ulice. Veći deo grada bio je pust, saobraćajne linije bile su izmeštene, nekako se potrefilo da su baš tada bili radovi na mostovima pa je na Pančevačkom mostu radila samo jedna traka (čovek je putovao iz Borče tri sata na posao)... Bilo je znatno teže stići do grada nego što je to bilo u vreme Parade ponosa.
We're all mad here.

Anomander Rejk

Karleuša u zadnje vreme na B92 češće od Čede    :). Da se ne sprema kakvo veliko iznenađenje u LDP, možda nova liderka, vidim evropejstvu više ne smeta njena turbo-folk prošlost..

SIMERIJANAC

Karleuša-nova ikona Druge Srbije.I Basara i Srbljanovićka je hvale,verovatno će biti nosilac neke LDP liste na predstojećim izborima.
Nego gledam sad,iznervirala je čak i Olju i posvađala se sa Ćirilovim i Borkom jer nisu dovoljno jasni običnom narodu i što ne nazivaju stvari pravim imenom-to jest decu od desetog fašistima kao što jesu.Iznapušava i ovog mučenog žutog urednika NIN-a. :D
Jebiga,tako im i treba.Zadnje vreme je došlo kad su i Karleušu potegli da brani režimsku politiku i njihov evropski put.

mac

Karleuša se naježila. I potpuno je promenila mišljenje. Jesu li ovo neke farmerske fore?

Mark

Karleusa je infiltrator, poslata po zadatku. 
E NES NI TI U BECEJ!

Anomander Rejk

Karleuša je plaćenik Koštunice i Putina  :).

Джон Рейнольдс

Dakle, overkill:

http://nasdvoje2.blogspot.com/2010/10/karleusanski-preokret-ili-jos-poneka-o.html

QuotePuni krstaškog jeda i revolucionarnog žara za prave, istinske (rokenrol & normalne) vrednosti, ovdašnja "vodeća" pera su ispisivanjem gustih redova na temu Karleušine novonastale političke podobnosti i njenog moralnog vinuća u red civilizovanih, zapravo nehotice posvedočili o svom civilizacijskom padu ili dužem a prećutanom faktičkom bivstvovanju u estradnoj mutljavini koje su se do pre pet minuta toliko grozili. Jeca se nije micala, ona je oduvek bila tu gde jeste, iluzija je da su Basara, Pančić i Srbljanovićka njoj i njoj sličnima ikad i predstavljali neku smislenu alternativu. Ako je tako možda nekada i izgledalo, sneg je pao,  i zverke su pokazale svoj jednolični trag. Optička varka kojoj ništa ne može ni permanentno razbijanje ogledala, iz nedelje u nedelju.

QuoteTako je teorija evolucije dobila još jedno važno poglavlje - samoproklamovane moralne gromade su se razgolitile do svog realnog nivoa - oni su samo beskorisni plažni kamenčići, par-ekselans primitivci u tzv. borbi protiv tzv. primitivizma. Isti oni koji su nas sa pljuvačkom na očnjacima uveravali u fašistoidnost  Emira Kusturice, Dobrice Ćosića i Bore Đorđevića, zgražavajući se na Cecine nastupe u centru Beograda, sada kleče pred Jelenom Karleušom, koja deli moralne lekcije u udarnim terminima jedine ispravne, gradske i demokratske TV kuće. Beskrupulozni beskičmenjaci koji se povijaju pred svakim malo jačim vetrom, na žalost usidreni na pozicijama sa kojih bi trebalo svima ostalima da obznanjuju iz kog će pravca duvati bure i orkani.

:|
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

Nova ikona druge Srbije  :mrgreen:

angel011

Karleuša je već jako dugo gej-ikona, pa vi vidite... xrofl
We're all mad here.

slavko

Ne razumem šta je tu iznenađujuće.Setite se kako je jul u svoje vreme prikupio,čak možda i više od SPS-a,različite "javne"ličnosti.Zašto se i LDP,kao demokratska replika Jula,ne bi poslužio istim modelom.

Alexdelarge

Quote from: John Reynolds on 25-10-2010, 11:17:27

QuotePuni krstaškog jeda i revolucionarnog žara za prave, istinske (rokenrol & normalne) vrednosti, ovdašnja "vodeća" pera su ispisivanjem gustih redova na temu Karleušine novonastale političke podobnosti i njenog moralnog vinuća u red civilizovanih, zapravo nehotice posvedočili o svom civilizacijskom padu ili dužem a prećutanom faktičkom bivstvovanju u estradnoj mutljavini koje su se do pre pet minuta toliko grozili. Jeca se nije micala, ona je oduvek bila tu gde jeste, iluzija je da su Basara, Pančić i Srbljanovićka njoj i njoj sličnima ikad i predstavljali neku smislenu alternativu. Ako je tako možda nekada i izgledalo, sneg je pao,  i zverke su pokazale svoj jednolični trag. Optička varka kojoj ništa ne može ni permanentno razbijanje ogledala, iz nedelje u nedelju.

... samo sto basara ima 20 i kusur knjiga, a ovaj ce doveka da piskara na blogu i da kenja.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Джон Рейнольдс

Na Wikiju piše da Isidora Bjelica ima 35 knjiga. Poslednja navedena je iz 2004, dakle dosad ih ima četrdeset i kusur. Dakle, Isidora je duplo bolja od Basare.

#Τζούτσε

---

šešelj je zakon po tom pitanju
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Джон Рейнольдс

Šešelj je kao Anal Cunt. Naslov je mnogo bolji od sadržaja. Ili u ekstremnijim primerima - naslov je sve.

#Τζούτσε