• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

i u frankfurtu i okolnim gradovima nudi se neperzonalizirana dnevna, tjedna, mjesecna i godisnja karta.

Meho Krljic

Dakle, to nam je sledeći cilj.

Ghoul

đe mu je taj frankfurt, oca mu u vr guzce?
https://ljudska_splacina.com/

tomat

Quote from: kralj Kuga on 03-02-2012, 14:10:54
i u frankfurtu i okolnim gradovima nudi se neperzonalizirana dnevna, tjedna, mjesecna i godisnja karta.

i u Geteborgu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Nije da niko nije pitao, ali su ti koji su "pitali" i ignorisali. Model sa staklom, posle modela od metala je apsurdan.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

Quote from: D. on 03-02-2012, 14:03:11
Pa i aparati su njihova imovina. Nije da lupam autobuse, zaboga.

ma ja sam kao i Meho protiv vandalizma, a za lobiranje. mislim, da su rekli da TREBA (ne MORA) da se validira jer će to pomoći da se prati opterećenost linija, ja bih se validirao  kada god to situacija dozvoljava (npr. dozviliti validiranje i kada se autobus kreće, a isključiti sistem kada uđe kontrola) jer mi je stalo da se stvari poboljšaju ako je moguće. pretnja kaznom ukoliko se ne validiram je izazvala suprotan efekat.

a glede lupanja, samo predlažem da se, ukoliko se vandalizam smatra adekvatnom reakcijom, skupe muda i udari u glavu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

Quote from: tomat on 03-02-2012, 14:32:59

i u Geteborgu.

trebali bi neku realniju usporedbu. je li tko iz istanbula?

Meho Krljic

Istanbul ima gradski prevoz???

Šalim se. Mada, moram skrušeno da priznam da iako sam tamo proveo neka četiri dana, nisam ni jednom ušao u prevoz... Svuda gde mi je trebalo, mogo sam da stignem peške, tako da, beskorisan sam po pitanju davanja ove informacije.

scallop

Ja bih mogao za Ameriku, ali koga to još zanima. Tamo, ako ne zvekne kvoter ili dva u činiju, šofer u rukavicama odma' pritisne 911 i stane. Kvotere ima da kupiš po ceni od 25 centi komad u svakoj trafici, naokolo. :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Nikako mi ne ide u glavu kako to da u NS sistem sa 'bekeljušama' i kartama koje se kupuju kod šofera funkcioniše već 20 godina (kad su ukinuli konduktere u busu) a u BG čitav pičvajz naterati ljude da plate vožnju. Čak i ona kupovina karata po trafikama je bio čist idiotluk.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Pa... veći je Beograd.  :lol:

Mada, kako već rekoh, ja ne mislim da ovaj sistem uopšte povećava procenat naplate, dakle, uveden je, čini se, da se nekome naprave pare, ne da bi se zaista modernizovao prevoz.

scallop

Da se složim. Samo.

pokojni Steva

Dal to što je BG veći znači i da isti broj buseva vozi kao i u NS, pa je veća i gužva? Da vidiš majstora kako štrika karte za volanom, ko pravi. Naravno da je lopovluk, počev od prodaje karata po trafikama pa do ovog sadašnjeg ludovanja.

scallop

U Tulsi, Oklahoma ima još manje buseva i naplata je daleko bolja. Tu u kalkulaciju ulazi i broj privatnih automobila i distance koje se prelaze.

Son of Man

Ne mogu da odolim a da ne uvalim ovo i ovde, ipak se radi o Igmanu - svetoj srpskoj planini  :|

Od Vidikovca preko Igmana do oslobođene Foče...

Na Vidikovcu igmanski marš u toku. Ljudi, žene, deca i starci leže smrznuti u snegu pokraj "puteva", nisam im mogao pomoći jer su već bili teži svaki za po jedno 100 kila leda, ostatak stanovništva pogubljenog u vejavici halucinira da su zaista na Igmanu, trećima seku prste na nogama ALI bez ikak'e rakije pa čak ni vodke ni cipura (eto kakva su nam braća Rusi i Grci, ni alkohola nisu dali), dakle nedobog nikom, a kada sam propao u jarak pun snega, jedna žena sa zlatnom petokrakom na čelu (ili je to bio pentagram?!) mi prilazi i izgovara onu okultnu: "Jel teška rana, druže?". U tom trenu ja se prenu, a iz petokrake krenu da isijava svetlost jača no stotinu sunaca, no ubrzo taj predivan prizor pokvari svojom crnom senkom strogi drug Jovo Kapa, veli ostavite ga, taj je gotov, no u tom trenu dolete niotkuda Vlado Dapčević, ko sam Abraksas da ga je poslao, te me bez ijedne reči ufati pod rame, jer taj nikad nije jebo naređenja, i tako me spasi sigurne bele smrti, te nastavismo dalje kroz usku prtinu ka oslobođenoj Foči.

Dalje se ničega ne sećam, osim što sad nemam prstiju na nogama i ležim u nekakvoj baraci natrpanoj krevetima i ranjenim drugovima, sreća pa sam se onesvestio na vreme, jebešmisve. Prilazi mi moj drug Vlado, donosi cigare da ne vidi sestra, ja mu velim: "Hvala ti druže Vlado, da ne beše tebe onaj kurčeviti Jovo Kapa bi me ostavio u snegu, jadna je ova naša borba ako takvi budu bilo kakav faktor kad pobedimo fašiste", na šta mi uvek veseo i za šalu spreman Vlado odgovori: "Ne brini ti ništa druže, njega ćemo prvog streljati, znam ga još od kad smo đeca bili, uvek je bio teška ulizica i jajara, samo se ti opusti i vidaj rane"..."Hvala ti druže Vlado na rečima utehe, ali znaš i sam kakav je tvoj Peko, ovaj mu se već ušlihto, a kako čujem čak i do druga Tita je već stigo, moramo dejstvovati brzo i u potaji, daj pozovi ga u lov kao iz fazona da se podsetite detinjstva kad ste lovili živuljke po vukojebinama oko Cetinja. Vlado mi tu ništa ne odgovori, samo mi namignu i ode. Više ga nikad nisam video ali evo Kapu i dan danas viđam, slika se po televizijama, novinama, ajme meni šta doživesmo, pa jel' su za te ideale tolki hrabri drugovi poginuli a o nevinom narodu da ne pričam, da nam se takva hulja naoružana šeta 70 godina kasnije glavnim gradom? Ajme meni, kuku lele, majko draga... :x

Josephine

Quote from: tomat on 03-02-2012, 14:37:44
Quote from: D. on 03-02-2012, 14:03:11
Pa i aparati su njihova imovina. Nije da lupam autobuse, zaboga.

a glede lupanja, samo predlažem da se, ukoliko se vandalizam smatra adekvatnom reakcijom, skupe muda i udari u glavu.

Ovaj, udara se tamo gde najviše boli. U ovom slučaju to nije glava već prepone (čitaj: profit).

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 03-02-2012, 13:35:55
Quote from: Jevtropijevićka on 03-02-2012, 01:18:57
Obaška što je krajnji bezobrazluk što nisu uveli nepersonalizovani flat rate za dan/nedelju/mesec. Jedini razlog za to jeste haračenje. Aman ljudi, pa pre dvadeset godina su karte pantljičare bile jeftinije od istog broja pojedinačnih, a sada ne može ništa slično da se izvede?!

Ja sad ne mogu da se setim kako mi je rečeno da je u Londonu, ali čini mi se da ni tamo nema nepersonalizovanog flet rejta, već samo personalizovanog, ali morao bih da pitam ženu koja je sada tamo, a mrzi me sad da je cimam... Kad sam ja bio u UK pre skoro četvrt veka morao si da imaš sliku na kartici koja je bila flet rejt, dakle, da je personalizuješ. Ali nisi morao da se jebavaš sa validacijom, naravno.

Kad sam ja bio pre nekoliko godina, imao si one Oystere cardove za koje ne znam da li su personalizovani, verovatno jesu, ali ja sam uvek kupovao nedeljnu flet rejt karticu, ne personalizovanu. Prilicno sam siguran da je postojala i mesecna.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Mme Chauchat

Zosko: Bliže nama po mentalitetu je Lisabon; tamo imaju razne varijante flat rate i kombinacije metro/tramvaj/bus/voz karte, a imaju i ovakve validatore po autobusima, i neverovatan procenat ne radi. Neverovatan za EU, za nas verovatno oko proseka.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Agota

Ledeno doba.  :D

super  mi  je ova ludnica ,sve neprohodno , sve cisto, belo, nezno i jezivo ....bas nekako bajkovito   :?:

let it snow, let it snow, let it snow....  :lol:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Plut

Je l' ova dr Macura ikad spava?

Agota

Put Beograd - Zrenjanin danas oko 12.00h
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Quote from: zakk on 03-02-2012, 18:51:36

Slavija danas :)

A tek spust niz Nemanjinu -samo za napredne  ;)

scallop

A ski pass od Železničke stanice se "validira".

lilit

Quote from: tomat on 03-02-2012, 14:32:59

i u Geteborgu.

I u Beču.
Godišnja karta od 1. maja koštaće 365 evra, naravno može da se kupi na 10 rata. Plus, niko te ne aka, jednom kupiš kartu, jednom otkucaš i ne vadiš je iz torbe. Plus 2, karta za jednu vožnju važi od mesta s kojeg kreneš do mesta na koje ideš, bez obzira na to koliko prevoza pormeniš u toku 1.5 h (bitno je samo da se ne vraćaš).
Mislila sam da nema goreg sistema od pariskog, ali ovaj beogradski validacioni mu opasno konkuriše.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Savajat Erp

Кад се већ причао о градском превозу....а ено и валидатора...:)

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

I, bre, što gadan autobus.

Usul

Vidim, da se u prevozu neke stvari nikad ne menjaju.
God created Arrakis to train the faithful.

angel011

Quote from: Usul on 04-02-2012, 20:21:37
Vidim, da se u prevozu neke stvari nikad ne menjaju.

Recimo autobusi.
We're all mad here.

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Melkor

A meni autobusi, recimo, u prevozu nikada nisu smetali. Ljudi u prevozu medjutim...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ghoul

Quote from: Melkor on 04-02-2012, 23:07:04
A meni autobusi, recimo, u prevozu nikada nisu smetali.

to samo zato što nikad nisi propao kroz pod nekog...

Melkor

Moguce. Ti se, verovatno, nisi dovoljno vozio trolejbusima da bi cenio autobuse na pravi nacin. U trolejbusima su i ljudi gori.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

angel011

Quote from: Melkor on 04-02-2012, 23:07:04
A meni autobusi, recimo, u prevozu nikada nisu smetali. Ljudi u prevozu medjutim...

Ma i meni pre smetaju ljudi nego autobusi. Sve i ako kroz neke delove poda možeš da vidiš asfalt kako promiče ispod i ako za neke držače bolje da se ne hvataš jer ćeš inače pasti sa sve držačem u ruci, ljudi su svejedno gori.
We're all mad here.

lilit

Quote from: Melkor on 04-02-2012, 23:41:10
Moguce. Ti se, verovatno, nisi dovoljno vozio trolejbusima da bi cenio autobuse na pravi nacin. U trolejbusima su i ljudi gori.

ahahahha. potpis! najgori su, pak, oni u tramvajima.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Plut

Zato mi imamo samo autobuse i to netransparentne.

Ghoul

Quote from: Melkor on 04-02-2012, 23:41:10Ti se, verovatno, nisi dovoljno vozio trolejbusima da bi cenio autobuse na pravi nacin.

moguće, ali to zavisi od toga šta znači 'dovoljno' se voziti, i šta je taj 'pravi način'.

budući da sam 'starosedelac' (2. bus stanica iz banje ka nišu) barem u tom pravcu obično imam mesto za sedenje, pa zabijem nos u knjigu i ne obraćam pažnju na ljude.
u povratku je već malo teže, ali... izdrži se.
ipak je to samo 20 minuta.

sad, biti zaglavljen u prevozu u bg, gde vožnja s kraja na kraj može da se otegne 2 pa i 3 puta duže od toga - e, to je već pakao. mada, priznajem da u njemu nisam bio 'dovoljno' dugo - taman kolko da vidim da to sebi u životu nikad ne bih poželeo.

pokojni Steva

Danas sam na jutarnjem PTC programu slušao (čuj slušao, gledao!) nekakve skaradne (neko bi ih možda nazvao i skarednim) doktore nauka kako sasvim ozbiljni tvrde da gro srbijanskih top sportista vodi direktno poreklo od srpskih vitezova, ako ne i od samog Stefana Nemanje. Tu su ostavili zadršku, Đoković je ipak i samo možda od pobočne nemanjićke linije, nije mu babu baš sveti Caba lično tovario, poslo je na nju svog bracu od trećeg strica, za svaki slučaj, noćom je u osami valjda snio lopticu i mrežicu...

pokojni Steva

...i leptiricu. Deretiću vrni se, sve ti je oprošteno. Uf!

scallop

Tu je naslabiji deo o srpskim "vitezovima". Neka moja čitanja su vrlo eksplicitna da je granica između ortodoksne i katoličke crkve istovremeno bila i granica poimanja zapadnog i istočnog viteštva. To se odnosi i na razne zapadne insignije koje nisu bile istočna praksa. Tako se i tradicionalni srpski grb najverovatnije ne pozicionira u vreme Nemanjićke države.

Sa druge strane, "viteško" poreklo ne iziskuje znanja dr. mr. gr. pf. Ako je pouzdano da je ius primae noctis rado prihvaćen običaj i kod nas, onda je vrlo jasno da su raznorazna deca iz "zdravih" seksualnih odnosa lakše preživljavala, a ostala su se gubila u nesigurnim vremenima. Tako je "koncentracija viteških potomaka" rasla iz ćisto evolutivnih razloga. Druga priča je o onima koji su brisali na sever i zapad da im žene ne bi dobile dostojnog potomka. To su danas hrvatski vitezovi ili vovođanski paori. :mrgreen:  Jebote, jedva dovedoh do poente. xrofl xrofl xrofl

pokojni Steva

Doveo si do poente, šta? Pričam o vanpametnom prilogu u, posle Žikine šarenice, najgledanijoj emisiji na PTCu. Ti mi to sve potkrepljuješ nekim, očito starim napisom iz Politike e'spres. Da, baš je to 'to', i zato Deretića zazivam, on je sve mnogo lucidnije odrađivao. Draži mi ovaj rošavi laloški polugen, il da nedajBože saznam kako mi krvcom teče i trag kakvog hrvatskog riterskog posranka, neg da imam tru blu đokovićevski babun blad. Izvinte, oprostite.

zakk

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Sibir-u-Srbiji.lt.html

QuoteСибир у Србији

После снажног излива силне енергије на Сунцу 28. јануара, у нашим крајевима настају ледени дани. У Београду ће се 8. и 9. фебруара жива у термометру спустити до 20. Целзијусовог подељка испод нуле!

Cунчево дејство на Земљу

Сунце узгред пућне из своје ватрене луле, на Земљи људи зацвокоћу. Таман смо се свикли на хладноћу која се у кости увлачи, а најављују се леденији дани. У Београду ће се, осмог и деветог фебруара, жива у термометру спустити до 20. подељка испод нуле! Колико ли ће тек на Пештерској висоравни, увек најхладнијој?

Сибир у Србији, кад неће Срби у Сибир!

У марту наилази још један талас смрзавања, предвиђа дипл. инж. Милан Стеванчевић, зачетник оспораване соларне метеорологије у нас.

Обрни-окрени, окривљена је матична звезда која нашу планету, своју верну космичку пратиљу, готово пет милијарди година запљускује електромагнетским зрачењем. Час јачим, час слабијим – како јој се прохте.

Снежне мећаве, пређашње и потоње, стижу нам са Сунца. После више година мировања 23. јануара у раним јутарњим сатима прорадио је вулкан на нашој матичној звезди у чије би гротло стале три Земље. Силна енергија је покуљала ка нама. Нешто слично забележено је у јануару 2005. Након тога се Сунце утишало, па су се многи истраживачи питали шта се с њим догађа.

Заштитни облаци

,,Веома брзе (ултрарелативистичке) честице протона и електрона стигле су до нас за само 16 минута, што показује да су се кретале око 160.000 километара у секунди! Удар је био први талас брзе електричне струје који је наговештавао да ће иза њега доћи тешке честице велике електричне и магнетне енергије. Други талас доспео је истог дана у 15.01 по универзалном времену", објашњава Милан Стеванчевић.

Поверујемо ли нашем саговорнику, под налетом тешких честица, Земља се климатала око своје осе као колски точак на истрошеној осовини! ,,Био је то талас тешкојонизујућих честица који представља претњу за сва жива бића, а посебно за људе који раде на великим висинама или грађевинским скелама", додаје он.

Доза јонизујућег зрачења у трајању од 15 минута износила је као пет које човек прими у току једног рендгенског прегледа. А људски организам сме толико да се озрачи само једном у току календарске године! Зато треба очекивати физиолошке сметње не само код хроничних болесника, већ и код младих здравих људи.

,,Велика је срећа што је изнад Балканског полуострва у тренутку наиласка ударног таласа била велика облачност која најбоље упија све енергије које долазе са Сунца", наглашава Милан Стеванчевић.

Целокупна енергија ушла је кроз тзв. северна магнетна врата, наговестивши наглу промену времена на целој северној полулопти. Највећи део испоручен је без икаквог плаћања Европи, због чега би се могли очекивати земљотреси, нагли пад температуре и снежне мећаве.

Теслино упозорење

Протонске честице с јаком електричном струјом кретале су се преко целог европског континента, од Сибира ка Балкану. ,,Наши прорачуни показују да протонска енергија на наше просторе стигне за десетак дана", подсећа ,,Политикин" саговорник. ,,Зато је дневна температура у Београду 1. фебруара спала на минус 5,2 Целзијусова степена, што је за десет ниже од просечне за ово доба године."

Сунце се 28. јануара поново промешкољило одаславши електромагнетско зрачење ка Земљи, па се 8. и 9. фебруара очекују сибирски мразеви у Србији. У каквој су спрези протонске честице и снежне мећаве?

,,Снег настаје сједињавањем атома кисеоника и водоника који долазе с наше звезде после снажних ерупција неког вулкана", сматра Милан Стеванчевић. ,,Падавине у облику кише или снега немају никакве везе с испарењем воде на површини Земље, јер водена пара допире само до 750 метара увис. Једноставно речено, не може да достигне висину на којој се стварају облаци.

Што су јачи изливи Сунчеве енергије, то су јаче снежне падавине. Зато се може рећи да снежне мећаве долазе с наше звезде. Уосталом, велики Никола Тесла је у својим мемоарима написао да је електрична струја узрок настанка кише."

Али, није све тако црно, подсећа наш саговорник. С протонским честицама које су се сјединиле и створиле снежне падавине пристигла је велика количина хемијских елемената, највећа од 2005. године, који су нађубрили поља.

То је највећи дар: природно ђубрење обилује гвожђем, азотом, магнезијумом, фосфором и свим другим градивним састојцима биљака.

Плодотворан учинак испољиће се када отпочне постепено отапање снега.

Станко Стојиљковић
oбјављено: 05.02.2012

sad bi da šutnem nekog... recimo ovog solarnog meteorologa...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Truman

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 05-02-2012, 13:29:12
Danas sam na jutarnjem PTC programu slušao (čuj slušao, gledao!) nekakve skaradne (neko bi ih možda nazvao i skarednim) doktore nauka kako sasvim ozbiljni tvrde da gro srbijanskih top sportista vodi direktno poreklo od srpskih vitezova, ako ne i od samog Stefana Nemanje. Tu su ostavili zadršku, Đoković je ipak i samo možda od pobočne nemanjićke linije, nije mu babu baš sveti Caba lično tovario, poslo je na nju svog bracu od trećeg strica, za svaki slučaj, noćom je u osami valjda snio lopticu i mrežicu...

Eh, što nisam ranije ustao. :x
A što se tiče ovog teksta iz politike skandalozno je da su nas u školi pogrešno učili kako nastaju padavine.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

scallop

Da, nisam obratio pažnju. :shock:  Ona silna vlaga što isušuje Zapadnu Saharu i do Amerike se pretvara u uragane pojma nema da ne može da se uzdigne iznad 750 metara.  :-x

Truman

Ne znam o čemu pričaš, ja govorim o procesu kondenzacije o kom smo učili u prvom osnovne.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

scallop

Kako sad ne znaš? Pa, zbog tebe sam pročitao veći deo teksta. Ja sam mislio na ovu glupost:

Падавине у облику кише или снега немају никакве везе с испарењем воде на површини Земље, јер водена пара допире само до 750 метара увис.

pokojni Steva

Ni jedna zima nije ista, sve ostalo je prilično preklapajuće, 10-15 dana tamo il ovamo, šamaranje ispod -15C nam ne gine. A ovaj sneg sad, nije ni prineti zimi devete na desetu. Oko plastenika smetovi od metar i po, sve na -23C (neki kažu da je bilo i -27C, al to je već do ko kakav kineski termometar koristi). Mada, jesam upratio da kad se Sunce uzbućka, ode dupe kroz minus rešeto.

Nightflier

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 05-02-2012, 23:39:22
...ode dupe kroz minus rešeto.

Genijalan izraz. Svaka čast.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Plut

Koja stupidna vest na sajtu Vlade RS, od naslova pa nadalje. Svašta rečeno, a ništa. Osim da je otvoren tamo neki sajam.

Унапређење сарадње Србије и афричких земаља у области пољопривреде

Београд, 9. фебруар 2012. године – Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Душан Петровић изјавио је данас да Србија може да оствари добру сарадњу у области пољопривреде и прехрамбене индустрије са афричким и земљама Блиског истока.

Петровић је, отварајући први интернационални Сајам хране и пића "Фудрекс", истакао да је то прилика да наша земља професионалним купцима из више од 15 земаља света покаже да има добру храну и пиће.

Министар је навео да Србија тренутно већину свог аграрног извоза пласира у земље ЕУ, и нагласио да је неопходно освајати и нова тржишта.

Сајам је окупио више од 120 професионалних иностраних купаца из 15 земаља, којима је представљено више од 70 српских компанија са приближно 100 домаћих прехрамбених брендова.

Посебна пажња биће посвећена тржиштима на којима српски произвођачи нису заступљени или су заступљени у мањој мери, а то се, пре свега, односи на тржишта Африке и Блиског истока.

varvarin

Ако Србија може без Косова, може и без мене 
   Синиша Ковачевић

...Хтели смо у Европу, међу уљуђене, поштене, праведне и насмејане народе. Хтели смо да живимо као сав нормалан свет. Као Европљани са властитим именом и презименом, са нашим идентитетом, као своји на своме. Европа нас није хтела такве!  Хтели су нас понижене, избомбардоване, раскомадане и снисходљиве. Хтели су нас под својим условима, без поноса и без Косова. И добили су, и инсталирали су, боље речено, такву власт и такве трабантске партије, власт бескичмењака и климоглаваца, опозицију бескичмењака и климоглаваца, који до бесвести понављају мантру – Европа нема алтернативу. Све има алтернативу, драги пријатељи, алтернатива рату је мир и обратно, да није тако не би било Термопила и Галипоља, Мојковачке битке и Ватерлоа, Косовске битке и Солунског фронта; алтернатива животу је смрт, алтернатива свађи је помирење, алтернатива мржњи је љубав, алтернатива поносу су уњкавост и снисходљивост. Само породица и отаџбина нису алтернативни! И можда ваздух?А бивши пионирски и омладински руководиоци, поносни носиоци штафете, партијских књижица и функција, данашњи министри и опозициони лидери су управо такви. Снисходљиви до гађења и презира.  Увреде из Европе годинама стижу у таласима, увреда за увредом, понижење за понижењем, услов за условом, уцена за уценом... Одговор је пристајање, снисходљивост, климање главом, смешак...