• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

angel011

We're all mad here.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Savajat Erp

"Član Gradskog veća Niša Dušica Davidović za portal Južna Srbija ovenila je da je Nišu potrebno sklonište za osobe koje su u konfliktu sa svojom roditeljima zbog svoje seksualne orijentacije i rodnog identiteta."

Овенила? :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Ne treskaj o zid, će ti padne plafon na glavu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

angel011

A i komentari na vest su... Well, očekivani.
We're all mad here.

Ugly MF

Rodni identitet?!?!?!

Josephine

Quote from: SVAROG on 23-02-2012, 00:15:15
Rodni identitet?!?!?!

?

Šta je čudno u ovom terminu?

M.M

Ugly MF

Quote from: D. on 23-02-2012, 00:16:17
Rodni identitet?!?!?!

?

Šta je čudno u ovom terminu?

Ocekivao sam "polni" identitet...
Ovako ja sam rodjen u Srbiji, a osecam se ko Kanadjanin!
O, humanitarci, prebacite me u bilo koju kucu u Kanadi,itd...

Tex Murphy

Rodni identitet?!?!?!

Па да. Родни Тротер. (Жао ми је, морао сам)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Ja pretpostavljam da se reč rod koristi rađe nego pol jer "pol" sugeriše da ih ima samo dva (sem u pesmi Leba i Soli), a rodnih identiteta može biti više jer nisu određeni samo surovom hromozomskom kombinacijom nego i psihološkim, socijalnim, kulturološkim faktorima...

Ugly MF

Quote from: Харвестер on 23-02-2012, 01:12:32
Quote from: angel011 on 22-02-2012, 22:53:24
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/204731/Sigurna-kuca-za-gejeve-u-Nisu

Ко дежура, Рајан Рејнолдс?  :evil:
Sto on?
Zar nije sa one Black Widow presao na Sandricu?
Nije valjda i moj "Deadpool" otoplio :cry:

angel011

We're all mad here.

Ugly MF

Ah, znaci mozei tako , a moze i ovako...
ma ok, svejedno, nekako mi ono polno logicnije...

Ti svecki psiholozi su interesantni.Nekad je  homoseksualizam bio poremecaj, danas vise nije. Zavisi kolko su lobiji jaki.

M.M

angel011

@SVAROG: pol je biološka kategorija, ali ne možeš čoveka da svedeš isključivo na biologiju.
We're all mad here.

Ugly MF

Quote from: angel011 on 23-02-2012, 19:17:36
@SVAROG: pol je biološka kategorija, ali ne možeš čoveka da svedeš isključivo na biologiju.
Znaci,
Homoseksualizam ide kao Psiho-Seksualno-Socijalni poremecaj.
Znaci, posto nije uslovljen jednim uzrokom, dakle postoji mogucnost izbora, dakle poremecaj je.
Ma meni sve Ok, briga me, samo da mi se ne krenu balave po ulicama,vencavaju po TV-u i usvajaju deciju ovde po Srbiji itd....
Neka ih u sigurnim kucama i nek su nam van ociju i sve je OK.

Tex Murphy

Quote from: SVAROG on 23-02-2012, 18:54:32
Quote from: Харвестер on 23-02-2012, 01:12:32
Quote from: angel011 on 22-02-2012, 22:53:24
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/204731/Sigurna-kuca-za-gejeve-u-Nisu

Ко дежура, Рајан Рејнолдс?  :evil:
Sto on?
Zar nije sa one Black Widow presao na Sandricu?
Nije valjda i moj "Deadpool" otoplio :cry:

Ма то је само мој медиокритетски хумор  :(
http://www.imdb.com/title/tt1599348/
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Quote from: SVAROG on 23-02-2012, 19:23:04
Ma meni sve Ok, briga me, samo da mi se ne krenu balave po ulicama,vencavaju po TV-u i usvajaju deciju ovde po Srbiji itd....

A kome to "nam"? Zašto ne govoriš samo u svoje ime? Kriješ se iza identiteta mase ili nisi siguran u svoj rodni/polni identitet?  :)

Ugly MF

Quote from: D. on 23-02-2012, 20:54:18
Quote from: SVAROG on 23-02-2012, 19:23:04

A kome to "nam"? Zašto ne govoriš samo u svoje ime? Kriješ se iza identiteta mase ili nisi siguran u svoj rodni/polni identitet?  :)
Ne mogu da verujem....
Topik je Srbija Today, dakle, sto se tice NAM Srba...
nego...
Jel si i ti od onih koji nemaju pametnija posla nego da provociraju?
Odmah se traze najmanje sitnice , "AHA, ovaj je rekao da ga ne zanimaju Jevreji, optuzite ga za Antisemitizam i Genocide od strane Nacista, majku mu Fasisticku!" .. patetika...cista!
Identitet koje mase? Sigurno ces da me potrazis medju jedne od dve mase koje se "vole" na utakmicama "zvezda-partizan"...
Zanima te moj Polni identitet?  ;)
..e cuo sam da postoje sajtovi za takve onlajn-dejtove i sajber-seksove....ali de bas Sagitu da nadjes?

Ja ne mogu da govorim samo u svoje ime jer NAMA  98% normalnih IMA i POSTOJIMO, hteli ne hteli, objasnjavali ili ne objasnjavali tebi osecaje pripadnosti ili seksualne orjentacije.
Dakle, mani se Svaroga sa provokacijama, u postu koji si mi kvotovala sve ti lepo stoji, samo procitaj.

Josephine

Quote from: SVAROG on 23-02-2012, 21:22:51
Topik je Srbija Today, dakle, sto se tice NAM Srba...

Ahaaaaa... Izvini, malo sam glupava. Kruže takve priče ovde. Svejedno, i tako glupavoj nikada mi na pamet ne bi palo da pričam i tvrdim u ime svih Srba.  8-)

Ugly MF

ja samo u ime svih NAS normalnih...Ne mozes u ime svih, ah, pa uopstavanje je zabranjeno, secas se...

Josephine

Svejedno, ne bih se ja usudila da pričam ni u ime normalnih. Pogotovo ne onih koji se sami deklarišu kao normalni. 8)

Ugly MF

Quote from: D. on 23-02-2012, 21:54:14
Svejedno, ne bih se ja usudila da pričam ni u ime normalnih. Pogotovo ne onih koji se sami deklarišu kao normalni. 8)

Ti si zlatna... xremyb

M.M

Vlada prekršila dva zakona i ubeđuje nas da je sve u redu

Fiskalni savet otkrio je javnosti da je Vlada prekršila dva zakona - Zakon o budžetu i Zakon o budžetskom sistemu. Ne postoji, međutim, nijedna mera, ograničenje niti sankcija koja će naterati Vladu da se pridržava tih propisa niti može da pozove na odgovornost prekršioce. Praktično ne postoji nikakva brana da država troši koliko hoće jer domaće zakonodavstvo ne poznaje kažnjavanje ministara i premijera ako prekrše te zakone niti Fiskalni savet ima instrument da ih kazni.

Telo koje je Skupština postavila da kontroliše vođenje fiskalne politike obznanilo nam je da je Vlada već trošila preko limita i probila prošle godine budžet za pet milijardi dinara.

Koliko su odgovorno vođene javne finansije dovoljno govori podatak da je 11 milijardi dinara mimo okvira otišlo na zarade službenicima i nabavku roba i usluga što predstavlja kršenje Zakona o budžetu. Time je prekršen i Zakon o budžetskom sistemu jer je budžet na kraju godine imao manjak od 4,7 odsto BDP, a ne 4,5 odsto koliko je bilo dozvoljeno.

Takođe, nivo javnog duga, prema tvrdnjama Fiskalnog saveta, prebacio je zakonsku granicu od 45 odsto BDP što predstavlja još jedno kršenje zakona.

U Fiskalnom savetu kažu za "Blic" da ne postoje nikakve kazne koje im stoje na raspolaganju ako Vlada krši zakon.

- Više je na nama da izazovemo odjek u javnosti tako što ćemo da kažemo koje mere treba da se preduzmu - kažu u Savetu.
Ipak, da hoće, Fiskalni savet bi mogao oštrije da pritiska Vladu umesto što je kao nestašno, ali ipak drago dete, tek blago kori opreznim ocenama i neubedljivim preporukama, ističu sagovornici "Blica". Oni smatraju da u nedostatku kazni, Vladu može da sputa tržište tako što će investitori prestati da joj zajme pare pošto zbog trošadžijskih manira mogu da zaključe da im se pozajmljeni novac neće vratiti.
Ekonomista Boško Mijatović kaže za "Blic" da je "skandalozno" da se podaci nameštaju umesto da se potrošnja i javni dug dovedu u red.
- Vlada manipuliše brojkama. Za njih je dug ispod zakonskog okvira, zato što su uzeli visoku procenu privrednog rasta, pa je onda statistički i dug niži. Nasuprot tome i NBS i MMF su kazali da rasta maltene neće ni biti. To je dakle čist falsifikat - kaže Mijatović i dodaje da nema načina da se Vlada natera da "poštuje zakone ove zemlje".

On kaže i da Fiskalnom savetu niko ne brani da oštrije kritikuje rad Vlade i poziva je na odgovornost umesto što donosi "pametne, lepe i iskrene" preporuke kojima ih tek blago kori. Ekonomista Miroljub Labus kaže da ne može da se glasa o poverenju Vladi jer parlament ne zaseda, a politički oponenti u toku predizborne kampanje nikad nisu naterali vlast da manje troši već samo suprotno, pa je jedini efektan način da se država suzdrži od prekomerne potrošnje - tržište.

- Vlada može da troši onoliko koliko ima para na računu. Sve preko toga mora da pozajmi, a pitanje je koliko će investitori biti voljni da joj daju para. To već pokazuje daleko viša kamata po kojoj se država zadužuje - kaže Labus.

Ekonomista Jovan Ranković za "Blic" kaže da trošenje i zaduživanje države mimo zakonskog okvira nije suštinski problematično. Prema njegovim rečima, problem nastaje kad nema privrednog rasta i izvoza, ali ako BDP bude rastao po stopama od tri odsto i više u narednim godinama, onda nećemo ući u grupu visoko zaduženih zemalja. U suprotnom, već sledeću garnituru će kazniti glasači barem ako je suditi po skorašnjem iskustvu građana EU koji su smakli 12 vlada u dve godine.

Ministarstvo: Sve pod kontrolom

Javni dug nije probio zakonski okvir i on iznosi 43,2 odsto BDP-a, ponavljaju svoju tvrdnju u Ministarstvu finansija za "Blic" i dodaju da će deficit biti čak i niži od dozvoljenih 4,25 odsto BDP-a. Oni kažu da će Vlada poštovati i preporuke MMF-a o uštedama u visini od oko 300 miliona evra.

- Vlada preduzima potrebne mere kako bi se navedene uštede i sprovele. Održanjem deficita u granicama na kraju marta i na kraju juna obezbeđuje se prostor da godišnji ciljani deficit ne bude ugrožen do rebalansa budžeta. Rebalansom će se moći predložiti širi spektar mera kojima će se obezbediti očuvanje planiranog deficita koji je inače niži od nivoa predviđenog fiskalnim pravilom - navode u Ministrastvu finansija.

Na pitanje "Blica" preti li Srbiji grčki scenario pošto je Fiskalni savet naveo da bi dug već u 2015. mogao da bude iznad 60 odsto BDP-a što nas svrstava u visoko zadužene zemlje, u Ministarstvu odgovaraju da je Srbija neuporedivo manje zadužena, skoro četiri puta manje od Grčke.

- Potrebe Srbije za finansiranjem, imajući u vidu likvidnost bankarskog sektora u Srbiji i na ostalim segmentima domaćeg finansijskog tržišta, mogu se u najvećem delu zadovoljiti na domaćem tržištu, što znači da Srbija neće imati značajnu izloženost prema stranim investitorima. Vlada će nastaviti da poštuje fiskalna pravila i preduzeće mere za smanjenje učešća javnog duga u BDP-u. Ta pravila su uvedena kako bi se predupredila mogućnost dolaska u prezaduženost - navode u Ministarstvu.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/308527/Vlada-prekrsila-dva-zakona-i-ubedjuje-nas-da-je-sve-u-redu

Josephine

QuoteTadić: Kosovo će u vremenskoj prognozi uvek biti deo Srbije

Preko 50% građana smatra da je Kosovo deo Srbije dokle god je tako prikazano u vremenskoj prognozi
BEOGRAD, 24. februar 2012, (Njuz) – Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je između srpskog i kosovskog pregovaračkog tima u Briselu postignut dogovor da Srbija, bez obzira na dalju sudbinu statusa Kosova, trajno zadržava pravo da u vremenskim prognozama u vestima prikazuje Kosovo kao sastavni deo srpske države.
Tadić je napomenuo da je ovo veliki trijumf našeg pregovaračkog tima u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.
- Građani Srbije mogu da budu mirni, postignut je čvrst dogovor Beograda i Prištine, uz garancije Evropske unije, da će Kosovo i narednih godina moći da se u vremenskoj prognozi na našim vestima prikazuje kao neotuđivi deo Srbije – izjavio je Tadić.
Srpski predsednik se osvrnuo na nedavno istraživanje Stratedžik marketinga koje je pokazalo da preko 50 odsto građana smatra da je Kosovo u sklopu Srbije dokle god je tako prikazano u vremenskoj prognozi u Dnevniku, i da bi im najteže palo ako jednog dana stajalo drugačije.
Predsednik Tadić je saopštio novinarima da su pregovori oko statusa Kosova u vremenskoj prognozi bili toliko uspešni da srpska strana nije morala da pristaje na bilo kakve kompromise.
- Kako su pregovori završeni, mogu da kažem da je pregovarački tim bio spreman da albanskoj strani ponudi da, u slučaju da jednog dana Srbija prizna Kosovo, ono u prvom Dnevniku bude prikazano kao nezavnisno. Cilj od kog nismo bili spremni da odstupimo bila je pozicija Kosova u vremenskoj prognozi u drugom Dnevniku RTS-a. Ipak, bez većih problema, uspeli smo da Kosovo zadržimo u sastavu Srbije i u prvom i trećem Dnevniku, kao i vestima na Pinku, Prvoj, B92 i svim ostalim televizijama – izjavio je Tadić.

Read more: http://www.njuz.net/tadic-kosovo-ce-u-vremenskoj-prognozi-uvek-biti-deo-srbije/#ixzz1nIwOy5s4

pokojni Steva

Jeste, ni ja ne menjam kanal dok ne čujem oćel u Prištini puhat' il brabonjati cigančići. Stvar navike, volem da znam.

Stipan

Jbt., dva dana ne pogledaš ovu Serbiu, a kad se najzad odvažiš, ne znaš jel' da plačeš il' da se smeješ...

Meho Krljic

Pa zar niko da ne reaguje na postignut dogovor između Beograda i Prištine? Izdaja na sve strane, i Albanci i Srbi viču da su prevareni itd.:

Postignut dogovor,fusnota bez elemenata državnosti 
  BRISEL - Timovi Beograda i Prištine postigli su danas u Briselu dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova, koji, u skladu sa zahtevima Beograda, nema elemenata državnosti Kosova, niti prejudicira njegov status.

Kosovo će, prema rešenju do kojeg se došlo posle maratonskih pregovora, na regionalnim skupovima nastupati pod tablom na kojoj će pisati: Kosovo sa zvezdicom, a u fusnoti će biti navedeno:

"Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti".

Nije prihvaćen zahtev Prištine da u fusnoti bude navedena deklaracija o proglašenju nezavisnosti.

Postignut je i dogovor o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Šef tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je da je dogovor u potpunom skladu s nacionalnim interesima.

Stefanović takođe rekao da su sada ispunjeni svi uslovi Evropskog saveta za sticanje statusa kandidata za Srbiju.

Šefica prištinskog tima Edita Tahiri izjavila je danas, posle postizanja dogovora u dijalogu sa Beogradom, da će Kosovo od sada biti predstavljano jednako kao i druge države u regionu i da za Unmikom više nema potrebe.

"Kosovo će odsad biti predstavljano jednako kao i sve države u regionu i što je najvažnije moći će samo da potpisuje sporazume. Za Unmikom više nema potrebe", izjavila je Tahiri novinarima u Briselu.

Upitana da prokomentariše činjenicu da nije prihvaćen zahtev Prištine da se u fusnotu uključi Dekalracija o nezavinosti koju je doneo kosovski parlament, Tahiri je rekla da je referenca na tu deklaraciju već sadržana u mišljenu Međunarodnog suda pravde.

Na konstataciju da Kosovo zbog zvezdice pored imena ipak neće biti ravnopravno predstavljeno kao druge države Tahiri je odgovorila:

"Ta fusnota je kao pahuljica, istopiće se kad prođe zima".

Ona je još rekla, govoreći protokolu o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, da je Srbija danas de fakto priznala nezavisnost Kosova jer se tim protokolom uređuju odnosi između dve države.

Kako je ocenila, danas postignuti sporazumi su od istorijskog značaja jer se njime otvara novo poglavlje u odnosima Kosova i EU.

Ona je pozdravila današnju izjavu Eštonove i Filea o namerama da se uskoro pokrene proces izrade Studije izvodljivosti i ocenila da je to novo poglavlje u odnosima Kosova i Evrope.

Kosovo je prepoznato kao regionalni partner i država koja je krenula putem ostvarivanja sna o evropskim integracijama, zaključila je Tahiri.

Sad na ovo možemo da kao nagradu dobijemo kandidaturu za EU koja ništa ne znači, a Tahirijeva ionako kaže da će se zvezdica istopiti kao pahulja...

pokojni Steva

'be se mene za šipačke pahulje pada-ju pada-ju, živ se isprepadah da će Srbijanci stvarno dobiti kondidaturu. Radni narode, tek sad ste jebali čvorka, na angro.

mac

Pitanje je sad da li je Kosovo u rangu sa, šta znam, Škotskom, ili je nešto jače od toga?

scallop

Sad je u rangu sa FYROM i može da se zove FSROK.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Tačnije FSPOK - pošto R znači Republic a P bi bilo Province, kako obično prevodimo reč Pokrajina.

mac

Scallope, da li i sam veruješ u to što si rekao, da je Kosovo sad u rangu sa FYROM?

Meho Krljic

Ma svakako nije tehnički gledano, Makedonija ima puno članstvo u UN, recimo.

Naravno, ne znači da ga Kosovo neće dobiti uskoro ili uneskoro, ali trenutno nemaju isti međunarodni status. E, sad, kolko je članstvo u UN bitna stvar, to je drugo pitanje... Takođe, Makedonija je već sedmu godinu kandidat za EU. Kosovo o ovome tek može da razmišlja pošto se taj status dodeljuje konsenzusom a u EU ima par zemalja koje Kosovo ne priznaju itd.

scallop

Mi prevodimo R - region. Ne da verujem nego sam siguran da im je sada status isti. "Kosovo" sada ima puno pravo na samostalno predstavljanje u svetu, što znači da će brzo da se "predstavi" sa fusnotom na koju se osvrću kao i na makedonsku fusnotu. Mehine opaske na "trenutno" su banalne i trajne upravo onoliko koliko je Tahiri nagovestila - dok se pahulja ne otopi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ali Kosovo nije region nego pokrajina  :lol:

A ovo ostalo, videćemo. Makedonija, kako rekoh ima članstvo u UN i kandidaturu za EU. Kosovo u ovom trenutku nema ni jedno. Videćemo kada i da li će ih dobiti.

scallop

A, šta se nama pa nije dogodilo na ovoj nizbrdici? Nego, da li bi ti stavio neku kintu da Kosovo uopšte neće promeniti status u Evropi, EU i UN u sledećih godinu dana? Tek da vidimo ko je ovde ozbiljan, a ko nas kuva kao žabu u toploj vodi.

Meho Krljic

Ma naravno da ne bih, jer "promena statusa" je preširoka formulacija. Mogao bih da se kladim da neće dobiti kandidaturu za EU i punopravno članstvo u UN do kraja godine, svakako.

scallop

Odma' ti se stisla godina. :mrgreen:  A, šta kažeš za onaj SPP ili kako već ili članstvo u Svetu Evrope? Da ne pominjem CEFTA ili neke druge regionale koje se smeškaju. Baš si žuto pile. :-|

pokojni Steva

Ma, ja bi njih pustio u vse moguće 'organizacije', tek da belosvetscki koštaju autentičnu 'K' aromu. Možda nam olabave ular kad ih pravo zapljusne odozdole.

lilit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 25-02-2012, 16:44:50
Ma, ja bi njih pustio u vse moguće 'organizacije', tek da belosvetscki koštaju autentičnu 'K' aromu. Možda nam olabave ular kad ih pravo zapljusne odozdole.
ali daleko od toga da su "oni" mnogo drugačiji od "nas". a i manje ih je. tako da se bojim da smo tu bitku unapred izgubili. :mrgreen:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

'Oni' su samo za par stepenika drugačiji od 'Njih', to stoji, ali da ih je manje - to jok. A bitku možemo izgubiti samo ako se 'Oni' udruže sa 'Njima', što i nije vam pameti jer pamet i treba zatrti.

scallop

Steva je ekspert za filigranske razlike između mi i nas, kao i oni i njih. Lillit se samo čini da gleda sa veće nadmorske visine.

lilit

ma lilit ne htede da se bavi filozofijom, već prosto ne vidi razliku između srba i albanaca. :mrgreen:
a i ostalih nacion-veličinaka kad je "K" aroma u pitanju...nije to ekskluzivitet nas ili "naših" iz pokrajine.
jedino je nemačka überalles, al samo zato što je akana debelo jedno 50 godina. :mrgreen:
ako izgleda kao da se zalažem za diktaturu, dobro izgleda. :lol:

Mme Chauchat

Quote from: lilit_depp on 25-02-2012, 19:33:06
ako izgleda kao da se zalažem za diktaturu, dobro izgleda. :lol:
Ali proletarijata!

lilit

to se podrazumeva!
Macht kaputt, was euch kaputt macht! :lol: :lol: :lol:

scallop

Kad bude oko haplogrupa ima da se raspravljamo, ovako, tačno ti je jedino da je raspusne Nemce disciplinovao Bizmark. Nevolja je što sindrom Bizmarka danas lečimo uz pomoć sirotih demonstranata, a potom i UN i poneke bombe (osim ako ne padne veto), pa ti je predlog nikakav.

scallop

Nego, kad ste toliko pametni, recite vi meni šta da radi moj prijatelj koji je postao državni neprijatelj kad je u svojoj firmi najavio da odlazi u penziju. Nisu mu isplatili neznam koliko para i još ga sada tuže da im je oštetio službena kola. A firma, kao oditorska, proverava po Balkanu specifikacije i standarde raznih firmi kojima je to potrebno za poslovanje. Gazda stranac, sedište mu fol u Londonu, a tu mu je firma, skoro u mom komšiluku. Pun mi je torbak političke ekonomije EU i raznih derikoža koji nam piju krv. :-x