• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Ghoul

jel ja ovo dobro shvatam, da su cigani počinioci ovog zločina?
https://ljudska_splacina.com/

pokojni Steva

"Prema prvim podacima grupa Roma osumnjičena je za ubistvo Mandića, dok su njegova dva prijatelja Željko M. (30) i Miroslav Č. (28) zadobili povrede"
[/size]
http://www.alo.rs/vesti/48119/Nozem_u_srce_zbog_pevanja
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Quote from: Джон Рейнольдс on 08-04-2012, 21:27:30
Да није мењала пол, не би имала зајебанције око тога.

Eh, ja bih pre rekao da promena pola treba da bude uobičajenija stvar, tako da se menja na vreme a ne da decenije živiš a osećaš da to nije to, pa da u skladu sa tim bude i promena dokumenata.

Quote from: Джон Рейнольдс on 08-04-2012, 21:27:30
Него, веома узнемирујући тренд, директна последица владавине демократуре и клептократије (извор: Новости):

Skokom u smrt prekratili muke

A ovo već ne znamo... mislim, ne znamo je li posledica toga što kažeš... Indicije u samom tekstusu da je jedan od samoubica to učinio zbog gubitka posla, ovo ostalo... ne deluje tako..

Mme Chauchat

Ma B92 je otišao skroz u preštampavanje tuđe crne hronike. Inače ne bi javljali, a da jave registrovali bi da je ovih dana:
- pun mesec
- rano proleće
- velike varijacije u vremenu, vazdušnom pritisku itd.

što u kombinaciji sa opštim beznađem i pojedinačnom nesrećom pokazuje da nije čudo što se ubilo nekoliko ljudi, nego što ih se nije ubilo više...

scallop

Bilo bi lakše da ima svetla na kraju tunela. Ovako, misle da su samo u neopozivom mraku. A, pun mesec je dobar samo za dagnje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Ja teže zaspim na pun mesec.

Tex Murphy

Quote from: mac on 09-04-2012, 11:45:28
Ja teže zaspim na pun mesec.

Мислиш израсту ти огромни зуби и длаке, па ти буде вруће?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

mac

To su filmske koještarije. Zapravo sam tada halapljiviji pa su veće šanse da se ugrizem za usne, a i više me mrzi da se brijem pa izgledam kosmatije. I prosto mi se ne spava kad bih ja hteo da spavam.

džin tonik

Quote from: Ghoul on 09-04-2012, 09:06:04
jel ja ovo dobro shvatam, da su cigani počinioci ovog zločina?

QuoteUhapšeni Petar P. je oko 14 sati sproveden u policijsku stanicu gde mu je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predat istražnom sudiji, piše "Blic."

Masovna tuča u kojoj je život izgubio Srđan Mandić (25), a teško povređen Željko M. (30) je izbila sat posle ponoći između subote i nedelje u Ulici Veselina Masleše u Novom Sadu, dok su Mandić, Miroslav Č., i Željko M. iz obližnjeg kafića išli ka parkingu po svoj automobil.

U tim trenucima iz udžerice koja se nalazi u neposrednoj blizini i koju su nedavno otkupili investitori da bi na tom mestu podigli višespratnicu, odjekivala je pesma. Pevala je grupa Roma, sakupljača sirovina, koja se tu privremeno i samoinicijativno uselila, pišu "Novosti".

Pesma se, izgleda, dopala Mandiću i drugarima, pa su i oni počeli glasno da pevaju. To je, navodno, iznerviralo raspevane Rome. Oni su izašli, počela je prepirka, pa svađa. Ubrzo su sevnule metalne i drvene šipke, zatim nož koji je zariven u srce Mandiću.

Policija intenzivno traga za Petrom P. (19), koji ima boravište u Novom Sadu, a na koga se sumnja da je nožem usmrtio Mandića.

U tuči su lakše povrede zadobili Miroslav Č. (28) iz Novog Sada i Goran L. (43) iz Srpskog Itebeja.

Oni su posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru KCV pušteni na kućno lečenje, a zatim ih je policija zadržala u pritvoru. Pritvoreni su i Duško L. (43), kao i Gordana P. (41), inače tetka odbeglog Petra P.

Na udžericu iz koje se prethodne noći orila pesma, zbog koje je i nastala tragična tuča u kojoj je smrtno stradao Srđan Mandić, u nedelju oko 15 časova nepoznate osobe bacile su "Molotovljev koktel" i ona je oštećena u požaru.

Ubijeni mladić Srđan Mandić bio je veoma dobar student inženjerskog menadžmenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Kao desetogodišnjak sa roditeljima je zbog rata izbegao iz Hrvatske u Novi Sad. Godinama su stanovali u iznajmljenoj kući u novosadskom naselju Detelinara gde je i te kobne noći navratio da bi se video sa bivšim drugovima iz kraja.
Uhapšen mladić koji je ubio zbog pesme

e pazi, svidjela im se pjesma... mozda cigani imali verestovanje a ovi poceli veseljacki zavijati.

Ghoul

ko se s ciganima u kolo hvata...  :x :P
a još ako nema klip pečenog kukuruza uz sebe... :cry:
https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

jos jedna verzija:

QuoteKad su došli do automobila jedan od trojice mladića je zastao da bi mokrio u mraku, dok su druga dvojica iz nekog razloga došla u sukob sa stanarima iz kuće. Taj dečko koji je zastao, praktično nije ni stigao da vidi šta se dešava sa njegovim drugovima jer je dobio udarac nožem. Druga dvojica su se tukla sa grupom ljudi koja je izašla iz te kuće, a na kraju je još jedan od njih dobio ubod nožem - priča za Dnevnik jedna od komšinica.
Ubijen mladić u tuči na Detelinari, zapaljena kuća osumnjičenog

džin tonik

uz odredjeno zakasnjenje, ali ove uvijek volim citati. skupstina republike srbske krajine u progonstvu:

QuoteSkupština Republike Srpske Krajine (RSK) u progonstvu je u nedjelju u Zemunu održala svečanu sjednicu povodom 20. godišnjice formiranja države RSK. Skup je održan u baraci koju koristi zemunski Opštinski odbor Srpske radikalne stranke (SRS), partije čijem se lideru Vojislavu Šešelju sudi pred Haaškim tribunalom povodom optužnice za ratne zločine. "Hrvati su 1995. godine okupirali RSK, ali je ona u našim srcima i mislima i biće naša kad–tad. Nema sile sposobne da nas natjera da se odreknemo naše Krajine", izjavio je predsjednik Skupštine Rajko Ležajić na skupu osamdesetak ljudi, koji je predstavljao dio predizbornih aktivnosti SRS-a.

Uz ocjenu da su "EU i NATO pomogli Hrvatima da okupiraju RSK", a zatim "okupirali koljevku srpskog naroda na Kosovu i proglasili lažnu državu Kosovo", Ležajić je pozvao sve prisutne da u svom okruženju šire glas da treba podržati SRS, jer je ta partija "dokazani čuvar Srba i srpstva". "Samo nam moćna Srbija može pomoći da se vratimo u RSK", rekao je Ležajić, optužujući vlasti u Beogradu i bivše Šešeljeve suradnike Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića i njihovu Srpsku naprednu stranku da žele Srbiju uvesti u EU i NATO. Uz konstataciju da su krajiški Srbi uvijek bili tolerantni prema Hrvatima "jer su znali da ih je 80 posto prešlo iz pravoslavlja u katoličanstvo", Ležajić je izjavio da je pomirenje moguće tek kada Hrvati sklope mir sa RSK, vrate svu opljačkanu imovinu, pokaju se za zločine i nadoknade potraživanja svakog krajišnika".

"Nova vlada Hrvatske ima priliku da se pokaže u ispunjavanju tih uvjeta", rekao je Ležajić. Poslanik SRS-a u Skupštini Srbije i predsjednik vlade RSK u progonstvu Milorad Buha izjavio je da Hrvatska krajiškim Srbima duguje 50 milijardi eura i, osvrćući se na povijesne korjene problema, dodao: "Hrvati su se u 18. stoljeću odrekli svog jezika i prihvatili naš, s ciljem da protjeraju Srbe."

Uz fotografije ratnih zločinaca Mile Martića i Momčila Đujića i prisustvo ljudi u uniformama s oznakama "srpski četnici", Dušan Lazić je proglašen za četničkog vojvodu, a Buha je odlikovan Ordenom vojvode Momčila Đujića. "Uložit ćemo napore da 21. godišnjicu obilježimo u slobodnoj RSK i njenom glavnom gradu Kninu", rekao je Ležajić okupljenima, kojima su ponuđene knjige "Obredne pjesme drevnih Srba iz Indije", "I od Istre do Drine Srbija", "Najstariji jezik Biblije", "I bogovi su govorili srpski", "Karpatski Srbi"...
'Republika Srpska Krajina je u našim srcima i mislima, bit će naša kad-tad'

sleep

"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

džin tonik

ni ovo nije lose:

REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA - VLADA U PROGONSTVU
MATICA SRPSKA DUBROVAČKA U BEOGRADU
11080 Zemun, Magistratski trg 3,
Br. 1170/10 – 26. 3. 2010 – vladarsk@gmail.com

S A O P Š T E Nj E

Srbina Ruđera Boškovića, Hrvatska proglašava Hrvatom

Hrvatska država se ne ustručava od prisvajanja srpske kulturne i istorijske baštine. Mada su činjenice o srpskoj kulturnoj baštini neporecive, Hrvatskoj to ne smeta, te sve srpsko proglašava hrvatskim. Ona je registrovala u UNESKO-u srpske pesme ,,ojkače" za hrvatske, a predložila je da se kao hrvatske registruju i one pesme iz Vojvodine i Slavonije koje se zovu: BEĆARAC, ili BANATSKI BEĆARAC. Hrvatska je i srpsku vitešku igru SINjSKU ALKU proglasila hrvatskom, mada je ova igra ustanovljena u čast srpske pobede nad turskom okupacionom vojskom 1715. godine u Dalmaciji. Hrvatska je srpski jezik u UNESKO-u registrovala kao ,,hrvatski", mada je hrvatski jezik (tzv. kajkavski dijalekat), po odluci Austrije, isključen iz službene upotrebe u 19. stoleću.

Ovom prisvajanju srpske kulturne baštine od strane hrvatske države, nema kraja. U to se možemo uveriti i ovih dana - Hrvatska organizuje proslovu tristote godišnjice rođenja jednog od najvećih svetskih naučnika osamnaestog stoleća – Ruđera Boškovića. Ruđer Bošković je iz porodice Srbina Nikole Boškovića iz Hercegovine i majke Pavle Betera-e, Italijanke iz Dubrovnika. Ruđer je rođen u srpskom Dubrovniku, gradu koji je od najstarijih vremena isijavao Srpstvom, u kojem se govorio srpski jezik i čiji književnici i drugi intelektualci su isticali svoju pripadnost srpskom narodu, pisali su srpski i srpskom ćirilicom – bez obzira da li su bili pravoslavne ili katoličke veroispovesti. Ove činjenice se ne mogu osporavati, bez obzira što je nacistička Nemačka, preko fašističke Hrvatske, u Drugom svetskom ratu, zapretila smrću svakom Srbinu katoliku koji ne pristane da se odrekne srpske nacionalne pripadnosti i ne uzme hrvatsku. I današnje generacije Srba katolika se ne mogu osloboditi tog silom nametnutog uverenja - da su Hrvati, ali blisko buduće vreme će ih osvestiti, jer će društvene nauke otkrivati sadržaje zločina genocida nad Srbima, pa i to prebacivanje Srba katolika u hrvatsku naciju.

Neverovatno je da vlade Srbije, Republike Srpske i Crne Gore ne čine ništa, da se ovom hrvatskom kulturnom genocidu nad Srbima ne stane na put. One su obavezne da naučno dokažu u UN (UNESKO), da Hrvatska registruje srpsku kulturnu baštinu kao hrvatsku, a to ne čine. Mogle bi one zadužiti i svoje akademije nauka i naučne institute, da o svemu obaveste svetske akademije i naučne institute, a to ne čine. Mogle bi srpske vlade da angažuju i svoje diplomate u razotkrivanju ovog hrvatskog kulturnog krivotvorenja na račun srpske kulturne baštine, a to ne čine.

VLADA RS KRAJINE

Milorad Buha, premijer
i predsednik Matice srpske dubrovačke

džin tonik

ja bih ih doveo u neko kazaliste da ta saopcenja citaju pred publikom. boze koja bi to predstava bila, nezaboravni dozivljaj. a i zaradili li koju kunu.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 09-04-2012, 10:36:18
A ovo već ne znamo... mislim, ne znamo je li posledica toga što kažeš... Indicije u samom tekstusu da je jedan od samoubica to učinio zbog gubitka posla, ovo ostalo... ne deluje tako..

Никако се не бих сложио с овим, пошто без икакве параноје све више око себе гледам све израженији осећај безнађа и апатије. Не мора сам окидач да буде директно везан, већ оно што лежи иза. То је, наравно, само мој утисак који не мора бити исправан. Али око себе више суморности никад досад нисам видео и то код људи разних фела.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Krizi duha najviše je doprinela priča o krizi. Kao da je ikad bilo bolje nego sad. Možda samo umor od prazih priča, nepostojanja perspektive, ali kriza ne.

Джон Рейнольдс

Ко је спомињао кризу?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

scallop

Pa, da. Ljudi misle da je zima gotova, a ono - nije.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

... pa pomisle da je večna.

Anomander Rejk

Hajde D., nismo baš toliko matori, pamtimo i bolja vremena.
Nekad je najveća afera bila ako funkcioner ima vikendicu, danas svaka baraba ima fabrike i pumpe.
Nekad je droga bila retkost, sada je preplavila i škole, sela, gradove.
Itd, itd. Zašto je teško priznati da je ova ,, demokratija '' koju je većina želela- ispala najobičnije sranje.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Джон Рейнольдс

"Kao da je ikad bilo bolje nego sad."  :roll:

#Τζούτσε

Josephine

Svakome je svoja muka najveća. Svako vreme ima svoje krize. Sa stanovišta duha - nije gore nego što je bilo. Ljudi su uvek govna (u većini), većina uvek umire zarad interesa manjine, nepravda se uvek događa, svet se vrti u krug...

Джон Рейнольдс

Није тачно. У Милошевићево време постојала је искрена нада да ће бити боље. А сад је дошло то "боље".

едит: Кад едитујеш постове, додај "едит". То је нека основна форумска пристојност, али да... коме ја причам о пристојности...  :roll:

#Τζούτσε

Josephine

Da ja sam veoma nepristojna i svaki put kada ti se obratim opsujem te i uvredim. Ah, čekaj, pomešala sam sebe sa tobom.

Sadašnje stanje je samo posledica "Miloševićevog vremena". Negativna selekcija uzela je danak. Sve što je sposobno i pametno - otišlo je ili je ubijeno u pojam, ostali su mediokriteti i glupaci.

Anomander Rejk

Pa ja bi voleo D. da si ti u pravu, ali plašim se da nisi.
Ovo što Džon kaže- ja ni u ratu nisam video toliko depresivnih, smrknutih faca, apatičnih i ravnodušnih ljudi, hodajućih bombi koje će ,, odjednom '' eksplodirati i ubiti čoveka ako ga po njegovoj oceni, popreko pogleda.
To mene brine. Političari će uvek biti govna, ali običan svet puca po šavovima, a to vodi u haos.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Quote from: Anomander Rejk on 09-04-2012, 23:45:52
Ovo što Džon kaže- ja ni u ratu nisam video toliko depresivnih, smrknutih faca, apatičnih i ravnodušnih ljudi, hodajućih bombi koje će ,, odjednom '' eksplodirati i ubiti čoveka ako ga po njegovoj oceni, popreko pogleda.

Ali ti gledaš kroz svoje oči. Ako shvataš šta hoću da kažem.

scallop

Ako gledaš kroz malo okno, ne znači da je sočivo mikroskopa.

Josephine

Ne znači, tačno, ali ne znači ni da je sočivo teleskopa. :)

Meho Krljic

Ali uzmimo u obzir da ni mi nismo stalni i nepromenljivi. Pre dvadeset godina kada se raspad Jugoslavije zahuktavao Džon i ja smo bili mladi, optimistični, više nas je brinulo da li ćemo večeras nešto pojebati nego da li ćemo se zaposliti i moći da kupimo stan na kredit. Danas kada znamo da nismo jebali i nismo kupili stanove na kredit normalno je da i sami osećamo pritisak vremena jače nego pre a i da ga viđamo na drugima. Razume se ima i ovoga što Džon kaže, da je za vreme Slobe postojala nada koja je sada svelija jer smo em "pobedili" i suočili se sa činjenicom da je demokratija pre svega odgovornost a ne nagrada, a tu je i svetska ekonomska kriza, drska intervencionističaka politika zapada i nekontrolisan ekonomski rast istoka... Nije lako, ali pre svega mi više nismo mladi i neiskusni.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 10-04-2012, 00:03:21
Danas kada znamo da nismo jebali i nismo kupili stanove na kredit normalno je da i sami osećamo pritisak vremena jače nego pre a i da ga viđamo na drugima.

Neko pritisak vremena, neko grižu savesti. :)

Albedo 0

Quote from: D. on 09-04-2012, 23:43:51
Sadašnje stanje je samo posledica "Miloševićevog vremena".

Zanimljivo, hajde da i ja isprobam taj mehanizam:

''Miloševićevo vrijeme samo je posljedica vremena Ivana Stambolića i Latinke Perović.''

Josephine

I u pravu si. Krug je beskonačan, pa se vraćamo na tvrdnju da nije gore nego što je bilo.

scallop

Ja ću ovo raspravu da bacim preko ramena. Od svih, nešto malo me je zadovoljio Džon, a to nije dovoljno.

Josephine

Šta da vam kažem, svako kroz svoje oči... :)

Albedo 0

Quote from: D. on 10-04-2012, 00:11:46
I u pravu si. Krug je beskonačan, pa se vraćamo na tvrdnju da nije gore nego što je bilo.

tvoja tvrdnja je po običaju besmislna, jer je prošlost odgovorna za sadašnjost.

mac

Otopliće za par dana, ozeleneće drveće, i biće svima lakše. Nema ovde vajde od filozofije. Ljudi su deo prirode, i kad se priroda razbuja i ljudi će se razmrdati.

Josephine

Quote from: mac on 10-04-2012, 01:15:51
Otopliće za par dana, ozeleneće drveće, i biće svima lakše. Nema ovde vajde od filozofije. Ljudi su deo prirode, i kad se priroda razbuja i ljudi će se razmrdati.

slažem se, baš. :)

Tex Murphy

Тврдња "круг је бесконачан" је бесмислена јер појам бесконачности не може да се примијени на геометријске фигуре. НЕОГРАНИЧЕНОСТ можда, али то је сасвим други пар опанака.
Genetski četnik

Josephine

Ma sve može kada imaš mašte. Ti si u startu isključen jer su za tebe krugovi samo geometrijske figure.

Albedo 0

dijete nedrago, krugovi su geometrijske figure a pasulj nije zelen

nemoj da miješaš maštu i potpuno neznanje

Josephine

Ah, evo ga opet ljubomorni batica...

Albedo 0

evo vidiš kako upadaš u neprilike kad ne znaš razliku između ljubomornog i istinoljubivog

pasulj nije zelen
krug je geometrijska figura

ne poturaj narkomaniju kao maštu

Tex Murphy

Genetski četnik

Stipan

Sve što je sposobno i pametno - otišlo je ili je ubijeno u pojam, ostali su mediokriteti i glupaci.

Ti i ja smo i dalje ovde. Ima li to nekakvo značenje u kontekstu tvoje tvrdnje?

Tex Murphy

Quote from: Stipan on 10-04-2012, 10:06:15
Sve što je sposobno i pametno - otišlo je ili je ubijeno u pojam, ostali su mediokriteti i glupaci.

Errrr...
Genetski četnik

Albedo 0

Mislim da kad bi D. otišla iz zemlje da bi drastično porastao prosječan IQ u Srbiji.

A mislim da je rastao i odlaskom tih ''sposobnih i pametnih''.

Stipan

E, ne zloupotrebljavaj moje primedbe. Smisli sopstvene...

džin tonik

Quote from: Stipan on 10-04-2012, 10:06:15

ostale su i rijetke iznimke koje se ne predaju i potvrdjuju pravilo koje navodi d.
zasto je stipan ostao, tko zna. neki su ostali jer se osjecaju ugodno kao govno u septickoj jami. :)